Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013




'Εχουν παντρευτεί φορώντας σκωτσέζικο κιλτ, στολή ταυρομάχου, αμφίεση... βρικόλακα και κοστούμι Τζέιμς Μποντ.

Έχουν βιώσει γαμήλιες τελετές, που το τελετουργικό τους βασιζόταν στους παραδοσιακούς γάμους των Ζουλού, των Χαβανέζων, των Ταϊτινών και των Μάγιας.
'Εδωσαν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης μέσα σε αεροπλάνο που συνετρίβη, πάνω σε ελέφαντα, σε πλωτό παρεκκλήσι, μέσα σε αεροδρόμιο και σε σκηνικό που θυμίζει εκείνο της ταινίας "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας" του Τιμ Μπάρτον.


"Λατρέψαμε το γάμο μας στην Κέρκυρα... Πρέπει να μας πέταξαν έναν τόνο ρύζι" λέει η νύφη Lisa Gant
Χόρεψαν τον "πρώτο" γαμήλιο χορό υπό τους ήχους των πορτογαλέζικων "fados" και τού αργεντίνικου τάνγκο.
Συνολικά, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους... 62 φορές σε όλον τον κόσμο και ο 62ος γάμος τους έγινε στην Κέρκυρα.


Τα πούλησαν όλα και... άρχισαν τους γάμους

Για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα, πούλησαν το σπίτι και την επιχείρησή τους και σήμερα όχι απλά παντρεύονται -αυτοχρηματοδοτούμενοι- σε όλον τον κόσμο, έχοντας ώς μέσο μετακίνησης το 25 ετών φορτηγάκι τους, την "Πέγκι",
αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνουν χρήματα για τη Unicef. Στόχος τους να εντοπίσουν το ιδανικό εκείνο μέρος του κόσμου, όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν "τον τέλειο γάμο".



Γαμήλια φωτογραφία στην Κέρκυρα - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο λόγος για τους Βρετανούς Λίσα Γκαντ (Lisa Gant) και 'Αλεξ Πέλινγκ (Alex Pelling), που παντρεύτηκαν στο νησί των Φαιάκων πριν από λίγες ημέρες. Πώς τους φάνηκε η ελληνική γαμήλια εμπειρία τους;


Το ζευγάρι Παντρεύεται επί... τρία χρόνια
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίσα επισημαίνει: "Λατρέψαμε τον γάμο μας στην Κέρκυρα, τις προετοιμασίες της μέρας [...], την τοποθεσία της υπέροχης εκκλησίας, που την περιέβαλαν τα καθαρά καταγάλανα νερά, τους ανθρώπους που με συνόδεψαν μέχρι τον γαμπρό με τραγούδια και χορούς, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Όλο αυτό ήταν τόσο ... κερκυραϊκό και το αγαπήσαμε [...] Μας άρεσαν οι παραδόσεις που βιώσαμε μέσα στην εκκλησία και πρέπει να μας πέταξαν περίπου... έναν τόνο ρύζι τη στιγμή που βγαίναμε από το ναό".



ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπληκτική η ομορφιά του τόπου στην Ελλάδα

Ταξιδεύουν και παντρεύονται (με επίσημες ή "ανεπίσημες" τελετές, αναλόγως της νομοθεσίας και του θρησκευτικού καθεστώτος της χώρας) επί τρία χρόνια. Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές της διαδρομής; "Οι κορυφαίες στιγμές ήταν τόσο πολλές! Και οι λόγοι για τους οποίους κάθε γάμος ήταν υπέροχος ήταν επίσης πολλοί.
Σε περιοχές όπως η Ελλάδα, το Κολοράντο, η Ταϊτή και η Κροατία ήταν η εκπληκτική ομορφιά του τόπου.
Σε περιοχές όπως ο Παναμάς, η Αφρική, η Βοσνία και η Myrtle Beach ήταν το πώς οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν αυτό που κάνουμε. Σε μέρη όπως το Περού, η Νέα Ορλεάνη, το Τέξας και η Χαβάη ήταν οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που τα έκαναν τόσο υπέροχα", σχολιάζει η Λίσα.



Η νύφη - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αποκορύφωμα, ωστόσο, όλων των ταξιδιών της διαδρομής είναι, όπως λέει, οι άνθρωποι που συναντούν. "Περνάμε χρόνο με τους ντόπιους σε όλον τον κόσμο. Κάποιες φορές, όταν είσαι ταξιδιώτης, γνωρίζεις μόνο ταξιδιώτες, όχι τους ντόπιους. 'Οταν όμως σχεδιάζεις και πραγματοποιείς γάμους, που εναρμονίζονται με την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, αυτό σημαίνει ότι κάνεις φίλους που ζουν στη χώρα την οποία επισκέπτεσαι όλη τους τη ζωή. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ ευλογημένοι", σημειώνει η νύφη.


Σκεπτόμενος υπερβολικά την περιπέτεια που θέλεις να ζήσεις δεν την κάνεις πράξη

Η Λίσα ρωτήθηκε : "Πουλήσατε την επιχείρησή σας, το σπίτι σας, δουλέψατε πολύ σκληρά για να συγκεντρώσετε τα χρήματα που σας επέτρεψαν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σας μεταπείσουν";

"Κανένας δεν προσπάθησε να μας σταματήσει, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Μας πήρε τρία χρόνια να πουλήσουμε την επιχείρηση και δουλέψαμε σκληρά για τόσο καιρό, που είχαμε και οι ίδιοι αρχίσει να πιστεύουμε ότι το όνειρό μας δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Από τη στιγμή όμως που... συνέβη, επενδύουμε οτιδήποτε είχαμε σε αυτό και ποτέ δεν σταματήσαμε κάπου αρκετό καιρό, ώστε να το πολυσκεφτούμε. Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν, να εξερευνήσουν, να ζήσουν μια περιπέτεια ζωής, αλά το σκέφτονται υπερβολικά και έτσι μεταπείθουν τον εαυτό τους. Ακούν φίλους, γνωστούς και συγγενείς, εναρμονίζονται με την κυρίαρχη νοοτροπία και δεν πιστεύουν ότι το όνειρό τους μπορεί να συμβεί. Και γι΄ αυτό δεν συμβαίνει".


Λένε ότι το φορτηγάκι τους , η "Πέγκυ", είναι η ελευθερία τους
Οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν "δεύτερες σκέψεις" για αυτό που κάνουν. "Αγαπάμε τη ζωή μας στον δρόμο. Η 'Πέγκυ', δηλαδή το φορτηγάκι μας, όπου ζούμε, τρώμε και κοιμόμαστε και με τον οποίο ταξιδεύουμε, είναι η ελευθερία μας και πηγαίνουμε όπου μας πάει ο άνεμος ...και οι γάμοι μας. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;", λέει η Λίσα.

Θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό για όλη τη ζωή τους; Η Λίσα γελάει. "Η επιχείρησή μας δεν ήταν και η Microsoft! Τα χρήματα θα τελειώσουν κάποια στιγμή και φυσικά, στο μέλλον, θα θέλαμε ίσως να κάνουμε οικογένεια και να εγκατασταθούμε μόνιμα σε ένα σπίτι. Καθώς ταξιδεύουμε, ψάχνουμε ταυτόχρονα και ένα μέρος για να ζήσουμε, να κάνουμε ενδεχομένως οικογένεια και να αποκτήσουμε έναν λαχανόκηπο. Θεωρούμε ότι θα είμαστε 'στον δρόμο' για περίπου ενάμιση χρόνο ακόμη. Μετά θα παντρευτούμε κι ...επισήμως, θα πιάσουμε δουλειά και θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη περιπέτεια", επισημαίνει.


Δωρεές στη Unicef αντί για γαμήλια δώρα και μια κλήρωση

Το ζευγάρι μαζεύει, μέσω των γάμων του, χρήματα για τη Unicef. Πώς λειτουργεί η διαδικασία; "Οι άνθρωποι άρχισαν να μας ρωτούν πώς θα μπορούσαν να μας κάνουνε ένα γαμήλιο δώρο ή να μας βοηθήσουν οικονομικά στα ταξίδια μας. Δεν θέλαμε όμως να πιστεύουν ότι έπρεπε να πληρώσουν αυτοί για να κάνουμε το δικό μας όνειρο πραγματικότητα, ούτε να μας αγοράζουν πράγματα όταν οι ίδιοι πουλήσαμε ό,τι είχαμε στην κατοχή μας. Αλλά θέλαμε οι άνθρωποι να νιώθουν ότι έχουν ενεργό ρόλο σε όλο αυτό [...] 'Ετσι διαλέξαμε τη Unicef, γιατί χωρίς μια καλή αρχή στη ζωή, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και να δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μια αρχή έστω με τα στοιχειώδη στη ζωή, γι΄ αυτό θεωρούμε ότι το έργο της Unicef είναι εξαιρετικά σημαντικό [...] Όποιος θέλει να ενισχύσει τη Unicef μπορεί να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας "www. thirtyweddings.com". Στο τέλος του ταξιδιού μας, θα βάλουμε τα ονόματα όλων των δωρητών σε ένα καπέλο, θα τραβήξουμε ένα χαρτάκι και θα συνοδέψουμε προσωπικά τον νικητή και έναν συνοδό που ο ίδιος θα διαλέξει, στον τελικό μας προορισμό γάμου, όπου και να βρίσκεται αυτός", εξηγεί η Λίσα.



Στιγμιότυπο στην Κέρκυρα - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ζευγάρι φωτογράφισε στην Ελλάδα ο φωτογράφος Νίκος Πεκρίδης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αντιλαμβανόμενος ότι η ελληνική αγορά της φωτογραφίας γάμου έχει "καθίσει" λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Νίκος αποφάσισε πριν από περίπου δύο χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματική εξωστρέφεια και ν΄ αναζητήσει ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός των συνόρων. Ένα τέτοιο τολμηρό άνοιγμα, που μάλιστα επετεύχθη σε χρόνο-ρεκόρ, δεν είναι προφανώς εύκολο, αλλά σίγουρα "έχει τα καλά του", αφού η τόλμη του Νίκου απέφερε μια διεθνή αναγνωρισιμότητα, που -όπως λέει- ίσως οδήγησε στην επιλογή του από τη Λίσα και τον Αλεξ.


Γάμοι τουριστών στην Κέρκυρα: Πηγαίνουν στο νησί ως τουρίστες και επιστρέφουν για τον γάμο τους
Η Λορέν Γιανγκ (Lorraine Young), που εργάζεται στο γραφείου που σχεδίασε και έκανε πράξη το γάμο του ζευγαριού, απαντάει στο αν οι γάμοι στην Ελλάδα -και ειδικά στην Κέρκυρα- έχουν αρχίσει να προσελκύουν αλλοδαπούς μελλόνυμφους.

"Πολλοί ξένοι επιθυμούν να παντρευτούν στην Κέρκυρα,έχοντας επισκεφτεί νωρίτερα το νησί ως τουρίστες, γιατί πάντα καταφέρνει να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων. Για να πραγματοποιήσουν έναν γάμο στο νησί, οι αλλοδαποί πρέπει πρώτα να έχουν κάνει μια νόμιμη τελετή πολιτικού γάμου, με δύο μάρτυρες. Ειδικά στην Κέρκυρα, αυτό που τραβάει τους ανθρώπους, είναι ότι μπορούν να παντρευτούν σε τόσο όμορφες διαφορετικές τοποθεσίες: σε παραθαλάσσιες περιοχές με υπέροχη θέα, κοντά σε κτήρια με ιστορική αρχιτεκτονική, σε μαγικές τοποθεσίες και στην καρδιά της πόλης όπου υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες ή ακόμη και σε κάποιο από τα ήσυχα χωριά του νησιού. Τα ζευγάρια από το εξωτερικό αφήνουν εδώ ένα κομμάτι της ψυχής τους και συνήθως επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο", εξηγεί η Λορέν.
real.gr
Σε μερικές εβδομάδες, η Ρεμπέκα Στόουν θα πάρει το πτυχίο από το τμήμα βιολογίας και δεν θα έχει πατήσει ούτε μια φορά το πόδι της στο πανεπιστήμιο, δεν θα έχει συναντήσει ούτε έναν καθηγητή. Όλα τα μαθήματα έγιναν μέσω διαδικτύου:
«Αυτή είναι η τάξη μου για το μάθημα ψυχολογίας. Ο καθηγητής μου βάζει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, στην πρώτη σελίδα» επισημαίνει η φοιτήτρια.
Ένα φόρουμ χρησιμοποιείται ως τάξη και όλα τα μαθήματα είναι ανεβασμένα στο ίντερνετ. Τι της αρέσει σε όλη αυτή την προσπάθεια;
«Η ευελιξία.Ήθελα να επιστρέψω σε ένα παραδοσιακό πανεπιστήμιο, αλλά το ωράριο εργασίας μου δεν μου επέτρεπε να πάρω τα μαθήματα που ήθελα».
Ο τρόπος που ένας καθηγητής πανεπιστημίου κάνει μάθημα σήμερα είναι πολύ διαφορετικός σ’ αυτό το μοντέλο. Στο γραφείο του, μπροστά σε δύο κάμερες, απαντάει στις ερωτήσεις των φοιτητών του. Η τάξη του αριθμεί 30.000 φοιτητές, οι οποίοι παρακολουθούν το μάθημα της Οικονομίας, μέσω διαδικτύου.
«Ήμουν σκεπτικός στην αρχή. Νομίζω ότι οι δυνατότητες που έχουμε πλέον είναι πολύ περισσότερες, με αποτέλεσμα να μπορούμε να φτιάχνουμε ομάδες συζήτησης, όπου μπορούν να τίθενται ερωτήσεις» ομολογεί ο Θίοντορ Μόραν, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν.
Η τάξη του αφορά δωρεάν μαθήματα, που είναι ανοικτά σε όλους και παρέχονται μέσω διαδικτύου. Δεν δίνουν βέβαια απευθείας πτυχία ή διπλώματα. Οι μαθητές του όμως προέρχονται από 150 διαφορετικές χώρες.
«Τώρα έχουμε κάποιον καινούργιο μαθητή από το Ουζμπεκιστάν και την Κίνα. Έχουμε επίσης έναν από την Κένυα» αναφέρει η Ροζαελένα Ο’ Νιλ, υπεύθυνη του μαθήματος και συμπληρώνει:
«Δεν νομίζω ότι θα χαθεί ποτέ το μοντέλο εκπαίδευσης που αφορά το δίπολο καθηγητή-μαθητή. Το καινούργιο μοντέλο έχει να κάνει με την πρόσβαση ανθρώπων, που δεν είχαν μέχρι σήμερα αυτή την ευκαιρία».
Τα Πανεπιστήμια έχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες να ρυθμίσουν, ώστε να μπορούν να κάνουν για παράδειγμα διαδικτυακές εξετάσεις, αλλά και να βαθμολογούν τους μαθητές, χωρίς καν να τους βλέπουν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα.
euronews.com

Όσο καλύτερα καθαρίζουμε τη μυτούλα του παιδιού προληπτικά τόσο καλύτερα προλαβαίνουμε τις διάφορες ασθένειες! Το γνωρίζατε αυτό; Ο παιδίατρος...του Tlife Δρ. Σπύρος Μαζάνης σας εξηγεί τι πρέπει να κάνετε!


Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τις αρρώστιες του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος είναι να καθαρίζουμε τακτικά και αποτελεσματικά τη μύτη του παιδιού. Η μύτη του παιδιού επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Όταν λοιπόν ένα μικρόβιο μπει στη μυτούλα του, εύκολα μπορεί να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μέρη και αντίστοιχα να προκαλέσει μία απλή ίωση ή και κάτι σοβαρότερο όπως είναι ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα, βρογχίτιδα, πνευμονία κ.ά.

Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο πιο καθαρή είναι η μυτούλα τόσες λιγότερες θα είναι και οι ιώσεις. 

Κάθε πότε καθαρίζουμε τη μύτη;

Από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό αρχίζουμε να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν δεν έχει ιδιαίτερο μπούκωμα φροντίζουμε έστω και μία φορά το 24ωρο, δηλαδή κάθε βράδυ μετά το μπάνιο του για προληπτικούς λόγους να καθαρίζουμε τη μυτούλα του. Αν παρουσιάζει μπούκωμα ή ρουθούνισμα μπορούμε και πολλές φορές την ημέρα. Αν είναι μεγαλύτερο παιδί το εκπαιδεύουμε να φυσάει τη μύτη του κάθε φορά που έχει εκκρίσεις ή στο καθημερινό του μπάνιο, για προληπτικούς λόγους.

Πώς καθαρίζουμε τη μύτη στα νεογέννητα και τα μωρά

1. Μία μπατονέτα από αυτές που καθαρίζουμε τα αυτιά τη βάζουμε μαλακά στο κάθε ρουθούνι και απορροφά τις λίγες εκκρίσεις ή βγάζουμε τις μύξες που έχουν ξεραθεί.

2. Βάζουμε από μισή ή μία έως δύο αμπούλες φυσιολογικού ορού που βρίσκεται στα πλαστικά μπουκαλάκια με τόση δύναμη ώστε οι εκκρίσεις να παρασυρθούν προς τον ρινοφάρυγγα, να τις καταπιεί και από εκεί να τις βγάλει με τα κακά του. 

3. Χρησιμοποιούμε μία σύριγγα των 5 ml. Τη γεμίζουμε με φυσιολογικό ορό από ένα μεγάλο μπουκάλι ενός λίτρου και το χύνουμε με πίεση μέσα σε κάθε ρουθούνι (εννοείται ότι αφαιρούμε τη βελόνα και κρατάμε μόνο το υπόλοιπο στέλεχος με το έμβολο).

4. Υπάρχουν σπρέι θαλασσινού νερού αποστειρωμένα. Βάζουμε το ρύγχος στο ρουθούνι και πιέζουμε το έμβολο. Μία συγκεκριμένη ποσότητα θαλασσινού νερού με συγκεκριμένη πίεση θα σπρώξει τις μύξες. Αγοράστε ισότονο θαλασσινό σπρέι για πολλές χρήσεις. 

5. Όλες αυτές τις ρινοπλύσεις θα μπορούσαν να γίνουν με απλό νερό βρύσης το οποίο έχει βραστεί για 10 λεπτά. Το αποθηκεύετε μέσα σε ένα καθαρό μπουκάλι ή σε θερμός και το χρησιμοποιείτε σε θερμοκρασία δωματίου. 

6. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ειδικό υγραντήρα όπου βάζουμε μέσα νερό και δύο τρεις σταγόνες ευκαλυπτέλαιο και τουλάχιστον μία δύο ώρες από την ώρα που κοιμάται το παιδί το ανάβουμε στο δωμάτιό του και έτσι υγροποιούμε τις μύξες του. 

7. Ακόμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλοιφούλες ή σταγόνες με αιθέρια έλαια, όπως ευκαλυπτέλαιο. Βάζουμε μία-δύο σταγονίτσες κάτω από τη μύτη του, δηλαδή στο άνω χείλος αφού έχει κοιμηθεί και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε την αναπνοή του.

 Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Μοιάζει με ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την συμμετοχή 2319 εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου σε ποσοστό... 1% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο , 30% των παιδιών του Δημοτικού και 80% των παιδιών του γυμνασίου.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά της χώρας μας αναμφίβολα δημιουργεί έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την αναγκαιότητα του και τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο πέρα από επικοινωνία και ως πύλη εισόδου στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ,όπως παιχνίδια και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χώρα μας οποιαδήποτε σύνδεση κινητού τηλεφώνου με συμβόλαιο της κινητής τηλεφωνίας με τον καταναλωτή δίνει αυτόματα πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του πελάτη.

Πολλά ερευνητικά κέντρα πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να αποθαρρύνονται από την χρήση των κινητών τηλεφώνων ιδίως κάτω των 10 χρονών.

Το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα των παιδιών ,το μικρό και λεπτό εγκεφαλικό κρανίο η μακροχρόνια έκθεση των παιδιών στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών, η αρνητική επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας στους ιστούς (ιδίως στους οφθαλμούς και τους όρχεις) συγκεκριμένα συμπτώματα, όπως πονοκέφαλοι, κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης, έλλειψη συγκέντρωσης,οδηγούν την επιστημονική κοινότητα σε αμηχανία για τον βαθμό της επίδρασης της ακτινοβολίας στην σωματική υγεία στον άνθρωπο και καθιστά τον περιορισμό της χρήσης των κινητών από τα παιδιά απαραίτητο.

Είναι σημαντικό οι χρήστες κινητού να γνωρίζουν ότι υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου με πιθανή εμφάνιση καλοήθων (καλοήθης καρκίνος του ακουστικού πόρου)ή και κακοήθων (λευχαιμία, λέμφωμα) παθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Επιτροπή Έρευνας του Καρκίνου (IARC) κατέταξε το κινητό τηλέφωνο ως καρκινογόνο παράγοντα στην κατηγορία 2Β.Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η νικοτίνη.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για άκρως απαραίτητες κλήσεις ,η χρήση εξαρτημάτων αποδέσμευσης των χεριών (hands free kids), η απομάκρυνση από το σώμα της συσκευής κατά την ομιλία και η αποφυγή συνομιλίας σε κλειστούς χώρους (ασανσέρ, αυτοκίνητα κτλ) είναι μερικά από τα μέτρα προφύλαξης .

Πέρα όμως από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία οι γονείς οφείλουν να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλούς πλοήγησης του διαδικτύου μέσα από τα κινητά τηλέφωνα.

Η κατάχρηση του διαδικτύου παρενόχληση ,ο εκφοβισμός ,η πορνογραφία ,ο τζόγος είναι καταστάσεις που το παιδί μπορεί να συναντήσει στο κινητό εφόσον το χρησιμοποιεί ως πύλη εισόδου στο διαδίκτυο.

Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να έχουν την δυνατότητα γονικού ελέγχου και φίλτρα προστασίας από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο. Οι γονείς πρέπει να αναζητούν τις υπηρεσίες αυτές και να ελέγχουν το χρόνο παραμονής των παιδιών στο διαδίκτυο.

Οι γονείς που αδυνατούν να προστατευόσουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους του διαδικτύου που ενδεχομένος θα συναντήσουν στο κινητό τηλέφωνο μπορούν να ζητήσουν περαιτέρω βοήθεια στην γραμμή βοηθείας Υποστηρίζω 80011 80015(χωρίς χρέωση) της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στο Νοσοκομείο Π&ΑΚυριακού.

medisound.gr
Πολλοί περισσότεροι από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα είναι οι πλανήτες σαν τη Γη μας, που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Ειδικότερα, νέες μελέτες Αμερικανών αστρονόμων έδειξαν ότι ένα στα πέντε άστρα του γαλαξία μας, όπως πχ ο Ήλιος μας, έχουν κοντά τους πλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.
Αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη.
Ο κοντινότερος κατοικήσιμος εξωπλανήτης μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση μόνο 12 ετών φωτός. Η νέα εκτίμηση αυξάνει την αισιοδοξία των επιστημόνων ότι κάπου ανάμεσα στα άστρα έχουν εξελιχθεί, όπως και στον δικό μας πλανήτη, διάφορες μορφές ζωής.
Η νέα πιο αισιόδοξη στατιστική ανάλυση, η πληρέστερη μέχρι σήμερα, η οποία βασίζεται σε τρία χρόνια δεδομένων που συνέλλεξε το εκτός λειτουργίας πλέον διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" της NASA, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι -ανάλογα με την εκτίμηση για το πόσα άστρα σαν τον Ήλιο μας υπάρχουν (από δέκα έως 50 δισεκατομμύρια) - ο γαλαξίας μας μπορεί να διαθέτει από δύο έως δέκα δισεκατομμύρια πλανήτες ικανούς να φιλοξενήσουν ζωή (ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή).
Ο αριθμός αυτός διευρύνεται κατά πολύ, φθάνοντας τα 20 δισεκατομμύρια κατοικήσιμους πλανήτες, αν συμπεριληφθούν οι πλανήτες γύρω από άστρα πιο κρύα από τον Ήλιο μας, όπως οι "ερυθροί νάνοι", που αφθονούν στο γαλαξία μας, ο οποίος, σύμφωνα με μια εκτίμηση, περιέχει γύρω στα 100 δισεκατομμύρια άστρα διαφόρων ειδών.
"Οι πλανήτες φαίνεται να αποτελούν τον κανόνα μάλλον παρά την εξαίρεση", δήλωσε ο αστρονόμος Έρικ Πετιγκούρα του πανεπιστημίου της Καρλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, η ομάδα του οποίου έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" και το Space.com.
Εξάλλου, σε διεθνές αστρονομικό συνέδριο μόλις ανακοινώθηκε η ανακάλυψη άλλων 833 πιθανών εξωπλανητών χάρη στις παρατηρήσεις του "Κέπλερ". Δέκα από αυτούς έχουν μέγεθος το πολύ διπλάσιο της Γης και βρίσκονται στη "φιλόξενη" ζώνη του άστρου τους. Το "Κέπλερ" (για το οποίο η NASΑ καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες, ώστε να το επαναφέρει στη ζωή), όσο λειτουργούσε, μελέτησε πάνω από 150.000 άστρα και βρήκε συνολικά 3.538 πιθανούς εξωπλανήτες, από τους οποίους περίπου 1.000 έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
 news.gr
Ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου είναι πιθανότατα και ο ταχύτερος στην κατανάλωση κοτόπουλου σε μπουκιές.

Ο Ουσέιν Μπολτ έδωσε λίγο από το... χρυσάφι του στα αμερικανικά ταχυφαγεία του Πεκίνου.

Τουλάχιστον έτσι ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και προκάλεσε όχι μόνο σάλο, αλλά και trend υπέρ των chicken nuggets.

Ο Τζαμαϊκανός σούπερσταρ δήλωσε ότι έτρωγε 100 μπουκιές κοτόπουλου την ημέρα. Ο αριθμός είναι σοκαριστικός, όχι όμως και τόσο για έναν αθλητή που καίει πολλές θερμίδες και αντίστοιχα χρειάζεται περισσότερες.

Η... άτακτη αυτή -συγκριτική με την "καθώς πρέπει" υγιεινή διατροφή- ομολογία του Lightning Μπολτ ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι πρέπει να τρεφόταν μόνο με αυτό το φαγητό.

Ο Μπολτ υποστηρίζει ότι έφαγε πάνω από 1.000 λαχταριστές μπουκίτσες πανέ όσο ήταν στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 και τις 15 ημέρες που έμεινε εκεί.
 Ξεκίνησε πρώτα να τρώει μια μερίδα των 20 για μεσημέρι και κατόπιν, υιοθέτησε την... κατάποση 20 μπουκιών τόσο το απόγευμα, όσο και το βράδυ!

Ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός εξήγησε ότι σε περιόδους έντονης προπόνησης, αλλά και κόπωσης εξαιτίας της πίεσης των αγώνων επιπέδου σκληρού πρωταθλητισμού, χρειαζόταν μερικές θερμίδες, άρα και μερικές... εικοσάδες από μπουκιές κοτόπουλου παραπάνω...
Χάρη στις λαχταριστές μπουκίτσες, ο 27χρονος Γιουσέιν κατανάλωνε πάνω από 4.700 θερμίδες τη μέρα!
news.gr
Σπουδαία ματς περιλαμβάνει το μενού της Τετάρτης στο Champions League. Μπαρτσελόνα-Μίλαν, Ντόρτμουντ-Άρσεναλ, Τσέλσι-Σάλκε και Ζενίτ-Πόρτο ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της ημέρας.

5ος όμιλος

Ντέρμπι κορυφής διεξάγεται στο Λονδίνο με την Τσέλσι να φιλοξενεί τη Σάλκε γνωρίζοντας πως με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση και την πρώτη θέση. Ο Φερνάντο Τόρες αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση και είναι πιθανό τη θέση του στην ενδεκάδα να πάρει ο Σαμουέλ Ετό. Η ομάδα του Μουρίνιο προέρχεται από οδυνηρή ήττα με 2-0 από τη Νιούκαστλ με τον Πορτογάλο τεχνικό να ασκεί σκληρή κριτική στους παίκτες του. Στον αντίποδα, η Σάλκε θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Χούντελααρ, Φαρφάν, Χέγκερ και τον ανέτοιμο Παπαδόπουλο.

Η Βασιλεία φιλοξενεί τη Στεάουα γνωρίζοντας πως με νίκη «σφραγίζει» την τρίτη θέση και βλέπει ακόμη και πρόκριση στους «16». Ο Σαφάρι είναι σίγουρα εκτός μάχης, ενώ ο Μπεχράμι αμφίβολος για τους γηπεδούχους, ενώ ο Πιντιλί θα λείψει από τη Στεάουα.

To πρόγραμμα:

Τσέλσι-Σάλκε
Βασιλεία-Στεάουα

Βαθμολογία: Τσέλσι 6 (8-2), Σάλκε 6 (4-3), Βασιλεία 4 (3-3), Στεάουα 1 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (26/11): Βασιλεία-Τσέλσι, Στεάουα-Σάλκε

6ος όμιλος

Σπουδαίο ματς διεξάγεται στη Βεστφαλία ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επιστρέφει στον πάγκο μετά από δύο αγωνιστικές τιμωρίας, θα παραταχθεί χωρίς Πίστσεκ, Γκουντογκάν και Κελ. Οι «κανονιέρηδες» προελαύνουν στο πρωτάθλημα και μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ έχουν διαφορά πέντε βαθμών από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή. Όμως η ήττα στο «Emirates» από την Μπορούσια την έβαλε σε περιπέτειες και θα παίξει χωρίς Γουίλσιρ και Γκιμπς.

Κεφάλι στον έκτο όμιλο θέλει να πάρει η Νάπολι διπλασιάζοντας τις νίκες επί της Μαρσέιγ, που δύσκολα θα μπει στη μάχη έστω και για την τρίτη θέση. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς Μπρίτος και Ζουνίγκα, ενώ η ομάδα της Μασσαλίας θα παίξει χωρίς Μέντες και Φανί.

To πρόγραμμα:

Νάπολι-Μαρσέιγ
Ντόρτμουντ-Άρσεναλ

Βαθμολογία: Άρσεναλ 6 (5-3), Ντόρτμουντ 6 (6-3), Νάπολι 6 (4-4), Μαρσέιγ 0 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (26/11): Ντόρτμουντ-Νάπολι, Άρσεναλ-Μαρσέιγ

7ος όμιλος

Η Ατλέτικο θέλει να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της και να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό το 4/4 υποδεχόμενη την Αούστρια Βιέννης. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στον Μάριο Σουάρεθ, ενώ πιθανώς να προφυλάξει τον Αρντά Τουράν που προέρχεται από τραυματισμό. Οι Γκρίνβαλντ, Γκόργκον και Στάνκοβιτς θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους που ακόμη ελπίζουν τουλάχιστον στην τρίτη θέση.

Κρίσιμο ματς διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα σε Ζενίτ και Πόρτο. Η ρωσική ομάδα προέρχεται από αποκλεισμό στο Κύπελλο από ομάδα τρίτης κατηγορίας και γκέλα στο πρωτάθλημα (1-1), ενώ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βίτσελ. Οι «δράκοι» θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ερέρα με στόχο τη ρεβάνς για το 0-1 στο «Ντραγκάο».

To πρόγραμμα:

Ζενίτ-Πόρτο 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης

Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (8-2), Ζενίτ 4 (2-3), Πόρτο 3 (2-3), Αούστρια Βιέννης 1 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (26/11): Ζενίτ-Ατλέτικο (19:00), Πόρτο-Αούστρια Βιέννης

8ος όμιλος

Το ματς της ημέρας, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων, διεξάγεται στο «Καμπ Νου» μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Οι Καταλανοί με νίκη αγκαλιάζουν την πρόκριση και πιθανότατα την πρωτιά. Ο Χεράρδο Μαρτίνο δεν υπολογίζει στους Άλμπα, Αφελάι, Ντος Σάντος και Κουένκα, ενώ ο Αντριάνο αναμένεται να επιστρέψει. Η Μίλαν, που έχασε με 2-0 από τη Φιορεντίνα και παραπαίει στη Serie A, ταξιδεύει στη Βαρκελώνη χωρίς Ελ Σαράουι και Πατσίνι.

Η Σέλτικ ταξιδεύει στο Άμστερνταμ για να διπλασιάσει τις νίκες επί του Άγιαξ και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Γιώργος Σαμαράς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι στην αποστολή, όπως και οι Κόμονς και Λούστιγκ.

To πρόγραμμα:

Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Άγιαξ-Σέλτικ

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 7 (6-1), Μίλαν 5 (4-2), Σέλτικ 3 (2-4), Άγιαξ 1 (2-7)

Επόμενη αγωνιστική (26/11): Άγιαξ-Μπαρτσελόνα, Σέλτικ-Μίλαν

Πηγή: sport-fm.gr
«Γεμάτο» το παιχνίδι στην O2 Arena της βρετανικής πρωτεύουσας, με συνεχείς εναλλαγές και ανατροπές του σκορ, μέχρι και το φινάλε. Μαχητής ο Βαβρίνκα, αδίκησε τον εαυτό του βάσει της απόδοσής του, αλλά τα δικά του λάθη σε κρίσιμους πόντους επέτρεψαν στον Ναδάλ  να φύγει με «καθαρή» νίκη, 7-6(5), 7-6(6), έπειτα από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα, σημειώνοντας τη 12η επικράτησή του επί του Ελβετού σε ισάριθμες αναμετρήσεις, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ.
Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον Ισπανό; Εκτός ότι πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, θα κλείσει τη σεζόν από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ό,τι κι αν κάνει από εδώ και πέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο μόλις θετικά αποτελέσματα έψαχνε στο Λονδίνο ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα, φρόντισε να «καθαρίσει» άμεσα με αυτή την… υποχρέωση και πλέον συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά του για τη διεκδίκηση του τίτλου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εξαιρετική εμφάνιση από τον «Σταν», ο οποίος πάλεψε κάθε πόντο, μέχρι και τα τάι-μπρέικ, αντιμετώπισε όμως πρόβλημα στο τελείωμα των πόντων κάτι που εκμεταλλεύθηκε άριστα ο Ράφα τελειώνοντας τον αγώνα χωρίς απώλεια σετ.
Τα λάθη στοίχισαν στον Βαβρίνκα –το διπλό λάθος στο 5ο game έδωσε την ευκαιρία στον Ναδάλ να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-2- ο οποίος έστω κι έτσι έβρισκε πάντα τον τρόπο να μένει μέσα στο παιχνίδι. Ο Ράφα προηγήθηκε με 5-3 ο Ελβετός όμως κατάφερε στο επόμενο game να «σπάσει» το σερβίς του Ισπανού έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και να φέρει στη συνέχεια το ματς στα ίσια (5-5) για να οδηγηθούν οι δυο τους στο τάι μπρέικ.
Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 2-0, ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 2-2 και πέρασε μπροστά με 3-2, ο Ισπανός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 4-3, απάντησε ο Σταν με 5-4, έχασε όμως και πάλι τις ευκαιρίες του στους επόμενους τρεις πόντους, χάνοντας έτσι και το σετ, μετά το 7-5 του Ισπανού.
Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο, με τον Βαβρίνκα να παίζει αρκετά επιθετικά, χάνοντας ευκαιρίες στο 1ο και 3ο game, στα σερβίς του αντιπάλου του. Στο τρίτο μάλιστα έφτασε στο 40-15, χωρίς να μπορέσει να πάρει και τον πόντο, με τον Ναδάλ όχι μόνο να κρατά, έστω και δύσκολα το σερβίς του, αλλά να κάνει το break στη συνέχεια και να προηγείται με 3-1 και 4-1. Παρόλα αυτά τίποτα δεν είχε τελειώσει για τον Βαβρίνκα, ο οποίος με νέο break έφτασε και πάλι στην ισοφάριση (4-4), αλλά η ανατροπή του έμεινε και αυτή τη φορά στη μέση.
«Καρμπόν» και το δεύτερο τάι-μπρέικ με τον Ναδάλ να προηγείται με 4-1, τον Ελβετό να ισοφαρίζει σε 4-4 και να περνά μπροστά με 5-4, αλλά τον Ισπανό να παίρνει πάλι το σετ με 8-6 και μαζί το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Ο Βαβρίνκα από την άλλη, θα πρέπει να περιμένει ως το τέλος για την πρόκριση.
Το βράδυ (22:00 ώρα Ελλάδας) ακολουθεί η αναμέτρηση του Τόμας Μπέρντιχ με τον Νταβίντ Φερέρ, οι οποίοι δεν έχουν νίκη ακόμη στο γκρουπ.
GROUP A
1. Ναδάλ 2-0 (4-0)
2. Βαβρίνκα 1-1 (2-3)
...
3. Μπέρντιχ 0-1 (1-2)
4. Φερέρ 0-1 (0-2)

gazzetta.gr

Τεντωθείτε, κάντε μερικές διατάσεις, φορέστε άνετα παπούτσια και ελάτε να γνωρίσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για πεζοπορία, μέσα από δάση, κορυφογραμμές και ποτάμια... χωρίς να απομακρυνθείτε από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας σε μαγευτικά μέρη με οδηγό το Lonely Planet.

Το δάσος Tijuca στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα. Το πρώτο εθνικό πάρκο της Βραζιλίας και το μεγαλύτερο αστικό δάσος του κόσμου βρίσκεται στην καρδιά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μικροί καταρράκτες, πανύψηλα δέντρα και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, όλα θα τα βρείτε εδώ.
Μέσα στο δάσος υπάρχουν φυσικά αρκετές διαδρομές για πεζοπορία. Η κορυφή Tijuca (1.022 μέτρα) είναι η υψηλότερη βουνοκορφή του πάρκου, όπου μπορεί να ανεβεί κανείς μέσα από ένα πέτρινο μονοπάτι. Όσοι όμως βρεθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν πρέπει να παραλείψουν μια επίσκεψη στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, όπου υπάρχει το τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.parquedatijuca.com.br.

Διαδρομή Great Coastal Walk, Σίδνεϊ


Λίγοι θα διαφωνούσαν με την άποψη ότι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας διαθέτει μία από τις πιο εντυπωσιακές, αστικές ακτογραμμές του κόσμου. Και είναι εφικτό να την περπατήσει κανείς ολόκληρη... και τα 94 χιλιόμετρα που την απαρτίζουν, αρκεί να έχετε μια βδομαδούλα στη διάθεσή σας!
Η διαδρομή ξεκινά στο Barrenjoey, περνά από το Manly, κατευθύνεται προς το Harbour Bridge, φτάνει στο λιμάνι του Σίδνεϊ και καταλήγει στο νότιο προάστιο Cronulla. Κι αν τα 94 χιλιόμετρα πεζοπορίας δεν σας είναι αρκετά, μπορείτε να περάσετε με φέρρυ στο Bundeena και να συνεχίσετε άλλα 26 χιλιόμετρα μέσα από το εθνικό πάρκο Royal National Park.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.walkingcoastalsydney.com.au.

Βόλτες στον Τάμεση (Thames Path), Λονδίνο


Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τάμεση εκτείνεται σε απόσταση 294 χιλιομέτρων. Όμως δε χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το Λονδίνο για να απολαύσετε μερικά από τα πιο όμορφα τμήματά της. Ξεκινήστε από το Kingston-on-Thames και σε δύο ημέρες θα βρεθείτε στη διάσημη γέφυρα Tower Bridge ή στο τέρμα της διαδρομής στο Greenwich. Θα περάσετε μέσα από μερικά από τα πιο διάσημα μέρη της πόλης όπως τα: Kew Gardens, Battersea Park, Westminster, Big Ben, London Eye, Shakespeare’s Globe και πολλά ακόμη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nationaltrail.co.uk/thamespath

Hoerikwaggo, Κέιπ Τάουν


Ξεκινώντας νότια από το Cape Point, στο Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας, η 75 χιλιομέτρων διαδρομή περνά μέσα από το Table Mountain και ολοκληρώνεται μέσω τελεφερίκ πάνω από το κέντρο του Κέιπ Τάουν. Η διαδρομή, που κατασκευάστηκε από 162 άνεργους της περιοχής, ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε ημέρες με τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις που συναντάτε στην πορεία. Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν κουζίνες και τουαλέτες, όμως χρειάζεται να έχετε μαζί τα τρόφιμά σας. Η διαδρομή δεν έχει σημάδια κατευθύνσεων, γι’ αυτό φροντίστε να παραμείνετε πιστοί στους χάρτες σας ή να προσλάβετε κάποιον οδηγό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.sanparks.org

Τείχος του Βερολίνου


Γνωστή στους κύκλους των ποδηλατών, η διαδρομή αυτή των 160 χιλιομέτρων ακολουθεί την πορεία του... Τείχους του Βερολίνου. Είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και διαθέτει πολλές ενημερωτικές πινακίδες, που εξιστορούν την ιστορία του Τείχους και το διαχωρισμό της Γερμανίας. Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε 14 τομείς, 7 και 21 χιλιομέτρων, και είναι εύκολα προσβάσιμη με δημόσια μέσα μεταφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.berlin.de/mauer/mauerweg/index/index.en.php.

Seawall, Βανκούβερ


Αν θέλετε να δείτε τα καλύτερα αυτής της πόλης, δε χρειάζεται να ξεφύγετε και πολύ από τα 22 χιλιόμετρα της διαδρομής. Κι αν είστε τυχεροί μπορείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, στο τέλος της πορείας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.vancouver.ca/parks-recreation-culture/seawall.aspx.

South Mountain Park, Φοίνιξ


Μην περιμένετε να δείτε ένα τυπικό, αστικό πάρκο με μονοπάτια και προσεχτικά σχεδιασμένα δρομάκια. Εδώ θα δείτε κάκτους και θάμνους. Το πάρκο διαθέτει περισσότερα από 80 χιλιόμετρα διαδρομών για πεζοπόρους, ιππείς και ποδηλάτες. Η πιο εντυπωσιακή πάντως είναι η διαδρομή που οδηγεί στο όρος Dobbins Lookout. Από εκεί θα απολαύσετε μια μοναδική θέα στην πόλη του Φοίνιξ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://phoenix.gov/parks

Coast to Coast Walk, Όκλαντ


Μόνο στη Νέα Ζηλανδία μπορείτε διασχίζοντας 16 χιλιόμετρα μπορείτε να περάσετε από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην θάλασσα της Τασμανίας. Η διαδρομή ξεκινά στο λιμάνι Viaduct, περνά μέσα από το κέντρο της πόλης, δρόμους και πάρκα στα προάστια, πέντε ηφαίστεια και καταλήγει στο προάστιο Onehunga στο λιμάνι του Manukau.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aucklandcouncil.govt.nz  

Arthur's Seat, Εδιμβούργο


Μπορεί τα 8 χιλιόμετρα να σας φαίνονται λίγα, όμως έχει τόσα να δει κανείς, που μπορεί να χρειαστούν ώρες για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας. Ξεκινήστε τη βόλτα σας στο Holyrood car park στο Queen’s Dr, πίσω από το κτίριο της σκωτσέζικης Βουλής.

Πεζοπορία στο Χονγκ Κονγκ


Η διαδρομή Hong Kong Trail είναι μία από τις τέσσερις πιο μεγάλες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια πόλη, καλύπτοντας απόσταση 50 χιλιομέτρων. Χωρίζεται σε 8 τομείς, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να απαιτούν πεζοπορία τριών ή τεσσάρων ημερών, αν τους συνδυάσει κανείς και με άλλες δραστηριότητες. Ξεκινήστε από την κορυφή Victoria, όπου θα πάτε με το Peak
 Tram. Η επιστροφή σας από το Tai Long Wan μπορεί να γίνει είτε με λεωφορείο, είτε με το μετρό.
news.gr
Δείτε κάποια από τα πιο μικροσκοπικά ζώα που υπάρχουν!
Το τμήμα αποθηκευτικών μέσων της Hitachi, HGST, που έχει εξαγοραστεί από την Western Digital, συνεχίζει να καινοτομεί όσον αφορά στην εν πολλοίς παρωχημένη πλέον τεχνολογία των σκληρών δίσκων.

Πριν από έναν χρόνο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη νέα τεχνολογία χρήσης ηλίου αντί για αέρα στο εσωτερικό των δίσκων και τα πρώτα προϊόντα πλέον βγήκαν στην αγορά.

Το ήλιο έχει μικρότερη πυκνότητα σε σχέση με τον αέρα και δεν δημιουργούνται στροβιλισμοί κατά την περιστροφή των πλατό όσο όταν ο δίσκος έχει αέρα.

Επίσης, με τη χρήση του ηλίου αυξήθηκε η πυκνότητα εγγραφής δεδομένων σε κάθε επιφάνεια, ενώ μειώθηκε η οπισθέλκουσα, η οποία δημιουργεί τριβές και θερμαίνει το δίσκο.

Ως αποτέλεσμα έχουμε μειωμένο θόρυβο και κατανάλωση, ενώ σε ένα τυπικό HDD drive 3,5 ιντσών μπορούν πλέον να χωρέσουν μέχρι και 7 platters αντί για 5 που είναι το όριο με τη συμβατική τεχνολογία.

Οι νέοι HGST Ultrastar He6, είναι οι πρώτοι σκληροί δίσκοι που έχουν χωρητικότητα 6 Terabyte και ταυτόχρονα, χαμηλότερο βάρος και κατανάλωση από τα συμβατικά μοντέλα 3,5 ιντσών, παρά το γεγονός ότι ενσωματώνουν 7 αντί 5 platter.

Διατίθενται σε SATA3 interface καθώς και σε SAS για χρήση σε data centers.
 pcmagazine.gr
Εύλογη η αγωνία σας. Για αυτό το λόγο, δημοσιεύουμε τους αναλυτικούς πίνακες με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αυτή την προμηθευτείτε από τη ΔΕΗ, είτε από κάποιο ανταγωνιστή της. Θα σας βοηθήσουν και να κάνετε συγκρίσεις μεταξύ των εταιρειών, και να υπολογίσετε το κέρδος σας από τη χρήση του νυχτερινού τιμολογίου καθώς οι σχετικοί υπολογισμοί γίνονται ξεχωριστά. Όλοι οι πίνακες και τα crash test, στο financialpress.gr

Οι σωστές επιλογές στα συστατικά των προϊόντων περιποίησης του καθημερινού νεσεσέρ σου για να είσαι πάντα φρέσκια και δροσερή.

Κάθε χρόνος που περνά οι ανάγκες του δέρματός σου αλλάζουν. Στις γυναίκες ο χρόνος ορόσημο είναι όταν περνούν τα 35. Όλα μοιάζουν να καταρρέουν και όλα τις ενοχλούν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τι ακριβώς συμβαίνει:

-Έχεις λιγότερα σπυράκια γιατί έχουν αλλάξει τα επίπεδα των ορμονών σου ωστόσο έχεις αρχίσει να εμφανίζεις σημάδια γήρανσης. Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό σου μειώνονται, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, ειδικά στις περιοχές που είναι πιο λεπτό και τεντώνεται περισσότερο από τις εκφράσεις, όπως γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας σε συνδυασμό με τη πτώση των οιστρογόνων μειώνουν τους ρυθμούς της κυτταρικής ανανέωσης του δέρματός σου έτσι γίνεται πιο θαμπό και χάνεις τη δροσερή λάμψη της νεότητας.

-Εάν πάλι εμφανίσεις σπυράκια, τείνουν να είναι περισσότερο κόκκινα, πιο επώδυνα και βγαίνουν ως επί το πλείστον στο κάτω μέρος του προσώπου, στο λαιμό, στο στήθος και στη πλάτη, σε αντίθεση με αυτά που εμφανίζονται στη ζώνη Τ των εφήβων. Είναι πολύ πιθανό λόγω της αλλαγής των ορμονών, οι γυναίκες αυτής της ηλικίας να εμφανίσουν ροδόχρου ακμή, μια χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, πρήξιμο και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για το ξηρό δέρμα και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, οι δερματολόγοι προτείνουν:

1) τη χρήση μίας ελαφριάς κρέμας ματιών που θα κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο, χωρίς να προκαλέσει πρήξιμο.

2) Για τη συνολική βελτίωση της ποιότητας του δέρματος σου και τη μείωση των λεπτών γραμμών χρειάζεσαι ένα απολεπιστικό προϊόν με περιεκτικότητα 10% γλυκολικό οξύ και μια πλούσια ενυδατική κρέμα με αντηλιακά φίλτρα για το πρωί.

3) Προτίμησε να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν με ρετινόλη τη νύχτα.

4) Για πιο εντατική θεραπεία, συνεννοήσου με τον δερματολόγο σου για μια φροντίδα απολέπισης με 30% ή περισσότερο γλυκολικό οξύ ( ανάλογα με τις ανάγκες σου) καθώς και για μεσοθεραπεία (ενέσιμη τοποθέτηση βιταμινών και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα)> προτείνει η Δερματολόγος Εύα Χριστοδουλάκη. Για να διατηρήσεις στο χρόνο το αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεις τη θεραπεία σε τακτικά διαστήματα.

Και τι γίνεται με τη θεραπεία της ακμής;

-Το πιθανότερο είναι πως τα καλλυντικά που χρησιμοποιούσες δε θα λειτουργούν στο δέρμα σου πια. < Το υπεροξείδιο του βενζολίου, ειδικότερα, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα τόσο πολύ που να αφήσει την αίσθηση τραβήγματος.

-Για βαθιά σπυράκια και κύστες, δοκίμασε ζεστές κομπρέσες αρκετές φορές την ημέρα, για να μειώσεις τη φλεγμονή. Η θερμότητα βοηθά επίσης να μαλακώσει το σμήγμα, ώστε το σπυράκι να δημιουργήσει κορυφή πιο γρήγορα, και να συρρικνωθεί τελικά η κύστη> τονίζει η κυρία Χριστοδουλάκη.

-Επίσης σημαντική βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει εάν ταμπονάρεις τις κηλίδες με ένα προϊόν με βάση το θείο.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Τυχεροί πρέπει να ένιωσαν  χθες βράδυ όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα για τον τρίτο όμιλο του Champion League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Benfica. Τυχεροί όχι γιατί έγινε κάποιο φοβερό παιχνίδι , αυτό άλλωστε θα απαιτούσε την καλή απόδοση και των δυο ομάδων, αλλά γιατί δεν είναι συχνό φαινόμενο σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να κερδίζει το ματς μόνος του ένας τερματοφύλακας . Χθες το βράδυ έγινε και αυτό. Ο Ισπανός Roberto Jimenez Gago, όπως είναι το πλήρες όνομα του, έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού που στο πρόσωπο του βλέπουν τον άνθρωπο που οδηγεί την ομάδα τους σε μια πορεία καταξίωσης στο  Champions League, ένα όνειρο και ζητούμενο χρόνων.
Η πρώτη ανάγνωση του αγώνα είναι προφανής. Η Benfica παίζοντας ένα παιχνίδι κοντά στα στάνταρ της σφυροκοπούσε επί 90’ λεπτά την εστία του Ολυμπιακού οι παίκτες του οποίου αμύνονταν με νύχια και με δόντια  χωρίς να έχουν τη δυνατότητα, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, να κρατήσουν τη μπάλα για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Κάθε επίθεση μύριζε γκολ αλλά και κάθε τελική προσπάθεια είχε την ίδια κατάληξη, τον Roberto. Αναλύοντας όμως καλύτερα το παιχνίδι πίσω από τις αποκρούσεις του τρομερού Ισπανού υπάρχουν στοιχεία που δεν πρέπει να αγνοηθούν.
  • Ο Michel γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες των παικτών του απέναντι στην πραγματική Benfica και όχι αυτή που αντιμετώπισε στο πρώτο παιχνίδι στη «πισίνα» του Da Luz, κατέβασε ένα άκρως αμυντικό σχήμα με 4 αμυντικά προσανατολισμένα χαφ , τον Μήτρογλου απομονωμένο στην κορυφή και τον Saviola από πίσω να είναι ο μόνος που προσπαθούσε να κρατήσει λίγο μπάλα και να δημιουργήσει κάτι οργανωμένο μπροστά. Με αυτό το σχήμα ο Ισπανός πήγε να «κλέψει» αποτέλεσμα ελπίζοντας σε γκολ είτε στην κόντρα είτε σε στημένο. Και τα κατάφερε.
  • Στο 2ο ημίχρονο οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό του α’ ημιχρόνου για το λόγο αυτό και ο Michel ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την άμυνα του με την είσοδο των NDinga μπροστά από τον Salino και του Bong για να καλύψει την αριστερή πλευρά μαζί με το Χολέμπας. Παρόλα αυτά οι επιθέσεις  της Benfica δεν περιορίστηκαν γιατί απλά τα χαφ του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν την ταχύτητα και την τεχνική των Πορτογάλων οι οποίοι έφταναν έξω από την περιοχή πολύ εύκολα και γρήγορα . Ούτε η είσοδος του Dominguez βοήθησε στην κυκλοφορία και το κράτημα της μπάλας αφού κάθε φορά βρισκόταν τουλάχιστον με τρεις αντιπάλους γύρω του.
  • Η απόδοση του Roberto , και του κάθε τερματοφύλακα γενικότερα, είναι μέρος του παιχνιδιού συνεπώς οι Πορτογάλοι θα πρέπει να προβληματιστούν για τις ημιτελείς τελικές προσπάθειες των επιθετικών τους  και όχι να τα βάζουν με την τύχη τους.
  • Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του μια μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί στους 16 του Ch.League. Αν όμως οι υπεύθυνοι του συλλόγου  μείνουν στο αποτέλεσμα και δεν δουν την απόδοση της ομάδας στο χθεσινό ματς τότε το παιχνίδι με την Anderlecht θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός χθες ήταν κακός. Δεν έκανε φάσεις για γκολ, δεν κράτησαν οι παίκτες του μπάλα, ειδικά στο β’, και η άμυνα του παρ όλη την ενίσχυση από τα χαφ εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπορεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα να φαίνονται δυνατοί αλλά στο υψηλό επίπεδο του Champions League και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα, είναι κάποια σκαλιά παρακάτω . Ο ρυθμός είναι εξοντωτικός και ο μόνος τρόπος για να ανταπεξέλθουν είναι η ηρωική  άμυνα και οι προσευχές στον Άγιο Roberto. Αυτό βγήκε χθες αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βγαίνει κάθε φορά. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει στην Ευρώπη την αδυναμία του Ελληνικού πρωταθλήματος . Αν δούμε αντίστοιχα τι συμβαίνει στην Πορτογαλία θα καταλάβουμε τη διαφορά . Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, Μπράγκα μάχονται κάθε χρόνο για τον τίτλο. Αποτέλεσμα του ανταγωνισμού το 2010-2011 τρεις ομάδες στους 4  του Europa league και κατάκτηση από την Porto, πέρυσι τελικός για την Benfica. Η καταξίωση στην Ευρώπη θα έλθει μόνο μέσα από το σκληρό εγχώριο ανταγωνισμό. Όσο ο Ολυμπιακός θα προετοιμάζεται για τα ματς του Ch.League στον Πλατανιά και την Καλλονή οι επιτυχίες θα έρχονται μόνο όπως χθες. Σαν δώρο Θεού.
  • Τέλος λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή της χθεσινής βραδιάς. Ο 27χρονος , ύψους 1,92 Roberto είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Atletico Madrid  από όπου αποχώρησε το 2008 έχοντας εμφανίσεις μόνο με τη β’ ομάδα καθώς και με τη Tarragona ως δανεικός στην β’ κατηγορία. Τον Ιούλιο του 2008 δόθηκε στην Huelva ως αντάλλαγμα της μεταγραφής του Sinama Pongolle, όπου πήρε ελάχιστες εμφανίσεις κυρίως για το κύπελλο. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει στην Atletico , ένας τραυματισμός όμως τον φέρνει ως τρίτη επιλογή πίσω από τον νεαρό  De Gea . Δίνεται δανεικός αυτή τη φορά στη Zaragosa την οποία βοηθά να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στις 25 Ιουνίου 2010 παίρνει μεταγραφή έναντι 8,5 εκ. ευρώ στην Benfica. Στο τέλος της σεζόν πέφτει σε δυσμένεια και επιστρέφει πάλι στη Zaragosa αυτή τη φορά με μεταγραφή έναντι 8,6 εκ. ευρώ. Εκεί θα μείνει για δυο σεζόν με 71 συνολικά εμφανίσεις και τον Ιούλιο του 2013 υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα που τον ανέθρεψε, την Atletico , η οποία τον έδωσε άμεσα δανεικό στον Ολυμπιακό, αφού θα ήταν δύσκολο να πάρει παιχνίδια εκεί παρόντος του Courtois. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ό Ολυμπιακός έχει την ευτυχία να διατηρεί στο ρόστερ του ένα τερματοφύλακα υψηλού επιπέδου τον οποίο θα ήταν αδύνατο να τον αγοράσει. Και το χαρακτηριστικό των παικτών αυτής της κλάσης είναι  οι μεγάλες εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια , εκεί που είναι συνήθως στραμμένα και τα βλέμματα όλων. 


Επί αιώνες το σκόρδο εκθειάζεται όχι μόνο για τη νοστιμιά που χαρίζει στο φαγητό, αλλά και για τις ιατρικές ιδιότητές του, στις οποίες περιλαμβάνεται η ικανότητά του να μας προστατεύει από το κρυολόγημα. Η ιδιότητα αυτή ως φαίνεται είναι αληθινή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες κλινικές μελέτες, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Σε μία από αυτές που δημοσιεύθηκε το 2001, Βρετανοί επιστήμονες παρακολούθησαν 146 υγιείς εθελοντές επί περισσότερες από 12 εβδομάδες, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Στην ομάδα όσων έπαιρναν καθημερινά συμπλήρωμα σκόρδου καταγράφηκαν συνολικά 24 κρυολογήματα, ενώ στην ομάδα που έπαιρνε μια ανενεργό ουσία καταγράφηκαν 65.

Επιπλέον, στην ομάδα του σκόρδου οι συνολικές ημέρες ασθενείας ήταν 111 έναντι 366 στην άλλη ομάδα, καθώς οι εθελοντές που έπαιρναν σκόρδο γίνονταν πιο γρήγορα καλά _ σε 4,6 ημέρες κατά μέσον όρο έναντι 5,6 ημερών.

Εάν εξαιρέσει κανείς την μυρωδιά, οι έως τώρα μελέτες δείχνουν πως το σκόρδο έχει λίγες παρενέργειες _ μεταξύ αυτών ναυτία και εξάνθημα.

Μία πιθανή εξήγηση για την προστατευτική δράση του εναντίον του κρυολογήματος είναι ότι το κύριο βιολογικώς ενεργό συστατικό του, η αλλισίνη, δεσμεύει ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στις βακτηριακές και στις ιογενείς λοιμώξεις. Ή ίσως οι άνθρωποι που καταναλώνουν άφθονο σκόρδο απλούστατα απωθούν τους άλλους λόγω μυρωδιάς, οπότε εκτίθενται σε λιγότερα μικρόβια...

Σε μία ανάλυση παλαιότερων μελετών που δημοσιεύθηκε εφέτος στην επιστημονική βάση δεδομένων «The Cochrane Database of Systematic Reviews», οι επιστήμονες που εξέτασαν τα διαθέσιμα στοιχεία ανέφεραν πως τα στοιχεία για τις προληπτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι αρκετά ισχυρά, αλλά χρειάζονται κι άλλες μελέτες, διότι παραμένει ασαφές εάν είναι προτιμότερο να παίρνει κανείς σκόρδο στα πρώτα στάδια του κρυολογήματος ή αργότερα.

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορεί τα στοιχεία να είναι περιορισμένα, αλλά υποδηλώνουν πως το σκόρδο μπορεί όντως να μας προστατεύει από τα κρυολογήματα και να μας κάνει να αναρρώνουμε ταχύτερα.

Πηγή: tanea.gr
Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο Mega, για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας, τόνισε, κατ’ αρχάς, πως στόχος είναι... «η αποσύνδεση της διαθεσιμότητας από την κινητικότητα, ώστε να πραγματοποιηθεί η ορθή αναδιάρθρωση του Δημοσίου και η απορρόφηση πλεονάζοντος προσωπικού από Υπηρεσίες, που έχουν ανάγκη».

Η κα. Χριστοφιλοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης κάποιων Οργανισμών - Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου Υπουργείων, απαντώντας «και είναι και δεν είναι έτσι…» στην ερώτηση εάν ”υπάρχουν στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας λίστες Φορέων Υπουργείων, που αξιολογούνται προς κατάργηση ή όχι”.

«Αναζητούνται 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι προς απόλυση μέχρι το τέλος του χρόνου»

«Διεκδικούμε να προσμετρηθούν στις απολύσεις όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις Υπηρεσίες τους με προσωρινή Διαταγή» υπογράμμισε η Υφυπουργός Δ.Μ.&Η.Δ., μιλώντας για ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων της Παρασκευής με την Τρόικα και συνέχισε:

«Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμούμε ότι, περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι, είναι ο αριθμός που αναζητείται για τη συμπλήρωση της μνημονιακής υποχρέωσης - δέσμευσης των απολύσεων».
Είναι (δυστυχώς) γεγονός ότι ο άνθρωπος όσο «εξελίσσεται», απομακρύνεται από τη φύση.
Ίσως να ευθύνεται η τεχνολογία που έχει κατακλύσει τις ζωές μας, ίσως οι πολλές ώρες εργασίας, ίσως τα διάφορα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε.
Το θέμα είναι πως έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση...
Σύμφωνα μάλιστα με μια έρευνα του RSPB report τέσσερα στα πέντε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών στη Μ. Βρετανία, δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με τη φύση. Ο Richard Louv στο βιβλίο του «Last Child in the Woods» είχε αναφέρει ότι οι άνθρωποι, και ιδίως τα παιδιά, που δεν έρχονται σε επαφή με τη φύση, εμφανίζουν σειρά προβλημάτων συμπεριφοράς.
Επειδή λοιπόν η επαφή με τη φύση είναι το «αντίδοτο» στην κακή ψυχολογία, ας βρούμε λίγο χρόνο να τον αφιερώσουμε στον εαυτό μας. Δεν είναι απαραίτητο να φύγουμε μακριά από την πόλη και να πάρουμε τα βουνά. Θα ήταν βέβαια ιδανικό, αλλά υπάρχουν και πάρκα στις γειτονιές, υπάρχουν δέντρα και φυτά, χρώματα που αλλάζουν με τις εποχές, ευωδιές από πανέμορφα λουλούδια, η μυρωδιά του βρεμένου χώματος μετά τη βροχή, το κελάηδισμα των πουλιών…

Η συχνή διαβίωση σε ένα φυσικό περιβάλλον, η εστίαση της προσοχής στον φυσικό κόσμο και γενικότερα η στενή επαφή με τη φύση έχουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, βελτιώνουν την αυθεντικότητά τους και παράλληλα τους ωθούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της κοινωνίας.
Η επαφή με τη φύση αυξάνει την ευτυχία και την υγεία, μειώνει το άγχος, επηρεάζει ευρύτερα τις αξίες και τις νοοτροπίες των ανθρώπων, κάνοντάς τους να δίνουν μεγαλύτερη αξία στις στενές ανθρώπινες σχέσεις. Ειδικά οι άνθρωποι των πόλεων πρέπει να  "δραπετεύουν", όσο γίνεται συχνότερα, στη φύση, ώστε να περιβάλλονται από δάση, βουνά, λίμνες και άλλες εικόνες του φυσικού κόσμου.
echoes.gr

Οταν το θέμα είναι η ομορφιά, φαίνεται πως δεν υπάρχουν όρια. Και τα σπα συνεχίζουν να αντλούν ιδέες από το ζωικό βασίλειο. Επειτα από τα σαλιγκάρια με τις αντιγηραντικές ιδιότητες, το πεντικιούρ από ψαράκια και το μασάζ πύθωνα, τώρα στο «μενού» του καλλωπισμού προστέθηκαν και τα χέλια.

Πρόκειται για τη νέα σιχαμερή μόδα, που ξεκίνησε από την Κίνα. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Guardian, πολλά σπα προσφέρουν θεραπεία απολέπισης στην οποία ο πελάτης μπαίνει σε μπανιέρα γεμισμένη με μικροσκοπικά χέλια.

Αυτά ξέρουν τη δουλειά τους. Αρχίζουν να τρώνε τα νεκρά κύτταρα και αφήνουν το δέρμα τέλειο. Αν μπορεί κανείς βέβαια να αντέξει την αηδία που προκαλεί η ιδέα. Η Ευρώπη δεν άργησε να μάθει τα νέα, αλλά στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός στους επιθεωρητές υγείας, σε περίπτωση που η μόδα φτάσει στη χώρα, καθώς θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία δεν είναι ανώδυνη. Ενας 56χρονος έχει περιγράψει στη Daily Mail τον εφιάλτη που έζησε όταν αποφάσισε να ανανεωθεί με αυτό τον τρόπο σε ένα σπα στην Κίνα, αλλά τελικά... διπλώθηκε από τον πόνο καθώς ένα χέλι αποφάσισε να κάνει απολέπιση στα γεννητικά του όργανα.

http://www.iefimerida.gr

Μεσαιωνικό, παραμυθένιο, μαγευτικό και σίγουρα ξεχωριστό!
Πολύ κοντά στη Νίκαια και στο δρόμο προς το φημισμένο Μονακό, βρίσκεται το Eze. Ένα μικρό χωριό, πραγματικό στολίδι!
Είναι χτισμένο πάνω σε έναν βραχώδη λόφο και διαθέτει πανοραμική θέα στη Μεσόγειο. Στενά δρομάκια, πέτρινα σπίτια, πανέμορφα εστιατόρια, γραφικά cafe και αμέτρητα σοκάκια δίνουν στο χωριό έναν αέρα αυθεντικότητας.
Πάνω από το Eze στην κορυφή του λόφου, βρίσκεται ο εξωτικός κήπος Jardin d'Eze. Ένας κήπος γεμάτος από εξωτικά φυτά, που συνδυάζονται αρμονικά με αγάλματα και σιντριβάνια.
Ο επισκέπτης αξίζει επίσης να γνωρίσει  το εργοστάσιο σαπωνοποιΐας Galimard και να περπατήσει στο φυσιολατρικό μονοπάτι του Friedrich Wilhelm Nietzsche (L' Astorama).

echoes.gr
Το Whisky Bible 2014 του Jim Murray, έχει ονομάσει το ωριμασμένο σε καινούρια δρύ Glenmorangie Ealanta ως το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο.

Ο Murray περιγράφει την περιορισμένη έκδοση single malt Scotch ως «οριακή τελειότητα» με «ένα από τα μακρύτερα τελειώματα από κάθε ουίσκι φέτος».

Το τελευταίο της σειράς Private Edition της μάρκας Moët Hennessy, σκόραρε 97,5 από 100 πόντους και ήταν ένα από 4.500 ουίσκι που δοκιμάστηκαν από τον Murray στο δέκατο έτος που κυκλοφορεί το the Whisky Bible.

Το Ealanta, το οποίο τιμάται £74.99 και είναι διαθέσιμο στους ειδικούς λιανοπωλητές, ωρίμασε για 19 χρόνια σε καινούρια αμερικανικά δρύινα βαρέλια.

Ο Murray περιγράφει το single malt στο ουίσκι Βίβλος 2014 ως: «επικράτησε των άλλων στη θέση επειδή βγήκε και έκανε κάτι διαφορετικό? όχι μόνο έκανε αυτό με δεξιοτεχνία, ομορφιά και κομψότητά, αλλά έδωσε ένα προφίλ αρώματος και γεύσης εντελώς νέο για μένα σε πάνω από 30 χρόνια γευσιγνωσίας ουίσκι».

Ο Bill Lumsden, διευθυντής απόσταξης και δημιουργίας ουίσκι της εταιρείας Glenmorangie, είπε: «δεν είναι μυστικό στη βιομηχανία μας, ότι είναι το «ξύλο που κάνει το ουίσκι» και για πολλά χρόνια η ομάδα μου και εγώ πραγματοποιούμε λεπτομερή έρευνα σε αυτόν τον τομέα.»

http://www.krasiagr.com 
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, όταν θα γίνει η δεύτερη πιλοτική πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να περπατήσουν χωρίς κανένα εμπόδιο από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αφού τότε θα δοθεί επίσημα για χρήση από το κοινό η αναπλασμένη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
 
Αυτό ανέφερε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης. Ο ίδιος τόνισε ότι το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα, αφού ο χρόνος λήξης της σχετικής σύμβασης για την ολοκλήρωση των εργασιών ολοκληρώνεται στο τέλος του 2013.

«Θα μπορούσαμε να παραδώσουμε 10 - 15 ημέρες νωρίτερα το έργο, αλλά αποφασίσαμε να το κάνουμε την 1η Δεκεμβρίου, ώστε να συμπέσει με τη γιορτή πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης και να μπορέσουν να περπατήσουν οι πολίτες από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Μέγαρο Μουσικής», είπε στην EgnatiaPost o κ. Κουράκης. 





Η ξανθιά μαθαίνει γκολφ αλλα δεν μπορει να μάθει με τιποτα.
- Δεν το πιανετε σωστά το μπαστουνι, σκεφτείτε οτι ειναι το πεος του άντρα σας, της λεει ο δασκαλος.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «med school» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Λυκείου σχετικά με επίκαιρα ιατρικά και κοινωνικά θέματα, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Α΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από 18 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2013 στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες, και αφορούν στις εξής ενότητες:
· Κάπνισμα
· Αλκοόλ
· Εξαρτησιογόνες ουσίες
· Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) υπό την καθοδήγηση της αναισθησιολόγου - καθηγήτριας Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής, Μαρίας Μυρωνίδου – Τζουβελέκη. Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε αποτελεί Αστική μη κερδοσκοπική - μη κυβερνητική Εταιρεία, με πολλαπλή δραστηριότητα στον τομέα του εθελοντισμού.

Στο πρόγραμμα «med school» συμμετέχουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες:
· Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου»
Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039

· Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σαράντα Εκκλησιών
Γ.Βιζυηνού 57, τηλ. 2310 203443

· Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης
Χατζησίρου & Πελειάδου 1, τηλ. 2310 544851

· Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα, τηλ. 2310 324666

· Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη
Κασσάνδρου 17-19, τηλ. 2310 274708

http://www.thestival.gr
Αυτό το σήμα που έφτιαξε κάποιο ιδιαίτερο μυαλό, περιμένουν να το διαβάσει ο οδηγός που πηγαίνει με μία νορμάλ ταχύτητα και να το κατανοήσει!

Μάλλον χρειάζεται αποκρυπτογράφηση!
Για να μην πούμε για το όργιο με κορίνες που συναντάμε πάνω στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τρελαίνονται οι οδηγοί και να φρενάρουν απορημένοι.

Το σήμα βρίσκεται στην οδό Σταδίου, στο Ν.751 Πανόραμα.
Μπήκε εκεί αφού προσπάθησαν να μετριάσουν την ταχύτητα των οδηγών με άλλους 2 ανόρθοδοξους τρόπους, με αποτυχημένες κατασκευές και βέβαια πεταμένα χρήματα.


Εναν αρκετά ευφάνταστο τρόπο βρήκαν οι απατημένες σύζυγοι και σύντροφοι για να εκδικηθούν τις ερωμένες των ανδρών τους. Αναρτούν σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό, τα ονόματα, τους τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά και φωτογραφίες των γυναικών που... έκλεψαν τους συζύγους τους. Φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται από σχόλια το οποία μόνο κολακευτικά δεν είναι για τις... αντροχωρίστρες.

Στην ιστοσελίδα shesahomewrecker.com. οι απατημένες σύζυγοι έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν την προσωπική τους ιστορία... κεράτου καθώς και όλα τα στοιχεία για τις... αντροχωρίστρες, ώστε οι υπόλοιπες χρήστριες της ιστοσελίδας να είναι ενήμερες και να προστατεύονται από τις άγριες διαθέσεις των κυνηγών παντρεμένων ανδρών.

Φυσικά τα σχόλια των απατημένων γυναικών για τις αντροχωρίστρες δεν είναι καθόλου κολακευτικά.: «Αυτό το άθλιο πλάσμα που βλέπετε τα έφτιαξε με το σύζυγό μου, με τον οποίο είμαστε παντρεμένοι επί επτά χρόνια και έχουμε δύο παιδιά», «Είμαι παντρεμένη πέντε χρόνια και ο άνδρας μου άρχισε να διατηρεί ερωτική σχέση με μία συνάδελφό του, την οποία χαρακτήριζε ηλίθια», «Ήλεγξα τα μηνύματα στο κινητό του και είδα ότι τον αποκαλεί μωρό της» είναι μερικά από τα πιο ήπια μηνύματα που έχουν αναρτηθεί στο συγκεκριμένο ιστότοπο.

Φυσικά, κάτω από κάθε ανάρτηση στήνεται... λαϊκό δικαστήριο. Οι απατημένες σε ρόλο δικαστή επιφυλάσσουν στις αντροχωρίστρες, οι οποίες κάθονται... στο σκαμνί, τη χειρότερη ποινή. Μόνο στα λόγια, βέβαια. Ωστόσο, καταφέρνουν να ξεσπούν το θυμό τους και να αισθανθούν ότι πήραν την εκδίκησή τους.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα βίντεο που μοιάζει με ταινία μικρού μήκους. Ένα πραγματικό διαμάντι που μας συγκίνησε με την αισιοδοξία και την ανθρωπιά του.

 Στην όμορφη Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας γύρισε το βίντεο με τίτλο “Ξύπνα”. Μοιάζει με ιστορία πίσω από την οποία κρύβεται το πιο βαθύ νόημα… Το βίντεο βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Mofilm στο Λονδίνο. Δείτε το και θα καταλάβετε το γιατί!



Έναν μοναδικό τρόπο βρήκε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στην Πάτρα, που το παράτησε χωρίς πινακίδες έξω από την πόρτα του σπιτιού του, να προειδοποιήσει όσους κλέβουν ανταλλακτικά από το εν λόγω όχημα για το ενδεχόμενο κυρώσεων.

Η συνέχεια… στη φωτογραφία:








http://www.4news.gr 
Η γρήγορη αναπνοή, ο πόνος στο στήθος, ο κρύος ιδρώτας και το μούδιασμα στα χέρια είναι μερικά μόνο από τα τρομακτικά συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.
 
Μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά μια κρίση πανικού ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
 
1. Αναγνωρίστε την αιτία
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κρίση πανικού είναι μια αντίδραση του οργανισμού μας, στην οποία η αδρεναλίνη κατακλύζει το σώμα, αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση. Είναι μια κατά τα άλλα χρήσιμη αντίδραση που μας προειδοποιεί για έναν επερχόμενο κίνδυνο και προετοιμάζει το σώμα να αναλάβει δράση. Πολλές φορές η κρίση πανικού είναι σύμπτωμα αγχώδους διαταραχής, μιας ψυχικής νόσου που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση, αβεβαιότητα και φόβο.
 
2. Εφαρμόστε αλλαγές συμπεριφοράς
Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι ένα είδος συμβουλευτικής που προτείνεται για τη θεραπεία του χρόνιου άγχους και αποδεικνύεται αποτελεσματική σε μεγάλο ποσοστό. Βοηθά στην καταπολέμηση της κρίσης πανικού μέσω ενίσχυσης του ελέγχου των πρώιμων συμπτωμάτων, ενώ πολλές φορές βοηθά να εξαλειφθούν εντελώς οι κρίσεις.
 
3. Αναπνεύστε από το διάφραγμα
Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν ενδείξεις που προειδοποιούν για την κρίση πανικού, όπως η ταχυπαλμία και η έλλειψη προσανατολισμού. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η αναπνοή είναι το κλειδί σε αυτό το στάδιο. Η εισπνοή και η εκπνοή πρέπει να γίνονται αργά και βαθιά, από το διάφραγμα και όχι από το λαιμό.
 
4. Κάντε μια ευχάριστη σκέψη
Έχει μεγάλη σημασία να διατηρούμε την ψυχραιμία μας κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Η σκέψη ενός ανθρώπου που αγαπάμε ή μιας ευχάριστης στιγμής μας γεμίζει θετική ενέργεια και δύναμη.

http://www.onmed.gr
Ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται...

Διαγνώστηκα με καρκίνο του όρχεως τον Δεκέμβριο του 2009. Είχε πρηστεί το αριστερό μου πόδι αλλά δεν πήγαινα στον γιατρό γιατί σαν αθλητής ήμουν συνηθισμένος στους τραυματισμούς. Αυτή την φόρα δεν ήταν απλό χτύπημα όμως. Ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στην κοιλιά μου και είχε δημιουργηθεί θρόμβος. Το γεγονός ότι παραμέλησα το πόδι μου οδήγησε το αίμα στα πνευμόνια και με πνευμονικό οίδημα πλέον είχα μεγάλη δυσκολία να αναπνεύσω. Το βράδυ εκείνης της ημέρας με βρήκε στα επείγοντα του Γεννήματα.

Το πρώτο πράγμα που είδαν οι γιατροί ήταν ένας όγκος 12 εκατοστών στην κοιλία μου που πίεζε μεταξύ άλλων και το αριστερό μου νεφρό. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι υπήρχε μια πιθανότητα να μην είμαι εδώ για πολύ καιρό ακόμα αλλά τουλάχιστον στην σύντομη πορεία μου μπορεί να μην είχα προλάβει να είμαι μια θετική επιρροή σε άλλους αλλά τουλάχιστον δεν είχα βλάψει κάποιον.

Το μόνο που ήθελα ήταν να μείνω δυνατός για τους ανθρώπους μου και να περάσω αυτήν την δοκιμασία με αξιοπρέπεια. Η σκέψη ότι είναι προτιμότερο που είμαι εγώ ασθενής παρά ένα αγαπημένο μου πρόσωπο ήταν λυτρωτική και έδωσε την καλύτερη απάντηση σε μια σκέψη που ήξερα ότι δεν θα με βοηθούσε «Γιατί εγώ;»

Πήραν δείγμα από την κοιλία μου και έκαναν ιστολογική εξέταση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν μεικτό σεμίνωμα. Τότε ξεκίνησε και ένας αγώνας δρόμου να αποφασίσω με την βοήθεια της οικογένειας μου και της συντρόφου μου τι ιατρική αγωγή να ακολουθήσω.

Ο όγκος ήταν πολύ μεγάλος για να εγχειριστεί ανάμεσα σε όλα τα ζωτικά όργανα που το περικύκλωναν και από την άλλη η χημειοθεραπεία θα δούλευε καλυτέρα αν ήταν μικρότερος. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Οι χειρουργοί έλεγαν εγχείρηση και οι ογκολόγοι χημειοθεραπεία. Η πίεση ήταν μεγάλη για να την διαχειριστούμε εγώ αλλά και η οικογένεια μου και δημιούργησε εντάσεις σε μια φάση που το μονό που ήθελα ήταν να είμαι πράος και καρτερικός. Έκανα τα γενέθλια μου στο Γεννήματα με καλούς φίλους και τελείωσα τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπείας τελευταία στιγμή για να κάνω Χριστούγεννα με την κοπέλα μου και την οικογένεια μου. Έπρεπε να αποθηκεύσω σπέρμα πριν ξεκινήσει η θεραπεία και μετά τον πρώτο κύκλο που άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου ξύρισα το κεφάλι μου.

Η χημειοθεραπεία ήταν μεγάλη πρόκληση. Τα τσιμπήματα των ενέσεων ήταν απανωτά και με την θρόμβωση γινόντουσαν όλο και δυσκολότερο να βρουν φλέβες. Θυμάμαι κάθε φόρα πριν ξεκινήσει η θεραπεία ίδρωνα από το άγχος. Το γεγονός ότι ο γιατρός ήταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο σήμαινε ότι έπρεπε να σκέφτομαι και τα έξοδα αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι μου με βοήθησαν να χειριστώ το κομμάτι με τα ασφαλιστικά ταμεία και τα φάρμακα. Μετά από 4 κύκλους των τριών εβδομάδων τέλειωσε η χημειοθεραπεία και το γεγονός ήταν από μόνος του λόγος για να το γιορτάσω με φίλους.

Μετά ήρθε η πρόκληση της εγχείρησης. Το γεγονός ότι θα μου αφαιρούσαν τον αριστερό μου όρχι ήταν από τα δυσκολότερα στο να διαχειριστώ. Φοβόμουν ότι θα επηρέαζε τον ανδρισμό μου, ότι θα αφαιρούσαν τον λάθος όρχι, το μυαλό μου έπαιζε παιχνίδια. Τίποτα δεν με προετοίμαζε για την αφαίρεση του όγκου από την κοιλιά. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι χωρίς βοήθεια, να γυρίσω, να περπατήσω. Η μεγαλύτερη δοκιμασία από όλες; Η αφαίρεση του pigtail. Δεν μπορούσα να ουρήσω για μέρες χωρίς να πονάω.

Το μεγαλύτερο μάθημα μου το έδωσε ένας φίλος μοναχός. "Ποσό θα ήθελα να δοκιμαστώ και εγώ σαν εσένα και να Του δείξω την πίστη μου;" Αγκαλιάζοντας αυτήν την δοκιμασία νοιώθω πιο δυνατός από ποτέ. Είναι δώρο το να μπορείς να εκτιμάς την υγεία σου, να θυμάσαι να παίρνεις βαθιές αναπνοές. Όταν σταμάτησα να θεωρώ την υγεία μου δεδομένη ένοιωσα πραγματικά τυχερός. Οι δοκιμασίες της καθημερινότητας είναι ακόμα εκεί αλλά έχουν μια πιο αληθινή διάσταση. Ακόμα και σήμερα ξαφνιάζω τον εαυτό μου με το πώς τα χειρίζομαι.

Το μεγαλύτερο δώρο ήταν το ξύπνημα από μια λήθη, ότι τα προβλήματα μου είναι σημαντικά. Αυτή ήταν μια συνειδητοποίηση που με κράτησε δυνατό, που με έκανε να σταματήσω να σκέφτομαι για την κατάσταση μου αλλά να σκέφτομαι το πως θα γίνω γρήγορα καλά για να βοηθήσω άλλους να γίνουν καλά. Όταν ήμουν σε αυτό το μέρος στο μυαλό μου είχα ήδη γίνει καλά και οραματιζόμουν ένα διάπλους φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα ενδυνάμωνε άλλους καρκινοπαθείς να παλέψουν με τον νόσο. Μια γιορτή της ζωής και της ελευθερίας. Η ιδέα της ανοιχτής θάλασσας και η αίσθηση της ελευθερίας μέσα από τον ναυταθλητισμό μαζί με το λαμπρό παράδειγμα του καρκινοπαθή αθλητή Lance Armstrong ήταν σκέψεις που με ταξίδευαν και απάλυναν την διαδικασία ανάρρωσης μου.

«Ο καλός καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται». Και αν αυτή η δοκιμασία δεν ήταν μια φουρτούνα στο ταξίδι για την Ιθάκη μου, μια ευκαιρία να δοκιμαστώ, να προπονηθώ και να αφυπνιστώ τότε τι άλλο μπορεί να ήταν; Τον ευχαριστώ που μου έδωσε δύναμη να ξεπεράσω αυτήν την δοκιμασία με καρτερικότητα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους μου, την οικογένεια μου, την κοπέλα μου, τους φίλους μου. Η αγάπη τους είναι η πυξίδα μου. Η ευτυχία μου είναι η επιλογή μου κάθε στιγμή της κάθε μέρας όπως είναι και η έμπνευση των συνάνθρωπων μου μέσα από τις δυνατότητες που δημιουργώ.

Ονομάζομαι Ηλίας, ετών 34, επιζών από καρκίνο των όρχεων & ΜΕΝΩ ΔΥΝΑΤΟΣ! 



http://www.bestrong.org.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!