Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η σήραγγα Avenue Atlantic Tunnel έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της “παλαιότερης σήραγγας μετρό στον κόσμο” αφού η ηλικία της φτάνει τα 170 έτη!
Το περίφημο τούνελ της Νέας Υόρκης με μήκος 783 μέτρα, πλάτος 6.5 μέτρα και ύψος 5.18 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1844 με σκοπό να περνούν από αυτό τα τρένα με τη συνοδεία ενός οδηγού πάνω σε άλογο.
Γρήγορα όμως έγινε το στέκι των παράνομων (εγκληματιών και κλεφτών) μια και αποτελούσε πρώτης τάξεως κρυψώνα. Το τούνελ σφραγίστηκε το 1861 όταν η δημοτική αρχή του Brooklyn έδωσε εντολή να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ατμοκίνητων τρένων εντός των ορίων της πόλης.
Πολλοί λένε πως το Avenue Atlantic άνοιξε ξανά τη δεκαετία του 1920, μα αυτό έγινε για διαφορετικούς λόγους. Η σήραγγα χρησιμοποιήθηκε για την καλλιέργεια μανιταριών και για λαθρεμπόριο, σφραγίστηκε ξανά, ενώ τη δεκαετία του 1940 το FBI την άνοιξε εκ νέου ψάχνοντας ναζιστές.
Έκτοτε, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του, τα ίχνη του “έσβησαν” μέχρι το 1950, όταν δύο ιστορικοί ερευνητές αποφάσισαν να το εντοπίσουν. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να βρουν τη θέση του και έτσι το τούνελ σχεδόν ξεχάστηκε.
Το 1981 όμως, ο Bob Diamond, ένας 19χρονος υπότροφος φοιτητής μηχανικής το ανακάλυψε και έγινε ο ήρωας της τοπικής αστικής νεοϋορκέζικης μυθολογίας. Ήταν αυτός που αποφάσισε να αναλάβει την αποκατάστασή του για λογαριασμό του δημόσιου συμφέροντος και η καριέρα του άρχισε να “χτίζεται” γύρω από τη συγκεκριμένη σήραγγα.
Το σημείο αυτό αποτέλεσε και τουριστικό προορισμό με πλήθος κόσμου να πραγματοποιεί μια περιήγηση στο εσωτερικό του. Το 2010 όμως κρίθηκε ότι δεν είναι ασφαλείς τέτοιου είδους περιηγήσεις μέσα στο τούνελ και πλέον απαγορεύεται η πρόσβαση στο ιστορικό Avenue Atlantic.
Ο Bob Diamond πάντως πριν από μήνες, συνέταξε μια μελέτη 355 σελίδων με την ελπίδα να ανοίξει ξανά το φημισμένο τούνελ και να συνεχιστούν οι περιηγήσεις του κοινού σε αυτό το “κρυμμένο μυστικό” του Brooklyn.
echoes.gr
Κοιτάζοντάς το κανείς από ψηλά (από την επιφάνεια της γης δηλαδή) ίσως νιώσει έναν μικρό ίλιγγο. Δεν είναι και λίγο να αντικρίζεις 3.500 σκαλοπάτια κάτω από τα πόδια σου!
Ονομάζεται Chand Baori και το όνομά του σημαίνει “το πηγάδι με τα σκαλοπάτια”.Το εντυπωσιακό αυτό αξιοθέατο βρίσκεται κοντά στο χωριό Abhaneri του Rajasthan στην Ινδία και υπολογίζεται ότι κτίστηκε μεταξύ 8ου και 9ου αιώνα από το βασιλιά Chanda της δυναστείας Nikumbha.
Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά και πιο βαθιά πηγάδια του κόσμου, με βάθος που φτάνει τα 30 μέτρα και κατασκευάστηκε ώστε οι ντόπιοι να παίρνουν το νερό που βρίσκεται στο υπέδαφος, καθώς η περιοχή είναι πολύ κοντά στην άνυδρη Μεγάλη Ινδική Έρημο, στα σύνορα με το Πακιστάν.
Το Chand Baori εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφη για περισσότερα από 1.000 χρόνια. Τα σκαλοπάτια του κτίσματος αναπτύσσονται σε 13 επίπεδα, βρίσκονται σε απόλυτη συμμετρία και καταλήγουν στην πηγή η οποία έχει πράσινο νερό.
Εκτός από τα σκαλοπάτια, γύρω από το πηγάδι υπάρχουν περίπτερα αλλά και μία βασιλική κατοικία με τοίχους διακοσμημένους με έργα τοπικής τέχνης.
Όπως είναι φυσικό, το αρχιτεκτονικό αυτό ορόσημο της Ινδίας, προσελκύει πλήθος τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τις ημέρες που η ζέστη είναι έντονη το επισκέπτονται και οι ντόπιοι, μια και στο εσωτερικό του πηγαδιού η θερμοκρασία είναι 5με 6 βαθμούς χαμηλότερη από την θερμοκρασία που επικρατεί έξω από αυτό.
Στο Chand Baori έχουν γυριστεί πολλές σκηνές ταινιών Bollywood και όχι μόνο. Αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέρος επιλέχθηκε ώστε να γίνουν κάποια γυρίσματα και της ταινίας Batman- The Dark Knight Rises όπως επίσης και της ταινίας The Fall.
echoes.gr
Το γάλα, αν και είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο τρεφόμαστε στη ζωή μας, όσο μεγαλώνουμε το σνομπάρουμε όλο και περισσότερο, ακόμα και αν έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή μας τους πρώτους μήνες της εμφάνισής μας σε τούτο τον κόσμο.
Το γάλα έχει υποστεί πολλές κριτικές και πολλές από αυτές δικαίως, ομολογουμένως, αλλά το γάλα καλής ποιότητας παραμένει μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, δεδομένου ότι περιέχει 9 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που είναι το ασβέστιο, η πρωτεΐνη, το κάλιο, το φώσφορο, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και οι βιταμίνες Α, D και B12.
Όσο γάλα και αν καταφέρνετε να πίνετε, καλό σας κάνει, αλλά έχετε υπόψη σας πως η προτεινόμενη ημερήσια δόση είναι 3 κούπες, είτε πρόκειται για πλήρες, είτε χαμηλών λιπαρών, ανάλογα με τη δίαιτά σας. Μην το αποκλείετε λοιπόν από την καθημερινότητά σας, όχι επειδή είστε ακόμα στη ανάπτυξη, που δεν είστε, αλλά για όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει να σας προσφέρει και που είναι πολλά.
1. Χτίζει μύες
Το γάλα είναι μια από τις καλύτερες και πιο φυσικές πηγές πρωτεϊνών, τις οποίες χρειάζεται το σώμα για το χτίσιμο και τη σύνθεση των μυών. Πιο συγκεκριμένα, το γάλα περιέχει 20% πρωτεΐνη ορού γάλακτος και 80% καζεΐνη, από τις οποίες η πρώτη διασπάται άμεσα σε αμινοξέα και απορροφάται από το αίμα και η δεύτερη χωνεύεται πιο αργά από το πεπτικό σύστημα. Η κατανάλωση λοιπόν του γάλατος, προσφέρει τα πλεονεκτήματα και των δυο ειδών πρωτεΐνης.
Στο χτίσιμο των μυών ενισχυτικό ρόλο παίζει ακόμα και το ασβέστιο που βρίσκεται στο γάλα, ενώ μια καλή ιδέα είναι να πίνετε ένα ποτήρι γάλα μετά από κάθε άσκηση, καθώς έτσι ενυδατώνεστε και βοηθάτε εαυτόν στην άμεση ανάκτηση των δυνάμεων του σώματος, πριν την επόμενη προπόνησή σας.

2. Δυναμώνει τα δόντια
Μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για δυνατά δόντια, είναι το γάλα, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, φώσφορο και ιώδιο, τα οποία είναι βασικά συστατικά για τα έχετε γερά και κοφτερά.
Η δε καζεΐνη που βρίσκεται στο γάλα δημιουργεί προστατευτικό στρώμα γύρω από το σμάλτο των δοντιών, το οποίο στη συνέχεια προστατεύει από τις απώλειες του σιδήρου και του φωσφορικού άλατος, που συμβαίνει όταν τα δόντια έρχονται σε επαφή με οξέα, μέσα από υγρά και τρόφιμα, προστατεύοντας έτσι την οδοντοστοιχία από τα χαλασμένα δόντια. Προτείνεται να πίνετε το γάλα σας σκέτο, χωρίς ζάχαρη πριν από κάθε γεύμα για καλή στοματική υγιεινή.
3. Βοηθάει στον ύπνο
Ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα πριν πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά, ακόμα και αν έχετε λόγους, από έντονο στρες μέχρι την εμμηνόπαυση, που σας προκαλούν προβλήματα στον ύπνο. Το γάλα περιέχει ένα συγκεκριμένο αμινοξύ, το οποίο χαλαρώνει τους μύες που είναι σε ένταση και ηρεμεί τα νεύρα βοηθώντας έτσι σημαντικά στον καλό ύπνο. Το γάλα, ακόμα, πριν από τον ύπνο, βοηθάει στην αναδόμηση του οργανισμού και τη μυική αποκατάσταση, που καταπολεμά τα συμπτώματα της κούρασης της ημέρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
4. Κάνει το δέρμα να λάμπει
Το έκανε η Κλεοπάτρα και μάλλον κάτι παραπάνω θα ήξερε, καθώς το γάλα είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για ένα υγιές δέρμα και  για κάθε τύπο δέρματος. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα, προστατεύουν την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία και την κρατούν ενυδατωμένη, ενώ το γαλακτικό οξύ δρα σαν φυσικός παράγοντας απολέπισης, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες από το πρόσωπο, φροντίζοντας διπλά για τη λάμψη του.
Αφού πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, απλώστε στο δέρμα σας με τη βοήθεια βαμβακιού λίγο γάλα, πλήρες καλύτερα, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή την απλή διαδικασία καθημερινά για καθαρό, απαλό δέρμα, με λιγότερες ρυτίδες και γραμμές.

5. Ενυδατώνει
Όπως το νερό, έτσι και το γάλα, είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Πίνετε γάλα μετά από τη γυμναστική και κερδίστε άμεση ενυδάτωση και αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνει το σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το δε σοκολατούχο γάλα προτείνεται για όσους εξασκούν υψηλής έντασης γυμναστική, καθώς περιέχει συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων, νατρίου και αντιοξειδωτικών.
6. Φροντίζει για την πνευματική υγεία
Το γάλα χαμηλών λιπαρών αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και εμποδίζει την έλευση του Alzheimer, καθώς είναι πλούσια πηγή της Β12, η οποία είναι πρωτεΐνη με πρωτεύονται ρόλο στην διατήρηση των γνωστικών ικανοτήτων του ατόμου.
Μην σταματάτε λοιπόν να πίνετε γάλα, ακόμα και αν έχετε μεγαλώσει, γιατί τότε είναι που αρχίζει σιγά σιγά το μυαλό να μας προδίδει.
7. Βοηθάει στο αδυνάτισμα
Το ασβέστιο και η βιταμίνη D, που βρίσκονται στο γάλα παίζουν ενεργό ρόλο στο κάψιμο του λίπους, ενώ η πρωτεΐνη και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σας χορταίνουν και σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Το δε λινελαϊκό οξύ του γάλατος, μειώνει το σωματικό λίπος σε παχύσαρκα άτομα και αυξάνει τη μυική μάζα. Πίνετε αποβουτυρωμένο γάλα, σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή και άσκηση και θα δείτε ταχύτερα αποτελέσματα στο σώμα σας.

8. Ωφελεί την υγεία των μαλλιών
Το γάλα περιέχει όλες τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο και τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται η τρίχα για την αναπτυξή της, ενώ λειτουργεί και ενυδατικά σε αυτή, διατηρώντας την υγεία των μαλλιών και προστατεύοντάς την τρίχα από την ξηρότητα και το σπάσιμο
Πριν από το λούσιμο, απλώστε λίγο αποβουτυρωμένο γάλα στο κεφάλι και τα μαλλιά σας, αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και μετά λουστείτε κανονικά ή εναλλακτικά ψεκάστε με τη βοήθεια ενός ψεκαστηριού, κρύο γάλα σε όλα τα μαλλιά, χτενίστε για να απλωθεί σε όλη την τρίχα και στη συνέχεια λουστείτε με ένα ελαφρύ σαμπουάν. Η καθημερινή κατανάλωση γάλατος, επίσης βοηθάει στα μεταξένια μαλλιά και τη μείωση της τριχόπτωσης.

9. Ενισχύει την πεπτική λειτουργία
Το γάλα ενισχύει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς η βιταμίνη Α που περιέχει παράγει ρετινοειδή τα οποία με τη σειρά τους προστατεύουν το σύστημα από τυχόν φλεγμονές, ενώ η βιταμίνη D, προωθεί την ανάπτυξη νέων κυττάρων και διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα του ασβεστίου στο σώμα.
Τέλος, το γάλα έχει αντιόξινες ιδιότητες, ώστε να ουδετεροποιεί τα οξέα του στομάχου, με αποτέλεσμα να ελαττώνονται τα κρούσματα καούρας και σχετικών πεπτικών προβλημάτων. Για ένα αποδοτικό πεπτικό, πίνετε κρύο παστεριωμένο γάλα, ενώ εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και συμπληρώματα για να δεχθείτε τα οφέλη του γάλατος χωρίς τα συνοδευτικά προβλήματα.
10. Έχει αντικαρκινική δράση
Πολλές έρευνες, δείχνουν πως το γάλα μειώνει το ρίσκο του καρκίνου και σε άντρες και σε γυναίκες, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη D και λινελαϊκό οξύ που συναντώνται στο γάλα έχουν αντικαρκινική δράση.
Σχετική, μάλιστα, πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση γάλατος, τα χρόνια του σχολείου, ρίχνει τις πιθανότητες του καρκίνου του εντέρου κατά 30%. Αντίστοιχα, το γάλα θεωρείται πως δρα αποτρεπτικά στον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά και του στήθους.
clickatlife.gr
Μεγάλες δόξες φαίνεται ότι γνωρίζουν τα κουρεία στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, καθώς αρκετοί κάτοικοι της πόλης σπεύδουν να ξυρίσουν το μούσι τους, ώστε να μην στιγματιστούν ως τζιχαντιστές!

Στην πόλη σημειώθηκαν πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών με κούρδους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν από την Αγκυρα να παρέμβει για να σταματήσει η αιματοχυσία στην πόλη Κομπάνι.

Το Κομπάνι βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι μόνοι που αντιστέκονται είναι οι κούρδοι της Συρίας με την όποια βοήθεια προσφέρουν οι αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας.

Οπως μετέδωσε το BBC, αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δήλωσαν ότι μέχρι και 15 άτομα την ημέρα ζητούν να ξυρίσουν τελείως τη γενειάδα ή το μουστάκι, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση στην πόλη ότι συμπαθούν τους τζιχαντιστές.

«Κάνω 15 χρόνια αυτή τη δουλειά και ποτέ δεν είχα τόσους πολλούς πελάτες που ζητούν ξύρισμα» δήλωσε ένας άλλος κουρέας στην πόλη.
tanea.gr
Τα ενεργειακά ροφήματα θα αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας εάν δεν τεθούν όρια στον τρόπο προώθησης και στην κατανάλωσή τους από τα παιδιά και νέους, προειδοποιούν ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο κύριος κίνδυνος, λένε, είναι τα υψηλά επίπεδα καφεΐνης που περιέχουν και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως τα «φτερουγίσματα» της καρδιάς, η υπέρταση, ο έμετος, οι επιληπτικές κρίσεις και, σε ακραίες περιπτώσεις, η καρδιακή ανεπάρκεια, που απειλεί τη ζωή.

Οι επιστήμονες του ΠΟΥ κατέληξαν σε αυτές τις προειδοποιήσεις αναλύοντας συνδυαστικά προγενέστερες μελέτες για τα συγκεκριμένα ροφήματα και την κατανάλωσή τους.

Ωστόσο σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι τα πορίσματά τους δεν συνιστούν επίσημη θέση του ΠΟΥ.

Όπως γράφουν σε σχετική δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Frontiers in Public Health», «ο πλήρης αντίκτυπος από την αύξηση της δημοτικότητας των ενεργειακών ροφημάτων δεν έχει ακόμα υπολογιστεί με ακρίβεια, αλλά η επιθετική προώθησή τους με στόχο τους νέους ανθρώπους, σε συνδυασμό με τους περιορισμένους νομοθετικούς κανόνες, έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου τα ενεργειακά ροφήματα μπορεί να συστήσουν μία σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία».

Ο δρ João Breda, υπεύθυνος του Προγράμματος Διατροφής, Φυσικής Δραστηριότητας & Παχυσαρκίας του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα, και οι συνεργάτες του, εξηγούν κατ’ αρχήν ότι «η καφεΐνη ασκεί αποδεδειγμένα αρνητική επίδραση στα παιδιά».

Αν και η περιεκτικότητα των ενεργειακών ροφημάτων σε καφεΐνη σε αρκετές περιπτώσεις είναι παρόμοια με εκείνη ορισμένων καφέδων τους οποίους ούτως ή άλλως δεν πρέπει να πίνουν τα παιδιά αλλά ούτε και να υπερκαταναλώνουν οι έφηβοι, οι ερευνητές του ΠΟΥ λένε πως μερικά νέα ενεργειακά προϊόντα περιέχουν «ακραία» επίπεδα καφεΐνης, τα οποία είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα στα παραδοσιακά ενεργειακά ροφήματα.

Επιπλέον, τα ενεργειακά ροφήματα περιέχουν και άλλα συστατικά, όπως η γκουαράνα, η ταυρίνη και οι βιταμίνες Β, η αλληλεπίδραση των οποίων με την καφεΐνη πρέπει να διερευνηθεί.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις των ενεργειακών (ή ισοτονικών) ροφημάτων αυξάνονται διαρκώς και το 2013 ξεπέρασαν τα 11 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Κατάλληλα θεωρούνται κυρίως για αθλητές και ασκουμένους, οι οποίοι πρέπει να αναπληρώσουν γρήγορα τα υγρά και τα θρεπτικά συστατικά που χάνουν με την σκληρή προπόνηση.

Ωστόσο, πάρα πολλά παιδιά, έφηβοι και νέοι που δεν γυμνάζονται, τα καταναλώνουν εν είδει αναψυκτικού - και το χειρότερο είναι ότι συχνά τα προσθέτουν σε αλκοολούχα ποτά, λένε οι ειδικοί.

Όντως, μελέτη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων έδειξε ότι πάνω από το 70% των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών που καταναλώνουν ενεργειακά ροφήματα, τα προτιμούν μαζί με αλκοόλ.

Οι ερευνητές του ΠΟΥ προτείνουν να μπει όριο στην ανώτατη επιτρεπτή περιεκτικότητα των ενεργειακών ροφημάτων σε καφεΐνη, να βελτιωθεί η διατροφική επισήμανση στις ετικέτες τους, να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της Υγείας για τους δυνητικούς κινδύνους από την υπερκατανάλωση καφεΐνης, καθώς και να ρωτώνται για την κατανάλωση ενεργειακών ροφημάτων όσοι αντιμετωπίζουν διαταραχές πρόσληψης τροφής ή άλλα διατροφικά προβλήματα.

Πηγή: tanea.gr
Ένα νέο bug στην τεχνολογία web-encryption εντόπισαν ερευνητές της Google, ωστόσο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για απειλή αρκετά μικρότερη από το Heartbleed και το Shellshock, που προκάλεσαν πανικό στο Διαδίκτυο νωρίτερα μέσα στο έτος.

Το εν λόγω bug μπορεί να επιτρέψει σε χάκερ να καταλάβουν λογαριασμούς email, e-banking κ.α., και συναντάται σε παλαιό λογισμικό το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από web browsers και servers.

Όπως δήλωσε στο BBC ο Άλαν Γούντγουορντ, ερευνητής ασφαλείας του University of Surrey, «εάν το Heartbleed και το Shellshock ήταν στο 10, αυτό είναι στο 5».

Λεπτομέρειες για το Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption) δημοσιοποιήθηκαν σε έκθεση που συνέταξαν τρεις μηχανικοί της Google (Μπόντο Μόλερ, Τάι Ντουόνγκ, Κριστόφ Κότοβιτς).

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα στάνταρ κρυπτογράφησης «ηλικίας» περίπου 15 ετών, το SSL 3.0, το οποίο έχει γενικότερα αντικατασταθεί από το TLS (Transport Layer Security).

Όπως σημειώνουν οι τρεις μηχανικοί, παρά την ηλικία του, η υποστήριξή του SSL 3.0 παραμένει διαδεδομένη. «Το σημαντικότερο, σχεδόν όλοι οι browsers το υποστηρίζουν και, για να παρακάμψουν bugs σε HTTPS servers, οι browsers θα ξαναδοκιμάσουν αποτυχημένες συνδέσεις με παλαιότερες εκδόσεις πρωτοκόλλων, περιλαμβανομένου του SSL 3.0

Επειδή ένας επιτιθέμενος μπορεί να προκαλέσει αποτυχίες σύνδεσης, μπορεί έτσι να ενεργοποιήσει τη χρήση του SSL 3.0 και μετά να την εκμεταλλευτεί» σημειώνεται σε σχετικό blog post.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΒΒC, η Microsoft συστήνει απενεργοποίηση του SSL 3.0 στα Windows για servers και PC, η Mozilla σχεδιάζει απενεργοποίησή του στην επόμενη έκδοση του Firefox και η Google σκοπεύει να σταματήσει την υποστήριξη για το λογισμικό.

Πρακτικά μιλώντας για τον μέσο χρήστη, συστήνεται η χρήση των νεότερων εκδόσεων των browsers.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Η ζωή δίπλα σε λεωφόρους αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στις γυναίκες όσο και το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο κίνδυνος ήταν κατά 38% υψηλότερος σε όσες ζούσαν σε απόσταση έως 50 μέτρα από μεγάλες οδικές αρτηρίες απ’ ό,τι σε όσες ζούσαν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από τις λεωφόρους.

Στην πραγματικότητα, για κάθε 100 μέτρα που μίκρυνε η απόσταση των σπιτιών τους από τις λεωφόρους, οι πιθανότητες αιφνιδίου καρδιακού θανάτου αυξανόταν κατά 6%, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζέιμι Χαρτ, εισηγητής Επιδημιολογίας στην Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Και συνέχισε: «Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ζωή δίπλα σε μεγάλους δρόμους είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας κινδύνου για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο με το κάπνισμα, την παχυσαρκία και τις κακές διατροφικές συνήθειες».

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Circulation», τα ευρήματά τους προέκυψαν από την ανάλυση στοιχείων από περισσότερες από 107.000 εθελόντριες μέσης ηλικίας 60 ετών, τις οποίες παρακολουθούσαν επί 16 χρόνια, από το 1986 έως το 2012.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 523 από αυτές είχαν πεθάνει αιφνιδίως από καρδιά.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι η συσχέτιση που παρατήρησαν οφείλεται στην αυξημένη έκθεση στους ατμοσφαιρικούς ρύπους από την γειτνίαση με λεωφόρους, η οποία ίσως επηρεάζει δείκτες της καρδιαγγειακής υγείας όπως η αρτηριακή πίεση.

Όντως, μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς» (JAHA), έδειξε πως οι γυναίκες που ζουν δίπλα σε μεγάλους δρόμους έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση.

Πηγή: tanea.gr
Ο πόνος είναι μία σαφής ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά – θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το «καμπανάκι» του οργανισμού μας. Πολλές φορές, όμως, αδιαφορούμε για τα σήματα που μας στέλνει το σώμα μας, με ολέθρια, για την υγεία μας, αποτελέσματα.
Σε αυτό το άρθρο του directnews.gr, θα μάθετε ποιους πόνους ΔΕΝ πρέπει να αγνοούμε!
Πόνος στο στήθος
Ο συγκεκριμένος πόνος αποτελεί, ίσως, τον νούμερο ένα πόνο που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε.
Ο πόνος στο στήθος και πολύ περισσότερο, ο ξαφνικός πόνος στο στήθος που ποτέ ως τώρα δεν μας είχε απασχολήσει, θα πρέπει να αναφερθεί σε γιατρό και να διερευνηθεί άμεσα, καθώς μπορεί να κρύβει καρδιολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχουν 3 ύποπτα σημάδια, τα οποία θα πρέπει να μας ανησυχήσουν: 1) ένας επίμονος, οξύς πόνος στο στήθος που δεν λέει να φύγει, 2) δυσκολία στην αναπνοή και 3) ένας άλλος πόνος στον κορμό του σώματος, ο οποίος μας απασχολεί για πρώτη φορά.
Επίμονος πονοκέφαλος
Αν νιώθετε εδώ και λίγο καιρό ότι το κεφάλι σας πάει να σπάσει χωρίς να υπάρχουν στιγμές ανακούφισης, σίγουρα θα υποθέσετε πως πάσχετε από ημικρανίες.
Αυτό, ωστόσο, είναι το καλό σενάριο, καθώς ο έντονος και επίμονος πόνος στο κεφάλι μπορεί να κρύβει εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο, αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Έντονος πόνος στα πλευρά
Είναι πολύ πιθανό να μην ευθύνεται ο καναπές που προσπαθήσατε να σηκώσετε για τον έντονο πόνο που νιώθετε στα πλευρά σας!
Μια εξήγηση μπορεί να είναι η σκωληκοειδίτιδα, ενώ μία άλλη, η οποία αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες, μπορεί να είναι κάποια κύστη στα γεννητικά όργανα.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητη η άμεση ιατρική επέμβαση, καθώς, τόσο η σκωληκοειδίτιδα όσο και η κύστη, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή ροή του αίματος.
Πονόδοντος από μολυσμένο δόντι
Ο έντονος πονόδοντος που μπορεί να νιώθετε εδώ και καιρό, ίσως δεν περάσει με τα παραδοσιακά «γιατροσόφια», τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν πλύσεις στόματος με αλατόνερο ή… ουζοποσία!
Καλό θα είναι να ζητήστε τη γνώμη ενός οδοντιάτρου, καθώς μπορεί το δόντι σας να έχει μολυνθεί, προκαλώντας ζημιά και στα νεύρα – ζημιά η οποία μπορεί να «χτυπήσει» όλο το στόμα και όχι μόνο.
Έντονο φούσκωμα, αέρια, απώλεια όρεξης
Μπορεί τα συμπτώματα αυτά να μην σας φαίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά, όμως οι ειδικοί αναφέρουν πως αν απασχολούν έντονα τον οργανισμό σας – ειδικά τον τελευταίο καιρό – θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό, καθώς μπορεί να υποκρύπτουν καρκίνο των ωοθηκών.
Εάν, μάλιστα, διαπιστώσετε πως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ακόμη και μετά από 3 συνεχόμενες εβδομάδες, τότε καλύτερα να μην το αμελήσετε καθόλου.
Επίμονος πόνος στη μέση
Μπορεί να αποδίδετε τον έντονο πόνο της μέσης σας σε πάρα πολλά πράγματα, αλλά αν διαπιστώσετε πως ο πόνος αυτός επιμένει και δεν περνά ούτε με αντιφλεγμονώδη, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
Είναι πιθανό ένας από τους δίσκους σας να έχει μετακινηθεί ελαφρά ή να προκαλεί μεγαλύτερη πίεση από την κανονική στο νωτιαίο νεύρο – κατάσταση που αν δεν ανακαλυφθεί έγκαιρα, μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο μέλλον.
Πόνος και πρήξιμο στα πόδια
Αν νιώθετε έντονο πόνο και παρατηρείτε πρήξιμο στα πόδια σας, αφήστε κατά μέρος το μασάζ και τις «κομπογιαννίτικες» ασκήσεις που σας έχουν πει πως θα σας βοηθήσουν.
Είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από θρόμβωση – κάτι που μπορεί να διαπιστώσει μόνο ένας ειδικός με αξονική τομογραφία. Αν όντως πάσχετε από κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβετε φαρμακευτική αγωγή και να παρακολουθείστε συχνά από γιατρό.
aftodioikisi.gr
Όσο κι αν σας ακούγεται εξωφρενικό τα τραπεζομάντιλα που στρώνονται στα εστιατόρια κρύβουν μεγάλους κινδύνους.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία έδειξε ότι πάνω από 10.000 βακτήρια «κατοικούν» πάνω σε αυτά και μάλιστα πολλά από αυτά προκαλούν θανατηφόρες ασθένειες για τον άνθρωπο.

Ο έλεγχος που έγινε για την έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 133 τραπεζομάντιλα από εστιατόρια, και το 56% αυτών βρέθηκε μολυσμένο. Ανάμεσα στα βακτήριο που εντοπίστηκαν ήταν ο πνευμονόκοκκος, η λιστέρια, διάφορα εντεροβακτήρια, και το βακτηριο Ε. Coli.

Για αυτό το λόγο οι επιστήμονες συνιστούν στους καταστηματάρχες να χρησιμοποιούν τραπεζομάντιλα «μίας χρήσης», κάτι όμως που δεν εφαρμόζεται από όλους.

http://www.4news.gr 
Πράσινοι βάφονται οι εμβληματικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου, στα πλαίσια του προγράμματος Solarbox. Οι θάλαμοι μεταμορφώνονται ουσιαστικά σε σταθμούς φόρτισης κινητών τηλεφώνων με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, καθώς θα είναι εξοπλισμένοι με ηλιακά πάνελ 86 εκατοστών!
Αν και πολλοί ανησυχούν για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας στο μονίμως μουντό και βροχερό Λονδίνου, η Κίρστι Κένεϊ, μία από τους εφευρέτες του Sorlarbox, εξηγεί: "Χρειαζόμαστε το φως του ήλιου μόνο τρεις ώρες την ημέρα, για να λειτουργεί το σύστημα όλο το χρόνο. Και ο λόγος που χρειαζόμαστε τόσο λίγο φως του ήλιου, είναι μια ενσωματωμένη μπαταρία. Έτσι, μέσα από τους καλοκαιρινούς μήνες ή για τις ηλιόλουστες μέρες, η μπαταρία αποθηκεύει όλη την περίσσεια ενέργεια, η οποία θα χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο".

Κάθε θάλαμος της Sorlarbox θα μπορεί να φορτίσει έως και 100 τηλέφωνα την ημέρα, προσφέροντας 20 τοις εκατό αύξηση της μπαταρίας σε 10 λεπτά.
news.gr
To Thestival.gr, σε συνεργασία με το θέατρο Αριστοτέλειον, σας προσφέρει τρεις διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Caveman, με τον Γιώργο Παρτσαλάκη. Οι προσκλήσεις αφορούν την παράσταση της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, στις 21.15.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό στείλτε email στο thestival.ads@gmail.com, γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνό σας και τη λέξη "Caveman". Θα γίνουν δεκτά τα email που θα αποσταλούν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Η κλήρωση των προσκλήσεων θα γίνει άμεσα και οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Η παράσταση

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης παίρνει τη σκυτάλη του Caveman κι έρχεται 17,18 και 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Aριστοτέλειον να σας συστήσει τη δική του εκδοχή. Ο μοναδικός σύγχρονος «άνθρωπος των σπηλαίων», το δημιούργημα του Rob Becker, έχει δημιουργήσει απανταχού φανατικούς θαυμαστές. Πριν μερικά χρόνια υπολογίζονταν στα 10.000.000. Σήμερα δεν μπορούν να υπολογιστούν, αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και η Cavemanomania έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ένας από τους πιο έμπειρους κωμικούς μας, είναι η εγγύηση για την επιτυχία και για τη νέα θεατρική περίοδο. Ο Caveman εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά ως την μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway, μια πρωτιά που την κατέκτησε και στη Αθήνα αλλά και σε κάθε πόλη που παίζεται. Τελικά, έχει αποδειχθεί ότι ο μοναδικός αντίπαλος του Caveman είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη και 3η Σκηνοθεσία : Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά – κοστούμια : Ειρήνη Παγώνη
Μουσική: Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Στο ρόλο του Caveman ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

http://www.thestival.gr

O Λίαμ Νίσον επιστρέφει στον ρόλο του πρώην μυστικού πράκτορα, Μπράιν Μιλς, η προσπάθεια του οποίου για επανένωση με την πρώην σύζυγό του διεκόπη βίαια, μετά τη στυγερή δολοφονία της​​.

Γεμάτος οργή, και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBIκαι της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει σημασία πια γι’ αυτόν - την κόρη του.
Πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου
news.gr
Οι ανησυχίες για το θανατηφόρο ιό Έμπολα εντείνονται μέρα με τη μέρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς τα καταγεγραμμένα κρούσματα πληθαίνουν με ταχύτατο ρυθμό και μάλιστα αρχίζουν να καταφθάνουν σε Ευρώπη και Αμερική.

Πώς μεταφέρεται ο ιός και πόσο εύκολο είναι να κολλήσει κάποιος; Δείτε τις απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα που αφορούν στη μετάδοση του Έμπολα.

1. Πώς εξαπλώνεται;

Ο Έμπολα μεταδίδεται από έναν ασθενή σε ένα υγιές άτομο με τα σωματικά υγρά, καθώς μερικά από τα βασικότερα συμπτώματα της λοίμωξης είναι ο συχνός εμετός, η αιμορραγία και η διάρροια. Εάν ο ασθενής βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ο ιός είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί με το αίμα, τα κόπρανα και τον εμετός ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες. Η επαφή με το δέρμα δεν είναι επικίνδυνη, ο ιός όμως μπορεί να μεταδοθεί εάν υπάρχουν στην επιδερμίδα μικροσκοπικές πληγές ή αν υπάρξει επακόλουθη επαφή με το στόμα, τα μάτια ή τη μύτη.

2. Μεταδίδεται με τον ιδρώτα;

Ο ιδρώτας δεν περιέχει σημαντική ποσότητα DNA του ιού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν έχει απομονωθεί ποτέ ο ιός σε ενεργή μορφή από δείγμα ιδρώτα.

3. Μεταδίδεται με το σάλιο;

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το σάλιο και τα δάκρυα των ασθενών σε προχωρημένο στάδιο της λοίμωξης μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα, όμως οι σχετικές μελέτες δεν έχουν καταλήξει σε πάγια συμπεράσματα. Ο ιός έχει επίσης ανιχνευθεί στο μητρικό γάλα.

4. Μεταδίδεται από τις κοινόχρηστες τουαλέτες;

Ναι. Ο ιός είναι μεταδοτικός μέσω των κοπράνων και των ούρων. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος εντός των νοσοκομείων που νοσηλεύονται τα βαριά περιστατικά.

5. Μεταδίδεται με το σεξ;

Ναι. Ο ιός μπορεί να εντοπιστεί στο σπέρμα των ασθενών που έχουν αναρρώσει έως και 90 ημέρες μετά.

6. Μεταδίδεται από τα πόμολα και άλλες κοινόχρηστες επιφάνειες;

Ναι, εάν η εν λόγω επιφάνεια έχει μολυνθεί από το αίμα, τον εμετό ή τα κόπρανα του ασθενούς και το άτομο που θα αγγίξει την επιφάνεια έχει κάποια επιδερμική πληγή ή αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του. Εάν έχει προηγουμένως πλύνει τα χέρια του, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Εν ολίγοις, για να προσβληθεί κάποιος από τον Έμπολα πρέπει ο ιός να μεταφερθεί από τα σωματικά υγρά του ασθενούς στον οργανισμό του υγιούς ατόμου.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Guardian, ο ιός δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και καταστρέφεται με σχετική ευκολία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τις υψηλές θερμοκρασίες, το νερό και το σαπούνι ή το τζελ αλκοόλης. Ο ιός επιβιώνει λίγες μόλις ημέρες στα σωματικά υγρά του ασθενούς, εάν επικρατούν κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!