Σάββατο 18 Απριλίου 2015


Αποσύρεται από τις πασαρέλες το διάσημο μοντέλο από την Βραζιλία, η Ζιζέλ Μπύντχεν, ύστερα από 20 χρόνια καριέρας.

Η 34χρονη καλλονή αποφάσισε η τελευταία εμφάνιση της καριέρας της να είναι στην Εβδομάδα Μόδας στο Σάο Πάολο.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ζιζέλ έγραψε: «Είμαι ευγνώμων για το ότι στα 14, μού δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι».

Το διάσημο μοντέλο δήλωσε πως θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της - είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι - και σε μελλοντικά προσωπικά σχέδια αν και σε ανάρτησή της στο Instagram πρόσθεσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται «σε άλλους κλάδους στην βιομηχανία της μόδας».

tanea.gr

Σίγουρα πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση απόδρασης από την καθημερινότητα και όλα όσα αυτή σου προσφέρει.
Χαρακτηριστικά της διαμονής στη...μέση της θάλασσας, είναι η εξαιρετική θέα, η μοναξιά και η απουσία ανέσεων, μια και το τρεχούμενο ζεστό νερό όπως και το ηλεκτρικό, απλά δεν υπάρχουν.
Το μικρό νησάκι Ile Louët, βρίσκεται 350 μέτρα από την ακτή Morlaix στη βόρεια Γαλλία και ουσιαστικά πρόκειται για έναν βράχο που φιλοξενεί έναν φάρο του 19ου αιώνα. Δίπλα στο φάρο, μία εξοχική κατοικία έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 10 άτομα.
Μέχρι τη δεκαετία του 1960 στο συγκεκριμένο νησάκι ζούσαν μόνο οι φαροφύλακες με τις οικογένειές τους, όμως το 2004 το παραμελημένο εξοχικό ανακαινίστηκε ώστε να γίνει καταφύγιο για όσους αποζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση με φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας.
Το Ile Louët μπορεί να το νοικιάσει κανείς ολόκληρο με 200 ευρώ το διήμερο για να ζήσει μία μοναδική εμπειρία στη μέση της θάλασσας. Η θέα είναι συγκλονιστική, το ηλιοβασίλεμα μαγευτικό και ο ήχος των κυμάτων που χτυπάνε στο βράχο μελωδικός και μεγαλειώδης.

Παρά την έλλειψη υψηλής τεχνολογίας και ανέσεων, το νησί φάρος είναι τόσο δημοφιλές ώστε έχουν “κλείσει” οι αιτήσεις για το 2015 ενώ για την επόμενη χρονιά υπάρχει λίστα αναμονής.
echoes.gr

Στο διαγωνιστικό τμήμα της 68ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Καννών θα συμμετέχει η νέα ταινία  του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Ο Αστακός» («The Lobster»), σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου.

Θυμίζουμε πως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμόν, ήταν αυτός που κάλεσε για πρώτη φορά τον Έλληνα σκηνοθέτη στις Κάνες, το 2009, επιλέγοντας την ταινία του «Κυνόδοντας» για το πρόγραμμα «Ένα κάποιο βλέμμα», όπου και  βραβεύτηκε, φτάνοντας τελικά μέχρι και τα Όσκαρ. Το φετινό Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 24 Μαΐου.

Ενάντια στους κανόνες

Το «The Lobster» αφορά σε μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο, μέσα σε 45 ημέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί, κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Σκηνή από τα γυρίσματα του «The Lobster»
Από την ελληνική πλευρά, η παραγωγός εταιρεία είναι η «Faliro House» του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου,  από την Ιρλανδία η «Element Pictures», από τη Μ. Βρετανία η «Limp  Films» και η «Scarlet Films», από τη Γαλλία η «Haut & Court» και από την Ολλανδία η «Lemming Film». Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ιρλανδίας και το Ολλανδικό Ταμείο Χρηματοδότησης για τον Κινηματογράφο, καθώς και από το Eurimages.

Οι διεθνείς πωλήσεις ανήκουν στην αγγλική εταιρεία Protagonist Pictures, ενώ τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η Feelgood Entertainment. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία, με πρωταγωνιστές τους Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

Ο Γιώργος Λάνθιμος
Από την ίδρυσή του, το Φεστιβάλ των Καννών έχει παραμείνει πιστό στον ιδρυτικό σκοπό του, ο οποίος είναι  να εστιάσει και να αναδείξει ταινίες,  συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κινηματογράφου, την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας παγκοσμίως, διοργανώνοντας μια γιορτή για τον κινηματογράφο σε διεθνές επίπεδο.

Το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό,  και ο πρόεδρος, Πιερ Λεσκίρ, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης το επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Στην ομιλία του, ο Φρεμό ανέφερε πως, παρότι συχνά έχει κατηγορηθεί γι’ αυτό, φρόντισε να μην επιλέξει ταινίες μόνο «γνωστών» στο Φεστιβάλ δημιουργών. Ωστόσο, το διαγωνιστικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γνωστά ονόματα, όπως  τους Τοντ Χέινς, Ζακ Οντιάρ, Χου Χσιάο Χσιεν, Νάνι Μορέτι, Ματέο Γκαρόνε, Γκας Βαν Σαντ, καθώς και νέους δημιουργούς όπως τον Ούγγρο σκηνοθέτη Λάζλο Νέμες.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό 
Εκτός συναγωνισμού, σε ειδικές προβολές, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες παραγωγές, όπως το «Irrational Man» του Γούντι Αλεν, το «Mad Max: Fury Road» του Τζορτζ Μίλερ, αλλά και το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, «Amy», για τη ζωή και τη μουσική της Έιμι Γουάινχαουζ, ενώ στο κόκκινο χαλί που οδηγεί στην αίθουσα Lumier θα παρελάσουν μεγάλοι αστέρες όπως οι Τομ Χάρντι,  Σαρλίζ Θερόν,  Κέιτ Μπλάνσετ, Χοάκιν Φίνιξ,  Νάταλι Πόρετμαν,  Μάθιου Μακόναχι,  Χάρβεϊ Καϊτέλ και ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.


Η Κατρίν Ντενέβ πρωταγωνιστεί στην ταινία έναρξης,  «La Tete Haute» της Εμανουέλ Μπερκό
Οι ταινίες που θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα

  •     «La Tete Haute» της Εμανουέλ Μπερκό
  •     «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ
  •     «La Loi du Marche» του Στεφάν Μπριζέ
  •     «Marguerite et Julien» της Βαλερί Ντονζελί
  •     «The Tale of Tales» του Ματέο Γκαρόνε
  •     «Carol» του Τοντ Χέινς
  •     «The Assasin» του Χου Χσιάο Χσιεν
  •     «Mountains May Depart» του Ζια Ζάνγκε
  •     «Our Little Sister» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα
  •     «Macbeth» του Τζάστιν Κερζέλ
  •    «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου
  •     «Mon Roi» της Μαϊγουέν
  •     «Mia Madre» του Νάνι Μορέτι
  •     «Son of Saul» του Λάζλο Νέμες
  •     «Youth» του Πάολο Σορεντίνο
  •     «Louder than Bombs» του Γιοακίμ Τρίερ
  •     «The Sea of Trees» του Γκας Βαν Σαντ
  •     «Sicario» του Ντενί Βιλνέβ.

Πρόγραμμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»

  •     «Asphalte» του Σαμιουέλ Μπενσετρίτ
  •     «Fly Away Solo» του Νιράτζ Γκεϊγουαν
  •     «Hrutar» του Γκρίμουρ Χάκοναρσον
  •     «Journey to the Shore» του Κιγιόσι Κουροσάβα
  •     «I Am a Soldier» του Λοράν Λαριβιέρ
  •     «The High Sun» του Νταλιμπόρ Μάτανιτς Ζβιντάν
  •     «The Other Side» του Ρομπέρτο Μινερβίνι
  •    «One Floor Below» του Ράντου Μουντεάν
  •     «The Shameless» του Ο Σενγκ-Ουκ
  •     «The Chosen Ones» του Νταβίντ Πάμπλος
  •     «Nahid» της Ίντα Παναχάντε
  •     «Comoara» του Κορνέλιου Πορομπίου
  •     «The Fourth Direction» του Γκουρβίντερ Σινγκ
  •     «Madonna» της Σιν Σουόν
  •     «Maryland» της Αλίς Γουινοκούρ.
naftemporiki.gr

Το τμήμα Google Research κυκλοφόρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή για συσκευές Android με τίτλο Handwriting Input, με την οποία αναγνωρίζει αυτά που γράφετε επάνω στην οθόνη χωρίς να χρησιμοποιείτε γραφίδα ή το ψηφιακό πληκτρολόγιο.

Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει 82 γλώσσες, καθώς και emojis!

Μετά την εγκατάσταση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το διαλέξετε σαν την προτιμητέα λύση πληκτρολογίου και να κατεβάσετε την γλώσσα που σας ενδιαφέρει.


ΠΗΓΗ: techgear.gr
Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο νέο «Blade Runner»;
Κοντά στο να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου Blade Runner φαίνεται πως βρίσκεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

Εάν πει το «ναι», ο δημοφιλής ηθοποιός θα παίξει στο σίκουελ της διάσημης ταινίας που επιστρέφει στην οθόνη αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη, κλασική ταινία, σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Ντενί Βιλνέβ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ταινία θα λαμβάνει χώρα αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία και ότι ο Χάρισον Φορντ θα εμφανιστεί και πάλι στον ρόλο του Ρικ Ντεκάρτ. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση της ταινίας.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ που είχε σκηνοθετήσει την πρώτη ταινία θα αναλάβει χρέη παραγωγού.

Χαμόγελα έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Ντενί Βιλνέβ, ο άνθρωπος πίσω από τα πολύ καλά Prisoners και Enemy. Η νέα ταινία του Βιλνέβ, Sicario, θα προβληθεί στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!