Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Δεν μπορεί κάποιος να κολλήσει επιγραμμικό (online) κρυολόγημα από ένα φίλο του μέσω του Facebook, μπορεί όμως να «κολλήσει» τα συναισθήματα και τις απόψεις του, αρνητικές ή θετικές (ιδίως τις τελευταίες), σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με τη συμμετοχή του ελληνο-αμερικανού κοινωνικού ερευνητή Νικόλα Χρηστάκη του πανεπιστημίου Γιέηλ.
Το βασικό συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι τα θετικά μηνύματα «γεννούν» άλλα θετικά μηνύματα και τα αρνητικά μηνύματα γεννούν άλλα αρνητικά μηνύματα, με την «κολλητική» επίδραση των θετικών να είναι συγκριτικά μεγαλύτερη. Κάθε αρνητικό μήνυμα γεννά 1,29 περισσότερα αρνητικά μηνύματα από τους φίλους κάποιου, ενώ κάθε θετικό μήνυμα ‘πυροδοτεί” 1,75 πρόσθετα θετικά μηνύματα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον τακτικό συνεργάτη του Χρηστάκη, καθηγητή Τζέημς Φάουλερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», ανέλυσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναρτήσεις στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, που έκαναν περισσότεροι από 100 εκατ. χρήστες μεταξύ 2009-2012.
Η ανάλυση -που φρόντισε να προφυλάξει την ανωνυμία των χρηστών- έγινε με τη βοήθεια ενός λογισμικού αυτόματης ανάλυσης κειμένου, του «Liguistic Inquiry Word Count», που μετρά το συναισθηματικό περιεχόμενο κάθε δημοσίευσης.
«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν επιλέγουν απλώς άλλους ανθρώπους που τους μοιάζουν, για να σχετιστούν, αλλά επιπλέον προκαλούν πραγματικές αλλαγές στην έκφραση των συναισθημάτων και των απόψεων των φίλων τους. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι θετικές συναιθηματικές εκφράσεις εξαπλώνονται περισσότερο από τις αρνητικές», δήλωσε ο Φάουλερ.
Στον ψηφιακά διασυνδεμένο σύγχρονο κόσμο, σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές, η συναισθηματική «μόλυνση» είναι μια πραγματικότητα μέσω της αλυσιδωτικής επίδρασης των κοινωνικών δικτύων.
Μεταξύ άλλων, η έρευνα έδειξε ότι όταν βρέχει, αυξάνεται κατά 1,16% ο αριθμός των μηνυμάτων με αρνητική συναισθηματική φόρτιση και μειώνεται ο αριθμός των θετικών κατά 1,19%, πράγμα που δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς ακόμα και στις μεταβολές του καιρού, όσον αφορά τα συναισθήματά τους.
Ο Φάουλερ μάλιστα εκτίμησε ότι η νέα έρευνα μάλλον υποεκτιμά το πόσο πολύ τα συναισθήματα εξαπλώνονται με «κολλητικό» τρόπο μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Είναι πιθανό ότι η επιγραμμική συναισθηματική μόλυνση είναι ακόμη πιο έντονη από αυτή που μπορέσαμε να μετρήσουμε», όπως είπε.
Έτσι, το Facebook μπορεί να συμβάλει είτε σε μια παγκόσμια «επιδημία» αισθήματος ευημερίας, είτε αισθήματος δυστυχίας. Οι άνθρωποι που ζουν πιο κοντά μεταξύ τους, π.χ. στις ίδιες γειτονιές ή πόλεις, ασκούν μεγαλύτερη επιγραμμική επιρροή μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η «μόλυνση» έχει μεγάλες κοινωνικές συνέπειες, καθώς τα συναισθήματα εξαπλώνονται με συγχρονισμένο τρόπο σε μεγάλη κλίμακα μέσω των κοινωνικών δικτύων, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία μεγάλων ομάδων ανθρώπων, που γίνονται από κοινού πότε χαρούμενοι και πότε δυστυχισμένοι, ανάλογα με τις επιγραμμικές επιδράσεις που δέχονται. Αυτό, τονίζουν οι κοινωνικοί επιστήμονες, «μπορεί να δημιουργήσει αυξανόμενη αστάθεια στα πάντα, από τα πολιτικά συστήματα έως τις χρηματοοικονομικές αγορές».
ΠΗΓΗ: AΠΕ
H παράδοση ξεκίνησε το 2006. Μια ομάδα φοιτητών, με την καθοδήγηση καθηγητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ξεκίνησαν, κάνοντας το κέφι τους, και με σκοπό να εξασκηθούν στην παραγωγή ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Έτσι, άρχισαν να σχεδιάζουν ένα αυτοκίνητο αγωνιστικών προδιαγραφών.
Μετά από οκτώ χρόνια, ένα ακόμα μονοθέσιο, τύπου φόρμουλα, ετοιμάζεται να βγει στην άσφαλτο. Το τέταρτο στην οικογένεια της Aristotle Racing Team.
Με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή, Νίκο Μιχαϊλίδη και τον επίκουρο καθηγητή της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου, Λεωνίδα Ντζιαχρήστο, η προσπάθεια ξεκίνησε ως αφορμή για να ασχοληθεί η ομάδα με κάτι που γνώριζε καλά...Να φτιάχνει αυτοκίνητα.
Όπως λέει στο news.gr, ο κύριος Ντζιαχρήστος, “το πρώτο αυτοκίνητο έτρεξε σε αγώνες και τα πήγε αρκετά καλά. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο δεύτερο και στο τρίτο και τώρα στο τέταρτο το ART 14. Το κάθε μονοθέσιο ήταν καλύτερο από το προηγούμενο”.
Κάνοντας μια προσπάθεια να ξεφύγουν, όπως λέει, “από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα”, αντιμετώπισαν το χτίσιμο των μονοθέσιων, ως έναν καλό τρόπο ψυχοθεραπείας.

Ποιοι ενισχύουν οικονομικά

Ποιοι είναι εκείνοι, συμβάλουν οικονομικά στην επιτυχία του εγχειρήματος; Ο κύριος Ντζιαχρήστος εξηγεί: “Δουλεύουμε με χρηματοδότηση από χορηγούς και βοήθεια από βιομηχανίες, μηχανουργία και συνεργεία, οι οποίοι μας προσφέρουν τα κατάλληλα υλικά για να εξελίξουμε αυτό που κάνουμε”.

Τον Ιούλιο η ομάδα του Αριστοτελείου, πρόκειται να συμμετάσχει για μία ακόμα φορά στο φοιτητικό διαγωνισμό Formula SAE.
“Σε αυτόν συμμετέχουν 1.000 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό, όπου μαθαίνουμε όχι μόνο να στήνουμε, αλλά και να εργαζόμαστε σαν ομάδα πάνω στη δημιουργία του αυτοκινήτου. Σε ό,τι αφορά στο ερευνητικό κομμάτι δίνονται διάφορες λύσεις σε διάφορα τεχνικά θέματα, σε μία προσπάθεια να γινόμαστε καλύτεροι”, λέει ο επικεφαλής της ομάδας.
“Φτιάχνουμε ένα σχέδιο, το οποίο πατάει την άσφαλτο και τρέχει σε αγώνες. Παράλληλα παρουσιάζουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο που αν κάποιος το αγόραζε θα μπορούσε να φτιάξει μία αγωνιστική διοργάνωση όπως η F1 ή η F3”.
Στόχος είναι, το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται να βασίζεται στην ιδέα ότι μία φανταστική κατασκευαστική εταιρεία έχει αναθέσει στην Aristotle Racing Team, να αναπτύξει ένα μικρό μονοθέσιο τύπου formula για παραγωγή 1000 μονάδων ανά έτος.
Όπως εξηγεί ο κύριος Ντζιαχρήστος το συγκεκριμένο όχημα δεν έχει σχέση με την ευρεία παραγωγική διαδικασία, καθώς είναι ένα αυτοκίνητο...ειδικού σκοπού. “Δεν έχουμε άμεση στόχευση την παραγωγή Ι.Χ. Υπάρχει η τεχνογνωσία να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο παραγωγής, αλλά θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικό κομμάτι της αγοράς. Ούτως ή άλλως, από άποψη κόστους και μόνο δεν θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τους μεγάλους παραγωγούς. Το αντίθετο ισχύει μόνο για κατασκευές ειδικών εφαρμογών, όπως οχήματα διανομών. Εκεί θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε και ξένους κατασκευαστές”, Προσθέει μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι μελέτες, δεν υπάρχουν οι επενδυτές για να τις στηρίξουν σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τον καθηγητή, οι περισσότεροι φοιτητές, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, βρίσκουν δουλειά σε ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με βραβεία στο ενεργητικό τους...

Με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 1.000 αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο, είναι προγραμματισμένος για τον Ιούλιο, στόχος είναι, το νέο μοντέλο να είναι έτοιμο το Μάιο και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές. “Επίσης, να σας πω ότι έχουμε βραβευθεί κατά το παρελθόν. Το 2008 καταλάβαμε την πρώτη θέση στη σχεδίαση και το 2012 την τρίτη θέση στη συνολική κατάταξη. Οι καλύτερες ομάδες συνήθως προέρχονται από Ευρώπη και Αμερική”.
Και παρά το γεγονός ότι, όπως τονίζει ο καθηγητής, η ομάδα “δεν είναι πυροτέχνημα”, δεν αρκεί μόνο αυτό. Η μαγιά για μία ακόμα φορά υπάρχει. Ταλέντα από την Ελλάδα εξειδικευμένα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας υπάρχουν και μάλιστα με ξεχωριστές ικανότητες. Όπως συμβαίνει όμως στις πλείστες των περιπτώσεων η Ελλάδα όταν έχει να κάνει με ανθρώπους, παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα στις εξαγωγές ταλέντων με αποτέλεσμα να αποτελεί μία από τις κορυφαίες εξαγωγικές δυνάμεις έμψυχου δυναμικού. Πρόσωπα με δεξιότητες που περίσσότερο από πότέ θα είχαμε ανάγκη τώρα ξενιτεύονται. Όπως μας παραδέχτηκε ο ίδιος ο καθηγητής στην αρχή της συνέντευξης, “στόχος είναι να ξεφύγουμε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα”, κάτι που στο Αριστοτέλειο έχουν επιτύχει σε επίπεδο ομάδας. Με τη διαφορά ότι κάποιοι άλλοι έχουν τη διάθεση να το αναγνωρίσουν, ενώ στα στενά μας σύνορα, πολλές φορές ανάλογες προσπάθειες παραμένουν ανεκμετάλλευτες. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ART14


ΣΑΣΙ

  • Μετατρόχιο μπροστά/πίσω: 1180/1150 mm
  • Μεταξόνιο: 1575 mm
  • Βάρος: 227kg
  • Σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα 25CrMo4
  • Διπλά ανισομεγέθη ψαλίδια μπροστά-πίσω
  • Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Ohlins
  • Αντιστρεπτικές ράβδοι μπροστά-πίσω
  • Ελαστικά Hoosier
  • Ζάντες OZ αλουμινίου μονομπούλονες
  • Φρένα : (μπροστά) τετραπίστονες δαγκάνες ISR, διάτρητες δισκόπλακες
(πίσω) διπίστονες δαγκάνες ISR, διάτρητες δισκόπλακες

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

  • Honda CBR600RR
  • Ιπποδύναμη : 75 hp @9500 rpm
  • Ροπή : 60Nm @7500 rpm
  • Επιτάχυνση : 0-100 km/h σε 3.8sec
  • Τελική ταχύτητα : 120 km/h
  • Κιβώτιο : Σειριακό τεσσάρων σχέσεων
  • news.gr
Ένα χωριό στην Ελλάδα θα φτιάξουν βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι όπου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.
Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.
Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη τουΔήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.
aftodioikisi.gr
Δέκα χρόνια τώρα, δισεκατομμύρια άνθρωποι περιπλανώνται στη συγκεκριμένη σελίδα.



Υπάρχουν ακόμη πράγματα που δεν ξέρει κανείς για το Facebook και τον δημιουργό του, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Αν κάποιος δεν γνωρίζει γιατί το περίφημο σήμα είναι μπλε, ότι μπορεί να δει τη σελίδα… ανάποδα ή δεν έχει ακούσει για το… Σύνταγμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε η απάντηση είναι καταφατική.

Το περίφημο μπλε

Το σήμα του Facebook είναι μπλε γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο. «Το μπλε είναι το πιο πλούσιο χρώμα για μένα», έχει πει ο ίδιος.

Το χρώμα έχει γίνει τόσο διάσημο, που το κατάστημα στο κάμπους του Facebook πουλάει ακόμη και μανό με ακριβώς την ίδια απόχρωση.

Το ανάποδο facebook

Μπορεί κανείς να δει τη σελίδα του Facebook… ανάποδα. Επιπλέον, μέχρι τώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει πάνω από 70 γλώσσες, ανάμεσά τους «ανάποδα» αγγλικά.

Η εμμονή με τα ρούχα

Η περίφημη εμμονή του Ζούκερμπεργκ στα γκρι T-shirt και τα φούτερ με κουκούλα έχει εξήγηση. Το κάνει προκειμένου να μην χάνει χρόνο καθημερινά προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα φορέσει.

Βέβαια, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις ενδυματολογικές επιλογές του. Για παράδειγμα, όταν το 2011 συναντήθηκε με τον Μπαράκ Ομπάμα, φορούσε κοστούμι.

«Είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα και είμαι ο τύπος που ανάγκασε τον Μαρκ να βάλει σακάκι και γραβάτα», είχε συστηθεί τότε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η πρόταση που απέρριψε

Τον Ιούλιο του 2006 ο Ζούκερμπεργκ απέρριψε πρόταση ενός δισ. δολαρίων από τη Yahoo για την εξαγορά του Facebook.

Ο 22χρονος τότε ιδιοκτήτης του 25% της εταιρείες εξήγησε πως δεν ήξερε τι να κάνει με τα χρήματα. «Θα δημιουργούσα ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μου άρεσε αυτό που έχω ήδη., πρόσθεσε. Προφανώς έκανε τη σωστή επιλογή. Η αξία του Facebook αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 135 δισ. δολάρια.

Οι φωτογραφίες

Περίπου 350 εκατ. φωτογραφίες δημοσιεύονται στο Facebook καθημερινά, με τη σελίδα να εκτιμά τον περασμένο Σεπτέμβριο πως έως τότε είχαν «ανέβει» πάνω από 250 δισ. εικόνες. Αυτό μεταφράζεται σε 4.000 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο.

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Μετά από την οικονομική κρίση το 2008, η Ισλανδία αποφάσισε να ξαναγράψει το Σύνταγμά της χρησιμοποιώντας το Facebook για να μαζέψει ιδέες από τους πολίτες της.

Αν και η ιδέα ήταν ιδιαιτέρως προοδευτική, η… επανάσταση καταπνίγηκε σε πολιτικό επίπεδο, αφού για τεχνικούς λόγους απορρίφθηκε στην ψηφοφορία.

Οι μεθυσμένοι χρήστες

Ερευνα απέδειξε ότι τα τρία τέταρτα των χρηστών του Facebook στη Βρετανία έχουν ως φωτογραφία προφίλ κάποια στην οποία πίνουν ή είναι εμφανώς μεθυσμένοι.

Κόντρα στο Twitter

O Ζούκερμπεργκ δεν είναι λάτρης του Twitter. Αν και έχει 295.000 followers, έχουν γράψει μόνο 19 φορές, μία το 2012 και οι υπόλοιπες το 2009.

Μπορεί το Facebook να κερδίζει κατά κράτος το Twitter σε όρους αριθμούς χρηστών- 1 δισ. σε σύγκριση με 200 εκατ.- αλλά το δεύτερο χειρίζεται καλύτερα την «κυκλοφορία» των ειδήσεων.

«Πόλεμος» στους ιούς

Το Facebook έχει πρόγραμμα για… κυνήγι επικηρυγμένων. Αφορά βέβαια ιούς, καθώς- όπως και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες- προσφέρει αμοιβή σε όσους βρουν τις ατέλειες της σελίδας. Αυτή κυμαίνεται από 500 έως 33.500 δολάρια.

Αιτία διαζυγίου

Πάνω από το ένα τρίτο των αιτήσεων διαζυγίων που έγιναν το 2011 περιείχαν αναφορά στο Facebook σύμφωνα με νομική εταιρεία με έδρα τη Βρετανία.

Ο ακριβής αριθμός παγκοσμίως δεν μπορεί να διευκρινιστεί, αλλά με 8 τρισ. μηνύματα να έχουν σταλεί μέσω της σελίδας το 2013 είναι βέβαιο πως ανάμεσά τους περιέχονται αρκετές αποδείξεις για να επισημοποιηθεί το τέλος ενός γάμου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σ’ ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί.
Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο.
Ο καιρός περνά μέσα σ’ αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα…
έρχεται ένας Γερμανός τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα στο ξενοδοχείο του χωριού.
Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ.
Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.
Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πόρνη  του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.
Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.
Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
Τελικά κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε… από την κρίση;

http://www.alexiptoto.com 
Η προετοιμασία για την τριπλή ψηφοφορία του Μαϊου ξεκίνησε από τις αυτοκόλλητες αφίσες που θα επικολληθούν πάνω στις κάλπες και στα παραβάν. Με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ορίστηκαν τα …χρώματα που θα έχει η κάθε κάλπη προκειμένου να ξεχωρίζουμε που θα ρίξουμε τι.

Μην νομίζετε. Ως ψηφοφόροι έχουμε πολύ δουλειά καθώς θα στηθούν τρεις κάλπες. Μία για τις δημοτικές εκλογές, μια για τις περιφερειακές και μια για την Ευρωβουλή. Για να ξεχωρίσουμε που θα ρίξουμε τι, προβλέφθηκαν –και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ- οι ακόλουθες πληροφορίες:

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα μωβ απόχρωσης και διαστάσεων 35x50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:«ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014. Άρα το μωβ παραπέμπει στις ευρωεκλογές

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα κίτρινης απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση:«ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014». Άρα κίτρινο στις δημοτικές

• Η κάλπη που χρησιμοποιείται κατά την ψηφοφορία στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών φέρει στην εξωτερική επιφάνεια της εμπρόσθιας κάθετης πλευράς αυτής, της ορατής από τους ψηφοφόρους, έντυπη αφίσα γαλάζιας απόχρωσης και διαστάσεων 35 x 50 εκατοστών του μέτρου, πάνω στο οποίο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα λευκής απόχρωσης η φράση: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014»

http://www.fpress.gr
Ένα από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνει η μέση γυναίκα στην κουζίνα της, είναι πως βάζουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο…

Οι ντομάτες έχουν πολύ ευαίσθητα κύτταρα και η υπερβολική ζέστη ή κρύο (ή θέρμανση) προκαλεί έκρηξη των τοιχωμάτων των κυττάρων, καταστρέφοντας τις ντομάτες. Τα ένζυμα που παράγουν τη γεύση καταστρέφονται επίσης, αφήνοντας τις ντομάτες εντελώς άγευστες.

Η λύση;

Φροντίστε να κρατάτε τις ντομάτες σας σε ένα ράφι της κουζίνας, σε μια σειρά ώστε να κυκλοφορεί όσος περισσότερος αέρας γίνεται ανάμεσά τους, και αποφύγετε να τις βάλετε σε σημείο που το χτυπά ο ήλιος.

Τα τοματίνια και τις cherry ντομάτες μπορείτε να τις αφήσετε στη χαρτοσακούλα τους, αρκεί να της ανοίξετε τρύπες. Για να επισπεύσετε την ωρίμανση της ντομάτας, βάλτε τις σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο, το οποίο εκπέμπει το αέριο αιθυλένιο, που αποτελεί παράγοντα ωρίμανσης.

Μόλις οι ντομάτες ωριμάσουν, μπορούν να συντηρηθούν για άλλες 3 μέρες. Ορισμένες ποικιλίες, ωστόσο, μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 5 μέρες.

http://www.4news.gr 

ΑΓΓΛΙΑ

Μετά από δυο εβδομάδες εκκρεμοτήτων, λόγω κυπέλλων, η Premier επιστρέφει με πλήρες πρόγραμμα και ουσιαστικά μπαίνει στη τελική ευθεία αφού απομένουν μόλις 9 αγωνιστικές για το φινάλε. Οι διαφορές που έχουν διαμορφωθεί στη πρώτη εξάδα δεν θα πρέπει να ξεγελούν και οι 6 βαθμοί της Chelsea από  Liverpool  και Arsenal αλλά και οι 9 από Manchester City μπορεί να καλυφθούν στους εμβόλιμους αγώνες. Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Old Trafford την Κυριακή 15.30, όπου η United φιλοξενεί τη Liverpool σε μια μάχη που και οι δυο καίγονται για τη νίκη και η ισοπαλία δεν βολεύει κανένα. Ντέρμπι στο Βόρειο Λονδίνο λίγες ώρες αργότερα, Κυριακή 18.00, ανάμεσα σε Tottenham και Arsenal με τους κανονιέρηδες να έχουν άσχημη παράδοση και να αγνοούν τη νίκη τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πρωτοπόρος Chelsea αντιμετωπίζει στο Villa Park την Aston Villa, Σάββατο 19.30, «κουβαλώντας» ένα μεγάλο σερί 30 γκολ απέναντι στους χωριάτες στα τελευταία 9 ματς, μεταξύ των οποίων το 8-0 το Δεκέμβρη του 2012 και το 7-1 τον Μάρτη του 2010. Με τις πληγές νωπές από τους χαμένους στόχους στο FA Cup και Champions League, η Manchester City επιστρέφει στο πρωτάθλημα χωρίς κανένα πλέον περιθώριο για απώλειες. Το παιχνίδι με τη Hull , Σάββατο 14.45, αν και εκτός έδρας είναι χωρίς αύριο για το συγκρότημα του Pellegrini  που θέλει να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου. Τέλος η Everton που παραμονεύει στις παρυφές της εξάδας φιλοξενεί την Cardiff, Σάββατο 17.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 15.30 MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με την καταδίκη του προέδρου της Bayern και εμβληματικής μορφής του Γερμανικού ποδοσφαίρου Uli  Hoenes , σε τριετή φυλάκιση για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, να ρίχνει μια θολή σκιά στο γυαλιστερό περιτύλιγμα της Bundesliga, διεξάγεται η 25η αγωνιστική. Το ερώτημα ποιος θα σταματήσει τη Bayern συνεχίζει να τίθεται αν και η απάντηση πλέον μοιάζει εύκολη, απλά κανείς. Σειρά αυτή την εβδομάδα παίρνει η Leverkusen, η τελευταία ομάδα που κατάφερε να νικήσει τους Βαυαρούς τον Οκτώβρη του 2012 μέσα στο γήπεδο τους με 1-2 και η μια από τις δυο ομάδες , η άλλη είναι η Freiburg, που κατάφεραν φέτος να κόψουν βαθμούς με την ισοπαλία 1-1 του πρώτου γύρου. Το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Guardiola είναι η έλλειψη κινήτρου και ένα εκτεταμένο rotation δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Από τα υπόλοιπα ματς και τους διεκδικητές των προνομιούχων θέσεων , η Schalke πέρασε θριαμβευτικά το βράδυ της Παρασκευής από την δύσκολη έδρα της Augsburg με 1-2 κι έμεινε μόνη τρίτη. Η Dortmund υποδέχεται το Σάββατο 16.30 την Gladbach  και με νίκη μάλλον κλειδώνει τη συμμετοχή της στο επόμενο Ch.League.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 BAYERN – LEVERKUSEN

ΙΣΠΑΝΙΑ

Με το δώρο της νίκης της Valladolid επί της Barcelona, την προηγούμενη αγωνιστική, που της έδωσε σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, η Real  ταξιδεύει το Σάββατο 21.00, στη Malaga για να αντιμετωπίσει στο La Rosaleda την τοπική ομάδα του Schuster. Η εξαιρετική φόρμα της βασίλισσας που παραμένει αήττητη για 29 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης από τους γηπεδούχους που ψάχνουν βαθμούς για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Ο δεύτερος γύρος της Primera όμως μας έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά και όποια ομάδα υποτιμήσει κάποιο παιχνίδι το πληρώνει. Η Atletico μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Milan υποδέχεται την Espanyol , Σάββατο 23.00, με διπλό στόχο αφενός τη νίκη και τους βαθμούς που θα τη διατηρήσουν σε τροχιά τίτλου αφετέρου τη ρεβάνς της μοναδικής ήττας του πρώτου γύρου. Η Barcelona την προηγούμενη αγωνιστική σκόρπισε απογοήτευση και προβληματισμό με την ήττα αλλά και την απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στη Valladolid αλλά η νίκη –πρόκριση επί της City ίσως να λειτουργήσει ως βάλσαμο. Το παιχνίδι στο Camp Nou με την Osasuna, Κυριακή 18.00, θα δείξει αν οι παίκτες του Tata Martino βρήκαν ξανά τη χαμένη τους φλόγα ή θα συνεχίσουν να κάνουν δώρα στις ομάδες της Μαδρίτης. Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει το ντέρμπι της ουράς Rayo-Almeria, Σάββατο 19.00 καθώς επίσης και το Villareal-Bilbao, Δευτέρα 23.00, σε μια προσπάθεια των γηπεδούχων να πλησιάσουν τη προνομιούχο 4η θέση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 MALAGA REAL MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται η 28η αγωνιστική της Serie A. Η βέβαιη πρωταθλήτρια Juventus φιλοξενείται από τη Genoa του Φετφατζίδη, Κυριακή 21.45, έχοντας να διαχειριστεί και την επερχόμενη ρεβάνς με τη Fiorentina για το μεγάλο στόχο του Europa League Roma υποδέχεται τη Δευτέρα 22.00 την Udinese και η Napoli με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Porto ταξιδεύει στο Torino, Κυριακή 20.00. Η Fiorentina με την ψυχολογία στα ύψη μετά την χρυσή ισοπαλία με τη Juventus, υποδέχεται την Chievoverona και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα. Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής γίνεται σήμερα Σάββατο 21-45, στο Bentegodi όπου η Hellasverona του Βαγγέλη Μόρα υποδέχεται την Inter. Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η αναμέτρηση Milan-Parma κυρίως για να δούμε την αντίδραση των Μιλανέζων στον αποκλεισμό και τη βαριά ήττα από την Atletico.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 16.00 MILAN - PARMA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!!
Στις 15 Μαρτίου 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από τον Βρούτο, τον Κάσσιο και άλλους Ρωμαίους συγκλητικούς.

1311 - Το φραγκικό Δουκάτο των Αθηνών περνά στα χέρια της μισθοφορικής Καταλανικής Εταιρείας.

1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος επιστρέφει στην Ισπανία μετά το πρώτο του ταξίδι στην Αμερική.

1892 - Ιδρύεται το ποδοσφαιρικό σωματείο της Λίβερπουλ (Liverpool Football Club), από τον Τζων Χόουλντιγκ.

1892 - Ο πρώτος ανελκυστήρας πατεντάρεται στη Νέα Υόρκη από τον Jesse W. Reno.

1905 - Οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση με την Ελλάδα.

1906 - Ιδρύεται η εταιρεία Rolls-Royce.

1926 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται Πρόεδρος της Ελλάδος, άνευ αντιπάλου.

1943 - Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με Έλληνες Εβραίους με προορισμό το Άουσβιτς.

1945 - Απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

1962 - Γράφεται στην ελληνική Βουλή ο επίλογος του νέου θορύβου, που προκλήθηκε από το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την προικοδότηση της πριγκίπισσας Σοφίας, που θα παντρευόταν το Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Παρά τις διαφωνίες κομμάτων, το νομοσχέδιο ψηφίζεται.

1964 - Παντρεύονται στο Μόντρεαλ του Καναδά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

1971 - Αθήνα - Δικτατορία: Δίκη μελών της οργάνωσης "Ελληνικός Απελευθερωτικός Στρατός". Καταδικάζονται 4 μέλη σε ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 20 χρόνια.

1992 - Δεύτερος σεισμός μέσα σε δυο ημέρες συγκλονίζει την Τουρκία, σκοτώνοντας 800 άτομα.

1993 - H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποστέλει κλιμάκιο των ΜΑΤ με σκοπό την κατάρριψη των κεραιών του τηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι 40" από τον Υμηττό.

1995 - Η οργάνωση 17 Νοέμβρη πραγματοποιεί επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα εναντίον των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel στην Παιανία.

2003 - Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ανακοινώνει ότι η άτυπη πνευμονία συνιστά παγκόσμια απειλή για την υγεία και εκδίδει προειδοποίηση για τους ταξιδιώτες και τις αεροπορικές εταιρείες σχετικά με τα συμπτώματα.

2003 - Πόλεμος στο Ιράκ. Τα πρώτα πολεμικά πλοία περνούν τη διώρυγα του Σουέζ, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσόγειο.

http://www.enikos.gr 
Για την αγορά μίας ψηφιακής κάμερας, παίζουν μεγάλο ρόλο τα megapixels της και το πόσο καθαρές και ακριβείς φωτογραφίες μπορεί να τραβήξει. Πόσα, όμως, από αυτά τα pixel βλέπει τελικά το μάτι μας;...

Η ομάδα της Vsauce αποφάσισε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, με ένα έξυπνο πειραματικό βίντεο. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, η όραση ενός υγιούς ανθρώπινου ματιού ισοδυναμεί με μία κάμερα των 576ΜΡ, ωστόσο, η ανάλυση στο βίντεο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες όχι μόνο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά χάρη στις ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες στην ανάρρωσή τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά και το Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών κατά του Καρκίνου, έχει αποδειχθεί πως οι τροφές φυτικής προέλευσης έχουν προστατευτική δράση απέναντι σε πλήθος καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του οισοφαγικού, του καρκίνου του στομάχου, του εντέρου, του ήπατος, του παγκρέατος, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του προστάτη.

Δείτε αναλυτικά τις τροφές αυτές που το πιθανότερο είναι πως έχετε ήδη στην κουζίνα σας, προκειμένου να τις συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας σε «γενναιόδωρες» ποσότητες!

Καυτερές πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, που εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη, αποτρέποντας την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Βατόμουρα

Όπως και όλοι οι καρποί που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το ελαγικό οξύ, που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μάλιστα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η διατροφή με τα συγκεκριμένα φρούτα συμβάλλει στην μείωση των όγκων του οισοφάγου κατά 60% και του εντέρου κατά 80%.

Καρότα

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που περιέχεται στα καρότα. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η βήτα καροτίνη περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών καρκίνου.

Ντομάτες

Όπως είναι γνωστό, οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη λυκοπενίου μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Παράλληλα, άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άντρες που περιλαμβάνουν τις ντομάτες στα γεύματά τους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, περιορίζουν κατά 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή τους, όπως και του πράσου, αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες του σώματος και μπλοκάρει την απορρόφηση συγκεκριμένων λιπαρών από το έντερο. Παράλληλα, παρέχει κάλιο στον οργανισμό και αποτελεί ιδανική πηγή βήτα-καροτίνης, που προστατεύει από διάφορα είδη καρκίνου, ιδίως του προστάτη, του στομάχου, των πνευμόνων, του στήθους, της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.

Λαχανικά

Λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, το φυτοχημικό ινδόλη-3-καρβινόλη, αλλά και σουλφοραφάνη τα οποία δρουν κατά του καρκίνου και ιδιαιτέρως ενάντια σε συγκεκριμένες μορφές όπως του μαστού και του εντέρου.

Προϊόντα σόγιας

Αυτή η κατηγορία τροφών είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα που περιορίζουν τον κίνδυνο τόσο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και του προστάτη, μπλοκάροντας διάφορες καρκινογόνες μεταβολές.

Σταφύλια

Περιέχουν βιοφλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων που διεγείρουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο και μαύρο τσάι
Όπως δημοσιεύεται στο «Journal of Cellular Biochemistry» οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!