Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εσείς τι κάνατε όσο ήσασταν 9 χρονών; Πηγαίνατε στο δημοτικό, παίζατε με τους φίλους σας, οι μαμάδες σας σας πήγαιναν στα πάρτι τα Σαββατόβραδα και αν ήσασταν καλά παιδιά σας αγόραζαν ένα παγωτό το καλοκαίρι ή μια σοκολάτα τον χειμώνα.

Ο Evan είναι ένα τελείως διαφορετικό παιδί. Είναι μόλις 9 χρονών, ωστόσο, οι τραπεζικές του καταθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές άλλων παιδιών της ηλικίας του. Ο ίδιος, έχει καταφέρει και κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Πως το καταφέρνει αυτό; Ανοίγοντας και σχολιάζοντας διάφορα παιχνίδια.

Ο Evan έχει δημιουργήσει το EvanTube το οποίο διαθέτει πάνω από 1 εκατομμύριο συνδρομητές και 1 εκατομμύρια views. Ο ίδιος, γράφτηκε στο Youtube το 2011 ανεβάζοντας stop-motion videos και στο EvanTube διαθέτει τρία κανάλια.

Στο εγχείρημά του, λόγω... ηλικίας τον βοηθούν η αδερφή του που πρωταγωνιστεί σε αρκετά από τα βίντεό του και φυσικά ο πατέρας του που είναι ο καμεραμαν.

http://www.thestival.gr
Ο 27χρονος Ιορδανός πιλότος Moaz al-Kasasbeh ήταν ένα από τα θύματα των Τζιχαντιστών, οι οποίοι αφού τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν ζωντανό.

Ο ίδιος ήταν μέσα σε ένα κελί και σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, δεν έδειχνε κανένα δείγμα φόβου, πανικού ή οτιδήποτε μπορεί να αισθάνεται ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, λίγα λεπτά πριν πεθάνει...

Οι αναλυτές δίνουν την απάντηση, γιατί συνέβαινε αυτό. Η ιστοσελίδα burnews.com από τη Σαουδική Αραβία, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο 27χρονος Ιορδανός βρισκόταν σε βαριά καταστολή την στιγμή της τραγικής πυρπόλησής του και δεν είχε ιδέα για ό,τι του συνέβαινε, επειδή ήταν ναρκωμένος με ισχυρή δόση ναρκωτικών.

http://www.thestival.gr
Ο Charles Manson βρίσκεται εδώ και 44 χρόνια στη φυλακή εκτίοντας ισόβια ποινή για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες επτά ατόμων το 1969, ανάμεσα στα οποία και η γυναίκα του Roman Polanski, Sharon Tate.

Τα τελευταία χρόνια είχε συχνή επικοινωνία  με μία φανατική θαυμάστρια του, την Afton Elaine Burton, μια επικοινωνία η οποία ξεκίνησε όταν η 27χρονη σήμερα γυναίκα ήταν 17 χρονών! Μάλιστα η Burton πριν μερικά χρόνια μετακόμισε για να ζήσει κοντά στη φυλακή όπου επισκεπτόταν τον Manson κάθε Σάββατο και Κυριακή για πολλές ώρες.

Στις 7 Νοεμβρίου οι δυο τους ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους και σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε για να ισχύσει ο γάμος, να τελεστεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Η εβδόμη Φεβρουαρίου που το τρίμηνο συμπληρώθηκε πέρασε και ο γάμος δεν έγινε!

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που έχει συχνή επικοινωνία με τον Manson, ο 80χρονος χώρισε την 27χρονη γιατί διαπίστωσε ότι αυτή τον ήθελε μόνο για το… πτώμα του. Ήθελε δηλαδή μόλις πεθάνει να χρησιμοποιήσει το άψυχο κορμί του ως έκθεμα σε χώρο. Έτσι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα, βάζοντας και... εισιτήριο για όσους θα ήθελαν να τον δουν...

http://www.thestival.gr
Περαστικός ακούει φωνές από ένα μπαλκόνι... Σηκώνει το βλέμμα... Βλέπει μια κυρία να κρατιέται από την εξωτερική πλευρά της βεράντας κι ένα τύπο να της χτυπάει με δύναμη τα χέρια...

-Ρε δε ντρέπεσαι; Θα τη σκοτώσεις τη γυναίκα... Πάς καλά;

Οπότε αυτός που τη χτυπάει ανασηκώνεται και του λέει:

-Ξέρετε κύριε, είναι η πεθερά μου...

-Πωπω... Και πως γαντζώθηκε έτσι η άτιμη;
 
 
 
Κατρούγκαλος: Ανακαλούνται οι απολύσεις από διαθεσιμότητα και όσες έγιναν αντισυνταγματικά
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε εκτενώς στην «ιδιωτικοποίηση» τομέων της δημόσιας διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που είδα και με έκαναν να φρίξω στο υπουργείο ήταν η παρουσία ιδιωτικών σεκιούριτι, πέρα από τις κλούβες με τα ΜΑΤ. Υπ’ αυτό το πλαίσιο αυτό που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στη δημόσια διοίκηση, δεν επρόκειτο για καρικατούρα μεταρρύθμισης, αλλά για αντιμεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατρούγκαλος αφού κατήγγειλε ότι την προηγούμενη πενταετία της αντιμεταρρύθμισης το κεντρικό σημείο ήταν οι 15.000 απολύσεις και μάλιστα με λογική «κυνηγιού κεφαλών» χωρίς αξιολόγηση δομών και προσωπικού, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που έφερνε έσοδα στους δήμους («είναι σαν να θέλει να κάνει μία εταιρεία downsizing και να καταργεί το τμήμα εισπραξης εσόδων. Αυτό δεν είναι νεοφιλελευθερισμός αλλά παραλογισμός. Είναι σαν να θες ν' αδυνατίσεις και για να χάσεις βάρος, να κόβεις το χέρι σου», είπε χαρακτηριστικά), προχώρησε στην αποτύπωση του νέου δημοσίου που θέλει να δημιουργήσει ο ίδιος «που δεν θα είναι πελατειακό και δεν θα εξυπηρετεί τη διαπλοκή», μέσα από συγκεκριμένα βήματα:
  • ανάκληση απολυμένων της διαθεσιμότητας (π.χ. καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) μετά από μία μίνι διαδικασία κινητικότητας,
  • η αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου και
  • θα αλλάξει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, αλλά μέχρι τότε δεν θα γίνουν επιμέρους παρεμβάσεις


Σύμφωνα με το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Κατρούγκαλος, θα εξεταστούν εκ του μηδενός τι ανάγκες καλύπτει κάθε υπουργείο, στη συνέχεια θα θεσπιστεί το προφίλ θέσεων, θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, και μετά θα ακολουθήσει μία πολιτική κινητικότητας. Ακόμη θα υπάρξει νέος υπαλληλικός κώδικας.

Αναφερόμενος στα μισθολογικά ζητήματα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για ένα νέο «πραγματικό ενιαίο και δίκαιο» μισθολόγιο.

«Θέλω να ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά, όταν θα έχει ανορθωθεί η οικονομία, θα μπορούμε να κάνουμε κάτι και στο μισθολογικό», τόνισε.

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα που ετοιμάσαμε για σας, τι αναφέρει ο Υπουργός συγκεκριμένα, για την κατάργηση της Δ.Α. αλλά και τις 400(!) ανεκτέλεστες-αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που εντόπισε στο υπουργείο: 



Δείτε ολόκληρο το video της ομιλίας του κ. Κατρούγκαλου:


dimastin.gr

Δεκάδες προκηρύξεις για προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους οργανισμούς «τρέχουν» αυτή την περίοδο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν δουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν αιτήσεις στους σχετικούς συνδέσμους.
Συγκεκριμένα:
Α.Σ.Ε.Π.: Πλήρωση 186 θέσεων στο Ε.Κ.Α.Β. (Προκήρυξη 7Κ/2014 του ΑΣΕΠ)
Α.Σ.Ε.Π.: Πλήρωση 30 θέσεων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (Προκήρυξη 6Κ/2014)
Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε Αθήνας και Πειραιά: Πρόσληψη 32 ατόμων
Τράπεζα της Ελλάδος: Πλήρωση 48 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Προκήρυξη 3/2014)
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας: Πρόσληψη 1 ατόμου
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Συνεργασία με 1 άτομο
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Συνεργασία με 1 άτομο
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Πρόσληψη 3 ατόμων
Eιδικός Λογαριασμός Έρευνας (Ε.Λ.Ε.) – Πανεπιστήμιο Aιγαίου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Επιτροπή Ερευνών – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πρόσληψη 1 ατόμου
Δήμος Ιωαννιτών: Πρόσληψη 10 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.Κ.Ε. –Α.Π.Θ.) : Πρόσληψη 2 ατόμων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Σχολή Πολιτικών Επιστημών Παντείου: Πρόσληψη 2 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρόσληψη 1 ατόμου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Πρόσληψη 8 ατόμων
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: Ανάθεση έργου σε 1 άτομο
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας: Προκήρυξη κατατακτήριων εξετάσεων 10 αστυνομικών γενικών καθηκόντων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ): Σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός (1) εξειδικευμένου Ερευνητού – Συνεργάτη
Δήμος Κάσου: Πρόσληψη 8 ατόμων
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας: Πρόσκληση για 2 θέσεις Υποψηφίου Διδάκτορα
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: Πρόσληψη 2 ατόμων
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΑ.Μ): Πρόσληψη 1 ατόμου
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου: Πρόσληψη 8 ατόμων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου: Πρόσληψη 1 ατόμου
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 3 καθηγητών
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρόσληψη 3 καθηγητών
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πρόσληψη 1 καθηγητή

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Περισσότερες Προκηρύξεις σε τίτλους, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ΕΔΩ
Eίναι η νέα αλυσίδα καφέ που όπως και τα Coffee Island ξεκίνησαν την δραστηριοποίηση τους από την Πάτρα.

O λόγος για τα Coffeebrands που ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια από την Πάτρα, με στόχο να σερβίρουν τον καλύτερο espresso στην πόλη.
Ο αρχικός ατόχος της αλυσίδας ήταν να δημιουργήσει ένα portfolio προϊόντων, που αποκλειστικά θα διατίθενται στα καταστήματα Coffeebrands. Τα κατάφερε, δημιουργώντας brand names ιδιοκτησίας της, όπως Megisto café, Chocolatina, Milk me κ.λπ., που αποκλειστικά δουλεύουν τα καταστήματα Coffeebrands.
Κάθε κατάστημα Coffeebrands προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων σε καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά, κρύα σάντουιτς καθώς και γλυκίσματα (κέικ, τσουρέκι κ.λπ.).
Για να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα Coffeebrands της τάξεως των 25 – 50 τ.μ. απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 27.000 ευρώ που αφορούν την διαμόρφωση την επίπλωση και τον εξοπλισμό.
Τα Entry Fees (εφάπαξ ποσό για την ένταξη της νέας επένδυσης στο δίκτυο) είναι 20.000 Ευρώ, όμως για περιορισμένο αριθμό καταστημάτων στην Αθήνα μηδενίζονται και αντικαθίσταται, υπό προϋποθέσεις, με ένα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Περιοδικά τέλη, δηλαδή royalties και marketing fees δεν υπάρχουν.
Για όσους επιλέξουν να ενταχθούν στο δίκτυο των Coffeebrands, η εταιρία προσφέρει την συνεχή προμήθεια των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, τον αρχικτεκτονικό σχεδιασμό του καταστήματος και το marketing.
Eπίσης υπόσχεται "ταχεία και σίγουρη απόσβεση της επένδυσής, από 18 έως 24 μήνες".

Δείτε τί πρέπει να γνωρίζετε για να ανοίξετε ένα κατάστημα Coffeebrand ΕΔΩ

http://www.fpress.gr

Ο 27χρονος Ιορδανός πιλότος Moaz al-Kasasbeh ήταν το θύμα της απίστευτης θανάτωσης από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι αφού τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν ζωντανό. Όμως, στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος ο άτυχος πιλότος έδειχνε ήρεμος και παρέμενε σιωπηλός. Ποιος άνθρωπος θα καιγόταν ζωντανός και, το λιγότερο, δεν θα ούρλιαζε;
Στο εύλογο ερώτημα δίνει απάντηση η ιστοσελίδα burnews.com από τη Σαουδική Αραβία, η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο 27χρονος Ιορδανός βρισκόταν σε βαριά καταστολή την στιγμή της τραγικής πυρπόλησής του και δεν είχε ιδέα για ό,τι του συνέβαινε, επειδή ήταν ναρκωμένος με ισχυρή δόση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η φαινομενική απάθεια του Ιορδανού πιλότου που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως ήρεμη στάση που δείχνει τον ηρωισμό του, οφειλόταν στη βαριά νάρκωση που του είχε χορηγηθεί. Η ίδια ιστοσελίδα επικαλείται έκθεση παρατηρητών που μελέτησαν με προσοχή το επίμαχο βίντεο και στην οποία αναφέρεται ότι τα αισθητηριακά κέντρα στο σώμα του 27χρονου καταστράφηκαν πολύ γρήγορα από την φωτιά και ο ίδιος δεν μπορούσε να αισθανθεί τον πόνο από τις φλόγες που διαχεόταν με γρήγορους ρυθμούς σε όλο του το σώμα.
Μετά το βίντεο με την πυρπόληση του Ιορδανού πιλότου, οι αρχές στην Ιορδανία εκτέλεσαν δύο Ιρακινούς κρατούμενους που είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μέχρι σήμερα σε αντίποινα για τον απάνθρωπο θάνατο του πιλότου, οι Ιορδανοί έχουν πραγματοποιήσει 56 αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών.


Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους γεννιέται με το «έξυπνο γονίδιο» (klotho), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Clinical and Translational Neurology.
Η έρευνα έγινε στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), και οι ειδικοί επεσήμαναν ότι τα άτομα που έχουν αυτό το γονίδιο, έχουν μεγαλύτερους όγκους σε ένα μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται με το σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, συνδέεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μεγαλύτερο προσθεγκέφαλο και αυξημένη διανοητική ικανότητα.
Επιπροσθέτως, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αλλαγές για αυτούς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.
Μάλιστα επισημαίνουν ότι προηγούμενες έρευνες σε ηλικιωμένους είχαν δείξει ότι όσοι είχαν μια παραλλαγή του γονιδίου αυτού είχαν καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα νοητικά τεστ.
Το γονίδιο klotho κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα νεφρά και τον εγκέφαλο, η οποία ρυθμίζει πολλές διαδικασίες του οργανισμού προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη λειτουργία σε κάθε όργανο.
Άτομα που έχουν μία μοναδική παραλλαγή του γονιδίου, γνωστή ως KL-VS, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της πρωτεΐνης μπορούν κατά συνέπεια να ζήσουν περισσότερα χρόνια και να έχουν καλή λειτουργία της καρδιάς και των νεφρών τους.
naftemporiki.gr

Αλλαγές στον «Καλλικράτη» με «χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμα πρωτογενούς δημοκρατίας» αλλά και άρση των απολύσεων και προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (σ.σ. για την ακρίβεια ο υπουργός λόγω έλλειψης χρόνου δεν εκφώνησε την ομιλία του αλλά την κατέθεσε στα πρακτικά του Κοινοβουλίου). Παράλληλα ο κ. Βούτσης, επισημοποίησε την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Αυτοδιοίκησεων που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, εντάσσοντας την μέσα σε ένα πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των στελεχών της, καθώς όπως είπε: «Πρώτο δείγμα γραφής, μάλιστα, για την εμπιστοσύνη με την οποία θα περιβάλλουμε το στελεχιακό δυναμικό της διοίκησης είναι ότι για το μικρό μεταβατικό στάδιο της παρούσας φάσης, τους πρώην διορισμένους ΓΓ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα αναπληρώσουν κατά νόμο οι αρχαιότεροι Γενικοί Διευθυντές. Μετά από αδιάβλητες και αξιοκρατικές κρίσεις θα αποτελέσει κανόνα για τη διοίκηση η αξιοποίηση σε όλες τις επιτελικές θέσεις των επιλεγμένων προϊσταμένων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά:
Αναφορικά με τον «Καλλικράτη» ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «σχεδιάστηκε εξαρχής για να αποτελέσει το όχημα προώθησης των μνημονιακών πολιτικών στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης», προσθέτοντας όρο «ο «Καλλικράτης» δεν ατύχησε απλώς επειδή συνέπεσε χρονικά με την οικονομική κρίση ούτε μόνο γιατί δεν «προικοδοτήθηκε» με τα υπεσχημένα τουλάχιστον 4 δις. Σχεδιάστηκε εξαρχής με άξονα τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις για λιτότητα και ‘λιγότερο κράτος’». Γι’ αυτό και, όπως είπε, «η κυβέρνηση μας, μετά από ουσιαστική αποτίμηση, των συνεπειών εφαρμογής του «Καλλικράτη» θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και εκπόνηση το νέο θεσμικό πλαίσιο. Βασικά στοιχεία θα αποτελέσουν:
  • Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να καλυφθεί το τεράστιο σημερινό έλλειμα πρωτογενούς δημοκρατίας.
  • Η αποκέντρωση και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης.
  • Η επαρκής και ακριβής κατανομή των πόρων και των αντιστοίχων επενδυτικών μέσων.
  • Ο βαθύς εκδημοκρατισμός της λειτουργίας της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με τη θέσπιση συμμετοχικών θεσμών ως αναπόσπαστο και δομικό μέρος της θεσμικής και πολιτικής τους λειτουργίας.
Με βασική μας κατεύθυνση και απόφαση για την άμεση απόσυρση των μνημονιακών ρυθμίσεων για την αυτοδιοίκηση μελετούμε λύσεις και θα προχωρήσουμε στη βέλτιστη εφαρμογή καυτών θεμάτων όπως:
  • Άρση απολύσεων – διαθεσιμότητα. Κινητικότητα. Αντικειμενικό σύστημα διαρκούς αξιολόγησης του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών. Παύση διαδικασίας επανελέγχου των συμβάσεων σύμφωνα με το ν. 4250/2014. Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου.
  • Δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, προγραμματισμός εν γένει των προσλήψεων και εκπόνηση ειδικού προγράμματος για υπαλλήλους υψηλής εξειδίκευσης σε κατηγορίες αιχμής. Άρση των περιορισμών προσλήψεων άλλων κατηγοριών του τακτικού προσωπικού για κοινωνικές δομές και για τεχνικές εργασίες.
  • Κατάργηση όλου του πλέγματος των σχετιζόμενων με το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ» διατάξεων και παρακολούθηση της πορείας των οικονομικών μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής βάσης του ΥΠ.ΕΣ. σε συνεργασία με το ΥΠ.ΟΙΚ.
  • Κατάργηση των διατάξεων σχετικά με την παρακράτηση των ποσοστών 4%, 5% και 1% αντίστοιχα από τους ΚΑΠ που επιβλήθηκαν στις τελευταίες τροπολογίες προ της πτώσης της κυβέρνησης.
  • Παρεμβάσεις για την χρηματοδότηση και οφειλομένων πόρων και για το δανεισμό και τα χρέη των ΟΤΑ.
  • Συνολική αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων μέσα και από την πλέον ορθολογική κατανομή των υπαρχόντων πόρων του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Πρώτη τομή η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
Ο κ. Βούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε «στο corpus της μνημονιακής νομοθεσίας για τη δημόσια διοίκηση που έχει διαμορφώσει και παγιώσει επί σειρά ετών μία λανθασμένη, γραφειοκρατική, αντιπαραγωγική και εν τέλει επιζήμια αντίληψη για τον δημόσιο τομέα σε σχέση με τη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος,  δημιουργώντας ένα μάλλον «προβληματικό» περιβάλλον μέσα στο οποίο θέλουμε άμεσα να περάσει μία ριζοσπαστική μεταρρυθμιστική λογική στον αντίποδα των χρεοκοπημένων δήθεν «μεταρρυθμίσεων» ενός σκοπού: της άκριτης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, των απολύσεων και του περάσματος στρατηγικών πυλώνων της οικονομίας και της δημόσιας περιουσίας σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις».
Πρόσθεσε, δε, ότι «το πλαίσιο αυτό έχει από καιρό αδρανοποιήσει τη δημόσια διοίκηση ως κρίσιμο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατικής λειτουργίας. Η απαξίωση και ισοπέδωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα συλλήβδην, η εργασιακή ανασφάλεια, οι αποσπασματικές και εμβαλωματικές νομοθετικές παρεμβάσεις, η καθίζηση της υπηρεσιακής εξέλιξης των δημοσίων λειτουργών απόρροια και της έλλειψης σαφούς στοχοθεσίας και κινήτρων του παραγόμενου διοικητικού έργου  αναπαράγουν εν τέλει τις στρεβλώσεις του συστήματος της δημόσιας διοίκησης, την αναξιοκρατία και την «παρα-διοίκηση» με τις πολυέξοδες στρατιές των συμβούλων των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό αντανακλά άμεσα και στο επίπεδο της σχέσης δημόσιας διοίκησης και πολιτών. Με τη συρρίκνωση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων η παροχή υπηρεσιών κυρίως σε κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία κ.α.) πάσχει», τόνισε.
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι «μία πρώτη τομή που θα επιχειρηθεί συνίσταται στην επαναδιατύπωση των δομών και των σχέσεων της κεντρικής διοίκησης με τις αποκεντρωμένες λειτουργίες του κράτους και στην ταυτόχρονη οριοθέτηση της πλήρους αυτονομίας της εκλεγμένης περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο έλεγχος νομιμότητας επί των ΟΤΑ, που οφείλει να ασκείται σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα συντελείται από ιδιαίτερη δομή εκτός των υπαρχουσών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπως άλλωστε προβλεπόταν θεσμικά. Αφού ομαδοποιηθούν αποκεντρωμένες υπηρεσίες Υπουργείων και αφού δοθούν υπηρεσίες και αρμοδιότητες στις εκλεγμένες περιφέρειες θα διαμορφωθεί το σύγχρονο κύτταρο από-συγκέντρωσης των κρατικών λειτουργιών», κατέληξε.
Θα ψηφίσουμε άμεσα το νόμο για την ιθαγένεια των παιδιών β΄γενιάς
Αναφορικά με τους μετανάστες, παρά την αντίθετη άποψη του κυβερνητικού εταίρου, ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε ότι «στόχος μας είναι μία ενιαία πολιτική στα σοβαρά αυτά ζητήματα με πρόσημο την ένταξη, την προστασία, τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με προτεραιότητα όπως ήδη αναφέρθηκε η άμεση ψήφιση του νόμου ιθαγένειας για τα παιδιά β΄ γενιάς».
Όσον αφορά την ισότητα των φύλων «η κυβέρνησή, όπως είπε, δεσμεύεται να αντιμετωπίσει άμεσα τα ζητήματα των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού (με έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες που βιώνουν εντονότερα τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό), της έμφυλης βίας, της εκπαίδευσης, της οικογένειας και των σχέσεων φύλου στο εσωτερικό της κοινωνικής αναπαραγωγής»
Το υπουργείο ελληνικού πληθυσμού
Ο υπερ-υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε και στην  επανασύνδεση των υπουργικών χαρτοφυλακίων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης σε ένα ενιαίο Υπουργείο, με τη προσθήκη μάλιστα του Μακεδονίας-Θράκης, που «παρά τον οργανωτικό-διαδικαστικό της χαρακτήρα αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικό διάβημα με ιδιαίτερο συμβολισμό και στρατηγική σημασία που υπερβαίνει κατά πολύ την διασφάλιση διοικητικής ευελιξίας και αποτελεσματικού συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Με την απόφαση αυτή συγκροτείται σε μια ευρεία αλλά ενιαία θεσμική οντότητα οι διοικητικές λειτουργίες που συγκροτούν σε τελική ανάλυση τον σκληρό πυρήνα του κράτους και του πολιτεύματος:
  • Συγκρότηση του λαού/εκλογικού σώματος/ιθαγένεια/διαχείριση αλλοδαπότητας
  • οργάνωση, διεξαγωγή, εποπτεία εκλογικής διαδικασίας
  • οργάνωση/στελέχωση των κρατικών μηχανισμών
  • ασφάλεια, δημόσια τάξη, ασφάλεια πολιτεύματος
Ουσιαστικά δηλαδή, συγκροτείται ένα υπουργείο ελληνικού πληθυσμού.  Η επιτυχής έκβαση του έργου αυτής της συγκρότησης ξεπερνά σε διάσταση τα χρονικά όρια της κυβερνητικής θητείας που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε. Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματός μας θα είναι ένα μακρόπνοο κεκτημένο της οργάνωσης του ελληνικού πολιτεύματος», κατέληξε ο κ. Βούτσης.
aftodioikisi.gr
Πωλείται το πιο διάσημο ξενοδοχείο της Σκωτίας

Tο ξενοδοχείο Gleneagles Hotel στην περιοχή Perthshire της Σκωτίας έβγαλε… πωλητήριο και αναμένεται να πιάσει πάνω από 200 εκατ. λίρες Αγγλίας.

Το διάσημο, πολυτελές ξενοδοχείο, που φημίζεται για τα τρία γήπεδα γκολφ που διαθέτει και το οποίο φιλοξένησε το περίφημο κύπελλο Ryder Cup το 2014, έχει 232 δωμάτια και 14 λειτουργικά δωμάτια.

Διαθέτει ακόμη τα δύο μοναδικά εστιατόρια που έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin και διοικούνται από το γνωστό σεφ Andrew Fairlie.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο από το 1984, αποφάσισε να το πουλήσει και η DailyMail μάς δίνει μια ευκαιρία να απολαύσουμε λίγο το εντυπωσιακό εσωτερικό του, προτού αλλάξει χέρια, αλλά και τη μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.
Για τους λάτρεις του γκολφ και της αγγλικής υπαίθρου, αποτελεί την ιδανική επιλογή.
  

news.gr
Μπορεί το στρες της καθημερινότητας και η κόπωση να είναι οι δύο πιο βασικοί παράγοντες στην κακή ποιότητα του ύπνου, αλλά σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί.

Δείτε ακόμα 5 λόγους που δεν κοιμάστε καλά και νιώθετε ότι "σας λείπει ύπνος":

Παίρνετε συμπλήρωμα βιταμίνης Β πριν πέσετε για ύπνο
Να έχετε στο μυαλό σας ότι οι βιταμίνες-Β θέτουν σε υψηλή λειτουργία τον οργανισμό, καθώς βοηθούν στην δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στην διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια. Αν παίρνετε βιταμίνη-Β τη νύχτα, τότε υποχρεώνετε τον οργανισμό σας να κάνει "υπερωρίες" και τον εμποδίζετε να "ρίξει ρυθμούς" και να χαλαρώσει.

Έχετε πρόβλημα στην σεξουαλική επαφή με τον/την σύντροφό σας
Τις περισσότερες φορές το σεξ σας βοηθάει να εκτονώσετε ενέργεια και αμέσως μετά να νιώσετε ικανοποιημένοι και χαλαροί, κάτι που συμβάλλει στο να κοιμηθείτε καλύτερα με το σώμα σας να έχει γεμίσει με οξυτοκίνη και σεροτονίνη. Αλλά, έχει διαπιστωθεί πως όταν στο σεξ μόνο ο ένας από τους δύο φτάσει σε οργασμό και η πράξη ολοκληρωθεί εκεί, τότε αυξάνεται το επίπεδο στρες στον άλλο σύντροφο και αντιμετωπίζει μεγαλύτερη δυσκολία να κοιμηθεί.

Διαβάζετε/εργάζεστε στο κρεβάτι
Ο εγκέφαλος έχει ανάγκη να "αποφορτιστεί" προκειμένου να κοιμηθείτε καλύτερα. Αν μέχρι και την τελευταία στιγμή είστε απασχολημένοι με εργασία ή/και με ηλεκτρονικές συσκευές και φωτεινές οθόνες, ή ακόμα και αν διαβάζετε ένα βιβλίο, ο εγκέφαλος λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς και στη συνέχεια θα καθυστερήσει να φτάσει στον "βαθύ ύπνο", το στάδιο του ύπνου δηλαδή που σας ξεκουράζει περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βάζετε τα κατοικίδιά σας στο κρεβάτι
Η γάτα ή ο σκύλος σας δεν έχουν καμία θέση, όχι μόνο στο κρεβάτι που κοιμάστε, αλλά ούτε καν στο δωμάτιό σας τις ώρες που θέλετε να αναπαυθείτε. Έρευνα από την Κλινική Mayo έδειξε ότι το 10% των ανθρώπων με προβλήματα ύπνου, κοιμάται μαζί με τα κατοικίδιά του. Τα ζώα είναι ανήσυχα και σας ξυπνούν πολλές φορές μέσα στη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην φτάνετε στο στάδιο του "βαθέως ύπνου".

Η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι σε λάθος επίπεδο
Η θερμοκρασία στον χώρο που κοιμάστε παίζει καίριο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου σας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, το σώμα σας δεν μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του το ίδιο καλά, με αποτέλεσμα αυτή να πέφτει (γι' αυτό και κατά κανόνα σκεπαζόμαστε). Εάν κρυώνετε πάρα πολύ, θα αρχίσετε να τρέμετε, επειδή οι μυς σας με αυτό τον τρόπο παράγουν θερμότητα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα ξυπνήσετε, προκειμένου να κινηθείτε και άρα να ζεσταθείτε. Από την άλλη πλευρά, όταν ζεσταίνεστε πολύ μέσα στη νύχτα, θα αρχίζετε να ιδρώνετε, θα αφυδατωθείτε και θα νιώσετε την ανάγκη να ξυπνήσετε για να πιείτε νερό.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!