Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να αγοράσετε online ρούχα ακριβώς στο μέγεθός σας - Απίστευτη εφαρμογή!
Η Start Today μπορεί να μην είναι ένα γνωστό όνομα σε όλο τον κόσμο ακόμα, αλλά ο λιανοπωλητής κάνει τεράστια επιτυχία στην Ιαπωνία.
Είναι γνωστή για τη Zozotown, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ιαπωνίας, η οποία φιλοξένησε πέρυσι, συναλλαγές αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Φέτος, η Start Today ξεκίνησε επίσημα την -ιδιωτικής ετικέτας- μάρκα, την Zozo, η οποία πωλεί φθηνά ρούχα, όπως μπλουζάκια για περίπου 11 δολ. και τζιν για περίπου 34,50 δολ. Αυτό που ξεχωρίζει όμως, τα ρούχα της Zozo από τα άλλα σε αυτές τις τιμές, είναι ότι αυτά είναι προσαρμοσμένα ακριβώς στο μέγεθός σας!

zozo-640x360.jpg
Το νέο ZOZOSUIT είναι μια φόρμα που διαθέτει ένα πλήρες σύστημα αναγνώρισης των διαστάσεων του σώματος, το οποίο αποτελείται από 300 έως 400 δέκτες, ενώ αυτοί καλύπτουν όλη την φόρμα. Η μέτρηση πραγματοποιείται μέσω μιας ολόσωμης φωτογράφισης των δεκτών με τη βοήθεια ενός Smart Phone.
Πρόκειται για μια νέα καινοτόμο προσέγγιση αυτοματοποιημένης συλλογής μετρήσεων για τις διαστάσεις του σώματος, μέσω των δεκτών και μεταβίβασης των δεδομένων στην εφαρμογή ZOZO και μέσω Φωνητικής Διεπαφής των Χρηστών (VUI -Voice User Interfaces). Αν λοιπόν θέλει κάποιος να αγοράσει μέσω Internet κάποια ρούχα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να φορέσει τη στολή και μετά να χρησιμοποιήσει τη σχετική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί, με την οποία η στολή θα μεταφέρει τα δεδομένα που έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο. Ετσι, μαζί με την παραγγελία, ο πελάτης του online καταστήματος θα στείλει και τις αναλογίες του ώστε τα ρούχα που θα λάβει να είναι στο νούμερό του.

Zozo-fashion-suit-phone.jpg
Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την Zozo και τη μοναδική λύση που προτείνει σε 72 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή εκτελεί μια καμπάνια για να δώσει 100.000 προσαρμοσμένα τζιν και t-shirt για την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης της. Οι χώρες που μπορείτε να τα βρείτε είναι η Αυστραλία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.
Η παραπάνω καινοτόμος προσέγγισης της ZOZOSUIT έχει όλα τα προσόντα να λύσει το μεγάλο αγκάθι των διαδικτυακών πωλήσεων προϊόντων μόδας, που εξακολουθεί να είναι το υψηλό ποσοστό επιστροφής ρούχων (40% – 50% των συνολικών παραγγελιών), εξαιτίας της μη σωστής επιλογής ρούχων. Αν το καταφέρει, αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους.

Γιατί οι άνθρωποι καίνε τα ρούχα της Nike
Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, η Nike σε μία χρονική στιγμή έντονου συμβολισμού, κάνει τον Κόλιν Κάπερνικ το πρόσωπο της καμπάνιας της.
«Πιστεύετε σε κάτι. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα θυσιάσετε τα πάντα», γράφει η λεζάντα πάνω στο κοντινό, ασπρόμαυρο πορτρέτο του πρώην κουότερμπακ των San Francisco 49ers, ο οποίος εδώ και μία διετία αποτελεί μία πολωτική φιγούρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κόντρα στην τακτική πολλών πολυεθνικών που αποφεύγουν να αγγίξουν κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητα θέματα, τηρώντας ευλαβικά στάση ουδετερότητας προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους, η Nike έκανε τη διαφορά, στεκόμενη στο πλευρό των αθλητών με έντονη ακτιβιστική δράση και, μάλιστα, σε μία συγκυρία έντονου συμβολισμού, στην επέτειο των 30 χρόνων από το λανσάρισμα της καμπάνιας της 'Just Do It'.
Εκτός από τον Κάπερνικ, τα τριακοστά «γενέθλια» του εμβληματικού σλόγκαν θα τιμήσουν αθλητές όπως η Σερένα Γουίλιαμς, ο παίκτης του NFL Οντέλ Μπέκαμ Τζούνιορ και ο αμυντικός των Σιάτλ Σίχωκς, Σακίμ Γκρίφιν – του οποίου το αριστερό χέρι ακρωτηριάστηκε όταν ήταν παιδί.
Ο Κόλιν Κάπερνικ είχε προκαλέσει αίσθηση το 2016, όταν – σε ένα φιλικό της ομάδας του – γονάτισε, κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική αυθαιρεσία – που είχε προκαλέσει το θάνατο πλήθους ανθρώπων, κυρίως αφροαμερικανών. Η επιλογή του να στηλιτεύσει με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία επικρίθηκε αλλά και δημιούργησε πανεθνικό κίνημα. Πολλοί συνάδελφοί του τον μιμήθηκαν, προκαλώντας την έντονη μήνιν ακόμη και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.
Credit: PA
Ο Κάπερνικ παραμένει άνεργος, κάτι που πολλοί αποδίδουν στην ακτιβιστική του δράση. Ο ίδιος έχει κινηθεί δικαστικά κατά του NFL για το αγωνιστικό «εμπάργκο» εις βάρος του και, μάλιστα, μόλις προ δύο ημερών, είχε κερδίσει την πρώτη δικαστική του μάχη κατά της λίγκας.
Οι συγκεκριμένες επιλογές της Nike προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας σε μποϊκοτάζ και δημιουργώντας το hashtag #boycottNike. Μάλιστα, ήδη έχουν αναρτηθεί βίντεο στο διαδίκτυο όπου πελάτες της Nike καίνε τα ρούχα τους!
Πώς να κοιμηθείτε σε 120 δεύτερα - Το στρατιωτικό μυστικό κατά της αϋπνίας
Έχετε προβλήματα ύπνου; Δεν κοιμάστε καλά και δεν έχετε ενέργεια να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας; Ο αμερικανικός στρατός είναι εδώ και έχει βρει την λύση στο πρόβλημα της αϋπνίας!
Η μέθοδος αυτή λέγεται ότι αναπτύχθηκε λόγω της ανησυχίας της στρατιωτικής ηγεσίας για πιθανά σφάλματα χειριστών εξαιτίας κόπωσης και έλλειψης ύπνου. Είναι απλή, συνδυάζει χαλάρωση των μυών, τεχνικές αναπνοής και εικόνες που φέρνει κανείς στο νου του και με εξάσκηση έξι εβδομάδων υπόσχεται ποσοστά επιτυχίας 96%.
Η συγκεκριμένη τεχνική του αμερικανικού Στρατού έγινε ευρύτερα γνωστή από ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1981 αλλά τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αν και χρησιμοποιείται από τον στρατό ώστε να μπορούν οι στρατιώτες να ξεκουράζονται ακόμη και στο πεδίο της μάχης –η έλλειψη ύπνου δεν είναι απλώς πρόβλημα, μπορεί να καταστεί όπλο στα χέρια του αντιπάλου– μπορεί να λειτουργήσει και για τους πολίτες, χαρίζοντάς τους ύπνο σε δύο λεπτά!
via GIPHY
Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Η μέθοδος αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο εκ των οποίων είναι να «αδειάσει» κανείς εντελώς το μυαλό του. Αυτό χρειάζεται περίπου 1,5 λεπτό για να γίνει σωστά – χρόνος που σημειωτέον δεν περιλαμβάνεται στα δύο λεπτά για την έλευση του ύπνου.
1) Χαλαρώστε τους μυς του προσώπου σας, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, του σαγονιού και τους μυς γύρω από τα μάτια.
2) Χαμηλώστε τους ώμους όσο πιο πολύ γίνεται. Κατόπιν, χαλαρώστε το μπράτσο και τον βραχίονα του ενός χεριού και μετά του άλλου.
3) Εκπνεύστε και χαλαρώστε το στήθος σας.
4) Χαλαρώστε τα πόδια σας, πρώτα τους μηρούς και μετά τις γάμπες.
Στην συνέχεια, μετά από 10 δευτερόλεπτα ακόμη «αδειάσματος» του νου, οι ειδικοί προτείνουν να φέρνει κανείς στο μυαλό του μια από τις ακόλουθες τρεις εικόνες:
α. Ξαπλωμένος σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη και τίποτα άλλο, μόνο ο γαλάζιος ουρανός από πάνω
β. Χωμένος με μια μαύρη βελούδινη αιώρα, σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο
γ. Να επαναλαμβάνετε νοερά «μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι» συνεχώς για 10 δευτερόλεπτα
Το τελευταίο βήμα χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα άλλα προγράμματα διαλογισμού για τον ύπνο. Αν πάλι ανήκετε στο 4% που δεν είδε αποτέλεσμα μετά από έξι εβδομάδες, ο αμερικανικός Στρατός το έχει προβλέψει κι αυτό: «Το τελικό συμπέρασμα όσον αφορά σε έναν καλό αναζωογονητικό ύπνο είναι να κάνετε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, το καλύτερο είναι να ακούει κανείς το σώμα του...».

Tον δημόσιο εξευτελισμό βίωσαν δύο γυναίκες στη Μαλαισία, που καταδικάστηκαν με την κατηγορία της απόπειρας λεσβιακής ερωτικής πράξης.
Το ανώτατο θρησκευτικό δικαστήριο της πολιτείας Τερεγνανού, καταδίκασε τις δύο γυναίκες, Μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, ηλικίας 22 και 32 ετών σε δημόσιο ραβδισμό έξι φορές.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταδίκη στην συγκεκριμένη πολιτεία για ομοφυλοφιλικές σχέσεις και ο πρώτος δημόσιος ραβδισμός.
Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν με τεράστια οργή, ενώ η οργάνωση «Women’s Aid» ανέφερε στο Reuters ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ωστόσο, η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι παράνομη, τόσο από το νόμο της πολιτείας, όσο και από τους θρησκευτικούς νόμους.
Στην τιμωρία βρίσκονταν μπροστά πάνω από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της τιμωρίας, λέγοντας στο Reuters ότι δεν είχε στόχο να βασανίσει ή να πληγώσει τις γυναίκες, αλλά να δώσει ένα μάθημα στην κοινωνία.
Οι δύο γυναίκες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν τον Απρίλιο, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο σε δημόσια πλατεία.Τον τελευταίο μήνα δήλωσαν ένοχες για παραβίαση των ισλαμικών νόμων και καταδικάστηκαν σε ραβδισμό και σε πρόστιμο.
«Οι σεξουαλικές πράξεις ανάμεσα σε δύο ενήλικες που συναινούν δεν θα πρέπει να ποινικοποιούνται», αναφέρει η οργάνωση «Women’s Aid».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ραβδισμός κάτω από τον ισλαμικό νόμο δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που επιβάλλουν τα φυσικά δικαστήρια και δεν προορίζεται να προκαλέσει πόνο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!