Τρίτη 14 Απριλίου 2015


Η PEUGEOT παρουσίασε στις 2 Απριλίου το συναρπαστικό Foodtruck σε μία ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην ιστορική αγορά Carreau du Temple στο Παρίσι. Το πρωτότυπο όχημα συνδυάζει νέες καινοτόμες εμπειρίες προσφέροντας υψηλής ποιότητας γρήγορα γεύματα.

Το PEUGEOT Foodtruck εμπνεύσθηκε και σχεδιάστηκε από το Peugeot Design Lab - το παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της μάρκας - και ξεχωρίζει από την σικ ονομασία Le Bistrot du Lion. Το νέο ρεστοράν πάνω σε τροχούς θα δώσει το παρόν και στο Milan Design Week 2015 στις 14 Απριλίου, προτού στηθεί έξω από το Γαλλικό Περίπτερο στην διεθνή έκθεση Expo Milano, με θεματικό τίτλο “Τροφή για τον πλανήτη, Ενέργεια για την Ζωή.”


H ιστορία της PEUGEOT ξεκινά σχεδόν δύο αιώνες πίσω στην Γαλλία, μία χώρα γνωστή για την εξαιρετική της κουζίνα και την τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία της, δυο πεδία στα οποία η γαλλική μάρκα μεγαλουργεί από το 1810, όταν η οικογένεια PEUGEOT από τους μηχανισμούς άλεσης έφτασε να κατασκευάζει λεπίδες πριονιών. Από εκεί και πέρα ακολούθησε μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων: η πρώτη μηχανή αλέσματος καφέ της PEUGEOT πωλήθηκε το 1840 και ο πρώτος μύλος πιπεριού – με πλήρη εγγύηση για όλη την διάρκεια ζωής- το 1874.

Το 1882 την εμφάνισή του έκανε το πρώτο όχημα PEUGEOT, το πασίγνωστο ποδήλατο Grand-Bi Penny-farthing (με τον τεράστιο μπροστινό τροχό), ενώ μερικά χρόνια αργότερα μία μηχανοκίνητη κατασκευή έθεσε νέα δεδομένα για το μέλλον: το πρώτο αυτοκίνητο PEUGEOT! Από τότε, η PEUGEOT έχει κατασκευάσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια μηχανοκίνητα οχήματα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους του πλανήτη.



Μέχρι και το 2015 η PEUGEOT παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής που εξακολουθεί να κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη, ενώ παράλληλα δημιουργεί και παράγει οχήματα – αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα- σε εκατομμύρια μονάδες.

Από την ίδρυση της η PEUGEOT έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει χιλιάδες προϊόντα και οχήματα. Είναι η ακράδαντη απόδειξη για την επινοητικότητα και την ευρηματικότητα της μάρκας να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της κάθε εποχής με νέα σχήματα και λειτουργίες. Το PEUGEOT Food Truck αντιπροσωπεύει όλες αυτές τις παραδόσεις: ένα κινητό αντικείμενο, ένα αυτοκινούμενο, το οποίο όταν σταθμεύσει μετατρέπεται σε ένα food truck που όμοιο του δεν υπάρχει.
Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης PEUGEOT

Μια πετυχημένη συνταγή απαιτεί τα καλύτερα συστατικά
Όπως εξηγεί η Cathal Loughnane, επικεφαλής στο εργαστήρι σχεδιασμού της Peugeot, «οι τελικοί χρήστες βρίσκονται πάντοτε στην καρδιά όλων των δημιουργιών μας. Για το PEUGEOT Foodtruck, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν-καφέ για τους πελάτες όπου ένα συμπαγές όχημα Peugeot μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot».

Το PEUGEOT Food Truck είναι ένα κόμπακτ μπιστρό πάνω σε τροχούς, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον. Οι μικροί σε μήκος εμπρός και πίσω πρόβολοι εξασφαλίζουν εξαιρετική ευελιξία, ενώ το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει απίστευτα μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Με μία κίνηση, το PEUGEOT Food Truck αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση για DJ για ακρόαση νέας ψηφιακής μουσικής PEUGEOT MUSIC, που προσφέρει διαδικτυακό ράδιο και αποκλειστικά playlists (http://peugeot.music.com).

Για να διασφαλιστεί πως οποιοσδήποτε δεν θα χάσει το παραμικρό αυτής της μοναδικής εμπειρίας, το PEUGEOT Foodtruck διαθέτει ότι χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες 30 ατόμων παρέχοντας την άνεση Le Bistrot du Lion, περιλαμβάνοντας μία σειρά από τραπεζάκια κάτω από τέντες. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως το Le Bistrot du Lion έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων ούτως ώστε κάθε φορά που ένα Le Bistrot Du Lion αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη 46’’, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter -τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία- καλύπτουν από τον ήχο ενός μαχαιριού μέχρι και τις επιλογές του DJ Adriano με απίστευτη πιστότητα ακουστικής.

Οι σεφ έχουν στην διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς και όλα τα σχετικά για να μεγαλουργήσουν. Το σύστημα εξαερισμού προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχουν 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο. Ένα ψυγείο 350 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο από την Rocket Espresso συμπληρώνει το μενού των θαμώνων.

real.gr
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο πλαίσιο της αδιάκοπης προπαγάνδας, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον αποκεφαλισμό ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος κατηγορείτο για «βλασφημία».

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο «βλάσφημος» γονατιστός, με δεμένα μάτια και χέρια ενώ ο δήμιός του περιμένει την εντολή με τον μπαλτά στο χέρι.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρεται από ένα αυτοκίνητο σε μία απομακρυσμένη περιοχή. Είναι περικυκλωμένος από άνδρες με όπλα και τον εκτελεστή. Το αμάρτημά του είναι η «βλασφημία» - χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Αφού του διαβάζουν την ετυμηγορία, τον αποκεφαλίζουν.

Η νέα κτηνωδία πιστεύεται πως έλαβε χώρα σε περιοχή της Χάμα στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, το οποίο αξιοποιεί κατά κόρον ως μέσο προπαγάνδας, προκειμένου να ενθαρρύνει τους νέους να ενταχθούν στην οργάνωση αλλά και να εκφοβίσει τους «απίστους» που πολεμούν εναντίον του σε Συρία και Ιράκ.

Το πρωί της Δευτέρας, εν τω μεταξύ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να διασπάσουν την περίμετρο ασφαλείας γύρω από το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ, στο Μπαΐτζι, στη συνέχεια, όμως απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που απέκρουσαν την επίθεση με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων της διεθνούς συμμαχίας.

Ελβετοί αστρονόμοι υπολόγισαν με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας ενός εξωπλανήτη και βρήκαν ότι φθάνει τους 3.000 βαθμούς Κελσίου, αρκετή για να λιώσει ακόμη και σίδηρο. Παράλληλα, στο εσωτερικό της ατμόσφαιρας πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι με ταχύτητα άνω των 1.000 χιλιομέτρων την ώρα (ενώ στη Γη δεν ξεπερνούν τα 400 χλμ/ώρα).

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Γενεύης και της Βέρνης, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά αστρονομίας και αστροφυσικής "Astronomy & Astrophysics" και "Astrophysical Research Letters", χρησιμοποίησαν τα όργανα ενός τηλεσκοπίου (HARPS) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή προκειμένου να κάνουν τις μετρήσεις τους για τον εξωπλανήτη HD189733b, έναν σχετικά κοντινό αέριο γίγαντα σε απόσταση 63 ετών φωτός από τη Γη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η μέτρηση ακριβείας ανοίγει τον δρόμο για να μελετηθούν πλέον οι ατμόσφαιρες και άλλων εξωπλανητών. Η νέα τεχνική βασίζεται στη φασματογραφική ανάλυση του χημικού στοιχείου νατρίου στην ατμόσφαιρα.

Όπου υπάρχει ατμόσφαιρα, το νάτριο εκπέμπει μια διακριτή χημική «υπογραφή», από τις διαχρονικές μεταβολές της οποίας είναι δυνατό -με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών- να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη (πυκνότητα, πίεση, θερμοκρασία).
real.gr
Με αφορμή τον τελευταίο ρόλο της, η Σαρλίζ Θερόν επανέρχεται στη σκοτεινή ιστορία που σκιάζει την εφηβεία της, όταν η μητέρα της δολοφόνησε τον πατέρα μπροστά της

Στη νέα ταινία της, «Σκοτεινός τόπος», που μόλις έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία υποδύεται τη Λίμπι Ντέι, μια σκοτεινή ηρωίδα που σε ηλικία οκτώ ετών είχε βιώσει μια ασύλληπτη τραγωδία: είχε επιβιώσει της αιματηρής σφαγής της οικογένειας της (μητέρας και δύο μικρών αδερφών) από το χέρι του έφηβου αδερφού της.

Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν (το δεύτερο που γίνεται ταινία μετά «Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»), έδωσε στη Σαρλίζ Θερόν την ευκαιρία να παίξει ένα ρόλο που της θυμίζει τον εαυτό της. Γιατί και η ίδια σε πολύ νεαρή ηλικία είχε ζήσει τη βία αλλά και το φόνο μέσα στην οικογένεια.

Σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο, TF1, η Θερόν μίλησε για τις ομοιότητες του ρόλου με την πραγματικότητα. «Καταλαβαίνω όσο καμία άλλη αυτή την ηρωίδα. Εζησε κάτι που έχω ζήσει κι εγώ στην προσωπική ζωή μου, μια εξαιρετικά τραυματική εμπειρία» τόνισε και συνέχισε: «Υπάρχει μια παρόμοια πορεία στην εξέλιξη της ζωής μου με τη δική της. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία, γιατί εγώ δεν φαντάζομαι μόνο πώς μεγαλώνει ένα παιδί ύστερα από μια δολοφονία στην οικογένεια, το έχω ζήσει…»

Η ιστορία, στην οποία η σήμερα 39χρονη σταρ αναφέρεται, αφορά την τραγωδία που βίωσε όταν ήταν 15 ετών και ο πατέρας της, Τσαρλς, ευρισκόμενος σε κατάσταση άγριας μέθης, απείλησε να πυροβολήσει την ίδια και τη μητέρα της, Γκέρντα. Σύμφωνα με την κατάθεση της Γκέρντα, κατάφερε να τον πυροβολήσει πρώτη -ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα όπως δέχτηκε το δικαστήριο- και να τον σκοτώσει μπροστά στα μάτια της κόρης τους.

Η Θερόν είχε μιλήσει πρώτη φορά γι’ αυτό το 2004 σε συνέντευξη στο ABC, παραδεχόμενη πως της πήρε χρόνια για να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. «Δεν μπορούσα να το χωνέψω. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως τέτοια γεγονότα, θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν στον ίδιο, πάντα νομίζεις πως αυτά συμβαίνουν στους άλλους. Τώρα πια το έχω συνειδητοποιήσει, είναι κομμάτι μου, όμως δεν είναι αυτό που καθορίζει εμένα ή τη ζωή μου…»

Μια ζωή που σήμερα κυλά αρμονικά στο πλευρό του Σον Πεν, μαζί με τον τρίχρονο υιοθετημένο γιο της, Τζάκσον.

http://www.4news.gr







Σοκάρουν πραγματικά τα ευρήματα μιας μελέτης που έγινε για το κυνήγι φαλαινών.

Η μελέτη έγινε για λογαριασμό του Μουσείου New Bedford Whaling στη Μασαχουσέτη αποκαλύπτει ότι τον 20ο αιώνα ο άνθρωπος εξόντωσε περί τα τρία εκ. φάλαινες στην πλειοψηφία τους φάλαινες φυσητήρες.

Οι αριθμοί
Χαρακτηριστικό της έκτασης της εξόντωσης είναι ότι ο αριθμός των φαλαινών που εξοντώθηκε στο διάστημα 1960-1992 είναι ίδιος με τον αριθμό των φαλαινών που εξοντώθηκαν συνολικά τον 18ο και 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη τον 20ο αιώνα εξοντώθηκαν περίπου 277 χιλιάδες φάλαινες στον Βόρειο Ατλαντικό, 564 χιλιάδες στον Βόρειο Ειρηνικό και περίπου δύο εκατομμύρια στις θάλασσες του Νότιου Ημισφαιρίου.

Οι φάλαινες αποτέλεσαν διαχρονικό αντικείμενο εξόντωσης τόσο για το κρέας όσο και για την επεξεργασία του λίπους από το οποίο γινόταν παραγωγή λαδιού που χρησιμοποιούνταν σε λάμπες αλλά και ως λιπαντικό.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των φαλαινών που εξοντώθηκαν τον 20ο αιώνα οφείλεται σύμφωνα με τη μελέτη στο γεγονός ότι το κυνήγι άρχισε να γίνεται με ολοένα και μεγαλύτερα και πιο γρήγορα πλοία αλλά και με πολύ πιο αποτελεσματικά μέσα εξόντωσης όπως καμάκια με εκρηκτικές ύλες.

Πηγή: tovima.gr
Το μόλις ενός έτους αδελφάκι του σκότωσε ένα αγοράκι 3 ετών στο Κλίβελαντ του Οχάιο στις ΗΠΑ.

Το τρίχρονο πυροβόλησε το βρέφος στο πρόσωπο με ένα πιστόλι που βρέθηκε αφύλαχτο στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να καθορίσει ποιος ήταν αυτός που άφησε το όπλο, γεμάτο και κοντά στα παιδιά. Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρό.

"Είναι μια μαύρη μέρα για το Κλίβελαντ", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Κάλβιν Γουίλιαμ. "Πρέπει να βάλουμε τέλος στη γοητεία που ασκούν τα όπλα, όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλη τη χώρα. Για άλλη μια φορά έχουμε ένα αθώο θύμα στην πόλη μας", πρόσθεσε.

Ο Γουίλιαμ τόνισε ότι αυτός που έφερε το όπλο στο σπίτι και το άφησε αφύλαχτο θα πρέπει να λογοδοτήσει στις αρχές. Όπως είπε, την ώρα της τραγωδίας μέσα στο σπίτι υπήρχε τουλάχιστον ένας ενήλικας.

http://www.enikos.gr

Η συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορεί να αυξάνει την φαιά ουσία στον εγκέφαλο, ιδίως στις περιοχές που συμβάλλουν στην ισορροπία και στον συντονισμό των κινήσεων, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως η μείωση του κινδύνου πτώσεως και ακινησίας - δύο προβλημάτων που είναι πάρα πολύ συνηθισμένα στα άτομα τρίτης ηλικίας, εκτιμούν οι ερευνητές.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Medicine & Science in Sports & Exercise», πραγματοποιήθηκε σε 10 ζεύγη πανομοιότυπων ανδρών διδύμων, ηλικίας 32 έως 36 ετών.

Οι ερευνητές επέλεξαν τους πανομοιότυπους διδύμους για τη μελέτη, διότι έχουν πανομοιότυπο DNA, επομένως είναι ό,τι πρέπει για να διερευνηθούν οι επιδράσεις περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η άσκηση.

Σε όλα τα ζεύγη, ο ένας δίδυμος γυμναζόταν πολύ περισσότερο, κάνοντας κατά μέσον όρο τρεις ώρες τζόγκινγκ την εβδομάδα.

Οι άντρες υποβλήθηκαν σε μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, για να ελεγχθεί εάν η φυσική δραστηριότητα επηρέαζε το μέγεθός του.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η άσκηση δεν επηρέαζε γενικώς το μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά ειδικά τον όγκο του στα τμήματά του που σχετίζονται με την κίνηση.

Τα τμήματα αυτά ήταν ο ραβδωτός και ο προμετωπιαίος φλοιός, όπου ήταν εντονότερη και η εγκεφαλική δραστηριότητα στους ασκούμενους διδύμους.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Jyväskylä, στην Φινλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Αθλητιατρικής δρα Ούρχο Κουγιόλα.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ένας λαγός αποφάσισε να επισκεφθεί έναν οίκο ανοχής για ζώα. Πάει λοιπόν στην τσατσά-αλεπού και ζητάει κάτι καλό και φθηνό.
"Κοίτα να δεις λαγέ μου, μόλις μας ήρθε μια καινούργια κόμπρα κι επειδή είναι άπειρη θα την πη**ξεις μ ένα πεντοχίλιαρο μόνο, γουστάρεις; "Του λέει η αλεπού".
"Κόμπρα, ε;" Σκέφτεται ο λαγός ... "Εντάξει! Δεν έχω ξαναπ**ξει κόμπρα και καίγομαι από περιέργεια".
Ανεβαίνει λοιπόν στο δωμάτιο της κόμπρας. γδύνεται και αρχίζει το.... έργο....
Κάποια στιγμή, η κόμπρα εκεί που είχε από πάνω της το λαγό, της άνοιξε η όρεξη. Ανοίγει το στόμα και τον τρώει!
Αφού τον κατάπιε, σκέφτηκε:"Τι κάνω η χαζή; Έφαγα τον πελάτη μου; Θα με απολύσουν, γαμώτο!" Και κάνει μια και τον ξερνάει.
Μόλις βγαίνει απ το στόμα της ο λαγός, την κοιτάει της χαμογελάει και της λέει: "Τσ*μπουκλού μου, εσύ!"

Το κινητό στην τσέπη σας ίσως κάποια στιγμή να σας σώσει από σεισμό. Τα «έξυπνα» τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές φορητές συσκευές μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθούν μαζικά για την έγκαιρη προειδοποίηση κάποιου μεγάλου επερχόμενου σεισμού.

Ερευνητές στις ΗΠΑ έδειξαν για πρώτη φορά ότι αν συνδυαστούν στοιχεία από τους δέκτες GPS πολλών συσκευών, είναι δυνατό να αποκαλυφθεί ότι επίκειται ισχυρός σεισμός.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, της NASA και αμερικανικών Πανεπιστημίων (Caltech, Χιούστον, Κάρνεγκι Μέλον), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο νέο επιστημονικό περιοδικό "Science Advances", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", διαπίστωσαν ότι οι αισθητήρες GPS, αν και δεν έχουν την ακρίβεια των επιστημονικών οργάνων όπως ένας σεισμογράφος, παρ' όλα αυτά είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τη μετακίνηση του εδάφους λόγω ενεργοποίησης ενός ρήγματος, πράγμα που προαναγγέλλει έναν μεγάλο σεισμό.

Αν υπάρχει ένα σύστημα που συλλέγει επιμέρους στοιχεία από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα όσων θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, τότε είναι δυνατό -με την κατάλληλη ανάλυση των μαζικών δεδομένων από υπολογιστές- να ανιχνευθεί ο επερχόμενος σεισμός και να εκδοθεί σχετική άμεση προειδοποίηση, κατ' αρχήν στους ίδιους τους χρήστες που έστειλαν τα σχετικά στοιχεία μέσω του κινητού τους.

Μια τέτοια τεχνολογία θα ήταν χρήσιμη τόσο ως συμπληρωματικό εργαλείο σε ανεπτυγμένες χώρες, όσο και σε φτωχότερες χώρες όπου δεν υπάρχουν ακόμη εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης σεισμών. Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση όπου ο πληθο-πορισμός (croud-sourcing) και οι ερασιτέχνες πολίτες έρχονται να συμβάλουν στην επιστημονική έρευνα και μάλιστα με πολύτιμο πρακτικό αντίκρυσμα.

Σήμερα στη Γη υπάρχουν πολύ λίγα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης (σε Καλιφόρνια, Ιαπωνία και Μεξικό), τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν αμέσως την έναρξη του σεισμού και να πάραυτα να μεταδώσουν αυτόματα σήματα προειδοποίησης στους κατοίκους μιας περιοχής, προτού αυτοί νιώσουν τη γη να τρέμει.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γης δεν έχει όμως τη δυνατότητα να πληροφορείται έγκαιρα για καποιον σεισμό, λόγω του μεγάλου κόστους μιας τέτοιας υποδομής.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι δεν χρειάζονται πάνω από 5.000 άτομα να στείλουν στοιχεία από το κινητό τους για να γίνει ανίχνευση του ακριβούς επικέντρου του σεισμού σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα από την έναρξή του και έτσι να υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση μιας μεγάλης πόλης για το επικείμενο συμβάν.

Όπως είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, «η ταχύτητα ενός ηλεκτρονικού σήματος προειδοποίησης είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα μετάδοσης του ίδιου του σεισμού (σ.σ. των σεισμικών κυμάτων)». Μία προειδοποίηση έστω και λίγα δευτερόλεπτα προτού αρχίσει ο σεισμός, μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά, το σύστημα φαίνεται να «δουλεύει» μόνο με ισχυρούς σεισμούς τουλάχιστον 7 βαθμών και όχι με μικρότερους, οι οποίοι όμως μπορεί να είναι άκρως καταστροφικοί.

Η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί πιλοτικά στην ακτή της Χιλής, όπου συχνά λαμβάνουν χώρα δυνατοί σεισμοί. Και καθώς οι αισθητήρες GPS ενσωματώνονται σε ολοένα περισσότερες συσκευές και οχήματα, οι δυνατότητες στο μέλλον φαίνονται πραγματικά θετικές.
real.gr
 
Αρκετά αναπάντητα ερωτήματα έχει αφήσει αναπάντητα η Microsoft μετά... την δημοσιοποίηση της πρακτικής-έκπληξη που πρόκειται να ακολουθήσει με την διάθεση των Windows 10.

Η γενική εντύπωση είναι πως, όλοι, θα αναβαθμίσουν δωρεάν τα Windows στην νέα έκδοση το καλοκαίρι, είτε έχουν πληρώσει γι'αυτά, είτε όχι.

Τα Windows 10 αναμένονται το καλοκαίρι και η αναβάθμιση θα διατίθεται δωρεάν επί έναν χρόνο -τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους. Αν και η Microsoft δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο Τύπου και έχει αρκεστεί σε επιμέρους διευκρινίσεις στα δημοσιεύματα, έχει επιβεβαιωθεί ότι και τα «πειρατικά» αντίγραφα προηγούμενων εκδόσεων δεν θα θεωρούνται πλέον «απαγορευμένα» και θα δικαιούνται την δωρεάν αναβάθμιση.

Από τις μέχρι τώρα διευκρινίσεις προκύπτει ότι:

1. Η δωρεάν αναβάθμιση δεν αφορά τους κατόχους των Windows XP και των Windows Vista («πειρατικών» και μη). Η δωρεάν αναβάθμιση PC αφορά σε κατόχους των Windows 7 και των Windows 8.1.

2. Είναι ίσως αυτονόητο, αλλά η προσφορά αφορά συστήματα που «σηκώνουν» την νέα έκδοση. Από τις ελάχιστες απαιτήσεις για την προέκδοση των Windows 10, προκύπτει ότι οι απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές, θα πρέπει όμως να τις έχει κανείς υπόψη του: επεξεργαστής 1GHz, RAM 1 ή 2 GB ανάλογα με την έκδοση 32 ή 64 bit, 16GB στον δίσκο, γραφικά με υποστήριξη Microsoft DirectX 9 με driver WDDM, λογαριασμό Microsoft και πρόσβαση στο Ίντερνετ.

3. Η δωρεάν αναβάθμιση δεν αφορά τους υπολογιστές επιχειρήσεων, οι οποίες παραδοσιακά προμηθεύονται μαζικά άδειες χρήσης του λειτουργικού, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που απασχολούν. Το ίδιο ισχύει και για τα Windows που έρχονται προεγκαταστημένα από τους κατασκευαστές στους υπολογιστές τους.

4. Επίσης, η Microsoft διευκρινίζει ότι τα «μη γνήσια PC» μπορεί να αναβαθμίζονται στα Windows 10, το γεγονός όμως δεν αλλάζει την κατάστασή τους -την «μη γνησιότητα» της άδειάς τους. Τα «μη γνήσια» Windows δεν εκδίδονται από την Microsoft και δεν υποστηρίζονται από την εταιρεία ή τους συνεργάτες της. Εάν μια συσκευή ήταν μη γνήσια, παραμένει ως τέτοια και μετά την αναβάθμιση. Εάν αυτή η «ρετσινιά» αφορά μόνο στην υποστήριξη από την Microsoft ίσως να μην παραπονεθεί κανείς, όμως ποιες άλλες συνέπειες θα έχει; Θα πρόκειται για μια καταγεγραμμένη ομολογία της παράβασης στην Microsoft που θα ακολουθεί το PC με ονοματεπώνυμο (λογαριασμός Microsoft).
5. Αναπάντητο έχει επίσης παραμείνει το ερώτημα, πόσο θα κοστίζουν τα Windows 10 (η πλήρης έκδοση και η αναβάθμιση) ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, και φυσικά, ποιοι θα είναι οι όροι της προσφοράς αυτής, δηλαδή για παράδειγμα, σε ποιες συνοδευτικές υπηρεσίες θα θεωρείται δεσμευμένος ο χρήστης.

6. Ακόμα, μένει να διευκρινιστούν τα δικαιώματα των χρηστών που θα αναβαθμίσουν, όπως για παράδειγμα, ο αριθμός των συστημάτων στα οποία θα μπορεί να τα εγκαταστήσει, πώς θα μπορεί να κάνει επανεγκατάσταση μετά από ένα ξεκαθάρισμα του συστήματος και άλλες λεπτομέρειες μεν, σημαντικές δε.

Γενικότερα, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά, αφενός στην Microsoft υπό την ηγεσία του Σάτια Ναντέλλα, αφετέρου στην βιομηχανία λογισμικού γενικότερα με το cloud, τα app και το software as a service, η δυσπιστία απέναντι σε τέτοιες ηχηρές ανακοινώσεις παραμένει. Οι χρήστες γνωρίζουν ότι κάπου υπάρχει παγίδα -με την έννοια ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι δωρεάν, αν δεν διασφαλίζει έσοδα για μια επιχείρηση με κάποιον άλλο τρόπο. Και στην προκειμένη περίπτωση, είναι φανερό ότι πρόκειται για τις άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες. Ίσως αυτή, να είναι η μια εκείνη φορά που θα διαβάσουμε τι γράφουν οι «Όροι και Προϋποθέσεις». Ας περιμένουμε ως το καλοκαίρι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Απαγορεύεται οι κρατικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης να πηγαίνουν με ιερόδουλες, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο. Την εγκύκλιο υπογράφει ο Αμερικανός Γενικός Εισαγγελέας ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν με την οδηγία κινδυνεύουν να απολυθούν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί πως δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η παράνομη πορνεία και το trafficking αν οι ίδιοι οι υπάλληλοί του συμμετέχουν σε αυτά, ενώ όπως σημειώνεται υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν οι κρατικοί υπάλληλοι θύματα εκβιασμού, εξαιτίας της συγκεκριμένης σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Η εγκύκλιος έρχεται στον απόηχο μιας σειράς δυσάρεστων σκανδάλων που ταλάνισαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης με εργαζόμενους σε αυτό να φέρνουν ιερόδουλες ακόμα και στο Υπουργείο. Σύμφωνα με έκθεση, υπάλληλοι του τομέα καταπολέμησης ναρκωτικών είχαν λάβει μέρος σε σεξ πάρτι τα οποία χρηματοδοτούσαν έμποροι ναρκωτικών, ενώ Αμερικανός σερίφης απασχολούσε δύο Ταϊλανδές ιερόδουλες. Στην έκθεση του γενικού επιθεωρητή, κατηγορούνται οι εποπτικές αρχές ότι κατ ‘επανάληψη δεν ανέλαβαν δράση, όταν τα μέλη του προσωπικού τους πιάστηκαν για σεξουαλικά παραπτώματα
Είστε λάτρεις των ταινιών με πειρατές; Σας εξιτάρει η ζωή που είχαν, μέσα στους κινδύνους και την ένταση, με άφθονο ρούμι και καλό φαγητό; Τότε, μάλλον θα πρέπει να μάθετε την αλήθεια για τις διατροφικές συνήθειές τους.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, ιστορικά, η πραγματική ζωή των πειρατών ήταν άγρια, βάναυση, και σύντομη και ουδεμία σχέση είχε με την ωραιοποιημένη περίπτωση του Τζόνι Ντεπ επί της οθόνης.

Ακόμη και στη λεγόμενη Χρυσή Εποχή των Πειρατών, στα τέλη της δεκαετίας του 1600 με αρχές του 1700, μέχρι και οι «σούπερ σταρ» πειρατές όπως ο Μαυρογένης και ο Κάπταιν Κιντ περιπλανιόνταν στις θάλασσες, ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και έπασχαν από εξουθενωτικές ασθένειες, ενώ η πλειοψηφία από αυτούς πιθανότατα δεν κατάφερνε να επιβιώσει ως τα 30, αφού τέλειωναν απότομα την καριέρα τους στη μάχη ή στην αγχόνη. Και πάνω απ 'όλα το φαγητό που έτρωγαν στα αλήθεια ήταν απαίσιο.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Αμερικανικό έντυπο Φυσικής Ανθρωπολογίας, με βάση την ανάλυση των ισοτόπων αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα που εντοπίστηκαν σε 80 οστά Βρετανών ναυτών του 18ου αιώνα, δείχνει τι ακριβώς έτρωγαν στο Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας ως επίσημες μερίδες: ψωμί, βοδινό κρέας, μια κουταλιά βούτυρο και τυρί, και ένα γαλόνι μπίρα την ημέρα.

Η πραγματικότητα ήταν ακόμα χειρότερη από ότι ακούγεται. Πάνω στο πλοίο το φαγητό ήταν αναγκαστικά περιορισμένο ειδικά στα μεγάλα ταξίδια. Ενώ αυτό που αποκαλούσαν ψωμί, στην πραγματικότητα ήταν γαλέτες ή μπισκότα από ανθεκτική ζύμη και νερό, το οποίο βέβαια, μετά από μερικές εβδομάδες στη θάλασσα, ήταν αναπόφευκτα μουχλιασμένο. Επίσης το βοδινό κρέας ήταν παστό ή αποξηραμένο και έμοιαζε με κορμό βελανιδιάς.

Η μπίρα και το ρούμι ήταν προτιμότερα για κατανάλωση γιατί διατηρούνται σε καλύτερη κατάσταση από ότι φρέσκο νερό, το οποίο γλίτσιαζε στα βαρέλια αποθήκευσης.

Οι πειρατές, σύμφωνα με την γενική πεποίθηση ήταν επίσης φαν του αλκοόλ. Ωστόσο και αυτό κρύβει τις ανακρίβειες του. Ένας καπετάνιος, ονόματι Νατάνιελ Ούριγκ, ο οποίος ναυάγησε στην Καραϊβική το 1720 και πέρασε τέσσερις μήνες σε καταφύγιο πειρατών, τους χαρακτήρισε ως «αγενές μεθυσμένο πλήρωμα» που «η κύρια ευχαρίστησή τους ήταν το αλκοόλ».

Στην πραγματικότητα, ο Μαυρογένης λέγεται ότι πότιζε πολύ τους άντρες του για να μην είναι σε θέση να κάνουν ανταρσία, ενώ ο πειρατής Κάλικο Τζακ Ρακμαν τελικά συνελήφθη, επειδή ο ίδιος και το πλήρωμά του ήταν πάρα πολύ μεθυσμένοι για να φύγουν ή να παλέψουν. Μάλιστα ο ίδιος ο Μαυρογένης, ο πιο επιτυχημένος πειρατής της Χρυσής Εποχής, με 470 καταλήψεις πλοίων στο ενεργητικό του, δεν έπινε ποτέ αλκοόλ παρά μόνο τσάι.

Οσο για το φαγητό οι επιλογές ήταν μάλλον περιορισμένες. Σύμφωνα με αναφορές, ο πειρατής Χένρι Μόργκαν και το πλήρωμα του, το 1670, είχαν φτάσει σε σημείο να τρώνε δέρματα από σακίδια, ενώ στην περίπτωση της γυναίκας πειρατή Σαρλότ ντε Μπέρι, όταν το πλήρωμα της ναυάγησε και ήταν σε απελπιστική κατάσταση, στράφηκε προς τον κανιβαλισμό, τρώγοντας δύο σκλάβους και το σύζυγός της Σαρλότ.

Από την άλλη, υπήρχε και η περίπτωση του Γουίλιαμ Ντάμπιερ (1651-1715), που περιγράφεται ως «πειρατής με εξαίσιο μυαλό», ενώ κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων του υπήρξε επίσης φυσιοδίφης, πολυγραφότατος συγγραφέας, ταξιδιώτης του κόσμου και καλοφαγάς.

Οι πρωτοποριακές μελέτες του για τον άνεμο, τα ωκεάνια ρεύματα και τον φυσικό κόσμο, επηρέασαν μεταξύ άλλων τον Τζέιμς Κουκ, τον Οράτιο Νέλσον και τον ίδιο τον Δαρβίνο. Διέσχισε τον ισθμό του Παναμά με τα πόδια, περιέπλευσε τον κόσμο τρεις φορές, και έγραψε ένα βιβλίο γι 'αυτό το 1697, που γέννησε ένα ευρωπαϊκό πάθος για τα ταξιδιωτικά βιβλία, το οποίο διαρκεί ακόμα σε ένα βαθμό.

Επισκέφθηκε την Αυστραλία τουλάχιστον ογδόντα χρόνια πριν από τον Κάπτεν Κουκ και ήταν ο πρώτος που περιέγραψε τη χλωρίδα και την πανίδα της. Ο ίδιος έσωσε τον ναυαγό Αλεξάντερ Σέλκιρκ από το μοναχικό νησί του, εμπνέοντας έτσι Ντάνιελ Ντέφοε να γράψει τον Ροβινσώνα Κρούσο, ενώ ήταν επίσης ο πρώτος που είδε και περιέγραψε στα αγγλικά τη ζέβρα. Πάνω απ' όλα όμως, έτρωγε καλά.

Πάνω από χίλια λήμματα στο αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης αποδίδονται στον Ντάμπιερ και τα περισσότερα από αυτά έχουν να κάνουν με το φαγητό. Ο Ντάμπιερ εισήγαγε όρους όπως το μπάρμπεκιου, τα κάσιους, το κουμκουάτ, η σάλτσα σόγιας, η τορτίγια, και το αρτόδεντρο που εντυπωσίασε τόσο τους Βρετανούς ώστε προσπάθησαν να το καλλιεργήσουν στις Βρετανικές Δυτικές Ινδίες.

Ο Ντάμπιερ συνδύαζε συνήθως τη βιολογία με τα γεύματα. Παρατήρησε, περιέγραψε προσεκτικά, και στη συνέχεια έφαγε φλαμίνγκο, αρμαντίλο, τροπικά φρούτα, ακρίδες, θαλάσσια λιοντάρια, αυγά στρουθοκαμήλου, και χελώνες Γκαλαπάγκος. Μάλιστα, τμήματα του ημερολογίου του έμοιαζαν με βιβλία μαγειρικής και είχαν, αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ως πρώτες συνταγές.

Στο 19ο αιώνα, με τη βοήθεια του Λόρδου Βύρωνα, του Σερ Γουόλτερ Σκοτ και του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, ο οποίος, το 1883, έγραψε το «Νησί των Θησαυρών» οι πειρατές έλαβαν ρομαντικές και φανταστικές περσόνες που εντυπωσίαζαν τους νέους. Ωστόσο, δεν δόθηκε ποτέ – για ευνόητους λόγους- έμφαση στο τι έτρωγαν και πώς ζούσαν στ' αλήθεια.

Σήμερα, από τη γαλέτα και το παστό βοδινό, το πιο κοντινό που μπορούμε να φτάσουμε σε ένα πραγματικό πειρατικό πιάτο είναι μία σαλάτα με κρέας, λαχανικά και φρούτα και φυσικά άφθονο ρούμι ή μπίρα.

http://www.thestival.gr

Θα σου έχει τύχει κάποιες φορές να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα φαγητού ή… να το φας γρήγορα και μετά να νιώθεις φουσκωμένος για ώρες. Πριν καταφύγεις λοιπόν στην εύκολη λύσης της σόδας, δοκίμασε να μειώσεις το ενοχλητικό αίσθημα του πρηξίματος τρώγοντας ένα ακτινίδιο. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research, το ακτινίδιο περιέχει ένα μοναδικό φυσικό συστατικό, την ακτινιδίνη, η οποία βοηθά στη γρηγορότερη διάσπαση των τροφών και διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης. Επιπλέον το ακτινίδιο βελτιώνει και τη λειτουργία του εντέρου και συνιστάται σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, το ακτινίδιο είναι η λύση…
Δύο από τους μεγαλύτερους Ομίλους στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της Μεβγάλ, η οποία παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφερόντος.

Η πρώτη είναι η Vivartia η οποία μάλιστα είχε υπογράψει προσύμφωνο για την εξαγορά της, όμως η συμφωνία ουδέποτε προχώρησε και οι δύο πλευρές θα έρθουν αντιμέτωπες για την επίλυση της διαφοράς τους, στα δικαστήρια.
Ενδιαφέρον όμως για την εξαγορά της, έδειξε και η Τυράς, η οποία δέχθηκε πρόταση από το αμερικάνικο fund Bain Capital να εξαγοράσουν από κοινού τη ΜΕΒΓΑΛ, μετά το ναυάγιο της συμφωνίας εξαγοράς της από την Vivartia.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και αυτό το deal δεν προχώρησε.
Το 2013 το σύνολο των υποχρεώσεων της ΜΕΒΓΑΛ ανερχόταν σε 125,66 εκατ. ευρώ, με περίπου 112 εκατ. ευρώ να αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες και προμηθευτές, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στη λήξη της χρήσης ήταν 1,1 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του ομίλου Τυράς, οι Αδερφοί Σαράντη, πρότειναν στις 10 Νοεμβρίου σε τρία υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της MIG να εξαγοράσουν τη Δέλτα (εταιρεία της Vivartia) έναντι 200 εκατ. ευρώ. Η πρόταση -η οποία πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τη MIG- απορρίφθηκε, καθώς, σύμφωνα με τους αδερφούς Σαράντη, τα στελέχη της MIG υποστήριξαν ότι είναι χαμηλό το τίμημα και ότι η εταιρεία αξίζει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα.
Εντονη κινητικότητα από την Τυράς

Σήμερα ο όμιλος Τυράς, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, δραστηριοποιείται στην αγορά των γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο) και των χυμών, διαθέτει πέντε παραγωγικές μονάδες, την Τυράς στα Τρίκαλα, την Όλυμπος στη Λάρισα, τη Ροδόπη στην Ξάνθη, την FLB στη Ρουμανία και την TYRBUL στη Βουλγαρία και δύο εμπορικές εταιρείες σε Ιταλία και Γερμανία. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ελέγχει μερίδιο 20% στην αγορά γάλακτος κατέχοντας τον στη 2η θέση στον κλάδο, μερίδιο 12% στο στραγγιστό γιαούρτι που τον κατατάσσει στη 2η θέση και την 3η στο σύνολο της αγοράς γιαουρτιού, μερίδιο 22% στους χυμούς κατέχοντας τη 2η και μερίδιο 5% στα τυριά κατέχοντας την 3η θέση. Ο όμιλος την τελευταία δεκαετία έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 212 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη πενταετία έχει προϋπολογίσει νέες επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται αύξηση πωλήσεων φέτος

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών του μεγεθών, ο τζίρος του από 123 εκατ. ευρώ που ήταν το 2004 ανήλθε πέρυσι στα 295 εκατ. ευρώ, εφέτος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 315 εκατ., ενώ ο στόχος για το 2019 είναι να αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα καθαρά προ φόρων κέρδη από 12 εκατ. ευρώ το 2009 ανήλθαν πέρυσι στα 22 εκατ. ευρώ, αν και το 2012 εμφάνισαν ζημίες 4 εκατ. Τη χρονιά εκείνη η Τυράς προχώρησε σε μείωση μισθών 10% στο προσωπικό της στην Ελλάδα. Μείωση που, όπως είπε η διοίκησή της, πλέον έχει αρχίσει να υποκαθιστά με bonus και νέες αυξήσεις 3% εφέτος. Συνολικά στη δεκαετία 75 εκατ. καθαρά κέρδη μετά φόρων μεταφέρθηκαν σε αποθεματικά κεφάλαια για την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης αυτής, ενώ σήμερα ο όμιλος έχει καθαρή θέση κοντά στα 140 εκατ. Ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι εξαγωγές του ομίλου οι οποίες από 12 εκατ. ευρώ το 2004 ανήλθαν πέρυσι στα 86 εκατ. ευρώ και ο στόχος είναι τα 100 εκατ. ευρώ εφέτος και τα 150 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία.

http://www.seleo.gr

Την ώρα που πολλές από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, βρίσκονται στην εύφορη ημισέληνο της Μέσης Ανατολής και είναι αρκετά δύσκολο κανείς να τις επισκεφτεί λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει στην περιοχή, όσοι από εσάς είστε λάτρεις των αρχαίων πόλεων θα βρείτε αρκετές στην Ευρώπη.
Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε 15 από αυτές. Οι οκτώ βρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται για την Μυτιλήνη, την Χαλκίδα, τη Θήβα, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Αθήνα και το Άργος.
  • Γερεβάν- 782 π.Χ
    ogannes/Flickr
  • Ζαντάρ- 900 π.Χ
    AdamRadman/Flickr
    This photo was taken on my iPhone out side of Zadar.
  • Μτσκέτα- 1000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Σεντίζ- 1100 π.Χ
    angel de olavide/Flickr
  • Μυτιλήνη- 1100 π.Χ
    Uriel Sinai via Getty Images
  • Λισαβόνα- 1200 π.Χ
    Gianpietro83/Flickr
  • Χαλκιδα- 1300 π.Χ
  • Λάρνακα- 1300 π.Χ
    HolidayIslandCyprus.co.uk/Flickr
  • Θήβα- 3000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Τρίκαλα- 3000 π.Χ
    Tilemahos Efthimiadis/Flickr
  • Πάτρα- 3.500 π.Χ
    Rodents rule/Flickr
  • Χανιά- 4000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Πλοβντίν- 4000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Αθήνα- 5000 π.Χ
    ASSOCIATED PRESS
  • Άργος 5000 π.Χ
Πηγή: huffingtonpost.gr
Αυτές τις ημέρες τα σοκολατένια λαγουδάκια έχουν την τιμητική τους, ωστόσο ένα λαγουδάκι διαφέρει από τα υπόλοιπα...αφού κοστίζει 43.000 ευρώ! Ναι καλά διαβάσατε!

Ο βραβευμένος σεφ και λάτρης της σοκολάτας Μάρτιν Σίφερς δημιούργησε έναν πασχαλινό κούνελο που είναι σκαλισμένος στο χέρι, και για μάτια έχει δύο μπριγιάν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η τιμή του είναι στα ύψη.

Ο ύψους 38 εκατοστών κούνελος έχει βάρος πέντε κιλών, με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι φτιαγμένο από σπάνια αυθεντική σοκολάτα Τανζανίας, η οποία είναι πολύ γευστική και αρωματική όπως τονίζει ο δημιουργός του.

Το χειροποίητο γλυπτό, εκτός από τα σπάνια διαμάντια, τα οποία από μόνα τους κοστίζουν 25 χιλιάδες λίρες (35 χιλιάδες ευρώ), κρύβει και περισσότερες από… 25 χιλιάδες θερμίδες.

Ο κούνελος πωλείται στο διαδίκτυο, ενώ ο δημιουργός του εργαζόταν για δύο ολόκληρες ημέρες εστιάζοντας στη λεπτομέρεια, προκειμένου να φτιάξει το σοκολατένιο γλυπτό.

http://www.fpress.gr 

Είναι γεγονός και σύμφωνα με έρευνα που έκανε η ανεξάρτητη Βρετανική αρχή Ofcom, 8 στους 10 ανθρώπους που πέφτουν για ύπνο δεν αποχωρίζονται το κινητό τους τηλέφωνο και το έχουν ακόμη και στον ύπνο τους, δίπλα τους. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι το 50% από όσους έχουν το κινητό δίπλα τους, το χρησιμοποιούν και σαν ξυπνητήρι.
Τι μπορεί όμως να συμβεί σε όσους κοιμούνται με το κινητό «αγκαλιά»; Ο καθηγητής Guy Meadows, από την κλινική ύπνου του Λονδίνου (The Sleep School of London), είναι κατηγορηματικός: «Κοιμόμαστε καλύτερα όταν το κινητό μας βρίσκεται έξω από το δωμάτιο και όχι δίπλα στο κρεβάτι.» O δρ Meadow τονίζει επίσης ότι η πλειονότητα όσων κοιμούνται με το κινητό κοντά ή δίπλα από το κρεβάτι τους, παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου, αϋπνίες, δεν ξεκουράζονται καλά και συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας υποφέρουν από πονοκεφάλους και ζαλάδες.
Πολλοί ίσως να πιστεύουν ότι το πρόβλημα με το κινητό εντοπίζεται στην ακτινοβολία. Οι επιστήμονες όμως διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα με τα κινητά όταν κοιμόμαστε είναι το φως από τις οθόνες τους. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Charles Czeisler, εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει: «Το φως αυτό ξεγελά τον οργανισμό και τον κάνει να πιστεύει ότι είναι ημέρα. Το φως ενεργοποιεί τα κύτταρα στον αμφιβληστροειδή, την περιοχή του ματιού που μεταφέρει τα μηνύματα στον εγκέφαλο. Τα φωτοευαίσθητα κύτταρα ενημερώνουν το σώμα μας για το τι ώρα είναι. Αυτά ευθύνονται για την απελευθέρωση της ορμόνης μελατονίνης –η οποία μας προκαλεί νύστα- και της κορτιζόλης, η οποία μας ξυπνά»
Και συνεχίζει: «Το φως που εκπέμπεται από τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές περιέχει μεγάλες ποσότητες του μήκους κύματος φωτός που βγάζει το μπλε χρώμα, το οποίο έχει μεγαλύτερη διεγερτική δράση στο μάτι. Τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς είναι πιο ευαίσθητα στο μπλε φως, εξαιτίας μιας χρωστικής που καλείται μελανοψίνη»
Πάντως η έρευνα της Ofcom συνεχίζει και λέει ότι τέσσερις στους δέκα χρήστες κινητών παραδέχονται ότι ελέγχουν το τηλέφωνό τους αν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο ειδικός σε θέματα ύπνου καθηγητής Neil Stanley τονίζει: «Προκειμένου να μπορέσει κανείς να απολαύσει έναν καλό και ξεκούραστο ύπνο, πρέπει να νιώθει ασφάλεια και να μην έχει ανησυχία για τίποτα. Το να έχει το τηλέφωνο δίπλα από το κεφάλι του, είναι σαν να λέει υποσυνείδητα στον εαυτό του, ότι πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.»
Μια άλλη έρευνα που έγινε πριν από έξι χρόνια, όσοι έχουν το κινητό δίπλα στο κρεβάτι τους, κάνουν κατά μέσο όρο 7 λεπτά περισσότερο να κοιμηθούν και για να φτάσουν στον βαθύ ύπνο. Στη φάση αυτή επίσης δεν μένουν όσο χρόνο χρειάζεται ο οργανισμός για να ξεκουραστεί και «βγαίνουν» από την κατάσταση αυτή 10 λεπτά γρηγορότερα.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες προσφυγές και αποφάσεις και για άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Η aftodioikisi.gr αποκαλύπτει την από 19 Φεβρουαρίου 2015 απόφαση του Δικαστηρίου με βάση την οποίο οι 75 εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν προχώρησαν  στην κατάσχεση του ποσού των 526.505,69 ευρώ από τις καταθέσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην Τράπεζα Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν υποθέσεις και άλλων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες εξετάζονται κατά ομάδες αντίστοιχου μεγέθους.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα καταβαλλόταν μεταξύ 2002 και 2006 σε δημοσίους υπαλλήλους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου δήμου ωστόσο δεν το είχαν λάβει μέχρι την πρόσφατη δικαστική ετυμηγορία.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του δήμου, πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους, όχι μόνο εργαζόμενους σε ΟΤΑ, αλλά και γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα.
Στην απόφαση του δικαστηρίου η δημοτική αρχή αντέδρασε με έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να παραχωρήσει ολόκληρο το ποσό σε μία δόση και πρότεινε να πληρωθεί το επίδομα σταδιακά. Η έφεση ωστόσο απορρίφθηκε και η κατάσχεση του ποσού πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου.
Παρότι η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι το κατασχεθέν ποσό ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δήμου και δεν προοριζόταν για την εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κώστας Τσεφαλάς, δηλώνει στο aftodioikisi.gr το αντίθετο. O κ. Τσεφαλάς υποστηρίζει ότι το ποσό προερχόταν από τις εισφορές των πολιτών και ήταν ακατάσχετο, ενώ προοριζόταν για ειδικό σκοπό και συγκεκριμένα για έργα υποδομών στον Ελαιώνα. Ο δήμος έχει ασκήσει νέα έφεση στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου.

Ολόκληρο το κείμενο της δικαστικής απόφασης:
11075050_991010030924215_1891302853_n

11106484_991010280924190_975167347_n (1)


11081596_991010450924173_2059309602_n

11116192_991010524257499_1572276574_n (1)

11104217_991010604257491_1277300267_n
11089178_991010700924148_584787877_n
Κάθε φορά μετά από μια εορταστική περίοδο (Πάσχα, Χριστούγεννα κλπ) προσπαθούμε να χάσουμε τα κιλά που ενδεχομένως πήραμε με τις παρασπονδίες που χαρακτηρίζουν τη διατροφή των ημερών αυτών.

Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν κάποια δίαιτα μετά τις γιορτές. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας τρόπος να συνεχίσουν την δίαιτα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον μεταβολισμό τους και κάνοντας την όλη διαδικασία πιο εύκολη.

Σύμφωνα με την Jillian Guinta, καθηγήτρια στο Τμήμα Υγείας και Φυσικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Seton Hall στις ΗΠΑ, σε κάθε δίαιτα θα πρέπει να ακολουθείται πιστά ο κανόνας 90-10.

Ο κανόνας 90-10 σημαίνει ότι το 90% των εβδομαδιαίων γευμάτων πρέπει να είναι πολύ υγιεινές επιλογές που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της δίαιτας και το 10% πρέπει να είναι "ελεύθερα γεύματα", όπου το άτομο μπορεί να καταναλώσει ό,τι επιθυμεί περισσότερο.

Προσοχή: Ο κανόνας αφορά γεύματα και όχι ολόκληρες ημέρες. Κατά μέσο όρο, ο κανόνας 90-10 σημαίνει ότι το άτομο μπορεί να έχει 3-4 "ελεύθερα γεύματα" μέσα στην εβδομάδα, όπου μπορεί να φάει κάτι γλυκό ή αλμυρό που κατά τ' άλλα η δίαιτά του το απαγορεύει.

Η Jillian Guinta εξηγεί ότι ο κανόνας 90-10 βασίζεται στην ψυχολογική επιβράβευση του ατόμου για την προσπάθεια που κάνει να χάσει σωματικό βάρος. Χωρίς τέτοιου είδους μικρές επιβραβεύσεις, είναι δύσκολο να συνεχίσει πιστά τη δίαιτα.

Υπάρχει όμως και η επιστημονική προσέγγιση για τον κανόνα 90-10. Όλα ξεκινούν με την λεπτίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον λιπώδη ιστό και η οποία βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και του λίπους, επηρεάζοντας την όρεξη και την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού. Η διαρκής δίαιτα θα οδηγήσει τελικά σε θερμιδικά ελλείμματα που μειώνουν κατακόρυφα τα επίπεδα ενέργειας. Μια "θερμιδική βόμβα" που σκάει 3-4 φορές την εβδομάδα στον οργανισμό θα βοηθήσει το άτομο να διατηρήσει τα επίπεδα της ενέργειας που χρειάζεται για να συνεχίσει να κάνει δίαιτα και να ασκείται.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!