Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Οι επιστήμονες βρήκαν γιατί δεν πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι
Ο θυμός, σύμφωνα με ερευνητές, δε βλάπτει, μόνο, τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους. Όπως όλα δείχνουν βλάπτει και τον ύπνο μας.
Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που νευριάζουν εύκολα και προσπαθούν σκληρά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, κοιμούνται χειρότερα. Ο λόγος είναι απλός: τα νεύρα που μπορεί να νιώθουν, τους εμποδίζουν να χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο λίγο και πιο άσχημα.
Οι ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα βάσισαν τα συμπεράσματά τους σε 436 εθελοντές. Οι ειδικοί παρακολούθησαν τον ύπνο των συμμετεχόντων και στη συνέχεια τους ζήτησαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο... θυμού.
Οι επικεφαλής της έρευνας δηλώνουν στη Journal of Research in Personality:
«Αυτά τα ευρήματα προστίθενται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η ύπαρξη του θυμού μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο και ότι ο θυμός και ο ύπνος είναι στενά συνδεδεμένοι».
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως πόσο οξύθυμοι είναι, αν θυμώνουν εύκολα ή πόσο δεκτικοί είναι στην κριτική από τρίτους.
Στη συνέχεια οι ίδιοι ταξινομήθηκαν σε ομάδες με βάση το πόσο θυμωμένοι ένιωθαν- η «θυμωμένη» ομάδα, η «όχι θυμωμένη ομάδα» και η ομάδα που «έλεγχε το θυμό της».
Οι πιο «ψύχραιμοι» συμμετέχοντες, όπως αποδείχθηκε, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου σε σχέση με τους πιο «οξύθυμους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι επειδή «χάνουν» τον ύπνο τους, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο, για κάποιον, να συγκρατήσει τα αρνητικά του συναισθήματα, δημιουργώντας έτσι... ένα φαύλο κύκλο.

 
8 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται η φωτογράφηση
Οι διακοπές είναι μια πολυαναμενόμενη περίοδος ταξιδιού και αναψυχής που πρέπει να αφήνει μόνο έντονες αναμνήσεις και καλές εντυπώσεις.
Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, αυστηροί κανόνες και περίεργοι περιορισμοί μπορούν να προκαλέσουν στους τουρίστες προβλήματα με το νόμο εν αγνοία τους.
Ιδού λοιπόν 8 μέρη που δεν επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών
Άμστερνταμ: Περιοχή με τα κόκκινα φώτα
Νότια Κορέα: Η φωτογράφηση γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους
ΗΠΑ: Ιδιωτική περιουσία
Ηνωμέρα Αραβικά Εμιράτα: Φωγράφηση παλατιών και άλλων δημοσίων κτιρίων
Βόρεια Κορέα: Χωρίς άδεια απαγορεύονται τα πάντα
Λονδίνο: Απαγορεύεται η φωτογράφηση με εμπορικό σκοπό
Ιαπωνία: Αγάλματα του Βούδα και ναοί
Αλγερία: Η φωτογράφηση γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση συζύγων ή πατεράδων και κάθε στρατιωτικού αντικειμένου

 
Το δέντρο της καταγωγής των γλωσσών θα αλλάξει το τρόπο που βλέπετε τον κόσμο
Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες από τις διάφορες γλώσσες που μιλάμε σήμερα μπορούν στην πραγματικότητα να ταξινομηθούν μόνο σε μερικές ομάδες με βάση την προέλευσή τους;
Αυτός είναι πουτ η εικονογράφος Μίννα Σούντμπεργκ έχει αποτυπώσει σε ένα κομψό infographic ενός γλωσσικού δέντρου που αποκαλύπτει μερικές συναρπαστικές συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών γλωσσών.
Χρησιμοποιώντας τα ερευνητικά δεδομένα του Ethnologue, η Minna χρησιμοποίησε μεταφορικά το δέντρο για να δείξει πώς όλες οι κύριες ευρωπαϊκές, και ακόμα πολλές ανατολικές γλώσσες, μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ινδοευρωπαϊκές και ουραλικές "οικογένειες".
Τα φύλλα του δέντρου είναι αναλογικά σε μέγεθος με τον πλήθος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μητρική τους.

 

Την αντίδραση της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, προκάλεσαν τα επεισόδια που εξελίχθηκαν το πρωί σε εκλογικά κέντρα της Καταλονίας.
«Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν» έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter.
Το μοναδικό πράγμα που τρώει ο Άντονι Μπουρντέν στο αεροπλάνο
Ο άνθρωπος που καθιέρωσε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Top Chef» και το «Χωρίς κράτηση» και έκανε εκατομμύρια Αμερικάνους να ζηλέψουν με τις μαγειρικές τους αποκάλυψε ποια είναι η μοναδική φορά που δεν τρώει αυτό που του προσφέρουν.
Ο διάσημος σεφ αποκάλυψε, λοιπόν, ότι δεν τρώει ποτέ ό,τι του σερβίρουν στα αεροπλάνα, παρ' όλο που ταξιδεύει συχνά ανά τον κόσμο.
«Δεν τρώω το φαγητό του αεροπλάνου ποτέ. Κανένας δεν ένιωσε ποτέ καλύτερα μετά απ΄αυτό. Πιστεύω μόνο ότι οι άνθρωποι το τρώνε επειδή βαριούνται... προτιμώ να φθάνω κάπου πεινασμένος».
«Έτσι, λοιπόν, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να σερβίρουν από δω και πέρα σε σεφ και συγγραφείς ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο, όπως αυτό με μία κόμπρα... αυτό ίσως και να το τρώγαμε», είπε χαριτολογώντας.
Ωστόσο, όταν ταξιδεύει, υπάρχει ένα μόνο πράγμα που εμπιστεύεται και φυσικά αυτό περιλαμβάνει αλκοόλ!
Το υποβρύχιο αυτοκίνητο της Aston Martin που «ταράζει» τα νερά
Η Aston Martin ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρία κατασκευής υποβρυχίων Triton Submarines, προκειμένου να εργαστούν από κοινού σε ένα υποβρύχιο.
Το υποβρύχιο που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή, βασίζεται στο Triton 1650/3 Low Profile (LP). Ο σχεδιασμός του νέου υποβρυχίου θα είναι δημιουργίας Aston Martin, με το σκάφος να τροφοδοτείται από μια μπαταρία 30 kWh που του προσφέρει διάρκεια χρήσης 12 ωρών.

Ζυγίζει 4 τόνους, έχει κλιματισμό και μπορεί να καταδυθεί έως και 500 μέτρα βάθος. Έχει μέγιστη ταχύτητα 6,5 χλμ/ώρα και η τιμή του θα ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Το Project Neptune δεν είναι η μοναδική δημιουργία της Aston Martin για το νερό, μιας και υπάρχει το AM37S Speedboat.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!