Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019


Αν το όνειρό σας ήταν να εργαστείτε για την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ίσως να είναι η ευκαιρία σας. Η βασίλισσα Ελισάβετ αναζητά έναν νέο σεφ, αλλά ο μισθός που δίνει, είναι μηδαμινός.
Ο ρόλος, για τον οποίο ο μισθός ανέρχεται στις 22.000 λίρες, θα δώσει την ευκαιρία σε έναν ταλαντούχο σεφ να δημιουργήσει γεύματα για κρατικά δείπνα της βασίλισσας Ελισάβετ και βασιλικές δεξιώσεις και να μένει στο παλάτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ, τα στάνταρντ είναι «εξαιρετικά υψηλά» και οι υποψήφιοι αναμένεται να «ετοιμάζουν διάφορα μενού για ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων» για μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ.
Τι περιλαμβάνει η θέση εργασίας
Η αγγελία για την θέση του σεφ απευθύνεται σε έναν «φιλόδοξο και εξειδικευμένο» αιτούντα και στο πακέτο περιλαμβάνονται τα γεύματά του, διαμονή στο παλάτι, 33 ημέρες άδειας και ένα γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Επιπλέον, ο τυχερός υποψήφιος θα λάβει μισθό 22.076 λιρών και θα λάβει εκπαίδευση, με «πλήθος ευκαιριών για την εξέλιξη της καριέρας του».
Η αγγελία επίσης προσθέτει: «Όπως θα περίμενε κανείς, τα πρότυπα είναι εξαιρετικά υψηλά και κάθε μέρα θα είναι πολυάσχολη, επομένως θα πρέπει να είστε φιλόδοξοι και ικανοί σεφ. Μπορεί να έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία σε ένα προνομιακό περιβάλλον κουζίνας ή χώρου εστίασης, αλλά η ικανότητές σας και ο ενθουσιασμός σας, είναι αυτό που αναζητάμε. Θα βρίσκεστε στην καλύτερη ομάδα και με τις ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας και την προσαρμοστικότητά σας, θα απολαύσετε την εργασία με τους συναδέρφους σας. Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι ζωτικής σημασίας όπως και η ικανότητα να τηρείτε τα deadlines και να είστε βέβαιοι πως το φαγητό θα παραδίδεται εγκαίρως».
Αν λοιπόν θέλετε να είστε ο τυχερός που θα αναλάβει την θέση του νέου σεφ, εξασκηθείτε στα μπισκότα σοκολάτας, γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει τόσο την μαύρη σοκολάτα όσο και τα μπισκότα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γιατροί βγάζουν πολλά λεφτά, κάτι που εξαρτάται φυσικά από την ειδικότητά τους και από το πού απασχολούνται.
Επειδή δεν πήγατε ωστόσο στην ιατρική δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψετε το όνειρο της καλοπληρωμένης επαγγελματικής αποκατάστασης. Κάθε άλλο.
Γιατί ο σωματοφύλακας υψηλών προσώπων αποδίδει ακόμα περισσότερα τον χρόνο! Celebrity bodyguard τον λένε και δεν χρειάζεται καν να είσαι… celebrity. Ούτε πανεπιστήμια και χρόνια στα θρανία, παρά λίγη φυσική κατάσταση, λίγη εκπαίδευση και ευέλικτα ωράρια.

Αυτό μας λέει ο Kent Moyer, ιδιοκτήτης της World Protection Group, εκμυστηρευόμενος στο δίκτυο ABC ότι οι διασημότητες πληρώνουν κάπου 250.000-1,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο για την προστασία τους.
Επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του περιοδικού «Vanity Fair» που θέλει τους σωματοφύλακες των VIP να παίρνουν ακόμα και 1.000 δολάρια τη μέρα για σημαντικά κοινωνικά δρώμενα. Πόσα βγάζει, κατά τον Moyer πάντα, ένας τέτοιος σωματοφύλακας τον χρόνο; Ακόμα και 800.000 δολάρια!
«Από οσκαρικούς διεκδικητές μέχρι και τη Lady Gaga, φαίνεται πως όποιος είναι κάποιος στο Χόλιγουντ έχει αυτές τις μέρες και έναν σωματοφύλακα δίπλα του», μας λέει χαρακτηριστικά το ABC News, κι αυτή η ζήτηση έχει γεννήσει έναν σωστό επαγγελματικό κλάδο.

Ο Kent Moyer άρχισε τη δουλειά του ως προστασία στο Playboy Mansion του Χιου Χέφνερ. Οι δουλειές πήγαιναν καλά, ίδρυσε τη World Protection Group και σήμερα είναι βαθύπλουτος.
Ο Moyer μας λέει πως στη δουλειά δεν χρειάζονται ούτε καν τα τυπικά προσόντα των μούσκουλων, παρά μόνο καθαρό και κοφτερό μυαλό: «Αν δείτε τον λεγόμενο ‘‘τύπο του σωματοφύλακα’’, μεγαλόσωμους ανθρώπους, χωρίς εκπαίδευση, ίσως πορτιέρηδες σε κλαμπ, ίσως φίλους που είναι ψηλοί και μυώδεις, αυτοί είναι οι άνθρωποι που πεθαίνουν πολύ γρήγορα. Γιατί όλα έχουν να κάνουν με την επιστράτευση του μυαλού, δεν έχουν να κάνουν με το σώμα».
Και οι bodyguards έχουν και τα τυχερά τους, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τη Heidi Klum, η οποία εξομολογήθηκε στο ABC ότι μετά τον χωρισμό της με τον Seal, τα έφτιαξε για ένα διάστημα με τον σωματοφύλακά της. Αλλά και το 2011 δεν έπιασε ο φακός την Kim Kardashian σε καυτό ενσταντανέ με τον πρώην αυστραλό σωματοφύλακά της;

Η προέλευση των βασανιστηρίων χρονολογείται από το 530 μ.Χ. και χρησιμοποιήθηκαν ως τιμωρία, ως μέθοδοι εκτέλεσης και ως μέσο λήψης πληροφοριών. Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο να χρησιμοποιήσουμε την λέξη “δημιουργικές” για τέτοιες πρακτικές, αλλά μερικές μέθοδοι βασανισμού ήταν πράγματι δημιουργικές αλλά και τρομακτικές. Ακολουθούν 10 από τις πιο φρικτές και αποτρόπαιες τεχνικές βασανισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η σκάφη
Σε αυτή την τιμωρία που είναι γνωστή και ως του «καθισμένου στη μπανιέρα», ο καταδικασθείς τοποθετούνταν σε μια ξύλινη μπανιέρα με το κεφάλι του να προεξέχει. Στην συνέχεια άλειφαν το πρόσωπο του με γάλα και μέλι. Σύντομα οι μύγες θα άρχιζαν να τρέφονται με το πρόσωπο του. Το θύμα τρέφεται τακτικά ώστε να καταλήξει να κολυμπά στα περιττώματα του. Μετά από λίγες μέρες, σκουλήκια θα καταβρόχθιζαν το σώμα του, με τον ίδιο να αποσυντίθεται ζωντανός.
Ο Ταύρος του Πέριλλου
Γνωστός και ως Σισιλιάνος ταύρος, σχεδιάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τον Πέριλλο. Ήταν ένας μπρούτζινος ταύρος ο οποίος ήταν κούφιος στο εσωτερικό του και χωρούσε έναν άνθρωπο. Αφού έκλειναν μέσα το θύμα, άναβαν μια φωτιά κάτω από τον ταύρο και αυτό ψηνόταν ζωντανό! Μάλιστα στα ρουθούνια του ταύρου υπήρχε άνοιγμα, ώστε να ακούγονται τα ουρλιαχτά του θανατοποινίτη και να μοιάζουν σαν αληθινό μουγκρητό του ζώου. Ο Πέριλλος παρουσίασε τον ταύρο στον τύραννο του Ακράγαντα, ο οποίος δοκίμασε την εφεύρεση βάζοντας τον ίδιο τον Πέριλλο μέσα!
Παλούκωμα
Όλοι γνωρίζουν τον Δράκουλα, τον λογοτεχνικό βρυκόλακα, που έπινε το αίμα των ζωντανών. Υπάρχει όμως, ένας άντρας πίσω απ’ τον μύθο του συγγραφέα Μπραμ Στόουκερ. Ήταν ο Βλαντ Τσέπας, ο Παλουκωτής. Τον 15ο αιώνα στην Ρουμανία, ο Βλαντ ανάγκαζε το θύμα να καθίσει σε ένα πάσαλο με κοφτερή μύτη. Όταν ο πάσαλος σηκωνόταν όρθιος, τρυπούσε το θύμα το από τον πρωκτό μέχρι το στόμα. Μπορεί να περνούσαν ακόμα και 3 μέρες για να πεθάνει το θύμα με αυτή την μέθοδο . Έχει ειπωθεί ότι ο Βλαντ το έκανε κάποτε αυτό σε 20.000 ανθρώπους, ενώ απολάμβανε ένα γεύμα.
Το βασανιστήριο του λαιμού
Ταπεινωτική και οδυνηρή, η τιμωρία αυτή αποτελούσε δοκιμασία αντοχής, καθώς στο λαιμό του θύματος συνδεόταν μια κυκλική διάταξη με καρφιά, είτε από μέταλλο είτε από ξύλο, που το εμπόδιζε να πάρει μια βολική στάση. Η σκληρότητα αυτής της τιμωρίας έγκειται στο γεγονός ότι το θύμα δεν ήταν σε θέση να ξαπλώσει, να φάει ή να χαμηλώσουν το κεφάλι τους για μέρες!
Το πιρούνι του Αιρετικού
Αυτή η συσκευή βασανισμού, αποτελούνταν από μια μεταλλική βέργα που είχε στις άκρες της δυο διχαλωτές πιρούνες και ήταν προσαρτημένη σε έναν δερμάτινο ιμάντα. Τοποθετούνταν μεταξύ στέρνου και πηγουνιού και ασφαλιζόταν με τον δερμάτινο ιμάντα στον λαιμό του θύματος. Το θύμα συνήθως κρεμιόταν ανάποδα ή σε οποιαδήποτε άλλη στάση, ώστε να μην μπορεί να κοιμηθεί, καθώς αν σε έπαιρνε ο ύπνος και το κεφάλι σου έπεφτε από την κούραση, το πιρούνιασμα στο σαγόνι θα σε ξυπνούσε στη στιγμή.
Αποτέλεσμα εικόνας για torture with collar
H καρέκλα του Ιούδα
Η μέθοδος αυτή θυμίζει αρκετά το παλούκωμα. Η καρέκλα του Ιούδα ήταν ένα κάθισμα που είχε πάνω του μια σιδερένια πυραμίδα. Το θύμα καθόταν πάνω στην κορυφή της πυραμίδας, ενώ τα σχοινιά που κρατούσαν το σώμα του άρχιζαν να χαλαρώνουν και η κατάληξη της φρίκης ποίκιλλε ανάλογα με την ποινή. Το θύμα ήταν συνήθως γυμνό και η συσκευή ήταν σπάνια πλυμμένη – δηλαδή, εάν τα βασανιστήρια δεν σκότωναν το θύμα, θα το έκανε κάποια λοίμωξη.


Το πριόνι
Μια από τις πιο ανατριχιαστικές μεθόδους βασανισμού στην ιστορία. Στην μέθοδο αυτή το θύμα κρεμιόταν ανάποδα, ώστε το αίμα να πέφτει στο πρόσωπο του και να το κρατά σε εγρήγορση κατά την διάρκεια του βασανισμού. Ο δήμιος πριόνιζε με αργές κινήσεις την σάρκα του θύματος, μέχρι να το κόψει στα δυο. Συνήθως σταματούσε στην κοιλιακή χώρα για να εντείνει ακόμα πιο πολύ το μαρτύριο.
Το βασανιστήριο του αρουραίου
Σε αυτή την μέθοδο έδεναν το θύμα σ’ ένα τραπέζι και άφηναν στην κοιλιά του έναν αρουραίο. Στην συνέχεια σκέπαζαν τον αρουραίο με ένα κλουβί και έβαζαν φωτιά στην πάνω μεριά του κλουβιού. Ο παγιδευμένος αρουραίος, τρομοκρατημένος απ’ την αύξηση της θερμοκρασίας, είχε πια μόνο έναν δρόμο ν’ ακολουθήσει με θανατηφόρο αποτέλεσμα για το θύμα.
Iron Maiden
Αυτή η συσκευή βασανισμού είχε το σχήμα μιας σαρκοφαγου και στο εσωτερικό της ήταν στρατηγικά τοποθετημένα καρφιά. Τοποθετούσαν το θύμα μέσα στην συσκευή και μόλις έκλειναν τις πόρτες της ξεκινούσε το μαρτύριο, καθώς τα καρφιά προκαλούσαν ανεπανόρωτη ζημιά στα ζωτικά του όργανα. Τα καρφιά δεν θανάτωναν αμέσως το θύμα, αλλά πέθαινε μετά από λίγες ώρες από αιμορραγία.


Κρέμασμα – Πνίξιμο – Διαμελισμός
Κατά τον μεσαίωνα στην Αγγλία, η ποινή για αδικήματα εσχάτης προδοσίας ήταν το τρίπτυχο κρέμασμα – πνίξιμο – διαμελισμός, η οποία παρά το γεγονός ότι καταργήθηκε το 1814, ευθυνόταν για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Σε αυτή την τεχνική βασανισμού, το θύμα μεταφέρόταν πάνω σε ένα ξύλινο πλαίσιο στον τόπο εκτέλεσης. Εκεί το κρεμούσαν κανονικά σε μια αγχόνη για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να κατέβει από το ικρίωμα μισοπεθαμένο. Στην συνέχεια γινόταν ξεκοίλιασμα και ευνουχισμός του θύματος, και τα εντόσθια ή τα γεννητικά του όργανα (ή και τα δυο) τοποθετούνταν στο στόμα του (πνίξιμο). Στο τρίτο και τελικό στάδιο, το θύμα διαχωριζόταν στα τέσσερα, με τη βοήθεια ισάριθμων αλόγων, την ώρα που ο δήμιος του έπαιρνε το κεφάλι.

Πηγή: perpetual.gr

Τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ταινίας όλων των εποχών κατέχει πλέον η ταινία «Avengers: Endgame» , καθώς είναι πλέον αυτή με τα περισσότερα κέρδη όλων των εποχών, ξεπερνώντας το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον που κρατούσε το ρεκόρ τα δέκα τελευταία χρόνια.
Το σίκουερ της Marvel σε σκηνοθεσία Αντονι και Τζο Ρούσο κατέγραψε κέρδη άνω των 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ημερομηνία διανομής του, στις 25 Απριλίου έως την Κυριακή.
Το «Avatar», που κυκλοφόρησε το 2009 είχε σταματήσει με κέρδη 2,79 δισ. δολάρια.

«Αυτογκόλ» έβαλε η εταιρεία Netflix το β΄ τρίμηνο του 2019, καθώς, αυξάνοντας ελαφρώς τις τιμές στα μηναία πακέτα συνδρομής, οι πελάτες της «μετανάστευσαν» σε αντίπαλες εταιρείες.
Η διαδικτυακή υπηρεσία τηλεοπτικού streaming που άλλαξε την ψυχαγωγία στο σπίτι, μεταφέροντάς την από την τηλεόραση στον υπολογιστή και στην οθόνη του κινητού, έχασε στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της, 126.000 συνδρομητές. Στον υπόλοιπο κόσμο, αφενός, κέρδισε 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές, αφετέρου, ο αριθμός αυτός απείχε κατά πολύ από την πρόβλεψη των επενδυτών της εταιρείας για 5 εκατομμύρια νέους πελάτες το β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τους New York Times.
Η μεγαλύτερη εταιρεία streaming παγκοσμίως, με 151,6 εκατομμύρια συνδρομητές, αυξάνει τις τιμές των συνδρομητικών πακέτων κάθε περίπου 18 μήνες, ώστε να επενδύει στην ανανέωση του περιεχομένου της και σε παραγωγή σειρών. Στο πλαίσιο αυτό, η τιμή της συνδρομής αυξήθηκε σε πολλές χώρες από 11% έως 18%, μεταξύ αυτών η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ελβετία. Ωστόσο, οι πελάτες της Netflix παρέμεναν πάντοτε πιστοί στην εταιρεία για το δημοφιλές της περιεχόμενο, παρά τις αυξήσεις των τιμών.
Δύο ήταν οι συγκυρίες που οδήγησαν τους συνδρομητές μακριά από την πλατφόρμα Netflix το β΄ τρίμηνο. Κατ’ αρχάς, οι εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές παραγωγής Nerflix, όπως, για παράδειγμα, το «Stranger Things» και το «The Crown», διένυαν νεκρή περίοδο, κατά την οποία το κοινό ανυπομονούσε για νέα επεισόδια. Εκτός αυτού, όμως, όσοι προτιμούν το streaming έχουν πλέον τεράστια γκάμα επιλογών, αφού οι εταιρείες ψυχαγωγίας επενδύουν όλο και περισσότερο στη συνδρομητική τηλεόραση. Η ΗΒΟ, η Walt Disney και η Apple προσφέρουν ήδη ή πρόκειται να λανσάρουν συνδρομητική τηλεόραση που απευθύνεται σε όλες τις προτιμήσεις, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Η τελευταία μείωση συνδρομητών τέτοιου βεληνεκούς που είχε υποστεί η Netlix σημειώθηκε το 2011, όταν η εταιρεία διαχώρισε τη μονάδα αποστολής DVD από τη μονάδα του streaming, χάνοντας τελικά 800.000 συνδρομητές. Ωστόσο, ο Ριντ Χέιστινγκς, διευθύνων σύμβουλος της Netflix, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας χθες ότι «η θέση μας είναι άριστη», σύμφωνα με τους NYT. Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μετοχή, η οποία υποχώρησε κατά περίπου 11%, θα ανακάμψει, αναφέρεται στο Reuters. Τα νέα επεισόδια δημοφιλών σειρών που θα προβληθούν αποκλειστικά μέσω Netflix αναμένεται να δελεάσουν τους παλιούς συνδρομητές ή και να προσελκύσουν καινούργιους. Η ίδια η εταιρεία προβλέπει ότι το γ΄ τρίμηνο του 2019 θα εγγραφούν 7 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές.
Οι επενδυτές πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί. Η Netflix είχε πάντοτε την τάση να ξοδεύει περισσότερα από όσα πρέπει, ώστε να δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο με γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες και να κερδίζει έτσι συνδρομητές, σύμφωνα με το Bloomberg. Οσο η τακτική αυτή απέδιδε, οι επενδυτές ήταν ευχαριστημένοι και έκαναν τα στραβά μάτια. Εάν, όμως, η εταιρεία δεν ανακάμψει το γ΄ τρίμηνο, ενδέχεται να στερέψει η υπομονή των επενδυτών. Η εταιρεία ξόδεψε το β΄ τρίμηνο περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην παραγωγή σειρών και άλλα 600 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις. Τα έξοδα της Netflix ήταν 594 εκατ. δολάρια περισσότερα από τα έσοδα και συνεπώς θα χρειαστεί πλέον να βρει χρηματοδότηση για την παραγωγή νέου περιεχομένου.
Επόμενος στόχος για τη Netflix είναι η Ινδία, όπου η παρουσία των αντιπάλων εταιρειών ψυχαγωγίας είναι αισθητή και οι υποψήφιοι πελάτες οικονομικά περιορισμένοι. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα εγκαινιάσει φθηνότερο πρόγραμμα συνδρομητικής τηλεόρασης μόνο για το κινητό και αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας. Μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα τριπλασιάσει τους συνδρομητές της στην ασιατική χώρα.

Την πλήρη υποστήριξή τους στην Κύπρο εξέφρασαν Βρετανοί βουλευτές, σε μια περίοδο που η απροθυμία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να καλέσει την Τουρκία να απομακρύνει τα πλωτά γεωτρύπανα από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει προκαλέσει απογοήτευση στους Κυπρίους.
Σε μια εκδήλωση στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή, τα μέλη της Ολοκληρωμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας (APPG) για την Κύπρο καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή και διχοτόμιση, σημειώνοντας πως αποτελεί μια ανθρωπιστική «τραγωδία» και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό Κύπριοι της Μεγάλης Βρετανίας και δεκάδες Βρετανοί βουλευτές έδωσε το παρών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά του για την επανάληψη των συνομιλιών διευθέτησης εντός του πλαισίου έξι σημείων που υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις συνομιλίες του Κρανς Μοντανά το καλοκαίρι του 2017.
Περιέγραψε την πρόσφατη πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί σχετικά με τη «συνδιαχείριση» των φυσικών πόρων της ΑΟΖ ως μια άλλη προσπάθεια της Άγκυρας «να παρεκκλίνει από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων» και να αποφύγει τις συνομιλίες για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
«Αυτό το σημείο φαίνεται να δημιουργεί κάποια προβλήματα για την Τουρκία», σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Κυβέρνησης.
Ο κ. Προδρόμου χαρακτήρισε επίσης την Κύπρο ως «ευρωπαϊκό φάρο σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της καλής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.
Οι Βρετανοί βουλευτές που μίλησαν υπογράμμισαν επίσης το γεγονός ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την αποτυχία να συνεχιστούν οι συνομιλίες για μια διευθέτηση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!