Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ην αφαίρεση από το πρόγραμμα του Netflix της κωμωδίας The First Temptation of Christ στην οποία ο Ιησούς απεικονίζεται ως gay αποφάσισε δικαστής στη Βραζιλία μετά τις έντονες αντιδράσεις στη χώρα από τη δημιουργία της κωμικής ομάδας Porta dos Fundos.
Τις προηγούμενες εβδομάδες δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν υπογράψει ψήφισμα ζητώντας να μην μεταδοθεί η ταινία ενώ ανήμερα Χριστούγεννα άγνωστοι είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής της ταινίας.
Ο δικαστής Μπενεκτίκτο Αμπικάι στην απόφασή του που έχει προσωρινό χαρακτήρα καθώς την τελική απόφαση θα λάβει δικαστήριο ανώτερου βαθμού αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης… δεν είναι απόλυτο».
«Η παρουσίαση της «καλλιτεχνικής αυτής παραγωγής» μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι η αναστολή μετάδοσής της» προσθέτει ο Βραζιλιάνος δικαστής.
Ο γιος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Εντουάρντο είχε χαρακτηρίσει τη σειρά «σκουπίδια» σε ανάρτησή του στο Twitter προσθέτοντας ότι τα μέλη της κωμικής ομάδας Porta dos Fundos «δεν αντιπροσωπεύουν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Σοβαρές περιπέτειες με την υγεία του αντιμετωπίζει ο 25χρονος αστέρας της ποπ μουσικής, Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πάσχει από τη Νόσο του Lyme, ή Βορρελίωση, ή σε πιο απλά ελληνικά, από τη νόσο που προκαλεί το τσίμπημα… τσιμπουριών!
Ο νεαρός τραγουδιστής ανακοίνωσε τη διάγνωση των γιατρών την Τετάρτη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα καυστικός εναντίον εκείνων που έσπευσαν να συνδέσουν την εικόνα του με τη χρήση σκληρών ναρκωτικών, γράφοντας πως «παρ’ ότι κάποιοι λένε ότι ο Τζάστιν μοιάζει σαν σκ..α λόγω meth και τα λοιπά, απέτυχαν, καθώς διαγνώστηκα ότι πάσχω από τη νόσο Lyme».

Έναν πολύ όμορφο τρόπο βρήκε ένας οπαδός της Νόριτς για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για τις καλές και τις κακές στιγμές που του χάρισαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο 83χρονος Μπάρι Γκριβς λίγο πριν φύγει από την ζωή, έβαλε στον λογαριασμό του 100 λίρες με σκοπό να κεράσει μπύρα τους παίκτες της ομάδας που λάτρεψε, με την επιθυμία του να γίνεται γνωστή μόλις οι δικοί του άνθρωποι διάβασαν τη διαθήκη.
Με αυτή την όμορφη κίνηση θέλησε να δείξει την αγάπη του στα "Καναρίνια".

 

«Φουρτούνες» στο παλάτι! Αποσύρονται από τα βασιλικά τους αξιώματα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ προανήγγειλαν τη δημιουργία νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης.
«Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη βασίλισσα. Με τη δική σας ενθάρρυνση, κυρίως τα τελευταία χρόνια, νιώσαμε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να ισορροπούμε τον χρόνο μας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμούμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία», αναφέρουν.
Σύμφωνα με τους Σάσεξ, η γεωγραφική ισορροπία ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα τους επιτρέψει «να μεγαλώσουν τον γιο τους με σεβασμό στη βασιλική παράδοση, μέσα στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας τη δυνατότητα να εστιάσουμε στο επόμενο κεφάλαιο, που συμπεριλαμβάνει και την έναρξη μιας νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης.
«Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες του συναρπαστιού επόμενου βήματος εν ευθέτω χρόνω, όπως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή σας υποστήριξη» αναφέρουν.
Το παρασκήνιο της παραίτησης
Την πρώτη κοινή τους εμφάνιση, μετά από έξι εβδομάδες διακοπών στον Καναδά, έκαναν την Τρίτη ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, όταν επισκέφθηκαν την Ύπατη Αρμοστή του Καναδά στο Λονδίνο για να την ευχαριστήσουν για τις υπέροχες διακοπές που πέρασαν στο Βανκούβερ.
Το ζευγάρι διέμενε σε πολυτελή βίλα αξίας 10 εκατ. λιρών μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα μαζί με τον οκτώ μηνών γιο του Άρτσι και την 63χρονη μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ. Σήμερα η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός επισκέφθηκε χωρίς τον σύζυγό της το Εθνικό θέατρο στο Λονδίνο ενώ ο βρετανικός Τύπος επικαλούμενος φίλους του ζευγαριού υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του ετοιμάζονται να μετακομίσουν για μεγάλο διάστημα στον Καναδά.
Η Μέγκαν Μαρκλ, πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι ζούσε επί εφτά χρόνια στο Τορόντο, όπου γινόντουσαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Suits, στην οποία η δούκισσα του Σάσεξ πρωταγωνιστούσε. Φίλος του ζευγαριού δήλωσε πως ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν πολλούς φίλους στον Καναδά και σκέφτονται να μετακομίσουν εκεί ενώ θα διατηρούν το γραφείο τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Στα άμεσα σχέδια του ζευγαριού είναι και η δημιουργία του ιδρύματος Sussex Royal Foundation με ποικίλες δράσεις.
Αισθάνθηκαν παραγκωνισμένοι από τη βασιλική οικογένεια
Πάντως, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ και η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή αισθάνονται παραγκωνισμένοι από την βασιλική οικογένεια. Αιτία είναι το πορτρέτο για την νέα δεκαετία, που έδωσε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην δημοσιότητα το παλάτι και στο οποίο ποζάρουν η 93χρονη μονάρχης και οι τρεις κατά σειρά διάδοχοί της, ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος, ο 7χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο 6χρονος πρίγκιπας Γεώργιος. Άλλωστε, ο πρώτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως, όταν ανέλθει στον θρόνο, σκοπεύει να μειώσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν δημόσια καθήκοντα.
Φίλοι του ζευγαριού δήλωσαν: «Επέστρεψαν πίσω στη δουλειά. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και έχουν πολλή δουλειά να κάνουν. Όμως, έγινε ξεκάθαρο από τον θεσμό (της μοναρχίας) πως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν βρίσκονται στο επίκεντρο ενός μελλοντικού σχεδίου. Απλά δείτε την φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τον δούκα του Κέμπριτζ και τον Γεώργιο».
Κρατούν τους τίτλους 
Πάντως, μετά την έκταση που πήρε στον βρετανικό Τύπο η φήμη για μετακόμιση του έκτου στην διαδοχή του θρόνου και της οικογένειάς του εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εκπρόσωπος του παλατιού απάντησε με email στον Independent πως το παλάτι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.
Τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ITV Τομ Μπρέιντμπι για το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan: An African Journey» η Μέγκαν Μαρκλ παραδέχθηκε πως το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι για εκείνη μία «μάχη» ενώ ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πως: «Πάντα θα προστατεύω την οικογένειά μου. Και τώρα έχω μια οικογένεια να προστατεύσω». Ο ίδιος, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι με τον μεγαλύτερο αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, βαδίζουν πλέον σε χωριστά μονοπάτια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!