Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019


Νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε χθες Τετάρτη από δικαστήριο της Κόρντομπα στην Αργεντινή σε 13 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή έκοψε με κλαδευτήρι το πέος του εραστή της.
Η Μπρέντα Μπαρατίνι, μια αρχιτέκτονας 28 ετών, κρίθηκε ένοχη ομόφωνα από τους ενόρκους, που ακολούθησαν τη σύσταση της εισαγγελίας.
«Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που έκανα, δεν ήθελα ποτέ να σκοτώσω κανέναν. Ζητούσα δικαιοσύνη. Κατέστρεψα τη ζωή μου, θέλω να επιστρέψω στην κανονική ζωή μου», δήλωσε κλαίγοντας η κατηγορούμενη λίγη ώρα πριν της ανακοινωθεί η απόφαση των ενόρκων.
Στη διάρκεια της δίκης η νεαρή γυναίκα παραδέχθηκε ότι ήθελε να επιτεθεί στον σύντροφό της, όχι όμως να τον σκοτώσει, επειδή «της συμπεριφερόταν σαν τρόπαιο» και έδειχνε βίντεο από προσωπικές του στιγμές στους φίλους του.
Ο δικηγόρος της Ιβάν Σιρόνι δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση: «Σε όλη την ιστορία της δικαιοσύνης της Αργεντινής δεν έχει υπάρξει καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας ενός τραυματισμού στο πέος».
Το θύμα, ο 42χρονος Σέρτζιο Φ., εξήγησε στη διάρκεια κατάθεσής του ότι η Μπαρατίνι τον παγίδεψε στις 25 Νοεμβρίου 2017. Στο πλαίσιο ερωτικού παιχνιδιού του έκλεισε τα μάτια και στη συνέχεια τον τραυμάτισε στο πέος με το κλαδευτήρι. Κατάφερε να φύγει από το διαμέρισμά της παρά τη σοβαρή αιμορραγία που είχε, με τη βοήθεια των γειτόνων που άκουσαν τις φωνές του.
Ο άνδρας, που ήταν παντρεμένος, χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του πέους του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η  Γκρέτα Έρνμαν Τούνμπεργκ, όπως είναι όλοκληρο το ονοματεπώνυμό της, είναι η 16χρονη που έχει καταφέρει να μιλάει για εκείνη όλος ο πλανήτης.
Η νεαρή άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, κάνοντας τους ισχυρούς του κόσμου να ενοχληθούν από την ομιλία της. Μάλιστα πρόσφατα άλλαξε και το προφίλ της στο twitter απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον Ντόναλντ Τραμπ.
Το κορίτσι έχει γεννηθεί στις 3 Ιανουαρίου 2000 και είναι από την Σουηδία. Πριν από τέσσερα χρόνια, διαγνώστηκε με μία μορφή αυτισμού, το σύνδρομο Άσπεργκερ.
Είναι ακτιβίστρια που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης.
Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονα επαναλαμβανόμενη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως.
Μερικά πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την 16χρονη
1. Η Τούνμπεργκ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμές για τον ακτιβισμό της. Τον Μάρτιο του 2019, τρία μέλη της Νορβηγικής βουλής και δύο της σουηδικής βουλής την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
2. Τον Μάιο του 2019 έγινε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Τάιμς με ένα παγκόσμιο μήνυμα-έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
3. Έχει χαρακτηριστεί ως «ηγέτης της επόμενης γενιάς».
4. Η Τούνμπεργκ και το κίνημα της «Σχολικής απεργίας για το κλίμα» παρουσιάστηκαν επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Make the World Greta Again» (κάντε τον κόσμο Γκρέτα ξανά) 30 λεπτών. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια σκηνή ως το αποτέλεσμα «Greta Thunberg».
5. Η Τούνμπεργκ έχει καλλιτεχνικά γονίδια. Η μητέρα της είναι η Σουηδέζα τραγουδίστρια της όπερας Μαλένα Έρνμαν και ο πατέρας της είναι ο ηθοποιός Σβάντε Τούνμπεργκ. Ο παππούς της είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Όλοφ Τούνμπεργκ.
6. Η μητέρα της το 2009 είχε συμμετάσχει στη Eurovision, κατακτώντας την 21η θέση. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 χώρες.
7. Τον Αύγουστο του 2019 ανακοίνωσε το εγχείρημα ενός υπερατλαντικού ταξιδιού από το Πλίμουθ στη Νέα Υόρκη με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων.
8. Τον Δεκέμβριο του 2018 αποτέλεσε βασικό ομιλητή στη Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και τον Ιανουάριο του 2019 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
9. Η 16χρονη ακτιβίστρια είναι μια από τις 4 βραβευθείσες με το «Βραβείο Ορθής Διαβίωσης», γνωστό και ως «Εναλλακτικό Νόμπελ».
10. Η πρώτη γυναίκα που την ενέπνευσε ήταν η Ρόζα Παρκς (Rosa Parks), η Aμερικανίδα ακτιβίστρια κατά του ρατσισμού

Πρώην σωματοφύλακας του Μάικλ Τζάκσον προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τον βασιλιά της ποπ, αντικρούοντας τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για παιδεραστία.
Ο 39χρονος Matt Fiddes σε συνέντευξη που παραχώρησε ανάφερε ότι όλοι οι ισχυρισμοί περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον απέχουν πολύ από την πραγματικότητα καθώς ο ίδιος συνήθιζε να συνοδεύει πολλές γυναίκες στο υπνοδωμάτιο του βασιλιά της ποπ.
«Το όλο θέμα με την παιδοφιλία πρόκειται για ανοησία. Είχε πάρα πολλές συντρόφους και έναν γάμο με την Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ», είπε μεταξύ άλλων ο 39χρονος μιλώντας στην εφημερίδα Metro και πρόσθεσε:
«Σχεδόν ποτέ δεν βρισκόταν στη Neverland. Έπρεπε να είναι συνεχώς στο Λος Άντζελες εξαιτίας των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Η Neverland απείχε με το αυτοκίνητο τέσσερις ώρες από το Λος Άντζελες και εκείνος σιχαινόταν την οδήγηση, οπότε πήγαινε πολύ σπάνια εκεί. Πήγαινε εκεί για να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Όλα αυτά που γράφονται για τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί εξαιτίας της αυξημένης ασφάλειας που πάντα τον περιτριγύριζε. Πρόκειται για ανοησίες».

Σε αργία τέθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του, δημοτικός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.
Η αποκεντρωμένη διοίκηση παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή, τις αποφάσεις με τις οποίες τίθενται σε αργία τα αδέλφια Ψωμιάδη, που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου.
Ο κ.Τσαβλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε πως κάλεσε στο δημαρχείο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη προκειμένου να υπογράψει και να παραλάβει την απόφαση, και πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε σήμερα ότι «ουδείς» του άσκησε πίεση, αναφερόμενος σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια συνδιάλεξη που αποτελεί το επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου στην Ουάσινγκτον.
«Ήταν μια καλή τηλεφωνική συνομιλία, κανονική», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη. «Κανείς δεν με πίεσε» για τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε επιμένοντας στο γεγονός ότι «δεν θέλει να εμπλακεί στις εκλογές στις ΗΠΑ».
«Λυπάμαι αλλά δεν θέλω να εμπλακώ στις δημοκρατικές ανοικτές … εκλογές στις ΗΠΑ», τόνισε μιλώντας στ΄ αγγλικά.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο της συνομιλίας δόθηκε στη δημοσιότητα. «Νομίζω ότι το διαβάσατε», είπε.
Ο Τραμπ τόνισε ότι επιθυμεί να «σταματήσει η διαφθορά» στην Ουκρανία και δήλωσε ξανά ότι «δεν υπήρξε πίεση» σε σχέση με τον Μπάιντεν, τον πολιτικό του αντίπαλο, στο τηλεφώνημα εκείνο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!