Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019


ΟΚ, πολλές φορές έχουν γίνει viral διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πότε θα καταστραφεί η Γη, στηριζόμενες σε διαφορετικούς παράγοντες… Από το ημερολόγιο των Μάγια μέχρι τις προβλέψεις του Νοστράδαμου.
Η τελευταία όμως που είδε το φως της δημοσιότητας, έχει μία βάση, καθώς στηρίζεται σε έρευνα Ρώσων επιστημόνων και αφορά το ενδεχόμενο να πέσει στον πλανήτη μας, ένας τεράστιος αστροειδής.
Πρόκειται για τον Άποφις, ο οποίος έχει το όνομα του Θεού των δαιμόνων στην Αρχαία Αίγυπτο και ταξιδεύει με 7,3 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Οι επιστήμονες του Τμήμα Ουράνιας Μηχανικής, του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης ανέφεραν πως υπάρχει πιθανότητα η τροχιά του να συγκλίνει με αυτή της Γης, το 2068. Κάτι που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα που μπορεί να ξεκινήσουν από ανυπολόγιστες καταστροφές και να φτάσουν μέχρι τον αφανισμό του ανθρώπινου είδους.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το 2044 θα περάσει σε απόσταση 16 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, το 2051 η απόσταση του θα μειωθεί στα 760.000 χιλιόμετρα, το 2051 και το 2060 θα απομακρυνθεί στα πέντε εκατ. χιλιόμετρα, όμως κάπου εκεί τα δεδομένα αλλάζουν. Και αυτό γιατί η μείωση θα είναι θεαματική και η απόστασή του θα πέσει μόλις στα 100.000.

Ο 10χρονος σήμερα Χάμις Ρόμπινσον  γεννήθηκε με μία σοβαρή διαταραχή στο νεφρικό του σύστημα, καθώς το ένα του νεφρό είχε αισθητά μικρότερο μέγεθος από το φυσιολογικό, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στην κορυφή του δεξιού του ποδιού.
Αξιοσημείωτο είναι βέβαια και το γεγονός ότι παρά την θέση και την μορφολογία των ζωτικών οργάνων του παιδιού, τα δύο νεφρά παραμένουν άκρως λειτουργικά, ενώ οι θεράποντες γιατροί δήλωσαν πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα αφαίρεσης του νεφρού που βρίσκεται στο πόδι του Χάμις.
Σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα, η πάθηση από την οποία ταλαιπωρείται είναι εξαιρετικά σπάνια και πήρε το όνομά της (Σύνδρομο Χάμις) από τον 10χρονο ασθενή, ενώ όπως σημειώνουν οι γιατροί μόλις 900 κρούσματα έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά ολόκληρου του κόσμου, όμως κανένα περιστατικό δεν είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του 10χρονου Βρετανού.
Στις περιπτώσεις που ομοιάζουν με αυτή του 10χρονου Χάμις έχει διαπιστωθεί η απουσία ενός «κρίσιμου» χρωμοσώματος, όμως παρά το γεγονός ότι το ίδιο χρωμόσωμα απουσιάζει κι από το DNΑ του αγοριού, εντούτοις τα συμπτώματά του διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τους υπόλοιπους ασθενείς..

Μάλιστα, εξαιτίας της διαταραχής αυτής έχουν επηρεαστεί τόσο η ακοή όσο κι η συνολικότερη κατάσταση του 10χρονου, καθώς αδυνατεί να ακούσει από το ένα του αυτί, ενώ υποφέρει από κρίσεις άσθματος κι επιληψίας.
Προς το παρόν, οι γιατροί παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του Χάμις, προσπαθώντας να βρουν τις αιτίες της εμφάνισης του ασυνήθιστου φαινομένου, ενώ δηλώνουν πως κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την συνέχεια της πάθησης, καθώς κανείς μέχρι τώρα δεν είχε δει ξανά κάτι παρόμοιο.

Η «καρδιά» του ελληνικού αθλητισμού χτυπά σήμερα στη Μελβούρνη. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, συνεχίζει την εκπληκτική του πορεία και συναντά στα ημιτελικά έναν θρύλο του αθλήματος.
Τον 32χρονο Ισπανό, Ράφα Ναδάλ, ο οποίος επικράτησε στους «8» του Φράνσις Τιαφό με 3-0 σετ. Η αναμέτρηση του Australian Open θα διεξαχθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Ο Ίβηρας με δηλώσεις του έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς εκτίμησε ότι θα «γίνει ένας από τους κορυφαίους τενίστες παγκοσμίως».
Πριν τη μάχη Τσιτσιπά – Ναδάλ θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στις γυναίκες, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (25/1) επίσης στις 10:30 (ώρα Ελλάδας).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!