Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ε ανορθόδοξους τρόπους και από απόστασης διοικούσε η δήμαρχος μιας από τις φτωχότερες πόλεις της Βραζιλίας. Ωστόσο κατάφερε να υπεξαιρέσει από τον προϋπολογισμό παιδείας ποσό ύψους 5 εκατομμυρίων, που επρόκειτο να καλύψει τα σχολικά γεύματα.
Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αφότου έκλεψε περίπου 5 εκατ. ευρώ από τον εκπαιδευτικό προϋπολογισμό, ζούσε τη ζωή της πολυτελώς σε μία πόλη 180 μίλια μακριά από την περιοχή που είχε εκλεγεί. Η πράξη της έχει μάλιστα ιδιαίτερη απαξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η πόλη της θεωρείται από τις πλέον φτωχές στη Βραζιλία.
Η Λέιτε έφυγε τον Αύγουστο του 2015, όταν κατηγορήθηκε ότι πήρε χρήματα από τη βορειοδυτική πόλη της Βραζιλίας, Μπομ Ζαρντίμ και ζούσε μια πολυτελή ζωή στο Σάο Λουίζ, την πρωτεύουσα της περιοχής Μαρανχάο.
Μετά από δικαστική μάχη 2,5 ετών, η Λέιτε καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και ένα μήνα στη φυλακή για την υπεξαίρεση 5 εκατ. ευρώ, που ήταν προορισμένα για σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να ασκήσει έφεση στην υπόθεση.
Η ιστορία ξεκινά το 2012, αφότου ο πρώην φίλος της, Χουμπέρτο Ντάντας ντος Σάντος, εξέπεσε από τη θέση του δημάρχου λόγω καταγγελιών περί διαφθοράς. Λίγο αργότερα, η Λέιτε τον αντικατέστησε και τον διόρισε ως σύμβουλό της, με ευθύνη το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διαχείρισης της πόλης.
Στο μεταξύ, η Λέιτε ζούσε μία έντονα πολυτελή ζωή στο Σάο Λουίζ, που περιελάμβανε ακριβές σαμπάνιες και γρήγορα αυτοκίνητα, ενώ επικοινωνούσε με τους συνεργάτες της μέσω… WhatsApp.
Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν το ζευγάρι χώρισε, στις αρχές του 2015 και ο Ντος Σάντος παραιτήθηκε. Ο πρώην φίλος της καταδικάστηκε σε 17 χρόνια στη φυλακή, ενώ ακόμη διαφεύγει της σύλληψης.
Η ίδια πάντως υπήρξε αρκετά προκλητική στα κοινωνικά δίκτυα, διαφημίζοντας την δυνατότητά της να αγοράσει ό,τι θέλει. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη που ήταν δήμαρχος, πολλές οικογένειες στηρίζονται στο σχολείο για να εξασφαλίσουν για το παιδί τους ένα κανονικό γεύμα την ημέρα.

Η αστυνομία στην Ινδία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος προκάλεσε αναταραχή στους συνεπιβάτες του σε λεωφορείο εξαιτίας της δυσάρεστης μυρωδιάς που ανέδυαν οι κάλτσες του.
Αρκετοί επιβάτες, εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον 27χρονο rakash Kumar, ο οποίος «προκάλεσε δημόσια ενόχληση», κατά τη διάρκεια του δρομολογίου προς την πρωτεύουσα της χώρας Δελχί, όταν ο νεαρός αποφάσισε να βγάλει τα παπούτσια του.
Η οσμή ήταν τόσο δυσάρεστη που οι συνεπιβάτες του Kumar του ζήτησαν να φορέσει ξανά τα παπούτσια του ή να θα τον πέταγαν έξω. Εκείνος αρνήθηκε και απειλήθηκε επεισόδιο. Το αποτέλεσμα ήταν οι επιβάτες να αναγκάσουν τον οδηγό να σταματήσει έξω από έναν αστυνομικό σταθμό στο βόρειο ινδικό κράτος Χιμαχάλ Πραντές, όπου κατατέθηκε η καταγγελία.
Τοπικά μίντια μίλησαν με τον «δράστη», ο οποίος αρνήθηκε ότι οι κάλτσες του ήταν απαίσιες και πως οι επιβάτες εναντιώθηκαν μαζί του «χωρίς λόγο».
πηγή: Daily Mail

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα taxisnet για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης 2017 – 2018. To ποσό που θα διατεθεί φέτος είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του.
Tα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θα είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

Οι κάτοικοι στο πιο παγωμένο χωριό του πλανήτη γιορτάζουν την έλευση του χειμώνα.
Στο Οϊμιάκον στη Σιβηρία η θερμοκρασία έφτασε τους -56 βαθμούς Κελσίου.
Χειμώνας χωρίς Χριστούγεννα δεν γίνεται και έτσι ο «Παππούς Πάγος» που είναι η σιβηρική απάντηση στον Άγιο Βασίλη έτυχε θερμής υποδοχής και φυσικά ήταν εκείνος που άναψε και εφέτος το δέντρο.
Σύμφωνα με το θρύλο, ο Παππούς Πάγος κάθε φθινόπωρο προβάλει από τον Αρκτικό Ωκεανό και φέρνει το κρύο στην περιοχή με την αναπνοή του.

Nα γίνει γκέι ο 4χρονος πρίγκιπας Τζορτζ ζήτησε από τους χριστιανούς να προσευχηθούν ένας υψηλόβαθμος αγγλικανός ιερέας και ακτιβιστής της κοινότητας ΛΟΑΤ  αφού όπως υποστήριξε αυτός θα ήταν ο «πιο σύντομος τρόπος» να υποχρεωθεί η Εκκλησία της Αγγλίας να υποστηρίξει τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.
Ο αιδεσιμότατος Κέλβιν Χόλντσγουορθ της Σκωτικής Επισκοπικής Εκκλησίας πρότεινε οι χριστιανοί της Αγγλίας να «ζητήσουν από τον Ύψιστο να ευλογήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ με την αγάπη, όταν μεγαλώσει, ενός εξαιρετικού νέου».
Στην σχετική του ανάρτηση στο Twitter, ο αιδεσιμότατος καλεί τους χριστιανούς να πιέσουν την Βουλή των Κοινοτήτων και τα πολιτικά κόμματα και να θίξουν το θέμα στη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Μετά την ανάρτησή του, το μπλογκ του συγκέντρωσε 3.000 ακολούθους αλλά δέχτηκε και μηνύματα μίσους. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για παιδεραστή, τον χαρακτήρισαν «άρρωστο», «διεφθαρμένο», ακόμη και «παραπλανημένο τράγο».
Τον Ιούνιο, η Σκωτική Επισκοπική Εκκλησία, η οποία υπάγεται στην Αγγλικανική Εκκλησία, έγινε το πρώτο μεγάλο χριστιανικό δόγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που επέτρεψε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων.
Τα σχόλια του ιερέα Χόλντσγουορθ, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Καθεδρικού Σεντ Μέρι’ς στη Γλασκώβη, αναρτήθηκαν στον απόηχο του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην ιερέα της βασίλισσας.
Ο αιδεσιμότατος Γκάβιν Άσεντιν, ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο οποίος υπηρέτησε την βασίλισσα από το 2008 μέχρι νωρίτερα φέτος, σχολίασε ότι το να προσευχόμαστε να γίνει ομοφυλόφιλος ο πρίγκιπας «είναι περισσότερο κατάρα».
«Αν πρόκειται να προσευχηθείτε για τον πρίγκιπα Τζορτζ, προσευχηθείτε να είναι χαρούμενος…και προσευχηθείτε να εκτελέσει το καθήκον του ως πρίγκιπας, να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Δεν είναι μια θετική προσευχή. Δεν είναι μια ευχή, είναι περισσότερο κατάρα από παραμύθι. Θα έλεγα ότι είναι βαθιά μη χριστιανική», δήλωσε στην εφημερίδα The Times.
«Ένας βασιλικός γάμος θα ξεκαθάριζε πολύ εύκολα τα πράγματα, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε 25 χρόνια για να συμβεί αυτό», κατέληξε.
Μέχρι και 800 εκατ. άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους λόγω ρομπότ ως το 2030
Μέχρι και 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα χάσουν τις δουλειές τους ως το 2030 και θα αντικατασταθούν από ρομπότ/ εφαρμογές αυτοματισμού, σύμφωνα με έρευνα του McKinsey Global Institute.
Η «επέλαση των ρομπότ» θα επηρεάσει μέχρι και το 1/5 του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.
Όσον αφορά σε πλουσιότερες χώρες όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, το 1/3 των εργατικού δυναμικού ενδεχομένως να χρειαστεί επανεκπαίδευση για άλλες δουλειές. Σκληρότερα θα πληγούν οι χειριστές μηχανημάτων και αυτοί που δουλεύουν στον τομέα των τροφίμων. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, βάσει της μελέτης, οι πιο φτωχές χώρες, οι οποίες έχουν λιγότερα χρήματα να επενδύσουν σε αυτοματισμούς, θα επηρεαστούν λιγότερο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, στην Ινδία μόλις το 9% των θέσεων εργασίας θα αντικατασταθούν από αναδυόμενες τεχνολογίες.
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου, επαγγέλματα όπως οι μεσίτες, οι βοηθοί/γραμματείς δικηγόρων, οι λογιστές και κάποια είδη προσωπικού γραφείου είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην αυτοματοποίηση. Την ίδια στιγμή, επαγγέλματα που απαιτούν αλληλεπίδραση με ανθρώπους, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι δάσκαλοι και οι μπάρμεν θεωρούνται πιο «ανθεκτικά» απέναντι στα ρομπότ.
Μεταξύ των άλλων ενδιαφερόντων συμπερασμάτων της έρευνας περιλαμβάνεται το ότι εξειδικευμένες δουλειές χαμηλότερων μισθών (κηπουροί, υδραυλικοί κ.α.) θα επηρεαστούν επίσης λιγότερο. Την ίδια στιγμή, στις ανεπτυγμένες χώρες θα αυξηθεί η ανάγκη για μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου, καθώς θα μειώνονται οι δουλειές για τις οποίες αρκούν χαμηλότερα επίπεδα μόρφωσης.
Στις ΗΠΑ και μόνο, αναμένεται να χαθούν από 39 μέχρι 73 εκατομμύρια δουλειές ως το 2030, αλλά περίπου 20 εκατομμύρια από αυτούς τους εργαζομένους ενδεχομένως να μπορέσουν να βρουν εύκολα δουλειά σε άλλες βιομηχανίες.
Γενικότερα, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο κόσμος θα δει ένα επίπεδο μετάβασης επιπέδου αντίστοιχου αυτού των αρχών του 20ού αιώνα, όταν μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας πέρασε από τη γεωργία στη βιομηχανία και τα εργοστάσια. Παρόλα αυτά, υπογραμμίζουν πως οι νέες τεχνολογίες θα φέρουν νέα είδη θέσεων εργασίας- όπως στην περίπτωση του προσωπικού υπολογιστή τη δεκαετία του 1980, που άνοιξε ολόκληρους νέους τομείς επαγγελμάτων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ερευνητές συνιστούν στις κυβερνήσεις να καταρτίσουν και θέσουν σε εφαρμογή σχέδια επανεκπαίδευσης των πολιτών τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!