Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χιλιάδες παιδιά και ηλικιωμένοι σε όλο τον κόσμο υπέστησαν φρικτούς εσωτερικούς τραυματισμούς όταν κατάπιαν στρογγυλές μπαταρίες μεγέθους κέρματος, γνωστές ως «μπαταρίες-κουμπιά», προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας για την Ασφάλεια των Προϊόντων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο ΟΟΣΑ πραγματοποίησε μάλιστα διεθνή καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση ορθών πρακτικών για την ασφάλεια των μπαταριών-κουμπιών, ιδίως όσον αφορά τις προειδοποιήσεις, τη συσκευασία και τον σχεδιασμό του προϊόντος.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επισημαίνει:

• Σε περίπτωση κατάποσης, οι μπαταρίες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές, μόνιμες βλάβες ή θάνατο.

• Μπαταρίες σε μέγεθος κέρματος μπορούν να κολλήσουν στο λαιμό των μικρών παιδιών, όπου το σάλιο ενεργοποιεί αμέσως ένα ηλεκτρικό ρεύμα και προκαλεί έτσι χημική αντίδραση. Ακόμα και θανατηφόρα χημικά εγκαύματα μπορεί να συμβούν μέσα σε μόλις δύο ώρες.

• Η σοβαρότητα του εγκαύματος μπορεί να συνεχίσει να επιδεινώνεται ακόμη και μετά την αφαίρεση της μπαταρίας.

• Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει σίτιση και αναπνοή μέσω σωλήνα και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Χρήσιμα μέτρα ασφαλείας

• Πάντα να ελέγχετε τα φάρμακα πριν από την κατάποσή τους. Ενήλικες έχουν καταπιεί μπαταρίες κουμπιά γιατί τις θεώρησαν χάπια ή δισκία.

• Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν ή να έρχονται σε επαφή με τις μπαταρίες-κουμπιά.

• Δώστε προσοχή στις προειδοποιήσεις και τις ετικέτες που περιγράφουν τους κινδύνους από μπαταρίες-κουμπιά σε διάφορα προϊόντα καθημερινής χρήσης.

• Ελέγξτε εάν οι συσκευές ή τα προϊόντα με μπαταρίες-κουμπιά έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποφεύγεται η εύκολη πρόσβαση στο διαμέρισμα της μπαταρίας.

• Κρατήστε τα τηλεχειριστήρια και άλλες συσκευές μακριά από τα παιδιά, αν τα διαμερίσματα της μπαταρίας δεν έχουν βίδα για να κλείνουν. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να εμποδίσετε το άνοιγμα του διαμερίσματος της μπαταρίας

• Ελέγχετε περιοδικά τις συσκευές σας προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι τα διαμερίσματα της μπαταρίας είναι ασφαλώς κλεισμένα.

• Απορρίψτε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες αμέσως. Ακόμη και οι ληγμένες μπαταρίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

• Αν υποψιάζεστε ότι ένα παιδί έχει καταπιεί μια μπαταρία-κουμπί, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια (πηγαίνετε αμέσως το παιδί σε νοσοκομείο). Μην αφήνετε το παιδί να φάει ή να πιει και μην προκαλείτε εμετό.

Ενημερώστε τους γνωστούς σας σχετικά με τον κίνδυνο, ο οποίος ακόμα υποτιμάται από πολλούς.
tanea.gr
Όλο και περισσότερα άτομα πέφτουν θύματα απάτης από επιτήδειους που κλέβουν τους κωδικούς των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τους. Η ειρωνεία είναι ότι οι μισοί από αυτούς προκαλούν την...τύχη τους λόγω της απερίσκεπτης συμπεριφοράς τους.

Σύμφωνα με το marketwatch, την τελευταία 5ετία, το 41% των Αμερικανών έχει πέσει θύμα απάτης μέσω της χρεωστικής, της πιστωτικής, καθώς και της προπληρωμένης κάρτας του. Στο 50% εξ αυτών αποδίδεται "επικίνδυνη συμπεριφορά", δηλαδή είχε γράψει κάπου το Pin του ή είχε πετάξει τραπεζικά έγγραφα με πληροφορίες για το λογαριασμό του, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ΗΠΑ βρίσκονται μαζί με την Ινδία στην τρίτη θέση του καταλόγου των χωρών με τις περισσότερες απάτες καρτών, πίσω από την Κίνα (42%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (44%), σύμφωνα με μελέτη της ερευνητικής εταιρείας πληρωμών ACI Worldwide and Aite Group, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

Οι ειδικοί, πάντως, συμβουλεύουν ότι εάν αποφεύγετε τις εξής πέντε συμπεριφορές μειώνετε τον κίνδυνο να πέσετε θύματα απάτης:

1. Αφήνετε το smartphone ξεκλείδωτο ενώ δεν το χρησιμοποιείτε

2. Πετάτε έγγραφα με στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς

3. Χρησιμοποιείτε δημόσιο ή χωρίς ασφάλεια ηλεκτρονικό υπολογιστή για τραπεζικές δραστηριότητες ή online shopping.

4. Απαντάτε σε emails ή τηλέφωνα που ζητούν λεπτομέρειες για τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

5. Κουβαλάτε μαζί σας το χαρτί όπου έχει σημειώσει το ΡΙΝ σας

http://www.thestival.gr
Αυγά
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες A,B,D,E, φολικό οξύ, χολίνη, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και μέταλλα και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.  Ένα αυγό έχει περίπου 75 θερμίδες και 5γρ λίπους. Βοηθά στην ενίσχυση της  μνήμης, τη βελτίωση της ικανότητας αυτοσυγκέντρωσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη ασθενειών των ματιών και φυσικά την ενδυνάμωση του μυικού ιστού.

Μπρόκολο
Είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή, που θα σας κοστίσει φθηνά και θα σας χορτάσει. Το μπροκολάκι έχει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οφέλη για το πεπτικό σύστημα, το δέρμα, τα μάτια και τα κόκαλα, ενώ  μία μόνο κούπα ψιλοκομμένου μπρόκολου περιέχει 5,8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ντομάτες
Ό,τι πρέπει για τον καύσωνα, αφού σας προστατεύουν από το ερύθημα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή άλλων αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι ντομάτας παρέχει 57,3% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C και 22,4% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α.
Πράσινα Φασόλια
Δεν είναι τυχαίο ότι τα αποκαλούν το «κρέας του φτωχού». Έχουν λίγες θερμίδες, ενώ παράλληλα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν  βιταμίνες Α, Β και C, Κ, διαιτητικές ίνες και μαγγάνιο, ενώ παράλληλα είναι καλή πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου και των ανόργανων συστατικών μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο.

Σπανάκι
Ο  Ποπάυ το λατρεύει και του δίνει δύναμη και οι κυρίες που προσέχουν τη διατροφή τους το προτιμούν ως σαλάτα στις εξόδους τους. Είναι μια υπερτροφή και μία κούπα μαγειρεμένου σπανακιού ισοδυναμεί με 5,40 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, είναι γεμάτο με φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και επιπλέον κάνει καλό, τόσο στον εγκέφαλο, όσο και στο δέρμα, τα μάτια και τα κόκκαλά μας.
Γιαούρτι
Είναι ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σ’ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ικανοποιεί την ανάγκη για ένα υγιεινό σνακ, εύκολο και γρήγορο και παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών.  Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου, καλίου και βιταμινών Α και D.

Σπαράγγια
Θεωρούνται ο αριστοκράτης των λαχανικών και είναι ένα πραγματικό όπλο στα χέρια σας. Είναι μία μοναδική πηγή θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στη σωματική και πνευματική υγεία. Περιέχουν αρκετά αντιφλεγμονώδη συστατικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και του άσθματος. Είναι γνωστό ότι έχουν  αντιγηραντικές ιδιότητες και περιέχουν  φολικό οξύ.

Σολομός
Περιέχει ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και σεληνίου, το οποίο συνδέεται επίσης με την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, «κλειδώνουν» την υγρασία στα κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνοντας την παραγωγή ισχυρών ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι οποίες συμβάλλουν στο να διατηρήσετε νεανική την επιδερμίδα σας και βοηθούν τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν υγιή και να μην σας πέφτουν.
Πιπεριές
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Οι κόκκινες και οι πορτοκαλί πιπεριές είναι πλούσιες στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο και λουτεϊνη, αποτελώντας ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας για το ανοσοποιητικό και την όραση.
clickatlife.gr
Το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης, που συστάθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Θέρμης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), θα δεχθεί αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αγγλικά στον Τουρισμό», 25 ωρών, επιπέδου Α2, τo οποίo μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ενήλικες (18 ετών και άνω) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00- 13:00 (23/7 και 25/7 10:00- 12:00) και θα διαρκέσουν απ' τις 7/7 έως και τις 25/7. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στο τμήμα μάθησης απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η προσκόμιση αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται απ' την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης απ' το Δήμο και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από 30/6/2014 έως και 3/7/2014.

Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων:

Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Θέρμης Απ. & Γρ. Ταβάκη 28, 1ος όροφος

τηλ. 2310-466133, 2310-466.555,

fax: 2310466512

e-mail: kdvm.thermis@gmail.com), Δευτέρα- Πέμπτη 11:00- 14:00

Για υποβολή αιτήσεων: Δημαρχείο Θέρμης, Δημοκρατίας 1, Δευτέρα- Πέμπτη 07:30- 14:30

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας- Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

http://www.thestival.gr
Η αιτία έγκειται στον γενικότερο τρόπο ζωής, στην μικρή και ποιοτική καταναλωση αλκοόλ και στις σωστές διατροφικές συνήθειες. Ακολουθούν τα 10 μυστικά ομορφιάς της ευρωπαϊκής σιλουέτας, που αν δεν τα γνωρίζετε θα τα μάθετε και αν τα εξασκείτε ήδη θα τα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.
Κρασί
Το κρασί κάνει καλό και είναι πια κοινός τόπος αυτή η παραδοχή. Αν μάλιστα, δεχτούμε τα αποτελέσματα έρευνας, ότι οι γυναίκες που πίνουν κρασί με μέτρο, παρουσιάζουν την τάση να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους, εν αντιθέσει με τις γυναίκες που απέχουν συνειδητά και γενικότερα από το αλκοόλ (που δεν δείχνουν να έχουν παρόμοιες τάσεις), τότε θα μοιάζει το κρασί ακόμα πιο δελεαστικό. Αρκεί πάντα να διατηρούμε το μέτρο.

Ζεστό νερό με λεμόνι
Πολλές είναι οι γυναίκες που ξεκινάνε τη μέρα τους με ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμόνι. Το πρωινό λεμονόνερο, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα, ενώ το λεμόνι καθαρίζει τον οργανισμό, μαζί και το γαστρεντερικό, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση του βάρους.
Χυμός υπερ-φρούτων
Η τελευταία λέξη της μόδας στον χώρο της υγιεινής διατροφής είναι ο χυμός από πλήθος υπερ-φρούτων από όλες τις γωνιές της Ευρώπης και έχει κάνει την εμφάνισή του πρώτα στην Ελβετία. Περιέχει, από διάφορα σημεία της Ευρωπαϊκής ηπείρου, χυμό από κόκκινο σταφύλι, λεμόνι, φράουλα, μήλο, μαύρο καρότο, βατόμουρο και φραγκοστάφυλο. Ο χυμός είναι έξτρα δυναμωτικός, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και ανεβάζει τα ενεργειακά επίπεδα.

Καφές φίλτρου
Οι ευρωπαίοι, όπως και εμείς οι Έλληνες, τιμούμε την ιεροτελεστία του καφέ και πάντα αποζητούμε την καλύτερη ποιότητα. Οι αμερικάνικες εκδοχές του καφέ, που θυμίζουν περισσότερο πάστα ζαχαροπλαστείου, δεν μοιάζουν σε τίποτα με τον ελληνικό ή γαλλικό καφέ, που διατηρούν σε επαγρύπνηση αυτόν που τους καταναλώνει, σε συνδυασμό με τις αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.
Σαμπάνια
Η αντικατάσταση του κρασιού με τον αφρώδη οίνο έχει δυο πλεονεκτήματα: πίνετε λιγότερο, αφού πίνετε στο κατάλληλο ποτήρι της σαμπάνιας και δείχνετε στον εαυτό σας πόσο τον αγαπάτε, με το να τον κερνάτε ένα τόσο ποιοτικό ποτό. Η εκδήλωση της αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό, αν και σπάνια γίνεται, είναι κάτι που συμβάλει σημαντικά στην καλή υγεία και ψυχική μας διάθεση, η αίσθηση ότι μας περιποιούνται, ακόμα και αν προέρχεται από εμάς τους ίδιους.

Γάλα
Οι γυναίκες της Ολλανδίας, και όχι μόνο, συνεχίζουν να πίνουν γάλα και πολλές είναι εκείνες που στηρίζουν την επιλογή τους καθώς ισχυρίζονται ότι βοηθά αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Προτιμήστε ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών, καθώς είναι καλή πηγή ασβεστίου, βιταμίνης D και πρωτεΐνης, που επίσης ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους.
Ιταλικός εσπρέσσο
Ο αυθεντικός εσπρέσσο, που πολλοί Ιταλοί και μη-Ιταλοί, επιλέγουν, περιέχει την τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών, συγκριτικά με τους άλλους τύπους καφέ, δεδομένης της πυκνότητάς του. Πολλοί είναι εκείνοι που ξεκινούν τη μέρα τους δυναμικά, με έναν σκέτο εσπρέσσο, χωρίς γάλα και γλυκαντικά, γλιτώνοντας θερμίδες και κερδίζοντας σε ενέργεια.

Τσάι
Το τσάι, όχι μόνο ενυδατώνει τον οργανισμό, όπως καταφέρνει το νερό, αλλά προσφέρει πολλά περισσότερα στο σώμα με το πλήθος των αντιοξειδωτικών στοιχείων που περιέχει. Δεν είναι πια μονοπώλιο των Βρετανών η συνήθεια του τσαγιού, καθώς όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν τις πολυφαινόλες και τα θρεπτικά στοιχεία ποικιλιών, όπως είναι το πράσινο και το λευκό τσάι.
Νερό
Όλοι πίνουν νερό ανά τον κόσμο και ειδικότερα όσοι έχουν αντιληφθεί τις ευεργετικές του ιδιότητες πίνουν ακόμα περισσότερο. Και ενώ οι ειδικοί προτείνουν 8 ποτήρια νερό την ημέρα, οι Ευρωπαίες γυναίκες, προσθέτουν ακόμα 2 στην ημερήσια κατανάλωσή τους, έχοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Φρέσκοι χυμοί
Η τάση των φρέσκων χυμών έχει ήδη αρχίσει να πιάνει τόπο σε όλο τον κόσμο, ενώ ακόμα καλύτερα αποτελέσματα έχουν όσοι, στίβουν και τα λαχανικά τους, προσφέροντας έτσι στον εαυτό τους ισχυρές δόσεις ενέργειας, θρεπτικών στοιχείων και βιταμινών. Το μεγαλύτερο μάλιστα πλεονέκτημα της Ευρώπης, είναι η προτίμηση της στα φυσικά προϊόντα και στο σπιτικό φυσικό χυμό, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, που η πρώτη τους επιλογή θα είναι πάντα μια πιο επεξεργασμένη έκδοση γεμάτη ζάχαρη και συντηρητικά.
clickatlife.gr
Είναι δύο φίλοι σε ένα μπαρ και λέει ο ένας…

- Ρε συ, τί κάνει ο Γιώργος.

- Ασε ρε! Και οι τρεις γυναίκες του πέθαναν.

- Σοβαρά; Από τί πέθανε η πρώτη;

- Από δηλητηριώδη μανιτάρια.

- Και η δεύτερη;

- Και αυτή από δηλητηριώδη μανιτάρια.

- Και η τρίτη, και αυτή από δηλητηριώδη μανιτάρια;

- Όχι, αυτή πήγε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!

- Γιατί;

- Γιατί δεν ήθελε να φάει τα μανιτάρια

Feijoada
Η Feijorda θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Είναι πικάντικο πιάτο και θα το βρείτε σε πολλά εστιατόρια στην χώρα. Πολλά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν μόνο Feijorda ή άλλα αφιερώνουν μια ημέρα της εβδομάδας μόνο σε αυτό το πιάτο.
Coxinhas
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Βραζιλίας. Είναι κροκέτες γεμισμένες με ένα μίγμα από κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Είναι ιδανικό πιάτο για όσους διστάζουν να δοκιμάσουν την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα με τα αμέτρητα κρέατα. Η εξωτερική τους επιφάνεια είναι τραγανή και το εσωτερικό μαλακό και ρευστό.
Churrasco

Το Churrasco είναι το διάσημο βραζιλιάνικο BBQ με τα διαφόρων λογιών κρέατα. Στην χώρα θα βρείτε διάσπαρτα πάρα πολλές churrascarias. Για μια αυθεντική εμπειρία βραζιλιάνικου BBQ, βρείτε ένα εστιατόριο από εκείνα που οι σερβιτόροι κινούνται ανάμεσα στα τραπέζια κρατώντας μεγάλες σούβλες με διαφορετικά κρέατα και κόβουν όσο και όποτε θέλετε στο πιάτο σας, μέχρι να… σκάσετε. Στα κρέατα που προσφέρουν είναι διαφόρων ειδών χοιρινό, κοτόπουλο, κατσίκι και λουκάνικα.

Pastels
Τα pastels φτιάχνονται με διαφορετικό τρόπο σε όλο τον κόσμο, αλλά στη Βραζιλία είναι τηγανισμένοι τραγανοί φάκελοι ζύμης γεμισμένοι με διαφορετικά υλικά. Θα τα βρείτε γλυκά ή αλμυρά, με γέμιση από κρέας, τυρί, λαχανικά ή με μαρμελάδα.
Moqueca De Camarão
Αυτό το πιάτο είναι εξωτικό και νόστιμο. Φτιάχνεται με μαγειρεμένες γαρίδες σε γάλα καρύδας και φοινικέλαιο. Στη συνέχεια προστίθενται διάφορα λαχανικά για να ολοκληρωθεί η γεύση του.
Farofa

Η farofa φτιάχνεται τηγανίζοντας αλεύρι από κασάβα (ρίζα τροπικού δέντρου). Πολλές φορές περιλαμβάνει αυγό, μπέικον και άλλα υλικά, ενώ συχνά, πασπαλίζεται επάνω από ρύζι με φασόλια. Μπορεί να ακούγεται κάπως άνοστο, αλλά το συγκεκριμένο αλεύρι δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση του αλευριού που γνωρίζουμε.

Acarajé
Τα acarajé είναι κροκέτες από μαυρομάτικα φασόλια, γεμισμένες με γαρίδας. Τηγανίζονται καλά μέχρι να χρυσαφίσουν, θυμίζουν στη γεύση τα φαλάφελ και θα τα βρείτε να πωλούνται από πλανόδιους σε όλη τη χώρα.
Mandioca Frita
Η τηγανητή mandioca είναι ένα από τα πιο βασικά συνοδευτικά των βραζιλιάνικων πιάτων, όπως έχουμε εμείς τις τηγανητές πατάτες. Η mandioca είναι η ρίζα του φυτού γιούκα και μοιάζει με την πατάτα. Μπορεί ακόμα να γίνει βραστή ή ψητή.
Açaí
Το açaí είναι ένα πολύ νόστιμο είδος μούρου και θεωρείται superfood γεμάτη ενέργεια. Συνήθως χρησιμοποιείται σε φρουτοσαλάτες, σε υπέροχα φρέσκα smoothies ή σε εξαιρετικά σορμπέ. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο φρούτο προέρχεται από τη Βραζιλία.
Beijinho de Coco

Τα Beijinho de Coco είναι μικρά λευκά τρουφάκια από καρύδα. Η γεύση τους είναι εξωτική και είναι πεντανόστιμα για να κλείσετε με κάτι ελαφρύ το γεύμα σας στη Βραζιλία.

Κι όλα αυτά, δεν λένε τίποτα χωρίς τη συνοδεία ενός cocktail από Cachaca. Η Cachaca είναι το πιο δημοφιλές ποτό στη χώρα και αποτελεί το κύριο συστατικό του εθνικού ποτού της Βραζιλίας, της Caipirinha
naftemporiki.gr
Όταν το νέο αυτό μέσο πρωτοεμφανίστηκε το 1980, υπήρχε η απορία του γιατί είχε διάρκεια 74 λεπτά. Γιατί όχι 60 λεπτά, ή 70 λεπτά; 

Από ότι φαίνεται ήταν όλα… “σφάλμα” ενός ανθρώπου που δεν άκουγε καλά. Ηθικός αυτουργός, ένας κουφός. Έχετε ακούσει όλοι για τον κ. Herr Ludwig van Beethoven. Αυτός ήταν λοιπόν ο άντρας που δεν άκουγε καλά. Έχει μάλιστα καταγραφεί ότι προς το τέλος της ζωής του ήταν σχεδόν κουφός, παρόλα αυτά συνέθετε κανονικά. Η τελευταία σύνθεσή του, η ενάτη του Beethoven (The Symphony no.9 in D minor, Op.125), ήταν και η μεγαλύτερη δουλειά του.

Η Ιστορία

Αλλά γιατί ακριβώς κατέληξε το CD να έχει διάρκεια 74 λεπτά; Η ιστορία έχει ως εξής. Υπεύθυνος ήταν εν μέρει ο σύγχρονος Norio Ohga, ο οποίος ήταν τραγουδιστής της όπερας. Όταν ο Norio άκουσε τον ήχο από ένα μαγνητόφωνο της Sony, τους πρότεινε κάποια πράγματα σχετικά με τον ήχο, μιας και ο ήχος ήταν το πάθος του. Η Sony τον προσέλαβε και μετά από κάποια χρόνια ο εν λόγω κύριος έφτασε να είναι ο πρόεδρος της.

Η δημιουργία του CD

Τότε λοιπόν το ’80, η Sony και η Philips δεν μπορούσαν να τα καταλήξουν σε ένα και μοναδικό φορμάτ για το καινούριο τεχνολογικό κατασκεύασμά τους, το CD. Η Philips ήθελε το δισκάκι να είναι 11.5 εκατοστά, η Sony το ήθελε 10 εκατοστά και ούτω καθεξής. Τότε λοιπόν ο παραπάνω κύριος, ο Norio Ohga, έδωσε τη λύση λέγοντας ότι το νέο σύστημα δεν είναι δυνατόν να μην χωράει το μεγαλούργημα της κλασσικής μουσικής την ενάτη του Beethoven. Και μαντέψτε πόσο κρατούσε. 74 λεπτά!

http://peiraxtiri.gr



Στην τιμή των 40 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πίνακες του Κλοντ Μονέ. Η τιμή για το έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Νυμφαίας» (Water Lilies) και αποτελεί μια δυνατή μαρτυρία στο διαρκές όραμα και τη δημιουργικότητα του καλλιτέχνη κατά τα χρόνια της ωριμότητάς του, είναι η δεύτερη υψηλότερη που έχει ποτέ καταβληθεί για έργο του κατά τη διάρκεια δημοπρασίας.
Οι προσφορές για το συγκεκριμένο έργο με τα νούφαρα σε τετράγωνο καμβά, που δημιουργήθηκε το 1906, διήρκησαν περίπου δέκα λεπτά, ενώ ανάμεσα στο πλήθος με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές συγκαταλέγονταν και Ασιάτες διαπραγματευτές. Στο τέλος, οι προσφορές στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Σόθμπις έφτασαν τις 250.000 στερλίνες.  Ο ίδιος πίνακας είχε τεθεί σε δημοπρασία πριν από τέσσερα χρόνια, χωρίς να καταφέρει να πλησιάσει την τιμή εκτίμησης.

Το δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο έργο της δημοπρασίας ήταν μια «Σύνθεση Κόκκινου, Μπλε και Γκρι» (1927) του φημισμένου μοντέρνου Ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν, η οποία πωλήθηκε για 18 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο ήταν μέρος της προσωπικής συλλογής του Μοντριάν μέχρι τον θάνατό του το 1944 και είναι ένα από τα ελάχιστα μεγάλα έργα του καλλιτέχνη που παρουσιάζονται σε δημοπρασία εδώ και δεκαετίες.

naftemporiki.gr
Το ellines.com σας δίνει τη δυνατότητα να επισκέφτεστε συνεχώς την «Πρώτη Διαδικτυακή Χώρα στον Κόσμο» και από το smartphone ή tablet σας με τον πιο εύκολο και πιο γρήγορο τρόπο. Η νέα εφαρμογή που ανέπτυξε η Focus On για λογαριασμό του ellines.com, είναι απόλυτα συμβατή με κινητά τηλέφωνα και tablet που χρησιμοποιούν λειτουργικό ios και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε Android.

Ο χρήστης μέσω της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα: 

• Να προβάλλει την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας. 

• Να περιηγηθεί στο δυναμικό περιεχόμενο του ellines.com, στις κατηγορίες «Σημαντικοί Έλληνες», «Έργα Ελλήνων», «Καλά Νέα», «Απόψεις», «Δράσεις», «Επιχειρώ», «Αφιερώματα» και να  αναδημοσιεύσει τα άρθρα τους στις πιο γνωστές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, Email κλπ). 

• Να διαβάσει στις στατικές σελίδες του ellines.com πληροφορίες απαραίτητες στο χρήστη με την είσοδό του στην εφαρμογή (Η ιδέα, Η ομάδα). 

• Να εισέλθει με πλήρη λειτουργικότητα στο περιβάλλον μέλους της Κοινότητας του ellines.com

• Να αναρτήσει κείμενο, φωτογραφία και βίντεο στην κατηγορία «Τα θέλω μου». 

• Να επικοινωνήσει με τη συντακτική ομάδα του ellines.com προτείνοντας Έλληνες που διακρίνονται και ξεχωρίζουν σε όλο τον κόσμο. 

• Να προσκαλέσει τους φίλους του για χρήση της εφαρμογής. 

• Να αξιολογήσει την εφαρμογή για τη βελτίωσή της.

Κατεβάστε τώρα την εφαρμογή του ellines.com από το Apple Store και διαβάστε για «Σημαντικούς Έλληνες» που διακρίνονται και ξεχωρίζουν, μάθετε Καλές Ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, γίνετε μέλη της Πρώτης Διαδικτυακής Χώρας στον Κόσμο.

Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ —> https://itunes.apple.com/gr/app/ellines.com/id463745644?mt=8

Διαβάστε περισσότερα για την εφαρμογή στο ellines.com —> http://www.ellines.com/good-news/12993-to-ellines-com-tora-kai-sto-kinito-i-to-tablet-sas/

http://www.enikos.gr 
Όταν κοιτάς από ψηλά... ο πλανήτης μας είναι μια ήρεμη γαλαζοπράσινη σφαίρα όπου η γη εναλλάσσεται αέναα με τη θάλασσα. Όταν πλησιάσει κανείς από πιο κοντά όμως: συγκρούσεις, πόλεμοι, διαφωνίες, εδαφικές και όχι μόνο διεκδικήσεις. Τελικά υπάρχει καλό ή μόνον κακό στον κόσμο;
Ο ανεξάρτητος πολιτικός σύμβουλος Simon Anholt εξέδωσε το Good Country Index, δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, το δείκτη της πιο καλής χώρας του κόσμου. Πώς μπορεί να το μετρήσει κανείς αυτό; Ο δείκτης που συνέταξε ο Anholt προσμετρά πόσο καλό προσφέρει κάθε χώρα στις άλλες χώρες του κόσμου, συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως η τεχνολογική πρόοδος, η ειρήνη και η ασφάλεια που εγγυώνται, το πόσο φροντίζουν το περιβάλλον, η πολιτισμική προσφορά κ.ά.
Η Ελλάδα στη συνολική κατάταξη βρίσκεται στην 30η θέση. Να σημειωθεί ότι πάνω από εμάς είναι χώρες που στη Δύση τείνουμε να μη θεωρούμε τόσο προηγμένες, όπως π.χ. η Κένυα ή η Γουατεμάλα.
Βεβαίως πολλά είναι τα ζητήματα που εγείρονται και αμφισβητούν το δείκτη Good Country Index: μπορεί να χώρα που είναι εξαγωγός όπλων να θεωρηθεί ότι βοηθά την παγκόσμια ειρήνη; Μια χώρα που διεξάγει επιχειρήσεις στο έδαφος άλλων χωρών; Ποια τεχνολογικά επιτεύγματα πράγματι βοηθούν τους ανθρώπους και ποια μπορεί να προκαλέσουν π.χ. ζημιά στο περιβάλλον;
Ωστόσο η προσπάθεια του κ. Anholt παραμένει ενδιαφέρουσα.
Το δίδαγμα για τον χειριστή αυτού του ανυψωτικού περονοφόρου είναι πως θα πρέπει να υπολογίζει και το ύψος του φορτηγού.










Ευτυχώς, το μόνο που τραυματίστηκε ήταν ο εγωισμός του…


http://peiraxtiri.gr
“Η Κόστα Ρίκα είναι δύσκολη και δυνατή αντίπαλος”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Φερνάντο Σάντος, σημειώνοντας πως αν θέλει η Εθνική Ελλάδος να συνεχίσει να γράφει ιστορία, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παιχνίδι όπως τα δύο τελευταία, κόντρα σε Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού.

"Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, όχι σκυμμένο", ξεκαθάρισε, ζητώντας βοήθεια από όλους, "γιατί όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως η ελληνική ομάδα έχει τη δική της ταυτότητα, σπάνια δέχεται γκολ και δημιουργεί ευκαιρίες με διάφορους τρόπους, όχι μόνο με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα μειονεκτήματα που εντοπίζει στους Έλληνες παίκτες και στην ελληνική νοοτροπία γενικά.

“Παίζουμε καλά, έχουμε καλή ψυχολογία. Παίζουμε κακά, έχουμε κακή ψυχολογία. Αυτό δεν ισχύει. Είναι δικαιολογία. Δεν κοιτάμε τον καθρέφτη να πούμε τι κάναμε καλά για να βελτιωθούμε”, παρατήρησε, εξηγώντας πως “αυτό δεν είναι κριτική, αλλά η κατάθεση της πραγματικότητας”.

“Εμείς οι Έλληνες νομίζω ότι έχουμε κι άλλο ένα αρνητικό”, πρόσθεσε “Δίνουμε βάση στα αρνητικά μιας κατάστασης και όχι στα θετικά. Έτσι, δημιουργούμε μια αρνητική αύρα γύρω από την ομάδα και τους παίκτες”.

Αναφορικά με τον τραυματισμό του Παναγιώτη Κονέ, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανακοίνωσε πως ο Έλληνας μέσος είναι οριστικά εκτός Μουντιάλ, καθώς έχει ένα μυικό τραυματισμό που δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα και να είναι 100% έτοιμος. Αντίθετα, για τον Ορέστη Καρνέζη, που επίσης αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού, τα νέα είναι καλύτερα. “Φαίνεται ότι μπλοκαρίστηκε η σπονδυλική του στήλη σε μια κίνηση που έκανε”, δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι έτοιμος για το ματς με την Κόστα Ρίκα.
news.gr
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση προληπτικής ιατρικής που υλοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο... πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERSYC με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και τον Δήμο Παγγαίου, από τις 28 Απριλίου έως και τις 13 Ιουνίου 2014.

Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων της δράσης προληπτικής ιατρικής παρουσιάστηκε στις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι στόχοι που είχαν ορισθεί (εξέταση σε συνολικά 1.500-1.800 παιδιά) ξεπεράσθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Σε 31 μέρες εφαρμογής του προγράμματος εξετάστηκαν 1.988 παιδιά, κυρίως μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Καβάλας και Παγγαίου ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 7.579 εξετάσεις.

Σημαντική και ουσιαστική υπήρξε η συμβολή στη δράση της κοινωφελούς επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», του Δήμου Καβάλας και Παγγαίου καθώς και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας τους οποίους και ευχαρίστησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του απολογισμού του έργου. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε «Σημαντική είναι η πίστη στη δύναμη της συνεργασίας για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας των παιδιών».

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής σε παιδιά αποτελεί προσπάθεια του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να καταγράψει κλινικά ευρήματα ώστε να παραπέμψει τα παιδιά στα αρμόδια ιατρικά και κοινωνικά τμήματα του Οργανισμού για πιο εξειδικευμένη υποστήριξη και φροντίδα προκειμένου να προλάβει περιστατικά υγείας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Για ποίο λόγο είναι διάσημη η κάθε χώρα; Ποίο χαρακτηριστικό των κατοίκων της την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες στο κόσμο;
Μια έρευνα του DogHouse Diaries στηριγμένη σε στατιστικά από το διαδίκτυο, από τη Word Bank αλλά και από το Guinness World Records αποκαλύπτει τι κάνει κάθε χώρα ξεχωριστή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι Έλληνες γίνονται γνωστοί για τη λατρεία που τρέφουν προς το κάπνισμα. Μπορεί να μην μαθαίνουμε κάτι καινούργιο για τους εαυτούς μας μεσώ αυτού του ιδιαίτερου χάρτη, ωστόσο με το λιτό αλλά και μεστό «smokers» γίνεται αντιληπτό πως η αγάπη μας για το τσιγάρο έχει γίνει πλεόν παγκοσμίως γνωστή.
Βέβαια, το DogHouse Diaries αποκαλύπτει χαρακτηριστικά άλλων χωρών που σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν χειρότερα του δικού μας όπως το «Cocaine use» ή το «Fascist Movements» που στιγματίζουν Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.
Δείτε το χάρτη του DogHouse Diaries ανά ήπειρο:




Την παραγωγή δυο νέων μοντέλων iPhone βάζει μπρος η Apple τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Το ένα από τα δυο μοντέλα θα έχει οθόνη 4,7 ιντσών και το άλλο 5,5 ιντσών. Το τελευταίο iPhone που κυκλοφόρησε έχει οθόνη 4 ιντσών, τη μικρότερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κινητό τρέχει Android. Ενδεικτικά, το Samsung Galaxy S5, έχει οθόνη 5,1 ιντσών.
Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο. Θα είναι πιο λεπτά και πιο στρογγυλεμένα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης η οθόνη τους θα έχει καμπύλο γυαλί και ειδικούς σένσορες που θα ανιχνεύουν διαφορετικά επίπεδα πίεσης.
news.gr
Χιλιάδες είναι τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Η παράβαση είναι μεγάλη και το πρόστιμο ιδιαίτερα υψηλό.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4261/2014 (ΦΕΚ 107,τ. Α /5.5.2014 ) όποιος συλληφθεί να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, του επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από 250 έως 1000 ευρώ και αφαίρεση για έξι μήνες άδειας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων. Να σημειώσουμε πως μέχρι τις 5 Μαίου 2014 ίσχυε η αφαίρεση των παραπάνω για δέκα ημέρες.

Στην περίπτωση που το όχημα εμπλακεί σε τροχαία ατύχημα, εκτός από το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται επίσης αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για δύο χρόνια.

http://www.seleo.gr 
Αποπνικτική θα είναι σήμερα η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της σκόνης από την βόρεια Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά 39 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 14 έως 36 στη βόρεια Ελλάδα, 17 έως 34 στη δυτική Ελλάδα, 20 έως 35 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 36 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Σταδιακή αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί από την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια τμήματα της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές το απόγευμα. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: ασθενείς και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Την τοποθέτηση 1.536 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ προβλέπει έγγραφo της Ελληνικής Αστυνομία που έχει σταλεί σε όλες τις διευθύνσεις και Α.Τ. της χώρας με θέμα ««Προσωρινή τοποθέτηση πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία». Σύμφωνα με το έγγραφο στις 2/7 ξεκινούν τα διαδικαστικά της -προσωρινής- ένταξης – και στις 7/7 γίνεται ανάληψη υπηρεσίας!
Σύμφωνα πάντα με το παρακάτω έγγραφο που  δημοσιεύει το dimastin.gr
► στις 2 Ιουλίου 2014, οι υπό ένταξη Δημοτικοί Αστυνομικοί θα πρέπει:
i)              Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, περί μη παραπομπής σε δίκη (υπόδειγμα Α΄) για τα αναφερόμενα στην περίπτ. ζ΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 της (γ) σχετικής, κατ’ εφαρμογή του Ν.3230/2004 (Φ.Ε.Κ. Α΄-44), σε συνδυασμό με την Κ.Υ.Α. 11726/2005 (Φ.Ε.Κ. Β΄-838) των Υπουργών Εσωτερικών Δ.Δ.Α. και Δικαιοσύνης. (Να υποβληθεί στη Δ/νση Πολιτικού Προσωπικού/Α.ΕΑ.)
ii)             ii) Να υποβάλουν φύλλο διακοπής μισθοδοσίας από το φορέα προέλευσης (Ο.Τ.Α.), το οποίο να υποβληθεί άμεσα στη Δ/νση Πολιτικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. προκειμένου με μέριμνά της να μεταφερθούν στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να καταστεί δυνατή η μισθοδοσία τους. Σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί από τους ενδιαφερόμενους, να το αναζητήσετε εγγράφως από τους φορείς προέλευσης (Ο.Τ.Α.).
iii)            iii) Να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση, σύμφωνα με την περίπτ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 4 της (γ) σχετικής.
iv)           iv) Κατά την παρουσίασή τους να γνωρίζουν το ατομικό Α.Φ.Μ., την αρμόδια Δ.Ο.Υ., τον Α.Μ.Κ.Α., τον κωδικό ΙΒΑΝ και την Τράπεζα, την ημερομηνία πρώτης ασφάλισης και τον αριθμό μητρώου ασφαλιστικού φορέα προκειμένου να συμπληρώσουν με ιδιαίτερη προσοχή την επισυναπτόμενη στην παρούσα, δήλωση στοιχείων (υπόδειγμα Β΄), την οποία να υποβάλετε άμεσα στην Δ/νση Πολιτικού Προσωπικού/Α.Ε.Α.
► Στις 7 Ιουλίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, οι υπό ένταξη Δημοτικοί Αστυνομικοί θα πρέπει:
να παρουσιαστούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες στις οποίες τοποθετούνται προσωρινά, σύμφωνα με τη (ι) σχετική, για ανάληψη καθηκόντων.
ΤΟ EΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
aftodioikisi.gr
Βρετανοί επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC) μία έρευνά τους, στην οποία εξέταζαν κατά πόσο συγκεκριμένες τροφές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για την υγεία, εξαιτίας ορισμένων ουσιών που περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Όπως διαπίστωσαν, μία από τις πιο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες.

Ιδιαίτερα μάλιστα οι προτηγανισμένες φάνηκε πως έχουν περισσότερες πιθανότητες να περιέχουν υψηλά επίπεδα ιδιαίτερα καρκινογόνων χημικών ουσιών.

Προκειμένου να είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές στο εσωτερικό, οι προτηγανισμένες πατάτες κόβονται σε μικρά κομμάτια, τηγανίζονται εν μέρει και τελικά καταψύχονται, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται πολύς χρόνος για να μαγειρευτούν πριν καταναλωθούν.

Ωστόσο, η επεξεργασία αυτή, επηρεάζει τα επίπεδα του ακρυλαμιδίου που παράγεται κατά το τηγάνισμά τους.

Πρόκειται για μία δυνητικά καρκινογόνο ουσία, γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν σθεναρά να καταναλώνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιστάσεις τηγανητά τρόφιμα.

Οι υγειονομικές αρχές, όπως η Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας, δεν συνιστούν να πάψουμε εντελώς να τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οπωσδήποτε να φροντίζουμε να μην αποτελούν αυτά τον κορμό της διατροφής μας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!