Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Στη Γ' Εθνική θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Άρης, αφού το αίτημά του απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αρνητική απόφαση και για τον Απόλλωνα, με το Λεβαδειακό να παίρνει τη θέση στη Super League.

Στις ερασιτεχνικές κατηγορίες θα παραμείνει ο Άρης και τη νέα αγωνιστική περίοδο, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν δικαίωσε τους «κίτρινους», που ζητούσαν να καλυφθούν οι κενές θέσεις στη Football League από ομάδες της Γ' Εθνικής, επικαλούμενοι τα όσα ορίζει ο ΚΑΠ. Οι δικαστές ωστόσο επικαλέστηκαν τον νέο ΚΑΠ παρότι αυτός θα τεθεί σε ισχύ από τη μεθεπόμενη σεζόν. Ως εκ τούτου, οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν στη Γ' Εθνική και τη σεζόν 2015/16.
Αρνητική ήταν η απόφαση της Επιτροπής και στο αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος διεκδικούσε μαζί με το Λεβαδειακό τη θέση που άφησε η Κέρκυρα με τον υποβιβασμό της. Οι Βοιωτοί θα είναι τελικά αυτοί που θα συνεχίσουν στη Super League.

http://simantra.blogspot.gr 
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους... κατέστρεψαν ένα αρχαίο χριστιανικό μοναστήρι, ηλικίας 1600 ετών, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της χώρας βασιζόμενη σε ένα δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών.

"Το Ισλαμικό Κράτος κατεδάφισε το χριστιανικό μοναστήρι του Αγίου Ιουλιανού (Μαρ Ελιάν) στα νοτιοανατολικά της Χομς" αφού κατέλαβε την πόλη Αλ Καριατάιν την 6η Αυγούστου.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να ισοπεδώσουν το καθολικό μοναστήρι "με το πρόσχημα ότι λάτρευε άλλον Θεό εκτός του Αλλάχ", σημειώνει το Παρατηρητήριο.

Όταν κατέλαβαν την Αλ Καριατάιν, όπου βρισκόταν το μοναστήρι, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 230 κατοίκους της. Ο Τζακ Μραντ, ο ηγούμενος της μονής, απήχθη πριν από περίπου 12 εβδομάδες.

Από τις αρχές του έτους το ΙΚ έχει καταλάβει, λεηλατήσει και καταστρέψει πολλούς ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την αρχαία πόλη της Παλμύρας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
H βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας τονίζει πως δεδομένης της κατάστασης στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, θα προτείνει μέτρα προκειμένου να προασπιστεί, μαζί τα σύνορα του Κράτους.

http://www.thestival.gr
Πυροβολισμοί από έναν ένοπλο επιβάτη έπεσαν στο τρένο Thalys, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, μέχρι να τον ακινητοποιήσουν άλλοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας και κατόπιν να συλληφθεί από τις αρχές του σιδηροδρομικού σταθμού του Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) ανέφερε ότι ο άνδρας έφερε αιχμηρά αντικείμενα και πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της SNFC ο ένας τουλάχιστον από τους τρεις τραυματίες φέρει τραύματα από σφαίρες.

Οι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ομάδες διάσωσης.

Στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η εταιρεία Thalys επισημαίνει ότι «οι επιβάτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται στο σημείο».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή όπου συνελήφθη ο άνδρας.

http://www.thestival.gr
Πάει κάποιος στο φαρμακείο.
-Παρακαλώ,μου δίνετε ακετυλοσαλικυλικό οξύ;
-Πως είπατε;
-Ακετυλοσαλικυλικό οξύ!
Σκέφτεται λίγο ο φαρμακοποιός...
-Ασπιρίνη θέλετε;
-Ναι βρε παιδί μου!Να μην μπορώ να θυμηθώ αυτή την λέξη!
Ο ρόλος του μαγνησίου στην καλή υγεία του οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς βοηθά το ανοσοποιητικό και την υγεία της καρδιάς, αποτρέπει φλεγμονές που σχετίζονται με διάφορα είδη καρκίνου, ενώ μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, ανακάλυψε πως μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 33%, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες φαίνεται πως καταπολεμά την κατάθλιψη και τις ημικρανίες.

Η μη επαρκής πρόσληψη μαγνησίου εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων.

Υπέρταση
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα μαγνησίου και η αρτηριακή πίεση συνδέονται άμεσα. Η υπέρταση ή η υψηλή πίεση ίσως αποδίδεται στο ότι καθημερινά δεν λαμβάνετε αρκετό μαγνήσιο από τη διατροφή σας.

Ατονία
Το μαγνήσιο βοηθά τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες για κίνηση και ενεργητικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί η καρδιά και το μυικό σύστημα είναι από τα πρώτα που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από την έλλειψη μαγνησίου.

Ναυτία και τάση προς έμετο
Πρόκειται για τα πρώτα σημάδια που στέλνει ο οργανισμός όταν το μαγνήσιο δεν είναι αρκετό στο σώμα. Η ανορεξία επίσης συνδέεται με το ίδιο πρόβλημα, αφού φαίνεται πως η λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος μπαίνει στο στόχαστρο όταν λείπει η πολύτιμη ουσία.

Προβλήματα ύπνου
Η χρόνια αυπνία και άλλες διαταραχές ύπνου επίσης ενδέχεται να σχετίζονται με την έλλειψη μαγνησίου, κάτι που επίσης πολλά ερευνητικά δεδομένα έχουν αποδείξει κατά καιρούς.

Κατάθλιψη και άγχος
Αν νιώθετε ταραγμένο το νευρικό σας σύστημα, τη διάθεσή σας πεσμένη και το στρες να φτάνει σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα, για παρατεταμένο διάστημα και χωρίς εμφανή αιτία, καλό είναι να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσετε αν το μαγνήσιο του οργανισμού σας είναι αρκετό.

Πηγές μαγνησίου
Αμύγδαλα
Σπανάκι
Κάσιους
Φιστίκια
Δημητριακά
Γάλα σόγιας
Μαύρα φασόλια
Ψωμί
Αβοκάντο
Πατάτες
Ρύζι
Γιαούρτι
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!