Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Το επόμενο λειτουργικό της Microsoft αναμένεται το 2015 και η εταιρία είναι σε σκέψεις να εισάγει μία νέα μέθοδο ενεργοποίησης (activation) ώστε να αντιμετωπίσει την πειρατεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Microsoft στα Windows 9 δεν θα χρησιμοποιεί το "κλασικό" αλφαριθμητικό κωδικό 16 ψηφίων, αλλά ένα νέο κωδικό που θα ανήκει σε κάθε χρήστη και θα είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό στο Microsoft Store, που δε θα είναι απαραίτητα ίδιος με το Microsoft Account του χρήστη.

Είναι ακόμα ασαφές, εφόσον δεν έχει εφαρμοστεί, αλλά πιθανώς να λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το MSDNAA (το οποίο μετονομάστηκε σε DreamSpark Premium) που χρησιμοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο αγοραστής των Windows, πληρώνει για ένα ISO αρχείο του λειτουργικού, όπου μετά την εγκατάσταση, γίνεται κάποιου είδους συγχρονισμός με τα στοιχεία του υπολογιστή (κυρίως με το motherboard) και με αυτά τα στοιχεία το λειτουργικό παραμένει ενεργοποιημένο.

Αν γίνει αλλαγή του motherboard, ή ο χρήστης επιθυμεί να εγκαταστήσει το λειτουργικό σε άλλον υπολογιστή, θα πρέπει να γίνει εκ νέου συγχρονισμός με το νέο hardware και το λειτουργικό θα πάψει να λειτουργεί στον παλιό υπολογιστή.

Τέλος, θα υπάρχουν άδειες για χρήση σε 3 ή 5 υπολογιστές με διαφορετική φυσικά τιμή.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Η Τιαν Τιαν, το θηλυκό γιγάντιο πάντα στον Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου της Σκωτίας, έχει συλλάβει μετά την τεχνητή γονιμοποίηση στην οποία υπεβλήθη, αν και ακόμη δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν πράγματι κυοφορεί αυτήν την στιγμή, δήλωσαν σήμερα ειδικοί του Κήπου.

"Ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποιες οριστικές προβλέψεις", δήλωσε ο Ίαν Βάλενταϊν, διευθυντής αρμόδιος για τα Γιγάντια Πάντα της Βασιλικής Ζωολογικής Εταιρείας της Σκωτίας (RZSS).

"Οι εξετάσεις δείχνουν ότι η Τιαν Τιαν έχει συλλάβει, αλλά όχι ότι κυοφορεί", προσθέτει σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Ζωολογικού Κήπου.

Η Τιαν Τιαν και ο σύντροφός της Γιανγκ Γκουανγκ μεταφέρθηκαν το 2011 στην Σκωτία και ήταν τα πρώτα γιγάντια πάντα που μεταφέρθηκαν στην Βρετανία έπειτα από 17 χρόνια.

Αν η προσπάθεια αυτή στεφθεί με επιτυχία, η Τιαν Τιαν αναμένεται να γεννήσει γύρω στα τέλη του Αυγούστου, δηλαδή λίγο πριν από το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

http://www.enikos.gr 
Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν δύο άστρα, που είναι τα πιο μακρινά που έχουν ποτέ εντοπιστεί στον γαλαξία μας.

Τα άστρα βρίσκονται στη λεγόμενη εξωτερική άλω, δηλαδή στην απομακρυσμένη περιφέρεια του γαλαξία, σε αποστάσεις 775.000 και 900.000 ετών φωτός αντίστοιχα.

Ο κυρίως γαλαξίας μας έχει διάμετρο περίπου 100.000 ετών φωτός. Όμως γύρω από αυτόν υπάρχει μια μεγάλη σφαιρική άλως διάσπαρτη από άστρα, η οποία περιβάλλει τον γαλαξιακό δίσκο και εκτείνεται σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ετών φωτός.

Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν ότι αυτή η άλως αποτελεί δημιούργημα από τα απομεινάρια των νάνων γαλαξιών που κατά καιρούς «καταβροχθίστηκαν» από τον δικό μας γαλαξία, όμως κάποια ‘ψίχουλα' από το ‘γεύμα' δεν κατέληξαν στον κυρίως γαλαξιακό δίσκο, αλλά στην περιφέρειά του.

Έτσι, αυτά τα μακρινά άστρα αποτελούν ‘φαντάσματα' από τους περασμένους γαλαξίες που απορροφήθηκαν από τον δικό μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζον Μποχάνσκι του Κολλεγίου Χάβερφορντ της Πενσιιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστροφυσικής "Astrophysical Journal Letters", ανακάλυψαν τους δύο πολύ μακρινούς ψυχρούς ερυθρούς γίγαντες ULAS J0744+25 και ULΑS J0015+01.

Οι οποίοι βρίσκονται περίπου στο ένα τρίτο της απόστασης μεταξύ του γαλαξία μας και του γειτονικού «αδελφού» σπειροειδούς γαλαξία της Ανδρομέδας, που ανήκει στην ίδια Τοπική Ομάδα γαλαξιών με τον δικό μας. Τα δύο άστρα απέχουν από τη Γη πέντε φορές περισσότερο από ό,τι το Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος.

Μέχρι σήμερα, οι αστρονόμοι είχαν εντοπίσει μόνο επτά άστρα στην εξώτερη άλω του γαλαξία μας, σε απόσταση άνω των 400.000 ετών φωτός.

Οι ερυθροί γίγαντες είναι πολύ σπανιότερα άστρα σε σχέση με τους ερυθρούς νάνους, όμως οι πρώτοι είναι σχεδόν 10.000 φορές πιο φωτεινοί από τους δεύτερους, πράγμα που τους καθιστά πιο εύκολα ανχνεύσιμους, ακόμη και σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

«Είναι σαν να αναζητάς βελόνα στα άχυρα, μόνο που εν προκειμένω η βελόνα είναι ένας ερυθρός γίγαντας και τα άχυρα είναι τα εκατομμύρια των ερυθρών νάνων», δήλωσε ο Μποχάνσκι, η ομάδα του οποίου περιλαμβάνει αστρονόμους από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης, του Μίσιγκαν, του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν και του ολλανδικού Αστρονομικού Ινστιτούτου Καπτέιν.

«Οι αποστάσεις από αυτά τα δύο άστρα είναι τόσο μεγάλες που είναι σχεδόν αδιανόητες. Για να πάρουμε μια ιδέα, όταν το φως από το άστρο ULΑS J0015+01 ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Γη, οι πρόγονοί μας μόλις άρχιζαν να φτιάχνουν τις πρώτες φωτιές τους», όπως είπε ο αμερικανός αστρονόμος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας 47χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του πριν από μερικές ημέρες σε διαγωνισμό κατανάλωσης hot dog.

Ο Walter Eagle Tail, συμμετείχε στις 4 Ιουλίου στον διαγωνισμό που διεξήχθη στη Νότια Ντακότα. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας με την οποία έτρωγε τα hot dog αλλά και της μεγάλης ποσότητας, κάποια στιγμή πνίγηκε και εξέπνευσε.

Μετά το τραγικό συμβάν, η εταιρεία-χορηγός της διοργάνωσης ανέστειλε τη διεξαγωγή παρόμοιου διαγωνισμού, που είχε προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Άμα έχεις τύχη διάβαινε, ή έστω μάτι.. ποδοσφαιρικό. Ένας φίλαθλος στο εξωτερικό, τα στοιχεία του οποίου  ακόμη παραμένουν κρυφά, πόνταρε στο ματς Γερμανία-Βραζιλία 20 δολάρια σε γκολ του Κεντίρα, σε συνδυασμό με νίκη της Γερμανίας με 7 – 1 και τελικά θα εισπράξει 46.380 δολάρια. Συνολικά οκτώ άτομα πόνταραν σε τόσο μεγάλη νίκη και πήγαν ταμείο! Τι να πούμε… σε καλή μεριά!
aftodioikisi.gr
Πάει ο Κωστίκας στην Παναγία του Σουμελά και προσεύχεται μπροστά στην εικόνα.
- Αχ Παναγιά μου, σε παρακαλώ κάνε με να κερδίσω στο λόττο 5.000.000 και θα προσφέρω 500.000 στο ναό σου.
Περιμένει γύρω στις δυο βδομάδες κι αφού βλέπει πως δεν κερδίζει πηγαίνει ξανά στο ναό.
- Αχ Παναγία μου κάνε κάτι είμαι πνιγμένος στα χρέη, τα παιδιά μου πεινάνε. Κάνε με σε παρακαλώ να κερδίσω στο λόττο 50.000.000 και θα προσφέρω τα πέντε στο ναό σου.
Αλλά και πάλι δεν κέρδισε τίποτα. Πάει ξανά:
- Αχ Παναγία μου σε παρακαλώ, κάνε με να κερδίσω στο λόττο 100.000.000 και θα προσφέρω τα δέκα στο ναό σου.
Την ώρα που πάει να φύγει ακούει μια φωνή:
- Κωστίκαααααα.
Κοιτάζει γύρω του δεν βλέπει κανένα.
- Μπα η ιδέα μου θα “ναι, λέει και κάνει να ξαναφύγει.
Ακούει ξανά την ίδια φωνή:
- Κωστίκαααααα.
Κοιτάζει ξανά γύρω του δεν βλέπει κανένα και λέει:
- Ποιος με φωνάζει;
- Εγώωωωωω, η Παναγίιιιια.
Και διαπιστώνει ότι όντως του μιλούσε η εικόνα.
- Κωστίκαααααα.
- Ναι Παναγιά μου.
- Τι θα γίνει, θα το παίξεις επιτέλους αυτό το λόττο;
Οι καρχαρίες έχουν μια πολύ άσχημη εικόνα στον κόσμο. Συχνά εμφανίζονται ότι είναι βίαια, αιμοσταγή ψάρια. Στην πραγματικότητα είναι όμως πολύ πιο ευάλωτοι και φιλικοί από όσο πιστεύουμε.

Η κεντρική δεξαμενή στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό είναι ο βασικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες, καθώς εκεί μπορούν να αγγίξουν αληθινούς καρχαρίες.

Η εμπειρία αυτή απέχει πολύ από την εικόνα που έχουμε σχηματίσει από τις χολιγουντιανές ταινίες ή τα ρεπορτάζ των ειδήσεων.

Καταρχάς υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη καρχαρία. Μερικοί είναι επιθετικοί, αλλά οι περισσότεροι δεν αποτελούν απειλή για το ανθρώπινο είδος.

«Οι καρχαρίες είναι ευάλωτοι, γιατί είναι το πιο τέλειο είδος κυνηγού. Δεν τους κυνηγά κανείς αυτούς. Τα τελευταία 450 εκατομμύρια χρόνια, έχουν γίνει πολύ καλοί στο κυνήγι, αλλά δεν έχουν αναπτύξει τεχνικές αυτοάμυνας.

Τα περισσότερα είδη αναπαράγονται πολύ γρήγορα. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση των καρχαριών, οι οποίοι γεννούν λίγα μόνο νεογνά, στην περίοδο αναπαραγωγής.

Επίσης οι καρχαρίες φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα μετά από αρκετά χρόνια, μερικές φορές μετά από 10-15 χρόνια. Άρα οι καρχαρίες δεν έχουν μάθει να είναι οι κυνηγημένοι στην ιστορία» αναφέρει ο Ρομπέρ Καλκανιό, Διευθυντής του Ωκεανογραφικού Μουσείου του Μονακό.

Από τα 500 είδη καρχαρία που γνωρίζουμε, το ένα τέταρτο απειλείται σήμερα με εξαφάνιση. Οι καρχαρίες από την άλλη πλευρά δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το ανθρώπινο είδος, καθώς τα θανατηφόρα περιστατικά είναι ελάχιστα κάθε χρόνο.

«Λιγότερα από δέκα άτομα σκοτώνονται κάθε χρόνο μετά από επίθεση καρχαρία, ενώ αντίστοιχα περίπου 2000 άνθρωποι πεθαίνουν από κροκόδειλους, 100.000 πεθαίνουν από δάγκωμα φιδιών.

Ενώ τα κουνούπια ευθύνονται για 800.000 θανάτους. Αν μάλιστα αντιστρέψουμε τους όρους, οι άνθρωποι σκοτώνουν 100.000.000 καρχαρίες κάθε χρόνο» εξηγεί ο Ρομπέρ Καλκανιό.

Με στόχο να αλλάξει την αρνητική εικόνα που έχουμε για τους καρχαρίες, το μουσείο εγκαινιάζει μια νέα έκθεση που έχει τίτλο «Οι καρχαρίες και η ανθρωπότητα», σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Wild Aid. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 10 σύγχρονων κινέζων καλλιτεχνών, που σκιαγραφούν την περίπλοκη σχέση ανάμεσα σε άνθρωπο και καρχαρία.

Το ψάρεμα καρχαρία είναι ιδιαίτερα προσφιλές στην Ασία, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της κουζίνας πολλών χωρών.

«Ο στόχος μας δεν είναι να απαγορεύσουμε το ψάρεμα καρχαρία, αλλά να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να απαγορεύσουμε στους ανθρώπους να τρώνε τα πτερύγια του καρχαρία, αλλά το μέγεθος που έχει φτάσει η κατανάλωση είναι πλέον πέρα από κάθε λογική και πρέπει να τεθεί ξανά υπό έλεγχο.

Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την τροφική αλυσίδα του καρχαρία. Ο παγκόσμιος πληθυσμός καρχαριών έχει μειωθεί δραματικά. Εγώ δεν πρόκειται να ξαναφάω πτερύγια καρχαρία» επισημαίνει ο κινέζος καλλιτέχνης, Ζου Λιάνγκ.

Υπάρχουν αρκετές εκστρατείες ενημέρωσης και συνειδητοποίησης που τρέχουν αυτή τη στιγμή γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα και χάρις σ’ αυτές παρουσιάζεται μείωση της κατανάλωσης πτερυγίων τον τελευταίο καιρό στην Κίνα. Οι καρχαρίες είναι όμως χρήσιμοι και για την καλή κατάσταση των ωκεανών.

«Οι καρχαρίες βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας στους ωκεανούς και παίζουν ένα ζωτικό, ρυθμιστικό ρόλο. Τρώνε τα άρρωστα ζώα και κρατούν υγιείς τους ωκεανούς.

Εάν οι καρχαρίες εξαφανίζονταν, η ισορροπία της θαλάσσιας ζωής θα απειλούνταν και οι θάλασσες θα γέμιζαν σταδιακά με φύκια και μέδουσες» εξήγησε ο Ρομπέρ Καλκανιό, Διευθυντής του Ωκεανογραφικού Μουσείου του Μονακό.

Η έκθεση «Καρχαρίες και ανθρωπότητα» στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό άνοιξε τις πόρτες της στις 8 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πεκίνο.

ΠΗΓΗ: euronews.gr
Οι γυναίκες κάτω των 40 δεν πρέπει να καπνίζουν, να απαγορευτεί η χρήση ξένων λέξεων και τώρα, να… ντυθεί ο θεός Απόλλωνας. Τα παράλογα αιτήματα των Ρώσων βουλευτών δεν έχουν τέλος. Τώρα, στο στόχαστρο ενός από αυτούς έχει μπει ένα χαρτονόμισμα, το οποίο ο ίδιος θεωρεί «πορνογραφικό».

Ο Ρόμαν Χουντιάκοφ τα έβαλε με το χαρτονόμισμα των 100 ρουβλίων, στο οποίο διακρίνεται εμφανώς το μόριο του θεού Απόλλωνα. Κάτι που όμως ενοχλεί βαθύτατα τον υπερεθνικιστή βουλευτή και για αυτό ζήτησε να αλλάξει η εικόνα που αποτυπώνεται στο χαρτονόμισμα προς τιμή του θεάτρου Μπαλσόι, ώστε να προστατευτούν τα μικρά παιδιά από την πορνογραφία.

«Τα μουσεία είναι μουσεία, όμως οι γυμνοί θεοί στα χαρτονομίσματα δεν έχουν νόημα, δεν είναι αυτή η θέση τους», ήταν το επιχείρημα του βουλευτή του κόμματος LDPR. Μάλιστα, δεν περιορίστηκε στις δηλώσεις, αλλά με επιστολή του στην Κεντρική Τράπεζα ζήτησε να αλλάξει το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα στο οποίο εικονίζεται το άγαλμα του θεού της τέχνης και του φωτός στο αέτωμα του θεάτρου Μπαλσόι.

Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση του θεάτρου ο Απόλλωνας, έργο του γλύπτη Πιοτρ Κλοντ, ανέκτησε το φύλλο συκής που στο παρελθόν έκρυβε το μόριό του. Ομως στο χαρτονόμισμα εικονίζεται ο θεός χωρίς αυτό.

«Στο σχολείο, ενώ περίμενα τον γιο μου, δύο μαθητές περίπου 10 χρονών περιεργάζονταν χαζογελώντας ένα χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών. Αυτή η συμπεριφορά είναι απρεπής. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιου είδους πληροφορίες, από την πορνογραφία», επιχειρηματολόγησε ο Χουντιάκοφ.

Η υπόθεση αυτή ήρθε να προστεθεί στα ολοένα και περισσότερα νομοσχέδια που κινούνται στα όρια της λογικής, τα οποία κατατίθενται στο ρωσικό κοινοβούλιο. Ανάμεσά τους, εκείνο για την απαγόρευση του καπνίσματος στις γυναίκες κάτω των 40 και την επιβολή προστίμου για τη χρήση ξένων λέξεων. Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα ένας βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία ζήτησε να απαγορευτούν τόσο τα ψηλοτάκουνα όσο και τα ίσια γυναικεία παπούτσια, ενώ τον Φεβρουάριο μια τελωνειακή διάταξη οδήγησε στην απαγόρευση εισαγωγής γυναικείων εσωρούχων με συνθετικές δαντέλες καθώς κρίθηκαν «επικίνδυνα για την υγεία».

http://www.4news.gr 
Τώρα τελευταία όλες οι φήμες και τα leaks που βλέπουμε για το επερχόμενο iPhone 6 με δύο εκδόσεις επικεντρώνονται στα renders χωρίς να μαθαίνουμε πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Σήμερα ακούμε για τις μπαταρίες που θα φοράνε οι συσκευές.

Τα κινέζικα media αναφέρουν ότι η μπαταρία του μικρού 4.7 ιντσών iPhone 6 θα είναι κάπου ανάμεσα στα 1800 mAh και 1900 mAh. Το 5.5 ιντσών iPhone ή αλλιώς iPhone Air θα έχει 2500 mAh μπαταρία.

Αυτό σημαίνει παραπάνω μπαταρία σε σύγκριση με τα iPhone 5S και iPhone 5C που έχουν μπαταρίες στα 1560 mAh και 1510 mAh αντίστοιχα. Ωστόσο μένει να δούμε κατα πόσο θα είναι αποδοτικές οι μπαταρίες αυτού του μεγέθους μιας και οι αντίστοιχες Android συσκευές έρχονται με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Για παράδειγμα το 4.7 ινστών LG G2 Mini, που δεν είναι καν ναυαρχίδα όσον αφορά τα specs, έρχεται με 2440 mAh μπαταρία. Το Motorola Moto X έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης και 2200 mAh μπαταρία. Το 5.5 ιντσών LG G3 έχει μπαταρία στα 3000 mAh ενώ το 5.7 ιντσών Samsung Galaxy Note 3 3200 mAh μπαταρία.

Ωστόσο, μιλάμε για φήμες και πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί και όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

ΠΗΓΗ: techblog.gr
Την διάθεσή του να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα εξέφρασε δημόσια ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο και για την ομάδα που θέλει να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του.

Παρά τα 39 του χρόνια ο Ιταλός πρώην παίκτης της Σίδνει δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένος να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, και μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην ομάδα της Σέλτικ.

Ο Ντελ Πιέρο τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πριν δύο χρόνια ενδιαφερόμουν και είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις οι οποίες όμως δυστυχώς δεν προχώρησαν μέχρι τέλους. Η Σέλτικ είναι μία σπουδαία ομάδα και πάντα ήθελα να αγωνιστώ στη Σκωτία»

http://www.thestival.gr

Περίπου 25 λεπτά λιγότερο κατά μέσο όρο κοιμούνται οι άνθρωποι τα βράδια που έχει πανσέληνο, σύμφωνα με νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την πανάρχαια πεποίθηση ότι το «γεμάτο» φεγγάρι έχει τον τρόπο του να αναστατώνει τους ανθρώπους και μάλιστα τους άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες.
Οι ερευνητές της ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον Μάικλ Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», μελέτησαν στο εργαστήριο 47 υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι η φάση της Σελήνης επηρεάζει τον ανθρώπινο ύπνο, καθώς όταν υπάρχει πανσέληνος, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν περισσότερο από άλλα βράδια, ενώ ο ύπνος τους διαρκεί 25 λεπτά λιγότερo.
Μια άλλη ελβετική έρευνα που είχε γίνει πέρυσι, είχε καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα, ενώ είχε δείξει επίσης ότι κατά τις πανσελήνους οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερα όνειρα.
Από την άλλη όμως, γερμανική έρευνα, σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, είχε αποτύχει να βρει κάποια συσχέτιση ανάμεσα στη φάση του φεγγαριού και στον ανθρώπινο ύπνο.
Οι Σουηδοί ερευνητές επεσήμαναν ότι η μελέτη τους πραγματοποιήθηκε σε έναν κλειστό εργαστηριακό χώρο χωρίς παράθυρα, συνεπώς για τον λιγότερο ύπνο δεν μπορεί να ευθύνεται το αυξημένο φως στο περιβάλλον λόγω της πανσελήνου.
Όπως ανέφερε ο Μ. Σμιθ, «πρέπει το ενσωματωμένο βιολογικό ρολόι μας να επηρεάζεται από το φεγγάρι, όπως συμβαίνει με τον κιρκαδιανό ρυθμό. Προς το παρόν, πάντως, αυτό είναι μια υπόθεση, που πρέπει να επιβεβαιωθεί από μεγαλύτερες μελέτες, προτού εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα».
Οι Σουηδοί επιστήμονες αποδίδουν την επιρροή της πανσελήνου στο γεγονός ότι στη διάρκειά της ο εγκεφαλικός φλοιός γίνεται πιο ευαίσθητος στα εξωτερικά ερεθίσματα, με την επίδραση αυτή είναι σαφώς πιο έντονη στους άνδρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του ν.4177/2013.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και βάσει του άρθρου 16 παρ.1 του ν.4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Όσον αφορά τους καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα την ποιότητα και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.

http://www.enikos.gr
Μία νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως όσες γυναίκες καταναλώνουν συστηματικά αναψυκτικά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυτή τη μορφή καρκίνου.
Συγκεκριμένα, τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών αναλογούσε στην πυκνότητα των ιστών του μαστού – βασικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.
Η αυξημένη πυκνότητα των ιστών του μαστού συνεπάγεται λιγότερο λιπώδη ιστό στο στήθος και περισσότερο ιστό των αδένων που αποτελούν ή αποστραγγίζουν το μητρικό γάλα, καθώς και των υποστηρικτικών ιστών που περιβάλλουν τους αδένες. Η πυκνότητα των μαστών συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου επειδή όσο περισσότερα κύτταρα υπάρχουν στο μαστό τόσο πιο πιθανό είναι κάποια από αυτά να μεταλλαχθούν.
Στις περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί ο καρκίνος με τις παραδοσιακές μαστογραφίες.
Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Caroline Diorio δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης έχει αυξηθεί παγκοσμίως και η μελέτη μας δείχνει πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα των ιστών του μαστού – βασικό δείκτη για τον κίνδυνο καρκίνου.»
Στη μελέτη συμμετείχαν 1.555 γυναίκες – οι μισές από αυτές βρίσκονταν σε προ-εμμηνοπαυσιακό στάδιο και οι άλλες μισές σε μετεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Ρωτήθηκαν πόσο συχνά καταναλώνουν αναψυκτικά και χυμό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (σε μερίδες 355 ml) και η πυκνότητα των ιστών μετρήθηκε με τη βοήθεια μαστογραφίας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν περισσότερες από τρεις μερίδες αναψυκτικού/χυμού παρουσίαζαν μέση πυκνότητα της τάξεως του 29,6%. Όσες δεν κατανάλωναν τέτοιου είδους ροφήματα παρουσίαζαν μέση πυκνότητα 26,2%.
Αυτή η διαφορά σε ποσοστό 3% δεν είναι αμελητέα όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, τονίζουν οι ερευνητές.
Η ζάχαρη ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων και επομένως αυξάνει την πυκνότητα των ιστών στο μαστό, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση BMC Public Health.
aftodioikisi.gr

Τον Τζίμι Χέντριξ θα υποδυθεί ο Αντρέ Μπέντζαμιν, γνωστός και ως Αndré 3000 των Οutkast, στη νέα ταινία για τη ζωή του θρυλικού μουσικού με τίτλο «Jimi: All Is By My Side», η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου και θα έχει την υπογραφή του Τζον Ρίντλεϊ.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λονδίνο μεταξύ 1966 - 1967, πριν ακόμα κυκλοφορήσει το «Are You Experienced ?», και  αφηγείται την ανακάλυψη ενός εφεδρικού μουσικού και το πώς αυτός πήγε στο Λονδίνο κι έγινε  διάσημος. Εκτός από τον Αντρέ Μπέντζαμιν, σε πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε την Ίμοτζεν Πουτς η οποία αναλαμβάνει το ρόλο του μοντέλου Λίντα Κιθ, μούσας του Χέντριξ και πρώην του κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, ενώ η Χέιλι Άτγουελ θα ερμηνεύει ακόμα μια ερωμένη του, την Κάθι  Έτσιγχαμ, η οποία γνώρισε τον Χέντριξ το 1967, όταν εκείνη ήταν 20 χρονών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην ταινία δεν θα ακούγεται ούτε ένα τραγούδι του Χέντριξ. Οι δημιουργοί της αποφάσισαν να χειριστούν διαφορετικά το ζήτημα της μουσικής επένδυσης, αφού δεν τους δόθηκαν τα δικαιώματα. Η ταινία εστιάζει στην άνοδο του Χέντριξ στην καλλιτεχνική μουσική σκηνή του Λονδίνου πριν το θάνατό του στα 27 του χρόνια, στις 17 Σεπτεμβρίου 1970, και τις επιπλοκές που προέκυψαν όταν μια νέα θαυμάστρια (την υποδύεται η Χέιλι Άτγουελ) μπήκε στη ζωή του.

naftemporiki.gr
Όταν ακόμα και η ίδια η Google παραδέχεται ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει καμία καινοτομία στον τομέα των emails, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Άλλωστε, η εταιρεία ανακοίνωσε στο πρόσφατο Google I/O 2014 το νέο API για το Gmail που θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους developers ώστε να αναπτύξουν νέες λύσεις για email clients, νέες εφαρμογές με νέες λειτουργίες κλπ. Δεν είναι, όμως, η μόνη που προσπαθεί να φέρει αλλαγές.

Μια ομάδα από πρώην στελέχη της Dropbox και αποφοίτων του MIT ανακοίνωσαν επίσημα το Inbox, μια open-source πρόταση για αντικατάσταση των πρωτοκόλλων IMAP και SMTP την οποία χαρακτηρίζουν ως την επόμενη γενιάς πλατφόρμα email.

Μη περιμένετε κάποια εφαρμογή ή email client. Πρόκειται, για την ώρα, απλά για μια νέα τεχνολογία (API και cloud υπηρεσία) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν επόμενης γενιάς εφαρμογές που θα συνεργάζονται με τις δημοφιλείς υπηρεσίες των Yahoo, Google, Microsoft κλπ.

“Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα των emails θέλει τους χρήστες να είναι αιχμάλωτοι των στοχευμένων διαφημίσεων και να χάνονται σ’ ένα περιβάλλον μπουκωμένο από άχρηστες κοινωνικές υπηρεσίες. Είμαστε στο έλεος τους. Μέχρι τώρα. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι για το πρώτο βήμα προς μια νέα πλατφόρμα email”

Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη ασάφεια για το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν, αλλά από τη στιγμή που η διάθεση του API και η πρόσβαση στην cloud υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, τότε σύντομα θα έχουμε τους πρώτους καρπούς του νέου εγχειρήματος. Για να δούμε λοιπόν…

Πηγή: techgear.gr
Όταν ακόμα και η ίδια η Google παραδέχεται ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει καμία καινοτομία στον τομέα των emails, καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Άλλωστε, η εταιρεία ανακοίνωσε στο πρόσφατο Google I/O 2014 το νέο API για το Gmail που θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους developers ώστε να αναπτύξουν νέες λύσεις για email clients, νέες εφαρμογές με νέες λειτουργίες κλπ. Δεν είναι, όμως, η μόνη που προσπαθεί να φέρει αλλαγές.

Μια ομάδα από πρώην στελέχη της Dropbox και αποφοίτων του MIT ανακοίνωσαν επίσημα το Inbox, μια open-source πρόταση για αντικατάσταση των πρωτοκόλλων IMAP και SMTP την οποία χαρακτηρίζουν ως την επόμενη γενιάς πλατφόρμα email.

Μη περιμένετε κάποια εφαρμογή ή email client. Πρόκειται, για την ώρα, απλά για μια νέα τεχνολογία (API και cloud υπηρεσία) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν επόμενης γενιάς εφαρμογές που θα συνεργάζονται με τις δημοφιλείς υπηρεσίες των Yahoo, Google, Microsoft κλπ.

“Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα των emails θέλει τους χρήστες να είναι αιχμάλωτοι των στοχευμένων διαφημίσεων και να χάνονται σ’ ένα περιβάλλον μπουκωμένο από άχρηστες κοινωνικές υπηρεσίες. Είμαστε στο έλεος τους. Μέχρι τώρα. Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι για το πρώτο βήμα προς μια νέα πλατφόρμα email”

Προς το παρόν υπάρχει μεγάλη ασάφεια για το τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν, αλλά από τη στιγμή που η διάθεση του API και η πρόσβαση στην cloud υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, τότε σύντομα θα έχουμε τους πρώτους καρπούς του νέου εγχειρήματος. Για να δούμε λοιπόν…

Πηγή: techgear.gr
Τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει επί Ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του θα καλύψει τηλεοπτικά ο OTE TV. Οι ημέρες και οι ώρες των μεταδόσεων των αγώνων έγιναν γνωστές με δελτίο τύπου που εξέδωσε το συνδρομητικό κανάλι.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο φιλικό του Δικεφάλου είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 12/7 στις 18:00 με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης. Το επόμενο είναι την Τρίτη 15/7 στις 18:00 με αντίπαλο την Ντνιέπρ, ενώ το φιλικό με την Τσβόλε θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18/7 στις 20:00. Τέλος, το Σάββατο 23/7 στις 20:00 ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Βααλβάικ.

http://www.thestival.gr
Σχεδόν επτά χρόνια μετά τη δημοσίευση του τελευταίου βιβλίου του Χάρι Πότερ, η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε να ικανοποιήσει τους εκατομμύρια θαυμαστές της σειράς, δημοσιεύοντας στον ιστότοπό της Pottermore μια νέα ιστορία με τον μικρό μάγο.

Στη νέα του περιπέτεια, ο Χάρι δεν είναι πια μικρός: είναι τριαντάρης και έχει ένα μυστηριώδες κόψιμο στο μάγουλό του.

Είναι επίσης παντρεμένος με την Τζίνι Πότερ, αδελφή του Ρον Γουέσλι, η οποία είναι δημοσιογράφος.

Η νέα ιστορία εμφανίζεται ως μέρος της σειράς Quidditch World Cup που η Ρόουλινγκ έχει αναρτήσει στο σάιτ Pottermore με σκοπό να συμπέσει χρονικά με το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρόουλινγκ γράφει νέες περιπέτειες με τους χαρακτήρες της σειράς ως ενήλικες από το τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ, κάτι που πιθανότατα εξηγεί γιατί το σάιτ της «έπεσε» το πρωί της Τρίτης.
tanea.gr
Δίχως αμφιβολία, το ανθρώπινο είδος έχει να επιδείξει εκπληκτικά επιτεύγματα, από την επινόηση των πρώτων δομικά απλών εργαλείων εκδοράς μέχρι και την κατασκευή των...

πιο σύγχρονων και πολύπλοκων υπολογιστικών συστημάτων. Ωστόσο, μερικά από αυτά υπήρχαν ήδη στο φυσικό περιβάλλον, ως μοντέλα, πολύ πριν τους προσδώσουμε εμείς υλική μορφή.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την κοινωνία των μυρμηγκιών: ο τρόπος με τον οποίο αναζητούν την τροφή τους είναι, στις βασικές γραμμές του, ο ίδιος με τον τρόπο ελέγχου της μετάδοσης δεδομένων στο διαδίκτυο, το γνωστό στη γλώσσα των υπολογιστικών συστημάτων TCP (Transmission Control Protocol).

Πράγματι, σύμφωνα με ερευνητική εργασία τους που δημοσιεύθηκε σε μία από τις κορυφαίες on line επιστημονικές επιθεωρήσεις (PLoS Computational Biology, Αύγουστος, 23), μέρη της οποίας αναδημοσιεύτηκαν από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Stanford News, αλλά και από πλήθος άλλων έγκυρων ιστοσελίδων επιστημονικο-τεχνολογικού προσανατολισμού, τρεις επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ειδικοί σε ζητήματα υπολογιστικών συστημάτων και βιολογίας, οι Balaji Prabhakar, Katherine N. Dektar και Deborah M. Gordon, αποκάλυψαν ότι η συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου είδους μυρμηγκιών, του Pogonomyrmex barbatus, κατά την αναζήτηση της τροφής του, αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοκόλλων που ελέγχουν την κυκλοφορία των δεδομένων στο Internet.

Με άλλα λόγια, τα μυρμήγκια αυτού του είδους χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν διαδικτυακούς αλγόριθμους πολύ πριν τους χρησιμοποιήσουμε εμείς ως μέσο επικοινωνιακής δικτύωσης και οργάνωσης.

Τι σημαίνει όμως αυτό;

Το όλο πράγμα έχει να κάνει με το πώς τα μυρμήγκια συλλέγουν την τροφή τους και, πιο συγκεκριμένα, με το πώς προσδιορίζουν πόσους αναζητητές τροφής πρέπει να στείλουν έξω από τη φωλιά – ένας τρόπος που ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το πώς τα πρωτόκολλα του διαδικτύου προσδιορίζουν πόσο εύρος ζώνης είναι διαθέσιμο για τη μεταφορά δεδομένων. Εξ ου και η ονομασία που έχουν προσδώσει οι ερευνητές σε αυτή τη λειτουργία της κοινωνίας των μυρμηγκιών: anternet, κατά το internet.

To TCP ή αλλιώς Έλεγχος Μετάδοσης Δεδομένων είναι ένας αλγόριθμος που διαχειρίζεται το συνωστισμό δεδομένων και λειτουργεί ως πηγή (Α) που μεταφέρει ένα φάκελο σε κάποιο προορισμό (Β), «σπάζοντας» το φάκελο σε αριθμημένα πακέτα. Με τη λήψη του κάθε πακέτου, ο προορισμός (Β) αποστέλλει στην πηγή (Α) μία επιβεβαίωση ότι το πακέτο ελήφθη.

Αυτός ο βρόχος ανάδρασης επιτρέπει στο TCP να ελέγχει και να αποφεύγει το συνωστισμό δεδομένων: εάν η επιβεβαίωση επιστρέψει στην πηγή σε χαμηλότερη ταχύτητα από εκείνη με την οποία εστάλη, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετό εύρος ζώνης διαθέσιμο, οπότε προσαρμόζεται και η πηγή μειώνοντας την ταχύτητα αποστολής πακέτων. Το αντίστροφο ισχύει στην περίπτωση που η επιβεβαίωση επιστρέψει με υψηλότερη ταχύτητα.

Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το συγκεκριμένο είδος μυρμηγκιών κατά την αναζήτηση τροφής: ο ρυθμός με τον οποίο οι αναζητητές τροφής εγκαταλείπουν τη φωλιά, καθώς και ο αριθμός τους, συναρτάται με τη διαθεσιμότητα της τροφής.

Ο αναζητητής δεν επιστρέφει στη φωλιά παρά μόνο όταν βρει τροφή. Αν η τελευταία αφθονεί, τότε οι αναζητητές επιστρέφουν ταχύτερα, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη έξοδο από τη φωλιά περισσοτέρων μυρμηγκιών. Εάν, αντιθέτως, οι αναζητητές επιστρέφουν με μικρότερη συχνότητα ή με άδεια χέρια, τότε μειώνεται και η ταχύτητα και ο αριθμός των εξερχόμενων μυρμηγκιών, ενώ ενίοτε ακυρώνεται και ολόκληρη η επιχείρηση αναζήτησης.

Πρόκειται για τη βασικότερη ομοιότητα μεταξύ ψηφιακού διαδικτύου και μυρμηγκοδικτύου αναζήτησης τροφής.

Οι μυρμηγκοαλγόριθμοι είναι απλοί και επιδεκτικοί διεύρυνσης. Όπως ακριβώς πρέπει να είναι κι εκείνοι που χρησιμοποιούμε στα σύγχρονα υψηλής κλίμακας συστήματα δικτύωσης.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή στον εντοπισμό φυσικών αλγόριθμων, πράγμα που επεκτείνει τον ήδη, εδώ και δεκαετίες, διανοιγμένο δρόμο προς τη συγκρότηση μιας νέου τύπου γνωσιοθεωρίας που μέρα με τη μέρα αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμασταν μέχρι πρότινος τον άνθρωπο, τα προίόντα του και τη διαδικασία παραγωγής της συνείδησης και της γνώσης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μετά από ένα δυνατό αλλά χωρίς πολλές φάσεις ημιτελικό, η Αργεντινή χάρη σε δύο μεγάλες αποκρούσεις του τερματοφύλακά της Ρομέρo, στη διαδικασία των πέναλτι, επικράτησε της Ολλανδίας και πέρασε στον τελικό του Μαρακανά στο Ρίο - όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.
Ο αγώνας ήταν δυνατός, με ένταση και πάθος, αλλά χωρίς πολλές φάσεις για γκολ ή ιδιαίτερα θεαματικές προσπάθειες. Κορυφαίος των νικητών ο Μασεράνο, που εξουδετέρωσε μόνος του τις δύο πολύ επικίνδυνες φάσεις για γκολ του - κατά τα άλλα πολύ καλά κλεισμένου - Ρόμπεν. Από τους "Οράνιε" ξεχώρισε ολόκληρη η άμυνα, που κατάφερε να περιορίσει μέχρι εξαφάνισης Μέσι και Ιγκουαϊν. Σε καλά επίπεδα κινήθηκε ο αντικαταστάτης τους τραυματισμένου Άνχελ Ντι Μαρία, ο Πέρεζ, αν και έγινε αλλαγή από τον Σαμπέγια στο 80'.

Η περιγραφή του αγώνα από το sport-fm.gr

Πολύ προσεκτικό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο ματς. Οι δύο προπονητές προτίμησαν να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια της άμυνάς τους. Η κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά εναλλασσόταν, ωστόσο, η Αργεντινή έδειξε κάπως πιο φρέσκια με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους ενώ είχαν δώσει χώρο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και εξουδετέρωσαν εύκολα τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Η «αλμπισελέστε» πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των «οράνιε». Ο τραυματισμός του Μασεράνο αλλά και κάποιες προσπάθειες του Σνάιντερ πάγωσαν τον ρυθμό και αυτό βοήθησε την ομάδα του Φαν Χάαλ να ανεβάσει τις γραμμές τις μετά από αρκετή ώρα. Στα τελευταία λεπτά οι Ολλανδοί κυκλοφόρησαν τη μπάλα και το ημίχρονο έληξε το 0-0 να παραμένει, χωρίς κάποια καθαρή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ιδιαίτερα συντηρητικά μπήκαν και στο δεύτερο 45ο λεπτο οι δύο ομάδες. Η κούραση των παικτών δημιούργησε περισσότερους χώρους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και έτσι οι μεσοεπιθετικοί είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν πιο πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια τους. Ωστόσο, οι πολυπρόσωπες άμυνες δεν έδωσαν την ευκαιρία σε κανέναν παίκτη να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πάντως, η είσοδος του Γιάνμαατ και η μετακίνηση του Κάουτ στα αριστερά βοήθησαν τους Ολλανδούς που είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά.

Η δυνατή βροχή στην «Αρένα Κορίνθιανς» έκανε ακόμη δυσκολότερη τη δουλειά των ποδοσφαιριστών, ενώ με το πέρασμα των λεπτών τα δυνατά μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν στο ματς, που δεν είχε ρυθμό. Οι «οράνιε» κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας πιο ψύχραιμοι. Η ομάδα του Φαν Χάαλλ κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο φινάλε όμως ο Μασεράνο στο 90+1’ με τάκλιν «χειρουργείο» πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα του Ρόμπεν, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Ίδια εικόνα στο πρώτο τέταρτο της παράτασης. Οι Ολλανδοί διατήρησαν τα ηνία, κυκλοφόρησαν με υπομονή τη μπάλα και περιόρισαν στο μισό του γηπέδου τους παίκτες του Σαμπέγια. Η αλλαγή του Χούντελαρ δεν δούλεψε για την ομάδα του Φααν Χάαλ, που δεν μπόρεσε να απειλήσει την Αργεντινή, που περίμενε στην αντεπίθεση για τη ζημιά χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο δεύτερο 15 λεπτο, οι 22 ποδοσφαιριστές έδειξαν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και το ματς έχασε κάθε ίχνος ρυθμού. Στο φινάλε η «αλμπισελέστε» πήρε την κατοχή, όμως ο Παλάσιο στο 115’ πέταξε στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Στα πέναλτι, οι Ολλανδοί δεν χαμογέλασαν όπως με την Κόστα Ρίκα. Ο Ρομέρο ήταν εξαιρετικός και αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Ντε Φλάαρ και Σνάιντερ έστειλε την Αργεντινή στον τελικό, επικρατώντας στην άσπρη βούλα 4-2. 
Η διατροφή μας επηρεάζει κάθε λειτουργία του σώματος και μπορεί να μας προστατεύσει από σοβαρές παθήσεις όπως ο διαβήτης ή να μας βοηθήσει να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας για να χάσουμε κιλά.

Από την άλλη, οι διατροφικές μας επιλογές μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση σε εγκεφαλικές λειτουργίες που αφορούν στη συγκέντρωση, την απομνημόνευση ή τη μάθηση.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να κρατήσετε το μυαλό σας σε φόρμα.

1. Πολλή ζάχαρη
Τα γλυκά όχι μόνο μας παχαίνουν, αλλά «θολώνουν» και το μυαλό μας. Η μακρόχρονη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένης ζάχαρης συμβάλλει στην εκφύλιση των νεύρων και σε προβλήματα μνήμης.

2. Αλκοόλ
Είναι γνωστό ότι η συστηματική κατάχρηση αλκοόλ αποδυναμώνει το μυαλό, καθώς μας εμποδίζει να σκεφτούμε καθαρά, να συγκεντρωθούμε και να αφομοιώσουμε πληροφορίες. Η επίδραση του αλκοόλ είναι αναστρέψιμη εάν μειώσουμε ή διακόψουμε την κατανάλωση.

3. Πρόχειρο φαγητό
Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά έδειξε ότι το πρόχειρο φαγητό επηρεάζει τη χημική σύσταση του εγκεφάλου, συμβάλλοντας στην εκδήλωση συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές. Παράλληλα, τα πολλά ανθυγιεινά λιπαρά σε τέτοιου είδους γεύματα μπορεί να προκαλέσουν ένα είδος εθισμού, σημειώνουν οι ερευνητές, καθώς επηρεάζεται ο μηχανισμός παραγωγής της ντοπαμίνης (χημική ουσία που ενισχύει την καλή διάθεση και το αίσθημα της ευεξίας).

4. Τηγανητά
Οι σύνθετες ουσίες που παράγονται κατά το τηγάνισμα μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Ορισμένα από τα έλαια που χρησιμοποιούνται για το τηγάνισμα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα, με το ηλιέλαιο να θεωρείται από τα πλέον τοξικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!