Σάββατο 4 Απριλίου 2015



Έσοδα που ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια δολάρια φέρεται να είχε η γάτα του διάσημου σχεδιαστή μόδας και φωτογράφου Καρλ Λάγκερφελντ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «New York Magazine».

TWITTER/SIXTYONE
Βάσει των αιτιάσεων του εκκεντρικού σχεδιαστή, η γάτα του που ακούει στο όνομα Τσουπέτ αξίζει εκατομμύρια, καθώς πέρσι από δύο εμφανίσεις της ως… μοντέλο, κέρδισε 3,22 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ).

«Η μία διαφήμιση αφορούσε γερμανικά αυτοκίνητα, ενώ η δεύτερη ένα ιαπωνικό προϊόν ομορφιάς. Δεν θα την άφηνα να διαφημίσει ζωοτροφές», δήλωσε ο κ. Λάγκερφελντ, ο οποίος παρομοιάζει την Τσουπέτ με το «κέντρο του κόσμου».

TWITTER/CHOUPETTE LAGERFELD
Συνεχίζοντας να μιλάει για το κατοικίδιό του, ο Γερμανός σχεδιαστής και φωτογράφος σημείωσε ότι η γάτα του δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνική και προτιμάει να μένει πάντα μαζί του, ωστόσο τις ώρες που λείπει «δύο οικιακές βοηθοί παίζουν μαζί της, ασχολούνται με το λευκό της τρίχωμα και τις θεραπείες ομορφιάς για τα μάτια της».
naftemporiki.gr
Οι 3 συγκλονιστικότερες προτάσεις γάμου
Ας είμαστε ειλικρινείς... Η πρόταση γάμου είναι η στιγμή που κάθε γυναίκα ονειρεύεται και θέλει να είναι ρομαντική και αξέχαστη. Το σίγουρο είναι ότι οι παρακάτω γαμπροί to be έχουν βάλει τα δυνατά τους για να κάνουν την επιθυμία της αγαπημένης τους πραγματικότητα.
1. Όταν η Disneyland ενώνεται με μία πρόταση γάμου το αποτέλεσμα είναι σίγουρα μαγικό. Ο ερωτευμένος νεαρός επέλεξε το σημείο όπου πριν από έναν χρόνο είχε γνωριστεί με την αγαπημένη του για τη μεγάλη στιγμή. Μέσα από ένα μουσικοχορευτικό θέαμα ζήτησε από την κοπέλα του, που δεν είχε καμία ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί, να τον παντρευτεί...
2. Η πιο εφευρετική –ίσως- πρόταση γάμου έγινε από τον Matt στην κοπέλα του Ginny. Ένα Σάββατο ο Matt είπε στην Ginny ότι έχει να δουλέψει και συνεννοήθηκε με τον αδερφό της να την πάει στο σινεμά για ταινία. Την ώρα που αρχίζει να παίζει ένα τρέιλερ (από τα κλασικά πριν αρχίσει η ταινία), ακούγεται η φωνή του πρωταγωνιστή που είναι ιδιαίτερα γνώριμη... «Από την πρώτη μέρα που σε είδα σού είπα ότι θα κάνουμε τις ταινίες να ζηλεύουν». Δε θα πω τίποτα άλλο. Δείτε οπωσδήποτε τη συνέχεια!
3. Έχετε δει έναν ολόκληρο «στρατό» ανθρώπων να αποτελούν μέρος μίας πρότασης γάμου; Σε αυτήν την περίπτωση, έγινε ακριβώς αυτό. Για να κάνει πρόταση στην αγαπημένου του, ο συγκεκριμένος άντρας διοργάνωσε ολόκληρη παράσταση. Μία μέρα κανόνισε να συναντηθεί με την κοπέλα του στο τεράστιο αυτό πάρκο, όπου κάλεσε τις φίλες της αλλά και εκατοντάδες «τυχαίους» ανθρώπους. Όταν έφτασε εκεί, ένα κοριτσάκι την οδήγησε στη θέση της, για να έχει την καλύτερη θέα σε όσα θα επακολουθήσουν...
Γράφει η Νατάσα Σχοινά για το k-mag.gr
Το πιο μικρό σκυλί στον κόσμο
Είναι 12 εβδομάδων, το ύψος του δεν ξεπερνά τα 7 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια.
Σας παρουσιάζουμε τον Toudi, το μικροσκοπικό τσιουάουα που πιστεύεται ότι είναι το μικρότερο που υπάρχει στον κόσμο.

Το συμπαθέστατο κουταβάκι είναι μικρότερο από ένα κουτάκι αναψυκτικού, λίγο μεγαλύτερο από ένα αχλάδι και μπορεί να «κουρνιάξει» μέσα στην παλάμη του ενός σας χεριού.

Ζει στην πόλη Wroclaw της Πολωνίας και… ελπίζει σύντομα το όνομά του να γραφτεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.



ε τούτο εδώ το site έχουμε διάφορες εμμονές. Ο Leonardo di Caprio, η Cara Delevigne και οι τηγανητές πατάτες είναι μόνο τρεις από αυτές. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε ακόμα μία στη λίστα μας: το νέο βιβλίο των εκδόσεων Key Books, "Η Τέχνη της Ρουτίνας" του Mason Currey.
Έπεσε στα χέρια μας και το ρουφήξαμε με τα μάτια μας μέσα σε 'να μόλις σαββατοκύριακο. Ξεφυλλίζοντας το μάθαμε πόσα φλιτζάνια καφέ έπινε ο Μπαλζάκ, τι προκαταλήψεις είχε ο Καπότε, πόσα πούρα κάπνιζε την ημέρα ο Φρόυντ και που άρεσε στη Μάγια Αγγέλου να δουλεύει.
Και αφού περάσαμε τόσο ωραία διαβάζοντάς του, σκεφτήκαμε να κάνουμε και ένα παιχνιδιάρικο κουίζ για να μάθεις και εσύ μήπως και έχεις τη ρουτίνα κάποιου διάσημου προσώπου και δεν το ξέρεις.

Εμπρός λοιπόν!


 
Σου άρεσε το κουίζ; Τότε πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας και κέρδισε ένα αντίτυπο της "Τέχνης της Ρουτίνας" κι εσύ!
ladylike.gr
Αυξήθηκαν 30% οι γάμοι στην Ελλάδα, αλλά τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ
Παρόλο που οι γάμοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν 30% το 2014, τα ζευγάρια ζουν ως «αδελφές ψυχές», αφού δεν κάνουν σεξ. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έκανε Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και θα παρουσιαστεί το Σάββατο στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως μάλιστα φάνηκε από τις έρευνες, τα ζευγάρια αυτά δεν θεωρούν ότι η απουσία του σεξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι απέχουν από το σεξ, καθώς οκτώ στους δέκα άνδρες απιστούν και έξι στις δέκα γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή.

Εκτός όμως από την λίμπιντο η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά.
Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά την σεξουαλική πράξη.

Ένας στους δύο άνδρες που είδαμε τους τελευταίους μήνες στο ινστιτούτο μας ανέφερε καθημερινό αυνανισμό ενώ οι σεξουαλικές επαφές του ήσαν μόνο δυο φορές τον μήνα. Η αύξηση της συχνότητας αυνανισμού αυτή την περίοδο σε συνδυασμό με την αποχή η την αραίωση των σεξουαλικών επαφών δείχνει πως οι άνδρες προτιμούν τις φαντασιώσεις του μυαλού τους η και τις ερωτικές σκηνές στα κινητά τους παρά την σωματική επαφή με τη σύντροφό τους».

Ο σύγχρονος Αυνάν, τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, τιμωρεί με αυτό το τρόπο και τη σύντροφό του αλλά και την κοινωνία μέσα στην οποία προτιμά να μείνει μόνος, παρά με παιδί και οικογένεια.

Τα τελευταία δυο χρόνια μειώθηκαν οι τοκετοί στη χώρα μας από 120.000 στους 90.000 γεγονός που επιδεινώνει την ήδη γερασμένη κοινωνία μας και που με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί οι συνταξιούχοι θα συντηρούν με τις συντάξεις τους ανέργους νέους, που θα γίνονται όλο και λιγότεροι σε αριθμό, αλλά πολύ περισσότεροι στις λίστες ανεργίας…

 Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.
Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

Στο συνέδριο θα ανακοινωθούν επίσης:
1. Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΠΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ο καθηγητής Ουρολογίας Andre van der Merwe που την πραγματοποίησε, προσκεκλημένος στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Σεξουαλικότητας, θα παρουσιάσει τη μέθοδο του.
2. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΜΗΤΡA , ΠΕΟΣ, ΟΡΧΕΙΣ;
Η απάντηση είναι ναι, μπορούμε. Με τη βοήθεια της βιολογίας και της μηχανικής κατασκευάζουμε σε 3D βιολογικούς εκτυπωτές, όργανα κατ’ εντολή.
3. ΑΠΟ ΤΟΝ HOMO ERECTUS ΣΤΟΝ ΗΟΜΟ ARECTUS
Ένα ταξίδι από το Bing Bang και στην γέννηση του κόσμου στη γένεση της σεξουαλικής ζωής και των κοινωνικών συμπεριφορών. Από την πρωτόγονη έλξη, στην διαμεσολαβημένη ανορεξία για σεξ, στο κομφορμισμό της ερωτικής ζωής.
4. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ;
Υπάρχουν άνδρες που γίνονται γυναίκες και γυναίκες που γίνονται άνδρες; Από τον μύθο του ανδρόγυνου στο ρεαλισμό της σύγχρονης χειρουργικής που ονομάζεται διαφυλική ή τρανσέξουαλ χειρουργική και αλλάζει την εικόνα των φύλων. Η ομάδα του διάσημου καθηγητή Djordjevic από τη Σερβία, με το μεγαλύτερο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων στο κόσμο, θα μιλήσει σε βάθος για τις νέες προοπτικές.
5. ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ;
Είναι γνωστή πλέον η θεωρία πως πρωτόγονα κύτταρα του σώματος μας με κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκτήσουν θεραπευτικές ιδιότητες. Ο καθηγητής Soren από Δανία θα μιλήσει για έγχυση βλαστοκυττάρων από λίπος στο πέος με στόχο την αναγέννηση του στυτικού ιστού και την ανάπλαση των αγγείων του για μια μόνιμη σεξουαλική απόδοση.
6. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ ;
Ποια γονίδια ελέγχουν την ερωτική μας ζωή; Ο καθηγητής ενδοκρινολογίας ερευνητής Νεοκλής Γεωργόπουλος θα μας οδηγήσει στο μικρόκοσμο της γενετικής πληροφορίας αυτού του άγνωστου θεού που ελέγχει τη ζωή μας από την γέννηση μέχρι τον θάνατο. Ποιο είναι το πρόγραμμα που μας οδηγεί στην έλξη των σωμάτων, στον έρωτα του μυαλού και στα πάθη των ανθρώπων; Σε ποια έλικα του DNA κρύβεται η μοίρα μας, και άρα και το σεξ, που οδηγεί τυφλά τα έλλογα όντα στο παράλογο των παθών;
7. ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ;
Ο άνδρας με πρόβλημα πατρότητας μπορεί να γίνει ένας ανίκανος ερωτικά άνδρας; Μπορεί η δυσκολία στην γονιμότητα να γίνει αιτία να μην έχει ερωτική απόδοση ο άνδρας; Πόσο τρομάζει ο άνδρας όταν δε μπορεί να τεκνοποιήσει αλλά και πόσο επίσης ευνουχίζεται όταν πιστεύει πως κάνοντας παιδί θα χάσει την ερωτική του ελευθερία; Το θέμα αυτό θα εξαντλήσει ο καθηγητής ουρολογίας και γνωστός ερευνητής Βασίλης Πρωτογέρου.
8. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΕΡΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΟΝΙΜΟΣ;
Αλλά και πως να γίνεται με διακόπτη στείρος κατά βούληση; Ο πιο αρμόδιος για να μιλήσει σε αυτό το θέμα είναι ο καθηγητής Νικόλαος Σοφικίτης, εφευρέτης, ερευνητής και πατέρας της νέας εξωσωματικής τεχνικής αλλά και της αντισύλληψης με ένα απλό χάπι. Ο καθηγητής, που αποτελεί παγκόσμια επιστημονική μορφή, θα μιλήσει για τις νέες επαναστατικές τεχνικές στην υποβοηθουμένη αναπαραγωγή.
9. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ
Ο Έλληνας Διεθνής πρωτοπόρος ερευνητής Νικόλαος Σοφικίτης εργάζεται τα τελευταία χρόνια για την κατασκευή του αντισυλληπτικού χαπιού στον άνδρα, που θα τον κάνει μη γόνιμο κατά βούληση με αναστρέψιμη ιδιότητα, δηλαδή να μπορεί να ξαναγονιμοποιήσει όταν θέλει.
10. ΠΩΣ Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ;
Ο γνωστός ειδικός της μικροχειρουργικής Σωτήρης Ανδρεαδάκης θα περιγράψει τις τεχνικές που βελτιώνουν την ανδρική γονιμότητα. Η μικροχειρουργική σήμερα θεωρείται μέθοδος επιλογής τόσο στην γνωστή πάθηση της κιρσοκήλης όσο και στην αναστόμωση των σπερματικών πόρων στην αζωοσπερμία. Το μικροσκόπιο είναι σήμερα το μαγικό χέρι βοήθειας στο μάτι του χειρουργού που κάνει το απροσπέλαστο και δύσκολο απλό και αποτελεσματικό.
11. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ;
Και ποια είναι αυτή η εντολή που από την εποχή των πρωτόγονων προγόνων μας κατευθύνει τη ζωή μας πολλές φορές σαν πάθος αλλά και σαν αποτυχία; Πως τα γονίδια ελέγχουν την σεξουαλική μας ζωή, τι άλλαξε από την εποχή της πρωτόγονης κοινωνίας μέχρι τον σημερινό πολιτισμό; Πόσο επηρεάζει την ερωτική ζωή η βιολογία μας και πόσο οι κοινωνικοί κανόνες; Γιατί στη σύγχρονη κοινωνία οι άνθρωποι όλο και λιγότερο κάνουν σεξ και έχουν περάσει στην ανορεξία; Σε αυτή την διαδρομή ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα αναλύσει το ταξίδι του ανθρώπου της σπηλιάς μέχρι την εποχή του ανθρώπου που ταξιδεύει στη σελήνη.
12. Ο ΓΑΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ, ΛΕΕΙ Ο ΓΟΥΝΤΥ ΆΛΛΕΝ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ... ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
Ο κορυφαίος ψυχαναλυτής στη χώρα μας Ματθαίος Γιωσαφάτ με εμπειρία σε έξι χιλιάδες ζευγάρια που ψυχανάλυσε, είναι ο αρμοδιότερος όλων σήμερα να απαντήσει γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη αυτή την σχέση, που επιλέγουν οι άνθρωποι για να αγαπήσουν να αγαπηθούν αλλά και να ματαιωθούν πολλές φορές, πως και ποιοι και με ποιες προϋποθέσεις ικανοποιούνται μέσα στο γάμο, θα συζητηθεί με τον διάσημο ψυχαναλυτή.
13. ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ή ΟΤΑΝ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ ;
Η έγχρωμη μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου μπορεί να προδώσει τις σκέψεις μας; Μπορούμε να δούμε πως σκέπτεται λογικά και ποια είναι τα πάθη του; Ποιες φαντασιώσεις τον ενοχλούν και ποιες τον ηρεμούν; Θα είναι η εξέταση αυτή μια καταγραφή ασυνείδητων λειτουργιών οι οποίες θα βρουν έκφραση και γλώσσα μέσα από την απεικόνιση και την τεχνολογία; Για την εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία θα μιλήσει ο πλέον ειδικός νευροακτινολόγος Παναγιώτης Τούλας.
14. H ΠΕΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΑΙΩΝΙΟ ΕΡΑΣΤΗ ;
Η μόνιμη στυτική δυσλειτουργία συνοδεύει όλους τους άνδρες με προβλήματα οργανικού τύπου όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, το έμφραγμα, ο καρκίνος του προστάτη. Όταν οι φαρμακευτική αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα τότε οι ειδικοί ανδρολόγοι τοποθετούν την ενδοπεϊκή πρόθεση. Για τις νέες εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό θα μιλήσουν ξένοι και Έλληνες ειδικοί.
15. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ Ή ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ;
Πόσο η αλλαγή της σωματικής εικόνας επηρεάζει τον σεξουαλικό μας εαυτό; Οι πλαστικές επεμβάσεις στον άνδρα τα τελευταία χρόνια είναι αντικείμενο πόθου τόσο έντονο όσο και στις γυναίκες που προηγήθηκαν μια εικοσαετία. Ο διεθνώς γνωστός πλαστικός Αθανάσιος Αθανασίου, που ξεκίνησε από το ναό της πλαστικής χειρουργικής το Beverly Hills, θα μιλήσει για την γοητευτική αυτή ιστορία της ομορφιάς και της αρρενωπότητας.
16. ΠΟΣΟ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΣΙΣΣΥΦΟΥ ΓΙΑ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΕΝΑΗ ΝΕΟΤΗΤΑ;
Ο νέος υπεράνδρας ερωτικά και σωματικά εκτός από όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την βοήθεια των ανδρογόνων. Ο κορυφαίος ερευνητής Πέτρος Δρέττας, με τεράστια εμπειρία διεθνώς, θα εξαντλήσει ένα θέμα γεμάτο από επιθυμίες αλλά και προκαταλήψεις, φόβους και υπερβολές για τη χρήση των ανδρικών ορμονών στον άνδρα αλλά και στη γυναίκα.
17. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
Ο καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης φιλόσοφος και θεατράνθρωπος θα υποδυθεί σε ένα μονόπρακτο την μοίρα του ανθρώπου που γεννιέται χωρίς φαλλό... Στους παλιούς πολιτισμούς οι ανδρόγυνοι ήταν οι θεότητες και λατρεύτηκαν. Ο άνδρας γεννιέται ή κατασκευάζεται; Τα φύλα καθορίζονται από την ανατομία τους ή την εικόνα που έχουν οι πολιτισμοί για αυτά; Γιατί ο ακρωτηριασμένος άνδρας ανατομικά δεν είναι άνδρας; Ο ανδρισμός είναι άποψη ζωής ή μόνο ανατομική λεπτομέρεια; Ας αφήσουμε όμως τους ποιητές να μιλήσουν για το τι θέλει η γυναίκα και ο άνδρας αντίστοιχα, όπως είπε και ο ιδιοφυής Φρόυντ.
18. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;
Υπάρχει γλώσσα ερωτική και ποιητική που ο εγκέφαλος μεταφράζει σε πάθος για τον άλλον; Από τα τραγούδια των ιπποτών και τροβαδούρων του Μεσαίωνα, από την εκκλησιαστική γλώσσα του έρωτα μέχρι την σύγχρονη ελευθεριάζουσα γλώσσα για το σεξ και για το πως αυτή επηρεάζει τα πάθη και τους πόθους των ανθρώπων, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας.
19. ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Ο ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ;
Ο οργασμός, αυτός ο μεγάλος άγνωστος, αυτός ο μύστης του έρωτα, αυτός ο θεατράνθρωπος της ερωτικής μας ζωής, αυτός που φαίνεται αλλά και αυτός που κρύβεται, αυτός που φωνάζει αλλά και αυτός που υπονοείται: για την φαινομενολογία του έρωτα θα μιλήσει ο γνωστός ψυχαναλυτής Κώστας Γεμενετζής.
20. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
Από την αναγέννηση και μετά ο γάμος και το σεξ ασφυκτιούν μέσα σε χιλιάδες εντολές και κανόνες που πολλές φορές πνίγουν την αυθεντική επιθυμία και το πάθος που είναι επιθυμία για ζωή. Για το πως στην σημερινή εποχή το δίκαιο και οι θεσμοί επηρεάζουν την ερωτική ζωή των ανθρώπων στην κρεβατοκάμαρα η στον καναπέ θα απαντήσει η γνωστή πολιτικός Αθηνά Δρέττα.
21. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ ΤΟΥ
Για τις ανομολόγητες σκέψεις και τα πάθη των ανθρώπων, για αυτή την μυστική ζωή που όλοι κρύβουμε αλλά και που θέλουμε να αφηγηθούμε στους άλλους, για αυτό το μυθιστόρημα της ζωής που γραφούμε για να επιβιώσουμε από το έντονο φως της πραγματικής ζωής, για αυτή την παραμυθιά που είναι η ωμή ίσως αλήθεια μας και ίσως για αυτό να κρύβεται σε σκιές και σκοτάδια που εκπλήσσουν εμάς και τους συνομιλητές μας, θα μιλήσει ο άνθρωπος που κατευθύνει τις ερωτικές ζωές των ανθρώπων με τα ελιξίρια που παράγει η φαρμακευτική βιομηχανία, Ορέστης Καχρίλας γενικός διευθυντής Επιστημονικής Ενημέρωσης της Ely-Lilly.
22. ΤΟ AIDS ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΝΟΣΟΣ Ή ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ;
Τρεις ειδικοί από το ΚΕΕΕΛΠΝΟ, οι κκ. Παναγιωτακόπουλος και Σκοπελίτης και η κ. Κοσμοπούλου, θα μιλήσουν για την ιστορία της επιδημίας αυτής, την πρόληψη της και τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί. Θα δώσουν την πραγματική εικόνα της νόσου φωτίζοντας σκοτάδια και προκαταλήψεις που ακόμα την συνοδεύουν.
23. ΈΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ, ΑΝΔΡΙΚΗ ΦΙΛΙΑ, ΣΕΞ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ;
Γιατί τόσοι φόβοι και μισαλλοδοξίες γύρω από ένα είδος έρωτα που, ενώ είναι έρωτας και υμνήθηκε από όλους τους λαούς, καταδικάστηκε στις συνειδήσεις των σύγχρονων πολιτισμών ως φόβος για την ανδρική ταυτότητα; Ο Γιώργος Χειμωνάς πολύ εύστοχα σε ένα κείμενο του χρόνια πριν είπε πως μια γυναίκα έλεγε στον άνδρα σύντροφο της «ευτυχώς που υπάρχουν οι ομοφυλόφιλοι για να αγαπήσουν οι γυναίκες τους άνδρες». Ο γνωστός Ανδρολόγος και ερευνητής Πέτρος Δρέττας θα μιλήσει για το θέμα ταμπού των σύγχρονων πολιτισμών.
24. ΜΕ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ
Το νέο φάρμακο για την στύση (PDE5 inhibitor) μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο την σεξουαλική ζωή του άνδρα αλλά και τα προβλήματα ούρησης . Στρογγυλό τραπέζι της φαρμακευτικής εταιρείας lilly θα συζητήσουν τα νέα αυτά δεδομένα.
25. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΞ ;
Μπορούμε θεραπεύοντας τη σεξουαλική δυσλειτουργία να θεραπεύουμε τον προστάτη αλλά και το αντίστροφο; Δυο κορυφαίοι ανδρολόγοι οι Πέτρος Δρέττας και Αθανάσιος Ρήγας θα εξαντλήσουν μια θεραπεία που ακούγεται πανάκεια, μια λύση δυο σε ένα: δίνοντας θεραπεία για τη στύση να βελτιώνεις την ούρηση και επίσης θεραπεύοντας τη στυτική δυσλειτουργία να σταματάς τα συμπτώματα του προστάτη!
26. ΠΟΤΕ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ;
Ο μυθικός αυτός αδένας που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει τον ρόλο του φαίνεται πως ευθύνεται για την δυσκολία ούρησης αλλά και την σεξουαλική δυσλειτουργία. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολυγραφότατος ερευνητής Αθανάσιος Παπατσώρης θα μας βάλει στα βαθειά νερά κατανόησης ενός δύσκολου θέματος που απασχολεί τον άνδρα σε όλη του τη ζωή.
27. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ Da Vinci Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ;
Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη συνήθως χειρουργούνται αφαιρώντας ριζικά το όργανο με συνέπειες στη σεξουαλική τους ζωή, συνήθως, λόγω της καταστροφής των νεύρων του πέους. Ο σύγχρονος ιδιοφυής ρομπότ Da Vinci φαίνεται πως εφοδιάζει τον πραγματικό χειρουργό με υπερφυσικές ιδιότητες που τον κάνει να αποφεύγει τις επιπλοκές που συνόδευαν την ανοικτή χειρουργική. Αυτό καθίσταται δυνατό κυρίως λόγω της τέλειας όρασης και των λεπτών χειρουργικών χειρισμών που του επιτρέπουν να αποφεύγει βλάβες του αγγειονευρώδους δεματίου που οδηγούν στην στυτική δυσλειτουργία. Το θέμα αυτό θα καλύψει ο πρώτος ρομποτικός χειρουργός στη χώρα αλλά και διεθνώς Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.
28. ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞ : ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ;
Το σεξ και η καρδιά τόσο συμβολικά όσο και ανατομικά αιμοδυναμικά μοιάζει να είναι δίδυμοι αδελφοί. Ότι ενοχλεί το σεξ κάνει βλάβη στη καρδιά και το αντίστροφο. Ο παγκόσμιας εμβέλειας καθηγητής καρδιολογίας Χαράλαμπος Βλαχόπουλος και η ομάδα του θα μας δώσει την νέα πληροφορία για τη συσχέτιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών και καρδιολογικών προβλημάτων.
29. Η ΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Που αφορά σε ένα εκατομμύριο περίπου άνδρες στη χώρα μας αποκτά σήμερα μια νέα θεραπευτική τεχνική που είναι απλή και μικρής χρονικής διάρκειας. Ο εμβολισμός των φλεβών του πέους που γίνεται με τοπική αναισθησία με μια απλή έγχυση από μια σύριγγα φαίνεται ότι δίνει λύσεις σε άνδρες όπου τα φάρμακα δεν επαρκούν αλλά και σε περιπτώσεις που η πεϊκή πρόθεση δε μπορεί να τοποθετηθεί λόγω του νεαρού της ηλικίας των ανδρών. Ο αυστριακός καθηγητής Ralf Herwig που την εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια είναι προσκαλεσμένος ομιλητής στο συνέδριο μας.
30. Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ PEYRONIE Ή ΠΕΙΚΗ ΚΑΜΨΗ ;
Είναι μια συχνή πάθηση που αφορά άνδρες μέσης ηλικίας και προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία αφού οι άνδρες αυτοί δυσκολεύονται στην σεξουαλική τους ζωή είτε για μηχανικούς λόγους (παραμόρφωση του πέους) είτε για λειτουργικούς λόγους αφού η στύση δεν είναι ικανή για είσοδο στο κόλπο. Στο συνέδριο θα μιλήσουν οι ειδικοί Ates Kadioglu και Κώστας Κωνσταντινίδης για τις νέες χειρουργικές τεχνικές που δίνουν λύση στα προβλήματα αυτά.
31. ΔΥΟ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΤΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗΣ.
Η πολλά υποσχόμενη νέα ουσία για την θεραπεία της ΣΔ είναι η αδαναφίλη ενώ το νέο φάρμακο κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι η δαποξετίνη και οι νέες προοπτικές που δίνουν στη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας θα συζητηθούν από τον καθηγητή Νικόλαο Σοφικίτη και την ανδρολόγο Ειρήνη Πεδιαδίτη.
32. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ;
Ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, πρωτοπόρος στον τομέα αυτό διεθνώς θα μιλήσει για τις τεχνικές πρόληψης ανωμαλιών στα νεογέννητα, αλλά και στα έμβρυα πριν ακόμα γεννηθούν.
33. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΠΟΙΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;
Ποιοί φόβοι και ποιές προκαταλήψεις αλλά και ποιοί μύθοι επιδρούν συνήθως αρνητικά στην σεξουαλική ζωή των ζευγαριών που περιμένουν παιδί; Φταίει ο άνδρας η η γυναίκα; Πρέπει να κάνουν έρωτα και μέχρι πότε; Υπάρχουν κίνδυνοι για το έμβρυο ή είναι απλά φοβίες των ανθρώπων; Το θέμα θα αναλύσει ο γνωστός Γυναικολόγος Γιάννης Μουζάλας, πρωτοπόρος του τοκετού στο νερό και του φυσικού τοκετού.
34. ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Μια ματιά στην ερωτική ζωή των ανθρώπων αλλά και μια μεγέθυνση της φαντασίωσης γύρω από τους ήρωες του ερωτικού δράματος. Ίσως καμιά άλλη τέχνη δεν επηρεάστηκε και δεν επηρέασε την ερωτική ζωή όσο ο κινηματογράφος. Η ζωή σαν δράμα και το δράμα σαν ζωή δεν είχαν ποτέ στην ιστορία τόσο σιαμαία σχέση και ο ειδικός του σινεμά, κριτικός τέχνης Ιάσων Τριανταφυλλίδης θα μιλήσει για το ρόλο του σινεμά στον έρωτα.
35. ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ SMARTPHONES ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ.
Πως σας φαίνεται ένα κινητό να σας δίνει οδηγίες για το σάκχαρο, τη πίεση αλλά και για το πως θα σώσετε το γάμο σας που καταρρέει λόγω σεξουαλικής αποχής; Μια νέα τεχνολογία που θα κάνει διάγνωση αλλά θα δίνει και τις πρώτες οδηγίες, θα σας βρίσκει τον κατάλληλο γιατρό, θα σας κλείνει ραντεβού, θα σας το υπενθυμίζει αλλά και θα σας λέει ότι παχύνατε το σαββατοκύριακο με τα γλυκά που σαβουριάσατε. Ένας νέος επιστήμονας και ερευνητής Χρίστος Κωνσταντινίδης, από το Imperial College θα παρουσιάσει αυτή την επαναστατική τεχνολογία.
36. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ SMART PHONES Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΝΤΕ ΣΑΝΤ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ ΕΡΩΤΙΚΑ;
Είναι ο σύγχρονος ψυχαναλυτής όπου μυστικά και ψέματα ανταλλάσσονται με ταχύτητα φωτός; Είναι ο σύγχρονος σκηνοθέτης της ερωτικής μας ζωής selfie αλλά και selfish; Είναι το νέο φετίχ που βάζει όλα τα παλιά στο ντουλάπι της ιστορίας; Σε όλα αυτά θα απαντήσει ο ειδικός της μεγαλύτερης εταιρίας κινητών στη χώρα μας Cosmote, Σταυρούλα Αγγελοπούλου
37. - «ΘΕΛΕΙΣ;» - «ΘΕΛΩ..»
Έτσι απλά θα έπρεπε να είναι όλα...Eίναι, όμως; Σε μια εποχή που τα social media έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη, τη διατήρηση ακόμα και στη λήξη των ανθρώπινων σχέσεων, πόσο επηρεάζεται η ερωτική ζωή; Τα σύγχρονα ζευγάρια νιώθουν πιο άνετα όταν μιλούν ή όταν γράφουν για τον έρωτα τους; Η ίδια η ερωτική πράξη είναι πιο αληθινή όταν γίνεται ή όταν περιγράφεται γραπτώς διανθισμένη με κίτρινες φατσούλες αποτύπωσης συναισθήματος; Για την αλλαγή της ερωτικής μας ζωής λόγω και μέσα από τα social media, θα μιλήσει η Κατερίνα Ψύχα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του blog γυναικείων φαντασιώσεων Secret Desires.
38. ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΩΣ;
Eίναι η ερωτική ζωή των ανθρώπων καλύτερη μετά την ανακάλυψη του πορνό; Βοηθά η οπτικοποίηση της ερωτικής ζωής τις φαντασιώσεις τους; Πρέπει να βλέπουμε πορνό ή να κάνουμε πορνό την κρεβατοκάμαρα μας για να έχουμε καλή ερωτική ζωή; Η ειδική ψυχολόγος και συγγραφέας Ειρήνη Χειρδάρη θα μιλήσει για το πορνό και την ερωτική ζωή.
39. ΟΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εδώ και χρόνια στην ζούγκλα της άγριας είδησης προσέθεσε τη ζούγκλα της σεξουαλικότητας, χιλιάδες άρθρα και χιλιάδες ερωτοαπαντήσεις σε ένα κυνήγι στην άγρια φύση του βασικού μας ενστίκτου, πόσο πολύ είναι το πολύ στο σεξ; ποιες είναι οι αθέατες πλευρές της σεξουαλικής μας φύσης; άρθρα από επιστημονικά περιοδικά αλλά και από τον περιοδικό τύπο παντρεμένα με ισορροπία έδωσαν και δίνουν ένα περίγραμμα για την αυτονόητη ερώτηση χωρίς όμως και την αυτονόητη απάντηση. Γιατί κάνουμε σεξ αλλά και γιατί θέλουμε το σεξ;
40. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ.
Πρέπει να ποθούμε αυτό που θέλει ο άλλος, ο νόμος της τριγωνικής επιθυμίας έχει πάντα ένα αντικείμενο πόθου που πρέπει όμως ένας τρίτος να το περιγράψει, σε αυτό στηρίζεται η σύγχρονη διαφήμιση βάζοντας ιδανικούς εραστές Δον Κιχώτες να περιγράφουν το ιδανικό σεξουαλικό υποκείμενο, πίσω από ένα ωραίο αυτοκίνητο ή ένα ωραίο σπίτι ή έναν ανεμόμυλο, υπάρχει η σεξουαλική ζήλεια, που μεταφράζεται και σε αγωνία του καταναλωτή να το έχει. Ο σύγχρονος καπιταλισμός δεν πρωτοτυπεί αντιγράφει τον Δον Κιχώτη, απλά. Εξηγεί ο Μάνος Σιφονιός.


tanea.gr
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Πλούσιο το «τραπέζι» της προπασχαλινής κινηματογραφικής εβδομάδας. Αλ Πατσίνο σε ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας. Μία σκανδιναβική μαύρη κωμωδία με ανατρεπτικό χιούμορ και πολλούς σκοτωμούς. Ένα θρυλικό αμερικανικό μιούζικαλ σε ανανεωμένη εκδοχή. Το «Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία Λιβ Ούλμαν. Ένα χαριτωμένο καρτούν για μικρά παιδιά. Και μία περιπέτεια για τους λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων. Βγαίνουν επίσης: «Πανδημία», σατιρική κωμωδία σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά και «Όμορφη νιότη», κοινωνικό δράμα από την Ισπανία. Οι επόμενες πρεμιέρες την Κυριακή του Πάσχα. Καλές γιορτές!
Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς *** ½
(Danny Collins)
Δραματική κομεντί - Διάρκεια 106' - ΗΠΑ
Σκηνοθεσία: Νταν Φόγκελμαν
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Ανέτ Μπένινγκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μπόμπι Καναβάλε, Τζένιφερ Γκάρνερ
Ένας Αμερικανός σταρ της ποπ αναθεωρεί ριζικά τη ζωή του, όταν λαμβάνει, με καθυστέρηση σαράντα χρόνων, μία επιστολή που του έγραψε ο Τζον Λένον. Αληθινή ιστορία με αλλαγμένα ονόματα και έμφαση σε «πιασιάρικα» στοιχεία. Ο Ντάνι Κόλινς πλήττει αφάνταστα, παρά τη δόξα και τα δισεκατομμύρια που κέρδισε. Από τον λήθαργο του αλκοόλ και της κοκαϊνης, τον ξυπνάει ένα δώρο του μάνατζέρ του: το γράμμα του θρυλικού Σκαθαριού που βρέθηκε στα χέρια κάποιου συλλέκτη. Η πρώτη εκκρεμότητα που σπεύδει να τακτοποιήσει ο Κόλινς είναι η σύνδεση με έναν γιο που ποτέ δεν γνώρισε, καρπό ενός από τους πολλούς εφήμερους έρωτές του. Παράλληλα, θα αρχίσει να γράφει ένα καινούργιο τραγούδι, κάτι που ανέβαλε επί δεκαετίες. Κωμικοτραγικό χρονικό αφύπνισης και επαναπροσδιορισμού αξιών, ουσιαστικά ένα όχημα για να λάμψει ξανά το μεγάλο ταλέντο του Αλ Πατσίνο, σε ρόλο ανάλογο με εκείνον που υποδύθηκε στο «Άρωμα γυναίκας». Ένας παραιτημένος άνδρας ανακαλύπτει στο παρά πέντε την ουσία της ζωής, συγκεκριμένα την οικογένεια. Ο Πατσίνο κατέχει πλήρως την ερμηνευτική φόρμουλα: αυτοσαρκασμός και σταδιακή αποκάλυψη μίας θαμμένης ευαισθησίας με στόχο την άνευ όρων παράδοση του θεατή μέσω της συγκίνησης. Γεγονός που εκμεταλλεύονται σεναριογράφος και σκηνοθέτης, στέλνοντάς του αποτελεσματικές πάσες. Παρτενέρ του πρωταγωνιστή στην ανταλλαγή σπιρτόζικων ατακών, ένας αειθαλής Κρίστοφερ Πλάμερ και μία όμορφα γερασμένη Ανέτ Μπένινγκ. Πέρα από την πλάκα, πλάθουν μεστούς ολοζώντανους χαρακτήρες, όπως άλλωστε και ο Μπόμπι Καναβάλε (στον ρόλο του γιου), ένας εξαιρετικός νέος καρατερίστας που μπορούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα και στο «Άννι». Παρόλο που αυτό που αρχίζει σαν πανέξυπνη σάτιρα των αστέρων της μουσικής σκηνής ολισθαίνει ελαφρά προς το οικογενειακό μελό, τελικά οι ισορροπίες τηρούνται, με αποτέλεσμα γνήσια χολιγουντιανή ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας. Δηλαδή, κάτι για το οποίο αξίζει να ξεκολλήσουμε από την τηλεόραση και να κλειστούμε σε μία αίθουσα για ένα περίπου δίωρο.
Σε σειρά εξαφάνισης *** ½
(In order of disappearance)
Θρίλερ - Διάρκεια 116' - Νορβηγία
Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ
Παίζουν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Παλ Σβέρε Χάγκεν, Μπρούνο Γκαντς, Χίλντεγκουν Ρίιζε, Πέτερ Άντερσον, Μπιργκίτε Χιορτ Σόρενσεν
Κόκκινο βάφεται το νορβηγικό χιόνι, όταν ένας χειριστής εκχιονιστικού αποδεκατίζει τη συμμορία που θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του γιου του από υπερβολική δόση ηρωίνης. Η τύχη του πρωτάρη ευνοεί τον Νιλς που δολοφονεί άγρια τον έναν γκάνγκστερ μετά τον άλλον, χωρίς να εντοπίζεται ποτέ. Η έκβαση του προσωπικού του πολέμου θα καθορισθεί από την εμφάνιση μίας σέρβικης συμμορίας που θέλει κι αυτή να εκδικηθεί τους Νορβηγούς. Ιστορίες αυτοδικίας όπως αυτή έχουμε δει πολλές. Όμως σπάνια συναντάμε έναν τόσο πρωτότυπο συνδυασμό ακραίας βίας και μακάβριου χιούμορ. Αποτρόπαιοι φόνοι εναλλάσσονται με σκηνές που σατιρίζουν τη υποκρισία της νορβηγικής κοινωνίας και τη μανία της με την τάξη και την ευπρέπεια. Ένα ευφυέστατο μπλα μπλα δίνει τον τόνο του παραλόγου στις ωμότητες που έπονται. Τύφλα να' χει ο Κουέντιν Ταραντίνο. Κορυφαίος παλιάτσος σε αυτό το σκανδιναβικό τσίρκο του τρόμου, ο χορτοφάγος αρχιγκάνγκστερ που το παίζει καλός πατέρας και εϋπόληπτος πολίτης, ενώ κατακρεουργεί τα θύματά του. Κορυφαία κωμική στιγμή, η κοινωνιολογική ανάλυση ενός μπράβου ο οποίος διαχωρίζει τα βόρεια κράτη που διαθέτουν πρόνοια (όπως η Νορβηγία) από τα νότια που δεν έχουν πρόνοια, αλλά έχουν ήλιο (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα). Πάντως ασχέτως εθνικότητας και πρόθεσης, όλοι γίνονται σφάχτες σε αυτή την υπερανεπτυγμένη, σχολαστικά αποστειρωμένη κοινωνία. Με φόντο μία κατάλευκη, χιονοσκεπή έρημο, η κατάμαυρη κωμωδία εξελίσσεται σε ευρωσάτιρα. Ο Χανς Πέτερ Μόλαντ κάνει αναφορές στους αδελφούς Κοέν και συγκεκριμένα στο «Φάργκο», αλλά και στον Ταραντίνο, επιρροές που διαμόρφωσαν τη δική του, ξεχωριστή σκηνοθετική σφραγίδα. Υπέρκομψα στιλιζαρισμένες οι σούπερ- βίαιες εικόνες του και το χιούμορ του διαβολικό. Για πολύ γερά στομάχια.
Άννι ** ½
(Annie)
Μιούζικαλ - Διάρκεια 118' - ΗΠΑ
Σκηνοθεσία: Ουίλ Γκλουκ
Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κουβεντζανέ Ουόλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντίαζ, Μπόμπι Καναβάλε, Ντέιβιντ Ζάγιας
Η ιστορία της μικρής ορφανής Άννι, χαρακτήρα δημοφιλούς κόμικ και ηρωίδας μιούζικαλ που έσπασε ταμεία στο Μπροντγουέϊ, μεταφέρεται από την Αμερική του μεσοπολέμου στη Νέα Υόρκη του 2014. Στη νέα εκδοχή, η Άννι είναι μία 10χρονη αφροαμερικανίδα, πνεύμα ανήσυχο και ανεξάρτητο. Μαύρος είναι και ο Σακς, ο μεγιστάνας της κινητής τηλεφωνίας και υποψήφιος δήμαρχος της μεγαλούπολης, που χρησιμοποιεί το κοριτσάκι για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του. Το σόου της φιλανθρωπίας εκτοξεύει τις δημοσκοπήσεις στα ύψη, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συναισθηματικές επιλογές. Ανάγκη για αγάπη και οικογένεια εναντίον αμερικανικού ονείρου, σε μία οικογενειακή κωμωδία με καρτουνίστικους χαρακτήρες, τραγούδια που έχουν γίνει σουξέ και το απαραίτητο «μήνυμα». Η συσσώρευση των κλισέ δεν ενοχλεί, αφού πρόκειται για παραμυθάκι. Αξιαγάπητη η μικρή Κουβεντζανέ Ουόλις και «σκύλα» που κλέβει την παράσταση η μεγάλη κωμικός Κάμερον Ντίαζ. Πάντως προτιμάμε την κινηματογραφική διασκευή του αείμνηστου Τζον Χιούστον.
Δεσποινίς Τζούλια **
(Miss Julie)
Δραματική - Διάρκεια 129' - Βρετανία
Σκηνοθεσία: Λιβ Ούλμαν
Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον
Η πολλοστή μεταφορά του κλασικού θεατρικού έργου του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, που διαδραματίζεται αυτή τη φορά στην Ιρλανδία του 1860. Ενώ ο κύριος μίας αριστοκρατικής έπαυλης απουσιάζει, η κόρη του, η Τζούλια, παίζει ένα παράτολμο ερωτικό παιχνίδι με τον Τζον, τον υπηρέτη, χρησιμοποιώντας την εξουσία της για να τον υποτάξει. Η σεξουαλική δύναμη του αρσενικού αντιστρέφει τους ρόλους, μεταβάλλοντας την αφέντρα σε σκλάβα. Αρκετά ξεπερασμένο για την εποχή μας το θεατρικό αριστούργημα του 19ου αιώνα, αφού η ταξική δομή της μπελ επόκ έχει διαφοροποιηθεί ριζικά. Η Λιβ Ούλμαν, η μούσα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που κάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα, το προσεγγίζει άτολμα και χωρίς ουσιαστική κινηματογραφική ματιά. Άψογες οι ερμηνείες και των τριών, ωστόσο δεν μειώνουν την αίσθηση ότι είδαμε μία καλοστημένη παράσταση του «Θέατρου της Δευτέρας».
Επιτέλους φτάσαμε σπίτι **
(Home)
Animation - Διάρκεια 94' - ΗΠΑ
(και σε 3D)
Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον
Με τις φωνές των: Φοίβου Ριμένα, Στεφανίας Φιλιάδη, Δημήτρη Κανέλλου, Άντριας Ράπτη, Αποστόλη Ψυχράμη, Κατερίνας Γκίργκις
Ένας καλόκαρδος εξωγήινος και μία ζόρικη κοπελίτσα κηρύσσουν τη διαγαλαξιακή συμφιλίωση. Οι Μπουβ μεταναστεύουν στη Γη και μεταφέρουν ανέπαφο τον ανθρώπινο πληθυσμό στην Αυστραλία, όταν ο πλανήτης τους απειλείται. Ένας από αυτούς απομονώνεται από τους δικούς του και γίνεται φίλος με μία γήινη, ενώ αναζητούν και οι δύο τη μητέρα της. Από τους δημιουργούς του «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας», ένα road movie με χαριτωμένες φατσούλες, χαρούμενα χρώματα παιδικού δωματίου, αλλά χωρίς το χιούμορ για ενηλίκους που συναντάμε σε άλλα animation. Γλυκούλι σαν γλειφιτζούρι που λειώνει γρήγορα, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Fast & Furious 7: Μαχητές των δρόμων **
(Furious 7)
Περιπέτεια - Διάρκεια 137' - ΗΠΑ, Ιαπωνία
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν
Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Πολ Ουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζιμόν Χούνσου, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ, Κερτ Ράσελ
Γκάζι στο φουλ και όποιον πάρει ο χάρος! Συμπρωταγωνιστές «πειραγμένα» οχήματα-ρουκέτες και στα τιμόνια τους επώνυμοι μπρατσαράδες. Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον και ο πρόωρα χαμένος Πολ Ουόκερ, στην τελευταία του εμφάνιση. Η πλοκή του Νο 7 του εμπορικά επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise είναι απλό πρόσχημα για ιλιγγιώδη δράση. Ο Βιν Ντίζελ και τα ζόρικα αγόρια του συνεργάζονται με τη CIA για να εξοντώσουν έναν τρομοκράτη. Ξεχείλισμα τεστοστερόνης και η αδρεναλίνη στο κόκκινο. Απίστευτες κόντρες, η χαρά του κασκαντέρ. Η φυσική και οι νόμοι της πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, όταν, π.χ., ένα αυτοκίνητο βουτάει σε ένα γκρεμό και οι επιβάτες του βγαίνουν άθικτοι. Όμως ποιος κολλάει σε τέτοιες μικρολεπτομέρειες; Δύο ώρες και δεκαεφτά λεπτά χοντρής πλάκας δεν είναι λίγο. Αρκεί να αφήσουμε στην είσοδο τη λογική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!