Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017


Την παράσταση, όμως, έκλεψαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος φορούσε μακριά μαύρη γούνα!
Οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν με παρέλαση και έκλεισαν με τον Χορό του Λιονταριού, είχαν και επιχειρηματική χροιά, καθώς έγιναν με φόντο τη φετινή ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα. Η εκκίνηση δόθηκε στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το κοινό παρακολούθησε ένα εντυπωσιακό σόου με κινεζικό δράκο.
Εκεί έγιναν τα αποκαλυπτήρια του συμβόλου της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, παρουσία του Κινέζου πρέσβη Τζόου Σιαολί, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια η γιορτή μεταφέρθηκε στην οδό Αισώπου, όπου βρίσκεται η Chinatown της Θεσσαλονίκης. Το σκηνικό θύμιζε έντονα εκδηλώσεις στην Κίνα, καθώς ο δρόμος με τα κινεζικά εμπορικά ήταν στολισμένος με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φαναράκια. Το σόου με τους δράκους συνεχίστηκε υπό τους ήχους κινεζικής μουσικής, ενώ την εικόνα συμπλήρωναν οι παραδοσιακές γεύσεις από την Κίνα, χωρίς όμως να λείπει και το δικό μας παραδοσιακό σουβλάκι, το οποίο οι
Κινέζοι τίμησαν με το παραπάνω!
Οι δήμαρχοι
Εκτός από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Μαραθώνα και πρόεδρος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων Ηλίας Ψινάκης.
«Ο τρελοδήμαρχός σας είναι πολύ ‘‘προχώ’’!» σχολίασε με χιούμορ για τον Μπουτάρη ο Ηλίας Ψινάκης, ενώ λίγο αργότερα αποκάλυψε ότι τον βοήθησε να ανοίξει λογαριασμό στο facebook, που δεν διέθετε! Ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στους δήμους όλης της χώρας για επενδύσεις στο εμπόριο, στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση σε συνεργασία με τους δήμους της Κίνας.
«Για καλή μας τύχη, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει ένα μεγάλο όραμα, να αναβιώσει τον Δρόμο του Μεταξιού. Αυτό μπορεί να είναι η σωτήρια λύση για την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Ψινάκης και πρόσθεσε με χιούμορ: «Το 2017 είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα μέσω της Κίνας, που θέλει να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά, για να μην πω από κάπου αλλού»!

Σε αποκριάτικους ρυθμούς συνεχίζει να ζει η Αθήνα την εβδομάδα 14 – 17  Φεβρουαρίου,  με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου
Πλατεία Κοτζιά
11.00 Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Ν.Κόσμος)
20.30 «Έρωτας είναι…». Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Πιάνο: Θάνος Μαργέτης
Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου
Πλατεία Συντάγματος
14.00 Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
Γηροκομείο Αθηνών (Λεωφ. Κηφισίας 137, Αθήνα)
11.30 Συναυλία αφιέρωμα στην παλιά Αθήνα με τραγούδια των: Σουγιούλ, Χατζηαποστόλου, Αττίκ κ.ά. Ερμηνεύουν: Δ. Τσολάκη, Ν. Γεωργανής, Κ. Παπαδόπουλος,
Γ. Χαλκιάς.
Βαρβάκειος αγορά
12.00 Αποκριάτικη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων
Τραγούδι: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς. Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Άγγελος
Πλατεία Κολωνακίου
14.00 Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
11.30 Αποκριάτικος περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.
Μετρό Μοναστηράκι
12:00 Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Μουσική Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής
 Και μην ξεχνάτε ότι συνεχίζεται έως 26 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» (Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα) η έκθεση «Παραδοσιακή Αποκριά με φορεσιές και μάσκες στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη»
Πληροφορίες:
ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων
τηλ.: 201 5284800 & 1

Ακόμη ισχυρότερη επιβεβαίωση ενός φαινομένου που αποτελεί θεμελιώδη απόρροια της κβαντικής φυσικής, πέτυχε μία διεθνής ομάδα επιστημόνων, χρησιμοποιώντας φως από αστέρες που βρίσκονται 600 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας.

Το φαινόμενο αφορά τη «μυστηριώδη δράση από απόσταση» και προτάθηκε από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, στην προσπάθειά του να δείξει πως η κβαντική φυσική δεν αποτελεί μία πλήρη περιγραφή της πραγματικότητας.

Ο διάσημος φυσικός δεν αποδεχόταν ότι η αβεβαιότητα είναι μία εγγενής ιδιότητα της φύσης, όπως πρεσβεύει η κβαντική, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο».

Η «μυστηριώδης δράση από απόσταση» ονομάστηκε στην πορεία κβαντική διεμπλοκή ή κβαντικός συσχετισμός (quantum entanglement).

Σύμφωνα με αυτό το φαινόμενο, δύο υποατομικά σωματίδια που «συσχετίζονται» μπορούν να αλληλεπιδρούν από απόσταση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι αυτή.

Έτσι, για παράδειγμα, μετρώντας κάποια ιδιότητα του ενός σωματιδίου, θα μεταβληθεί ανάλογα η αντίστοιχη ιδιότητα και του δεύτερου.

Μέχρι σήμερα, η κβαντική διεμπλοκή έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, δείχνοντας επομένως ότι μπορεί κάλλιστα «ο Θεός να παίζει ζάρια».

Ωστόσο, οι μετρήσεις που πρόεκυψαν από αυτές τις παρατηρήσεις θα ήταν δυνατόν να εξηγηθούν επίσης στο πλαίσιο μίας εναλλακτικής θεωρίας, που αν ίσχυε η φύση θα «έσωζε» την ντετερμινιστικότητα.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι μετρήσεις των επιστημόνων ενδεχομένως επηρεάζονται από κρυμμένες μεταβλητές – δηλαδή από άγνωστες μεταβλητές που κάνουν τα δύο σωματίδια να μοιάζουν «συσχετισμένα», παρόλο που δεν είναι.

Μία πιθανότητα που μπορεί να εξετασθεί από το «τεστ του Μπελ», ένα πρωτόκολλο που επινόησε ο φυσικός Τζον Μπελ τη δεκαετία του 1960, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπάρχουν ή όχι τέτοιες κρυμμένες μεταβλητές.

Τις προηγούμενες τέσσερις δεκαετίες, αρκετοί ερευνητές έχουν εξετάσει διάφορες εκδοχές του «τεστ του Μπελ», για να αποκλείσουν διάφορα πιθανά σενάρια εξήγησης της παρατηρούμενης συμπεριφοράς των σωματιδίων, χωρίς τη χρήση της κβαντικής φυσικής.

Τώρα, η διεθνής ομάδα επιστημόνων μείωσε την πιθανότητα να ισχύει ένα ακόμη τέτοιο σενάριο, προσδίδοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ισχύ στην κβαντομηχανική.

«Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο πείραμα», λέει στο περιοδικό Nature ο Κρίστερ Σαλμ, ειδικός στην κβαντική φυσική από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST).

Παρόλο που ελάχιστοι φυσικοί εκτιμούν πως υπάρχει πιθανότητα να καταρριφθεί η κβαντική διεμπλοκή, «τέτοια πειράματα κάνουν τις όποιες εναλλακτικές θεωρίες να μοιάζουν ολοένα πιο παράλογες».

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάστηκε, η κβαντική διεμπλοκή μπορεί να είναι μία ψευδαίσθηση από κάποια άγνωστη ιδιότητα του σύμπαντος, η οποία περιορίζει τις επιλογές που έχουν οι επιστήμονες αναφορικά με τις ιδιότητες που ελέγχουν στα σωματίδια.

Επομένως, μήπως οι ερευνητές που μετρούν τις ιδιότητες των σωματιδίων διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες επιλογών;

Ένας τρόπος να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο είναι οι ιδιότητες να επιλεγούν με βάση ένα μη προβλέψιμο φαινόμενο, και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα πριν τα «συσχετισμένα» σωματίδια φτάσουν στους ανιχνευτές.

Επίσης, αν αυτό το μη προβλέψιμο φαινόμενο ανάγεται πολύ πίσω στον χρόνο, τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί από τότε σε λειτουργία αυτός ο κρυμμένος μηχανισμός που προκαλεί την ψευδαίσθηση της κβαντικής διεμπλοκής.

Αυτό ακριβώς έκανε η ερευνητική ομάδα, παράγοντας κατ’ αρχάς ζεύγη «συσχετισμένων» φωτονίων στην οροφή του πανεπιστημίου της Βιέννης, τα οποία κινούνταν προς αντίθετες κατευθύνσεις και έφταναν σε δύο ανιχνευτές, εγκατεστημένους μερικά οικοδομικά τετράγωνα μακριά.

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν πως η επιλογή της ιδιότητας που μετρούν είναι πραγματικά τυχαία, χρησιμοποίησαν ως «οδηγό» το φως από αστέρες που βρίσκονται 600 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας.

Τα αποτελέσματά τους επαλήθευσαν το «τεστ του Μπελ», επιβεβαιώνοντας την κβαντική διεμπλοκή και κάνοντας ακόμη πιο εξωπραγματική την εναλλακτική εξήγηση.

Κι αυτό γιατί ο κρυμμένος μηχανισμός θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί πριν από 600 χρόνια, όταν δηλαδή δημιουργήθηκε το αστρικό φως που χρησιμοποίησαν ως οδηγό.

Μάλιστα, στα σχέδιά τους είναι να επαναλάβουν το πείραμα με ακόμη μακρινότερες αστρικές πηγές, που να απέχουν από τον πλανήτη μας δισεκατομμύρια έτη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Αποτελεί μια από τις καθημερινές συνήθειές μας και σίγουρα μια από τις σημαντικότερες για κάθε άνθρωπο. Το σύνολο των ενεργειών για την φροντίδα των δοντιών είναι απόλυτα αναγκαίο και μας προσφέρει εκτός από ένα καθαρό και υγιές στόμα, αυτοπεποίθηση και άψογη αισθητική.

Φυσικά, το κυριότερο μέλημα είναι η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος που δεν ευνοεί την εκδήλωση παθήσεων των δοντιών, των ούλων και γενικά της στοματικής κοιλότητας. Η καλή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Ιδιαίτερα δημοφιλή λύση για το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών αποτελούν οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα καθαρίζει σε μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με μια κοινή οδοντόβουρτσα, φτάνει έως τα πιο δύσκολα σημεία και αφαιρεί περισσότερη πλάκα από οποιαδήποτε κοινή οδοντόβουρτσα.

Βέβαια κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για ακριβή λύση και ίσως δεν έχουν άδικο. Η Oral-B διαθέτει εξαιρετικές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ότι με την αγορά μιας καλής ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας προκύπτει ένα πάγιο έξοδο που αφορά τα ανταλλακτικά βουρτσάκια. Ευτυχώς γι’ αυτά, υπάρχει μια οικονομική λύση. Μέσω του www.evrika.gr σας δίνεται η δυνατότητα να προμηθευτείτε 8 Συμβατά Ανταλλακτικά Βουρτσάκια για Οδοντόβουρτσες Oral-Β με τιμή μόλις 9.90 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα βουρτσάκια διαθέτουν προηγμένο σύστημα ινών που εξασφαλίζει απόλυτο καθαρισμό και ουσιαστικά αποτελούν βασικό παράγοντα για αποτελεσματική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας.

Στο www.evrika.gr θα βρείτε τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με τις οποίες είναι συμβατά τα 8 Ανταλλακτικά Βουρτσάκια. Με 9.90 ευρώ δε, θα αποκτήσετε έναν πανίσχυρο σύμμαχο στην καταπολέμηση της μικροβιακής οδοντικής πλάκας, της τερηδόνας και της ουλίτιδας.


Πριν από λίγες ημέρες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμός στο Instagram η Rosie Huntington Whiteley με μία πολύ γλυκιά και όμορφη φωτογραφία που τράβηξε ο Jason Statham, ανακοίνωσε πως πρόκειται να γίνουν γονείς για πρώτη φορά.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης, με τον φωτογραφικό φακό να τους απαθανατίζει τη στιγμή της εξόδου του από το Soho House στο Malibu το βράδυ του Σαββάτου.



Ήταν σίγουρα μία πολύ καλή ευκαιρία για το ζευγάρι να βρεθεί μόνο και να γιορτάσει τα ευχάριστα νέα με κάθε επισημότητα.

Οι δυο τους είναι μαζί από το 2010 και ομολογουμένως είναι από τα πιο όμορφα ζευγάρια του Hollywood. Σε λίγο καιρό επιτέλους θα φέρουν στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους.

ΠΗΓΗ: queen.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!