Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016


Ονομάζεται «κώνος ο γεωγράφος» και είναι ένα μικρό θαλάσσιο σαλιγκάρι από τα πολλά είδη που ζουν στα τροπικά νερά και είναι άκρως επικίνδυνο όχι μόνο για τα ψάρια ή τα μαλάκια αλλά και για τους κολυμβητές και τους ψαράδες.

Αυτό που κάνει απλά είναι να απελευθερώνει στο νερό μια μορφή ινσουλίνης που προκαλεί στο θύμα του υπογλυκαιμικό σοκ.

Μάλιστα, εκτοξεύει ένα μυτερό “σωλήνα” με τον οποίο τρυπά το θύμα του, που μουδιάζει και στη συνέχεια αποτελεί εύκολη λεία για να το καταπιεί.

Έχει διαπιστωθεί ότι το σαλιγκάρι παράγει μια ασυνήθιστη ινσουλίνη που ρίχνει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στα ψάρια κάνοντάς τα να παραλύσουν.
perierga.gr

Όσοι υποφέρουν από πονοκεφάλους συχνά τους αντιμετωπίζουν πέφτοντας για ύπνο, αλλά η τακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξουν αϋπνία, προειδοποιούν επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ρας, στο Σικάγο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 65 νεαρές εθελόντριες, οι μισές εκ των οποίων έπασχαν από κοινό πονοκέφαλο (λέγεται κεφαλαλγία τάσεως). Όπως διαπίστωσαν, το 81% των ασθενών επιχειρούσε να απαλλαγεί από τον πονοκέφαλο με τον ύπνο.

Τα ποσοστά αϋπνίας μεταξύ τους όμως ήταν ιδιαίτερα αυξημένα: 58% έναντι μόλις 18% στις εθελόντριες που δεν έπασχαν από πονοκεφάλους.

Όπως έγραψαν στην «Επιθεώρηση Κλινικής Ιατρικής Ύπνου» (JCSΜ), το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι ο συνδυασμός πονοκεφάλου- ύπνου επιδρά στο βιολογικό μας ρολόι.

Μένει να εξακριβωθεί εάν η αϋπνία είναι αιτία του πονοκεφάλου (ή το αντίστροφο) ή αν απλώς οι δύο διαταραχές σχετίζονται μεταξύ τους...

Πηγή: tanea.gr

Έξαλλος έγινε ο Τζόρτζ Κλούνεϊ με δημοσιογράφο που τον ρώτησε, τι έχει κάνει προσωπικά για να βοηθήσει στην προσφυγική κρίση που πλήττει την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, για την προώθηση της νέας του ταινίας «Χαίρε Καίσαρα!».

Ο ηθοποιός, που είναι γνωστός για το ανθρωπιστικό του έργο, έδωσε μία προκλητική απάντηση στον δημοσιογράφο, όταν αυτός τον ρώτησε, τι άλλο έκανε εκτός από την παραγωγή ταινιών που κόστισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

«Αφιέρωσα πολύ από τον χρόνο μου σε αυτές τις ερωτήσεις. Το ενδιαφέρον μου είναι καθολικό», επισήμανε ο κ. Κλούνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι να κάνετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Αθήνα
Για όσους πιστεύουν ότι ο έρωτας περνάει από το... στομάχι υπάρχουν προτάσεις για εορταστικό δείπνο για δύο σε επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης. Όσοι, πάλι, θέλετε να περάσετε το βράδυ με το ταίρι σας σε ένα πανέμορφο περιβάλλον μακριά από όλους και απ' όλα οι προσφορές των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν δέλεαρ για μια νύχτα διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εσείς που θέλετε απλώς να απολαύσετε το ποτό σας συνοδεία ωραίων μουσικών και θεαμάτων, θα βρείτε αυτό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας ανάμεσα σε bars και συναυλιακούς χώρους. Την Κυριακή του Αγίου Βαλεντίνου βγείτε έξω λοιπόν. Κι αν γιορτάζετε τον έρωτα σε καθημερινή βάση, απολαύστε τις ειδικές βραδιές που διοργανώνουν τα αγαπημένα μας στέκια στην πόλη για να ζήσετε κάτι διαφορετικό.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
  • Απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο
Hard Rock Cafe Athens

To Hard Rock Cafe Athens σας περιμένει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο με πιο ροκ νότα: με «Rock Me Like You Do» διάθεση διάχυτη σε όλο το χώρο, ένα special menu για τους ερωτευμένους και rock ερωτικές μπαλάντες –γιατί o έρωτας είναι Rock!- από τον Resident DJ. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Hard Rock Cafe Athens έχει ετοιμάσει ξεχωριστές γευστικές προτάσεις για τους ερωτευμένους! Σας καλωσορίζει με ένα prosecco, ενώ το special menu έχει επιλογές ορεκτικών για ζευγάρια, όπως η σαλάτα Chicken Caesar ή το Lover's Combo για 2 άτομα. Στα κυρίως πιάτα, δεν λείπουν οι απολαυστικές εναλλακτικές, όπως το Honey Mustard Grilled Chicken Sandwich ή τα Legendary Hard Rock Cafe burgers ή το Veggie Leggie burger για τους χορτοφάγους της παρέας. Το special menu ολοκληρώνεται με το λαχταριστό επιδόρπιο για 2 άτομα, το Hot Fudge Brownie, ένα γλυκό που θα σας φέρει πιο κοντά στην ροκ γλύκα. Και αν ψάχνετε ένα δώρο για το ταίρι σας σε rock style επιλέξτε από το Rock Shop του Hard Rock Cafe Athens το Hard Rock Valentine's Pin, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα των ερωτευμένων! Το Rock Shop διαθέτει ακόμα, μια μοναδική συλλογή ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένη από τη rock 'n' roll κουλτούρα, τους θρύλους της ροκ, και όχι μόνο, σκηνής, καθώς και συλλεκτικά Hard Rock Cafe είδη, που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το κατάστημα της Αθήνας. Αναζητήστε τα και δώστε ένα Glam Rock look στην εμφάνιση σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ακόμα καλύτερα δωρίστε τα στο ταίρι σας. Tιμή μενού: €25/άτομο.
Info
Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ. 210 3245170, www.hardrock.com/cafes/Athens, facebook page
Mono

Στο wine restaurant Mono, πολύ κοντά στη Μητρόπολη, στην περιοχή της Πλάκας, o σεφ Βασίλης Βασιλείου σάς ταξιδεύει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στη Μεσόγειο μέσα από υπέροχα αρώματα και εδέσματα που έχει ετοιμάσει ειδικά για την συγκεκριμένη ημέρα. Το Valentine's Menu αποτελείται από 5 εξαιρετικά πιάτα –Amuse bouche (φιλέτο ορτύκι με γλάσο από passion fruite, τραγανή πολέντα αρωματισμένη με γλυκόριζα και κρίταμο σοτέ/ θράψαλο σοτέ τυλιγμένο σε σπεκ, σταμναγκάθι και buerre blanc τσιμένι και λάιμ/ ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί/ πικάνια με πατάτες baby σοτέ και μαρμελάδα κρεμμύδι/ πάβλοβα με κρέμα λουίζας, σορμπέ φραμπουάζ και τριαντάφυλλο– τα οποία, αν το επιθυμείτε, συνοδεύονται και από συγκεκριμένη οινική πρόταση για το καθένα ξεχωριστά. Το μενού ανέρχεται στα €40/ άτομο. Η επιλογή με το wine matching επιβαρύνεται με επιπλέον €20/άτομο.
Info
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα, τηλ. 210 3226711, www.monorestaurant.gr, facebook page
Rakkan

Απόλυτα προσαρμοσμένες στο ερωτικό κλίμα οι γεύσεις του Valentine's menu στο αγαπημένο Rakkan στην Κηφισιά, σχεδιάστηκαν για να εντυπωσιάσουν: Surf & Turf, δύο είδη carpaccio με χτένια και βοδινό σε yuzu soy, σερβιρισμένα με baby salad/ Lovely Dragon, Crispy soft shell crab mango, μαγιονέζα , αγγούρι και φέτες από mango και kiwi/ Φιλέτο μοσχαριού με λαχανικά baby, yuzu bairnaise και sauce από άγρια μούρα/ Chocolate Dome με ganache λευκής σοκολάτας και κομπόστα κόκκινων φρούτων σε κρούστα από ζαχαρωδη κόκκινα τριαντάφυλλα! Απολαύστε τις και παρασυρθείτε σε μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη πάθος, ζωντάνια και ενέργεια από τις έντονες ερμηνείες του «Myrto Naoum Quintet» με εκρηκτικούς αυτοσχεδιασμούς κι αισθησιακά groove. Tip: Το κόστος του μενού είναι στα €50/άτομο. Οι κρατήσεις θεωρούνται απαραίτητες.
Info
Λεωφόρος Κηφισίας 238- 240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr, facebook page
 - Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο greekguide -

Ορισμένοι άνθρωποι υποφέρουν και μόνο στη σκέψη ότι θα έρθουν σε επαφή με άλλα άτομα, με αποτέλεσμα να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν τις επώδυνες για αυτούς κοινωνικές συναναστροφές.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έναν τύπο προσωπικότητας, γνωστό και ως αποφευκτικό. Συνήθως διακατέχονται από χρόνιο κοινωνικό φόβο, χαμηλή αυτοεκτίμηση, έντονα αισθήματα μειονεξίας, ευαισθησία στην κριτική, ντροπαλότητα και συναισθηματική συστολή.

Προσπαθούν να είναι αρεστοί στους άλλους, με αποτέλεσμα να κρύβουν τις αληθινές τους επιθυμίες για να εξυπηρετήσουν εκείνες των άλλων, ενώ βασικοί τους φόβοι είναι η κοροϊδία, η απόρριψη και ο εξευτελισμός της προσωπικότητάς τους.

Η αποφυγή κάθε διαπροσωπικής κατάστασης γίνεται τρόπος ζωής και παγιώνεται ως «άμεση» μέθοδος διαχείρισης του άγχους, ενώ σκέψεις όπως «αν δεν έχω κοινωνική αποδοχή, τότε δεν έχω αξία», «δεν μπορώ να ενταχτώ», «αν μιλήσω, θα εξευτελιστώ», «η γνώμη των άλλων με καθορίζει», «πρέπει να συμφωνώ με όλους για να μη με απορρίψουν» γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας.

Οι σκέψεις αυτές, όμως, παραλύουν σταδιακά την καθημερινή συμπεριφορά, με αποτέλεσμα το άτομο να οδηγείται στην αγοραφοβία. Το σπίτι αποκτά ψευδείς θεραπευτικές διαστάσεις στο μυαλό του και ο έξω κόσμος γίνεται απειλητικός.

Μακροπρόθεσμα μια βαθιά αίσθηση ανεπάρκειας εγκαθίσταται ως κεντρική αυτοεικόνα και το οδηγεί σε αρνητικές επιλογές που την επιβεβαιώνουν: δουλειές που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά του προσόντα, ώρες μοναξιάς, αποφυγή ερωτικών σχέσεων κ.ο.κ.

Η ψυχοθεραπεία, με ή χωρίς ψυχοφαρμακευτική αγωγή, ενδείκνυται ως μέσο διαχείρισης του χρόνιου άγχους που εκλύεται από τις κοινωνικές καταστάσεις και την εγγύτητα με τους άλλους. Η θεραπευτική σχέση και η ασφάλεια που αυτή οφείλει να κάνει τον θεραπευόμενο να αισθάνεται στην πορεία της αποτελούν σημαντικό εργαλείο στη θεραπεία, πάνω στην οποία θα επεξεργαστούν οι βαθύτεροι φόβοι του θεραπευόμενου.

Στόχος είναι εκείνος να καταφέρει να τους αμφισβητήσει και να εμπλακεί κοινωνικά και συναισθηματικά σε δημιουργικές και λειτουργικές σχέσεις.

Πηγή: tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!