Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Μια από τις εξυπνότερες ανακαλύψεις έγινε τυχαία
Πόσες φορές σας έτυχε να έχετε απογοητευθεί από μια ιδέα που είχατε και πήγε στραβά; Σχεδόν όλες θα μου απαντήσετε. Αν είχαν την ίδια λογική δύο χημικοί από τις ΗΠΑ τώρα δεν θα είχαμε κάνει την ζωή μας ευκολότερη με τα διάσημα post-it.
Η πολύ λειτουργική εφεύρεση που λέγεται post-it ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να φτιαχτεί μια πολύ ισχυρή κόλλα. Ο χημικός  Σπένσερ Σίλβερ, εργαζόταν στην πολυεθνική 3Μ, και του αναθέσαν να φτιάξει μια πολύ ισχυρή κόλλα, για λογαριασμό της Διαστημικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.
Απέτυχε παταγωδώς, το πρότζεκτ ανατέθηκε σε άλλη εταιρεία, και ο ίδιος χρεώθηκε από τη διεύθυνση της 3Μ την αποτυχία. Η κόλλα που έφτιαξε όμως, μπορεί να ήταν αδύνατη, αλλά είχε δύο χαρακτηριστικά που τον έκαναν πλούσιο. Δεν άφηνε σημάδια, και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παραπάνω από μία φορές.
Και τώρα η συμβολή της μοίρας. Φίλος του Σίλβερ, ήταν ο επίσης χημικός  Αρτ Φράι, ο οποίος παράλληλα ήταν και ψάλτης σε εκκλησία. Ο Φράι λοιπόν αντιμετώπιζε το πρόβλημα με τις ψαλμωδίες και τους ενοχλητικούς σελιδοδείκτες. Μια μέρα που προσπαθούσε να παρηγορήσει τον Σίλβερ, σκέφτηκε να χρησιμοποιηθεί η ανακάλυψη του Σίλβερ σε λιγότερες απαιτητικές καταστάσεις, όπως τα βιβλία.
 Έτσι ξεκίνησαν οι δοκιμές που οδήγησαν στην ανακάλυψη που σάρωσε παγκοσμίως. Τα post-it, λόγω της πρακτικότητάς του έγινε εργαλείο όλων. Από μαθητές μέχρι ηλικιωμένους που ξεχνούσαν πράγματα. Τα κέρδη τεράστια, αλλά η καθιέρωση δεν ήταν εύκολη. Κυκλοφόρησε το 1979, αλλά οι πωλήσεις του ήταν ασήμαντες. Ώσπου η εταιρεία 3Μ, το χάρισε δωρεάν για ένα χρόνο σε 'ολη τη χώρα.
Σήμερα βρίσκεται μέσα στις δέκα πιο κερδοφόρες ανακαλύψεις. Οι καταναλωτές εθίστηκαν στη πρακτικότητά του και όταν έληξε η δωρεάν διάθεσή του έτρεχαν μανιακά να το αγοράσουν.
Έτσι την επόμενη φορά που θα βιαστείτε να κρίνετε μια ιδέα σας, να θυμάστε αυτή την ιστορία και να επιμείνετε.

 
Η ενόχληση για τον παρουσιαστή του Survivor
Την ενόχληση μερίδας παικτών του Survivor με τον παρουσιαστή του ριάλιτι, Σάκη Τανιμανίδη, αποκάλυψε ο Γιώργος Χρανιώτης στην εκπομπή Survivor Πανόραμα.
«Ένα πράγμα που με είχε ενοχλήσει είναι ότι υπήρχαν κουβεντούλες από διάφορους παίκτες ότι “για ποιο λόγο ο Σάκης δίνει τον λόγο στον Ντάνο πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους;”. Όχι μόνο στο συμβούλιο, αλλά και στα αγωνίσματα και πριν και μετά. “Μήπως έχει κάποιο μέσο ο Ντάνο; Μήπως έχει κάποιο “δόντι” στην παραγωγή;”. Είχα κρυφακούσει κάποιες κουβέντες. Η απάντησή μου ήταν πάρα πολύ αυθόρμητη εκείνη τη στιγμή, ακαριαία. Ήταν ότι “έχετε σκεφτεί μήπως είναι πιο δημοφιλής από εμάς;”. Ήταν τόσο απλό, τόσο απλό στο κεφάλι μου», αποκάλυψε ο Γιώργος Χρανιώτης. 

Αρχαιολόγοι στην ανατολική Κίνα ανακάλυψαν νεκροταφείο 5.000 ετών, με οστά «γιγάντων».
Οι άνδρες, των οποίων τα οστά ανακαλύφθηκαν στο χωριό Τζιαοτζιά, κοντά στην πόλη Τζινάν της επαρχίας Σαντόνγκ ήταν ψηλότεροι από τους σύγχρονούς τους.
Αρκετοί έχουν ύψος 1,80 μέτρα και θα φαίνονταν σχεδόν γίγαντες στους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Κάποια από τα οστά ανήκουν σε άνδρα ύψους 1,90 μέτρων. «Οι ανακαλύψεις βασίζονται στην δομή των οστών. Εάν ζούσαν, θα είχαν ύψος που θα ξεπερνούσε τα 1,90 μέτρα», ανέφερε στην China Daily ο Φανγκ Χούι, επικεφαλής του τμήματος Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Σαντόνγκ.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι τάφοι φαίνεται πως ανήκαν σε άτομα της υψηλής κοινωνίας που είχαν πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα τροφής από τους μέσους ανθρώπους της εποχής.
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το ύψος οφείλεται στη μεγάλη ποικιλία τροφής στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, στην περιοχή, οι άνδρες ηλικίας 18 ετών έχουν μέσο ύψος 1,753 μέτρα -μεγαλύτερο από το μέσο εθνικό ύψος των 1,72 μέτρων.
naftemporiki.gr

«Περίπου στις 11 το πρωί, , την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, απεβίωσε ο αγαπημένος μας ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1948, στο Σατορού. Θα μας λείψει, αλλά δε θα τον λησμονήσουμε. Παρακαλούμε εκφράστε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια σας, σχολιάζοντας και κάνοντας like σε αυτή τη σελίδα».
Η σελίδα «R.I.P. Gerard Depardieu» στο Facebook πήρε σχεδόν ένα εκατομμύριο like. Εκατοντάδες θαυμαστές του ηθοποιού, που μεταξύ άλλων έχει ενσαρκώσει τον Οβελίξ και τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, έσπευσαν να συλλυπηθούν για τον θάνατο του 68χρονου καλλιτέχνη.
Όμως, η είδηση ήταν ψευδής! Για μία ακόμη φορά, ειδήσεις «πεθαίνουν» μια διασημότητα.
Το Σάββατο 8 Ιουλίου, εκπρόσωποι του ηθοποιού επιβεβαίωσαν ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν είναι νεκρός: «Μπήκε στη μακριά λίστα των διασημοτήτων που έχουν γίνει θύματα αυτής της φάρσας. Είναι ακόμη ζωντανός και καλά στη υγεία του, πάψετε να πιστεύετε ό,τι βλέπετε στο Ίντερνετ».
Πολλοί, βλέποντας την «είδηση» του θανάτου του, ήταν δύσπιστοι, καθώς είχαν πάρει το μάθημά τους από τους «θανάτους» πολλών διασημοτήτων τους τελευταίους μήνες. Άλλοι εξοργίστηκαν. Πρόσφατη σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε το Celebrity Post έδειξε πως το 76% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ότι είναι αστείο η φημολογία για τον θάνατο του Ντεπαρντιέ.
Πολλοί, όμως, πίστεψαν. Και δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν ότι ο θάνατος ενός σημαντικού ηθοποιού θα ήταν είδηση στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα, και ότι η είδηση αυτή δεν υπήρχε.

Νέο κεφάλαιο στην προσωπική του ζωή άνοιξε ο Μπεν Άφλεκ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης εντοπίστηκε από τους παπαράτσι με τη νέα του αγαπημένη.

Πρόκειται για την παραγωγό του δημοφιλούς σόου «Saturday Night Live» Λίντσι Σόκους.

Ο Άφλεκ που ακολούθησε θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ, πήγε με την αγαπημένη του σε ένα ιταλικό μπιστρό στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Ήταν ντυμένος απλά, με τζιν και t-shirt και είχε χαλαρή διάθεση.

Ο Μπεν Άφλεκ και η 45χρονη επίσης σταρ του Χόλιγουντ, Τζένιφερ Γκάρνερ, χώρισαν το 2015 μετά 10 χρόνια γάμου.

Λόγω των τριών παιδιών που έχουν προσπάθησαν να χωρίσουν φιλικά με τον Άφλεκ να μένει στον ξενώνα του σπιτιού τους για αρκετό καιρό.

Τελικά, έκαναν αίτηση για διαζύγιο τον περασμένο μήνα.

Φήμες λένε ότι ο ηθοποιός ξεκίνησε τη σχέση του με την 37χρονη Σόκους από το 2013, κάτι που διαψεύδουν πηγές κοντά στο ζευγάρι, προσθέτοντας ότι η σχέση τους δεν είναι αυτή που οδήγησε τον γάμο του Άφλεκ στη διάλυση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!