Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017


Ποικίλες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, πλαισιώνουν τη δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός» και θα πραγματοποιηθούν από 19- 22 Οκτωβρίου 2017, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας.
Στόχος της δράσης, που σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.
Πρόκειται για επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, με κεντρικό άξονα την προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία, διαχρονικά.
Φέτος, όπως πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, «ολοκληρώνεται ο κύκλος της παρουσίασης των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, εγκαινιάζοντας τη θεματική του “αέρα”, με το γενικό τίτλο “Πνοές Ανέμων”. Ο αέρας αποτελεί βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας και συνεπώς δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν τον αέρα ένα από τα κυριότερα κοσμογονικά στοιχεία, ενώ η υπαρξιακή αναγκαιότητα και η λυτρωτική ενέργειά του συναντώνται στη φυσική, αλλά και στην ψυχική ζωή» συμπληρώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.
Στις εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται στις 19, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2017, συμμετέχουν 52 φορείς από 32 νομούς από όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, 68 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία θα υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες, θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εικαστικά εργαστήρια, προβολές, δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και άλλα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η είσοδος στους παραπάνω χώρους είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν σε αυτές.
Το γυμνό μοντέλο που κάνει yoga και «ρίχνει» το Instagram
Εδώ και δύο χρόνια ένα ανώνυμο μοντέλο κάνει... πάταγο στο Instagram. Πώς; Ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες της σε στάσεις yoga.
Το «γυμνό κορίτσι της yoga», όπως αποκαλείται, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 670.000 ακόλουθους ανεβάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορες στάσεις yoga κι εμπνέοντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο.
nudeyoga6.png
nudeyoga4.png
nudeyoga3.png
nudeyoga2.png
nudeyoga5.png
nudeyoga.png



Μπορεί να λέγεται πως «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», ωστόσο η Wilhelmina Morgan Callaghan, από τη Βόρεια Ιρλανδία, το πήγε σε άλλο επίπεδο!
Η 43χρονη γυναίκα, ούτε λίγο, ούτε πολύ… παντρεύτηκε τον ίδιο της τον σκύλο! Μπορεί ο κόσμος να τη θεωρεί τρελή, όπως λέει η ίδια, εκείνη όμως πιστεύει πως ο σκύλος της είναι το «τέλειο» ταίρι!
Μάλιστα, δεν διστάζει να δηλώνει απολύτως αφοσιωμένη στον σκύλο της Henry και υποστηρίζει ότι, ενώ άλλοι γάμοι μπορεί να καταρρεύσουν, εκείνη γνωρίζει ότι θα είναι μαζί του για μια ζωή!
«Τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα από τότε που παντρευτήκαμε το 2009», λέει η Wilhelmina, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent. Έχασε τη δουλειά της, βρήκε μια άλλη με λιγότερα λεφτά, το σπίτι της πλημμύρισε. «Αλλά ο Henry έχει υπάρξει υπέροχος σε όλο αυτό. Είναι τόσο πιστός», όπως λέει η ίδια με θαυμασμό!
Οι καλύτερες και οι χειρότερες ημέρες και ώρες για αεροπορικά ταξίδια στην Ελλάδα
Τρίτη και Κυριακή είναι οι καλύτερες ημέρες για ένα αεροπορικό ταξίδι, αφού αυτές τις ημέρες τα περισσότερα δρομολόγια φεύγουν στην ώρα τους. Αντίθετα, οι χειρότερες ώρες της ημέρας, με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις, αφού σχεδόν η μία στις τέσσερις πτήσεις δεν φεύγει στην ώρα της είναι μεταξύ 12μμ- 4μμ.
Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Airhelp, συγκρίνοντας τις 10 μεγαλύτερες συμβατικές εταιρείες με τις 10 κύριες χαμηλού κόστους που εκτελούν πτήσεις από αεροδρόμια όλης της Ελλάδας,. Αφορμή οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά, όπου μεγάλες αεροπορικές εταιρείες μπήκαν σε διαδικασία πτώχευσης, ενώ αεροπορικές χαμηλού κόστους αποφασίζουν ξαφνικά να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις τους λόγω έλλειψης προσωπικού.
Τα στοιχεία της Airhelp, η οποία βοηθά τους ταξιδιώτες να διεκδικουν αποζημιώσεις μετά από καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή υπερπλήρεις πτήσεις προέρχονται από μελέτη των τελευταίων 18 μηνών από τις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους που βγαίνουν εκτός προγράμματος φτάνει το 18,26%, με τη χειρότερη απόδοση να την έχει αεροπορική εταιρεία με ποσοστό 29,30% . Στις 10 πτήσεις που πετούν, οι 3 θα έχουν καθυστέρηση ή ακύρωση.
Την ίδια στιγμή, η καλύτερη αεροπορική χαμηλού κόστους πέτυχε το 7,36%, μια δυνατή απόδοση, η οποία είναι πολύ κοντά στην καλύτερη απόδοση χρόνου της κορυφαίας συμβατικής αεροπορικής εταιρείας που είναι 6,80%. Παράλληλα, ο μέσος όρος των καθιερωμένων αεροπορικών είναι σχεδόν 14%. Επομένως, έχουν καλύτερη απόδοση ακρίβειας χρόνου κατά 4,26% σε σύγκριση με τις χαμηλού κόστους εταιρείες που αναλύονται. Η παραπάνω ανάλυση έγινε για το διάστημα μεταξύ 2016-03-01 και 2017-08-31και αφορά πτήσεις που έγιναν από όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας
Η δε «χειρότερη» απόδοση αεροπορικής συμβατικής εταιρείας είναι στα 27,17%, αρκετά κοντά με την χειρότερη χαμηλού κόστους (29,30%), όπως είδαμε παραπάνω.
«Ακούγοντας λοιπόν, "χαμηλού κόστους", το νου μας πάει κατευθείαν στην ταλαιπωρία, στο ότι δηλαδή από τη μία έχουμε αγοράσει φθηνά ένα εισιτήριο για τον προορισμό μας, αλλά από την άλλη είμαστε προετοιμασμένοι για δεδομένη καθυστέρηση. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο διαφορετικών μορφών αερομεταφοράς στις μέρες μας, φαίνεται πως είναι ελάχιστη, μόλις στο 4,26%. Επομένως, θα προτείναμε στους επιβάτες να κλείνουν τις πτήσεις τους με άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τις ημέρες και τις τις ώρες πτήσεις που τους βολεύουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά από την εταιρεία.
Η AirHelp καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις για μεγαλύτερες πιθανότητες για ταξίδι με αεροπλάνο με ακρίβεια χρόνου. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται συμβατικές και χαμηλού κόσμους εταιρείες. Η καλύτερη ημέρα λοιπόν για αεροπορικά ταξίδια είναι η Τρίτη με 82,33% ακρίβεια χρόνου και η Κυριακή με 81,43% ακρίβεια χρόνου, ενώ οι δύο χειρότερες ημέρες είναι το Σάββατο, με 77,7% ακρίβεια χρόνου και η Παρασκευή.
taxidia
Οι «μυστικές» τοποθεσίες που δεν δείχνει το Google Earth
Η Google μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μας φέρνει τον κόσμο στο πιάτο μας μέσω της εφαρμογής  που μπορεί να σε ταξιδέψει σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.
Ωστόσο η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει κάποιες «μυστικές» περιοχές που φαίνονται θολές αν κάποιος κάνει ένα εικονικό ταξίδι από πάνω τους. Εκτός από της θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για μυστικές πόλεις και UFO, υπάρχουν και κάποιες πιο λογικές εξηγήσεις.
Την αρχική δημοσίευση έκανε το news.com.au με την Mail να συμπληρώνει ενώ κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι μερικά από τα μέρη σε εκείνους είναι ορατά και όχι «θολά».
1. Η μυστική πόλη, Ρωσία
ggl01
Υπάρχει μια περιοχή στη Ρωσία, στη σιβηρική τούνδρα που είναι αρκετά θολή στον χάρτη του Google Earth σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κοντινότερη πόλη είναι το Egvekinot της Ρωσίας, πέρα από τον Βερίγγειο Πορθμό. Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η κρυφή τούνδρα μπορεί να είναι μία από τις «μυστικές πόλεις» της Ρωσίας.
2. Φυλακές Portlaoise, Ιρλανδία
ggl02
Πρόκειται για υψίστης ασφαλείας φυλακές με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας. Ενώ δεν είναι θολή στο Google Earth, σύμφωνα με το δημοσίευμα μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα φαίνεται πώς τα χρώματα δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον, γεγονός που ίσως οφείλεται στο ότι η εικόνα του Google Earth είναι μια παλιά φυλακή, για να μην είναι κανείς σε θέση να οργανώσει μια απόδραση.
3. Νήσοι Φερόε, Δανία
ggl03
Τα Νησιά Φερόε είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος, που γεωγραφικά ανήκει στη Δανία. Περιέχει 18 ηφαιστειακά νησιά ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεγάλο μέρος αυτής τη περιοχής είναι θολό στον χάρτη της Google, συμπεριλαμβανομένης και μιας παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα αλιευτικά δικαιώματα.
4. Διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta, Ουγγαρία
ggl04
Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα το διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta που βρίσκεται στην Ουγγαρία ζήτησε από την Google να έχει πράσινο χρώμα και το κτίριο και τα εδάφη του να αφαιρεθούν από τις δορυφορικές της εικόνες της για άγνωστο λόγο.
5. Kangtega, Νεπάλ
ggl05
Η Kangtega είναι μια κορυφή του βουνού των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Ένα μέρος της στο Google Earth φαίνεται με μαύρο χρώμα και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί. Κάποιοι αναφέρουν ότι ίσως να είναι απλώς ένα πρόβλημα στο σύστημα.
6. Αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία
ggl06
Σύμφωνα με τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Ruud Lubbers και το δημοσίευμα υπάρχουν 22 αμερικάνικες πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες στις δεξαμενές καυσίμων του Volkel ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η αεροπορική βάση κατά τη δεκαετία του '60 αποτελούσε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών. Η περιοχή επίσης είναι θολή στο Google Earth.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!