Κυριακή 31 Ιουλίου 2016


Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν οκτώ εφαρμογές στο Google Play που ξεγελούν τους χρήστες να τις κατεβάσουν, να πληρώνουν συνδρομές εφ’ όρου ζωής, να μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες και να συναινούν στη λήψη μηνυμάτων μάρκετινγκ ή παρακολούθησης διαφημίσεων.

Κρύβοντας την πραγματική λειτουργία τους, οι περισσότερες από αυτές υπόσχονται να αυξήσουν τον αριθμό των followers του θύματος στα κοινωνικά δίκτυα.

Oι εφαρμογές – που ανιχνεύονται από την ESET ως το Android / Fasurke – ήταν διαθέσιμες στο κατάστημα Google Play για πάνω από τέσσερις μήνες. Παρά το σημαντικό αριθμό αρνητικών κριτικών που είχαν, έφτασαν τα εκατοντάδες χιλιάδες downloads. Μετά την ενημέρωση της ESET, η ομάδα ασφαλείας των Android αφαίρεσε όλες τις εφαρμογές από το κατάστημα.

«Παρόλο που οι εφαρμογές δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για τους χρήστες του Android, αξίζει να αποκαλυφθεί ο ακριβής τρόπος που λειτουργούσαν, καθώς αργά ή γρήγορα, παρόμοιες κακόβουλες εφαρμογές μπορεί να εμφανιστούν και πάλι στο Google Play», δήλωσε ο Security Researcher της ESET Lukáš Štefanko, ο οποίος ανακάλυψε τις κακόβουλες εφαρμογές.

Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση, η εφαρμογή απαιτούσε από τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να επιλέξουν τον αριθμό των followers που ήθελαν να αποκτήσουν. Ωστόσο, μετά το πάτημα του κουμπιού «Start Generating», παρουσιαζόταν στο χρήστη ένα βήμα για υποτιθέμενη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για άνθρωπο.

Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο μια συγκάλυψη που χρησιμοποιούνταν για να παρασύρει τους χρήστες σε ατελείωτες προσφορές δώρων, κουπονιών και δωρεάν υπηρεσιών, καθώς και σε αιτήματα για προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα, email, διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης και φύλο. Ζητήθηκε επίσης από τους χρήστες να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους για να λαμβάνουν κλήσεις από τηλεπωλήσεις και μηνύματα, μερικά από τα οποία ήταν SMS με χρεώσεις που άγγιζαν περίπου τα 4,8 ευρώ ανά εβδομάδα.

«Ο μοναδικός στόχος όλων αυτών των ερευνών, των διαφημίσεων, των προσφορών, των βραβείων, των κουπονιών με δώρα και των άλλων φτηνών τεχνασμάτων μάρκετινγκ, ήταν η απόσπαση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών και χρημάτων από τους χρήστες, που επιθυμούσαν διακαώς περισσότερους followers», προειδοποιεί o Lukáš Štefanko.

Για να παραμείνουν ασφαλείς από παραπλανητικές και άλλες επιβλαβείς εφαρμογές, οι χρήστες του Android θα πρέπει να ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας που συνιστώνται από τους ειδικούς ESET:

Αν είναι δυνατόν, παραμείνετε πιστοί στο Google Play ή όποιο άλλο κατάστημα διαθέτει αξιόπιστες εφαρμογές. Τα καταστήματα αυτά μπορεί να μην είναι εντελώς απαλλαγμένα από κακόβουλες εφαρμογές, αλλά εκεί έχετε περισσότερες πιθανότητες να τις αποφύγετε.

Πριν από την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής, ελέγξτε τις βαθμολογίες και τις κριτικές του. Επικεντρωθείτε κυρίως στις αρνητικές, δεδομένου ότι συχνά προέρχονται από αληθινούς χρήστες, ενώ τα θετικά σχόλια μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από κυβερνοεγκληματίες.

Μπροστά σε συγκλονιστικές προσφορές, να έχετε κατά νου το χρυσό κανόνα «Αν φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι». Αν σας προσφέρουν μισό εκατομμύριο followers δωρεάν, με ένα μόνο κλικ – ή μετά την ολοκλήρωση μίας έρευνας – πιθανά δεν θα μπορέσουν να σας τους προσφέρουν.

Σκεφτείτε διπλά πριν εισάγετε τις προσωπικές σας πληροφορίες, δώσετε τη συγκατάθεσή σας σε κάτι ή παραγγείλετε αγαθά ή υπηρεσίες. Να είστε απολύτως σίγουροι για το τι θα λάβετε σε αντάλλαγμα.

Επενδύστε λίγο χρόνο για να μάθετε περισσότερα για το ποιος είναι αυτός με τον οποίο ετοιμάζεστε να κάνετε συναλλαγές.

Χρησιμοποιήστε μία αξιόπιστη λύση mobile security. Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσετε όλες τις συσκευές σας, οπότε μπορεί να χρειαστείτε ένα πακέτο ασφαλείας πολλαπλών συσκευών.

Πηγή: techgear.gr

Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά και φυσικά δέρμα!

Τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την έντονη ακτινοβολία των καλοκαιρινών μηνών.

1. Πράσινα Λαχανικά

Σπανάκι και μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, σιδήρου και ασβεστίου.

2. Φασόλια

Λαχανικά όπως τα μαυρομάτικα φασόλια ή οι φακές αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής που φροντίζει την υγεία των μαλλιών σας.

Προσφέρουν πρωτεΐνες που τα βοηθούν να μακρύνουν αλλά επίσης ψευδάργυρο και σίδηρο

Διαβάστε περισσότερα στο nowdoctor.gr

Τεχνολογία της Google για την ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων δοκιμάζει η Apple στη νεότερη έκδοση του Safari, που ενσωματώνεται στα επερχόμενα λειτουργικά συστήματα macOS Sierra και iOS 10.

Συγκεκριμένα, η Apple πειραματίζεται με το πρότυπο συμπίεσης εικόνων WebP της Google, που καθιστά εφικτή την ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων, περιορίζοντας τον όγκο των ενσωματωμένων σε αυτές γραφικών και φωτογραφιών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη στον Google Chrome, από την έκδοση 32, που κυκλοφόρησε το 2013. Επίσης, την αξιοποιούν και άλλες δημοφιλείς βασισμένες στο Web υπηρεσίες, όπως το Facebook και το YouTube.

Ας σημειωθεί βέβαια, ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο πως η Apple θα ενσωματώσει οπωσδήποτε το WebP στην επόμενη σταθερή έκδοση του Safari. Είναι πιθανό η τεχνολογία να συμπεριληφθεί σε κάποια μεταγενέστερη εκδοχή του browser, που θα διατεθεί λίγο αργότερα από τα macOS Sierra και iOS 10.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμη είναι η NASA να οριστικοποιήσει τα σχέδια και να προχωρήσει στην κατασκευή του επόμενου ρομποτικού οχήματος εξερεύνησης που θα αναζητήσει ίχνη ζωής στον Άρη. Έχοντας προσωρινό όνομα Mars 2020, το ρομπότ αναμένεται να εκτοξευθεί από τη Γη τον Αύγουστο του 2020, ώστε να προσεδαφισθεί στον Κόκκινο Πλανήτη τον Φεβρουάριο του 2021.

Στόχος της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος είναι το Mars 2020 να παραμείνει σε λειτουργία για τουλάχιστον δύο χρόνια στον Άρη.

Ως μοντέλο για τη σχεδίαση του ρομπότ, η NASA επέλεξε το Curiosity,το οποίο βρίσκεται στον Άρη από το 2012.

Όχι τυχαία αφού, αν και από το Curiosity δεν έλειψαν οι βλάβες κατά τη διάρκεια της αποστολής του, έχει καταφέρει να παραμείνει σε λειτουργία περισσότερο από όσο αναμενόταν αρχικά.

Ωστόσο, το νέο όχημα θα είναι εξοπλισμένο με καλύτερες κάμερες και μικρόφωνα. Επίσης, θα διαθέτει ένα πιο εξελιγμένο μηχάνημα για τη λήψη δειγμάτων από το υπέδαφος, όπως επίσης και ένα ραντάρ με το οποίο θα μπορεί να «δει» σε βάθος μερικών μέτρων κάτω από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη.

Με δεδομένο πως η πρωταρχική αποστολή του Mars 2020 θα είναι η αναζήτηση ενδείξεων ζωής, θα διαθέτει επίσης συστήματα για την ανάλυση οργανικών υλικών. Επίσης, θα είναι εφοδιασμένο με μία συσκευή για τη δοκιμή δημιουργίας οξυγόνου, ώστε να ελέγξει κατά πόσο μία μελλοντική αποικία στον Άρη θα μπορούσε να παράγει το αέριο επιτόπου.

Εκτός από τις αναλύσεις για «ίχνη» μικροοργανισμών που εξακολουθούν να ζουν στον Κόκκινο Πλανήτη, το ρομπότ θα επιστρατεύσει επίσης τα όργανά του για να ψάξει για ενδείξεις μορφών ζωής που ενδεχομένως «φιλοξενούσε» ο Άρης στο παρελθόν.

Παράλληλα, το Mars 2020 θα συλλέξει δείγματα τα οποία πιθανόν στο μέλλον να μεταφερθούν στη Γη, όπου οι επιστήμονες θα μπορούν να τα εξετάσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

«Το Mars 2020 είναι το πρώτο βήμα μίας ενδεχόμενης σειράς μελλοντικών αποστολών, με σκοπό να καταλήξουν στη Γη δείγματα από το έδαφος και τα πετρώματα του Άρη», σημειώνει στο σάιτ της NASA ο Γκόντφρεϊ Γιόντερ, από τη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος.

Ο Γιόντερ προσθέτει ότι το Mars 2020 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια της NASA να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο υπήρξε ποτέ ζωή στον Άρη. Επίσης, θα φέρει ένα βήμα πιο κοντά την αποστολή αστροναυτών στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το κόστος του ρομπότ εκτιμάται στα 1,9 δισ. δολάρια, δηλαδή θα είναι μικρότερο από τα 2,5 δισ. δολάρια που στοίχισε το Curiosity. Ένα μεγάλο ποσό εξοικονομήθηκε από το γεγονός ότι τα σχέδια του ρομπότ βασίζονται στο Curiosity, με συνέπεια να περιορισθεί το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής διάφορων τμημάτων του.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!