Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Δέκα διάσημοι που δεν πίνουν ποτέ αλκοόλ
Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι ζωές των celebrities είναι γεμάτες ξέφρενα πάρτι και άφθονο αλκοόλ. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Insider.com, ένας απροσδόκητα μεγάλος αριθμός διασήμων επιλέγει να απέχει εξ ολοκλήρου από το... σπορ!
Αυτοί είναι λοιπόν οι celebrities που δεν φανταζόμασταν ότι δεν πίνουν ούτε σταγόνα...
Τόμπι Μαγκουάιρ
tobey.jpg
Κιμ Καρντάσιαν
kimkard.jpg
Ντέιβιντ Μπέκαμ
david.jpg
Τάιρα Μπανκς
tyra.jpg
Ντάνιελ Ράτκλιφ
daliel.jpg
Τζένιφερ Λόπεζ
jenlop.jpg
Τζιμ Κάρεϊ
tzimc.jpg
Νάταλι Πόρτμαν
natalie.png
Τζέραρντ Μπάτλερ
mpatler.jpg
Μπλέικ Λάιβλι
blake.jpg

Στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μαζί με την Ιταλία, και στην πέμπτη θέση σε όλο τον κόσμο με την ακριβότερη βενζίνη, είναι η Ελλάδα στη λίστα της «GlobalPetrolPrices».
Η πιο ακριβή χώρα ανάμεσα σε συνολικά 166, σύμφωνα με τη λίστα που έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2018, είναι η Ισλανδία με μέση τιμή βενζίνης τα 1,68 ευρώ. Ακολουθεί η Νορβηγία με 1,66 ευρώ, το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με 1,65 ευρώ, η Ολλανδία με 1,59 ευρώ, και στην 5η θέση βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με τιμή 1,57 ευρώ.

Την πιο φθηνή βενζίνη στον κόσμο έχει η Βενεζουέλα, με μόλις… ένα σέντ, ενώ στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με 0,51 ευρώ.
Το 2017 η Ελλάδα έκανε σπριντ και στη διεθνή κατάταξη του ντίζελ κίνησης, καθιστώντας πολύ ακριβότερο ένα καύσιμο που επέλεξαν πολλοί οδηγοί τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους, αλλά και των μικρότερων τελών κυκλοφορίας. Ακριβώς ένα χρόνο πίσω, η Ελλάδα κατείχε την 8η θέση ανάμεσα στις χώρες με το ακριβότερο ντίζελ, ενώ σήμερα κατέχει την 6η.

Μείωση του χρόνου των χρηστών του  κατά 5% περίπου ή 50 εκατομμύρια ώρες τη μέρα σημείωσε το facebook μέχρι σήμερα όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μείωση υπήρξε και στα βίντεο που εξαπλώνονται και γίνονται viral.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι πρόσφατες τροποποιήσεις που έγιναν στο News Feed.
Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες έφθασαν τα 2,13 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2017, ενώ οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες τα 1,4 δισεκατομμύρια κατά μέσο όρο (αύξηση 14% έναντι του Δεκεμβρίου 2016). Είναι πάντως αξιοσημείωτη η -για πρώτη φορά στην ιστορία του Facebook- μείωση των ημερήσιων χρηστών του στις ΗΠΑ και τον Καναδά κατά περίπου 700.000.
Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι οι αλλαγές στους αλγόριθμους που καθορίζουν την εμφάνιση των ειδήσεων στους λογαριασμούς των χρηστών, θα ωφελήσουν την εταιρεία σε βάθος χρόνου, ενώ χαρακτήρισε το 2017 «ένα δυνατό, αλλά επίσης δύσκολο έτος».
Το Facebook, που έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία του, εμφάνισε άνοδο εσόδων 47% το 2017, ξεπερνώντας τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, και αύξηση κερδών 56% στα σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης αναμένεται να κάνει ένα ταξίδι 40.000 και να φτάσει στην στρατόσφαιρα, χάρη στον Θανάση Φούκη.
Ο Θεσσαλονικιός Θανάσης Φούκης, που από τα 7 του χρόνια «εξερευνά» τον θαυμαστό κόσμο του Διαστήματος, ετοιμάζεται, με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού, να στείλει το πιο φημισμένο ίσως προϊόν της πόλης πολλές χιλιάδες μέτρα πάνω από τη γη, καταγράφοντας κάθε λεπτό της καθ’ όλα διαφορετικής αυτής πτήσης.
Ο Θανάσης Φούκης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο εξωτερικό, αλλά όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς ωστόσο το «μικρόβιο» του Διαστήματος, που είχε φωλιάσει μέσα του από την τρυφερή παιδική ηλικία να τον έχει εγκαταλείψει. Συνέχισε να μελετά και να καταστρώνει σχέδια, με το όνειρο να τα δει κάποια στιγμή να υλοποιούνται.
«Επτά ετών είδα ένα φαινόμενο στο διάστημα που με εξέπληξε και μ’ έκανε να θέλω να ασχοληθώ με την αστροφυσική από πολύ μικρός. Ξεκίνησα να διαβάζω, ασχολήθηκα με μαθηματικά που ήταν πάνω από το επίπεδο που διδασκόμασταν τότε στο γυμνάσιο και σε ηλικία 14 ετών ενδιαφέρθηκα -και ενδιαφέρθηκε και το Μετεωροσκοπείο- και ασχολήθηκα εκεί το καλοκαίρι, παίρνοντας τις μετρήσεις από τους υποσταθμούς, που στη συνέχεια τις δίναμε στην ΕΜΥ για να βγάλει τις προγνώσεις του καιρού» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Φούκης.
Έναν χρόνο αργότερα, στα 15 του, ο Θανάσης Φούκης βρέθηκε στο Αστεροσκοπείο της Θεσσαλονίκης και έφτιαξε έναν πίνακα κατάταξης στοιχείων σωματιδίων και υποσωματιδίων της ύλης. «Από τα 15 μου ασχολούμουν ήδη με τη δομή του σύμπαντος» λέει και αναπολεί τις ημέρες εκείνες, που εργαζόταν ώρες ατελείωτες σε πείσμα όλων όσοι τον παρότρυναν να κάνει πράγματα της …ηλικίας του.
Τα χρόνια κυλούσαν αλλά το ασίγαστο πάθος του να δει ένα από τα πρότζεκτ του να υλοποιούνται δεν έσβηνε, αντίθετα φούντωνε και το περσινό καλοκαίρι αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα για να στείλει ένα μετεωρολογικό μπαλόνι στη στρατόσφαιρα, που θα κουβαλούσε ένα ασυνήθιστο φορτίο, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Δεν θα δικαστεί ο im Carey για την αυτοκτονία της πρώην συντρόφου του, Cathriona White, καθώς ο σύζυγος και η μητέρα της εκλιπούσας δεν συγκέντρωσαν επαρκή στοιχεία, έτσι οι κατηγορίες αποσύρθηκαν.
Υπενθυμίζεται ότι  η οικογένεια της πρώην συντρόφου του κατηγόρησε τον Jim Carey πως εκείνος ήταν που της έδωσε την υπερβολική δόση χαπιών, το 2015, με συνέπεια να δώσει τέλος στην ζωή της. Ο διάσημος ηθοποιός είχε απαντήσει πριν μερικούς μήνες με μηνύσεις προς την οικογένεια της πρώην συντρόφου του, αναφέροντας πως προσπαθούν να τον δυσφημήσουν και να του καταστρέψουν την καριέρα.
Ο εκπρόσωπος του Jim Carrey επιβεβαίωσε ότι το θέμα με τη δικαιοσύνη έκλεισε στις 25 Ιανουαρίου και δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια καθώς ανυπομονεί να προχωρήσει με τη ζωή του. Από την άλλη, ο δικηγόρος της οικογένειας της Cathriona White έστειλε χθες μια σύντομη δήλωση γράφοντας: «Δεν έχουμε άλλα σχόλια αυτή τη στιγμή».

Την επιθυμία να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος εξέφρασε ο Κώστας Πάσσαρης, σύμφωνα με τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ο οποίος κλήθηκε στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές του για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης είχε σκοτώσει κατά την απόδραση του πριν αρκετά χρόνια δύο αστυνομικούς, ενώ ήταν γνωστός για το σκληρό του χαρακτήρα.
Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωση τους από τον κόσμο και μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε οτι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι μιλούν στις καρδιές των κρατουμένων.
Κατέθεσε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Κώστα Πάσσαρη. Ο κακοποιός εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή επάνω στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας,
«Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης και εξήγησε ότι αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας «όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει. Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρόσφατα όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε Κωνσταντίνος Πάσσαρης, εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν τέσσερις Στρατηγοί από την Ελληνική Αστυνομία, γιατί τους ξέφευγε μέσα από μπλόκα που ήταν αδύνατον άνθρωπος να ξεφύγει, μας είπε: «Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία»
«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν, το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον. Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του» είπε ο αρχιμανδρίτης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!