Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Το Facebook άγγιξε πια τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες
Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του Facebook έφθασαν τα 1,94 δισεκατομμύρια στις αρχές Απριλίου, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ όσοι το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, είναι πια σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια.
Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών εμφανίζει αύξηση 17% σε σχέση με πριν ένα χρόνο. Οι περισσότεροι νέοι χρήστες του δικτύου προέρχονται από περιοχές του πλανήτη εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ.
Παράλληλα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα κέρδη του Facebook έφθασαν τα 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά 77% αυξημένα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.
Σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook (8,03 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 49% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016) προήλθαν από τη διαφήμιση τρίτων, η οποία έφθασε τα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο φετινό τρίμηνο (αύξηση 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).
Όμως τα διαφημιστικά έσοδα φαίνεται να πλησιάζουν μια «οροφή», πέρα από την οποία θα είναι δύσκολη η περαιτέρω αύξησή τους. Γι' αυτό, το δίκτυο προσπαθεί να «γεννήσει» έσοδα από άλλα προϊόντα του (Video, Instagram, Whatsapp, Messenger, εικονική πραγματικότητα κ.α.).
Παρά τα ανοδικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017, οι μετοχές του Facebook, οι οποίες την Τρίτη είχαν κλείσει στο επίπεδο ρεκόρ των 153,60 δολαρίων ανά μετοχή, κινήθηκαν στη συνέχεια καθοδικά, ακριβώς λόγω των ανησυχιών ορισμένων επενδυτών για τα μελλοντικά κέρδη του.

Η ψυχασθένεια δεν συνδέεται πάντα με ψυχρούς δολοφόνους και ψυχοπαθείς όπως αυτούς που βλέπουμε στις ταινίες.
Οι περισσότεροι ψυχοπαθείς (άνθρωποι που πάσχουν από κάποιου είδους ψυχοπάθεια) ζουν ήρεμα δίπλα μας και μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι ακόμα και φίλοι ή συναδέλφοί μας, που απλά κρατούν τα προβλήματά τους για τον εαυτό τους.
Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα άτομα με ψυχοπάθεια μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους γύρω τους με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους και την φαινομενική απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις.
Μπορούν να προσποιηθούν ψεύτικα συναισθήματα για να πετύχουν τον στόχο τους και, λόγω της έλλειψης της ενσυναίσθησης, ποτέ δεν λυπούνται πραγματικά για εκείνους που γίνονται δέκτες των όποιων κακόβουλων ενεργειών τους.
Αλλά, όταν τα πράγματα παίρνουν λάθος τροπή, συνήθως εκδηλώνουν τάσεις αυτο-λύπησης. Δεν έχει τίποτε να κάνει με τύψεις, αλλά με μια βαθιά λύπη για τους ίδιους και για τις συνέπειες -για τον εαυτό τους- για ό,τι έχουν κάνει.
Σε άλλες περιπτώσεις θα πουν ωμά ψέμματα, χωρίς καμία ένδειξη αμφιβολίας για αυτό που λένε και θα μεταχειριστούν τους άλλους για να τους βάλουν να κάνουν ό,τι θέλουν εκείνοι. Σε γενικές γραμμές υπολογίζεται ότι 1 στους 100 ανθρώπους έχει ψυχοπαθητικές τάσεις.
Ψυχοπάθεια: Ποιες δουλειές προσελκύουν περισσότερο τους ψυχοπαθείς
Έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Statista για λογαριασμό του βρετανικού Independent κατέληξε σε μία λίστα με 10 δουλειές, όπου είναι πιο πιθανό να βρει κανείς ένα άτομο με ψυχοπάθεια.
Τα αποτελέσματα κατά σειρά μεγαλύτερης πιθανότητας είναι:
1. CEO (Chief Executive Officer) – Εκτελεστικός διευθυντής
2. Δικηγόρος
3. Εργαζόμενος στα media (TV/ραδιόφωνο)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αστυνομικός
8. Επάγγελμα σχετικό με την εκκλησία
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος
Η ποpνοσταρ Nicole Aniston και το αποτυχημένο τατουάζ της στα ελληνικά
Μια άκρως αποτυχημένη απόπειρα να αποκτήσει ένα σωστό τατουάζ σε καθαρά ελληνικά έκανε η ποpνοστάρ Nicole Aniston.
Η προσπάθεια ήταν αποτυχημένη γιατί η Αμερικανίδα (αλλά και ο tattoo artist) εμπιστεύτηκε κατά πάσα πιθανότητα το Google Translate... Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έγραψε «ευτυχισμένος, ασφαλή και λοιπόν»...
Τι ήθελε να γράψει; Προφανώς αυτό που ήθελε να γράψει στην αγγλική του έκδοση ήταν «Happy, Safe and Well», ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα υπολόγιζε.
Δείτε τη φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram

 
Σάλο έχει προκαλέσει το παιχνίδι για παιδιά «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας»
Χαμός στο ελληνικό και όχι μόνο διαδίκτυο, με την φωτογραφία που απεικονίζει ένα παιδικό παιχνίδι που λέγεται «Σταυρώστε τον Ιησού μόνοι σας». Το παιχνίδι, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τα παιδιά να σταυρώσουν μόνα τους τον Χριστό, παρέχοντας μάλιστα όλα τα... εργαλεία.
Το κιτ, περιλαμβάνει σφυρί, μια φιγούρα του Ιησού, δυο ξύλα και μερικά καρφιά. Μάλιστα οι εμπνευστές και δημιουργοί του λένε πως απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν με οργισμένα σχόλια, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη προσβολή στα πιστεύω εκατομμυρίων ανθρώπων.

 
Η φωτογραφία μιας κοπέλας στο μετρό έσπασε κάθε ρεκόρ στο διαδίκτυο
Η φωτογραφία μιας μαυροφορεμένης κοπέλας στο μετρό της Μόσχας, να είναι (τι άλλο;) σκεπτική, έχει ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο μεγάλο. Το gothic στυλ έχει πάντα ενδιαφέρον. Σε αυτή την περίπτωση όμως πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, αφού η κοπέλα έχει στο πόδι της ένα τεράστιο κοράκι!
Το Twitter ξετρελάθηκε με την φωτογραφία που τράβηξε ένας συνεπιβάτης της στο μετρό, με τους χρήστες να είναι όπως πάντα διχασμένοι. Άλλοι κατέκριναν το στυλ και άλλοι εντυπωσιάστηκαν, εκφράζοντας την επιθυμία τους να αποκτήσουν κι αυτοί ένα τέτοιο κοράκι. Κάποιοι πάλι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, βρίσκοντας ομοιότητες στο κοράκι με τον Έντγκαρ Άλαν Πόε.
Φυσικά η φωτογραφία έσπασε κάθε ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 270.000 likes και 116.000 retweets.
Η ιστορία που είχε σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο
Η εικόνα ενός αγοριού δυο χρονών να καπνίζει μανιωδώς είναι ένα άκρως ενοχλητικό και δυσάρεστο θέαμα. Η ιστορία του αγοριού που κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα από την τρυφερή ηλικία των 2 ετών, είχε σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη και μόνο οι φωτογραφίες του με ένα τσιγάρο στο στόμα έφταναν για να προκαλέσουν αντιδράσεις.
Παρόλ’ αυτά, σήμερα ο Αλντί Ριζάλ έχει απεξαρτηθεί από το κάπνισμα και ζει μια φυσιολογική ζωή στα 9 του χρόνια. Όμως οι φωτογραφίες του πάνω στο αυτοκινητάκι του με το τσιγάρο στο χέρι δύσκολα ξεχνιούνται. Οι γονείς του είχαν κάνει τα αδύνατα δυνατά να σταματήσουν το παιδί τους από το να καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα, όταν ήταν μόλις δυο ετών.
Ευτυχώς όμως, οι αρχές αποφάσισαν να επέμβουν και ο Αλντί σταμάτησε το τσιγάρο σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Συγχρόνως όμως πήρε πολλά κιλά και έφτασε να ζυγίζει 7 φορές το φυσιολογικό βάρος για την ηλικία του. Η μητέρα του είχε δηλώσει τότε στην Daily Mail, ότι έτρωγε τεράστιες ποσότητες λιπαρών φαγητών και κατανάλωνε τουλάχιστον τρία κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος. Ανέφερε μάλιστα, ότι αν δεν του τα έδιναν, χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο με όλη του την δύναμη.
Το κάπνισμα όμως για τον 9χρονο, πλέον, Αλντί είναι παρελθόν, αφού δεν καπνίζει καθόλου τα τελευταία τέσσερα χρόνια ενώ κάνει μια αυστηρή δίαιτα για να χάσει όλο αυτό το περιττό βάρος. Τρώει φρούτα και λαχανικά και η δίαιτα δείχνει να πιάνει τόπο. Πάει στο σχολείο, παίζει με τους φίλους του και κάνει ότι ακριβώς πρέπει να κάνει ένα παιδί στην ηλικία του.

 

Το Facebook θα προσλάβει 3.000 εργαζόμενους που θα αναλάβουν να παρακολουθούν και να φιλτράρουν αναρτήσεις με βίαιο περιεχόμενο, μετά τη μετάδοση πολλών δολοφονιών ή αυτοκτονιών μέσω των σελίδων του, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης σήμερα έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες.
“Για να οικοδομήσουμε μια ασφαλή κοινότητα θα πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα (…) είτε αυτό σημαίνει να παράσχουμε βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται είτε να κατεβάζουμε μια ανάρτηση” έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην προσωπική σελίδα του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!