Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Είτε ανήκετε σε αυτούς που γνωρίζουν την σπουδαιότητα του αντηλιακού, είτε ανήκετε σε εκείνους που αψηφούν τον ήλιο θεωρώντας εαυτούς απρόσβλητους, κάνετε –κυρίως εν αγνοία σας- συγκεκριμένα λάθη, όσον αφορά στη χρήση της αντηλιακής κρέμας.
Πέραν, λοιπόν, του προφανέστατου λάθους, που είναι να μην βάζετε καθόλου αντηλιακό, υπάρχουν πολλά άλλα σφάλματα, στα οποία πέφτουν ακόμα και οι  πιο συνεπείς στην αντηλιακή προστασία.
Διαβάστε τα σημαντικότερα λάθη και φροντίστε να μην τα επαναλάβετε, αφού μετά από αυτό το κείμενο, θα έχετε γνώση και δεν θα έχετε πια δικαιολογία.
1. Βάζετε αντηλιακό, αφού βγείτε από το σπίτι
Οι περισσότεροι ξεκινούν για την παραλία, βρίσκουν που θα απλώσουν την πετσέτα τους, την απλώνουν και μετά –αφού βολευτούν- βάζουν αντηλιακό. Αυτή η αλληλουχία κινήσεων όμως, είναι η λάθος αλληλουχία καθώς το αντηλιακό πρέπει να προηγείται και να απλώνεται 30  λεπτά, πριν την έκθεση σας στον ήλιο. Δεδομένου, ότι η κρέμα θέλει χρόνο να απορροφηθεί και να αρχίσει την ενεργή προστασία του δέρματος, μην αφήνετε εαυτόν απροστάτευτο τα πρώτα λεπτά της παραμονής σας στην παραλία.
2. Βάζετε αντηλιακό...ντυμένοι
Είτε φοράτε ρούχα, είτε φοράτε το μαγιό σας και προσπαθείτε να βάλετε αντηλιακό, το πιθανότερο είναι να μην κάνετε καλή δουλειά. Στην προσπάθειά σας να μη λερώσετε τα ρούχα ή το μαγιό σας, είστε υπερ το δέον προσεκτικοί στο άπλωμα αποτυγχάνοντας έτσι να το απλώσετε σε όλο το σώμα σωστά και παρέχετε ελλιπή προστασία στο δέρμα σας. Συνηθίστε να βάζετε αντηλιακό γυμνοί, μπροστά σε καθρέφτη, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της κάλυψης που έχετε πετύχει. Άλλωστε το αντηλιακό, το βάζουμε –όπως είπαμε στην αρχή- πριν βγούμε από το σπίτι.
3. Ξεχνάτε τα χείλη σας
Όπως το υπόλοιπο δέρμα χρειάζεται προστασία απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, το ίδιο ισχύει και για τα χείλη σας. Χρησιμοποιείτε κάποιο βούτυρο κακάο, με αντηλιακή προστασία και ανανεώνετέ το συχνότερα από ότι ανανεώνετε την κρέμα στο υπόλοιπο σώμα, καθώς με την ομιλία, το φαγητό και το ποτό, απομακρύνεται ευκολότερα.

4. Ξεχνάτε την πλήρη κάλυψη του σώματος
Η αντηλιακή κάλυψη δεν εξαντλείται στα προφανή μέρη, όπως είναι η μύτη, η πλάτη και τα μπούτια. Ο ήλιος φτάνει σε κάθε σπιθαμή του σώματός σας, γι’ αυτό και κάθε σπιθαμή πρέπει να καλυφθεί με την αντηλιακή κρέμα. Μην ξεχνάτε να απλώσετε κρέμα στον αυχένα σας, στο εσωτερικό των χεριών σας, στις πατούσες και τα δάχτυλα των ποδιών σας, στα αυτιά και το πίσω μέρος των αυτιών σας.
5. Ιδρώνετε ή κάνετε μπάνιο
Για την πόλη και την καθημερινότητα σας, που δεν θα έρθετε σε επαφή με νερό, μπορείτε να φορέσετε ένα αντηλιακό που δε χρειάζεται να είναι αδιάβροχο. Εάν όμως έχετε ξεκινήσει τα μπάνια, ή κάποια δραστηριότητα που σας ιδρώνει, αγοράστε ένα αδιάβροχο αντηλιακό, που δεν θα φύγει στην πρώτη βουτιά και την πρώτη εφίδρωση.
6. Χρησιμοποιείτε το ίδιο αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα
Το δέρμα στο πρόσωπο είναι σαφώς πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα, γι’ αυτό χρίζει πιο προσεγμένης περιποίησης. Αν ειδικότερα αντιμετωπίζετε θέματα ακμής στο πρόσωπο, αποφύγετε δια ροπάλου τη χρήση του αντηλιακού σώματος στο πρόσωπο, καθώς η αυξημένη περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι πολύ πιθανό να χειροτερεύσει τα συμπτώματα.
7. Βάζετε αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο
Μπορεί να σας φαίνεται παράταιρο να βάλετε αντηλιακό όταν έχει συννεφιά, αλλά η αλήθεια είναι πως ένα 80% της ηλιακής ακτινοβολίας καταφέρνει και περνάει τον συννεφιασμένο ουρανό, ακόμα κι αν εσείς δεν βλέπετε και δεν αντιλαμβάνεστε τον ήλιο ευθέως.

8. Είστε φειδωλοί με το αντηλιακό
Ένας παλιός κανόνας θέλει ποσότητα ενός σφηνοπότηρου να απλώνεται καθημερινά στο σώμα και, χονδρικά, ακόμα ισχύει αυτός ο κανόνας. Χρησιμοποιώντας όμως αντηλιακό σε spray, δυσκολεύει την αντίληψη της ποσότητας που έχουμε βάλει, γι’ αυτό είναι σημαντικό να απλώνετε το αντηλιακό, ακόμα και αν δεν το προτείνουν οι οδηγίες, για να είστε σίγουροι ότι έχετε καλύψει όλο το σώμα, ενώ καλό είναι να επαναλάβετε το «πέρασμα» δυο φορές, για εγγυημένη προστασία.
9. Δεν το κρίνετε απαραίτητο να βάλετε αντηλιακό εντός σπιτιού ή αυτοκινήτου
Ο ήλιος δεν βρίσκεται μόνο στην παραλία, αλλά είναι καθημερινά πάνω από το κεφάλι μας, είτε εμείς είμαστε εντός ή εκτός σπιτιού. Και επειδή το πιθανότερο είναι να μην μένετε σε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα και να μην οδηγείτε ένα αυτοκίνητο επίσης  χωρίς παράθυρα, ο ήλιος καταφέρνει και τρυπώνει παντού. Ιδανικά, εντάξτε την εφαρμογή του αντηλιακού στην πρωινή σας ρουτίνα ή έστω χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική με αντιηλιακή προστασία.
10. Δεν προστατεύεστε απέναντι σε όλο το φάσμα της ακτινοβολίας
Είναι πολύ σημαντικό το αντηλιακό που χρησιμοποιούμε να προστατεύει από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι ακτίνες UVB είναι μεν εκείνες που προκαλούν το ηλιακό έγκαυμα, αλλά οι UVA, που διεισδύουν βαθύτερα στα στρώματα του δέρματος προκαλούν πρόωρη γήρανση, που επίσης δεν είναι κάτι επιθυμητό. Ευτυχώς πια, τα περισσότερα αντηλιακά του εμπορίου προσφέρουν προστασία από όλα τα είδη της ακτινοβολίας.
11. Χρησιμοποιείτε χαμηλό βαθμό προστασίας
Μπορεί το λάδι που χρησιμοποιείτε στην παραλία, να λέγεται «αντηλιακό λάδι» και να αναγράφεται ένας βαθμός προστασίας στην ετικέτα του μπουκαλιού, αλλά αν δεν είναι τουλάχιστον 15 αυτό το νούμερο, τότε δεν είναι αρκετή η προστασία που σας προσφέρει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρειάζεστε προστασία 100 βαθμών και άνω, για να θεωρείστε ασφαλείς, φροντίστε να έχετε ένα αντηλιακό με βαθμό προστασίας, γύρω στους 30 βαθμούς και να το ανανεώνετε συχνά.

12. Δεν ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό
Η χρήση του αντηλιακού το πρωί που θα ξεκινήσετε από το σπίτι σας, αν μάλιστα σκοπεύετε να περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στον ήλιο, δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική φορά. Ανανεώνετε το αντηλιακό ανά 80 λεπτά, ασχέτως των βαθμών προστασίας, ακόμα και αν είναι αδιάβροχο, ακόμα και αν κάθεστε στη σκιά.
13. Χρησιμοποιείτε το περσινό σας αντηλιακό
Το αντηλιακό χάνει τη δράση του όσο περνάει ο καιρός  γι’ αυτό μισογεμάτα μπουκάλια παλιότερων ετών, καλό θα ήταν να τα πετάξετε, αν θέλετε να είστε εντάξει με την προστασία σας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν μάλιστα, εφαρμόζετε τον κανόνα του σφηνοπότηρου ή των δυο στρώσεων με το αντιηλιακό spray, τότε να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να σας περισσέψει για την επόμενη χρονιά.
14. Δεν βάζετε αντηλιακό, αν σκοπεύετε να κάτσετε στη σκιά
Έαν στην παραλία κουβαλάτε και την ομπρέλα σας μαζί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάτε και το αντηλιακό σας μαζί. Η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται σε νερό και άμμο, ενώ ένα ποσοστό γύρω στο 35% της ακτινοβολίας, διαπερνά το ύφασμα της ομπρέλας. Συνεπώς, πρέπει πάντα να βάζετε αντηλιακό, γιατί μπορεί να μην έχετε κίνδυνο εγκαύματος αλλά, όπως και να έχει, εκτίθεστε ως ένα βαθμό στις UV ακτίνες.
15. Δεν φοράτε γυαλιά ηλίου
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι θέμα στυλ, αλλά θέμα προστασίας. Επομένως, μην αγοράζετε χαμηλής ποιότητας γυαλιά που δεν προσφέρουν προστασία απέναντι στις ακτίνες UV, γιατί έτσι κάνετε μεγαλύτερο κακό στα μάτια σας, αφού ο μαύρος φακός ξεγελάει την κόρη του ματιού ώστε να διαστέλλεται, αφήνοντας έτσι μεγαλύτερο ποσοστό ακτινοβολίας να φτάσει στο μάτι, αυξάνοντας τις πιθανότητες μελλοντικής εμφάνισης καταρράκτη.
Μια φωτογραφία αστυνομικών στο Αικατερίνεμπουργκ άναψε φωτιές στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους Moscow Times που αναδημοσίευσαν την φωτογραφία, τα υπερβολικά κοντά και αποκαλυπτικά μίνι των αστυνομικών της Ρωσίας ανάγκασαν τον υπουργό εσωτερικών να ζητήσει μετατροπή της στολής.

Τη φωτογραφία με τις καλλίγραμμες αστυνομικούς ανέβασε χρήστης από το Αικατερίνεμπουργκ στο Twitter και την είδηση, όπως και τη δήλωση του υπουργού Σέργκεϊ Γερασίμοφ, έχουν δημοσιεύσει αρκετά ρωσικά και αμερικανικά ΜΜΕ, ωστόσο αρκετοί διατηρούν τις αμφιβολίες τους για την αυθεντικότητα της εικόνας.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ζητήθηκε επισήμως μετατροπή της γυναικείας στολής των μελών της αστυνομίας.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σχεδιασμένο εξ’ αρχής, το νέο X-Trail έρχεται να συμπληρώσει, μαζί με τα νέα Qashqai και Juke, τη γκάμα των crossover της Nissan με σύγχρονη τεχνολογία , δυναμικό στυλ και ένα, πολύ υψηλό επίπεδο πρακτικότητας.
Το νέο X-Trail συνδυάζει την κληρονομιά των 4x4 οχημάτων της Nissan, με φρέσκιες ιδέες και τεχνολογίες εμπνευσμένες από τα συναρπαστικά crossover της μάρκας, αποτελώντας ένα αυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των compact SUV.
Χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF , είναι αφενός ένα αυτοκίνητο υψηλής αντοχής και αφετέρου συνδυάζει το στυλ ενός crossover με την αποτελεσματικότητα, τη σχεδίαση, τις καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και με εξαιρετική άνεση.
Το νέο αυτό σύνολο ενισχύεται με μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, όπως και λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των νέων, εμπρόσθιων προβολέων ημέρας LED, ενώ ορισμένες εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ακόμα πιο προηγμένη τεχνολογία, με πλήρη φωτισμό LED, τόσο στη χαμηλή όσο και στην κύρια δέσμη των προβολέων πορείας. Πρακτικότητα και πολυτέλεια επίσης προσδίδουν, λεπτομέρειες όπως η αυτόματα ανοιγόμενη πίσω πόρτα, όπως και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική οροφή.
Στο εσωτερικό, το X-Trail προσφέρει ένα εντελώς νέο περιβάλλον για τους επιβαίνοντες. Σχεδιασμένο από την αρχή προκειμένου να φιλοξενήσει (ως προαιρετική επιλογή) 7 θέσεις, η καμπίνα διαθέτει μια κεκλιμένου τύπου διάταξη των καθισμάτων, εξασφαλίζοντας σε κάθε επιβάτη ανεμπόδιστη θέα προς τα έξω. Με υψηλής ποιότητας υλικά και έξυπνο σχεδιασμό, το νέο SUV της Nissan θέτει νέα δεδομένα στην πρόσβαση των επιβατών στα πίσω καθίσματα, όπως και με τον άπλετο χώρο για τη φιλοξενία (προαιρετικά) τρίτης σειράς καθισμάτων, αλλά και με τα συστήματα τεχνολογίας που διαθέτει. Στον εξοπλισμό εντάσσεται και η τελευταία γενιά του συστήματος NissanConnect που έχει εξελιχθεί για να προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα με Smartphones, ενώ οι επιβάτες του έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά από εφαρμογές που καλύπτουν μουσική, κοινωνική δικτύωση, ψυχαγωγία και ταξίδια. 
Οι καινοτομίες συνεχίζονται και με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων dCi 130, που εξασφαλίζει ισορροπία οικονομίας καυσίμου με εξαιρετική απόδοση, σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων του. Το X-Trail, είναι διαθέσιμο με κίνηση τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, όπου στη δεύτερη εκδοχή κινείται από την τελευταίας γενιάς τετρακίνηση AllMode 4x4 -i της Nissan. Εφοδιασμένο με το νέο σύστημα Chassis Control, αλλά και με το Safety Shield, εξασφαλίζει στον οδηγό του ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας και άνεσης.
Το νέο X-Trail θα κατασκευάζεται σε εννέα διαφορετικές παραγωγικές εγκαταστάσεις σε όλη την Υφήλιο και θα προσφέρεται σε ένα μεγάλο εύρος της παγκόσμιας αγοράς. 
news.gr
Από το 2.500 π.Χ. οι Αιγύπτιοι το μετέφεραν μαζί τους ως πηγή νερού
Πόσες φορές το καλοκαίρι δεν έχετε ξυπνήσει από τη μεσημεριανή σιέστα από τη φωνή του πλανόδιου  πωλητή καρπουζιών; Πόσες φορές δεν έχετε ξανακαθαρίσει την κουζίνα ή το καθιστικό από κάποια ξεχασμένα κουκούτσια καρπουζιού;

Η βιβλιογραφία λέει ότι οι Αιγύπτιοι (2.500πΧ) το μετέφεραν μαζί τους σαν μια πηγή νερού. Δεν είχαν άδικο γιατί το καρπούζι περιέχει 92% νερό. Αποτελεί ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα.

Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C και καροτίνης (αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές ιδιότητες).

Είναι μια αξιόπιστη πηγή βιταμίνης Β6, ουσίας σημαντικής για την ομαλή λειτουργία του Νευρικού Συστήματος (συμβάλει στη σύνθεση σεροτονίνης, ντοπαμίνης, μελατονίνης).

Η παρουσία λυκοπενίου προσδίδει στο καρπούζι ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά την πρόληψη καρκίνου του προστάτη, αλλά και την προστασία της καρδιάς.

Όσον αφορά την πεποίθηση ότι το καρπούζι περιέχει πολύ ζάχαρη, καταρρίπτεται αν σκεφτούμε ότι 100γρ καρπούζι περιέχουν 7γρ υδατ/κων, ενώ 100γρ μήλο (χωρίς φλούδα) 8,5γρ υδατ/κων.

Σύσταση καρπουζιού/ 100γρ:

Θερμιδεσ:31 KCAL

Καροτινη (προδρομοσ βιτ. Α):230 μικρογρ

Μαγνησιο: 8mg

Βιταμινη C: 8mg

Bitaminh b6: 0.14mg

Χτυπήστε το ελαφρά στη μεση, στον κούφιο ηχο μάλλον είναι καλο, στο συμπαγή ήχο, τότε μάλλον είναι ..μάπα το καρπούζι .

Τον Ιούλιο είναι η καλύτερη περίοδος να απολαύσουμε το ελληνικό καρπούζι. Τρώγεται ωμό και καθαρισμένο από τη φλούδα. Επίσης, χρησιμοποιείται και στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Χτυπημένο στο μπλέντερ δίνει ωραίες γρανίτες. Υπάρχει η «καρπουζένια» την οποία μπορεί να βρει κανείς στην αγαπημένη Φολέγανδρο.

100γρ καρπούζι έχουν 7γρ υδατ/κων. Δεν περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά πολλές φορές το παρακάνουμε στην ποσότητα...
 
Η είδηση της φετινής τελετής αποφοίτησης των περίπου 1.300 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ότι μεταξύ τους συμπεριλαμβανόταν ένας 86χρονος, ο οποίος μάλιστα αρίστευσε στη Φιλοσοφική Σχολή.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Ζαχαρούδη, πατέρα δύο παιδιών και παππού τεσσάρων εγγονιών, ο οποίος μιλάει πέντε γλώσσες και δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει και στο Τμήμα Ιστορίας, όχι απαραίτητα για να πάρει πτυχίο, αλλά για να διευρύνει τις γνώσεις του.

Ο Κ. Ζαχαρούδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας το 2010 και μαζί με το πτυχίο του πήρε και τα θερμά συγχαρητήρια του πρύτανη Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.

Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου παρέλαβαν τον τίτλο σπουδών τους παρουσία συγγενών και φίλων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, πολιτειακών αξιωματούχων και άλλων φορέων.

Στην κεντρική τελετή αποφοίτησης τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη διάβασε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος απένειμε και τα βραβεία στους πρωτεύσαντες φοιτητές.

Ο κ. Αναστασιάδης συνεχάρη του απόφοιτους για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, εστίασε στον ρόλο-κλειδί που, όπως είπε, διαδραματίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη θεμελίωση της Κύπρου της προόδου και αναφέρθηκε στις διακρίσεις του Πανεπιστημίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημείωσε, επίσης, ότι η Πολιτεία είναι συμπαραστάτης του οράματος του Πανεπιστημίου για την αποπεράτωση του έργου της Πανεπιστημιούπολης, το οποίο χαρακτήρισε ως «στρατηγικό έργο υποδομής για τη χώρα».

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους, ο Πρόεδρος της Κϋπρου τους προέτρεψε να είναι αισιόδοξοι και να συμμετέχουν στην κοινωνία των πολιτών, καθώς «μόνο όντας ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της Κύπρου που τους αξίζει».

Τη διαχρονική στήριξη της Βουλής στο Πανεπιστήμιο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σώματος Γιαννάκης Ομήρου, ενώ αναφέρθηκε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Βουλής και Πανεπιστημίου Κύπρου, που επισημοποιεί, όπως είπε, τους στενούς και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο φορέων.

Ο κ. Ομήρου συνεχάρη, επίσης, τους αποφοίτους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά επαγγελματική επιτυχία και προσωπική ευτυχία.
Στην ομιλία του με θέμα «Πενταδάκτυλος: Η κιβωτός της ιστορίας μας» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, διηγήθηκε την περιδιάβασή του το 1973, έναν χρόνο πριν από την τουρκική εισβολή, στην κορυφογραμμή του Πενταδάκτυλου από δυσμάς προς ανατολάς, «ένα προσκύνημα της πατρίδας» όπως το χαρακτήρισε.

Πεπεισμένος για τις δυνατότητες των νέων, ο πρύτανης προέτρεψε τους αποφοίτους: «Το χθες δεν είναι δικό σας για να το αλλάξετε, το αύριο όμως είναι δικό σας για να το κερδίσετε ή να το χάσετε!».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μάνθος Μαυρομμάτης, συνεγχάρη τους αποφοιτήσαντες για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και τους κάλεσε να είναι περήφανοι για το Πανεπιστήμιο και να λειτουργούν ως πρεσβευτές του στην κυπριακή κοινωνία, αλλά και στο εξωτερικό.
tanea.gr
Διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε έναν ακόμη εξωπλανήτη στη «γειτονιά» μας, ο οποίος... βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη του άστρου του. Ο πλανήτης Γκλίζε 832c είναι μια ‘υπερ-Γη', με μάζα πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Γη, σε απόσταση μόνο 16 ετών φωτός.

Καθώς ολοένα περισσότεροι και πιο κοντινοί εξωπλανήτες ανακαλύπτονται, οι οποίοι μάλιστα μπορεί να φιλοξενούν κάποια μορφή ζωής, πιθανότατα όχι νοήμονα, η NASA ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα ένα ακόμη μήνυμα προς πιθανούς εξωγήινους. Όταν η αποστολή «Νέοι Ορίζοντες» ολοκληρώσει την μελέτη του Πλούτωνα το καλοκαίρι του 2015, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα στείλει στο σκάφος μια σειρά από δεδομένα, που θα απαρτίζουν ένα ψηφιακό μήνυμα.

Το σκάφος θα βγει κάποια στιγμή από το ηλιακό μας σύστημα και, μεταφέροντας μαζί του μήνυμα, θα ελπίζει ότι κάποτε στο μέλλον θα υποπέσει στην αντίληψη κάποιου (υποθετικού) εξωγήινου πολιτισμού, που οι απόγονοί μας θα ήθελαν να αποδειχτεί ότι έχει φιλικές προθέσεις - κάτι όχι εγγυημένο, όπως προειδοποιούν διάσημοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο Στέφεν Χόκινγκ.

Ήδη ανάλογα, πιο πρωτόγονης μορφής, μηνύματα έχουν σταλεί στο διάστημα με τις διαστημοσυσκευές «Ταξιδιώτης» (Voyager) και «Πρωτοπόρος» (Pioneer). Η επίσημη ανακοίνωση για την αποστολή και το περιεχόμενο του νέου μηνύματος θα γίνει στο τέλος Αυγούστου.

Ήδη η NASA δέχεται σχετικές προτάσεις από οποιονδήποτε στον κόσμο. Μάλιστα, καθώς το διαστημικό σκάφος θα παραμείνει σε επικοινωνία με τη Γη, στην πορεία το μήνυμα θα είναι δυνατό να αλλάξει.

Ο εξωπλανήτης χρειάζεται 36 μέρες (το έτος του) για να διαγράψει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του, τον ερυθρό νάνο Γκλίζε 832, και θεωρείται ένας από τους τρεις πιο ‘γήινους' εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφτεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Space.com. Οι άλλοι δύο είναι ο Γκλίζε 667c και ο Κέπλερ 62e, αλλά ο Γκλίζε 832c είναι ο πιο κοντινός από τους τρεις, αν και προς το παρόν αποτελεί ερωτηματικό πόσο πραγματικά όμοιος με τη Γη είναι. Δεν αποκλείεται ότι μπορεί να διαθέτει μια πολύ πυκνή ατμόσφαιρα όπως της Αφροδίτης, κάτι που θα τον καθιστούσε μάλλον αφιλόξενο για ζωή.

Αν και το άστρο του είναι πιο αχνό από τον Ήλιο μας, επειδή ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε αυτό από ό,τι η Γη, τελικά μπορεί να δέχεται περίπου την ίδια ποσότητα ηλιακής ενέργειας. Η ανακάλυψή του, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Γουίτενμάγιερ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, έγινε από τρία διαφορετικά τηλεσκόπια, το Αγγλο-Αυστραλιανό στην Αυστραλία και δύο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή.

Ο Γκλίζε 832c είναι ο δεύτερος πλανήτης που ανακαλύπτεται γύρω από το άστρο Γκλίζε 832, καθώς το 2009 είχε βρεθεί ο Γκλίζε 832b, ένας αέριος γίγαντας μακριά από το άστρο του, με έτος διάρκειας εννέα ετών.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ότι πλέον οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες του κόσμου βρίσκονται στο έλεος των διαθέσεων των εργοδοτών τους είναι γνωστό. Όμως, ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Αυστραλία μάλλον το παράκανε.
Έτσι, η επιχείρηση χρέωνε τους υπαλλήλους της 112 δολάρια κάθε φορά που το χοιρινό δεν ήταν αρκετά τραγανό.
Την εκμετάλλευση αποκάλυψε η καταγγελία εργαζομένου στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αυστραλίας.
Άλλες απίστευτες ποινές που χρέωνε το καφέ είναι:
  • 30 δολάρια κάθε φορά που η ντομάτα έμπαινε σε λάθος στρώση στο κλαμπ σάντουιτς
  • 12 δολάρια για κάθε βάφλα που ήταν λίγο πιο ψημένη από το κανονικό
  • 10 δολάρια κάθε φορά που δεν έκοβαν μαϊντανό για την επόμενη μέρα
  • 100 δολάρια κάθε φορά που ένας εργαζόμενος αργούσε έστω και 5 λεπτά στη βάρδια.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ετοιμάζεται να επιβάλλει βαριά πρόστιμα στον ιδιοκτήτη.
news.gr
Με μια αγγελία σε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα, Τρικαλινός αναζητά μεροκάματο παρουσιάζοντας την απίστευτη «ειδικότητά» του.

Η αγγελία σύμφωνα με το trikalanews.gr, αναφέρει πως αναλαμβάνει τον καθαρισμό ρίγανης και διαθέτει ειδικό μηχάνημα! Πάνω που πιστεύαμε ότι ο μόνος και (παραδοσιακός) τρόπος καθαρισμού της ρίγανης είναι το άπλωμα της στην λιακάδα και μετά το τρίψιμό της με τα χέρια, ήρθε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης να αλλάξει τα δεδομένα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Τρικαλινός βρήκε δουλειά, όμως η αγγελία που έβαλε συζητήθηκε πολύ στην τοπική κοινωνία με τα σχόλια μικρών και μεγάλων να δίνουν και να παίρνουν.

http://www.thestival.gr
Πράσινο φως για την πρόσληψη 2.090 μόνιμων και επικουρικών υπαλλήλων έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να υλοποιήσει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αυτή αποτυπώνεται στην κοινή συνεδρίαση του υπουργείου με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου αποφασίστηκε η πρόσληψη νέου προσωπικού για το έτος 2014. Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτός ο σχεδιασμός μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης. Στη συνεδρίαση καθορίστηκε ο αριθμός των προσλήψεων, οι ειδικότητες και οι φορείς της Υγείας που θα ενισχυθούν.
Οι 2.090 προσλήψεις αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:
  • 200 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων ΕΚΑΒ.
  • 70 θέσεις παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού.
  • 200 θέσεις νοσηλευτικού, επτά ειδικές θέσεις για άτομα με προβλήματα υγείας.
  • 2 θέσεις για συγγενείς που απεβίωσαν στην εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος.
  • 200 θέσεις διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων για τις ανάγκες των δομών ψυχικής υγείας.
  • 70 θέσεις φαρμακοποιών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ακτινοφυσικοί, βιοχημικοί, χημικοί κλπ).
  • 15 θέσεις δικηγόρων.
  • 700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
  • 370 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για τις οποίες εκκρεμεί η διαδικασία διορισμού.
  • 336 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, είτε από νέα προκήρυξη είτε από τις θέσεις που εκκρεμούν στο Συμβούλιο Κρίσεων.
aftodioikisi.gr
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τρεις ώρες αρκούν για να χαραμίσουμε «οικειοθελώς» μερικά χρόνια ζωής...

Περισσότεροι από 13.000 υγιείς νέοι από την Ισπανία συμμετείχαν στην έρευνα, ώστε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου.
Οι βασικοί παράγοντες κινδύνου που αξιολογήθηκαν αφορούσαν στην καθιστική ζωή – συγκεκριμένα στις ώρες που αφιερώνουμε καθημερινά παρακολουθώντας τηλεόραση, στις ώρες που περνάμε μπροστά στον υπολογιστή και στις ώρες οδήγησης.
Από τις τρεις αυτές δραστηριότητες, δεν εντοπίστηκε κάποια άμεση συσχέτιση μεταξύ πρόωρου θανάτου και υπολογιστή ή οδήγησης.
Δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για την τηλεόραση.
Εάν βλέπουμε τηλεόραση πολλές ώρες κάθε μέρα, αναφέρει η μελέτη στην επιθεώρηση JAMA, σημαίνει ότι καθόμαστε πολλές ώρες κάθε μέρα.
Μεταφράζοντας τα δεδομένα ποσοτικά, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, στην Ισπανία, διαπίστωσαν ότι τρεις ή περισσότερες ώρες καθημερινής παρακολούθησης διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Η διαπίστωση αυτή φάνηκε να είναι εξαιρετικά ακριβής ακόμη κι όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ' όψιν τους άλλους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για τον πρόωρο θάνατο.
Η καθιστική ζωή συνδέεται με πολυάριθμες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, η οσφυαλγία, ακόμη και ο καρκίνος. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά (ΑΗΑ) προτείνει τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας.

http://www.onmed.gr
Ενόψει του επικείμενου καύσωνα, υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας τα βασικά προληπτικά εκείνα μέτρα τα οποία θα είναι φρόνιμο να ακολουθήσουν για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του, και συνεχίζει:
«1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.
3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
4. Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
6. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
7. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.
9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.
Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π.
Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.»
aftodioikisi.gr
Καθοριστικά μοιραία αποδείχθηκαν τα παραπανίσια κιλά για τον 35χρονο Γι Φου όταν επιχείρησε να διαρρήξει διαμέρισμα στην πόλη...
Τσενγκτου στην κινεζική επαρχία Σιτσουάν.

Η ληστεία «στράβωσε» από νωρίς για τον Γι καθώς οι γείτονες αντιλήφθηκαν την προσπάθειά του και τον πήραν στο κυνήγι με μαχαίρια και σκουπόξυλα. Εκείνος, τότε, προσπάθησε να διαφύγει μέσα από το φρεάτιο ανελκυστήρα εκτός λειτουργίας. Και η προσπάθειά του αρχικά είχε αποτέλεσμα καθώς οι ένοικοι των διαμερισμάτων σταμάτησαν να τον κυνηγάνε και πήγαν για ύπνο. Όμως για τον Γι η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει αφού λόγω του πάχου του (100 κιλά) φράκαρε στο σημείο που οδηγούσε στην ταράτσα. Αποτέλεσμα να μείνει εκεί για συνολικά 8 ώρες αφού παρά τις φωνές του κανείς δεν τον άκουσε.

Η σωτηρία για τον 35χρονο ήρθε όταν μια 49χρονη ένοικος άκουσε τις κραυγές του την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της και ειδοποίησε αστυνομία και πυροσβεστική, άνδρες της οποίας χρειάστηκαν μια ώρα για να τον απεγκλωβίσουν.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Το 2012 η Αμερική ξεπέρασε την Αφρική, ως η ήπειρος με τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών για εκείνη τη χρονιά.  Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), στην ήπειρο αυτή βρίσκονται οκτώ από τις 10 πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο.
Δείτε παρακάτω μια λίστα με τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο, όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του Guardian:
10: Κίνγκστον, Τζαμάικα (ποσοστό δολοφονιών: 50.3 ανά 100.000 ανθρώπους το 2011)

Τα στοιχεία του UNODC αναφέρονται σε ανθρωποκτονίες από πρόθεση, που ορίζονται ως «παράνομος θάνατος που προκλήθηκε σκόπιμα σε ένα πρόσωπο από άλλο πρόσωπο».
Στο Κίνγκστον δολοφονήθηκαν 328 άνθρωποι το 2011, παρουσιάζοντας πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
9: Σαν Σαλβαδόρ (ποσοστό δολοφονιών: 52.5 ανά 100.000 το 2012)
Αυτή η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κατακλύζεται από ισχυρές συμμορίες του δρόμου. Μια εκεχειρία μεταξύ των συμμοριών MS-13 και Barrio 18 βοήθησε στη μείωση του ποσοστού δολοφονιών στη χώρα –σημειώνοντας χαμηλό δεκαετίας το περασμένο έτος, με πέντε δολοφονίες την ημέρα- αλλά τον περασμένο μήνα τα εθνικά ποσοστά διπλασιάστηκαν σε σχέση με αυτά πριν από ένα χρόνο.
8: Πόλη του Παναμά (ποσοστό δολοφονιών: 53.1 ανά 100.000 το 2012)

Το βίαιο έγκλημα άρχισε να «ανθεί» το 2007 και δύο χρόνια μετά στη χώρα είχαν σημειωθεί 800 δολοφονίες. Από το 2010 σημειώνεται πτώση στα ποσοστά εγκληματικότητας.
7: Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική (ποσοστό δολοφονιών: 59.9 ανά 100.000 το 2007)
Σχεδόν τα δύο τρία των δολοφονιών που διεπράχθησαν στο Κέιπ Τάουν σημειώθηκαν σε 10 από τις 60 αστυνομικές περιφέρειες. Η Νότιος Αφρική έχει μειώσει στο μισό το ποσοστό δολοφονιών από τα μέσα του 1990.
6: Μαζέρου, Λεσότο (ποσοστό δολοφονιών: 61.9 ανά 100.000 το 2009)
Ενδημική φτώχεια, υψηλή ανεργία και μείωση των μισθών για τους εποχιακούς εργαζόμενους και αυτούς που εργάζονται στα ορυχεία σε γειτονικές χώρες είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός του Λεσότο.

5: Tegucigalpa, Ονδούρα (ποσοστό δολοφονιών: 102.2 ανά 100.000 το 2011)


Η Ονδούρα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο. Το 2011 σημειώθηκαν 1.175 δολοφονίες στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Tegucigalpa.
4: Μπελίζ (ποσοστό δολοφονιών: 105.1 ανά 100.000 το 2011)
Η πλειοψηφία των δολοφονιών σημειώνεται στην πόλη Μπελίζ, όπου η βία των συμμοριών είναι ανεξέλεγκτη.
3: Πόλη της Γουατεμάλας (ποσοστό δολοφονιών: 116.6 ανά 100.000 το 2010)
Το 2012 σημειώνονταν 99,5 δολοφονίες την εβδομάδα.
2: Καράκας, Βενεζουέλα (ποσοστό δολοφονιών: 122 ανά 100.000 το 2009)

Στις πιο φτωχές γειτονιές η αστυνομία δεν πλησιάζει. Εκεί βασιλεύουν οι «νόμοι» των συμμοριών. Παρότι η κυβέρνηση της χώρας αρνείται να δημοσιοποιήσει επίσημα στοιχεία, εκτιμάται ότι το 2013 δολοφονήθηκαν 24.000 άνθρωποι.
1: Basseterre, Saint Kitts and Nevis (ποσοστό δολοφονιών: 131.6 ανά 100.000 το 2011)

Αυτό το μικροσκοπικό έθνος της Καραϊβικής έχει πολύ υψηλό ποσοστό δολοφονιών σε σχέση με το μικρό πληθυσμό του. Το 2011 σημειώθηκαν 17 δολοφονίες στην πρωτεύουσα Basseterre in 2011, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 6.
Τα στοιχεία του ΟΗΕ δεν συμπεριέλαβαν χώρες της Ασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

Το Κατμαντού στο Νεπάλ έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στην ήπειρο (18.5 ανά 100.000 ανθρώπους), σύμφωνα με στοιχεία του 2006.

Η πόλη Chisinau στη Μολδαβία έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στην Ευρώπη με 5.2 ανά 100.000, το Ταλίν της Εσθονίας 5.5 και τα Τίρανα στην Αλβανία 6.7

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα σκήπτρα της πιο βίαιης πόλης κατέχει η Γλασκώβη (2.0 ανά 100.000).

Κι αν μετά από τόση βία αναρωτιέστε ποιες είναι οι πιο «ειρηνικές πόλεις της Ευρώπης», αυτές σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ είναι: η πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν Βαντούζ, η Βαλέτα στη Μάλτα και το Μόντε Κάρλο.
Πηγή: newsbeast.gr
Νιγηριανή τραγουδίστρια προσφέρει την παρθενιά της στους μαχητές της Boko Haram ως αντάλλαγμα των 200 κοριτσιών που έχουν απαγάγει.

Ο λόγος για την 23χρονη Adokiye Kyrian η οποία μιλώντας στο Vanguard's Showtime ανέφερε: "Είναι 11 το βράδυ και ξέρετε τι σκέφτομαι; Αυτά τα μικρά κορίτσια. Πού να βρίσκονται και τι να τους έχει συμβεί. Είναι άδικο. Είναι πολύ νέες. Μακάρι να μπορούσα να προσφέρω τον εαυτό μου σε αντάλλαγμα" και πρόσθεσε "Είναι μόλις 12 με 15 ετών, για όνομα του Χριστού. Εγώ είμαι μεγαλύτερη και πιο έμπειρη. Ακόμη κι αν έπρεπε να πάω με 10 έως 12 άνδρες κάθε βράδυ, δεν θα με ένοιαζε. Σας παρακαλώ, απελευθερώστε αυτά τα κορίτσια και δώστε τα πίσω στους γονείς τους".

http://www.thestival.gr
Την εικόνα του ασυμβίβαστου και αντισυστιμικού τροβαδούρου που καλλιεργούσε και εμφάνιζε προς τα έξω ο Κερτ Κομπέιν, ο σπουδαίος τραγουδιστής των Nirvana που πέθανε πριν από 20 χρόνια, επιχειρεί τώρα να ανατρέψει η χήρα του, η εκκεντρική Κόρτνεϊ Λαβ, η οποία μιλώντας σε εκπομπή του National Geographic υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο Κερτ επικοινωνούσε απεγνωσμένα με κάθε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία για να υπογράψει συμβόλαιο».

«Ηθελα απελπισμένα να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ στον κόσμο», προσέθεσε η ίδια στη σειρά του αμερικανικού καναλιού «Η δεκαετία του 90: Η τελευταία μεγάλη δεκαετία».

Οι δηλώσεις της Λαβ έρχονται σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε για τον Κομπέιν, ο οποίος για το ευρύ κοινό ήταν ένας εσωστρεφής τραγουδιστής που μένει αδιάφορος για τη διασημότητα και για τα φώτα της διασημότητας που τον περιβάλλουν.

Οντως, όταν οι Nirvana έγιναν αστέρια παγκοσμίου φήμης - στον απόηχο της τεράστιας επιτυχίας του τραγουδιού «Smells Like Teen Spirit», που κυκλοφόρησε το 1991 - ο Κομπέιν εμφανιζόταν να δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διαχειριστεί αυτήν την ξαφνική δημοσιότητα. Το γεγονός αυτό, ενδέχεται να επιβάρυνε σημαντικά τον ψυχισμό του και να τον οδήγησε στην αυτοκτονία τον Απρίλιο του 1994, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.



Στην ίδια εκπομπή του NG μάλιστα, στην οποία η Λαβ αποκαλύπτει την εμμονή του συζύγου της να γίνει σταρ, προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάζει τον Κομπέιν να δηλώνει: «Είμαι πάρα πολύ πεισματάρης για να επιτρέψω στον εαυτό μου να συμβιβαστεί όσον αφορά στη μουσική μας με αντάλλαγμα να γίνουμε μεγάλοι ροκ σταρ. Απλώς δεν αισθάνομαι έτσι».

Ακόμα και μετά το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι Nirvana με τη μεγάλη δισκογραφική εταιρία Geffen Records, η οποία ανήκει στον όμιλο του αμερικανικού κολοσσού Universal Music Group, o Κομπέιν φιλοδοξούσε να απομακρύνει την μπάντα από το μαζικό μουσικό ρεύμα αυτοσαρκαζόμενος για την πορεία που είχαν ακολουθήσει υπογράφοντας συμφωνίες με μεγάλες δισκογραφικές.

Στα πλαίσια αυτής της υπαινικτικής διάθεσης δεν δίστασε να αλλάξει ακόμα και το «σκληρό» ροκ σλόγκαν από το κλασσικό μπλουζάκι του συγκροτήματος, μετατρέποντάς το σε ένα κοροϊδευτικό ανάλαφρο μήνυμα δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την περιφρόνησή του προς το νέο εμπορικό συμβόλαιο.

Ωστόσο, η 49χρονη Κόρτνεϊ Λαβ επέμεινε στις δηλώσεις της λέγοντας: «Ελεγε στις εταιρείες ότι θα έφτανε στο σημείο ακόμα και να πληρώσει για να κλείσει μια συνεργασία. Ηθελε να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ-σταρ στον κόσμο, αλλά το παρουσίαζε σαν όλο αυτό να ερχόταν κατά πάνω του, παρά τη θέλησή του».

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελούν άλλο ένα παιχνίδι της Λαβ με τα μέσα ενημέρωσης, όπως τότε που ισχυρίστηκε πως είχε βρει το χαμένο μαλαισιανό αεροπλάνο, δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφία με το σημείο του ωκεανού όπου υποστήριζε πως βρισκόταν. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης λόγω του εθισμού της σε ουσίες, ενώ το 2009 έχασε και την επιμέλεια της, τότε, 17χρονης κόρης της με τον Κομπέιν, Φράνσις Μπιν Κομπέιν, η επιμέλεια της οποίας δόθηκε στη μητέρα και την αδελφή του κιθαρίστα των Nirvana.


tanea.gr
Υπήρξε μέχρι πρότινος ένας από τους πιο πιστούς και περιζήτητους εργένηδες του Χόλιγουντ και είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που επέλεξε να απολέσει αυτόν τον τίτλο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ήταν σίγουρο ότι θα το... κάψει.

Ηδη οι φήμες για το τι ετοιμάζουν οι φίλοι του στον δημοφιλή ηθοποιό οργιάζουν και έχουν να κάνουν με στριπτιζέζ, πολύ αλκοόλ και μπαρότσαρκες.

Την οργάνωση του πάρτι έχουν αναλάβει οι κολλητοί του Μπραντ Πιτ και Ζαν Ντεζαρντάν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάνε στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια όπου αναμένεται να επικρατήσει πανικός.

Ωστόσο, ο γαμπρός δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά και να ξέρει σίγουρα δεν θα θέλει να μάθει κάτι η καλή του, ωστόσο από το περιβάλλον του διαρρέεται ότι περιμένει εκπλήξεις από τους φίλους του.

http://www.seleo.gr 
Τέσσερις μήνες αποκλεισμό από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα (και από 9 αγώνες) εξαιτίας του σοκαριστικού δαγκώματος στον Κιελίνι θα μείνει ο Λούις Σουάρες, σύμφωνα με την απόφαση της FIFA. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παίκτης δε θα μπορεί να εισέρχεται καν σε γήπεδο γι' αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ οποιαδήποτε έφεση στην απόφαση δε θα έχει ανασταλτικό.
Η τιμωρία του ήρθε ως αποτέλεσμα της δαγκωματιάς που κατάφερε στον ώμο του Κιελίνι στον αγώνα μεταξύ Ουρουγουάης - Ιταλίας. Ένα στιγμιότυπο που κατάφερε να συλλάβει η κάμερα, ενώ θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί από ταο συγκεκριμένο παίκτη άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά.
news.gr
Με αντίθετη φορά κινούνται οι δείκτες του ρολογιού στο κτίριο του Κογκρέσου στη Λα Παζ της Βολιβίας. Αντί για δεξιόστροφα, οι δείκτες κινούνται πλέον αριστερόστροφα, ενώ άλλαξαν και οι θέσεις των αριθμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκουνεχουάκα, έκανε λόγο για «το ρολόι από τον νότο» και πρόσθεσε ότι η αλλαγή ήταν συμβολική και αποτελεί μια πολιτική αναφορά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η αλλαγή έγινε για να πείσει τους κατοίκους της Βολιβίας να τιμούν την παράδοσή τους αλλά και να αμφισβητούν τα καθιερωμένα και να σκέφτονται με δημιουργικό τρόπο.

«Ποιος λέει ότι το ρολόι μπορεί μόνο να γυρνάει προς μία φορά; Γιατί πρέπει πάντα να υπακούουμε; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί;» αναρωτήθηκε.

«Δεν θέλουμε να περιπλέξουμε τα πράγματα, θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε στον Νότο και όχι στον Βορρά» είπε.

Πολλοί μιλούν για «κακή ιδέα»

Αριστερόστροφα ρολόγια, μάλιστα, δόθηκαν και στις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στην G77 που πραγματοποιήθηκε στη Σάντα Κρους.

Ερωτηθείς εάν η αριστερή κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επεκτείνει τη χρήση των αντίστροφων ρολογιών, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει σε κανέναν τη χρήση τους.

«Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι του Νότου, μπορείτε να το κάνετε, αλλά εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα ρολόι του Βορρά, μπορείτε να το κάνετε» είπε.

Πάντως, η αλλαγή αυτή απέσπασε μάλλον ανάμεικτα σχόλια από τους κατοίκους, με πολλούς να μιλούν για «κακή ιδέα».

«Εάν θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι η χώρα πηγαίνει προς μία άλλη κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να το κάνουν ξεκάθαρο. Κι αυτό γιατί όλοι όσοι περνούν από την πλατεία Μουρίλο, νομίζουν ότι πρόκειται για λάθος», είπε ένας νεαρός λούστρος που εργάζεται στη Λα Παζ.
tanea.gr
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ δηλώνουν ότι τα παιδιά που γεννιούνται μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου είναι πιο δυνατά και επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine δείχνει ότι όσα παιδιά γεννιούνται το φθινόπωρο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και είναι κατά 15% πιο δυνατά από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που γεννήθηκε τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο.

Οι ερευνητικές δοκιμές έδειξαν επίσης ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί τον Οκτώβριο ήταν πιο δυνατά από όλα τα άλλα παιδιά, εκτός από αυτά που γεννήθηκαν το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο.

Η παράδοξη αυτή συσχέτιση, εξηγούν οι ερευνητές, οφείλεται πιθανώς στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D λόγω της έκθεσης στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι ερευνητές μελέτησαν 8.000 παιδιά και κατέγραψαν πληροφορίες για τη φυσική τους κατάσταση και τη μυϊκή τους δύναμη.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!