Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016


Μετά τα δημοσιεύματα που τους θέλουν να χωρίζουν, άλλοτε επειδή η 41χρονη σταρ έχει φτάσει τα 37 κιλά και άλλοτε για τα χρήματα, νέο δημοσίευμα της «Radar Online», υποστηρίζει ότι η Άντζι κερατώνει τον Μπραντ Πιτ με έναν παντρεμένο πρώην της, που δεν είναι άλλος από τον Ντάνιελ Κραίγκ!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Radar Online», η 47χρονη σταρ το τελευταίο διάστημα έχει έρθει πολύ «κοντά» με τον πρώην «Τζέιμς Μποντ», με τον οποίο υπήρξαν ζευγάρι στο παρελθόν, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία «Tomb Raider».

Και μπορεί να είναι παντρεμένοι κι οι δυο (εκείνη με τον Μπραντ Πιτ και εκείνος με την Ρέιτσελ Βάις), αλλά τα τηλέφωνα το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει «φωτιά».

Έμπιστη πηγή, υποστηρίζει πως οι δυο τους ξαναήρθαν «κοντά», όταν η Τζολί κάνοντας την αρχή, του τηλεφώνησε για να τον επαινέσει για την πίεση που άσκησε στις ΗΠΑ ώστε να μειωθούν οι νάρκες και άλλα εκρηκτικά στις ζώνες διαμάχης ανά ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως κουβέντα στην κουβέντα οι δυο «πρώην» θυμήθηκαν τα παλιά, καθώς «ανέκαθεν είχαν καλές σχέσεις, και είναι πολύ συγκινημένοι που επανενώνονται για έναν καλό σκοπό», μιας και λέγεται πως η 41χρονη σταρ πίεσε τον 47χρονο Κραιγκ να γίνουν «ομάδα» ώστε να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ορυχείων και των κινδύνων που μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη.

ΠΗΓΗ: mad.tv

Το θύμα δέχεται ένα ξαφνικό χαστούκι και αρχίζει να κινείται προς το στόμα του χαμαιλέοντα με επιτάχυνση 40 g. Δύσκολο να ξεκολλήσει κανείς από τη γλώσσα του τέρατος, καλυμμένη με σάλιο 400 φορές πιο παχύρρευστο από το ανθρώπινο.

Οι φυσικές ιδιότητες του σάλιου παίζουν μεγάλο ρόλο στην κυνηγετική ικανότητα των χαμαιλεόντων, αναφέρουν βέλγοι ερευνητές στην επιθεώρηση Nature Physics.

Ο μηχανισμός με τον οποίο οι χαμαιλέοντες εκτοξεύουν τη γλώσσα τους, η οποία συχνά έχει διπλάσιο μήκος από το σώμα τους, είναι σχετικά καλά γνωστός. Λιγότερο σαφές ήταν το πώς τα ερπετά καταφέρνουν να συγκρατούν τη λεία τους καθώς η γλώσσα επιστρέφει στο στόμα με επιταχύνσεις που θα έσπαγαν τα ανθρώπινα κόκαλα.

Το... σαλιωμένο πείραμα

Για να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους για το ρόλο του σάλιου, οι ερευνητές τοποθέτησαν μια διαφανή πλάκα μικροσκοπίου μπροστά σε ένα νόστιμο έντομο. Ο μπερδεμένος χαμαιλέοντας εκτόξευε τη γλώσσα προς τον στόχο, με αποτέλεσμα να αφήσει έναν λεκέ σάλιου στην πλάκα.

Οι σαλιωμένες πλάκες τοποθετήθηκαν στη συνέχεια υπό κλίση στο εργαστήριο και οι ερευνητές άφησαν μια μικρή μεταλλική σφαίρα να κυλήσει πάνω τους, κάτι που τους επέτρεψε να υπολογίσουν πόσο παχύρρευστο ήταν το σάλιο και ποιες δυνάμεις συνάφειας ασκούνταν ανάμεσα στο σάλιο και την πλάκα.

Η ανάλυση έδειξε ότι το σάλιο του χαμαιλέοντα έχει ιξώδες 400 φορές μεγαλύτερο από το ανθρώπινο σάλιο - είναι δηλαδή περίπου όσο παχύρρευστο είναι το μέλι.

Η υψηλή «ιξώδης συνάφεια» που προσφέρει το σάλιο επιτρέπει στους χαμαιλέοντες να αρπάζουν θύματα που αντιστοιχούν στο 30% του σωματικού τους βάρους.

Αν το σάλιο του ερπετού είχε το ίδιο ιξώδες με το ανθρώπινο σάλιο, επισημαίνουν οι ερευνητές, η λεία τους θα έπρεπε να είναι 50 φορές ελαφρύτερη.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Μία ισπανική εταιρεία, βγάζει στην παραγωγή το πρώτο… μπλε κρασί στον κόσμο! Σύμφωνα με το Olive Press, έξι επιχειρηματίες κατάφεραν και δημιούργησαν το «Gik», όπως ονόμασαν το μπλε κρασί από το Bierzo της βόρειας Ισπανίας, το οποίο είναι ποικιλία από κόκκινα και λευκά σταφύλια. Το κρασί προήλθε έπειτα από έρευνες δύο ετών, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Οι δημιουργοί του μπλε κρασιού προτείνουν να σερβίρεται κρύο, λόγω της γλυκύτητας που έχει, ενώ στοχεύουν στους νεότερους καταναλωτές, οι οποίοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό στην οινοποσία. Το μπουκάλι κοστίζει 10 ευρώ και το πλάνο των έξι επιχειρηματιών είναι να φτιάχνουν το κρασί σε διαφορετικά οινοποιεία σε ολόκληρη την Ισπανία.
mple krasi

Η εξέλιξη του Facebook Messenger δεν περιορίζεται μόνο στη προσθήκη νέων λειτουργιών, αλλά και σε ένα γενικότερο “lifting” της πλατφόρμας που θα βοηθά τους χρήστες να επικοινωνούν με τους φίλους τους με μεγαλύτερη ευκολία και έχοντας στη διάθεση τους περισσότερες επιλογές. Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης, η Facebook παρουσιάζει την επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που θα κάνει την εμφάνιση της σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες. Στο εξής θα εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες συνομιλίες στην κορυφή, αλλά στη συνέχεια θα εμφανίζεται η νέα κατηγορία “Favorites” που θα περιλαμβάνει τους φίλους με τους οποίους έχετε συχνότερη επαφή. Παράλληλα, θα πέσει περισσότερο βάρος στην ενότητα “Active Now” για να βλέπετε ποιοι φίλοι βρίσκονται online εκείνη τη στιγμή, αλλά και στις ειδοποιήσεις για όσους έχουν γενέθλια.
Επίσης, To Facebook Messenger  δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν, να διαβάζουν και να απαντούν σε SMS που έρχονται στο κινητό τους.

«Σε χρόνο ρεκόρ το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προβάλει διαφορετική εικόνα και ανανεώνεται», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής, καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, μαζί με τον αντιπρόεδρο, καθηγητή Γιώργο Ανδρουλάκη.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Καρδάσης «το Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρέμενε επί σειρά ετών με τα ίδια προγράμματα σπουδών, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ακαδημαϊκή στασιμότητα», και τόνισε ότι αύριο το βράδυ αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ η πρόσκληση για εγγραφή φοιτητών σε έξι νέα προγράμματα σπουδών που χαρακτηρίζονται από καινοτομίες.
Τα νέα προγράμματα είναι τα εξής:
– Δημιουργική γραφή σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
– Επιστήμη της Αγωγής, δηλαδή ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα γραπτού και προφορικού λόγου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
– Σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές, που είναι αποκλειστικό πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου.
– Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, που είναι συνεργασία του ΕΑΠ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
– Κοινωνιολογία, ιστορία και ανθρωπολογία στον αθλητισμό.
– Γλωσσική εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο είναι στην αγγλική γλώσσα.
Σύμφωνα με τον κ. Καρδάση, επίκειται και ένα έβδομο πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορά το μάνατζμεντ στον δημόσιο τομέα.
Αναφερόμενος στις καινοτομίες, ο ίδιος σημείωσε πως «μία πρώτη σημαντική καινοτομία είναι ότι η φοίτηση ξεκινά τον Οκτώβριο, διότι μέχρι τώρα το ενδιαφέρον εκδηλωνόταν τον Οκτώβριο, η κλήρωση γινόταν τον Δεκέμβριο και η φοίτηση ξεκινούσε τον επόμενο Οκτώβριο, δηλαδή έπειτα από 11 μήνες».
Η δεύτερη σημαντική καινοτομία που υλοποιείται από αυτήν την ακαδημαϊκή χρονιά, είναι η δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων θεματικών ενοτήτων, χωρίς διαδικασία κλήρωσης.
Η τρίτη καινοτομία αφορά την ψηφιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των νέων προγραμμάτων, που σημαίνει μία σχετική μείωση του κόστους σπουδών.
Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, ο κ. Καρδάσης υποστήριξε ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάνει άνοιγμα σε νέους επιστήμονες για τα νέα προγράμματα σπουδών. Σε αυτό το σημείο επεσήμανε: «Δίνουμε τη δυνατότητα κύριας απασχόλησης στο ΕΑΠ νέων επιστημόνων, που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι οποίοι τώρα φεύγουν για το εξωτερικό». «Μέσα στον Ιανουάριο ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε τις πανεπιστημιακές εκδόσεις του ΕΑΠ, μέσα από τη δημιουργία εκδοτικού οίκου, με στόχο να διανεμηθεί στην ελεύθερη αγορά το εκπαιδευτικό υλικό του», πρόσθεσε.
«Στοχεύουμε στην ενίσχυση νέων επιστημόνων μέσω της έκδοσης διδακτορικών διατριβών, στην έκδοση μονογραφιών από Έλληνες συναδέλφους, μεταφράσεις ξένων επιστημονικών βιβλίων, καθώς και ένα ερευνητικό πρόγραμμα που θα καταλήγει σε εκδοτικό, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην επανάσταση του 1821, ενόψει του γεγονότος ότι σε πέντε χρόνια συμπληρώνονται δύο αιώνες από το συγκλονιστικό γεγονός της ελληνικής επανάστασης», υπογράμμισε ο κ. Καρδάσης.
Όσον αφορά την πληρωμή των διδάκτρων, σημείωσε ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η εξόφλησή τους θα παραταθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Νέες αλλαγές στο Twitter: Ανεβάστε βίντεο ως και 140 δευτερολέπτων
Νέες αλλαγές, οι οποίες αυτήν τη φορά αφορούν στα βίντεο, ανακοίνωσε σήμερα το Twitter, που πλέον θα επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν βίντεο διάρκειας ως και 140 δευτερολέπτων, αυξάνοντας εντυπωσιακά το όριο από τα 30 δευτερόλεπτα που ήταν μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, η αλλαγή αυτή ισχύει και για τα βίντεο του Vine, της video streaming υπηρεσίας του Twitter, όπου το όριο μέχρι τώρα ήταν τα 6 μόλις δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, για ορισμένους διαφημιζόμενους στο κοινωνικό δίκτυο θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας βίντεο διάρκειας ως και δέκα λεπτών.

"Το βίντεο εξελίσσεται σε ολοένα και περισσότερο κεντρικό κομμάτι των συζητήσεων που γίνονται σε πραγματικό χρόνο στο Twitter", δήλωσε το ανώτατο στέλεχος του Twitter Τζέρεμι Ρίσελ.

Εξάλλου, το Twitter ανακοίνωσε και το λανσάρισμα της εφαρμογής για smartphones "Twitter Engage", η οποία θα επιτρέπει σε διαφημιζόμενους να αναλύουν σε βάθος τις αλληλεπιδράσεις τους με τους χρήστες.
news.gr
Γιατί πριν τον ύπνο πρέπει να βάζετε σαπούνι κάτω από τα σεντόνια
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, όσο και αν στριφογυρίσετε στο κρεβάτι σας ή όποιες στάσεις σώματος δοκιμάσετε, ίσως φταίει το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών από το οποίο πάσχετε. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, κάθε χρόνο, πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται με το εν λόγω σύνδρομο, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θεραπεία.
Το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών (restless legs syndrome, RLS) είναι μια περίεργη πάθηση που χαρακτηρίζεται ως νευρολογική διαταραχή ύπνου. Πρόκειται από μια μη ηθελημένη ανάγκη κίνησης, συνήθως των κάτω άκρων των ποδιών αλλά μερικές φορές και των χεριών και σπάνια του κορμού. Οι πάσχοντες, έχουν την επιθυμία να κινούν τα πόδια τους, συχνά υποφέρουν από κράμπες και επηρεάζεται το κεφάλι, τα χέρια, ο κορμός και άλλα μέρη του σώματος. Το σύνδρομο, προκαλείται από διαταραχές στο νευρικό σύστημα ενώ τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως τις βραδυνές ώρες όταν ο πάσχοντας ξαπλώνει στο κρεβάτι διαταράσσοντας τον ύπνο και φυσικά προκαλεί εκνευρισμό.
Τα άτομα που έχουν το σύνδρομο συνήθως αναφέρουν συμπτώματα που περιγράφονται σαν ανατριχίλα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, πόνος, τράβηγμα ή ακόμη σαν κάτι που έρπει κάτω από το δέρμα. Αν και δεν υπάρχει επίσημη θεραπεία για το σύνδρομο, εντούτοις υπάρχουν και φυσικές πατέντες που αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αποτελεσματικότητα. Αυτό που χρειάζεται, είναι μια καθαρή πλάκα σαπουνιού, χωρίς άρωμα, την οποία όπως αναφέρεται σε μια σειρά από ιατρικά σάιτ, τοποθετείται ανάμεσα στα σεντόνια ή κάτω από το κατωσέντονο (Μερικοί, προτιμούν να τοποθετούν το σαπούνι μέσα σε μια καθαρή κάλτσα για να μην λερωθούν τα σεντόνια - όπως εξυπηρετεί τον καθένα)
Το σαπούνι πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αντικαθίσταται με νέο - πάντα φρέσκο- όταν εκείνο ξεραθεί καθώς χάνει την αποτελεσματικότητά του. Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες ή μελέτες για την εξήγηση της επίδρασης του σαπουνιού, αλλά σε αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μετά το τρικ με το σαπούνι, ο ύπνος τους βελτιώθηκε αισθητά και τα συμπτώματα είτε εξαφανίστηκαν ή ελαττώθηκαν.
Euro 2016: Ανατροπή και πρωτιά για την Κροατία, τρίτη η Τουρκία
Συναρπαστικό ήταν το φινάλε στον 4ο Όμιλο του Euro 2016, με την Κροατία να “κλέβει” την πρωτιά από την Ισπανία στο 88' (2-1), ενώ την Τουρκία να αφήνει... στον τόπο την Τσεχία (2-0) και να ελπίζει σε πρόκειση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Στο Μπορντό, Ισπανία και Κροατία “βολεύονταν” με την ισοπαλία, όμως οι Κροάτες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφεραν να πάρουν το κάτι παραπάνω, παίρνοντας τη νίκη με 2-1.

Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς, στο 6ο λεπτό, με τον Μοράτα να σπρώχνει στα δίχτυα την μπάλα μετά από πλασάρισμα του Φάμπρεγας, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Νολίτο δεν κατάφερε με πλασέ να κάνει το 2-0, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 14' ήταν η σειρά της “Χρβάτσκα” να απειλήσει, με τον Ράκιτιτς να “κρεμάει” τον Ντε Χέα, όμως την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Οι Κροάτες συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, και τα κατάφεραν τελικά στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Πέρισιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κάλινιτς με έξυπνη προβολή-τακουνάκι νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τους Κροάτες να χάνουν διπλή ευκαιρία στο 57', όταν ο Γεντβάι αρχικά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την κακή έξοδο του Ντε Χέα, και στη συνέχεια της φάσης ο Πιάτσα με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ισπανοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 72', όταν ο διαιτητής... ανακάλυψε πέναλτι υπέρ των “Φούριας Ρόχας”, το οποίο εκτέλεσε ο Ράμος, με τον Σούμπασιτς να αποκρούει και να κρατά το 1-1.

Και αφού οι Ισπανοί δεν εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία τους, το έκαναν οι Κροάτες! Σε μία αντεπίθεση στο 88' οι παίκτες της Κροατίας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Κάλινιτς να δίνει στον Πέρισιτς, που από πλάγια θέση σκόραρε, δίνοντας τη νίκη και την πρωτιά στην ομάδα του.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στη Λανς, η Τουρκία πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση στο τουρνουά, επικρατώντας με 2-0 της Τσεχίας, την οποία πέταξε εκτός συνέχειας (με ισοπαλία έστω θα προκρινόταν) και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων για να περάσει στους 16.

Οι Τούρκοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 10', όταν ο Μορ βρήκε τον Γιλμάζ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Τσεχ, γράφοντας το 1-0.

Οι Τσέχοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο 16', όμως η κεφαλιά του Σίβοκ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρέιτσι, σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαμπατσάν, ενώ συνέχισαν να πιέζουν και είχαν καλές στιγμές στο 23' με τον Καντεράμπεκ και στο 24' με τον Νέτσιντ, ενώ στο 31' ο Καντεράμπεκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με την κοντινή προβολή του να περνά άουτ.

Ο Μπαμπατσάν κράτησε το 1-0 στο 38', αποκρούοντας με δυσκολία το δυνατό σουτ του Πλάσιλ, ενώ σιγά-σιγά οι Τούρκοι ισορρόπησαν το ματς, και μετά τα... προειδοποιητικά πυρά του Μορ που στο 58' δεν κατάφερε νε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, “χτύπησαν” στο 65', με τον Τοπάλ να στρώνει στον Τουφάν και αυτός να “κεραυνοβολεί” τον Τσεχ στην κλειστή του γωνία, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Τουρκίας.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους Τούρκους για πρόκριση, αν και θα πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομίλων.

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:

Κροατία 7
Ισπανία 6
Τουρκία 3
Τσεχία 1

Η Κροατία, ως πρώτη, θα αντιμετωπίσει στους 16 του Euro 2016 μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων, ενώ η Ισπανία διασταυρώνεται με την Ιταλία, σε έναν... πρόωρο τελικό.




- Δείτε ποιοι χάνουν και πόσα κάθε μήνα
- Οι αλλαγές στους μισθούς και τις συντάξεις από τον Ιούλιο
- Αναλυτικοί πίνακες ανάλογα με τον μισθό και τη σύνταξη


Τα πάνω κάτω φέρνει η νέα φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους. Είναι τέσσερα εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που επηρεάζονται από το νέο φορολογικό, οι κρατήσεις αλλάζουν και τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές.

Και εδώ οι αλλαγές επηρεάζονται από το εάν οι φορολογούμενοι έχουν ή όχι και πόσα παιδιά.
Για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά και έχουν μισθό από 621 ευρώ ως 2.000 ή πάνω από 3.071 ευρώ το μήνα θα υπάρξουν αυξήσεις στη φορολογία, δηλαδή το μηνιαίο εισόδημά τους θα μειωθεί.
Αντίθετα θα μειωθεί η φορολογία, δηλαδή θα δουν μικρή αύξηση στο μηνιαίο μισθό ή τη σύνταξη όσοι έχουν εισόδημα από 2.000 ως 3.071 ευρώ το μήνα.
Αναλυτικά:
Μισθός ως 614 ευρώ – Καμία μεταβολή
Μισθός από 621 ως 1.200 ευρώ – Αύξηση φόρου από 0,99 ως 14,07 ευρώ
Μισθός από 1.300 ως 2.000 ευρώ – Αύξηση φόρου από 1,69 ως 19,42 ευρώ
Μισθός από 2.071 ως 3.000 ευρώ – Μείωση φόρου από 4,22 ως 22,44 ευρώ
Για όσους έχουν ένα παιδί και μισθό από 621 ως 1.928 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι από 2,11 ως 15,90 ευρώ.
Για μισθωτούς με δύο παιδιά και εισόδημα από 642 ως 1.928 ευρώ θα υπάρξει αύξηση του φόρου από 0,14 ως και 12,38 ευρώ.
Για μισθωτούς με τρία παιδιά η μηνιαία επιβάρυνση αφορά όσους έχουν μισθό από 1.285 ως 1.785 ευρώ το μήνα, για μισθό από 928 ως 1.214 και από 1.857 ως 3.124 ευρώ το μήνα θα υπάρξει ελάφρυνση του φόρου.
Για έναν συνταξιούχο με σύνταξη 750 το μήνα, η απώλεια θα είναι 6,57 ευρώ το μήνα λόγω της αυξημένης παρακράτησης.
newsit.gr



Στη τζαζ "ζουμάρει" ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επιλέγει από την πλούσια μουσική σκηνή της πόλης τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν, αυτοί επιλέγουν με τη σειρά τους τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν στη διεθνή μουσική σκηνή, συνδυάζουν σαξόφωνα, ηλεκτρικά μπάσα, τύμπανα, κρουστά, πιάνο, μπάσο και στήνουν έτσι, "έξι συνολικά συναυλίες που συνθέτουν το δεύτερο "Jazz festival" της πόλης.

Οι συνέργιες απλώνονται -και αποδίδουν- όχι μόνο στις μουσικές αλλά και στη διοργάνωση, καθώς ο Δήμος (Διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού) συνεργάζεται εφέτος με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και με το φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης -στο καφέ του οποίου ανάμεσα στα αγάλματα- οι συμμετέχοντες στις συναυλίες μουσικοί θα συνεχίζουν με αυτοσχεδιασμούς.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται από την Τετάρτη 22 ως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης, στις 21:30.
Μετά το πέρας των συναυλιών (στις 23:00) και μετά από κάθε συναυλία, οι μουσικοί που μετέχουν στο φεστιβάλ (σε νέα σχήματα) θα παρουσιάζουν νέες μουσικές συμπράξεις, "Jam sessions" (αυτοσχεδιασμούς), στο δροσερό κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης .
«Το "Τζαζ φεστιβάλ" είναι μόνο μια κίνηση στο πλαίσιο της γενικότερης αναζήτησης της μουσικής ταυτότητας της πόλης» είπε σήμερα παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Οι συναυλίες έχουν ως εξής:
Τετάρτη 22 Ιουνίου: PIERRE MARCUS QUARTET FEAT- BAPTISTE HERBIN και -MARK WHITFIELD TRIO στις 21:30 και μετά τις 23:00, στο μουσείο-καφέ του αρχαιολογικού μουσείου "Jam sessions", με τους Σπύρο Ρασιά (πιάνο), Γιάννη Παπαντριανταφύλλου (ακουστικό μπάσο), Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα).
Πέμπτη 23 Ιουνίου: GEORGE AVRAMIDIS VOYAGER και GEORGE AVRAMIDIS VOYAGER στις 21:30 στο θέατρο Κήπου και μετά τις 23:00 στο αρχαιολογικό μουσείο "jam sessions" με τους Σπύρο Ρασιά (πιάνο) και Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη (τύμπανα).
Παρασκευή 24 Ιουνίου: BASS 2 BASS και CRAIG BAILEY QUARTET στις 21:30 στο θέατρο Κήπου και μετά τις 11:00 στο καφέ του αρχαιολογικού Μουσείου, μουσικές συμπράξεις με τους Σπύρο Ράσιπα (πιάνο), Οlivier Gatto (ακουστικό μπάσο) και Sylvian Ghio (τύμπανα).
Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 22 και της Πέμπτης 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν "work shops" Mark Whitfild και Rosario Giulliani αντίστοιχα, με ελεύθερη είσοδο.
Τα εισιτήρια για κάθε συναυλία στοιχίζουν 8 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο Google Chrome καταναλώνει περισσότερη μπαταρία σε σχέση με τον Microsoft Edge, με αποτέλεσμα να περιορίζει την αυτονομία των φορητών υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έκανε δοκιμές με τέσσερα Surface Books, όπου στο καθένα χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός browser και σε διάφορα σενάρια χρήσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, o Microsoft Edge τα κατάφερε καλύτερα από τους υπόλοιπους browsers, δηλαδή τους Chrome, Firefox και Opera.

Κατά το streaming περιεχομένου video σε HD ανάλυση για παράδειγμα, το σύστημα που έτρεχε τον Microsoft Edge άντεξε 7 ώρες και 22 λεπτά, ενώ αυτό που έτρεχε τον Chrome, έμεινε ενεργό μόνο για 4 ώρες και 20 λεπτά.

Η Microsoft πάντως ισχυρίζεται ότι τα συμπεράσματά της σχετικά με τον Chrome, δεν προέκυψαν αποκλειστικά από τις εν λόγω δοκιμές, αλλά και στοιχεία τηλεμετρίας που συνέλεξε από διάφορα άλλα συστήματα με Windows 10.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!