Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτα; Απλά: Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε (όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα όλα σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκι σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά παντού! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):
Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε.
Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.
Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα! Σημειώστε πως πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ολόκληρο το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε…
Σκέψεις ώστε να προστεθεί επιλογή "dislike" φαίνεται πως κάνουν οι επιτελείς του facebook, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοίνωσε ο ιδρυτής της πλέον επιτυχημένης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία της επιλογής του "dislike" είναι πάγιο αίτημα των περισσότερων χρηστών της σελίδας. Ο Zuckerberg πρόσθεσε πως αναζητούν τρόπους ώστε να προσφέρουν έκφραση σε περισσότερα συναισθήματα. "Πολλοί άνθρωποι μοιράζονται στιγμές λύπης από τη ζωή τους στο Facebook και οι φίλοι τους αισθάνονται περίεργα να πατούν 'like"' σε αυτές τις περιπτώσεις", είπε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή "like" κλικάρεται καθημερινά περίπου 4,5 δισεκατομμύρια φορές!
Η σφαγή των αφρικανικών ελεφάντων και το λαθρεμπόριο ελεφαντόδοντου στην Κίνα βρίσκονται "εκτός ελέγχου", όπως αναφέρουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των άγριων ελεφάντων μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σε μια γενιά.
Τεράστιες ποσότητες ελεφαντόδοντου πωλούνται με ολοένα και πιο ταχύ ρυθμό σε διάφορα καταστήματα της Κίνας, ενώ από το 2010 έως το 2012 (μέσα σε μόλις δύο χρόνια) έχουν θανατωθεί περισσότεροι από 100.000 ελέφαντες.
Τα στοιχεία αυτά έδωσαν στη δημοσιότητα οι οργανώσεις "SavetheElephants" και "TheAspinallFoundation", σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του BusinessInsider που επικαλείται πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Η πολύ υψηλή ζήτηση για ελεφαντόδοντο στην Κίνα –η χονδρική τιμή έχει τετραπλασιαστεί από το 2010- έχει πυροδοτήσει μια ακόμη μεγαλύτερη άνθιση του παράνομου εμπορίου, κάτι που φυσικά αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ολοένα και αυξανόμενη θανάτωση ζώων στην Αφρική" προσθέτει η έκθεση.
Η λαθροθηρία σημείωσε σημαντική αύξηση σε όλη την Αφρική τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση για ελεφαντόδοντο και κέρατο ρινόκερου στην Ασία, καθώς θεωρείται τόσο σύμβολο κύρους όσο και συστατικό για "συνταγές" παραδοσιακής ιατρικής.
Ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν προϊόντα από ελεφαντόδοντο το 2004 ήταν 31. Δέκα χρόνια έχει ανέλθει στα 145 καταστήματα, ενώ ο αριθμός των εργοστασίων χάραξης ελεφαντόδοντου από 9 έχουν φτάσει τα 37 στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι συντάκτες της έρευνας αναφέρουν ότι η τιμή του κιλού για το ακατέργαστο ελεφαντόδοντο ανέβηκε από 550 ευρώ το 2010 σε 1.540 το 2014.
news.gr
Αν έχετε λεκέδες από μούχλα, τότε το ξύδι θα λύσει τα χέρια σας.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα και να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε επιφάνεια, από το μπάνιο, τα έπιπλα, τις βαμμένες επιφάνειες, τις πλαστικές κουρτίνες, παντού.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι.
Βάζετε σε ένα μπουκάλι 1 φλιτζάνι ζεστό νερό μαγειρική σόδα και αρκετό λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και το μείγμα είναι έτοιμο.
Ψεκάστε και τρίψτε την επιφάνεια που έχει μούχλα. Αφήστε να δράσει για περίπου μία ώρα. Το ξύδι θα εμποδίσει και την επανεμφάνιση της μούχλας.
news.gr

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εορταστική διάθεση και πόλεις στολισμένες με χιλιάδες λαμπάκια και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα σας υποδέχονται και τις φετινές γιορτές.

Ποιες είναι όμως οι ταξιδιωτικές τάσεις και προτιμήσεις των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα του 2014; Η Travelplanet24, μας δίνει όλες τις απαντήσεις μέσα από ένα γιορτινό infographic!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Travelplanet24, κορυφαίος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί το Λονδίνο.

Οι κλασσικοί Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιέννης έχασαν την θέση τους στην αρχική 5άδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013, καθώς η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη βρίσκονται φέτος πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Από τις συνολικές κρατήσεις διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 2ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.
Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 40.8% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς την συγκεκριμένη περίοδο.
Ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24 δήλωσε "Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήρια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2.7%".

Οι τιμές την περίοδο των Χριστουγέννων σε σύγκριση με το 2013 εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και -3,5% στις πτήσεις εσωτερικού. Συγκεκριμένα, οι τιμές για τις πτήσεις εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371€ και για τις πτήσεις εσωτερικού στα 142€.
Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους από 7 έως 10 εβδομάδες πριν την αναχώρηση τους.
Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 5 ημερών, ενώ οι νέοι 25 έως 30 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία. Τέλος, οι γυναίκες και φέτος ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες με ένα ποσοστό 52% των ταξιδιωτών να είναι γυναίκες και 48% άνδρες.
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την Travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις εισιτηρίων που έγιναν έως τις 4 Νοεμβρίου 2014 για πτήσεις μετ' επιστροφής μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2014 έως 7 Ιανουαρίου 2015.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!