Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τα νοσοκομεία στην Ινδία προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στη μαζική προσέλευση των θυμάτων του κύματος καύσωνα που έχει στοιχίσει ήδη την ζωή σε περίπου 1.500 ανθρώπους σε διάστημα επτά και πλέον ημερών, στο βαρύτερο απολογισμό που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα χάνουν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, το 2015 ωστόσο αποτελεί ήδη το έτος με τα περισσότερα θύματα από το 1995, όταν 1.677 άνθρωποι πέθαναν από τις επιπτώσεις του καύσωνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές (νοτιοανατολικά) -που έχει πληγεί περισσότερο- 1.020 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την 18η Μαΐου, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με τα θύματα που καταγράφθηκαν συνολικά πέρυσι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γιατροί της περιοχής τονίζουν ότι ποτέ στα χρονικά δεν έχουν καταγραφθεί τόσα σοβαρά περιστατικά.

«Τα νοσηλευτικά κέντρα είναι γεμάτα» δήλωσε ο Τζ. Β. Σουμπαράο, γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Ρατζίβ Γκάντι.

«Εργάζομαι ως γιατρός σε αυτήν την περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια και ποτέ μου δεν είδα τόσα πολλά θύματα που διακομίζονται εδώ να έχουν ήδη υποκύψει».

Οι φτωχότεροι και οι ηλικιωμένοι, που δεν είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους της θερμοπληξίας, έχουν περισσότερο πληγεί, προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν υποτιμημένος.

Στη γειτονική πολιτεία Τελανγκάνα, όπου οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους 48 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 340 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες, έναντι 31 τον περασμένο χρόνο.

Όπως υποστηρίζει το Κέντρο για την Επιστήμη και το Περιβάλλον (CSE), η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας θα μπορούσε να εξηγήσει το βαρύ απολογισμό.

«Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μετά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες οδήγησαν σε ήπιες θερμοκρασίες» επισήμανε ο Αρζούνα Σρινίντι, υπεύθυνος του προγράμματος για την κλιματική αλλαγή του CSE.

Στο Νέο Δελχί, όπου η θερμοκρασία έχει φθάσει στους 45 βαθμούς Κελσίου, τα νοσοκομεία μετά βίας καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στη μαζική προσέλευση των ασθενών.

«Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά από ανθρώπους που έχουν υποστεί θερμοπληξία» σημείωσε ο Άτζαι Λέκχι, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Δελχί.

«Οι ασθενείς παραπονιούνται για ισχυρούς πονοκεφάλους και ιλίγγους. Ορισμένοι δείχνουν να παραληρούν» προσέθεσε ο ίδιος περιγράφοντας τα συμπτώματα αφυδάτωσης.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν μικρή βελτίωση της κατάστασης στη βόρεια Ινδία.

«Πιστεύουμε ότι το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί για τέσσερις ή πέντε ημέρες ακόμα» δήλωσε ο Μπράχμα Πράκας Γιαντάβ, διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας, του Τμήματος Μετεωρολογία της Ινδίας (IMD).




Νέα τηλεφωνική απάτη έχουν σκαρώσει επιτήδειοι που κερδίζουν μεγάλα ποσά εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Το κόλπο που έχουν σκαρφιστεί οι επιτήδειοι έχει ως εξής: Αρχικά, το θύμα δέχεται μια κλήση με απόκρυψη αριθμού, στην οποία πληροφορείται ότι έχει κερδίσει δωρεάν διακοπές, αλλά για να λάβει το δώρο του πρέπει να τηλεφωνήσει σε έναν αριθμό.

Όταν το ανυποψίαστο θύμα τηλεφωνεί στο συγκεκριμένο αριθμό υψηλής χρέωσης (αριθμοί 901ΧΧΧΧΧΧΧ), το τηλέφωνο του χρεώνεται με ένα υπέρογκο ποσό.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν αρκετές καταγγελίες πολιτών.

Τα περιστατικά αυτά ήδη διερευνώνται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών και απώλεια χρημάτων μέσω των λογαριασμών τηλεφώνου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Οι τηλεφωνικές κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης και η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) (http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html) συνεπάγονται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).
Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο.

Σε περίπτωση που δέχεστε ενοχλήσεις από Παρόχους Υ.Π.Π. για λόγους προώθησης Υ.Π.Π., ή έχετε εγγραφεί σε Υ.Π.Π. χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Αν θεωρείτε ότι μέσω κάποιας Υ.Π.Π. απειλήθηκε ή διακυβεύθηκε το απόρρητο των επικοινωνιών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (www.adae.gr).

Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (www.eett.gr) για την εξέταση καταγγελιών που αφορούν την εξασφάλιση της ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών για τις Υ.Π.Π. και τον έλεγχο της χρέωσης των καταναλωτών, όταν δεν λαμβάνουν υπηρεσία, εφόσον έχετε ήδη απευθυνθεί στους Παρόχους Υ.Π.Π., αλλά δεν έχει βρεθεί λύση στη μεταξύ σας διαφωνία.

http://www.4news.gr 
Μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από έναν 18χρονο νεαρό.

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», χθες το πρωί, από διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, φερόμενος ως εθισμένος παίκτης, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το εν λόγω διαδικτυακό παιχνίδι, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί πως η πρόθεση της αυτοκτονίας διατυπώθηκε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat). Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, εντοπίζοντας την διαδικτυακή σύνδεση μέσω της οποίας έστειλαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Αμέσως, ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 18χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του στο οικείο Νοσοκομείο, όπου όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

http://www.seleo.gr 
Συγκλονίζουν τα λόγια αγάπης του Αντώνη Κανάκη για τον πολυαγαπημένο πατέρα του, Γιάννη Δανιήλ Δούμα, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Ο παρουσιαστής του "Ράδιο Αρβύλα" που έγραψε ένα καθηλωτικό βιβλίο με τον τίτλο "Μπαμπά...(μια κανονική ημέρα)", αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε κοντά στον πατέρα του τις 19 ημέρες, όπως τις χαρακτηρίζει, που νοσηλευόταν στην Εντατική της κλινικής "Άγιος Λουκάς" στη Θεσσαλονίκη, με βαρύ εγκεφαλικό, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

"Ο μπαμπάς μου με έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα τον κάψουμε όταν πεθάνει. Δεν ήθελε να τον θάψουμε. 'Αντώνη, να με κάψετε, στάχτη να με κάνετε'. Μαθαίνω ότι δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Απαγορεύεται. Κι επειδή απαγορεύεται, πρέπει να τον πάω στην Βουλγαρία; Ντροπή τους!" σημειώνει ο Κανάκης στο βιβλίο.

"Λυπόυμαστε. Ο πατέρας σας έπαθε ανακοπή πριν μισή ώρα'. 28 Μαρτίου 2015, 2.55 ξημερώματα. Δεν θα τον δω να τον ξαναφιλήσω. Δεν θα τον ξαναμαλώσω, δεν θα τον ξαναπειράξω. Δεν θα ξαναβρω ποτέ αναπάντητη κλήση στο κινητό μου που θα γράφει με κόκκινα γράμματα ΜΠΑΜΠΑΣ. Για πρώτη φορά στη ζωή μου γνωρίζομαι με τον θάνατο. Με αγγίζει ο γα...λης. Αυτό το καθίκι μου πήρε τον πατέρα μου", γράφει.

Πηγή: Εspresso

http://www.enikos.gr 
Άφωνους άφησε τους τηλεθεατές αλλά και τους παρουσιαστές της εκπομής "Αργά", Νίκο Μαστοράκη και Θοδωρή Αθερίδη η Δήμητρα Ματσούκα.

Όταν ρώτησαν τη γοητευτική ηθοποιό αν βρίζει κατά τη διάρκεια του σεξ, εκείνη απάντησε: «Αυτές είναι πολύ προσωπικές ερωτήσεις που κάνετε. Μη μας δει και η μανούλα μου γιατί είναι πολύ συντηρητική θα στενοχωρηθεί».

«Δεν της έχεις πει ότι κάνεις σεξ ακόμα;», ρώτησε ο Νίκος Μαστοράκης και έπεσε η ατάκα από την ηθοποιό: «Όχι παιδί μου! Δεν ξέρω αν το υποθέτει»...

http://www.thestival.gr
Η Τσέλσι βρίσκεται στη Μπανγκόγκ για φιλικό...
παιχνίδι και ο Ζοζέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του ότι βρίσκονται εκεί για δουλειά και όχι για (σεξο)τουρισμό.

Το παιχνίδι με επίλεκτους της Ταϊλάνδης θα διεξαχθεί το Σάββατο, οι Λονδρέζοι βρίσκονται στη χώρα ήδη απο προχθες, η υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε από τους ντόπιους ήταν ιδιαίτερα θερμή, αλλά ο Πορτογάλος προπονητής ανησυχεί μήπως οι, εξωτικής ομορφιάς, γυναίκες ελευθέρων ηθών της Μπανγκόγκ ξελογιάσουν τους παίκτες του.

«Τους είπε χαρακτηριστικά ότι τους απαγορεύει να επισκεφθούν οίκους ανοχής. Μπορούν να κάνουν βόλτες, να πάνε για ψώνια, αλλά αν δεν κάνουν τίποτα από τα δύο, τότε καλύτερα ας μείνουν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο» ανέφερε άνθρωπος της Τσέλσι μιλώντας στην εφημερίδα «SUN». ΟΙ «μπλε» κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Αγγλία, ολοκλήρωσαν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μουρίνιο θα τους επιτρέψει από τώρα να αρχίσουν τα ξεσαλώματα!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Λέει στο Μπόμπο η μαμά του.
-Μπόμπο, απόψε θα έρθει στο σπίτι μια φίλη μου με το παιδάκι της. Πρόσεξε κακομοίρη, μην πεις καμιά βλακεία, γιατί το παιδάκι δεν έχει αυτιά. Θέλω να είσαι ευγενικός μαζί του.
Έρχονται οι επισκέψεις, ο Μπόμπος πράγματι είναι άψογος στη συμπεριφορά του, αλλά μέσα του τρώγεται. Κοιτάει το παιδάκι που δεν έχει αυτιά, κοιτάει τη μαμά του.. Στο τέλος δεν άντεξε.
-Συγγνώμη, το παιδάκι σας βλέπει καλά;
-Ναι Μπόμπο, μια χαρά.
-Και όταν μεγαλώσει και πάει σχολείο, θα βλέπει καλά;
-Ελπίζω ότι θα βλέπει...
-Και άμα γεράσει, θα βλέπει ακόμα καλά;
-Ε, δεν ξέρω! Αν τότε πια δε βλέπει καλά, θα φορέσει γυαλιά.
-Κι άμα φορέσει γυαλιά, που θα τα στερεώνει, στ' αρχίδια του;
Παράταση μέχρι το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 έδωσε το Υπουργείο Εργασίας για τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της Ανθρωπιστικής Κρίσης που προσφέρει στους πολίτες κάρτα σίτισης, δωρεάν ρεύμα και επίδομα ενοικίου.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι δίνεται παράταση στη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα του ν.4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των κωδικών του δικαιούχου στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, η υποβολή αιτήσεων θα μπορεί να γίνει και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

http://www.fpress.gr 
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους.

Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και η ψύξη.

Το κύριο χαρακτηριστικό κάποιου που έπαθε ψύξη είναι η δυσκαμψία του μέλους που ήταν εκτεθειμένο (κυρίως ο σβέρκος, η πλάτη και οι ώμοι).

Η αλήθεια είναι ότι για τη ψύξη δεν φταίει αποκλειστικά το air condition, αλλά η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

Αν δηλαδή κάποιος είναι ιδρωμένος λόγω της ζέστης και μπει σε ένα δωμάτιο όπου το κλιματιστικό δουλεύει στο φουλ, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάθει ψύξη.

Η ψύξη χτυπάει ύπουλα, όποιος την παθαίνει δηλαδή, την καταλαβαίνει όταν είναι πλέον αργά και δεν μπορεί ούτε να κουνηθεί.

Τι μπορείτε να κάνετε

-Μην μένετε ιδρωμένοι. Αμέσως μόλις μπείτε σε δωμάτιο με κλιματιστικό, σκουπίστε τον ιδρώτα από τον σβέρκο σας. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάθεστε μπροστά από το κλιματιστικό για να ανακουφιστείτε πιο γρήγορα.

-Εάν είστε ιδρωμένοι καλύψτε με κάτι το λαιμό και το σβέρκο σας. Μην κάθεστε σε χώρο μέσα σε δωμάτιο που το χτυπάει ρεύμα αέρα από πολλές κατευθύνσεις.

-Εάν πάθετε ψύξη κάντε ένα ζεστό (όχι καυτό) μπάνιο και αφήστε το νερό να τρέχει πάνω στην περιοχή που έχει πιαστεί.

-Κάντε επάλειψη με θερμαντική αλοιφή.

-Μην κάνετε εντριβές με οινόπνευμα. Καθώς εξατμίζεται μειώνεται και «κρυώνει» η πονεμένη περιοχή και το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!