Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018


Kάποια επαγγέλματα φαίνεται να κουβαλούν γονιδιακά και κοινωνικά, μια μεγαλύτερη τάση για… αμαρτίες, όπως η απιστία.
Νέα ευρήματα από αναδρομική μελέτη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, με στοιχεία από 30.000 περιστατικά από το 1987 έως και το 2017, υποστηρίζει πως πολιτικοί, γιατροί και δικηγόροι έχουν κάνει την απιστία δεύτερο επάγγελμα…
«Για λογούς κατανόησης της στατιστικής μεθόδου, επιλέξαμε τους πιο συχνά άπιστους, με βάση την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ως μεγάλη συχνότητα απιστίας θεωρήσαμε -αυθαίρετα, αλλά κοινωνικά αποδεκτή φόρμουλα- τους δέκα διαφορετικούς συντρόφους σε διάρκεια πέντε ετών» εξηγεί ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κ. Κωσταντινίδης και συμπληρώνει ότι τα «επτά χρόνια φαγούρα» είναι καθοριστικά, διότι, σε όλα τα επαγγέλματα, η απιστία έστω και για μία φορά, ήταν σχεδόν ο κανόνας, στη διάρκεια ερωτικής σχέσης επτά ετών.
Όπως αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χ. Φλιάτουρας, «στην έρευνα, για λόγους κατανόησης, συγκρίναμε τρία επαγγέλματα που μας φάνηκαν πιο άπιστα σε σχέση με τα άλλα. Πολιτικούς, γιατρούς και δικηγόρους. Με βάση το 10, οι πολιτικοί είχαν βαθμό απιστίας 8, τον πιο ψηλό. Μετά ακολουθούσαν οι γιατροί, κυρίως χειρουργοί, με βαθμό 7 και μετά οι δικηγόροι με 6».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστήμη έχει, ήδη, αποδείξει πως το ανθρώπινο είδος κουβαλά υποδοχείς ντοπαμίνης και ανταμοιβής σε διαφορετική συχνότητα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες. Πιο άπιστο γονιδιακά είναι το είδος που έχει τους 7R υποδοχείς σε μεγαλύτερη πυκνότητα και πιο πιστό οι ομάδες με 4R.
«Οι φορείς των 7 υποδοχέων φαίνεται πως είναι πιο ευρηματικοί και ανήσυχοι κοινωνικά, αλλά και επαγγελματικά. Παίρνουν περισσότερα ρίσκα και διακινδυνεύουν ακόμη και τη ζωή τους για να ικανοποιήσουν τις ηδονές που κρύβουν τα γονίδια και οι εντολές τους» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Η πολιτική, η ιατρική και η δικηγορία είναι τρία επαγγέλματα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, που επεξεργάστηκαν τα στοιχεία της έρευνας, έχουν έναν κοινό χαρακτήρα. Είναι επιθετικά και σε βαθμό επιβίωσης δαρβινικά τα πιο δύσκολα. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι μεν πολιτικοί έχουν εχθρούς μέσα στα κόμματά τους και αντιπάλους απέναντι από το κόμμα τους, άρα η μάχη για επιβίωση είναι αμείλικτα εξουθενωτική. Αν προσθέσεις και το μικρόβιο της εξουσίας, που λειτουργεί άκρως αφροδισιακά, το μίγμα είναι εκρηκτικό και για τον περίγυρο γοητευτικό.
Οι χειρουργοί με τη σειρά τους νιώθουν σαν μικροί θεοί, όταν επεμβαίνουν για να σώσουν ζωές ή όταν ο απλός άνθρωπος απέναντι τους βλέπει σαν θεούς και τους πιστεύει περισσότερο και από τη μάνα του. Αυτό το είδος ερωτικής σχέσης, που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο, που κρατά τη ζωή σου στα χέρια του, μπορεί και να μεταφραστεί σαν τον έρωτα, ως αντίδοτο του θανάτου. Η λατρεία και ο θαυμασμός από την μοιχεία είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.
Οι δικηγόροι, τέλος, έχουν ένα πλεονέκτημα. Είναι ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, αλλά πληρώνονται όταν είναι καλοί στο πολλαπλάσιο από μια απλή συνεδρία στο ντιβάνι. Οι περισσότεροι, δε, είναι καλοί ρήτορες και μαγεύουν με το πολύπλοκο λεξιλόγιό τους τους πελάτες, όπως το φίδι μαγεύει το πουλί πριν το καταπιεί… Οι δικηγόροι είναι εξομολογητές και κοινωνιολόγοι, ξέρουν τόσα για την ανθρώπινη ψυχή, αφού οι πελάτες τους είναι αμαρτωλοί συνήθως, θεμιτά ή αθέμιτα.

Μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε προάστιο της Άγκυρας, στην Τουρκία.
Στα ράφια της εν λόγω βιβλιοθήκης βρίσκονται βιβλία που εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων με πρωτοβουλία υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Τσανκάγια.
Επί μήνες, σύμφωνα με το CNN, οι δημοτικοί υπάλληλοι συγκέντρωναν βιβλία τα οποία έβρισκαν στα σκουπίδια.
Αρχικά, η δανειστική βιβλιοθήκη -η οποία στεγάζεται σε ένα παλιό εργοστάσιο τούβλων- απευθυνόταν στους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, ωστόσο καθώς η πρωτοβουλία τους έγινε γνωστή, σταδιακά κάτοικοι της τουρκικής πρωτεύουσας άρχισαν να στέλνουν όλο και περισσότερα βιβλία.
Έτσι, με τη βιβλιοθήκη να μετρά ήδη πάνω από 6.000 βιβλία όλων των ειδών, πλέον επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.
«Τέθηκε το θέμα να δημιουργήσουμε μία βιβλιοθήκη από τα εγκαταλελειμμένα βιβλία και χάρη στην υποστήριξη όλων, το πρότζεκτ υλοποιήθηκε», δήλωσε ο δήμαρχος της Τσανκάγια Άλπερ Τασντέλεν, ο οποίος επόπτευσε το έργο.

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης», με τον – βραβευμένο με Όσκαρ – Άντονι Χόπκινς και τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Λόρα Χάντοκ, σάρωσε τις υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα του 2018, με συμμετοχή σε 9 κατηγορίες.
Η ερωτική ταινία του Τζέιμς Φόλεϊ που βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς, «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι», απέσπασε 8 υποψηφιότητες ενώ ακολουθούν οι ταινίες «Μούμια», «Emoji: Η Ταινία» και «Baywatch». Η εμφάνιση στις υποψηφιότητες της ταινίας «Μητέρα!» μπορεί να εκπλήσσει αρκετούς, αλλά η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι υπήρξε μια από τις πιο μισητές στην Αμερική, με πολύ κακές κριτικές.
Τα Χρυσά Βατόμουρα είναι τα αντιβραβεία των Όσκαρ και απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα συγκεκριμένα βραβεία, καθώς «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες.
Από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ, υποψήφιοι για τη χειρότερη ερμηνεία είναι ο Τομ Κρουζ, ο Τζόνι Ντεπ, η Τζένιφερ Λόρενς και η Ντακότα Τζόνσον.
Οι υποψηφιότητες των Χρυσών Βατόμουρων ανακοινώνονται πάντοτε μια ημέρα πριν τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, ενώ η 38η απονομή τους θα γίνει μια ημέρα πριν από αυτήν της Ακαδημίας, στις 3 Μαρτίου.
Οι υποψηφιότητες
Χειρότερη Ταινία
«Baywatch»
«The Emoji Movie»
«Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
«Η Μούμια»
«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Κάθριν Χάιγκλ
Χειρότερη Ηθοποιός
Κάθριν Χάιγκλ – «Unforgettable»
Ντακότα Τζόνσον – «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
Τζένιφερ Λόρενς – «Μητέρα!»
Τάιλερ Πέρι – «Boo 2!: A Madea Halloween»
Έμα Γουάτσον – «Κύκλος»
Τζόνι Ντεπ
Χειρότερος Α΄ Ανδρικός Ρόλος
Τομ Κρουζ – «Μούμια»
Τζόνι Ντεπ – «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ»
Τζέιμι Ντόρναν – «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
Ζακ Έφρον – «Baywatch»
Μαρκ Γουόλμπεργκ – «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς» και «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Χειρότερος Β΄ Ανδρικός Ρόλος
Χαβιέ Μπαρδέμ – «Μητέρα!» και «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ»
Ράσελ Κρόου – «Μούμια»
Τζος Ντουαμέλ – «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Μελ Γκίμπσον – «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»
Άντονι Χόπκινς – «Χωρίς Διέξοδο» και «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Χειρότερος Β΄ Γυναικείος Ρόλος
Κιμ Μπάσινγκερ – «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
Σοφία Μπουτέλα – «Μούμια»
Λόρα Χάντοκ – «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Γκόλντι Χον – «Snatched»
Σούζαν Σαράντον – «Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου»
Χειρότερο Κινηματογραφικό «Ζευγάρι»
Κάθε συνδυασμός δύο χαρακτήρων στο «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
Κάθε συνδυασμός δύο χαρακτήρων στο «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Οποιαδήποτε δύο Emojis στο «The Emoji Movie»
Ο Τζόνι Ντεπ και η μανιέρα με την οποία παίζει τον μεθυσμένο στο «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ»
Ο Τάιλερ Πέρι και η ξεμαλλιασμένη του περούκα στο «Boo 2!: A Madea Halloween»
Χειρότερο Ριμέικ, Σίκουελ ή Αντιγραφή
«Baywatch»
«Boo 2!: A Madea Halloween»
«Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
«Η Μούμια»
«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Χειρότερος Σκηνοθέτης
Ντάρεν Αρονόφσκι – «Μητέρα!»
Μάικλ Μπέι – «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
Τζέιμς Φόλεϊ – «Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
Αλεξ Κούρτζμαν – «Μούμια»
Τόνι Λεονίδις – «The Emoji Movie»
Χειρότερο Σενάριο
«Baywatch»
The Emoji Movie
«Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»
«Η Μούμια»
«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»
ο γύρο του Διαδικτύου κάνει από χθες μια απίστευτη καταγγελία 4 Ιαπώνων τουριστών.
Μέχρι κι ο ίδιος ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο εξέφρασε την οργή του για το λογαριασμό των 1.100 ευρώ (!) που κλήθηκαν να πληρώσουν για το γεύμα τους τέσσερις Ιάπωνες τουρίστες σε εστιατόριο.
Τα «θύματα» ισχυρίζονται πως τους ζητήθηκε αυτό το ποσό για τέσσερις μπριζόλες, μια πιατέλα τηγανητών ψαριών, νερό και τις υπηρεσίες του εστιατορίου.
Οι τέσσερις φοιτητές έκαναν καταγγελία στην αστυνομία αφού έλαβαν το λογαριασμό σε ένα εστιατόριο κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Τρεις γυναίκες που ήταν στην ίδια παρέα, αλλά επέλεξαν ένα άλλο εστιατόριο, πλήρωσαν 350 ευρώ για τρία πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινών.
Ο δήμαρχος δηλώνει πως θα υπάρξει δικαιοσύνη και δηλώνει πως θα εξεταστεί διεξοδικά αυτό το επεισόδιο το οποίο δυσφημεί την πόλη και τους επαγγελματίες. «Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το επαίσχυντο επεισόδιο, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους. Είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης», ανέφερε ο δήμαρχος.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δεν κατονόμασαν το εστιατόριο, αλλά ανέφεραν ότι ανήκει σε μια γυναίκα από την Κίνα και έχει για διευθυντή έναν Αιγύπτιο.
Ο επίσημος φορέας που διαχειρίζεται τέτοια θέματα ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει στο Facebook συμβουλές για τους τουρίστες ώστε να τους βοηθήσει να αποφύγουν αντίστοιχα περιστατικά εξαπάτησης.
«Είμαστε υπερασπιστές των κατοίκων της περιοχής και όποιος βάζει το καλό όνομα της Βενετίας σε κίνδυνο βλάπτει όλους τους κατοίκους», ανέφερε η ομάδα σε ένα tweet ο Μάρκο Γκασπαρινέτι, εκπρόσωπος του φόρουμ των κατοίκων της Βενετίας που ονομάζεται «Gruppo 25 Aprile».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!