Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, ένα εσώρουχο του Μάικλ Τζόρνταν, από την προσωπική συλλογή του σωματοφύλακά του Τζον Μάικ Βόσνιακ, είχε μπει σε δημοπρασία. Η κατάσταση του ρούχου ήταν «εξαιρετικά χρησιμοποιημένο».

Αυτό δεν εμπόδισε κάποιον ή κάποια να δώσει $2.784 για να το αποκτήσει. Αυτό είναι και το πιο τρελό αντικείμενο που έχει πουληθεί και ανήκει ή φέρει την υπογραφή του Μάικλ Τζόρνταν.

Η… περιουσία στα χέρια του Βόσνιακ

Η ιστορία του Βόσνιακ, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός, δεν είχε ευτυχισμένο τέλος. Πέρασε πολλά στο πλευρό του MJ. Και έλαβε πάμπολλα δώρα. «Έφυγε» από τη ζωή τον Γενάρη του 2020, σε ηλικία 69 ετών, νικημένος από τον καρκίνο. Και ξωπίσω του άφησε μία τεράστια κληρονομιά συλλεκτικών αντικειμένων του Μάικλ Τζόρνταν.

Η οικογένειά του, μετά τον θάνατό του, ξεκίνησε να δημοπρατεί τα προσωπικά αντικείμενα του έξι φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ που ήταν στην κατοχή του Βόσνιακ. Το πιο πρόσφατο κομμάτι είναι κάπως… προσωπικό.

 

Τα τυριά αποτελούν αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, τα τυριά είναι πολύ θρεπτικά, καθώς περιέχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Το έγκριτο επιστημονικό σάιτ Medical Daily, λοιπόν, έφτιαξε μία λίστα με τα 5 τυριά, που είναι τα πιο υγειινά και αιτιολογεί το γιατί.

Δείτε:

Κατσικίσιο τυρί
Περιέχει λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με το τυρί που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα, γι’ αυτό αποτελεί καλύτερη επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω της περιεκτικότητάς του σε καζεΐνη Α2. Το κατσικίσιο τυρί είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μοτσαρέλα

Η μοτσαρέλα είναι εξαιρετικά αγαπητή στους περισσότερους καταναλωτές. Έχει γαλακτώδη γεύση και απαλή υφή. Ταυτόχρονα, έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) από άλλους τύπους τυριών. Καλύπτει επίσης το 15% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο ανά μερίδα.

Παρμεζάνα
Ανήκει στην κατηγορία των τυριών που όσο ωριμάζουν γίνονται καλύτερα. Η περιεκτικότητά της σε λακτόζη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτό αποτελεί καλή επιλογή για τα άτομα με ευαισθησίες και δυσανεξία στη λακτόζη. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο,. Μάλιστα, είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητές και άτομα με έντονο πρόγραμμα.

Αυτό το τυρί μοιάζει με την παρμεζάνα, καθώς ανήκειστα τυριά ωρίμανσης και αποτελεί καλή επιλογή για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης αποτελεί πηγή βιταμίνης Κ2, που βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης ασβεστίου στις αρτηρίες που περιβάλλουν την καρδιά.

Ρικότα

Παρότι συνήθως παρασκευάζεται από υπολείμματα άλλων τυριών, είναι πιο υγιεινή από άλλα είδη τυριών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μυών. Επιπλέον, αποτελεί πηγή ορισμένων αμινοξέων όπως η λευκίνη, που προάγει την αποκατάσταση των μυών και των οστών. Η ρικότα είναι επίσης πλούσια σε ασβέστιο και έχει χαμηλά επίπεδα νατρίου.

 

Σχέδιο προσωρινής χαλάρωσης των κανονισμών σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου επεξεργάζεται η βρεατανική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ξένους οδηγούς φορτηγών, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις, μεταξύ άλλων στην προμήθεια καύσιμων.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα εκδώσει βραχυπρόθεσμα έως και 5000 προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (visa), μπροστά στην έλλειψη περίπου 100.000 ξένων οδηγών βαρέων οχημάτων, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία και το Brexit.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλά βενζινάδικα έχουν κλείσει προσωρινά, καθώς ενώ υπάρχει απόθεμα καυσίμων, δεν υπάρχουν οδηγοί να το μεταφέρουν από τις κεντρικές δεξαμενές.Στα υπόλοιπα πρατήρια που λειτουργούν δημιουργούνται ουρές από κόσμο. Αυτή η χαοτική κατάσταση, εκτός από την αναστάτωση που έχει επιφέρει στον κλάδο, έχει προκαλέσει φόβο στους καταναλωτές με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ραγδαία η ζήτηση υγρών καυσίμων.

Κλειστά πρατήρια βενζίνης

Η BP έκλεισε προσωρινά κάποια από τα 1.200 πρατήριά της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω έλλειψης αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, την οποία απέδωσε στις ελλείψεις οδηγών φορτηγών, ενώ η Esso της ExxonMobil είπε ότι επηρεάστηκε μικρός αριθμός από τα 200 σημεία λιανικής της Tesco Alliance.

Έτσι, η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον έρχεται να ξεμπλοκάρει τις δυσκολίες όμως έρχεται κόντρα με τις πεποιθήσεις του και τις αποφάσεις για αυστηροποίηση των μεταναστευτικών νόμων (μετά το Brexit) που επιδίωκαν να μπει τέλος στην εξάρτηση της Βρετανίας από το εργατικό δυναμικό ξένων χωρών.

Ο κλάδος των μεταφορέων προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις, καθώς είναι παράλληλα σε εξέλιξη η κρίση στην τιμή των καυσίμων ενώ εδώ και μήνες σουπερμάρκετ και αγρότες προειδοποιούσαν ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών οδηγεί τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε οριακό σημείο, δυσχεραίνοντας τη διανομή προϊόντων στην αγορά.

Ο βρετανικός κλάδος μεταφορών λέει ότι αυτή τη στιγμή χρειάζονται περίπου 100.000 περισσότεροι οδηγοί καθώς περίπου 25.000 επέστρεψαν στην Ευρώπη πριν από το Brexit και η πανδημία έπαυσε προσωρινά τη διαδικασία πιστοποίησης για νέους εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο φορέας που εκπροσωπεί το λιανεμπόριο στη Βρετανία επισήμανε ότι, αν δεν βρεθούν περισσότεροι οδηγοί μέσα σε 10 ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία έλλειψή τους, τότε είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει σημαντική διατάραξη ενόψει των Χριστουγέννων.

 

O Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του συνεχίζει να σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από τη Ρωσία, μια κίνηση που πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσιγκτον.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή Face the Nation με τη Μάργκαρετ Μπρέναν στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ο Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα η Άγκυρα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα αγοράσει.

Η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν -ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής- ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!