Παρασκευή 10 Απριλίου 2015


Πέρασε περίπου ένας χρόνος από την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook και όπως φαίνεται, στο άμεσο διάστημα θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το GeekTime το Facebook δοκιμάζει την ενσωμάτωση του WhatsApp στην υπό ανάπτυξη εφαρμογή του για Android συσκευές.

Όπως και φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, η ενσωμάτωση θα γίνεται μέσα από την action bar της εφαρμογής, που θα περιλαμβάνει και το εικονίδιο του WhatsApp, δίπλα σε εκείνο της κοινοποίησης.

Μέσω του νέου WhatsApp πλήκτρου, ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει μία φωτογραφία αμέσως στις επαφές του στο WhatsApp.

Ωστόσο, προς το παρόν το Facebook δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε δρστικές αλλαγές στο WhatsApp, ενώ η εφαρμογή του θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, παράλληλα με το Messenger.

Πηγή: e-pcmag.gr

Η Mercedes C-Class είναι μία ακόμη πρόκληση για την αγορά των premium μεσαίων αυτοκινήτων. Χάρη σε μια πρωτοποριακή φιλοσοφία σχεδίασης μειωμένου βάρους, με την οποία εξοικονομείται βάρος έως και 100 κιλά, τα εξαιρετικά της αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, ανεβάζει ψηλά τον πήχυ της αποδοτικότητας στην κατηγορία της.

Μια σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης προσφέρει ασφάλεια υψηλού επιπέδου, ενώ η νέα προαιρετική αερανάρτηση παρέχει υποδειγματικό κράτημα και οδηγική άνεση, καθώς και δυναμική οδική συμπεριφορά. Σε ό,τι αφορά την εμφάνισή της, υιοθετεί μια προοδευτική προσέγγιση με μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και με το πολυτελές εσωτερικό της.

Διαθέτει επίσης πολλές άλλες καινοτομίες και στοιχεία εξοπλισμού που υπογραμμίζουν την άνεση και τον εκλεπτυσμένο sport χαρακτήρα αυτής της λιμουζίνας. Η γοητευτική C-Class δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκινήτου.

Το πρωτοποριακό touchpad στο υποβραχιόνιο πάνω από το χειριστήριο που βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα εξέλιξης. Οπως και σε ένα smartphone, εξασφαλίζει τον πολύ απλό και διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών της κεντρικής μονάδας με κινήσεις των δακτύλων.

Όλα στο χέρι σας

Το touchpad επιτρέπει επίσης τη χειρόγραφη εισαγωγή γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων - σε οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζει το ηχοσύστημα Audio 20 CD ή το σύστημα Comand Online. Ο χρήστης λαμβάνει σαφείς και απτές πληροφορίες όταν χρησιμοποιεί την επιφάνεια ελέγχου του touchpad, το οποίο αποκρίνεται με πολύ μεγάλη συνέπεια στη γνήσια διαισθητική χρήση.

Η οθόνη head-up display, όπως και στα μαχητικά τζετ, απεικονίζει σημαντικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού στο παρμπρίζ, προσφέροντας έτσι ευανάγνωστες ενδείξεις και αποσπώντας λιγότερο την προσοχή από τον δρόμο. Το σύστημα παρέχει πληροφορίες για την ταχύτητα, τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας, ενώ επίσης εμφανίζει οδηγίες και μηνύματα από το σύστημα DISTRONIC.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στον περιορισμό των θορύβων που φτάνουν στον εσωτερικό χώρο. Βελτιστοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά θορύβου του εσωτερικού ανεμιστήρα, των ηλεκτρικών παραθύρων, των λειτουργιών ρύθμισης των καθισμάτων κ.ά.

Οι ισχυροί και αποδοτικοί βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι σε όλες τους τις εκδόσεις διαθέτουν λειτουργία ECO start/stop και συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6, προσφέρουν επιδόσεις και διασκεδαστική οδήγηση.

Μία καινοτομία είναι ο μικρός πετρελαιοκινητήρας 1.600 κ.εκ. Ορισμένα από τα ειδικά του πλεονεκτήματα είναι το μειωμένο βάρος, η συμπαγής σχεδίαση και η χαμηλή ειδική κατανάλωση καυσίμου. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας με υπερτροφοδότηση αποδίδει 116 ίππους και ροπή 28,2 χλγμ.

Με τον κινητήρα αυτόν, η C-Class 180 BlueTec καταλαμβάνει κορυφαία θέση στην κατηγορία της σε ό,τι αφορά τις εκπομπές CO2, μόλις 99 γρμ./χλμ. Οπότε, απαλλάσσεται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Εκτός από αυτόν τον νέο μικρό πετρελαιοκινητήρα, διατίθεται επίσης μια προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα 2.200 κ.εκ. σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες με απόδοση ισχύος από 156 έως 245 ίππους. Από 32.070 ευρώ.

real.gr

Οι καλοί σεφ επιμένουν ότι σημαντικό στοιχείο για ένα νόστιμο φαγητό είναι η ποιότητα των υλι­κών που χρησιμοποιούνται. Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν να εί­ναι προσεκτικά επιλεγμένα από τις καλύτερες ποι­ότητες καλλιεργημένα από τίμιους παραγωγούς που τα παράγουν με μεράκι, αλλά να είναι και πο­λύ φρέσκα, που να μην έχουν ταλαιπωρηθεί στο εν­διάμεσο διάστημα.
Αντίθετα η ανάμιξη υλικών που το καθένα τους δεν είναι βρώσιμο, δεν μπορεί να παράγει ένα φα­γητό που να είναι υγιεινό και νόστιμο.
Η επιλογή συντρόφου για μια ερωτική σχέση ζω­ής είναι θεμελιώδες δομικό στοιχείο του οικοδομή­ματος.
Ένα συχνό ερώτημα που θέτουμε σε ζευγάρια που έρχονται για θεραπεία, είναι το «Πώς επιλέξα- τ« τον σύντροφό σας, ανάμεσα στα εκατομμύρια των επιλογών που μπορούσατε να έχετε;». Οι απαντήσεις διαφέρουν σημαντικά και προσφέρουν πλή­θος πολυτίμων πληροφοριών για την ποιότητα της σχέσης. Στην ουσία έρχεται στην επιφάνεια το συμ­βόλαιο ίδρυσης της σχέσης. Το ιδρυτικό καταστα­τικό.

Μια μονολεκτική απάντηση του στυλ: «'Ετυχε!» περικλείει μια παθητική στάση ως προς τη ζωή, όπου ο άνθρωπος είναι παρατηρητής της ζωής του. 'Εχει μάθει να ανέχεται τις καταστάσεις και τους ανθρώπους, αλλά δεν οδηγεί τα πράγματα έτσι ώστε να του είναι ικανοποιητικά.

Μια συνήθης απάντηση με πολλές διαφορετικές εκδοχές είναι το: «Με αγαπούσε και με φρόντιζε!». Το ενδιαφέρον του άλλου και η διάθεσή του να σου προσφέρει είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιλογή. Όμως, η μονόπλευρη προσφορά δεν μπορεί να ισχύει για πάντα, δίχως να οδηγήσει σε εξά­ντληση, σε ματαίωση ή σε διάψευση. Εξ άλλου το μονόπλευρο ενδιαφέρον ορίζει άνισες σχέσεις με την απατηλή υπόσχεση της αιώνιας εξασφάλισης της ευτυχίας από τον ένα σύντροφο, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα της μονομερούς διάλυσης του συμβο­λαίου με την απόλυση του συντρόφου: «Ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που μου πρόσφερες, αλλά θα επι­θυμούσα κάτι πιο ικανοποιητικό...».

Είναι όμως συχνό, πολύ περισσότερο από ό,τι θε­ωρείται ότι συμβαίνει, να βλέπεις τα ζευγάρια να λάμπουν, καθώς διηγούνται ο καθένας τους τη δική του απάντηση και οι απαντήσεις διαφέρουν σημαντικά και προσφέρουν πλή­θος πολυτίμων πληροφοριών για την ποιότητα της σχέσης.
Λεν μπορεί κάποιος να επιλέγει ένα σύντροφο, στον οποίο καταγράφει πλήθος αρνητικών στοιχεί­ων κατ' αυτόν, και να προχωρεί μαζί του με την ελ­πίδα ότι θα αλλάξει στη διαδρομή. Οι άνθρωποι βέ­βαια αλλάζουν, αλλά μόνο όταν το θέλουν και το προσπαθούν. Κανείς δεν έχει αλλάξει σημαντικά την προσωπικότητά του κατόπιν απαίτησης κάποιου άλλου.

Είναι γνώριμη η κατάσταση όπου, καλοπροαίρε­τοι νέοι που έχουν κάνει σειρά σχέσεων, αρνούνται στο ξεκίνημα της κάθε σχέσης να συνειδητοποιή­σουν κάποιο αρνητικό γι’ αυτούς στοιχείο στην προ­σωπικότητα της καινούργιας τους γνωριμίας, που όμως μετά θα τους είναι καθοριστικό για την δια­κοπή της σχέσης.

Αν στο ξεκίνημα μιας σχέσης επικρατεί η πληξη, η ακεφιά και η δυσθυμία, τι πιθανότητα υπάρχει αυτή η σχέση να έχει μια ελκυστική, συναρπαστική πορεία;

Τι πιθανότητα έχουν να ζήσουν ερωτικά για μια ζωή δύο νέοι που στο ξεκίνημα της σχέσης τους ασχολούνται με τα κινητά τους για να διασκεδά­ζουν την ανία τους, ενώ έχουν δώσει ραντεβού υπο­τίθεται για να είναι μαζί;

Τι πιθανότητα έχουν να ζήσουν ευχαριστιακά σε μια σχέση ζωής δύο νέοι που στις πρώτες συναντήσεις τους μιλάνε κουρα­σμένα και απογοητευμένα για την εργασία τους, για τους γονείς τους και την οικογένειά τους, για τους γνωστούς τους και για την πορεία της ανθρω­πότητας;

Ναι, καμιά! Είναι η μόνη τίμια απάντηση. Αν η συνάντηση των ερωτευμένων νέων δεν έχει παλμό, δεν έχει ζωντάνια και τρυφερότητα, δεν έχει τρέλα και όνειρα, δεν έχει πάθος και συγκίνηση, αν δεν υπερβαίνει τις κοινωνικές αντιξοότητες, τις οικονομικές δυσκολίες, τις προσωπικές παρεξηγήσεις, τους χρονικούς περιορισμούς και τις τοπικές απο­στάσεις, τότε ποιος μπορεί να υποσχεθεί ότι στο μέλλον θα υπάρξουν οι ιδανικές συνθήκες, ώστε να ζήσουν τον έρωτά τους «ιδανικά»;

Αν η σχέση των ερωτευμένων νέων περιορίζεται μόνο στις εξόδους του Σαββατοκύριακου, στον χώ­ρο της διασκέδασης και της παρέας, και η υπόλοιπη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη δουλειά και στη ρουτίνα, με μερικά μόνο κουρασμένα τηλεφώνημα - τα του στυλ: «Τι κάνεις;» - «Τι να κάνω; Έχω πή­ξει και έχω και τον διευθυντή μου, που με έχει σκά­σει!...», τότε γιατί η συνέχεια θα είναι διαφορετική;
boro.gr

Ένα ταξίδι απαιτεί συνήθως μήνες προγραμματισμού και εξοικονόμησης χρημάτων. Μόνο που μερικές φορές, η άφιξη δεν προσφέρει το αναμενόμενο αίσθημα ενθουσιασμού.
Κάποιες φορές, ο προορισμός ενός ταξιδιού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Σύμφωνα με έρευνα του Yahoo, αυτό αισθάνονται αρκετοί από τους επισκέπτες του Λας Βέγκας, καθώς ο «παράδεισος» του τζόγου ψηφίστηκε ως η πιο υπερτιμημένη πόλη.
Το 28% από τους 2.000 ερωτηθέντες απάντησαν ότι τελικά διαπίστωσαν ότι δεν αξίζει να επισκεφθεί κάποιος το Λας Βέγκας. Το 18% θεωρεί ότι η πιο υπερτιμημένη πόλη του κόσμου είναι η Νέα Υόρκη και το 14% το Μαϊάμι, ενώ η ευρωπαϊκή πόλη που απογοήτευσε τους περισσότερους από τους ερωτηθέντες είναι το Παρίσι (11%), που βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Οι πιο υπερτιμημένες πόλεις, σύμφωνα με την έρευνα του Yahoo 
Λας Βέγκας 28%
Νέα Υόρκη 18%
Μαϊάμι 14%
Παρίσι 11%
Ντουμπάι 7%
Χονολουλού 6%
Λονδίνο 3%
Μπόρα Μπόρα 2%
Ρώμη 2%
Σίδνεϊ 2%
Αλλη 5%
Πρόστιμο 500 ευρώ σε όποιον πλησιάσει τη βίλα Κλούνι στη λίμνη Κόμο
Oσοι βρεθείτε στην λίμνη Κόμο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες μην κάνετε το λάθος να πλησιάσετε τη βίλα του Τζορτζ και της Αμάλ Κλούνι, γιατί κινδυνεύεται να πληρώσετε πρόστιμο.

Κι αυτό γιατί ο δήμαρχος της περιοχής, Ρομπέρτο Πότσι, εξέδωσε νέα απόφαση, προκειμένου να προστατεύσει το ζεύγος Κλούνι από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, όποιος πλησιάσει την πολυτελή βίλα του ηθοποιού και της συζύγου του και ενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο το διάσημο ζευγάρι θα πληρώσει πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ.

Ο χολυγουντιανός σταρ έχει στην κατοχή του δύο πολυτελείς βίλες, τη Villa Oleandra και τη διπλανή Villa Margherita την οποία αγόρασε πρόσφατα για να ενισχύσει την ιδιωτικότητά του.

Ο Κλούνι συνηθίζει να περνά τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες στη λίμνη Κόμο, συνήθεια που αναμένεται να διατηρήσει και μετά το γάμο του με την Αμάλ.


tanea.gr
Η σωματική άσκηση χαρίζει χρόνια ζωής
Η έντονη σωματική άσκηση όπως τζόκινγκ, ποδήλατο ή αεροβική γυμναστική χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής και όσοι ασκούνται ζουν περισσότερο σε σχέση με όσους ασκούνται λιγότερο, έδειξε νέα έρευνα. Πάντως, ακόμη και αυτοί που ασκούνται λίγο, πάλι κέρδος έχουν καθώς έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από ό,τι όσοι... τη βγάζουν φανατικά στον καναπέ.
Τα αποτελέσματα δυο νέων ερευνών συνδυάστηκαν αναδεικνύοντας τα οφέλη της άσκησης στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Η πρώτη αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον Κλάους Γκέρμπελ του Πανεπιστημίου Τζέημς Κουκ, ανέλυσε στοιχεία για πάνω από 200.000 ανθρώπους σε βάθος εξαετίας και δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Στην έρευνα συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής Εμμανουήλ Σταματάκης της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.
Η μελέτη δείχνει ότι τα σύντομης διάρκειας «ξεσπάσματα» έντονης άσκησης, που κάνουν κάποιον να λαχανιάζει, είναι προτιμότερα από την μεγαλύτερης διάρκειας άσκηση μέτριας έντασης (ήπια γυμναστική, χαλαρό κολύμπι, δουλειές του σπιτιού κ.α.), όσον αφορά τη μείωση της πιθανότητας πρόωρου θανάτου. Η μείωση του κινδύνου είναι της τάξης του 9% έως 13% για τη σύντομη αλλά έντονη άσκηση, ανάλογα με το πόσο χρόνο αφιερώνει κανείς σε τέτοια άσκηση.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες επίσημες οδηγίες, δύο λεπτά μέτριας άσκησης ισοδυναμούν χονδρικά με ένα λεπτό έντονης άσκησης, από άποψη ωφελειών για την υγεία. Γι' αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους ενήλικες να ασκούνται είτε 150 λεπτά με ήπιο τρόπο μέσα στην εβδομάδα, είτε 75 λεπτά με εντατικό τρόπο. Κάθε άνθρωπος αφήνεται ελεύθερος να διαλέξει τι προτιμά.
Η νέα μελέτη φαίνεται πάντως να «γέρνει» τη ζυγαριά της προτίμησης υπέρ της έντονης άσκησης. Σύμφωνα με τους αυστραλούς επιστήμονες, η έντονη άσκηση ωφελεί τους πάντες, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους και άσχετα από το αν κάποιος έχει χρόνια πάθηση, όπως καρδιοπάθεια ή διαβήτη.
«Ακόμα και μικρές ποσότητες έντονης σωματικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αν κανείς καταφέρνει να κάνει μια τέτοια άσκηση έστω και για λίγο, αυτό θα έχει σημαντική θετική επίπτωση για την μακροζωία του», δήλωσε ο Κλάους Γκέρμπελ.
Όμως ο ίδιος, προειδοποίησε ότι πρέπει πρώτα κανείς να συμβουλευτεί τον γιατρό του, προτού ξεκινήσει κάποιου είδους έντονη άσκηση, επειδή αυτή μπορεί να αυξήσει επικίνδυνα τους παλμούς της καρδιάς του ή να του κόψει την αναπνοή. Αυτή η προειδοποίηση ισχύει ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ιδίως αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και γενικότερα για οποιονδήποτε δεν είχε ποτέ στο παρελθόν δοκιμάσει να κάνει έντονη άσκηση.

Αλλά και η λίγη άσκηση κάνει τη δουλειά της

Μια ξεχωριστή αμερικανοσκανδιναβική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τη Χάνα Άρεμ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και αν η σωματική άσκηση είναι λιγότερη από τη συνιστώμενη, πάλι παρατείνει τη ζωή.
Οι ερευνητές μελέτησαν (μεταανάλυση) στοιχεία έξι προηγούμενων επιστημονικών μελετών, που αφορούσαν συνολικά πάνω από 660.000 άνδρες και γυναίκες 21 έως 98 ετών, για μια περίοδο τουλάχιστον 14 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ακόμα και όσοι έκαναν λιγότερα από 150 λεπτά σωματικής άσκησης την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους δεν ασκούνταν καθόλου.
Όσοι ασκούνταν περισσότερο χρόνο από το συνιστώμενο ελάχιστο όριο των 150 λεπτών, είχαν κατά μέσο όρο 31% έως 37% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Όμως, από ένα σημείο και μετά το όφελος της άσκησης φαίνεται ότι «πιάνει ταβάνι»: το όριο αυτό είναι περίπου τα 600 λεπτά την εβδομάδα (δέκα ώρες), πέρα από το οποίο τα έξτρα οφέλη για την υγεία είναι μικρά. Από την άλλη, πάντως, δεν φαίνεται ότι η πολλή άσκηση, ακόμα και ο Μαραθώνιος, κάνει κάποιο κακό (εκτός και αν υπάρχει προϋπάρχον πρόβλημα υγείας).
Το κεντρικό μήνυμα, όσον αφορά την άσκηση και την υγεία, είναι απλό: το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτε και το περισσότερο είναι καλύτερο από το λιγότερο.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!