Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Σούπερ νησάκια για μονοήμερες εκδρομέςΆρωμα διακοπών, βουτιές σε διάφανα νερά και οικονομία μονοήμερης… τρία σε ένα. Τα κοντινότερα στην πόρτα του σπιτιού μας νησιά υπόσχονται βουτιές, βόλτες και ουζάκια πλάι στο κύμα, όλα σε συσκευασία λίγων ωρών, και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε διαμονή. Φύγαμε για μονοήμερη…

Στο Αγκίστρι


Η περίφημη Χαλικιάδα, αυτή η παραλία με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά, είναι λόγος αρκετός για μια μονοήμερη στο Αγκίστρι. Δεν είναι, όμως, ο μόνος: Είναι και οι δύο Δραγονέρες, μικρή και μεγάλη, με επίσης υπέροχα νερά, ευκολότερη πρόσβαση (στη Χαλικιάδα θα χρειαστεί να κατεβείτε και μετά να ανεβείτε ένα απότομο μονοπάτι) και άφθονη σκιά από δέντρα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα. Είναι, επίσης, τα ουζάκια στο μπαλκόνι της Αλκυόνης, δίπλα στη μικρή παραλιούλα της Σκληρής και με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Και είναι και η καταπράσινη ενδοχώρα, ιδανική για απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το πλοίο της επιστροφής. Η πρώτη αναχώρηση από Πειραιά για Αγκίστρι είναι τις Κυριακές στις 7.50 και η τελευταία επιστροφή είναι στις 21.00. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 11€ one way.

Διαβάστε περισσότερα - Αγκίστρι: Το καλοκαίρι… δίπλα μας

Στην Αίγινα και τη Μονή


Ακόμα πιο κοντά, με ακόμα πιο βολικά δρομολόγια πλοίων, η Αίγινα μπορεί να μην έχει τις σούπερ εντυπωσιακές παραλίες του Αγκιστρίου, έχει όμως μια πολύ γραφικότερη παραλιακή περαντζάδα για τις απογευματινές σας βόλτες, πολλές ευκαιρίες για sightseeing, ένα γλυκύτατο ψαροχώρι, την Πέρδικα, για τα μεσημεριανά σας ουζάκια, κι ένα ακατοίκητο νησάκι, τη Μονή ακριβώς απέναντι, με τα ωραιότερα νερά του Σαρωνικού για τις βουτιές σας. Αν είστε πρωινοί τύποι, το πρώτο flying φεύγει από τον Πειραιά στις 7.45 το πρωί, και το πρώτο ferry boat στις 8.20, η δε τελευταία επιστροφή είναι τα Σάββατα στις 20.10 και τις Κυριακές στις 20.45. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 8€ one way.



Διαβάστε περισσότερα - Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα Σαββατοκύριακο
και Μονή: Βουτιές στο τιρκουάζ του… Σαρωνικού (!)

Στα Λιχαδονήσια


Τα μικρά εξωτικά νησάκια, τις αεροφωτογραφίες των οποίων βλέπετε παντού στο internet τελευταία (και για τα οποία σας τα είπαμε κι εμείς πρόσφατα) βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και τα Καμένα Βούρλα και έχουν κάτι από Καραϊβική. Σμαραγδένια νερά, ηφαιστειογενές έδαφος, τόσο ανοιχτόχρωμη που θα την έλεγες σχεδόν λευκή άμμο, και πυκνή βλάστηση που φτάνει ως το κύμα συνθέτουν το φαντασμαγορικό τοπίο. Το καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα ξεκινά στις 12.00 και επιστρέφει στις 20.00, στοιχίζει 12€ για ενήλικες (6€ για παιδιά) μετ’ επιστροφής και περιλαμβάνει ξαπλώστρα στην παραλία. Αν πεινάσετε, στην παραλία ψήνονται ολημερίς σουβλάκια –έξτρα πόντοι αναδρομής στις διακοπές των παιδικών μας χρόνων. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Λιχαδονήσια έχει το Visit Edipsos, εδώ.
in2life.gr

Λίγο γιαούρτι με πλήρη λιπαρά την ημέρα μπορεί να ελαττώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης κατάθλιψης - ίσως επειδή ωφελεί την χλωρίδα του εντέρου, αναφέρουν επιστήμονες από την Ισπανία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με περισσότερους από 14.000 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μισός κεσές γιαούρτι επί τουλάχιστον επτά φορές την εβδομάδα μείωνε τον κίνδυνο κατάθλιψης ιδίως στις γυναίκες.

Τα λίγων λιπαρών γιαούρτια και τα γιαούρτια με προβιοτικά δεν φάνηκε να ασκούν ανάλογη δράση, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Journal of Nutrition».

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Ναβάρα και της Λας Πάλμας, πραγματοποίησαν την μελέτη τους σε 14.539 άνδρες και γυναίκες μέσης ηλικίας 37 ετών κατά την έναρξή της, τους οποίους παρακολούθησαν επί 9,3 χρόνια κατά μέσον όρο.

Στη διάρκεια της μελέτης οι εθελοντές συμπλήρωναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ερωτηματολόγια διατροφής και αξιολόγησης της ψυχικής κατάστασης.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 727 από τους εθελοντές είχαν εκδηλώσει κατάθλιψη.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, οι γυναίκες που καθημερινά έτρωγαν τουλάχιστον μισό κεσέ γιαούρτι (125 γραμμάρια) είχαν κατά 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

Η αντίστοιχη συσχέτιση στους άνδρες δεν ήταν στατιστικώς σημαντική.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πως ακριβώς θα μπορούσε το γιαούρτι να συσχετίζεται με την προστασία από την κατάθλιψη, αλλά προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η ισορροπία των βακτηρίων στο παχύ έντερο (μικροβιακή χλωρίδα ή μικροβίωμα του εντέρου) παίζει ρόλο στη ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης από τα κέντρα του εγκεφάλου και το γιαούρτι είναι ένα από τα τρόφιμα που επηρεάζουν ευνοϊκά την χλωρίδα του εντέρου.

Πηγή tanea.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις σε κάποια περιοχή είναι η κίνηση, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο.

Το θέμα του πάρκινγκ είναι ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει με μελλοντικό update, το Google Maps, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα του πάρκινγκ στην περιοχή που ετοιμάζεσαι να πας.

Σύμφωνα με το Android Police, υπάρχουν γραμμές κώδικα που δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η Google να επιτρέψει στο Google Maps να σου δίνει πληροφορίες για το πάρκινγκ, όπως κάνει για παράδειγμα με την κίνηση.

Φυσικά δεν θα λέει στους χρήστες που θα βρουν θέση να παρκάρουν (κάτι που θα θέλαμε πολύ να δούμε), αλλά θα δίνει «βαθμολογίες» για το πάρκινγκ ανάλογα την περιοχή βγάζοντας τις ενδείξεις «Easy, Medium, Limited».

Προς το παρόν δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως ακριβώς θα λειτουργεί, ωστόσο σίγουρα θα είναι χρήσιμη πληροφορία πριν πας κάπου να γνωρίζεις αν θα ταλαιπωρηθείς με το θέμα του πάρκινγκ.

ΠΗΓΗ: techblog.gr
Πώς θα στήσω το τέλειο barbecueΩραίες μουσικές στα ηχεία, μια μπύρα ή ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ στο χέρι, αρκετά κιλά πρωτεΐνης στη σχάρα. Το καλοκαίρι ζητά το Barbecue και το Barbecue σημαίνει καλοκαίρι.

Ιδού όσα πρέπει να γνωρίζετε για να το κάνετε σωστά.

Η ψησταριά

Μια απλή ψησταριά κάρβουνου, όπως αυτή εδώ από τα Praktiker, δε θα σας κοστίσει παραπάνω από 10€, ενώ στην περίπτωση της ψησταριάς υγραερίου οι τιμές είναι ελαφρώς πιο υψηλές. Για παράδειγμα, αυτή εδώ της GAZ&GRILL, η οποία κοστίζει 90€.  Σημειώστε επίσης ότι στην αγορά ψησταριάς (με κάρβουνο ή υγραέριο) έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ κλειστής και ανοικτής. Η κλειστή ψησταριά έχει ένα μπόνους: σας επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσετε και σαν φούρνο (π.χ. για κρεατικά στη γάστρα ή νοστιμότατες πίτες).

Αν τώρα θελήσετε κάτι πιο επαγγελματικό, οι τιμές αυξάνονται και μπορούν να ξεπεράσουν τα 1000€. Για παράδειγμα, αυτή εδώ της Broil, κοστίζει 1099€.

Σημειώστε ότι στην κατηγορία των ψησταριών που δουλεύουν με υγραέριο, κυκλοφορούν και συγκεκριμένα μοντέλα τα οποία διαθέτουν ηφαιστειακή πέτρα στο εσωτερικό τους, η οποία θερμαίνεται ομοιόμορφα και ψήνει το φαγητό ανάλογα.

Αν επιλέξετε ψησταριά με κάρβουνο, θα πρέπει να δώσετε βάση στην επιλογή του, καθώς αυτή θα κρίνει και την ποιότητα του ψησίματος. Αποφύγετε τα συσκευασμένα, βιομηχανοποιημένα κάρβουνα που πωλούνται σε σούπερ-μάρκετ, βενζινάδικα, κλπ, καθώς προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά που είναι μεν εύφλεκτα, αλλά δεν θα προσδώσουν στο φαγητό σας την παραμικρή γεύση.

Τα εργαλεία

Εργαλεία για το Barbecue υπάρχουν άφθονα στο εμπόριο (απλά, σύνθετα, με όμορφο design, κλπ). Ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε, προμηθευτείτε οπωσδήποτε σπάτουλες και τσιμπίδες, οι οποίες είναι απαραίτητες για το γύρισμα του κρέατος. Προσοχή όμως: αποφύγετε πηρούνια και πηρούνες. Οι χυμοί του κρέατος που θα κάνουμε τόσο κόπο να διατηρήσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι αμαρτία να χαθούν αν αρχίσουμε να το τσιμπάμε και να το «τραυματίζουμε».

Tip: Βυθίζοντας το κρέας μας για λίγες ώρες σε διάλυμα αλατόνερου (σε αναλογία ¼ φλυτζανιού αλάτι σε 4 φλυτζάνια νερό), εξαναγκάζουμε όλη αυτή την υγρασία να βγει από τους μύες και να διαποτίσει το κρέας. Το αποτέλεσμα; Κρέας σούπερ μαλακό!

Οι συνταγές

Δύο φιλέτα κοτόπουλο πάνω στη σχάρα και αυτό ήταν; Ε, όχι: Προτιμότερο είναι να επιλέξετε κάποιες πιο ιδιαίτερες γεύσεις για να εντυπωσιάσετε την παρέα και να ικανοποιήσετε τους ουρανίσκους της. Όπως για παράδειγμα καυτερά μαριναρισμένα μπριζολάκια, καβούρια BBQ, παϊδάκια κοτόπουλου BBQ, σαρδέλες με τσίλι ή μεξικάνικες μπριζόλες. Δείτε αναλυτικά συνταγές εδώ.

Τι πίνουμε;

Η επιλογή του κατάλληλου κρασιού για να «παντρευτεί» με το κρέας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Λόγω ζέστης, καλό θα ήταν να προσανατολιστείτε προς ένα φρέσκο ερυθρό που θα μπορείτε να πιείτε και ελαφρώς δροσερό, ή και ένα Αγιωργίτικο ροζέ που θα πιείτε κρύο και δροσιστικό. Δείτε εδώ και εδώ μερικές κορυφαίες επιλογές σε ροζέ. 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!