Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017


Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου του 2017 ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατίας, Λ. Νίκης, Ερμού, βεβαιώθηκαν συνολικά 17.434 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Η Υπηρεσία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εξέτασε συνολικά 819 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 528 τηλεφωνικές και 56 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 286 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις σε 135 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 21 διοικητικές κυρώσεις και 15 αυτοψίες.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 86 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 292 επισκέψεις και 622 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ΄ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος 200 μαθητές από τρία δημοτικά σχολεία.
Επίσης, μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν συνολικά 40 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί παράνομα από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της πόλης μας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (https://thessaloniki.gr/), ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: «ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ», «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ», «Υποβολή ένστασης για παράβαση του Κ.Ο.Κ», «Υποβολή ενστάσεως ηλεκτρονικά» ή πληκτρολογώντας απευθείας το σύνδεσμοhttp://opengov.thessaloniki.gr/e-ypiresies/police/objection, δίνεται η δυνατότητα να κατατεθεί ηλεκτρονικά ένσταση για παράβαση του Κ.Ο.Κ που έχει βεβαιωθεί από την Υπηρεσία.

Γιατροί αφαίρεσαν από το μάτι μιας 67χρονης στη Βρετανία 27 φακούς επαφής.
Η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο Σόλιχαλ των Γουέστ Μίντλαντς για μια επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη.
Σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ), γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν ότι στην διάρκεια της επέμβασης εμφανίστηκε ένα “μπλε χρώματος ξένο σώμα”, που ήταν “μια συμπαγής μάζα από 17 φακούς επαφής μαζί με βλέννες”. Σε πιο ενδελεχή εξέταση εντοπίστηκαν δέκα ακόμη φακοί.
Όπως έγραψαν οι γιατροί στην επιθεώρηση: “Η ασθενής φορούσε μηνιαίους φακούς επαφής μιας χρήσης επί 35 χρόνια…”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από τις επικές ταινίες Star Wars πρόκειται να δημιουργήσει η Disney, όπου οι αφοσιωμένοι θαυμαστές της σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας κατά τη διάρκεια της διαμονής θα μπορούν να πάρουν μέρος σε μία συναρπαστική διαδραστική περιπέτεια και να γίνουν πολίτες του Γαλαξία.
Όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ξενοδοχείο θα μοιάζει με ένα διαστημόπλοιο των ταινιών Star Wars και οι επισκέπτες θα βιώνουν μία μοναδική εμπειρία στο διαγαλαξιακό σύμπαν που εμπνεύστηκε ο Τζορτζ Λούκας.
Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στο θεματικό πάρκο «Star Wars: Galaxy’s Edge» στο Walt Disney World Resort στη Φλόριντα, όπως ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο στο φεστιβάλ D23 Expo της Disney, στο ‘Αναχαϊμ της Καλιφόρνια.
«Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο», τόνισε ο Μπομπ Σαπέκ, πρόεδρος της Walt Disney Parks & Resorts, σύμφωνα με το Fox News.
«Από το δευτερόλεπτο που θα φτάνετε, θα γίνεστε μέρος μιας ιστορίας Star Wars! Θα γίνεστε αμέσως πολίτης του Γαλαξία και θα βιώνετε όλα όσα αυτό συνεπάγεται, συμπεριλαμβανομένης και της κατάλληλης ενδυμασίας», διευκρίνισε.
«Μόλις απομακρυνθείτε από τη Γη, θα ανακαλύψετε ένα διαστημόπλοιο με χαρακτήρες, ιστορίες και περιπέτειες που ξεδιπλώνονται γύρω σας. Είναι 100% εμβύθιση και η ιστορία θα αγγίζει κάθε λεπτό της ημέρας σας και θα καταλήγει σε ένα μοναδικό ταξίδι για κάθε άτομο που επισκέπτεται το ξενοδοχείο», υπογράμμισε.
Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο θα είναι ντυμένοι ντρόιντ και εξωγήινοι. Επιπλέον, τα παράθυρα θα έχουν θέα στο διάστημα.
Η Disney δεν ανακοίνωσε πότε θα υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες το ξενοδοχείο Star Wars, αλλά γνωστοποίησε ότι θα ολοκληρωθούν έως το 2019 τα δύο θεματικά πάρκα «Star Wars: Galaxy’s Edge» πρώτα στη Disneyland, στο ‘Αναχαϊμ στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια στο Walt Disney World Resort, στο Ορλάντο της Φλόριντα.
Τα θεματικά πάρκα της Disney, κατέγραψαν έσοδα ύψους 1,9 δισ. δολαρίων το εξάμηνο που έληξε την 1η Απριλίου 2017.
Η Disney επενδύει σε νέους πόλους έλξης επισκεπτών στα θεματικά πάρκα των ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να μείνει αλώβητη από τον ανταγωνισμό με την Universal Studios.
Τον περασμένο Μάιο εγκαινίασε στο Animal Kingdom Park στο Ορλάντο το θεματικό πάρκο Avatar εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία.
Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη απαγορεύθηκαν τα selfie sticks, τα μπουκάλια και οι καντίνεςTα selfie sticks, τα γυάλινα μπουκάλια και οι καντίνες, έχουν απαγορευτεί από τις αρχές του Μιλάνου.
Η απαγόρευση του δημαρχείου τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 14 Ιουλίου και αποσκοπεί στον περιορισμό της σπατάλης και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, αναφέρει η εφημερίδα The Local.
Συγκεκριμένα, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι απαγορεύεται να «κρατούν, μεταφέρουν, αφήνουν στο έδαφος, πετούν γυάλινα μπουκάλια ή δοχεία, αλουμινένια κουτάκια και selfie sticks στην περιοχή μεταξύ των Piazza XXIV Maggio, Gorizia Avenue, Via Codara, Cantore Square and Gabriele D'Annunzio Avenue. Τα πυροτεχνήματα έχουν επίσης απαγορευτεί όπως και οι καντίνες, καθώς ο νέος κανονισμός δεν επιτρέπει κανενός είδους «κινούμενο εμπόριο» σε δημόσιους χώρους.

Ο κανονισμός θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Αυγούστου, με τη δυνατότητα επέκτασης εάν κριθεί απαραίτητο. «Σκοπός αυτού του διατάγματος είναι να γίνει συνήθεια να μην φέρουμε γυάλινα μπουκάλια ή κουτάκια στην περιοχή», δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στο Μιλάνο, Carmela Rozza.
Ωστόσο, το Μιλάνο δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που ακολουθεί μέτρα για τους τουρίστες και τη συμπεριφορά τους. Τον Μάιο, η Φλωρεντία ανακοίνωσε ότι τα σκαλιά των εκκλησιών της θα είναι βρεγμένα κατά τις μεσημεριανές ώρες ώστε να αποτρέψουν τους τουρίστες από το να κάθονται εκεί και να τρώνε. «Αν οι τουρίστες θέλουν να καθίσουν εκεί, θα βραχούν», δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Dario Nardella.
Ακόμα, στη Ρώμη απαγορεύτηκε η κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ. Η δήμαρχος Virginia Raggi έδωσε εντολή να απαγορεύσει την πώληση και την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Νέα έρευνα: Αυτό είναι το «κλειδί» της ευτυχίας
Αμέτρητες ιστοσελίδες στο Ίντερνετ ασχολούνται με το «κυνήγι» της ευτυχίας, παρέχοντας συμβουλές για το πώς θα τη βρεις, όμως, η λύση φαίνεται να είναι πιο απλή απ' ότι νομίζουμε.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, μπορεί να νομίζουμε ότι θέλουμε αυτό το καινούριο παντελόνι ή αυτά τα καινούρια παπούτσια, όμως μακροπρόθεσμα, αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα είναι το να προσφέρουμε στους άλλους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας πραγματοποιήθηκε πείραμα που έδειξε ότι όσοι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τα χρήματά τους για να κάνουν ένα δώρο σε κάποιον άλλο αντί να τα ξοδέψουν για τον εαυτό τους εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας.
Μάλιστα, δεν είχε σημασία πόσα χρήματα χάλασαν, αλλά η ίδια η κίνηση...
Το μαθηματικό πρόβλημα που έγινε viral! Εσείς μπορείτε να βρείτε τη λύση;
Πάνω από 30.000 shares στο Facebook, 90.000 likes και το ίντερνετ προσπαθεί να λύσει αυτόν τον γρίφο.
Πόσο κάνει τελικά 8+11;

Όπως σημειώνει ο Independent, το προφανές είναι ότι οι προσθέσεις δεν είναι σωστές. Άρα εξετάζουμε πως προκύπτουν τα αποτελέσματα, ώστε να οδηγηθούμε και στη λύση του 8+11.
Υπάρχουν λοιπόν δύο λύσεις.
Μέθοδος 1η
Η μία μέθοδος είναι να προσθέσουμε το πραγματικό αποτέλεσμα της πρόσθεσης στο αποτέλεσμα που προηγείται. Άρα:
1+4=5
2+5(+5)=12
3+6(+12)=21
και
8+11+21=
40
Μέθοδος 2
Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει και πολλαπλασιασμό. Έτσι, προσθέτουμε τον δεύτερο αριθμό με τον επόμενο από εκείνο του προηγούμενου πολλαπλασιασμού.
1+(4x1)=5
2+(5x2)=12
3+(6x3)=21
και εάν υποθέσουμε ότι λείπουν κάποια ενδιάμεσα στάδια, συμπεραίνουμε ότι
8+(11x8)=
3+88=
96
Ποια είναι όμως η σωστή απάντηση. Το μοτίβο προϋποθέτει ότι υπάρχει μια διαφορά 3 μονάδων μεταξύ των αριθμών που προσθέτουμε και αυξάνονται ανά ένα σε κάθε πρόσθεση. Εκτός από όταν η σειρά πηγαίνει από το 3+6 στο 8=11. Σύμφωνα με τον Independent, το πιο πιθανό είναι ότι λείπουν κάποια ενδιάμεσα στάδια και στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση είναι το 96.
1+4=5
5+2+5=12
12+3+6=21
21+4+7=32
32+5+8=45
45+6+9=60
60+7+10=77
77+8+11=
96
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!