Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019


Οι πιο φημισμένες και χαρακτηριστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν υποτίθεται ιπτάμενους δίσκους στη Γη έχουν αποκτήσει το δικό τους θρυλικό καθεστώς.
Έχουν πυροδοτήσει τόσα και τόσα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας που είναι ήδη στον τομέα τους μύθος.
Όλες μάλιστα τις συνέλαβε ο φακός του «προφήτη» των ΟΥΦΟ, «Billy» Eduard Albert Meier, την άνοιξη του 1976 στην Ελβετία.
Ο Meier παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των ανθρώπων που έχουν έρθει υποτίθεται σε επαφή με εξωγήινη ζωή, αλλά και μετενσάρκωση προφήτη (κατά δήλωσή του) των μεγαλύτερων μονοθεϊστικών θρησκειών.

Οι φωτογραφίες βγήκαν σε δημοπρασία από τον βρετανικό οίκο Sotheby’s και αναμένεται να πιάσουν πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς είναι ορόσημο στον τομέα τους.
Ακόμα και στα «X-Files» έχουν παίξει!

Αν είναι πλαστογραφήματα ή αυθεντικές, εδώ οι ειδικοί δεν συμφωνούν, υπάρχουν πάντως ερευνητές που τις έχουν χαρακτηρίσει πραγματικές…
Γιατί στην Ελβετία οι δημόσιες τουαλέτες έχουν μπλε φωτισμό;
Οι δημόσιες τουαλέτες είναι κάτι που πολλοί αποφεύγουν. Αν βρίσκονται σε εστιατόρια, βενζινάδικά ή κάποιο άλλο μέρος, οι περισσότεροι τις επισκέπτονται αν υπάρχει ανάγκη. Υπάρχει βέβαια και ένας ακόμα κίνδυνος.
Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι καθαρός ώστε κάποιος να κάνει το βήμα και να μπει. Δεν μπορείς άλλωστε να μπεις εύκολα σε μια σκοτεινή δημόσια τουαλέτα. Παρολ’ αυτά, εδώ και αρκετά χρόνια, στην Ελβετία, πολλές δημόσιες τουαλέτες έχουν μπλε φωτισμό. Ένα φωτισμό ομολογουμένως πιο σκοτεινό. Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Αγγλία, έχουν κι αυτοί ακολουθήσει το παράδειγμα. Ποιος είναι όμως ο λόγος;
Ο μπλε φωτισμός λοιπόν στις δημόσιες τουαλέτες χρησιμοποιείται ώστε να κάνει πιο δύσκολο για τους χρήστες ναρκωτικών να εντοπίσουν φλέβα. Οι φλέβες με μπλε φωτισμό είναι πολύ πιο δύσκολο να τις εντοπίσεις, λόγω του χρώματος. Επιπλέον κάνουν την τουαλέτα να μοιάζει πιο ατμοσφαιρική, κάτι που ίσως κάνει τον επισκέπτη να νιώσει ασφάλεια.
Μέχρι και πρόσφατα ο μπλε φωτισμός χρησιμοποιούνταν παντού, ακόμα και σε εμπορικά καταστήματα. Τελευταία έχει μειωθεί η χρήση του, γιατί αν και ήταν μια φθηνή λύση, δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν. Φυσικά, έγινε πιο δύσκολο για τους χρήστες ναρκωτικών να βρουν φλέβα, αλλά πολλοί από αυτούς το προσπάθησαν έτσι κι αλλιώς.
Φυσικά η αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, δεν έχει να κάνει με την πρόθεση. Που ήταν η εγκατάσταση μπλε φωτισμού στις δημόσιες τουαλέτες για την αντιμετώπιση της ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών.
Φτιάξε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, βλέποντας βήμα - βήμα αυτή τη συνταγή

Όπως κάθε Χρόνο έτσι και φέτος το σπίτι θα μοσχομυρίσει με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές!

Φτιάξτε λαχταριστά μελομακάρονα με 100% επιτυχία απο το Live Kitchen.

Yλικά

Για το σιρόπι
400 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
200 γρ μέλι
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

400 γρ Ηλιέλαιο
270 γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
230 γρ ζάχαρη
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ κανέλα σκόνη
1/2 κτγ γαρύφαλλο
2 βανιλίνες
1 κιλό αλεύρι
100 γρ καρύδι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα 19 εκ.(σε τετοια διαμετρο κάναμε το σιρόπι, προτιμήστε σε ίδια διάμετρο κατσαρόλα για να μην έχετε χάσιμο υγρού λογω των υδρατμών)και ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τα στικ κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζουμε για 1 λεπτό. Συνεχίζουμε αποσυροντάς την από την φωτιά και προσθέτοντας το μέλι.Βάζουμε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπεικιν πάουντερ,το γαρύφαλλο, την σόδα, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 την μια την αφήνουμε ετσι και στην αλλη ρίχνουμε 2 κτσ κακαο.Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.
Μόλις ψηθούν τα ρίχνουμε απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι. Εάν τα θέλουμε ακόμα πιο μαλακά τα αφήνουμε περισσότερη ώρα μέσα στο σιρόπι. Η ζύμη που περιμένει στο μπολ μέχρι να ψήσετε βάλτε την στο ψυγείο και θα την βγάλετε όταν είστε έτοιμοι.
Μόλις τα βουτήξουμε όλα στο σιρόπι, αυτά που κάναμε με σοκολάτα τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα, και μετά βάζουμε το καρύδι απο πάνω, και τέλος τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τα στολίζουμε όλα με τριμμένο καρύδι και είναι πανέτοιμα να τα απολαύσουμε φέτος στις γιορτές εμείς και η οικογενειά μας. Καλή σας επιτυχία!

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!