Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τόλι Άντερσον, η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Jefferson Airplane, πέθανε την περασμένη Πέμπτη, την ίδια ημέρα που άφηνε την τελευταία του πνοή και ο κιθαρίστας και συνιδρυτής του διάσημου συγκροτήματος, ο Πολ Κάντνερ.

Η Σίνιε Τόλι Άντερσον, που έγινε γνωστή ως η πρώτη τραγουδίστρια του συγκροτήματος της ψυχεδελικής ροκ μουσικής, τη δεκαετία του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. Τα αίτια του θανάτου της δεν διευκρινίστηκαν.

Ο Κάντνερ, που ήταν συνομήλικός της, πέθανε και αυτός την Πέμπτη από καρδιακή προσβολή.

"Μια γλυκιά γυναίκα έφυγε από κοντά μας. Φαντάζομαι ότι εκείνη και ο Πολ ξύπνησαν στον παράδεισο και είπαν: Ε, τι κάνεις εσύ εδώ; Ας φτιάξουμε ένα συγκρότημα", έγραψε στο Facebook ο τραγουδιστής Μάρτι Μπάλιν.

Μολονότι ήταν παρούσα στην αφετηρία της "περιπέτειας" του συγκροτήματος και συμμετείχε στο πρώτο άλμπουμ, το Jefferson Airplane Takes Off το 1966, η Άντερσον εγκατέλειψε το γκρουπ την ίδια χρονιά για να μεγαλώσει το παιδί της. Τη θέση της στο συγκρότημα πήρε η Γκρέις Σλικ.

http://www.enikos.gr 

Το περιστατικό συνέβη στις παρυφές του Μπρισμπέιν αφήνοντας πολλούς ντόπιους συγκλονισμένους από τις επιπόλαιες ενέργειες των οδηγών.

Δεκαεφτά καγκουρό έχασαν τη ζωή τους από τις ρόδες ενός ασυνείδητου οδηγού σε ένα κομμάτι μήκους 100 μέτρων σε δρόμο του Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όταν τα παρέσυρε επίτηδες με το αμάξι του, σύμφωνα με μια φιλοζωική οργάνωση.

«Είναι σίγουρο ότι τα πάτησε κάποιος σκόπιμα με το αυτοκίνητό του. Φαίνονται καθαρά τα σημάδια από τα ελαστικά στα σημεία όπου το όχημα βγήκε από το δρόμο για να χτυπήσει τα ζώα», ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Michael Beatty, εκπρόσωπος του οργανισμού RSPCA της πολιτείας Κουίνσλαντ.

«Είναι ακόμα μια πράξη βάναυσης μεταχείρισης των ζώων, είναι ένα πολύ κακό ξεκίνημα της χρονιάς», ανέφερε ο Beatty.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα του δράστη, να επικοινωνήσει με την φιλοζωική οργάνωση.

Σιαμαίες αδελφούλες ηλικίας μόλις 8 ημερών, που ήταν ενωμένες στην περιοχή του... ήπατος και του θώρακα, υποβλήθηκαν σε επέμβαση και διαχωρίστηκαν στην Ελβετία με επιτυχία, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά σε αυτήν την ηλικία, όπως έγραψε την Κυριακή η ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche.

Πέντε χειρουργοί, με τη βοήθεια δύο νοσοκόμων και έξι αναισθησιολόγων, πραγματοποίησαν την επέμβαση τον Δεκέμβριο η οποία διήρκησε 5 ώρες. Τα κοριτσάκια είναι τα μικρότερα σε ηλικία που έχουν διαχωριστεί με επιτυχία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Μάγια και η Λίντια γεννήθηκαν στη Βέρνη τη 2α Δεκεμβρίου, πρόωρα κατά 2 μήνες, μαζί με την τρίτη αδελφή τους την Καμίλα.

Η κατάσταση της υγείας των δύο σιαμαίων κοριτσιών ήταν σταθερή και οι γιατροί αρχικά προέβλεπαν να τις εγχειρίσουν λίγους μήνες αργότερα. Ωστόσο μόλις έκλεισαν μία εβδομάδα ζωής, η υγεία τους επιδεινώθηκε ραγδαία, το ένα παιδάκι εμφάνισε υπέρταση και το άλλο υπόταση.

Αυτούς του είδους τα προβλήματα υγείας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τόσο μικρόσωμα βρέφη, καθώς καθένα εξ αυτών ζύγισε μόλις 1,1 κιλά. Οι γιατροί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση διαχωρισμού τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Ειδικά ο διαχωρισμός του ήπατός τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για τα μωρά, εξήγησε η Μπάρμπαρα Βιλντχάμπερ, διευθύντρια της μονάδας παιδιατρικής χειρουργικής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Γενεύης, η οποία ήταν επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών την 10η Δεκεμβρίου.

«Είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τα δύο βρέφη να μην τα καταφέρουν, ήταν τόσο σπάνιο» επισήμανε η ίδια στην εφημερίδα. Ωστόσο η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Θα το θυμάμαι καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου» τόνισε η επιστήμονας.

Η υγεία των δύο κοριτσιών ολοένα και βελτιώνεται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Διαρκής τροχιά μείωσης καταγράφει το ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Μητρώου στην apografi.gr. 

Το συνόλου των μισθοδοτούμενων από το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται στους 566.913 υπαλλήλους τον Δεκέμβριο του 2015. Το Νοέμβριο, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ήταν 567.197 υπάλληλοι – δηλαδή 284 περισσότεροι.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η aftodioikisi.gr, οι δημόσιοι υπάλληλοι το Νοέμβριο του 2014, ανέρχονταν στους 579.164.

Επομένως, οι δημόσιοι υπάλληλοι, στη διάρκεια 12 μηνών, εμφανίζονται να μειώνονται κατά 11.967! Δηλαδή, περίπου 1.000 το μήνα! Γεγονός που προφανώς οφείλεται σε συνταξιοδοτήσεις.


Η σημερινή κατανομή των κρατικών λειτουργών ανά υπουργείο και τους φορείς που αυτά εποπτεύουν είναι η εξής:

Τακτικό Προσωπικό (εκτός ΝΠΙΔ):

Κυβερνητικοί – Πολιτειακοί Φορείς: 117
Βουλή: 1.182
Ανεξάρτητες Αρχές: 1.688
Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας / Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης: 410
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 2.080
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 15.800
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 86.639
Υπουργείο Εξωτερικών: 1.882
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: 16.490
Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης: 64.889
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: 8.057
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού: 2.399
Υπουργείο Οικονομικών: 15.249
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: 819
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων: 170.520
Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού: 7.166
Υπουργείο Υγείας: 77.679
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: 4.498
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 6.790
ΟΤΑ: 82.556

ΣΥΝΟΛΟ: 566.913

http://www.aftodioikisi.gr 

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος έχει προγραμματίσει για το έτος 2016 πέντε τακτικές αιμοδοσίες, που θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, κατά τις ώρες 09.00 έως 12.30, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Η δράση πραγματοποιείται με τη συμβολή ειδικής κινητής μονάδας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», με στόχο την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2313 317233 και  2313 317258.

Οι επόμενες τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν προγραμματιστεί για τις 19 και 20  Απριλίου, στις 22 και 23 Ιουνίου,  στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, καθώς  και  στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2016.

Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!