Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η Ρωσία αναγνωρίζει την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» παρά τις πρωτύτερες επιφυλάξεις της ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί. Για τη χορήγηση της δόσης του Α’ διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.
Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.
Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η επιτομή της κυνικότητας – αν και η λέξη κυνικότητα είναι πολύ λίγη – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το bioedge.org.
Μετά το σάλο, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».

Στην πρόθεσή της αυτή για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, η Λιθουανή αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική εκκλησία.

Την οργή της Πάρις Τζάκσον προκάλεσε δημοσίευμα του ΤΜΖ, που την ήθελε να έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έπειτα από απόπειρ αυτοκτονίας, στον απόηχο του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».
Οπως μετέδωσε νωρίτερα το ΤΜΖ, ασθενοφόρο έσπευσε το πρωί στο σπίτι της και την μετέφερε στο νοσοκομείο με την κατάστασή της να κρίνεται σταθερή.
Λίγη ώρα μετά, η Paris Jackson διέψευσε το TMZ και ενημέρωσε τους φίλους της πως είναι «ΟΚ». «Γ@@@ ψεύτες. Άντε γ@@@@», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ποστάροντας και το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τις αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland πως ο Μάικλ Τζάκσον είναι παιδόφιλος.

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα γυρνώντας τους δείκτες του ρολογιού μας μια ώρα μπροστά.
Δηλαδή τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 03:00 θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας ώστε να δείχνουν 04:00.
Η θερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και η χειμερινή την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Έρχεται η σούπερ «πανσέληνος των σκουληκιών». Στις 20 Μαρτίου θα απολαύσουμε την τελευταία υπερσελήνη του χρόνου, καθώς το φαινόμενο θα το δούμε και πάλι το 2020.
Ο όρος υπερσελήνη ή σούπερ σελήνη χρησιμοποιείται για να περιγραφεί ο δορυφόρος της Γης όταν βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τον πλανήτη μας λόγω της τροχιάς του.
Έτσι μοιάζει πιο φωτεινή και μεγαλύτερη από μια οποιαδήποτε πανσέληνο του χρόνου.
Γιατί ονομάζεται «σούπερ πανσέληνος των σκουληκιών»;
Επειδή η θερμοκρασία ανεβαίνει και κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα… σκουλήκια.
α πάντα στο outfit ενός σεφ, από τα κουμπιά μέχρι το ύφασμα, υπάρχουν για κάποιο λόγο. Το σακάκι του σεφ είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο και βέβαια αποτελεί το σήμα κατατεθέν του. Κάθε λεπτομέρεια του σακακιού του σεφ έχει μελετηθεί προσεκτικά.
Το βαρύ βαμβακερό υλικό βοηθά στην προστασία από την έντονη θερμότητα που εκπέμπει η κουζίνα, ενώ τα μακριά μανίκια είναι τα μεγάλα τους όπλα ενάντια στα καψίματα.
Τα κουμπιά είναι πάντα βαμβακερά, πλεκτά και πολύ καλά στερεωμένα στην ποδιά, ώστε να μην πέφτουν εύκολα τα πλαστικά.
Τα σακάκια είναι double face, ώστε να μπορεί εύκολα ο σεφ να γυρίζει τις μανσέτες.
Το καπέλο είναι επίσης πάντα λευκό. Γι’ αυτό, υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι το κλασικό λευκό καπέλο των μαγείρων προέρχεται από τους μάγειρες μοναχούς του Μεσαίωνα, οι οποίοι το φορούσαν για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους μοναχούς.
Πότε είναι η σταυροκουμπωτή μπλούζα άσπρη και πότε μαύρη;
Η λευκή μπλούζα έχει καθιερωθεί για τους σεφ, γιατί το άσπρο χρώμα υποδηλώνει καθαριότητα. Πολλοί όμως επιλέγουν μαύρη ή άλλου χρώματος, γιατί κρύβονται πιο εύκολα οι λεκέδες.

Σύμφωνα με έκθεση της Boeing, τον Οκτώβριο του 2018, υπάρχουν εννέα μοντέλα αεροσκαφών, με τα οποία δεν έχει καταγραφεί ποτέ θάνατος επιβάτη.
Αυτά είναι τα εξής 9:
  1. Boeing 717
  2. CRJ700/900/1000
  3. Airbus A380
  4. Boeing 787
  5. Boeing 747-8
  6. Airbus A350
  7. Bombardier C Series
  8. A340
  9. Airbus A320 neo series.
Όπως φαίνεται η έκθεση δείχνει πως υπάρχουν αρκετά Boeing τα οποία δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε αεροπορικό δυστύχημα όπως το μικρότερο σε μέγεθος, 717.
Αψεγάδιαστο μητρώο όμως έχει και το 787 Dreamliner, το οποίο επίσης καθηλώθηκε λίγο μετά την προώθησή του στην αγορά εξαιτίας ανησυχιών που υπήρχαν για την υπερθέρμανση των μπαταριών ιόντων λιθίου. Το μεγαλύτερο αεροσκάφος με το οποίο επίσης δεν έχει καταγραφεί δυστύχημα είναι το 747-8, απόγονος του 747 που έγινε 50 ετών μόλις τον περασμένο μήνα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!