Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει ένα έγκλημα πρωτοφανούς σκαιότητας που είδε το φως της δημοσιότητας στην Κίνα. 
 
Μια καταθλιπτική μητέρα αποκεφάλισε το μόλις 16 μηνών μωρό της, ενώ ήταν ακόμα ζωντανό. Νωρίτερα το είχε στραγγαλίσει μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του…

Οι δηλώσεις μάλιστα της 31χρονης Feng Tai επιτείνουν την αίσθηση του αποτρόπαιου. «Το έκανα και δεν το μετανιώνω. Δεν χρειάζεται να υποφέρει τώρα γιατί είναι ελεύθερος», υποστήριξε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν.

«Είχε κατάθλιψη από τη γέννηση του μωρού και ο σύζυγός της εργάζεται μακριά από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προσπαθήσαμε να τη βοηθήσουμε», ανέφερε ο 34χροος αδελφός της άρρωστης παιδοκτόνου, συμπληρώνοντας:
«Μου τηλεφώνησε στη μέση της νύχτας και μου είπε ότι σκότωσε το μωρό της. Στην αρχή δεν την πίστευα, αλλά όταν έφθασα σπίτι μού έδειξε το κεφαλάκι του. Ήταν τρομακτικό».

Η αστυνομία βρήκε το σώμα του μωρού θαμμένο σε ένα ρηχό τάφο στην πίσω αυλή του σπιτιού της οικογένειας στο Anguo, της βορειοανατολικής επαρχίας Hebei.

Ο πατέρας, Liu Yen, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το τραγικό περιστατικό, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση: «Είναι μια φοβερή τραγωδία. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να εργαστώ μακριά από το σπίτι και ξέρω ότι η γυναίκα μου ήταν συχνά πολύ δυσαρεστημένη με αυτό. Χρειαζόμασταν τα χρήματα, αλλά τώρα εύχομαι να μην είχα φύγει. Μπορεί τώρα να έχω χρήματα, αλλά έχασα τη γυναίκα και το παιδί μου»…

http://www.newsbomb.gr
Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ θα σκηνοθετήσει μια ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011, ανακοίνωσε την Τετάρτη το στούντιο της Sony Pictures.

Το "Hack Attack" είναι διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του δημοσιογράφου Νικ Ντέιβις της εφημερίδας The Guardian για το σκάνδαλο που είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή την αυτοκρατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αυστραλού μεγιστάνα Ρούμπερτ Μέρντοχ και οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World που την εποχή εκείνη ήταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία.

Αυτή η ιστορία αναμιγνύει «ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε μια δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Sony Pictures. «Ο Νικ είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε την ταινία του στην οθόνη», είπε επίσης ο διάσημος ηθοποιός. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Το σκάνδαλο υποκλοπών ήταν το πιο πολύκροτο στην αγγλική νομική ιστορία και έφερε στη επιφάνεια τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Ρούμπερτ Μέρντοχ με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας ενώ αποκάλυψε και τις αδίστακτες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο βρετανικός ταμπλόιντ τύπος. Άγγιξε δε πολλές προσωπικότητες από πολλούς χώρους, όπως η Κέιτ Μίντλεντον που είναι τώρα η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και τους ηθοποιούς Ντάνιελ Γκρέγκ και Τζουντ Λο. Εξ αιτίας του σκανδάλου ο Μέρντοχ έκλεισε την ναυαρχίδα του στη Βρετανία την εφημερίδα News of the World το 2011 και αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφορά του ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.

http://www.enikos.gr 
Είναι ίσως ο πιο δημοφιλής από τους Χ-Men. Ο Γουλβερίν, ο μεταλλαγμένος του οποίου ο σκελετός είναι μεταλλικός και νύχια ...
πετάγονται από τις κλειδώσεις του, ετοιμάζεται να πεθάνει. Και να παραμείνει νεκρός -τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα της Marvel. H Marvel εκδίδει μία νέα σειρά κόμικ που περιλαμβάνει τέσσερα τεύχη. Ο τίτλος της δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών: «Ο θάνατος του Γουλβερίν». Στο τέλος του πρώτου τεύχους ο ήρωας της Marvel έχει χάσει τη δυνατότητα αυτοΐασης που τον καθιστούσε ουσιαστικά αθάνατο. Ο θάνατος δεν μοιάζει μακριά, ειδικά εάν προσέξει κανείς το εξώφυλλο του τέταρτου κόμικ που δείχνει τον χάρο με τη μορφή σκελετού να μεταφέρει μακριά το άψυχο σώμα του σούπερ ήρωα. Απαντώντας στον σκεπτικισμό που συνοδεύει τις πληροφορίες περί θανάτου των διάφορων κόμικ ηρώων, ο συγγραφέας Τσαρλς Σούλε είπε στη USA Today ότι αυτή τη φορά ο θάνατος του Γουλβερίν είναι «ένα γεγονός που έχει σχεδιαστεί να κρατήσει». Ο μεταλλαγμένος, είπε, θα χαθεί σίγουρα, αλλά «είναι ο τρόπος του θανάτου του που έχει σημασία». Και ο υπεύθυνος σύνταξης της Marvel, Άξελ Αλόνσο είπε ότι: «Είναι σαν τον Γκάρι Κούπερ στην ταινία High Noon που ξέρει ότι θα χαθεί, μόνο που δεν ξέρει εάν θα πάει στον παράδεισο ή στην κόλαση όταν όλο αυτό τελειώσει». Πάντως, αν σκεφτεί κανείς ότι ο θείος του Spider man είναι ο μόνος χαρακτήρας που έχει πεθάνει και έχει παραμείνει νεκρός, πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν ότι ο Γουλβερίν δεν θα ξαναζωντανέψει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Στα 39 της χρόνια η Σαρλίζ Θερόν έχει αφήσει πίσω τις ανασφάλειες και εμφανίζεται γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αν και πρέσβειρα ομορφιάς του οίκου Dior, η διάσημη ηθοποιός δεν θεωρεί πως είναι sex symbol, αλλά μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί.

«Δεν έχω τέλειο σώμα. Πάντα βρίσκω ψεγάδια που με ενοχλούν. Ωστόσο έχω συμφιλιωθεί με την εικόνα μου και νιώθω άνετα με το κορμί μου. Σε καμία περίπτωση δεν μετράω συνέχεια θερμίδες. Άλλωστε λατρεύω το φαγητό. Πιστεύω ότι αυτό που μας κάνει όμορφες είναι η σιγουριά μας.

Νομίζω ότι η στιγμή που ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας είναι γύρω στα 40, όταν πια μεγαλώνουμε και αρχίζουμε να αισθανόμαστε πιο καλά με τον εαυτό μας» δήλωσε η σταρ.

ΠΗΓΗ: elle.gr
Ινδός πήγε στα δικαστήρια τη σύζυγό του επειδή του ζητούσε να κάνουν διαρκώς σεξ. Ο Ινδός άνδρας εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και υποστήριξε πως είχε φτάσει στα φυσικά όρια αντοχής του καθώς η γυναίκα του τον πίεζε συνεχώς για περισσότερο σεξ.
Ο ίδιος εξήγησε πως κάθε φορά που αδυνατούσε να την ικανοποιήσει, αυτή προκαλούσε με τη συμπεριφορά της καυγάδες και διενέξεις. Μάλιστα τον απειλούσε πως αν δεν την ικανοποιήσει, θα έβρισκε εραστή.
Τελικά το διαζύγιο βγήκε υπέρ του Ινδού.
Μπορεί άλλοι να σπαταλούν… περιουσίες για να αγοράσουν τις πιζάμες τους, άλλοι απλώς να αδιαφορούν και να φορούν ότι βρουν μπροστά τους και άλλοι να θέλουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους να είναι ιδιαίτερα βαριά ντυμένοι γιατί κρυώνουν πολύ. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όταν πέφτουν για ύπνο δεν θέλουν να φορούν τίποτα.
Σύμφωνα με τη Huffington Post όσοι κοιμούνται γυμνοί έχουν σίγουρα τα εξής 11 οφέλη:
Οι πιζάμες είναι ακριβές
Ακόμη και μερικά ευρώ να κάνουν σίγουρα μπορεί να τα διαθέσει κανείς αλλού.
Απελευθερώνεται η ορμόνη της ευτυχίας
Η νευροπαθητικός γιατρός Νατάσα Τέρνερ, αναφέρει ότι όταν ένας άνθρωπος κοιμάται γυμνός δίπλα στον σύντροφό του, το σώμα του απελευθερώνει οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας. Η εν λόγω ορμόνη βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης, ρίχνει την πίεση, βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου αλλά και τη σεξουαλική ζωή.
Ο ύπνος είναι πιο βαθύς
Ορισμένοι τύποι αϋπνίας συνδέονται με λάθος θερμοκρασία του σώματος. Το να κοιμάται κανείς γυμνός σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα… υπερθερμανθεί, δεν θα ξυπνήσει βουτηγμένος στον ιδρώτα και σίγουρα θα έχει κάνει έναν πιο απολαυστικό ύπνο.
Είναι ελιξίριο… νεότητας
Η ζέστη φέρνει και… γήρανση. Σύμφωνα με ειδικούς η κατάλληλη θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι στους 21 βαθμούς Κελσίου. Στη συγκεκριμένη θερμοκρασία το σώμα εκκρίνει και αντιγηραντικές ορμόνες και μελατονίνη. Τη νύχτα, στο κρεβάτι μπορείτε να την πετύχετε αν πέσετε για ύπνο γυμνοί.
Δίνει μια αίσθηση ελευθερίας
Γυμνός στο κρεβάτι. Υπάρχει μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας από αυτό;
Λειτουργεί και σαν… παυσίπονο
Το βαρύ ντύσιμο στον ύπνο εμποδίζει την την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν καίει το λίπος, και τα οστά, το δέρμα και οι μύες δεν επωφελούνται από τα οφέλη του βραδινού ύπνου.
Παράλληλα, το… ανύπαρκτο ντύσιμο κατά τη διάρκεια του ύπνου επιτρέπει τη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης μιας ουσίας απαραίτητης αν θέλει κάποιος να αποφύγει την εξασθένιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, την αυξημένη πίεση και χοληστερίνη, την πείνα, την διατάραξη του ύπνου και τη μειωμένη λίμπιντο.
Ενισχύεται η αυτοεκτίμηση
Αν κάποιος έχει πρόβλημα με την εικόνα του σώματός του, το να κοιμηθεί γυμνός, σίγουρα, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό του.
Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των γενητικών οργάνων
Κι όμως, ο… γυμνός ύπνος μειώνει τις πιθανότητες για τις γυναίκες να αναπτύξουν μύκητες και βοηθά στη βελτίωση της γονιμότητας των ανδρών.
Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λάστιχο, σε χέρια, πόδια, μέση που σφίγγει το σώμα.
Βελτιώνει την όψη του δέρματος
Οταν κάποιος είναι γυμνός το δέρμα του αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα, τα δέρματα με ακμή ευνοούνται ιδιαίτερα.
Βράζει το αίμα
Οι πιζάμες ζεσταίνουν και μοιραία προκαλούν μια… νωθρότητα. Οταν κάποιος κοιμάται γυμνός ξυπνά με περισσότερη ενέργεια και με μεγαλύτερη όρεξη για την ημέρα που μόλις ξεκινάει.
Πηγή: iefimerida.gr
Βραδιά ποίησης με τίτλο "30 ποιητές της Θεσσαλονίκης διαβάζουν ποιήματά τους" διοργανώνει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.30, στον αύλειο χώρο της Casa Bianca (Βασ.Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη,τηλ.231 425531) ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και τη μουσική ομάδα "Ωδη-πόροι".

Στην εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη του θερινού προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης, θα διαβάσουν ποιήματά τους οι δημιουργοί Κούλα Αδαλόγλου, Φανή Αθανασιάδου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Θανάσης Γεωργιάδης, Στέλλα Γεωργιάδου, Νίκη Γωγοπούλου, Σταύρος Ζαφειρίου, Θεοφάνης Ζβες, Βασίλης Ιωαννίδης, Βικτωρία Καπλάνη, Ανδρέας Καρακόκκινος, Μαρία Καρδάτου, Κατερίνα Καριζώνη, Δώρα Κασκάλη, Έλσα Κορνέτη, Κατερίνα Κούσουλα, Άννυ Κουτροκόη, Χλόη Κουτσουμπέλη, Στέλιος Λουκάς, Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου, Μάρκος Μέσκος, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Κώστας Μπραβάκης, Δημήτρης Μπρούχος, Αδαμαντία Ξηρίδου, Ζωή Σαμαρά, Μελίτα Τόκα - Καραχάλιου, Γιάννης Τζανής και Γεωργία Τρούλη.
Η ηθοποιός Ελένη Δημοπούλου και η ποιήτρια Βικτωρία Καπλάνη θα απαγγείλουν ποιήματα των Μανόλη Αναγνωστάκη, Γιώργου Βαφόπουλου, Γιώργου Θέμελη, Ζωής Καρέλη, Κλείτου Κύρου και Τάκη Βαρβιτσιώτη.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά η ομάδα "Ωδη-πόροι" με τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Το σχήμα αποτελούν οι καλλιτέχνες Αντριάνα Βε - ακορντεόν, Ιφιγένεια Σιωζοπούλου - κρουστά, Κώστας Βασιλειάδης - φυσαρμόνικα, Θανάσης Τσίρος - μπουζούκι, Βασίλης Χατζόπουλος – κιθάρα. Τραγουδούν η Γιούλη Αλεξίου, ο Σταύρος Μωραΐτης και ο Βασίλης Χατζόπουλος.

http://www.thestival.gr
Ένα ρεπορτάζ στο ισραηλινό κανάλι «sport 5» φαίνεται να προβληματίζει τη συνεργασία της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Έλληνας σέντερ παρουσιάστηκε18 κιλά υπέρβαρος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Μακάμπι, η αυξημένη πίεση και το γλαύκωμα στο μάτι του Σχορτσανίτη οφείλονται στην απότομη αύξηση του σωματικού του βάρους. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής σέντερ έδωσε το παρών στις εξετάσεις της ομάδας του και παρουσιάστηκε 18 κιλά πιο βαρύς, σε σχέση με τα 157 κιλά που είχε τεθεί σαν όριο στο συμβόλαιό του.

Ο Σχορτσανίτης αυτή τη στιγμή ζυγίζει 175 κιλά, αριθμός που φυσικά, είναι απαγορευτικός με τους ανθρώπους της Μακάμπι να σκέφτονται ακόμη και το σενάριο της διακοπής συμβολαίου.
Προς το παρόν πάντως περιόρισαν την αμοιβή του στις 6.000 ευρώ το μήνα.

http://www.seleo.gr 

Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος και αγαπητός θεσμός της πόλης των Αθηνών, φέτος θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών έργων του ποιητή και θα γίνει παρουσίαση του πολυσήμαντου συγγραφικού έργου του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Επίσης, εφέτος εγκαινιάζεται η συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε μια προσπάθεια ανανέωσης και μετεξέλιξης του Φεστιβάλ Βιβλίου σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και φόρουμ ανοιχτού διαλόγου για όλες τις τέχνες.

EUROKINISSI /ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
Το πλέον καθιερωμένο μουσικό Φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», που διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων που θα παρασύρουν σε ζευγαρωτούς χορούς. Οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής καλούνται στο Ζάππειο για να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να «χορέψουν με ένα βιβλίο στο χέρι».

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά., το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

naftemporiki.gr
Μια πεντάχρονη από το Τέξας των ΗΠΑ, εγκλωβίστηκε μέσα κάδο πλυντηρίου ρούχων.
Η μικρή επισκέφθηκε κοινόχρηστα πλυντήρια και χωρίς να γνωρίζει κανείς το πως. Το περιστατικό αντιλήφθηκε ένας υπεύθυνος για τη λειτουργία των συσκευών, έπειτα από παράπονο που εξέφρασε πελάτης.
Το κοριτσάκι απεγκλωβίστηκε χωρίς να τραυματιστεί, εντούτοις υπέστη ισχυρό σοκ.




http://www.thestival.gr 

Σειρά ιστορικών ρεκόρ πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα η Εύα Χάκανσον, κάτοχος ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος, με την ηλεκτρική streamliner sidecar μοτοσικλέτα της, «Killa Joule».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας KillaCycle Racing (στην οποία ανήκει η Χάκανσον), η οδηγός με το «σπιτικής» κατασκευής όχημα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιτυγχάνοντας κορυφαία ταχύτητα 382,219 χλμ/ ώρα και μέσο όρο two-way 387,328 χλμ/ ώρα. Το εν λόγω ρεκόρ την καθιστά επίσης την ταχύτερη γυναίκα- οδηγό μοτοσικλέτας στον κόσμο.

KILLACYCLE RACING /SCOOTER GRUBB
Σύμφωνα με την ομάδα KillaCycle Racing, το νέο ρεκόρ επίσης αποτελεί ρεκόρ και για κάθε είδος μοτοσικλέτας sidecar, περιλαμβανομένων των αντίστοιχων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 224,201 χλμ/ ώρα και το κατείχε ο Τζον Στιγκ.


KILLACYCLE RACING
«Πρόκειται για ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός» δήλωσε η Χάκανσον. «Είναι η πρώτη φορά μέσα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός αιώνα που ένα ηλεκτρικό όχημα κερδίζει την εσωτερική καύση σε ένα είδος οχήματος. Η τελευταία φορά  που συνέβη αυτό ήταν το 1899, όταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ήταν το ηλεκτρικό “La Jamais Contente”, που οδηγούσε ο Καμίλ Τζενάτζι στα 65 μίλια ανά ώρα. Από τότε, η εσωτερική καύση κυριαρχούσε στα πάντα».


KILLACYCLE RACING
Συνοπτικά, οι κούρσες στα Bonneville Motorcycle Speed Trials δίνουν στην Χάκανσον και το KillaJoule τα εξής ρεκόρ:

  • Ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο
  • Ταχύτερη μοτοσικλέτα sidecar στον κόσμο (περιλαμβανομένης της εσωτερικής καύσης)
  • Μεγαλύτερη ταχύτητα στη διοργάνωση
  • Ταχύτερη γυναίκα με μοτοσικλέτα στον κόσμο.

KILLACYCLE RACING
Η 33χρονη οδηγός είναι φοιτήτρια PhD (μηχανολόγος- μηχανικός) στο NSF Center for High Voltage/ Temperature Materials and Structures στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ. Το KillaJoule αποτελεί ένα project- χόμπι το οποίο πραγματοποίησε με τον σύζυγό της, Μπιλ Ντιουμπ, επίσης μηχανολόγο μηχανικό και ερευνητή της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Το 80% του οχήματος κατασκευάστηκε στο γκαράζ τους, ενώ το όλο project διήρκεσε πέντε χρόνια, με περιορισμένο budget. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας KillaCycle Racing, ο πραγματικός χαρακτήρας του KillaJoule – μήκους 5,6 μέτρων, βάρους 700 κιλών και ιπποδύναμης 400 ίππων- είναι «μεταμφιεσμένος οικο-ακτιβισμός».
naftemporiki.gr
Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να εργαστούν στο πλευρό δισεκατομμυριούχων, καινοτόμων εφευρετών, ταλαντούχων ιδρυτών και διευθύνοντων συμβούλων.
Γι' αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο αυτό που βλέπουν στις ταινίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συχνά μια λανθασμένη και διαστρεβλωμένη εικόνα για το πώς είναι να συνεργάζεται κανείς μαζί τους, γράφει ο Eugene Kim στο Business Insider.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook είναι ένα παράδειγμα τέτοιου αφεντικού.
Ο ίδιος εμφανίζεται ως ένας αλαζονικός σπασίκλας στην ταινία «The Social Network» του 2010, που πραγματεύεται την ίδρυση του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης: του Facebook.
Ίσως –αναφέρει ο αρθρογράφος- η ταινία να έπαιξε κι αυτή το δικό της ρόλο, ως ένα βαθμό, στη δημιουργία της αρνητικής εικόνας που ακολουθεί τον ιδρυτή του Facebook μέχρι σήμερα.
Είναι όμως ο Ζούκερμπεργκ ένας «δύσκολος» άνθρωπος στην πραγματική ζωή;
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του Facebook, Bret Taylor, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του για τρία χρόνια, λέει ότι «σίγουρα είναι ένα πολύ διαφορετικό αφεντικό».
«Ακόμη κι όταν διαφωνούσαμε, δεν έβγαζε καθόλου εγωισμό. Φυσικά, αν δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία θα επικρατούσε η δική του άποψη, όμως πάντοτε είχα την αίσθηση ότι ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει επιχειρήματα και να ακούσει τι έχεις να του πεις. Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων των CEO στη Silicon Valley» πρόσθεσε.
Ο ίδιος εξακολουθεί να είναι φίλος με τον Ζούκερμπεργκ, παρότι έφυγε από το Facebook.
«Όταν βγήκε η ταινία, διαπίστωσα ότι ήταν πολύ εύκολο να χτίσει κανείς μια εικόνα-καρικατούρα των ανθρώπων αυτών. Όμως εγώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον "ανθρώπινο Μαρκ", που εύχομαι να μπορούσαν να δουν κι άλλοι» συνέχισε.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Taylor μιλά με καλά λόγια για το πρώην αφεντικό του. Στο γράμμα της παραίτησής του ο ίδιος είχε γράψει, ότι ο Ζούκερμπεργκ θα είναι πάντα ο μέντοράς του και ένας από τους στενότερους φίλους του.
Ο Taylor παραιτήθηκε από τη θέση του στο Facebook το 2012 για να ιδρύσει την εταιρεία Quip (επεξεργαστής κειμένου για περιβάλλον κινητών τηλεφώνων).

http://www.thestival.gr 
Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea αποκτούν από τις 5 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές στη Βορειοανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις 02.00 τα ξημερώματα διακόπηκε η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών και θα υπάρχει μόνο η ψηφιακή εκπομπή.

Από την αλλαγή επηρεάζονται οι τηλεθεατές των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Σερρών και Έβρου, καθώς επίσης και των νησιών Θάσου, Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σαμοθράκης και Ψαρών, που καλύπτονται από 21 κέντρα εκπομπής, όπως αυτά προβλέπονται στον Χάρτη Συχνοτήτων. Τα κέντρα εκπομπής που θα ενεργοποιηθούν είναι 20 καθώς το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη εκπέμπει ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες.

Πρόκειται για το τρίτο «περιοχικό» switch-off που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να ανήκουν σε περιοχή κάλυψης των εν λόγω κέντρων και να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Ειδικότερα, οι τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη θα χρειαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

http://www.seleo.gr
Με τους ενστόλους ανοίγει το απόγευμα ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της 79ης ΔΕΘ. Στις 6μμ οι ένστολοι δίνουν ραντεβού στο Λευκό Πύργο και διαμηνύουν ότι θα ρίξουν “μαύρο” στα κόμματα της συγκυβέρνησης εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος τους.

  Η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και η επιστροφή των αναδρομικών -κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας- καθώς επίσης η διάσωση των ασφαλιστικών τους ταμείων και η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, είναι -όπως τόνισαν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών τους, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα- το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν.

http://www.seleo.gr
Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανοσν έγινε την Πέμπτη μητέρα ενός υγιέστατου κοριτσιού όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της επιβεβαιώνοντας αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης .
Η 30χρονη Γιόχανσον και ο αρραβωνιαστικός της γάλλος δημοσιογράφος Ρομέν Ντοριάκ καλωσόρισαν τον ερχομό της κόρης τους Ρόουζ που είναι το πρώτο παιδί και για τους δύο. Το ζευγάρι είναι μαζί από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παραγωγή Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα υποδυόμενη την Νατάσα Ρόμανοφ την αποκαλούμενη Μάυρη Χήρα, στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον καναδό συνάδελφό της Ράιαν Ρέινολντς από τον οποίο χώρισε το 2011.
tanea.gr
Οι μπανάνες είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως με μεγάλη κατανάλωση σε μικρούς και μεγάλους, για το λόγο αυτό οι μπανανόφλουδες που απομένουν είναι πάρα πολλές...
Πριν τις πετάξετε όμως σκεφτείτε πού μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και να πιάσουν τόπο. Εκμεταλλευτείτε τις άγνωστες ιδιότητες που έχουν για να κάνετε έξυπνες κινήσεις και να θυμάστε ότι οι μπανανόφλουδες πρέπει να είναι από πολύ ώριμες μπανάνες για να υπάρχει αποτέλεσμα…


1. Καταπραΰνουν τα εξανθήματα από τα κουνούπια
Σας τσίμπησε κουνούπι και έχετε φαγούρα; Μπορείτε να απλώσετε πάνω στο ερεθισμένο σημείο μια μπανανόφλουδα τρίβοντας με την εσωτερική πλευρά της για άμεση ανακούφιση.

2. Λίπασμα για τα τριαντάφυλλα

Θάψτε κομμένες φλούδες από μπανάνες στη βάση του φυτού, καθώς απελευθερώνουν κάλιο, μαγνήσιο, φωσφορικά και άλλα μέταλλα που θρέφουν τα τριαντάφυλλα.

3. Γυαλιστικό ασημικών

Λιώστε στο μπλέντερ μερικές φλούδες μπανάνας μαζί με λίγο νερό. Τοποθετήστε την κρέμα σε ένα πανί και γυαλίστε τα ασημικά.

4. Γυαλιστικό παπουτσιών

Τρίψτε τα παπούτσια με το εσωτερικό μιας μπανανόφλουδας και θα γίνουν σαν καινούρια.

5. Ωριμάζει το αβοκάντο

Τοποθετήστε ένα σκληρό αβοκάντο σε μια χαρτοσακούλα μαζί με μπανανόφλουδες και σε 24 περίπου ώρες, το αιθυλένιο της φλούδας, μια ορμόνη που επιτείνει τη διαδικασία της ωρίμανσης, θα μαλακώσει το αβοκάντο.

6. Απομακρύνει τα παράσιτα

Εάν τα φυτά σας έχουν αφίδα θάψτε ψιλοκομμένες φλούδες στη βάση τους, περίπου 3 εκατοστά. Αποτελούν άριστο λίπασμα.

7. Μαλακώνει το κρέας

Ψήστε το κρέας σας στο φούρνο μαζί με φλούδες μπανάνας και θα γίνει λουκούμι.

8. Απομακρύνει τους κάλους

Βάλτε ένα μικρό κομμάτι μπανανόφλουδας πάνω στον κάλο ή στη φτέρνα, στερεώστε με ένας επίδεσμο και αφήστε όλο το βράδυ. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

9. Απαλύνει την ακμή

Τρίψτε το βράδυ το πρόσωπό σας με το εσωτερικό της μπανανόφλουδας και ξεπλύντε το πρωί με νερό.

10. Λευκαίνει τα δόντια

Τρίψτε το λευκό μέρος της μπανανόφλουδας πάνω στα δόντια και ξεπλύντε με νερό. Επαναλάβετε συχνά.

11. Γυαλίζει τα φύλλα των φυτών

Τρίψτε τα φύλλα των πράσινων φυτών και θα γυαλίσουν στη στιγμή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το “5 στα 5” έκανε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κόντρα στην Αργεντινή, κερδίζοντας τον Σκόλα και την παρέα του με σκορ 79-71 και εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την πρώτη θέση στον όμιλο, που της δίνει σημαντικό αβαντάζ για τη συνέχεια του Μουντομπάσκετ.

Αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη φάση των 16 θα είναι η Σερβία, που ήταν ο “αδύναμος κρίκος” στον ισχυρό 1ο όμιλο και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πίσω από την Ισπανία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία. Κατόπιν, αν η Εθνική μας προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία-Αργεντινή, δηλαδή είναι πιθανό να ξαναβρεί μπροστά της τη χθεσινή της αντίπαλο. Και αν πια φτάσει και στα ημιτελικά, εκεί λογικά θα βρει την πανίσχυρη Ισπανία, που είναι επίσης αήττητη στο τουρνουά μέχρι τώρα.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Εθνική μας μπορεί να τις πετύχει μόνο στο μικρό ή στο μεγάλο τελικό...

Δείτε τα ζευγάρια και το πρόγραμμα της φάσης των 16:

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)
================================
19:00 Γαλλία-Κροατία  (Ε5)
23:00 Ισπανία-Σενεγάλη  (Ε6)

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου (Βαρκελώνη)
==================================
17:00 Δομινικανή Δημοκρατία-Σλοβενία (Ε1)
21:00 ΗΠΑ-Μεξικό (Ε2)

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου (Μαδρίτη)
================================
19:00 Σερβία-ΕΛΛΑΔΑ (Ε7)
23:00 Βραζιλία-Αργεντινή (Ε8)

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου (Βαρκελώνη)
==================================
17:00 Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία (Ε3)
21:00 Τουρκία-Αυστραλία (Ε4)

Οι νικήτριες των παιχνιδιών που διεξάγονται την ίδια μέρα στην ίδια πόλη θα τεθούν αντιμέτωπες στην προημιτελική φάση, που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου τα ημιτελικά, με το μικρό τελικό να λαμβάνει χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου και το μεγάλο τελικό στις 14 Σεπτεμβρίου.
news.gr
Πρόγραμμα κατάρτισης περίπου 8.000 νέων αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο καταρτίζει ο Οργανισμός σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας και η πρόσκληση του ΟΑΕΔ θα βγει τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου στο σκάι θα αφορά πρακτική άσκηση 6 μηνών με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (586 ευρώ) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Στόχος είναι να αποκτήσουν οι συγκεκριμένοι νέοι επαγγελματική εμπειρία μέσω:
- Θεωρητικής κατάρτισης
- Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση.
aftodioikisi.gr
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις συνομιλίες του Παρισιού η τρόικα δέχθηκε να προσμετρηθούν στις 6.500 απολύσεις για τις οποίες υπάρχει δέσμευση να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου 3.500 συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους χάρη σε δικαστικές αποφάσεις και πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους με τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί 1.800 συμβασιούχοι που απασχολούντο, κυρίως στους ΟΤΑ, βάσει προσωρινών διαταγών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι.
Αυτό σημαίνει ότι μικραίνει η δεξαμενή των απολύσεων που θα γίνουν από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει, πλέον, να κάνει 3.000 και όχι 6.500 απολύσεις.  
Το αίτημα αυτό έχει υποβάλει στην Τρόικα εδώ και μήνες ο ΥΠΔΜ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά μέχρι τώρα δεν γινόταν δεκτό. Τώρα, όμως, οι εκπρόσωποι των πιστωτών, αν και ζήτησαν επίσπευση των απολύσεων, έδειξαν μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και αυτό εκλαμβάνεται από την κυβέρνηση ως κίνηση στήριξης.
Μία από τις πιο συνήθεις σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες κάτω των 60 ετών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι επηρεάζει περίπου 1 στους 5 άντρες παγκοσμίως, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις παθήσεις που έχουν την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.

Επί της ουσίας πρόκειται για περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τους συντρόφους τους.

Ουσιαστικά, η φάση της διέγερσης, παρόλο που χαρακτηρίζεται από φυσιολογική στύση, είναι πολύ σύντομη και ακολουθείται από ταχεία εκσπερμάτιση και οργασμό. Έτσι χάνεται η ενδιάμεση φάση, η οποία είναι τόσο απαραίτητη και για τους δύο εμπλεκόμενους στην απόλαυση του σεξ.

Οι τύποι της πρόωρης εκσπερμάτισης:

Πρωτογενής: Προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ' όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.

Δευτερογενής: Εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική.

Ποια είναι τα σημάδια που «δείχνουν» πρόωρη εκσπερμάτιση:

- Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν ή αμέσως μετά τη διείσδυση στον κόλπο.

- Η εκσπερμάτιση γίνεται πριν το θελήσει ο άνδρας. Το κριτήριο αυτό υπονοεί πως η εκσπερμάτιση δεν γίνεται κατά τη βούληση του ατόμου.

- Η εκσπερμάτιση γίνεται τόσο γρήγορα που προκαλεί έκδηλη ενόχληση ή διαπροσωπικές δυσκολίες. Το κριτήριο αυτό δίνει έμφαση στις αρνητικές συνέπειες.

Πώς ορίζεται χρονικά η πρόωρη εκσπερμάτιση:

Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής πρόσφατα πρότεινε να υιοθετηθεί το διάστημα μικρότερο τους ενός λεπτού, ως κριτήριο για τον ορισμό της πρόωρης εκσπερμάτισης. Αν και το κριτήριο αυτό παρέχει μια αντικειμενική αξιολόγηση, ενέχει τον κίνδυνο να παραμεληθεί η σημασία της προσωπικής εμπειρίας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!