Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015


“Κύμα φυγής” στη σύνταξη παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εν όψει των ανατροπών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Πρόκειται για 130.000 ασφαλισμένους – εκ των οποίων οι 60.000 στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης -οι οποίοι έχουν κλειδώσει και τον χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας, έχουν δηλαδή θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Να σημειωθεί πως βάσει των νέων μέτρων, κατά τη χρονική περίοδο προσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης επιβάλλεται μείωση του ποσού σύνταξης (πέναλτι) κατά 16% ετησίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση, προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με το προσχέδιο διασώζονται βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες παιδιών ανίκανων για εργασία, σύζυγοι, γονείς και αδελφοί αναπήρων, ασφαλισμένοι ανάπηροι, αλλά και όσοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι 30/6/2015.
aftodioikisi.gr

Αυτόνομα θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία ο Ομιλος Μαρινόπουλου, καθώς ματαιώθηκε η συμφωνία για συγχώνευση της CMB B.V. (βασικός δικαιοδόχος της Carrefour στη Βουλγαρία και μέλος του Ομίλου Μαρινόπουλου) με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Piccadilly. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τελικά ο «αρραβώνας» διαλύθηκε, με τις αιτίες να αναζητώνται, αφενός, στις σημαντικές υποχρεώσεις με τις οποίες φέρεται ότι επιβαρυνόταν η Piccadilly, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, και, αφετέρου, στην επίδραση που έχουν –στην ούτως ή άλλως διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά της Βουλγαρίας– οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η συγχώνευση είχε εγκριθεί από τη βουλγαρική επιτροπή ανταγωνισμού. Ο Ομιλος Μαρινόπουλου, πάντως, συνεχίζει να επενδύει στο εξωτερικό και να έχει παρουσία στη γείτονα με 22 καταστήματα, με το επιχειρηματικό πλάνο του για την ώρα να μην περιλαμβάνει την ίδρυση νέων καταστημάτων ή την αναζήτηση στρατηγικής συνεργασίας με άλλη αλυσίδα.
Κίνα: Βιβλιοθηκάριος έκλεψε 143 πίνακες αντικαθιστώντας τους με... δικούς του
Με μεθοδική δουλειά, ο επικεφαλής της βιβλιοθήκης στη σχολή Καλών Τεχνών στο κινεζικό Κουανγκτσόου κατάφερε σε διάστημα δύο χρόνων να κλέψει 143 πίνακες, βάζοντας στη θέση του... αντίγραφα που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος.

Ακόμη χειρότερα, είπε πως στη κάποιος άλλος στη συνέχεια έκανε το ίδιο με τα δικά του πλαστά, αντικαθιστώντας τα με άλλα (πιο άτεχνα) αντίγραφα...

Η δίκη του Σιάο Γουάν, επικεφαλής της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε και πλάνα της δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Ο Σιάο καταδικάστηκε για διαφθορά. Από τους 143 πίνακες που είχε κλέψει σε μία διετία μέχρι το 2006, είχε πουλήσει τους 125 βγάζοντας συνολικά 6 εκατ. δολάρια, με τα οποία αγόρασε ακίνητα και άλλους πίνακες.

Στα πρωτότυπα έργα συγκαταλέγονταν πίνακες μεγάλων κινέζων ζωγράφων του 20ού αιώνα αλλά και καλλιγραφίες που χρονολογούνταν μέχρι και από τον 17ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Σιάο ανέφερε πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα στη βιβλιοθήκη και «ο καθένας θα μπορούσε να πάρει τους πίνακες σαν να ήταν βιβλία προς δανεισμό». Ο ίδιος δήλωσε μεταμελημένος.
Δεν μιλά γαλλικά, αλλά κέρδισε το πρωτάθλημα γαλλόφωνου Scrabble
Νεοζηλανδός που δεν μιλάει λέξη γαλλικά κέρδισε την Δευτέρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα του... γαλλόφωνου Scrabble, αφού αποστήθισε όλες τις λέξεις που περιέχονται στο επίσημο «λεξικό» του παιχνιδιού.
Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, που ζει μόνιμα στη Μαλαισία, δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού το 2007 και το 2011. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του Μολιέρου κερδίζει τον γαλλόφωνο διαγωνισμό, κατατροπώνοντας τους 74 αντιπάλους του.
«Πριν από μερικούς μήνες, τον Μάιο, έβαλε στον στόχο του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» του γαλλικού Scrabble που φέτος διεξήχθη στη Λουβέν-Λα-Νεβ, στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία Scrabble.
Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού, διευκρίνισε ο Αντουάν Ρουσό, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομοσπονδίας.
Την Δευτέρα ο Ρίτσαρντς κέρδισε το πρωτάθλημα νικώντας τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ από την Γκαμπόν, σε μια παρτίδα που διήρκησε τρεις ώρες.
Ο 50χρονος γενειοφόρος και διοπτροφόρος Νεοζηλανδός με την καταπληκτική μνήμη έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες: δεν χρειάζεται να μετακινεί τα γράμματα στο ταμπλώ του, ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό για να σχηματίσει μια λέξη.
Μετά τη νίκη του ο Ρίτσαρντς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, αλλά χρειάστηκε να καταφύγει στη βοήθεια ενός διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του.
Σαμάνοι και εξωγήινοι στη Βαυαρία: Κύκλος σε χωράφι συναρπάζει
Ένα εντυπωσιάκο, ακριβέστατο και πανέμορφο (από αέρος) «αγρογλυφικό» έχει γίνει η τοπική ατραξιόν σε χωριό της γερμανικής Βαυαρίας: Χωράφι με σιτάρι βρέθηκε μυστηριωδώς κουρεμένο στο σχήμα ενός οκταγώνου μέσα σε έναν τεράστιο κύκλο.

Το έργο ανακαλύφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε χωράφι με σιτάρι κοντά στο Μπίμπουργκ του Άλινγκ, ο κύκλος έχει «ζωγραφιστεί» με κόψιμο του σιταριού σε διάμετρο περίπου 60 μέτρων και αφήνοντας στο εσωτερικό του σπαρτά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα οκτάγωνο αστέρι με αρκετά περίτεχνες γραμμές.

Επιλήφθηκε η αστυνομία, η οποία έκανε την κίνηση να δημοσιεύσει φωτογραφία του έργου από ελικόπτερο -με αρκετές δόσεις χιούμορ, εγείροντας στη σχετική νακοίνωση το ερώτημα αν ευθύνονται.... εξωγήινοι. Μετά τη φωτογραφία όμως, τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

Καθώς λίγος μυστικισμός δεν έβλαψε κανέναν, διάφοροι ρομαντικοί επισκέπτονται έκτοτε το χωράφι για να «νιώσουν την ενέργεια» του κύκλου. Το αγροτικό βαυαρικό τοπίο, οι χαλαροί ρυθμοί της υπαίθρου, ακόμη και το καλοκαίρι κάνουν αρκετούς να αισθάνονται γαλήνη: «Εάν ανοίξει κανείς τον εαυτό του, το αισθάνεται» λέει, για παράδειγμα, μία επισκέπτρια μιλώντας στην Sueddeutsche Zeitung.

Μεταξύ όσων βρίσκουν γαλήνη στον κύκλο δεν βρίσκεται όμως σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.

Το τηλέφωνό του δεν έχει σταματήσει να χτυπά από τότε που διαδόθηκε η ύπαρξη του κύκλου -κάποιοι του ζητούν την άδεια ακόμη και να κοιμηθούν το βράδυ στο χωράφι, ώστε να «νιώσουν καλύτερα την ενέργεια».

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η οικονομική ζημιά για τον αγρότη κυμαίνεται κοντά στα 3.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Σαν σήμερα 21 Ιουλίου, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς θα γινόταν 64 ετών, αν η θηλιά της κατάθλιψης δεν τον έσφιγγε τόσο σφιχτά στις 11 Αυγούστου ώστε να τον οδηγήσει στην απονενοημένη πράξη που έριξε στο πένθος την οικογένεια του αλλά και τους φίλους του κινηματογράφου.
Ο αγαπητός Ρόμπιν, μπορεί να έχει μια πολύ επιτυχημένη φιλμογραφία, ωστόσο μια σειρά ταινιών του «έκαψε» την καρδιά καθώς όσο και να προσπάθησε, δεν συμμετείχε ποτέ. Και μάλιστα σειρά ταινιών με σουπερ ήρωες. Άλλωστε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν γνωστός για το πάθος του σε comic και βιντεοπαιχνίδια ή αλλιώς. Geek κουλτούρα…
Batman (1989)
Καλός ο Cristian Bale και ο Christopher Nolan, αλλά τον Batman του Tim Burton δεν τον ξεπέρασαν. Η Warner Bros ήθελε διακαώς τον Jack Nicholson για τον ρόλο του Joker, αλλά εκείνος δίσταζε. Έτσι στράφηκε προς τον Robin Williams pου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του. Λίγο πριν την συμφωνία, ο Jack Nicholson έθεσε τον εαυτό του πρόθυμο για τον ρόλο και το αποτέλεσμα το ξέρουμε.
joker
Batman Forever (1995)
Ο Robin Williams, μετά το προηγούμενο «κρέμασμα» από την Warner, ούτε ήθελε να ακούει για τις ταινίες της. Η εταιρία όμως του ζήτησε δημόσια συγνώμη και του πρόσφερε τον ρόλο του Riddler στον Batman Forever. Καλλιτεχνικές (και όχι μόνο) διαφορές του Tim Burton και του Micheal Keaton με την παραγωγή, ανάγκασαν την εταιρία να το αναθέσει στον σκηνοθέτη Joel Schumacher και αυτός με τη σειρά του, να επιλέξει τον Jim Carrey στον ρόλο που είχε «καπαρώσει» ο Robin Williams.
batmanforever
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Schoolofrock.gr

Αν είστε από εκείνους που δεν μπορείτε να κάτσετε ούτε για μια ώρα στην βεράντα σας χωρίς να σας τσιμπήσουν τα κουνούπια, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς!
Βασιλικός
Ο βασιλικός είναι τόσο αποτελεσματικός στην απώθηση των κουνουπιών όσο και νόστιμος στο φαγητό σας.
Δυόσμος
Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι ο δυόσμος είναι 10 φορές περισσότερο απωθητικός για τα κουνούπια απ’ ότι το αντικουνουπικό σπρέι. Δεν έχετε παρά να τον φυτέψετε στον κήπο σας.
Γεράνι
Εύκολο στη φροντίδα, πανέμορφο και απομακρύνει και τα ενοχλητικά κουνούπια!
Σιτρονέλα
Ίσως το πιο γνωστό από τα αντικουνουπικά φυτά, η σιτρονέλα είναι πασίγνωστη για τις απωθητικές της ιδιότητες. Το φυτό είναι ποώδες πολυετές και οπωσδήποτε το άρωμα του είναι πολύ αποτελεσματικό επειδή έχει πολύ έντονη μυρωδιά. Η σιτρονέλα είναι κατάλληλη για να φυτευτεί κατ’ ευθεία στον κήπο ή σε μεγάλες γλάστρες στη βεράντα.
Λεβάντα
Το έλαιο λεβάντας απωθεί τα κουνούπια και χαρίζει μια υπέροχη μυρωδιά φρεσκάδας στον χώρο. Πλέον, ο κήπος σας θα μυρίζει καλύτερα από ποτέ!
Μέντα
Το άρωμα μέντας απωθεί τα κουνούπια και προσφέρει επίσης πολλά προνόμια στην κουζίνα.
Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο απωθεί τα κουνούπια από τον κήπο σας και αν μάλιστα συνδυαστεί με άλλα βότανα θα αποτελέσει μια απωθητική αλοιφή για το δέρμα.

Σε τέτοιες εποχές, που η ανεργία μαστίζει πολύ κόσμο, είναι ίσως άτοπο να συζητά κανείς για στροφή στην επαγγελματική σταδιοδρομία.
Αν όμως υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν μία εναλλακτική δουλειά- ή βέβαια άνεργοι που έχουν εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ανεύρεσης εργασίας και θέλουν να αρπάξουν οποιαδήποτε διαθέσιμη ευκαιρία- η Washington Post έχει την απάντηση, καθώς δημοσίευσε μία λίστα με τις πιο απίθανες δουλειές στον πλανήτη.
  1. Ψαράς ποδηλάτων στο Αμστερνταμ
Η πόλη είναι γνωστή για τα κανάλια της, αλλά και τους περίπου 2 εκατομμύρια ποδηλάτες που κυκλοφορούν σε αυτή. Τα δύο στοιχεία σε συνδυασμό δημιουργούν αυτή την περίεργη θέση εργασίας.
Σύμφωνα με το Public Radio International όσοι κάνουν αυτή τη δουλειά «ψαρεύουν» με ειδικά εργαλεία περίπου 15.000 ποδήλατα το χρόνο. Μάλιστα, αυτό το επάγγελμα υπάρχει από τη δεκαετία του ’60.
  1. Ντετέκτιβ σκουπιδιών στη Γερμανία
Οσοι συνηθίζουν να πετούν μπαταρίες ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Υπάρχει η… αστυνομία των σκουπιδιών. Ουσιαστικά πρόκειται για ανθρώπους που ψάχνουν τα σκουπίδια των άλλων, αναζητώντας αντικείμενα που θα έπρεπε να πεταχτούνμε διαφορετικό τρόπο, καθώς η Γερμανία έχει έναν από τους πιο αυστηρούς νόμους σε αυτό το ζήτημα.
Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι ProSieben, οι ντετέκτιβ σκουπιδιών παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά, καθώς κάνουν ανάκριση στους γείτονες, εξετάζουν τις αποδείξεις από τα ψώνια και βέβαια ψάχνουν στους κάδους.
  1. «Θερμαστής» κρεβατιών ξενοδοχείων στη Βρετανία
Το 2010, μία αλυσίδα ξενοδοχείων έκανε ένα πείραμα, προσφέροντας υπηρεσία… θερμαστή κρεβατιού, σύμφωνα με το Reuters. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι φορούσαν μία μονοκόμματη πιτζάμα fleece, πριν μπουν στο δωμάτιο του πελάτη για να ζεστάνουν το κρεβάτι του, πριν επιστρέψει εκείνος.
  1. Ατομο που υποδύεται τον επιχειρηματία ή το στέλεχος, στην Κίνα
Δεν χρειάζεται προϋπηρεσία. Απλά να δείχνει κανείς ωραίος με το κοστούμι. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο Μιτς Μόξλεϊ δήλωσε στην Atlantic. Ο συγκεκριμένος ισχυρίζεται ότι προσελήφθη από αμερικανική εταιρεία για να την αντιπροσωπεύσει στην Κίνα.
Δεν απαιτούνταν προυπηρεσία και του έδιναν 1.000 δολάρια την εβδομάδα, απλά για να είναι στην Κίνα, να κάνει χειραψίες και να παρακολουθεί ταινίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το κάνουν οι εταιρείες προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση της σύνδεσης, που επιζητούν οι κινεζικές εταιρείες.
  1. Πωλητής μυρμηγκιών
Δεν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις για αυτό το επάγγελμα. Οποιος το ασκεί απλά πληρώνεται για να πουλάει μυρμήγκια.
  1. Επιβάτης επί πληρωμή, στην Ινδονησία
Οταν οι δρόμοι της Τζακάρτα γέμισαν αυτοκίνητα, τη δεκαετία του ’90, η δημοτική αρχή επέβαλε έναν περίεργο κανόνα: στις ώρες αιχμής θα έπρεπε να βρίσκονται τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σε κάθε αυτοκίνητο.
Κάπως έτσι προέκυψαν οι επιβάτες επί πληρωμή. Περιμένουν στην άκρη του δρόμου για να τους παραλάβουν οι οδηγοί, ώστε να καλύπτουν το όριο των επιβατών στο όχημα. Σύμφωνα με την Jakarta Post όμως, αυτή η δουλειά δεν αποφέρει ιδιαίτερα έσοδα. Οσοι μίλησαν στην εφημερίδα δήλωσαν ότι έπαιρναν ένα δολάριο για κάθε διαδρομή.
  1. Σκιάχτρο αεροδρομίου, στη Γερμανία
Ο επίσημος τίτλος είναι «ειδικός για την βιολογική ασφάλεια», αλλά πρακτικά όποιος κάνει τη δουλειά είναι ένα ανθρώπινο σκιάχτρο. Οταν ειδοποιούνται ότι δεκάδες πουλιά βρίσκονται σε έναν αεροδιάδρομο όπου πρόκειται να προσγειωθεί αεροπλάνο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σπεύδουν στο σημείο και ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για να σκορπίσει το σμήνος, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τις υπόλοιπες ώρες, προσπαθούν να εμποδίσουν τα πουλιά να μπουν στους χώρους του αεροδρομίου.
Πηγή: iefimerida.gr
Τρέχει ο λαγός του σκοτωμού μέσα στο δάσος και ξαφνικά βλέπει το ελάφι αραχτό κάτω από ένα δένδρο, να καπνίζει χασίσι.
- Τι κάνεις εδώ; Είσαι τρελός; Είμαστε μέσα στην φύση, στον καθαρό αέρα και εσύ ρουφάς μαύρο; Εμπρός σήκω να τρέξουμε παρέα να γυμναστούμε.
- Δίκιο έχεις λέει το ελάφι..
Παρατάει τα τσιγαριλίκια και αρχίζει να τρέχει με το λαγό.Εκεί που τρέχανε, συναντούν την αλεπού, να έχει πλακωθεί στην κοκαΐνη.
- Καλά ρε λέει το ελάφι, είμαστε μέσα στο δάσος στον καθαρό αέρα και εσύ σνιφάρεις κόκα; Έλα μαζί μας να τρέξουμε να γυμναστούμε να ανοίξουν τα πνευμόνια μας.
- Δίκιο έχετε ρε παιδιά λέει η αλεπού... και αρχίζει να τρέχει με τους άλλους δύο. Λίγο πιο κάτω συναντούν τον λύκο που ετοιμαζόταν να χτυπήσει ηρωίνη. - Καλά ρε δεν ντρέπεσαι; Να είμαστε μέσα στη φύση στον καθαρό αέρα και εσύ να τρυπιέσαι; Του λέει η αλεπού.. - Aντε σήκω και έλα μαζί μας να τρέξουμε να γυμναστούμε να ανοίξουν τα πνευμόνια μας. Λέει το ελάφι.. Και ο λύκος:
- Δε γα***στε πρωί πρωί λέω εγώ, κάθε φορά που παίρνει ο λαγός ecstasy, εμείς θα τρέχουμε σαν τους μα**κες μέσα στο δάσος;;;

Λιγότεροι από 4 στους 10 δημοτικούς αστυνομικούς θα υπηρετούν πλέον στο δήμο Αθηναίων μετά την κατάργηση και την επανασύσταση των υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και δημοσίευση σε ΦΕΚ η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα αριθμεί πλέον 391 εργαζόμενους έναντι των 1.034 που υπηρετούσαν στις 23/09/2013, οπότε και καταργήθηκε.
Η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει αύξηση της δαπάνης του προϋπολογισμού του δήμου κατά 4.400.835,32 ευρώ για το 2015, ενώ από το 2016 και για τα επόμενα πέντε χρόνια (έως το 2019) η δαπάνη θα αγγίξει το ποσό των 40.623.094,80 ευρώ.
Η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει εκ νέου τις 29 αρμοδιότητες που είχε και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες είναι η στάθμευση, ο έλεγχος των κοινόχρηστων χώρων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η φύλαξη δημοτικών κτιρίων, ο έλεγχος του γνησίου της υπογραφής, οι επιδόσεις, οι σφραγίσεις καταστημάτων, ο έλεγχος του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος του κανονισμού καθαριότητας κ.α.
Σύμφωνα με την απόφαση, επανασυστήνεται η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας που αντικαθιστά τη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.
Επίσης, επανασυστήνεται το Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, το οποίο μεταξύ άλλων θα χειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ θα θέτει σε ετοιμότητα, θα αξιοποιεί και θα συντονίζει το ανθρώπινο δυναμικό.
Το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης από τη μεριά του θα συγκεντρώνει, θα καταχωρίζει και θα διαβιβάζει όλες τις παραβάσεις που βεβαιώνονται από τα Τμήματα της Διεύθυνσης, στις αρμόδιες Διευθύνσεις για την περαιτέρω επεξεργασία και βεβαίωση, ενώ επίσης θα δέχεται και θα απαντά σε αντιρρήσεις των διαφημιζόμενων πολιτών για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, θα μπορεί να προκαλεί την απόφαση του Δημάρχου για την αποξήλωσή των παράνομων διαφημιστικών επιγραφών.
Ακόμη, επανασυστήνεται το Τμήμα Ελέγχου Στάθμευσης, που μεταξύ άλλων θα ελέγχει την τήρηση των όρων στάθμευσης σε θέσεις επισκεπτών, μόνιμων κατοίκων και ειδικών θέσεων στάθμευσης, την εν γένει λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ενώ θα προχωρά στην καταγραφή των προβλημάτων που σχετίζονται με την οριζόντια και κάθετη σήμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα τόσο από την ελεγχόμενη στάθμευση όσο και από τα πρόστιμα ανήλθαν το 2012 σε 14 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, επανασυστήνονται τα Δημοτικά Αστυνομικά Τμήματα από την 1η έως την 7η Δημοτική Κοινότητα. Στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνεται επίσης ο έλεγχος και η τήρηση των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους, η λειτουργία των παιδότοπων, η αντικαπνιστική νομοθεσία το ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης κ.α.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και κατά τόπους στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Διάγουμε την πιο όμορφη και χαλαρή ίσως εποχή του χρόνου αν εξαιρέσει κανείς τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες μας κρατούν συχνά ξύπνιους. Παρά την νωθρότητα της εποχής όμως, υπάρχουν πάντα οι καλοκαιρινοί και απρόσκλητοι επισκέπτες, οι οποίοι δεν είναι άλλοι, από τα κουνούπια.

Με αυτή την παγίδα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας, θα ξεφορτωθείτε τα κουνούπια καθώς θα τα τραβήξει το αέριο που παράγεται από τη ζύμωση της ζάχαρης. Με αυτό τον τρόπο θα κολλήσουν, δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν και εσείς θα αποφύγετε όλα τα τσιμπήματα.

Τι χρειάζεστε: 200 γρ. νερό, 50 γρ. ζάχαρη καστανή, 1 γρ. μαγιά, ένα πλαστικό μπουκάλι κομμένο στη μέση

Ρίξτε το ζεστό νερό στο μισό μπουκάλι έπειτα προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε. Προσθέστε την μαγιά χωρίς να ανακατέψετε. Κλείστε το μπουκάλι με το άλλο μισό του τοποθετώντας το λαιμό του μπουκαλιού προς τα κάτω.

Η παγίδα σας είναι έτοιμη να την τοποθετήσετε οπουδήποτε στο σπίτι σας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!