Τρίτη 17 Μαΐου 2016


Το 75% των μικρών νησιών του πλανήτη, στα οποία κατοικούν 16 εκατομμύρια άνθρωποι, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λειψυδρίας μέχρι τα μέσα του τρέχοντος αιώνα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Κολοράντο-Μπόλντερ.

Η εξέταση 80 τέτοιων νησιών έδειξε ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα εξατμίζουν περισσότερο νερό από ό,τι ανακτάται από τις βροχοπτώσεις.

Μεταξύ των νησιών που θα πληχθούν περισσότερο είναι οι Μικρές Αντίλλες στην Καραϊβική, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Λουκίας και της Γρενάδας, η Γαλλική Πολυνησία, και τα νησιά Ροβινσώνα Κρούσου στο Αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες στο Νότιο Ειρηνικό.

Ωστόσο, νησιά στις τροπικές περιοχές όπως τα νησιά Μάρσαλ και το Κιριμπάτι θα βιώσουν περισσότερες βροχοπτώσεις αυτόν τον αιώνα, σημειώνουν οι Αμερικανοί ερευνητές.

Πολλά νησιά αντιμετωπίζουν ήδη οξεία λειψυδρία, η οποία επιδεινώνεται από την αυξημένη ζήτηση λόγω της ανόδου του πληθυσμού.

Οι ακριβείς προβλέψεις για τα μικρά αρχιπελάγη και νησιωτικά κράτη είναι περιορισμένες, καθώς συνήθως δεν περιλαμβάνονται στα παγκόσμια κλιματικά μοντέλα λόγω μεγέθους.

Η μελέτη υπολογίζει τα μελλοντικά επίπεδα της εξάτμισης του νερού και τα συνδυάζει με τις προβλέψεις καθίζησης από διάφορα υπολογιστικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Καρνάουσκας, επικεφαλής της έρευνας, τα ευρήματα θα βοηθήσουν στη χάραξη πολιτικών ώστε να προσαρμοστούν κατάλληλα οι υποδομές και η γεωργία στις μελλοντικές ανισορροπίες νερού.

Εξάλλου, τα νησιά αυτά στην πλειοψηφία τους απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, με τους ηγέτες κρατών όπως τα Φίτζι να πραγματοποιούν εκκλήσεις για τον άμεσο περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη τουλάχιστον κατά 1,5 βαθμό Κελσίου συγκριτικά με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Πηγή: naftemporiki.gr
Το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η Ενωση νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ με τα γκολ του Μάνταλου και του Τζεμπούρ. Μείωσε το σκορ ο Τσόρι. 
 
Η εικόνα του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε να αγωνιστεί σχεδόν μήνα παρουσιάστηκε πιο έτοιμος στην αρχή. Η ομάδα του Σίλβα δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει την κατοχή της μπάλας στα πόδια της και να ορίσει η ίδια την τύχη της αφού η ΑΕΚ βολευόταν με το ρόλο της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την μπάλα.

Στα τελευταία μέτρα όμως οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν ζητήματα. Είτε γιατί το μαρκάρισμα των παικτών της ΑΕΚ ήταν αποτελεσματικό είτε γιατί η τελική πάσα δεν ήταν η ενδεδειγμένη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν απειλούσαν αν και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις. Προφανώς το σουτ του Φορτούνη στο 29' δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή.

Δειλά-δειλά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, η Ενωση εντόπισε κάποια κενά στην αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού κυρίως στα δεξιά. Εκεί ακριβώς ξεκίνησε η φάση του γκολ της Ενωσης. Ο Βάργκας, για πρώτη φορά στο ματς, έκανε μέτρα με την μπάλα, σέντραρε, τα στόπερ του Ολυμπιακού κόλλησαν, ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο και ο Μάνταλος με κεφαλιά έκανε το 0-1! Ολα αυτά στο 39'.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ανεβάζοντας την ένταση του τέμπο και άμεσα επιχείρησε να απαντήσει αλλά ο Ανέστης απάντησε στην προβολή του Κασάμι (μετά από φάουλ του Φορτούνη) και βοήθησε την ομάδα του να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι "ερυθρόλευκοι" επιχείρησαν να δείξουν ότι ήταν αποφασισμένοι για την ισοφάριση και μάλιστα γρήγορα. Στην προσπάθειά τους όμως αυτή πήραν μεγάλα ρίσκα πολύ νωρίς μέσα στο ματς με συνέπεια να το πληρώσουν.

Οι δύο καλές τελικές στο πρώτο πεντάλεπτο ήταν πράγματι απειλητικές αλλά το τρανζίσιον πήγε περίπατο. Η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση στη φάση του 52' και μετά από ασίστ του Βάργκας (δεύτερη στο ματς) ο Τζεμπούρ εκτέλεσε την παλιά του ομάδα για το 2-0.

Τα νέα αυτά δεδομένα ανάγκασαν τον Σίλβα να αντιδράσει γρήγορα από τον πάγκο για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Θυσίασε έναν χαφ (Κασάμι) για να ρίξει τον Ιντέγε στη μάχη ενώ έκανε αλλαγή τον Ερνάνι με τον Πάρντο. Με τον Πουλίδο να παραμένει στο γήπεδο υποτίθεται ότι το σχήμα των πρωταθλητών γινόταν πολύ πιο επιθετικό.

Στην πράξη, η ΑΕΚ αμύνθηκε πολύ αποτελεσματικά. Φρόνισε και ο Μανωλάς γι' αυτό βάζοντας στο παιχνίδι τον Μπακάκη στη θέση του Βάργκας που πρόσφερε πολλά με τις δύο του ασίστ. Η Ενωση θωρακίστηκε στη δεξιά πτέρυγά της, ο Ολυμπιακός όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να βρει χώρους για να απειλήσει άμεσα.

Το σουτ του Μαζουακού στο 80' στο δοκάρι όμως και πολύ περισσότερο η μείωση του σκορ από τον Τσόρι στο 85' (όταν η ΑΕΚ άφησε πολύ χώρο μπροστά από την περιοχή της) έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ άντεξε στην πίεση, δεν έδωσε δικαιώματα και πανηγύρισε το Κύπελλο. Το άξιζε με βάση την απόδοση και την αποφασιστικότητά της.


MVP


Ο άνθρωπος των νικών στα ντέρμπι της ΑΕΚ, ο Βάργκας, έλαμψε και πάλι. Οχι σκοράροντας αυτή τη φορά αλλά μοιράζοντας ασίστ. Και οκ η πρώτη είναι πάσα που μπορεί να βγει σχεδόν σε κάθε ματς αν προκύψει χώρος. Η δεύτερη όμως στο κενό χώρο φανέρωσε ποιότητα και κλάση. Μόλις 58 λεπτά αγωνίστηκε ο άνθρωπος αλλά τη διαφορά την έκανε και με το παραπάνω.

Αδύναμος Κρίκος


Ο Ολυμπιακός σαν σύνολο έπαιξε πολύ κάτω των δυνατοτήτων του. Το να αναζητήσει κανείς την αιτία μόνο στην αγωνιστική αποχή του τελευταίου μήνα είναι ο εύκολος δρόμος. Η πλήρης αλήθεια είναι ότι ο πρωταθλητής δεν κατάφερε να βγάλει μεγάλη ένταση και να απειλήσει με συνέπεια από την αρχή αν και είχε τη διάθεση.

Σχόλιο


Μέτρησε η θέληση, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, και η επιθυμία. Οι της ΑΕΚ εκτέλεσαν σχεδόν στην εντέλεια το αμυντικό, αρχικά, πλάνο του προπονητή της για να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο και στη συνέχεια χτύπησαν σαν κόμπρες στην επίθεση με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Τα παιδιά της Ενωσης το άξιζαν και κόπιασαν πολύ για να το κατακτήσουν κόντρα σε αντίπαλο που ναι μεν ήθελε αλλά μάλλον δεν μπορούσε όσο επιθετικά σχήματα αν δοκίμασε ο Σίλβα. Το γεγονός πάντως ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στους τίτλους αποτελεί από μόνο του ενθαρρυντικό γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλοβόγεβιτς, Κασάμι (52' Ιντέγε), Φορτούνης, Ερνάνι (52' Πάρντο), Φουστέρ (65' Τσόρι), Πουλίδο
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Μάνταλος (81' Τζανετόπουλος), Γιόχανσον, Αραβίδης (90+1' Πέκχαρτ), Βάργκας (58' Μπακάκης) , Τζεμπούρ.

http://www.contra.gr



Τα premium SUV είναι ζηλευτά αυτοκίνητα γιατί συνδυάζουν τα στοιχεία των υπερυψωμένων μοντέλων με την πολυτέλεια και την φινέτσα. Τα θεωρώ μια ακόμη κατάκτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και δεν χάνω ευκαιρία να τα οδηγήσω.

Η BMW X3 XDrive 20d, που είχα στη διάθεση μου για μεγάλο χρονικό διάστημα, με κέρδισε γιατί προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή δόση οδηγικής ευχαρίστησης στη κατηγορία των μεσαίων πολυτελών SUV.

Αν και έχει μήκος 4,65 μ., κρύβει τον όγκο της και από την στιγμή που θα κυλήσουν οι τροχοί αφοσιώνεται στην αποστολή της. Σε κάθε ταχύτητα αμάξωμα, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και τετρακίνηση, εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν τους νόμους της φύσης.

Τα καταφέρνουν θαυμάσια. Κάθε στιγμή γνώριζα που πατάνε οι ρόδες(225/60/17). Το στιβαρό τιμόνι με την άμεση απόκριση δίνει πλήρη και ακριβή πληροφόρηση αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς.

Η καλύτερη τετρακίνηση της κατηγορίας κάνει ‘’θαύματα’’ στην άσφαλτο και στο off road περιορισμένης δυσκολίας. Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς δεν έχει καμία σχέση με ανάλογες κατασκευές της πολυτελούς κατηγορίας.

Είναι χρόνια μπροστά, γιατί η βαυαρέζικη μάρκα γνωρίζει την πιο καλή συνταγή δημιουργίας οδηγικών συγκινήσεων. Η μονάδα παραγωγής ενέργειας είναι ενα ακόμη ατού του γερμανικού αυτοκινήτου. Η χωρητικότητα του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα ανέρχεται στα 2.000 κ.εκ. και τα τεχνικά στοιχεία είναι άριστα.

Οι 190 ίπποι προσφέρονται στις 4.000 σ.α.λ. και ζητάνε μόλις 7 λίτρα ντίζελ/100 χλμ.(εργοστασιακή μέτρηση 5,4 λίτρα/100χλμ.). Η ροπή πανταχού παρούσα και σε μεγάλη ποσότητα, γιατί το αυτοκίνητο έχει όγκο και βάρος 1.805 κιλά.

Μόλις πατήσεις το γκάζι, τα 40,4 χλγμ. ροπής σε καλοδέχονται στην οδηγική εμπειρία που μόλις ξεκινά. Από τις 1.750- 2.250 σ.α.λ. είναι ο καλύτερος σύμμαχος του οδηγού.

Το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με paddles στο τιμόνι, δουλεύει υποδειγματικα και συμβάλει στην άνεση του οδηγού. Το χρονόμετρο ‘’χάνει το χρώμα του’’, όταν δείχνει μόλις 8,1 ‘’ για τα πρώτα 100χλμ.

Τελική ταχύτητα 210χλμ./ωρα. Εκπομπές CO2 143 γραμ./χλ., τέλη κυκλοφορίας 266 εύρω. Οδηγός και επιβάτες κάθονται αναπαυτικά στα μεγάλου μεγέθους καθίσματα με την φίνα δερμάτινη επένδυση(έξτρα).

Η αποθηκευτική ικανότητα καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες από 550-1.600 λίτρα. Εύκολη διασύνδεση οδηγού, οχήματος και εξωτερικού κόσμου.

Νέα χαρακτηριστικά του ConnectedDrive, iDrive Controller με ενσωματωμένο touchpad (για εισαγωγή κειμένου μέσω αφής), Parking Assistant, έγχρωμη Head-Up Display, High Beam Assistant που αποτρέπει το θάμπωμα των άλλων χρηστών του δρόμου από τα φώτα, DrivingAssistantPlus με LaneDepartureWarning, Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και προληπτιική προστασία πεζών.

Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 48.850 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης. Η υψηλή φορολογία αδικεί και αυτό το αξιόλογο αυτοκίνητο. Μακάρι να παραχθεί με πιο μικρό κινητήρα.
real.gr

Η Microsoft διαθέτει τη νεότερη έκδοση των Windows, τα Windows 10 δωρεάν στους κατόχους αδειοδοτημένης έκδοσης των Windows 7 και των Windows 8.1 έως τις 29 Ιουλίου 2016 (τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους).

Η επικείμενη λήξη της περιόδου δωρεάν διάθεσης, δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: πώς μπορώ να αποκτήσω ένα αδειοδοτημένο αντίγραφο των Windows 10, αφού ναι μεν έκανα την αναβάθμιση, επέστρεψα δε, στην προηγούμενη έκδοση των Windows;

Όταν γίνεται αναβάθμιση από τα Windows 7 ή τα 8.1, το σχετικό πρόγραμμα αναβάθμισης ελέγχει εάν έχει γίνει ενεργοποίηση της προηγούμενης έκδοσης των Windows (ελέγχει δηλαδή, τη γνησιότητα του λειτουργικού συστήματος).

Εάν ο έλεγχος είναι επιτυχής, ο διακομιστής της Microsoft εκδίδει ένα πιστοποιητικό αδειοδότησης και για τα Windows 10 (ένας ψηφιακός τίτλος), ο οποίο προστίθεται στο μοναδικό ID που έχει δοθεί στην εγκατάσταση και την έκδοση που ενεργοποιείται -δεν χρειάζεται το παλαιότερο product key.

Δεδομένης όμως της δυσπιστίας με την οποία αντιμετωπίζουν οι χρήστες την αναβάθμιση στα Windows 10, ήταν φανερό το ενδιαφέρον για επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση, μια διαδικασία που υποστηρίζεται από τα Windows 10, αν και έχει χρονικό περιορισμό: το αργότερο εντός 30 ημερών από την εγκατάσταση των Windows 10 ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει να επιστρέψει στην προηγούμενη έκδοση, δηλαδή τα Windows 7 ή τα 8.1 (η προσφορά για δωρεάν αναβάθμιση δεν αφορά στους χρήστες Windows XP).

Μετά από λίγο χρόνο με τα Windows 10, επιλέγοντας διαδοχικά Settings > Update & security > Recovery, ο χρήστης βλέπει την επιλογή Go back to Windows [7 ή 8.1]. Σημειώστε πως, για να είναι εφικτή η επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση, δεν θα πρέπει να έχει γίνει Disk Cleanup, καθώς διαγράφει τον φάκελο Windows.old και άλλα αρχεία που καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στο σκληρό δίσκο, εξασφαλίζουν όμως ότι είναι εφικτή η επιστροφή στα προηγούμενα Windows.

Εάν δεν κάνατε κάποια σοβαρή αναβάθμιση στο μηχάνημά σας μετά την έκδοση του έγκυρου πιστοποιητικού σας για τη δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 από τα αδειοδοτημένα Windows 8 ή 7 (για παράδειγμα, αλλάξατε μητρική), τότε θα συνεχίσει να ισχύει το πιστοποιητικό που εκδόθηκε για την δωρεάν αναβάθμιση του συστήματός σας στα Windows 10.

Πηγή: in.gr

Η διάσημη 49χρονη τραγουδίστρια Sinead O’ Connor βγήκε για βόλτα με το ποδήλατο την Κυριακή γύρω στη 13:00 στο προάστιο Wilette, στο Σικάγο, και από τότε δεν την έχει δει κανείς. Κάποιος κάλεσε τις αρχές επειδή δεν επέστρεψε από τη βόλτα και πλέον την αναζητούν οι αρχές.
Οι αρχές την περιγράφουν ως εξαφανισμένη αυτοκτονική. Η τελευταία φορά που την είδαν ήταν στο Raleigh με το ποδήλατό της. Φορούσε μαύρο μπουφάν, μαύρο δερμάτινο παντελόνι και μπλούζα που γράφει “Ιρλανδία” στην πλάτη.
Πριν από λίγους μήνες, τον Νοέμβριο, είχε χρειαστεί ιατρική βοήθεια μετά από μια οργισμένη επιστολή αυτοκτονίας στην οικογένειά της, ενώ το 2012 είχε ακυρώσει την περιοδεία της λόγω ενός πολύ σοβαρού επεισοδίου με την υγεία της.
Η Ιρλανδή τραγουδίστρια έγινε παγκοσμίως διάσημη το 1990 με το τραγούδι Nothing Compares 2 U, τραγούδι που της έγραψε ο Prince. Έχει ηχογραφήσει 10 σόλο άλμπουμ και έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο για τα ξεσπάσματά της σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της.
o connor

Πριν μερικούς μήνες το Facebook πρόσθεσε έξι νέα κουμπιά αντιδράσεων αντί για το κλασικό Like, για αν μπορούν οι χρήστες να εκφράσουν και φυσικά να μοιραστούν τα συναισθήματά τους στις αναρτήσεις που ανεβάζουν οι φίλοι τους ή οι σελίδες που έχουν κάνει Like.
Σύμφωνα όμως με την βελγική αστυνομία, το Facebook χρησιμοποιεί αυτά τα κουμπιά για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες του όπως το πότε και τι τους κάνει να νιώθουν χαρούμενους ή τι δεν τους αρέσει, με σκοπό στη συνέχεια να τους εμφανίζονται τη σωστή ώρα πιο στοχευμένες διαφημίσεις!!!
Έτσι με βάση την ανακοίνωση που δημοσίευσε, η βελγική αστυνομία προειδοποιεί του πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα Facebook Reactions για να μπορέσουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους

Την σαφή αναγνώριση της περιόδου  που βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως «χρόνου πραγματικής υπηρεσίας που λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη», προβλέπει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με την παροχή οδηγιών και την ανάλυση των διατάξεων του Κεφαλαίου Β ́ του ν. 4354/2015 (176/Α) με τις οποίες αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς (αποσύνδεση μισθού βαθμού) των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα ΝΠΙΔ. Ο χρόνος για τη μισθολογική εξέλιξη των ως άνω υπαλλήλων θα προσμετρηθεί από τις 27-2-2016, ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης ισχύος του ν. 4369/2016 (Α΄ 33).
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η εγκύκλιος:
Επί του άρθρου 39 του ν. 4369/2016
Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού ορίζεται ότι για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση τις διατάξεις του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), του ν. 4250/2014 (Α΄ 74), τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 4 του ν. 4316/2014 (Α΄ 270), καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 70 του ν. 4257/2014 (Α΄ 93), ο χρόνος της διαθεσιμότητας θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
Κατόπιν αυτού, ο χρόνος για τη μισθολογική εξέλιξη των ως άνω υπαλλήλων θα προσμετρηθεί από τις 27-2-2016, ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης ισχύος του ν. 4369/2016 (Α΄ 33).
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
aftodioikisi.gr

Η αλήθεια είναι ότι ο Λεονάρτνο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Χόλιγουντ… Είναι πετυχημένος, πλούσιος και γοητευτικός!

Αλλά εντάξει κι αυτός το έχει παρακάνει… Δεν έχει αφήσει μοντέλο για μοντέλο! Ενδεικτικά να σας θυμίσουμε ότι είχε σχέση με την Θεά Ζιζέλ, οι φήμες τον ήθελαν να το γλεντούσε με την Ναόμι Κάμπελ ενώ η πιο πρόσφατη κατάκτηση του είναι η «αντικαταστάτρια» της Πάμελα Άντερσον στο «Baywatch» Κέλι Ρόρμπαχ.



Και επειδή τα μοντέλα μπορεί να τα κουμαντάρει… η νέα του αγαπημένη είναι και αυτή πανέμορφη και περπατάει στις μεγαλύτερες πασαρέλες. Ονομάζεται Έλα Καβάλετς και είναι από την Πολωνία.



Οι φήμες για το νέο ειδύλλιο ξεκίνησαν την Πέμπτη μιας και σύμφωνα με την Daily Mail, μάρτυρες είδαν τα πιτσουνάκια να φιλιούνται σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης ενώ έφυγαν και μαζί!



Πηγή: star.gr

To Instagram άλλαξε το λογότυπο του την προηγούμενη εβδομάδα και η υποδοχή του δεν ήταν και αυτό που θα λέγαμε «ένθερμη». Οι χαρακτηρισμοί για το λογότυπο του Instagram είναι μάλλον απαξιωτικοί στα social media, αλλά εμείς θα πούμε ότι είναι τουλάχιστον αδιάφορο.

Για να επαναφέρετε το παλιό λογότυπο πατάτε σε αυτό το link από το κινητό και ακολουθείτε τις οδηγίες, που είναι πολύ απλές.

Αυτό που θα διαπιστώσετε ότι το νέο app με το νέο logo φορτώνει λίγο πιο αργά.

Πηγή: e-pcmag.gr

To manual που απευθύνεται στους εργαζομένους του Facebook που εργάζονται στο module των trending news δείχνει ότι οι αλγόριθμοι παίζουν μεν σημαντικό ρόλο, αλλά οι άνθρωποι κάνουν αυτό που θέλουν.

Το έγγραφο που δημοσιεύεται στο Guardian δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να παρεμβάλουν θέματα ή να αντικαθιστούν ένα θέμα με άλλο. Τα θέματα προέρχονται από αυτά που προβάλλονται στα “review” και “demo” εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι editors.

To έγγραφο επίσης αποκαλύπτει ότι τα trends προέρχονται από μία μόνο πολύ μικρή γκάμα μέσων, 10 μόνο συνολικά: BBC News, CNN, Fox News, The Guardian, NBC News, The New York Times, USA Today, The Wall Street Journal, Washington Post, Yahoo News και Yahoo.

Το Facebook απάντησε ότι οι πηγές του είναι περισσότερες, αλλά κάνει διασταυρώσεις με τα παραπάνω μέσα για να δημιουργήσει ένα προϊόν «υψηλής ποιότητας».

Πηγή: e-pcmag.gr



Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Μίκρα. Στην ΠΑΕ Ηρακλής δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, καθώς υπάρχει φραγή εξερχόμενων κλήσεων.

Κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, παρά μόνο με το κινητό του.

Επίσης, δεν λειτουργεί το ίντερνετ και η κατάσταση είναι απελπιστική... Ολα εξαρτώνται από τον μεγαλομέτοχο του Ηρακλή και τις τελικές αποφάσεις του.
newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!