Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015


H Αμερικανίδα σταρ Χάλι Μπέρι, που έχει τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ και ο Γάλλος ηθοποιός και σύζυγός της Ολιβιέ Μαρτίνεζ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι χωρίζουν έπειτα από δύο χρόνια γάμου.

Πρόκειται για το τρίτο διαζύγιο της Μπέρι, ηλικίας 49 ετών, η οποία έχει αποκτήσει και ένα 2χρονο αγοράκι με τον Μαρτίνεζ.

Το ζευγάρι έκανε λόγο για αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ τους, όπως μετέδωσε το TMZ.

«Με βαριά καρδιά λάβαμε την απόφαση να πάρουμε διαζύγιο. Προχωράμε μπροστά νιώθοντας αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο αλλά και την ίδια αφοσίωση στο να προσφέρουμε τα καλύτερα στον γιο μας. Ευχόμαστε ο ένας στον άλλο να έχει μια ευτυχισμένη ζωή», επεσήμαναν οι δύο ηθοποιοί σε μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο διαζυγίου του λαμπερού ζεύγους

Το 2002 η Μπέρι έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία την στην ταινία «ο Χορός των Τεράτων».

Η Χάλι Μπέρι γνώρισε τον Ολιβιέ Μαρτίνεζ, αφού χώρισε με το μοντέλο Γκαμπριέλ Ομπρί έπειτα από 5 χρόνια σχέσης και την απόκτηση μίας κόρης, της Νάιλα.

Ο Ολιβιέ και η Χάλι παντρεύτηκαν το 2013. Η ηθοποιός είχε έναν σύντομο γάμο με τον παίκτη του μπέιζμπολ Ντέιβιντ Τζάστις και είχε παντρευτεί επίσης τον τραγουδιστή και συνθέτη Έρικ Μπένετ.
Πέμπτη και Παρασκευή τα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανοιχτά

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Έτσι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή «καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».

Το Σάββατο θα συνέλθει η Γενική συνέλευση του ΠΦΣ και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα προσανατολίζεται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


http://www.newsbomb.gr

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής για τις τηλεπικοινωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με μια απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.
Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου 2017, θα απαγορευθούν όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου (sms) και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια: «Το τέλος των χρεώσεων περιαγωγής ήταν κάτι που περίμεναν όλοι εδώ και πολύ καιρό, οι απλοί άνθρωποι, οι νέες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες και όλοι οι οργανισμοί», δήλωσε η εισηγήτρια, Πιλάρ ντελ Καστίγιο (ΕΛΚ, Ισπανία).
«Χάρη στην παρούσα συμφωνία η Ευρώπη θα καταστεί η μόνη περιοχή στον κόσμο που θα διασφαλίζει νομικά την ανοιχτή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την ουδετερότητα του δικτύου. Η αρχή της ουδετερότητας του δικτύου θα εφαρμοστεί άμεσα και στα 28 κράτη μέλη. Θα διασφαλίσει επίσης ότι δεν θα έχουμε διαδίκτυο δύο ταχυτήτων».
Τι θα ισχύσει
Από τις 30 Απριλίου 2016 οι επιπλέον χρεώσεις περιαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν:
τα 0,05 ευρώ ανά λεπτό για φωνητικές κλήσεις
τα 0,02 ευρώ για μηνύματα κειμένου (SMS), και
τα 0,05 ευρώ ανά megabyte για χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου
Το ανώτατο όριο για τα τέλη των εισερχόμενων φωνητικών κλήσεων θα καθοριστεί αργότερα μέσα στο έτος και αναμένεται να είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό, τι για τις εξερχόμενες κλήσεις.
Για να προστατευθεί η βιομηχανία από την εφαρμογή καταχρηστικών πρακτικών, όπως η «μόνιμη περιαγωγή», οι πάροχοι θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να χρεώνουν ένα μικρό ποσό, κάτω από τα σημερινά ανώτατα όρια, σύμφωνα με την πολιτική «εύλογης χρήσης». Οι ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα μπορεί να γίνει αυτό θα καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών.
Νέος κανονισμός και προστασία των καταναλωτών
Ο νέος κανονισμός θα υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών σε όλους, δηλαδή να μην εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν την παράδοση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών από επιλεγμένους αποστολείς ή σε επιλεγμένους δέκτες, εκτός εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, τη συμμόρφωση με τους νόμους, την πρόληψη της συμφόρησης του δικτύου ή την καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Ένας πάροχος θα μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες (όπως η βελτιωμένη ποιότητα στο διαδίκτυο η οποία χρειάζεται για ορισμένες υπηρεσίες), αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι αυτό δεν έχει επιπτώσεις στη γενική ποιότητα του διαδικτύου.
Οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι οι πάροχοι θα πρέπει να δίνουν στους χρήστες που είναι έτοιμοι να υπογράψουν συμβόλαιο για σταθερή ή κινητή τηλεφωνία σαφείς πληροφορίες για τις ταχύτητες κατεβάσματος και ανεβάσματος (download/upload) που θα μπορούν να αναμένουν ότι θα έχουν στην πράξη (σε σχέση με την διαφημιζόμενη ταχύτητα).
Η οποιαδήποτε σημαντική απόκλιση θα δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να λάβει διορθωτικά μέτρα, όπως τον τερματισμό του συμβολαίου ή τη λήψη αποζημίωσης. Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές θα είναι υπεύθυνες και θα καθορίζουν εάν η εν λόγω απόκλιση συνιστά παραβίαση του συμβολαίου ή όχι.
Πηγή ΑΠ

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ «δανείστηκε» τη σελίδα του Facebook της συμπρωταγωνίστριάς του Jena Malone, για να κοινοποιήσει τη φωτογραφία του, στην οποία είναι ντυμένος άστεγος.

Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral και συνοδευόταν με την ιστορία ότι ο ηθοποιός μεταμφιεσμένος ως άστεγος έδινε 100 δολάρια στους άστεγους. Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μέρος της προώθησης της ταινίας του.

Πάντως, ο Ρίτσαρντ Γκιρ είχε στο παρελθόν ντυθεί άστεγος κι είχε καθίσει επί ώρες σε πεζοδρόμιο της Νέας Υόρκης, στα πλαίσια διενέργειας κοινωνικής έρευνας.

Ολόκληρο το ποστ του Ρίτσαρντ Γκιρ

«Γεια σας, Ρίτσαρντ Γκιρ εδώ. Μου έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη το ότι κάποιος πόσταρε στο Facebook μια φωτογραφία μου, ως άστεγος στους δρόμους της Νέας Υόρκης, η οποία είχε πάνω από 1,6 εκατομμύρια likes και περισσότερα από μισό εκατομμύριο shares».

Κι ενώ η ιστορία που συνοδεύει τη φωτογραφία είναι φανταστική (ειδικά το κομμάτι με τα 100 δολάρια), φαίνεται ότι άγγιξε κάποιους ανθρώπους κι αυτό είναι το σημαντικό.

Θέλω να μάθω τι ήταν αυτό που άγγιξε τον κόσμο και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, ώστε να επιτευχθεί κάτι όμορφο και σημαντικό, που θα κάνει τους άστεγους αδελφούς και αδελφές μας ευτυχισμένους.

Η εικόνα είναι από την ταινία «Time Out Of Mind», η οποία θα βγει στους κινηματογράφους αυτό το φθινόπωρο, και ακολουθεί την πορεία ενός άστεγου άνδρα στη Νέα Υόρκη.

Θέλω να συμμετέχω στη συζήτηση για το θέμα των αστέγων και την επίδραση που αυτό έχει στη ζωή τους. Ο σκηνοθέτης της ταινίας θα δεχτεί ερωτήσεις, αυτή την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στη σελίδα της Jena στο Facebook.

Ελπίζω ότι θα μας ακολουθήσετε όλοι. Περιμένουμε με ενθουσιασμό να δούμε τι θα γίνει. Παρακαλώ! Κάντε εδώ τις ερωτήσεις σας και μοιραστείτε τις ιστορίες σας.



Θα τα πούμε σύντομα, Ρίτσαρντ».

ΠΗΓΗ: antenna.gr

Έχει εμφανιστεί με φούξια καλαματιανό μαντήλι, με τζόκεϊ αλλά και γραβάτα. Τώρα ντύθηκε και τσολιάς. Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνηθίζει να εντυπωσιάζει με τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις και φροντίζει πάντα η αμφίεσή του να ταιριάζει απόλυτα με την κάθε περίσταση. Παραμονή λοιπόν της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο γιος του Δημάρχου ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επίκαιρη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πατέρας του ντυμένος τσολιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διαδικτυακοί φίλοι δεν μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη τη φωτογραφία δίνοντας συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την κίνησή του. Ο κ. Στέλιος Μπουτάρης δεν διευκρινίζει αν η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα μετά την μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ή αν προέρχεται από το παρελθόν ωστόσο σχολιάζει πως «Ανάψαν τα computer και τα smart phones».
foustanela2

gios-butari-ena


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!