Σάββατο 4 Μαρτίου 2017


Ένας μικρός πανικός προκλήθηκε στο ελληνικό διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες, όταν κυκλοφόρησε από ορισμένα blogs η "είδηση", πως τα κέρματα των 100 δραχμών μπορούν να πωληθούν μέχρι και για 5.000 ευρώ το ένα.
Όπως αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα εκτιμάται ότι η "τιμή του νομίσματος 100 δραχμών" κυμαίνεται περίπου στα 50 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, το κέρμα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το αστέρι της Βεργίνας αγγίζει για τους συλλέκτες ακόμα και τα 6.500 ευρώ.
Πολλοί πολίτες που διέθεταν κέρματα των 100 δραχμών άρχισαν να τα "βγάζουν" στο διαδίκτυο για να επιχειρήσουν την ανταλλαγή τους έναντι μεγάλων ποσών σε ευρώ. Την ίδια ώρα όμως στο ebay τα κέρματα των 100 δραχμών πωλούνται έναντι ενός ευρώ μόλις.
Ένα υποτιθέμενο "σπάνιο" νόμισμα:

  Κι άλλες αγγελίες που εντοπίσαμε και υπάρχουν ακόμα στο διαδίκτυο:


  Όπως φαίνεται φυσικά, πρόκειται για απάτη που στοχεύει στους ευκολόπιστους πολίτες μιας και αυτά τα νομίσματα δεν είναι "σπάνια" ή "συλλεκτικά", όπως διαφημίζονται από επιτήδειους.
Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ποδαράς (greekcoins.gr), ειδικός εκτιμητής επί των ελληνικών νομισμάτων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν πράγματι κάποια συλλεκτικά νομίσματα μεγάλης αξίας, όμως αυτά δεν βρίσκονται στα χέρια των πολιτών.
"Έχουν βρεθεί κάποια ελάχιστα κομμάτια, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτά που έχει ο κόσμος στα χέρια του", τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Τα νομίσματα σαν τα παραπάνω εικονιζόμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο "έχουν ελάχιστη αξία έως καθόλου", δήλωσε ο κ. Ποδαράς, προσθέτοντας πως αξίζουν "αντικειμενικά, δύο ευρώ το κιλό".

Σε 1.200 υπολογίζονται οι πρόωροι θάνατοι που θα προκληθούν στη Γερμανία και στις γειτονικές της χώρες από τις επιπλέον εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα της Volkswagen που έφεραν λογισμικό παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών ρύπων και πωλήθηκαν στη χώρα αυτή από το 2008 ως το 2015, δείχνει έρευνα που έγινε με συμμετοχή του MIT και τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
“Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 1.200 άνθρωποι στην Ευρώπη θα πεθάνουν πρόωρα, χάνοντας ίσως έως και δέκα χρόνια ζωής, εξαιτίας των επιπλέον εκπομπών που υπήρξαν” σε σχέση με τις προβλεπόμενες, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Massachusetts Institute of Technology (MIT), το οποίο μετείχε στην έρευνα αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Environmental Research Letters.
Οι ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο για την υγεία που θα έχουν τα 2,6 εκατομμύρια εμπλεκόμενα οχήματα τα οποία πωλήθηκαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής από διάφορες μάρκες του ομίλου (VW, Audi, Skoda, Seat).
Για τους ερευνητές “οι επιπλέον εκπομπές (ρύπων) σε σχέση με αυτές που επιτρέπονται από τους ελέγχους είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία, όχι μόνον στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη”, καθώς η ρύπανση δεν γνωρίζει σύνορα.
Ως εκ τούτου, αυτοί οι πρόωροι θάνατοι θα αφορούν πιθανόν σε ποσοστό 40% τη Γερμανία, αλλά και γειτονικές της χώρες, κυρίως την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γαλλία, σύμφωνα με τους ίδιους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η WIND Ελλάς στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει μια μεγάλη λίστα με ειδικότητες στις οποίες ζητά προσλήψεις.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, αποστολή βιογραφικού και αναζήτηση θέσης στην εταιρεία, δείτε ΕΔΩ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!