Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τεχνητό δέρμα με αντιγηραντικές ιδιότητες ανέπτυξαν επιστήμονες
Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν τεχνητό δέρμα, το οποίο μπορεί να «φορεθεί» πάνω από το φυσικό δέρμα και του προσδίνει ξανά νεανική και υγιή εμφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Materials.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης και της νεοφυούς εταιρείας Olivo Labs, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκερ, ανέπτυξαν ένα βιομιμητικό φιλμ-δέρμα από το πολυμερές υλικό πολυσιλοξάνη με βάση τη σιλικόνη, το οποίο είναι ελαστικό, ανθεκτικό, αόρατο και ενυδατικό. Εφαρμόζει πάνω στο φυσικό δέρμα, το προστατεύει και το κάνει πιο σφιχτό.

Η εφαρμογή του γίνεται με μια διαδικασία δύο σταδίων, καθώς δύο διαδοχικά στρώματα του νέου υλικού (σε μορφή κρέμας ή αλοιφής) απλώνονται πάνω στο φυσικό δέρμα, δημιουργώντας ένα αόρατο φιλμ.

Κι ενώ το φυσικό δέρμα μπορεί να τεντωθεί έως 180% σε σχέση με το αρχικό μήκος του, το τεχνητό δέρμα φθάνει το 250%, επανερχόμενο στην αρχική κατάτασή του μετά το τέντωμα.

Το τεχνητο δέρμα, που αναπνέει κανονικά, έχει την ικανότητα να βελτιώνει την φυσική κατάσταση του φυσικού δέρματος, καθώς προσφέρει καλύτερη ενυδάτωση από τις καλλυντικές κρέμες, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Αυτό οδηγεί προσωρινά σε μείωση των ορατών ρυτίδων.

«Δεν καταλαβαίνεις καν ότι το φοράς», εξηγεί ο Δρ Λάνγκερ και προσθέτει ότι, όπως έδειξαν τα τεστ, μπορεί να εφαρμοστεί για πάνω από 24 ώρες χωρίς να προκαλεί κάποια αίσθηση δυσφορίας.

Μάλιστα, οι δοκιμές σε ανθρώπους έδειξαν ότι το νέο υλικό XPL ωφελεί ιδίως τα άτομα με πολύ ξηρό δέρμα, ενώ αποκαθιστά γενικότερα από αισθητική άποψη την εμφάνιση του γερασμένου δέρματος.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό δέρμα μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης - πέρα από αισθητικούς λόγους- στην Ιατρική, για την χορήγηση φαρμάκων και για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η ψωρίαση, καθώς και τραυμάτων. Ενώ δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και ως αντηλιακό στο μέλλον.

Πάντως, ορισμένοι δερματολόγοι εμφανίστηκαν σκεπτικοί για το νέο τεχνητό δέρμα και δήλωσαν επιφυλακτικοί, ωσότου δουν στην πράξη την αποτελεσματικότητά του. Επεσήμαναν επίσης ότι είναι αμφίβολο κατά πόσο οι καταναλωτές θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν σωστά μόνοι τους στο σπίτι ή θα έπρεπε να απευθυνθούν σε ειδικό.

Ακόμη, οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός, θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το τεχνητό δέρμα δεν επιφέρει κάποια δερματική βλάβη, προτού δώσουν άδεια για την εμπορική κυκλοφορία του. Αν μάλιστα, εκτός από καλλυντικό, χρησιμοποιηθεί στην ιατρική, θα πρέπει να προηγηθούν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίνα: Φθηνότερο φοιτητικό γεύμα εάν πεις «ευχαριστώ» και «παρακαλώ»
Έκπτωση 50% στο φαγητό σε όσους φοιτητές έχουν τρόπους και συμπεριφέρονται με ευγένεια προσφέρει η φοιτητική λέσχη πανεπιστημίου στην Κίνα.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται στο Πανεπιστήμιο Anhui Normal με σκοπό να βελτιωθεί η συμπεριφορά των φοιτητών.

Η έκπτωση της τάξεως του 50% θα γίνεται σε όσους φέρονται με λεπτότητα και καλούς τρόπους στο προσωπικό της φοιτητικές λέσχης, λέγοντας «ευχαριστώ» και «παρακαλώ».

Όποιος λέει στο προσωπικό έχετε εργαστεί σκληρά, θα ανταμειφθεί, αναφέρει το πανεπιστήμιο.

«Πρόσφατα κάνουμε μία μεγάλη συζήτηση με τους φοιτητές για τους κανόνες συμπεριφοράς και την εθιμοτυπία και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ καλό να το εφαρμόσουμε αυτό μέσα στο πανεπιστήμιο» αναφέρει εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.
Newsroom ΔΟΛ

Φωτιά έχουν πάρει τα διεθνή media μετά το δημοσίευμα του RadarOnline που συνοδεύεται και από σχετικές φωτογραφίες, σύμφωνα με το οποίο η σχέση του Μπραντ Πιτ με την συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία Allied,  Λίζυ Κάπλαν είναι περισσότερο στενή απ’ όσο θα έπρεπε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αποδεικνύει φωτο που τους δείχνει να φιλιούνται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ η παρέα των δύο φαίνεται ότι συνεχίζεται και εκτός πλατό.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι φήμες αυτές έκαναν την Αντζελίνα Τζολί να ταξιδεύσει στο Λονδίνο προκειμένου να απομακρύνει τους πειρασμούς από τον Μπραντ Πιτ.
pitt_lizzy_caplan_aftodioikisilizzy_caplan_aftodioikisi

Αποτελούν πολύτιμο διατροφικό στοιχείο. Ομως κρύβουν κινδύνους. Ας δούμε τις λίστε με τα βρώμικα και καθαρά λαχανικά.
Οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα πιο “βρώμικα” φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο η οργάνωση Environmental Working Group (EWG).
Κι αυτό, γιατί οι φράουλες είναι πιθανότατα, περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο, μολυσμένες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα και όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.
Το EWG αναφέρει ότι ο μέσος αμερικανός καταναλώνει 3,5 κιλά φρέσκες φράουλες κάθε χρόνο. Το πρόβλημα είναι ότι τα φρούτα αυτά περιέχουν χημικές ουσίες «που συνδέονται με καρκίνους και στειρότητα ή έχουν απαγορευθεί στην Ευρώπη».
Η οργάνωση συνιστά να τρώμε φράουλες και τα υπόλοιπα φρούτα που συμπεριλαμβάνονται στα ” Βρώμικα”, όταν είναι προϊόντα οργανικής καλλιέργειας.
Δείτε τη λίστα που έχει καταρτιστεί με βάση στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης τα οποία δείχνουν ποια προϊόντα συγκεντρώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων.
Τα “βρώμικα” φρούτα και λαχανικά:
1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερυ
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια
Στον αντίποδα, η «Καθαρή Δεκαπεντάδα» περιλαμβάνει τα προϊόντα με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων.
Τα ” Καθαρά ” φρούτα και λαχανικά:
1. Αβοκάντο
2. Καλαμπόκι
3. Ανανάς
4. Λάχανο
5. Κατεψυγμένος αρακάς
6. Κρεμμύδια
7. Σπαράγγια
8. Μάνγκο
9. Παπάγια
10. Ακτινίδιο
11. Μελιτζάνα
12. Πεπόνι χάνεϊντιου
13. Γκρέηπφρουτ
14. Πεπόνι Κανταλούπε
15. Κουνουπίδι
Το EWG επισημαίνει ότι δύο ακόμα είδη προϊόντων, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κέηλ (κάλε) και τα παραπούλια και οι καυτερές πιπεριές δεν ανήκουν ακριβώς στα ” Βρώμικα” αλλά “συχνά μολύνονται με παρασιτοκτόνα, τοξικά για το νευρικό σύστημα του ανθρώπου”.
Ωστόσο, τα ” Βρώμικα” του EWG είναι αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας κι αυτό αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με την Συμμαχία για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία η οποία υποστηρίζει ότι τα υπολείμματα που ανακαλύφθηκαν στα τρόφιμα “δεν αποτελούν κίνδυνο για τα τρόφιμα” στις ΗΠΑ.

Σε όλους έχει συμβεί έστω μια φορά να τελειώσει η μπαταρία του κινητού την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Ιδιαίτερα το «σερφάρισμα» στο ίντερνετ μέσω 3G ή 4G, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της μπαταρίας του iPhone σε χρόνο-ρεκόρ. Εάν θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωση της μπαταρίας, διαβάστε μερικές μικρές συμβουλές για να την εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια γίνεται...

1. Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Αφήνοντας ανοιχτό το Bluetooth στο κινητό σας, για να έχετε για παράδειγμα ασύρματη σύνδεση με τα ακουστικά σας, μπορεί να καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία, αλλά όταν αυτή η λίγη ενέργεια είναι σωτήρια, καλύτερα να το απενεργοποιείτε.

2. Μη βγάζετε φωτογραφίες με φλας

Το να απενεργοποιείτε το φλας στην κάμερα όταν βγάζετε φωτογραφίες, μπορεί να σώσει λίγη από την πολύτιμη μπαταρία σας.

3. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Γνωστές και ως push notifications, όπως είναι οι ειδοποιήσεις σε Instagram και Twitter, όταν απενεργοποιούνται μέσα από την καρτέλα των ρυθμίσεων, αποτελούν ένα γρήγορο τρόπο για να σταματήσει η απώλεια της μπαταρίας.

4. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Ίσως ένα από τα πιο γνωστά «κόλπα» είναι το να μειώστε τη φωτεινότητα στην οθόνη που καταναλώνει περισσότερη μπαταρία απ’ ο,τι φαντάζεστε. Θα βρείτε τη ρύθμιση στην «Οθόνη και φωτεινότητα».

5. Απενεργοποιήστε το Wi-Fi

Αν η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν σας είναι απαραίτητη, απενεργοποιήστε όχι μόνο τα δεδομένα, αλλά και το Wi-Fi για να μην μπαίνει η συσκευή σας αυτόματα σε κάποιο ασύρματο δίκτυο και καταναλώνει τη μπαταρία σας.

6. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

Αν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο ασύρματο δίκτυο, τότε κάποιες από τις εφαρμογές σας στο υπόβαθρο πιθανόν να ανανεώνονται χωρίς να το ξέρετε. Για να το σταματήσετε και να σώσετε μπαταρία, πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις>Γενικά> Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο» και απενεργοποιήστε την.

7. Χρήση σε πτήση

Αν είστε πραγματικά σε απόγνωση για να γλιτώσετε μπαταρία ενεργοποιήστε τη λειτουργία σε πτήση. Δε θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα, αλλά θα διατηρήσετε τη μπαταρία του κινητού σας μέχρι να το χρειαστείτε για σοβαρό λόγο όπως για παράδειγμα να κάνετε εσείς μία επείγουσα κλήση. Επίσης με αυτόν τον τρόπο φορτίζει πιο γρήγορα ένα iPhone.
real.gr

Η Google έχει αναπτύξει τεχνολογία που θα της επέτρεπε να αντικαταστήσει τον φυσικό φακό του ανθρώπινου ματιού με ένα ηλεκτρονικό φακό, ο οποίος θα θεράπευε την πρεσβυωπία και άλλες οφθαλμολογικές παθήσεις.

Το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών κατοχύρωσε στις 28 Απριλίου 2016 ως ευρεσιτεχνία της Google την τεχνολογία μιας ενδο-οφθαλμικής διάταξης, η οποία περιγράφεται ως ηλεκτρονικός φακός στη θέση του φυσικού φακού.

Ο φυσικός φακός βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ίριδα του ματιού και είναι υπεύθυνος για την ακριβή εστίαση των ακτίνων φωτός που πέφτουν στον αμφιβληστροειδή.

Η ικανότητα εστίασης του ανθρώπινου φακού μειώνεται με την ηλικία και σε άτομα άνω των 40 ετών δυσκολεύει (πρεσβυωπία).

Το υγρό όμως που θα πάρει τη θέση (και τη μορφή) του ανθρώπινου φακού του ματιού θα εμπεριέχει ηλεκτρονικό φακό, ο οποίος θα είναι ικανός να προσαρμόζεται αυτόματα ώστε να επιτρέπει την εστίαση μακριά ή κοντά όπως απαιτείται, διορθώνοντας το πρόβλημα της πρεσβυωπίας.

Μάλιστα, λέγεται ότι με μια τέτοια διάταξη στο εσωτερικό του ματιού δεν θα χρειαζόμαστε τηλεσκόπια ή μικροσκόπια.

Η Google βεβαιώνει στο CNN ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να διορθώσει όχι μόνο την πρεσβυωπία, αλλά και τη μυωπία, τον αστιγματισμό και την υπερμετρωπία.

Εντούτοις, η διάταξη της Google περιλαμβάνει τη μετάδοση δεδομένων και το γεγονός αυτό εισάγει την παράμετρο της προστασίας του απορρήτου του χρήστη που φοράει τους ηλεκτρονικούς φακούς, αφού θα μπορούσε να εντοπιστεί, αν και η Google δηλώνει πως πληροφορίες που συνδέονται με την ταυτότητά του θα μπορούσαν να αφαιρεθούν.

Πρόσφατα, η ιαπωνική Sony κατοχύρωσε τεχνολογία για φακούς επαφής που ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται με το εσκεμμένο βλεφάρισμα των ματιών για να καταγράψουν, να μεταδώσουν, να αποθηκεύσουν και να προβάλλουν βίντεο.

Αμφότερες οι σχετικές αιτήσεις κατοχύρωσης έγιναν δεκτές, εντούτοις, η κατοχύρωση τεχνολογιών δεν μεταφράζεται αυτόματα σε υλοποίηση προϊόντων διαθέσιμων στην αγορά, οπότε παραμένει άγνωστο εάν θα αποκτήσουμε ποτέ μάτια σαν αυτά των cyborg των κινηματογραφικών ταινιών.

ΠΗΓΗ: in.gr
Σε ποιες χώρες οι κάτοικοι είναι πάντα on line
Το Χονγκ Κονγκ και η Βόρεια Αμερική έχουν τους περισσότερο συνδεδεμένους καταναλωτές παγκοσμίως, αλλά οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τους πλησιάζουν με γοργό ρυθμό.
Ο νέος δείκτης της GfK για το συνδεδεμένο καταναλωτή αποτελείται από 78 χώρες και οκτώ παγκόσμιες περιφέρειες, παρέχοντας γρήγορη και άμεση σύγκριση σχετικά με το πόσο συνδεδεμένος είναι ο κάθε πληθυσμός.
Ο δείκτης δείχνει ποιες χώρες έχουν τους περισσότερο συνδεδεμένους καταναλωτές τόσο συνολικά όσο και αναλυτικά στον καθέναν από τους 11 διαφορετικούς τύπους συσκευών («έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), tablet, φορητό υπολογιστή, υπολογιστή desktop, wearables, «έξυπνη τηλεόραση» (smart TV), TV set-top box, κονσόλα videogame, e-reader, συνδεδεμένο αυτοκίνητο και «έξυπνο σπίτι» (smart home), μαζί με τις τάσεις των τελευταίων πέντε ετών.
Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συγκρίνουν πόσο συνδεδεμένες είναι οι επιμέρους χώρες και περιφέρειες, ούτως ώστε να εντοπίσουν τις ευκαιρίες της αγοράς σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Αυτό περιλαμβάνει περιοχές που εκτείνονται από πωλήσεις ψηφιακών συσκευών και κατανάλωση περιεχομένου, έως επέκταση της παραδοσιακής τεχνολογίας στην υγεία, τα media, καθώς και άλλους τομείς.
Οι δέκα πιο «συνδεδεμένοι» πληθυσμοί
Κοιτάζοντας το δείκτη της GfK για το συνδεδεμένο καταναλωτή, τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται ότι το Χονγκ Κονγκ και η Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό) είναι σταθερά στην κορυφή, ως οι δύο πιο συνδεδεμένοι πληθυσμοί, παγκοσμίως. Ωστόσο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλείνουν γρήγορα την ψαλίδα και θα βρεθούν από την όγδοη θέση, το 2015, στην προβλεπόμενη τρίτη θέση εφέτος.
Ομοίως, η Ελβετία ξεπέρασε τη Δανία και τη Σουηδία και κινήθηκε ανοδικά από τη δέκατη θέση πέρυσι στην προβλεπόμενη όγδοη θέση εφέτος.
Η Χιλή και η Ιορδανία κινούνται γρήγορα και ανοδικά προς τη συνδεσιμότητα.
Άλλες χώρες στις οποίες έχουν γίνει σημαντικά άλματα προς τη συνδεσιμότητα, τον τελευταίο χρόνο, είναι η Χιλή και η Ιορδανία.
Η Χιλή έχει σκαρφαλώσει επτά θέσεις, από την 27η το 2015 στην 20η θέση εφέτος και τώρα βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία. Και η Ιορδανία έχει, επίσης, ανέβει από την 31η θέση τον περασμένο χρόνο στην 23η, ξεπερνώντας χώρες, όπως η Κύπρος, το Ομάν, η Νέα Ζηλανδία και το Βέλγιο.
news.gr
Το επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής του CNN «Anthony Bourdain Parts Unknown», το οποίο είναι αφιερωμένο στη Νάξο προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οι κάμερες ακολουθούν τον πολυβραβευμένο σεφ σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπου ανακαλύπτει εδέσματα και μας παρουσιάζει συνταγές και διαφορετικές κουλτούρες.

Διευκρινίζει για ποιον λόγο διάλεξε τη Νάξο: «Ήθελα να είμαι μακριά από όλα!»

Ο οικοδεσπότης περνά τον χρόνο του με τον εαυτό του, με μαγείρεμα, ύπνο και κολύμπι στην πισίνα της ιδιωτικής βίλας όπου διαμένει.

Περιγράφοντας τη Νάξο είπε στο επεισόδιο: «Ο Δίας λέγεται ότι έζησε εδώ. Ο γιος του Διόνυσος περνούσε την ώρα του στο νησί. Στην εποχή μας θα πρέπει να πάει στη Μύκονο για αυτό… «

Πώς επιλέγει ο Bourdain να περάσει τις διακοπές του;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τις πιέσεις του έξω κόσμου. Είμαι σε ένα ελληνικό νησί, είναι μια όμορφη μέρα, σκοπεύω να περάσω την ημέρα μου στην παραλία, κάνοντας ψαροντούφεκο, ίσως να ζωγραφίσω, λίγο μαγείρεμα, περισσότερο ύπνο, φαγητό και να συλλογιστώ τα μυστήρια του σύμπαντος… Διακοπές είναι για μένα: να μένεις σε ένα μέρος και να μην κάνεις τίποτα»


Grexit στη Eurovision: Εκτός τελικού το Utopian Land!
Απούσα θα είναι η Ελλάδα από τον τελικό της φετινής Eurovision, για πρώτη φορά από τότε που θεσπίστηκε το σύστημα των ημιτελικών το 2008, καθώς το “Utopian Land” των Argo δε... συγκίνησε τους Ευρωπαίους και δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα του σημερινού πρώτου ημιτελικού που διεξήχθη στην Globe Arena της Στοκχόλμης.

Αντίθετα, στον τελικό προκρίθηκε η Κύπρος με το ροκ κομμάτι “Alter Ego” του συγκροτήματος Minus One.

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision από τον πρώτο ημιτελικό είναι οι εξής (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν):

- Αζερμπαϊτζάν
- Ρωσία
- Ολλανδία
- Ουγγαρία
- Κροατία
- Αυστρία
- Αρμενία
- Τσεχία
- Κύπρος
- Μάλτα

Σημειώνεται ότι στον τελικό έχουν ήδη προκριθεί χωρίς ημιτελικά οι "Big 5" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια (και περσινή νικήτρια) Σουηδία. Οι υπόλοιπες χώρες που θα συμμετάσχουν στον τελικό θα προκύψουν από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο συμμετέχουν 18 χώρες και θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 10 το βράδυ. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 10 το βράδυ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!