Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Κοιτάζοντας τη Βέρνη από ψηλά, και αφού έχεις περιπλανηθεί επί ώρες στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, αναρωτιέσαι γιατί η πρωτεύουσα της Ελβετίας δεν είναι τόσο δημοφιλής. Γιατί αφήνει τη Γενεύη, τη Ζυρίχη και τη Βασιλεία να της κλέβουν τη δόξα. Ίσως τελικά να είναι το κρυφό διαμάντι της χώρας, το οποίο θα φωλιάσει μέσα σου σαν κρυμμένο μυστικό.
Η Βέρνη έχει 130.000 κατοίκους περίπου και είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Aare, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα και με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις . Στην πόλη κυριαρχεί το πράσινο σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που το τσιμέντο έχει κατακτήσει το φυσικό περιβάλλον. Ιδρύθηκε το 1191 από το Δούκα Berthold Vτων Zahringen και πήρε το όνομα της σύμφωνα με την παράδοση, από μια αρκούδα... που σκότωσε στην περιοχή.
Το ιστορικό της κέντρο, πανίσχυρη δύναμη από τους μεσαιωνικούς χρόνους, έχει ανακηρυχτεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO.
Στη Βέρνη δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Münster, ένα αριστούργημα γοτθικού ρυθμού και συγχρόνως ο ψηλότερος ναός της χώρας. Στην πλατεία των μουσείων μπορεί να θαυμάσει κανείς το ιστορικό μουσείο το οποίο μοιάζει με κάστρο και φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή από την Λίθινη Εποχή μέχρι σήμερα, το Μουσείο των Άλπειων και την αίθουσα τεχνών Kunsthalle.
Στο κέντρο της Βέρνης δεσπόζει ο πύργος του ρολογιού, με ένα περίτεχνο αστρονομικό ρολόι του 13ου αιώνα, που σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Ελβετικής πρωτεύουσας. To σπίτι που έζησε ο Albert Einstein, το κοινοβούλιο, τα μεγάλα πάρκα με την εκπληκτική πανοραμική θέα, τα μεσαιωνικά κτίρια που συνυπάρχουν με τα νεότερα και τα σιντριβάνια από τον 16ο αιώνα, δείγμα του πλούτου που υπήρχε από τα παλιά χρόνια στην Βέρνη, σίγουρα θα ανταμείψουν τον επισκέπτη.
Γέφυρες, ποτάμια, παραδοσιακά οικοδομήματα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, κάνουν αυτή την μικρή πόλη πολύ γραφική και χαριτωμένη, θυμίζοντας μάλλον κωμόπολη παρά πρωτεύουσα.
echoes.gr
Μία φράση πασίγνωστη σε όλους μας είναι αυτή που κρύβει μέσα της την νοοτροπία ενός λαού που πέρασε στην ιστορία ως παράδειγμα έντιμης και λιτής ζωής. «ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς …» έλεγε η Σπαρτιάτισσα μητέρα στον γιο της, αποχαιρετώντας τον πριν φύγει για να πολεμήσει.
Η Αρχαία Σπάρτη, πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα, έχει μείνει γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη στρατιωτική δύναμή της, την πειθαρχία της και τον ηρωισμό της. Η φήμη της μεγάλη, η ιστορία της πλούσια και η καταστροφή της δυστυχώς,  χαρακτηρίστηκε από απίστευτη βαρβαρότητα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλοί θησαυροί της Αρχαίας Ελλάδας  λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν από διάφορους  ξένους «επισκέπτες»  που ήρθαν στη χώρα μας,  ιδιαίτερα κατά την περίοδο της  τουρκοκρατίας. Από όλους αυτούς όμως  κάποιος ξεχώρισε για την απληστία και για τις καταστροφές που προκάλεσε με βάναυσο μάλιστα τρόπο.
Το όνομά του αββάς Michel Fourmont, ο άνθρωπος που κυριολεκτικά εκθεμελίωσε την Αρχαία Σπάρτη. Απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE", ο Γάλλος αρχαιοκάπηλος επιδόθηκε στο καταστρεπτικό του έργο με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Για να γίνει περισσότερο αγαπητός στον βασιλιά του και να εξασφαλίσει την εύνοιά του, κυριολεκτικά ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά του.
Με ένα συνεργείο 60 ατόμων, επί 53 συνεχείς ημέρες σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο Μυστρά, τη Σπάρτη και τις Αμύκλες. Ανακάλυψε περίπου 1.500 επιγραφές στην Ελλάδα, τις οποίες αφού πρώτα αντέγραψε μετά τις άφησε έκθετες ή τις κατέστρεψε. Διάφορα άλλα μικροτεχνήματα και ανάγλυφα τα φόρτωσε σε πλοία και τα έστειλε στη Γαλλία.
Για να αντιληφθεί κανείς την απίστευτη μανία του, αρκεί να διαβάσει αποσπάσματα από επιστολές που έστειλε σε φίλο του ή αποσπάσματα από το ημερολόγιο που κρατούσε.
«…επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης.  Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω... Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στον κόμη Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω! Τα ισοπέδωσα όλα, τα εκθεμελίωσα όλα… από τη μεγάλη αυτή πολιτεία δεν απέμεινε πλέον λίθος επί λίθου».
«Εισέδυσα στη Μάνη. Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή.  Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;».
Και ο παραλογισμός του συνεχίζεται… «…Εκτόνωσα το θυμό μου στην κυριότερη πόλη της περιοχής, την αρχαία Σπάρτη. Το βλέμμα μου έπεσε επάνω στα κτίσματα που κατά την γνώμη μου έκρυβαν θησαυρούς για τα Γράμματα.  Ήσαν κίονες, ανάβαθρα, ενεπίγραφες μετώπες. Ν’ αφήσω όλα αυτά σε άλλους (γιατί δεν είμαι εδώ ο μοναδικός ερευνητής), θα ήταν έλλειψη καλού γούστου, θα ήταν αδιαφορία για την τιμή του έθνους μου, θα σήμαινε πως είμαι ανάξιος να αντιληφθώ τις προθέσεις του βασιλιά μου και να εκπληρώσω τις διαταγές μου. Εσκόρπισα στον άνεμο την τέφρα του Αγησιλάου, εισήλθα στον τάφο του Λυσάνδρου και ανεκάλυψα τον τάφο του Ορέστου».
Τα κατορθώματα του Michel Fourmont έγιναν γνωστά στο Παρίσι και οι προϊστάμενοί του έσπευσαν οργισμένοι να τον ανακαλέσουν τον Απρίλιο του 1730. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του δέχτηκε δριμύτατες επιθέσεις από τους πνευματικούς κύκλους για το καταστροφικό του έργο και οι κριτικοί της χώρας του τον τιμώρησαν με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς τα πρωτότυπα, η γνησιότητα του επιγραφικού καταγραφικού έργου του, αμφισβητήθηκε εκ θεμελίων.
echoes.gr
Για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν τη μουσική τους οδηγώντας μοτοσυκλέτα, αλλά δυσκολεύονται με τα ακουστικά στο κράνος και ίσως και με τα καλώδια, έχουμε καλά νέα. Σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν το πάθος τους μέσω του Headway.

Πρόκειται για μια συσκευή που προσαρμόζεται στο εξωτερικό του κράνους με μια σταθερή βάση και έναν μαγνήτη. Η συσκευή επενεργεί στο κράνος, μετατρέποντάς το σε... ηχείο. Ένα ηχείο που μπορεί να φορεθεί και να αναπαράγει τη μουσική του αγαπημένου σας ηχο-gadget μέσω μιας ειδικής εφαρμογής (app).

Το Headway είναι τώρα έτοιμο να βγει στην αγορά από την ομώνυμη εταιρεία. Λειτουργεί εκμεταλλευόμενο το φαινόμενο της μεταγωγής δονήσεων και χρησιμοποιεί το κέλυφος του κράνους ως ηχείο. Με βάση την ίδια αρχή λειτουργεί και το BoomBox V3 της wowzer, μια συσκευή που μετατρέπει σχεδόν τα πάντα σε ηχείο.

Η Sophie Willborn, ιδρύτρια και CEO της Headway, ισχυρίζεται πως «το σύστημά μας μετατρέπει όλο το κράνος σε ένα ακουστικά δονούμενο σώμα με εξαιρετική ποιότητα ήχου». Όπως εξηγεί, το Headway γεννήθηκε από τη «συνεύρεση» της λατρείας της για τις μοτοσυκλέτες και τη μουσική.

Παλεύοντας με καλώδια και ακουστικά που δεν εφάρμοζαν ή ξεκούμπωναν διαρκώς, αποφάσισε να βρει μια καλύτερη λύση. Μια από τις ιδέες που δοκίμασε ήταν η εφαρμογή της ιδιότητας της επιφανειακής μεταγωγής η οποία αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματική.

«Συγκλονίστηκα από την ποιότητα του ήχου φορώντας το κράνος», λέει. Δουλεύοντας υπό την αιγίδα της Berlin Startup Academy, ενός οργανισμού που υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η Willborn κατασκεύασε πολλά πρωτότυπα και τον Σεπτέμβριου του 2013 άρχισε να τα δοκιμάζει.

Δημιούργησε μόνη της τις προδιαγραφές για τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα της συσκευής και έπειτα, σαν λογικό βήμα της εξελικτικής εργασίας, κατέληξε στις αρχές του 2014 σε μια ασύρματη έκδοση.

Η τελική μορφή αποτελείται από μια συσκευή που κατασκευάζεται μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία επικοινωνεί ασύρματα με το smartphone του χρήστη μέσω Bluetooth. Τώρα η Willborn και η ομάδα της συγκεντρώνουν μέσω Ίντερνετ τα απαραίτητα κεφάλαια.

Crowdsourcing ή πληθοπορισμός ονομάζεται αυτός ο τρόπος εύρεσης επενδυτών και κεφαλαίων, ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή του Headway τον ερχόμενο Απρίλιο. Η εξέλιξη του τεχνολογικού σκέλους έγινε με χρήση ενός «επιχειρηματικού άγγελου» ή άτυπου επενδυτή.

Στη διάρκειά της εξελικτικής διαδικασίας αντιμετωπίστηκε ένας σωρός τεχνικών προκλήσεων: να βρεθούν τα καταλληλότερα υλικά κατασκευής, να προσδιοριστεί η αυτονομία της μπαταρίας, να καθοριστεί η προσαρμογή της συσκευής στο κράνος και οι δυνατότητες της εφαρμογής (app). Στη διαδικασία αυτή άλλαξε και το όνομα από Rockatoo σε Headway.

Έχοντας ξεπεράσει πλέον όλα αυτά τα προβλήματα και πριν ακόμη μπει στην παραγωγή, το Headway έχει βραβευτεί πολλάκις, ανάμεσά τους με το πρώτο βραβείο Idea Camp στο Betahaus Festival Hardware Pitch, μια συνάντηση χαρντγουεράδων στον Βερολίνο με παγκόσμια απήχηση.

Όταν ζητά κανείς από την Willborn να συγκρίνει το Headway με τα συμβατικά ακουστικά, απαντά με πάθος: «το Headway είναι σαν ένα πολυδιάστατο σύστημα ηχείων. Δονείται ολόκληρο στη συχνότητα των ήχων, οπότε η μουσική σε κυκλώνει από παντού. Το καλύτερο δε είναι τα μπάσα. Όταν η μουσική έχει δυνατά μπάσα, αισθάνεσαι όλο το κράνος να πάλλεται!»

Σημαντικό είναι ότι χωρίς τη χρήση ακουστικών για την ακρόαση μουσικής, δεν μειώνεται η πρόσληψη ήχων από το εξωτερικό περιβάλλον, επιτρέποντας στον μοτοσυκλετιστή να αντιλαμβάνεται καλύτερα τί συμβαίνει γύρω του.

Εφόσον η διαδικασία πληθοπορισμού επιτύχει, το Headway θα βγει στην αγορά κάπου στα μέσα του ’14, με εκτιμώμενη τιμή 270 ευρώ.









Η ιαπωνική φίρμα ανακαλεί 1,9 εκατομμύρια Prius με ημερομηνία παραγωγής από τον Μάρτιο του 2009 έως σήμερα, επικαλούμενη ενδεχόμενο πρόβλημα στο λογισμικό ελέγχου του υβριδικού συνόλου.

Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά την τρίτη γενιά του υβριδικού μοντέλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τεχνικών της Toyota, το πρόβλημα εντοπίζεται στo λογισμικό της μονάδας διαχείρισης του υβριδικού συνόλου στην οποία υπό συνθήκες, όπως, για παράδειγμα, απότομη επιτάχυνση, μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση που ίσως να οδηγήσει το υβριδικό σύνολο σε "λειτουργία ασφαλείας", έως τη διακοπή της λειτουργίας και την ακινησία του αυτοκινήτου.

Πάντως η Toyota τονίζει ότι, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ατυχημάτων τα οποία να συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σε ότι αφορά τα προς ανάκληση Prius 3ης γενιάς, ο κύριος όγκος αφορά την ιαπωνική αγορά με 997.00 αυτοκίνητα, άλλα 713.000 τις ΗΠΑ και μόλις 130.000 αυτοκίνητα την Ευρώπη.

news.gr
Δεν άντεξε τις θερμοκρασίες των 180 βαθμών Κελσίου κάτω από το μηδέν που επικρατούν κατά τη σεληνιακή νύχτα το Yutu, το πρώτο ρομποτικό, μη επανδρωμένο όχημα της Κίνας που βρισκόταν σε αποστολή στη Σελήνη.
Έτσι, νόμιζαν όλοι μετά την ανακοίνωση για το θάνατο του ρομπότ Yutu (“Κουνέλι από Νεφρίτη” στα κινέζικα) που έκανε την Τρίτη (11/2) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.
«Το πρώτο σεληνιακό ρομπότ της Κίνας, το Yutu, δεν επανήλθε σε πλήρη λειτουργία τη Δευτέρα όπως ήταν αναμενόμενο. Χρήστες του Διαδικτύου θρηνούν για το χαμό του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα» ανακοίνωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ECNS.]
Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Yutu επέστρεψε από το “βασίλειο των νεκρών” και λειτουργεί παρότι αντιμετωπίζει σοβαρά μηχανικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει -καθώς οι Κινέζ0ι αποδείχθηκαν πολύ μυστικοπαθείς στην ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με την πρώτη διαστημική αποστολή τους στη Σελήνη- η βλάβη δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από την εισχώρηση σεληνιακής σκόνης στα συστήματα του ρομπότ.
Κι αυτό διότι, η σκόνη στη Σελήνη αποτελείται από αιχμηρούς κόκκους που σχηματίστηκαν στην πορεία δισεκατομμυρίων ετών λόγω της πρόσκρουσης μετεωριτών και των συνεχών κύκλων συστολής-διαστολής από την αυξομείωση της θερμοκρασίας στο δορυφόρο της Γης.
Σημειώνεται ότι σεληνιακή σκόνη φορτισμένη με στατικό ηλεκτρισμό λόγω του βομβαρδισμού ηλιακών σωματιδίων είχε εισχωρήσει στις στολές των αστροναυτών των αποστολών Apollo, προκαλώντας επίσης υπερθέρμανση στο όχημά τους.
Η αποστολή
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, η σεληνάκατος Chang'e-3 που μετέφερε το ρομπότ Yutu πραγματοποίησε την ελεγχόμενη προσεδάφιση στη Σελήνη εδώ και 37 χρόνια.
Ελεγχόμενη ή “μαλακή” χαρακτηρίζεται η προσελήνωση όταν το σκάφος χρησιμοποιεί προωθητήρες για να ρυθμίζει την ταχύτητα και τον προσανατολισμό του κατά την κάθοδο.
Το 1976, είχε προσσεληνωθεί με αυτό τον τρόπο η σοβιετική αποστολή Luna 24, η οποία έφερε πίσω στη Γη δείγματα του σεληνιακού εδάφους.
Βλάβες
Στα τέλη Ιανουαρίου, το εξάτροχο ρομπότ παρουσίασε «μηχανικό πρόβλημα» ενώ ετοιμαζόταν να τεθεί σε κατάσταση αναμονής για τη σεληνιακή νύχτα, η οποία διαρκεί δύο εβδομάδες και ρίχνει τη θερμοκρασία από τους 90 βαθμούς Κελσίου σε λιγότερο από -180 βαθμούς.
Ερασιτέχνες αναλυτές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η σεληνιακή σκόνη εμπόδισε την “κεντρική αντέννα” του ρομπότ να “διπλώσει” και να καλύψει ορισμένα όργανα με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν εκτεθειμένα στο ψύχος και να καταστραφούν.
Επίσης, τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν μπόρεσαν να παράξουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της νύχτας για να θερμάνουν το ρομπότ.
Το Yutu έχει λειτουργήσει για μόνο για έξι εβδομάδες σε μια αποστολή που ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει τρεις μήνες.
Ανεξαρτήτως εάν θα συνεχίσει την αποστολή του σε λειτουργία παραμένει το Chang'e-3, η σεληνάκατος που μετέφερε το ρομπότ, η οποία είναι σχεδιασμένη να πραγματοποιεί αστρονομικές παρατηρήσεις της Γης και άλλων σωμάτων για συνολικά έξι μήνες.
Η Κίνα φιλοδοξεί -παρά την ατυχή πορεία του Yutu- να κατασκευάσει έναν επανδρωμένο διαστημικό σταθμό στο έδαφος της Σελήνης.

Με 86 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 12 αποχές «πέρασε» από τη βελγική βουλή ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά, χωρίς όριο ηλικίας, που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. 
 
Όταν υπογραφεί από τον βασιλιά Φίλιππο, όπως αναμένεται, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρει κάθε περιορισμό ηλικίας όσον αφορά στη συγκεκριμένη πρακτική.

Σημειώνεται ότι η ευθανασία για τους ενήλικες είναι νόμιμη στο Βέλγιο από το 2002, όμως ελάχιστοι ασθενείς καταφεύγουν σ' αυτήν. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι ασθενείς που θα επιλέξουν την ευθανασία πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να έχουν διατυπώσει σαφώς, εκουσίως και επανειλημμένως το αίτημα να πεθάνουν.

http://www.newsbomb.gr 

Ήταν τρεις ξανθιές που ήθελαν να γίνουν αστυνομικίνες. Πάνε λοιπόν στην επιτροπή και ο εξεταστής λέει στην πρώτη:

- Αυτή είναι η φωτογραφία ενός υπόπτου. Πώς θα τον αναγνωρίσεις αν τον συναντήσεις στο δρόμο;

- Από το ότι έχει ένα μάτι, λέει η ξανθιά.

Τρελαίνεται ο εξεταστής και πριν την απορρίψει, της εξηγεί πως δεν έχει ένα μάτι, απλώς η φωτογραφία του υπόπτου έχει τραβηχτεί προφίλ.

Έρχεται η σειρά της δεύτερης ξανθιάς και ο εξεταστής την ρωτάει ακριβώς το ίδιο πράγμα, για να πάρει την απάντηση:

'Μπορώ να τον αναγνωρίσω από το ότι έχει ένα αυτί' και μη πιστεύοντας και στα δικά του αυτιά ο εξεταστής, την απορρίπτει και αυτή, λέγοντάς της ότι η φωτογραφία είναι προφίλ.

Μπαίνοντας και η τρίτη ξανθιά, εκνευρισμένος ο εξεταστής της λέει δείχνοντάς της τη φωτογραφία:

- Αυτός είναι ένας ύποπτος. Πώς θα τον αναγνωρίσεις αν τον συναντήσεις στο δρόμο; Και πρόσεξε να σκεφτείς καλά πριν απαντήσεις.

- Αυτό είναι πανεύκολο, λέει η ξανθιά και συνεχίζει. Ο ύποπτος φοράει σίγουρα φακούς επαφής!.

Ξαφνιασμένος ο εξεταστής και μη μπορώντας να καταλάβει από που προέκυψε αυτό το στοιχείο, τρέχει στα αρχεία για να δει αν η κοπέλα έχει δίκιο. Πράγματι! Ο ύποπτος φορούσε φακούς επαφής!

- Μα καλά, πώς το κατάλαβες; ρωτάει την ξανθιά.

-Είναι πολύ απλό, απαντά εκείνη. Με ένα αυτί και ένα μάτι δε μπορεί να φοράει γυαλιά!!!

http://www.pinnokio.gr 
Το σπίτι σου μυρίζει σαν καφενείο; Ναι είναι σημαντικό πρόβλημα..σου λείπει ένα μπεγλέρι για να ταιριάζεις στο σκηνικό ! Απαπαπα…
 
Πως θα εξουδετερώσεις την άσχημη μυρωδιά τσιγάρου από το σπίτι

Αέρισε όλο το σπίτι

Με το καθημερινό κάπνισμα, είναι φυσιολογικό ο αέρας να έχει διαρκώς σωματίδια καπνού. Αυτά μεταφέρονται σε όλο το σπίτι και να επικάθονται παντού. Έτσι μια αρχική κίνηση είναι να αερίζουμε κάθε μέρα καλά το σπίτι μας για να περιορίσουμε ελαφρώς τη μυρωδιά.

Πλύνε όλα τα υφάσματα

Τα σωματίδια δεν αιωρούνται απλά στον αέρα, αλλά επικάθονται και σε ό,τι ύφασμα βρουν. Κουρτίνες, ρούχα, χαλιά, πετσέτες κτλ. Θα πρέπει να πλυθούν σχολαστικά όλα! Δε φαντάζεστε τι βρώμα θα βγει από αυτά!

Καθάρισε όλες τις επιφάνειες στο σπίτι

Πέρα από τα υφάσματα, τα σωματίδια καπνού επικάθονται γενικώς σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού. Έτσι πρέπει να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε δάπεδο, κουφώματα αλουμινίου, πάγκο κουζίνας, τραπέζι, πόρτες κτλ.

Βάψε το σπίτι

Λύση για έντονα προβλήματα που θα έχει όμως πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Μη σας φαίνεται παράξενο το ότι ο καπνός απορροφάται σε σημαντική ποσότητα από τους τοίχους και το ταβάνι. Δεν είναι τυχαίο που σε σπίτι με καπνίζοντες, οι τοίχοι είναι κιτρινωποί!

Με λίγη προσοχή κάθε μέρα η μυρωδιά θα μειωθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Η καλύτερη λύση;
Κόψτο το ρημάδι !
 
 
 
Ακολουθώντας τέσσερις απλές αλλά εξαιρετικά χρήσιμες οδηγίες, μπορείτε μόνοι σας να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας ή ακόμα και να τον βοηθήσετε να «τρέχει» πιο γρήγορα και να μην σας «κολλάει».

Αφαιρέστε το spyware 

Αφαιρέστε το spyware, το οποίο συλλέγει προσωπικά στοιχεία χωρίς να σας ενημερώνει και χωρίς να ζητάει άδεια, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες. Επίσης, το spyware μπορεί να εμποδίσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Για αυτό κάντε μία έρευνα στο internet, βρείτε και κατεβάστε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τη προστασία του υπολογιστή σας από ιούς. Κατά προτίμηση βρείτε κάποιο που να περιλαμβάνει αυτόματες ενημερώσεις για να διατηρείτε το σύστημά σας προστατευμένο από απειλές.

Ελευθερώστε χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Το εργαλείο «Εκκαθάριση Δίσκου» θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στο σκληρό σας δίσκο για να βελτιώσει τις επιδόσεις και την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, εντοπίζει διάφορα αρχεία που θα μπορούσατε να διαγράψετε και στη συνέχεια σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε να τα διαγράψετε όλα ή μερικά από αυτά που εντόπισε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα την «Εκκαθάριση Δίσκου» για να αφαιρέστε τα προσωρινά αρχεία Internet, να καταργήσετε προσωρινά αρχεία των Windows (π.χ. αναφορές σφαλμάτων), να διαγράψετε προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πια κλπ.

Πώς να το κάνετε: δεξί «κλικ» στο σκληρό- ιδιότητες- Εκκαθάριση Σκληρού.

Ανασυγκρότηση δίσκου για μεγαλύτερη ταχύτητα

Όταν αρχεία ενός προγράμματος στον υπολογιστή σας είναι κατακερματισμένα (αρχεία του προγράμματος μπορεί να είναι χωρισμένα σε πολλές θέσεις του σκληρού δίσκου), η απόδοση των προγραμμάτων του υπολογιστή σας είναι πιο αργή. Το εργαλείο "Ανασυγκρότηση Δίσκων" αναδιοργανώνει τα αρχεία του σκληρού δίσκου, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή του, αφού κάνει λιγότερη ώρα να τα βρει, καθώς όλα είναι πλέον διευθετημένα! Κάντε το σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να είναι πιο γρήγορος ο υπολογιστής σας.

Πώς να το κάνετε: Έναρξη- Προγράμματα- Βοηθήματα-Εργαλεία Συστήματος-Ανασυγκρότηση Δίσκου 

Εντοπισμός και έλεγχος σφαλμάτων στο σκληρό δίσκο

Εκτός από τις άλλες δύο λειτουργίες που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει και η λειτουργία Έλεγχος Σφαλμάτων, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ακεραιότητα των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο. Είναι μία διαδικασία που παίρνει στον υπολογιστή σας λίγη ώρα μέχρι να εντοπίσει τα προβλήματα, αλλά θα τον βοηθήσει στην ομαλή του λειτουργία, σε θέματα αποθήκευσης αρχείων κλπ. Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά, καλό θα ήταν να εκτελείτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μία φορά την εβδομάδα.

Πώς να το κάνετε: Έναρξη-Υπολογιστής-Ιδιότητες-Εργαλεία-Έλεγχος Σφαλμάτων


Δύο ήταν μέχρι τώρα οι επιλογές που έδινε το Facebook στους χρήστες του για να δηλώσουν το φύλο τους: αρσενικό και θηλυκό (male και female). Σύντομα, οι επιλογές αυτές θα είναι πολύ περισσότερες, πενήντα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες!

Το κοινωνικό δίκτυο προσέθεσε μια ειδικά προσαρμοσμένη επιλογή, που περιλαμβάνει «περίπου 50 υποκατηγορίες» που μποροπύν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του για να δηλώσουν το φύλο τους. Δίνεται ακόμα η δυνατότητα τριών επιλογών για την προσφώνηση του χρήστη: «αυτόν», «αυτήν» και «αυτούς».

Αρχικά οι καινοτομίες αυτές του Facebook θα είναι διαθέσιμες μόνο στους χρήστες του στην Αμερική, και μάλιστα, όπως υπολογίζεται, σε 159.000 νέους το μήνα. Αυτοί θα έχουν πρώτοι τη δυνατότητα να αυτο-χαρακτηριστούν ως «ανδρόγυνο», «αμφίφυλο», «τρανσέξουαλ», «διασεξουαλικό» και άλλα.

«Για τους περισσότερους η αλλαγή δε σημαίνει τίποτα, αλλά για κάποιους λίγους έχει πολύ μεγάλη σπουδαιότητα» δήλωσε η μηχανικός του Facebook, Brielle Harrison, που εργάστηκε για την αλλαγή αυτή και που μάλιστα όπως είπε, άλλαξε και τη δική της «κατάσταση» σε «TransWoman» από «γυναίκα».

Μετά την απόσυρση του Flappy Bird από το Google Play και το App Store όπως ήταν φυσικό κυκλοφόρησαν αρκετοί κλώνοι του παιχνιδιού.

Πολλοί λοιπόν είναι αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους χρήστες εξαιτίας της απήχησης που είχε το αρχικό με διάφορους κλώνους που όμως μπορεί να είναι και επιζήμιοι για εσάς.

Πολλές από τις νέες "εφαρμογές" τύπου Flappy Bird μπορεί να είναι malware, σε περίπτωση που θα κατεβάσετε μια κακόβουλη εφαρμογή μπορεί το κινητό σας να έχει πρόβλημα και να κινδυνεύουν τα προσωπικά σας δεδομένο.

Για αυτό προσοχή τι "κατεβάζετε" και από που κατεβάζετε.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΑΓΓΛΙΑ

Μικρή διακοπή στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Premier  αυτό το weekend με την διεξαγωγή των αγώνων για τον 5ο γύρο του FA Cup. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στη φάση των 16 όπου θα προκύψουν οι ομάδες των προημιτελικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δυο σπουδαία παιχνίδια αφού αναμετρώνται οι 4 πρώτοι της Premier. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 19.15μ.μ  στο Etihad του Manchester όπου η City υποδέχεται, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, την Chelsea σε μια ρεβάνς της πρόσφατης ήττας με 0-1 που την έριξε από την κορυφή όπου είχε βρεθεί προσωρινά. Τη σειρά παίρνουν την Κυριακή 18.00 μ.μ Arsenal και Liverpool σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι που δεν χωρούν προγνωστικά. Η ουσία αλλά και η ομορφιά αυτού του θεσμού ,που ανέκαθεν κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές, είναι ότι δυο ομάδες από αυτές που θα μπορούσαν κάλλιστα να φθάσουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου θα βρεθούν από νωρίς εκτός αφήνοντας χώρο σε άλλες όπως η Everton που αντιμετωπίζει τη Swansea ή τη Hull που παίζει με την Brighton να κάνουν όνειρα που οδηγούν στο Wembley.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.15,   MANCITY CHELSEA
                                          ΚΥΡΙΑΚΗ  18.00,   ARSENAL LIVERPOOL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τη νίκη 2-0 της Mainz επί του Hannover96, που έφερε τους γηπεδούχους μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας,  ξεκίνησε η 21η αγωνιστική της Bundesliga. Η πρωταθλήτρια Bayern φιλοξενεί την Freiburg ( Σάββατο 16.30) με τους Recordmeister να επιζητούν ρεβάνς για τους χαμένους βαθμούς του πρώτου γύρου, στη μία από τις δυο συνολικά ισοπαλίες που έχουν μέχρι τώρα σε σύνολο 20 αγώνων. Σημαντικό παιχνίδι για τις προνομιούχες θέσεις στο Leverkusen με την Bayer να υποδέχεται τη Schalke04 ( Σάββατο 19.30). Ο προπονητής των γηπεδούχων Sami Hyypia άφησε εκτός τον σκόρερ του Sidney Sam ( 7 γκολ, 7 ασίστ), ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με τη Schalke04 για τη μεταγραφή του το καλοκαίρι και η συμμετοχή του θεωρήθηκε ρίσκο. Σημαντικό παιχνίδι και για τη Dortmund, που φαίνεται να ξαναβρίσκει τον εαυτό της, το Σάββατο 16.30, στο Signal Iduna Park με φιλοξενούμενη την Eintracht Frankfurt. Πιθανή νίκη πέρα από τους τρεις βαθμούς θα χαρίσει στον Klopp την νίκη Νο 111 σε 190 αγώνες της Bundesliga,και θα ισοφαρίσει  ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Hitzfeld από το 1997 αλλά σε 208 αγώνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30, BAYER LEVERKUSEN SCHALKE 04

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Χρειάστηκε να περάσουν 31 χρόνια για να σημειωθεί και πάλι τριπλή ισοβαθμία την 23η αγωνιστική στην κορυφή της Primera. Ήταν το 1982/1983 όταν Real, Barcelona και Bilbao βρέθηκαν χέρι-χέρι να οδηγούν την κούρσα με τους Βάσκους να είναι αυτοί που τελικά στέφθηκαν πρωταθλητές. Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του φετινού πρωταθλήματος, αφού δεν είναι και πολύ συχνό πλέον το φαινόμενο κάποια ομάδα να μπαίνει σφήνα στους δυο μονομάχους που τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει την ψαλίδα από όλους τους υπόλοιπους. Η 24η αγωνιστική φαινομενικά δεν έχει δυσκολίες για τους πρωτοπόρους. Η Barcelona, που ανέλπιστα επέστρεψε έστω και με διαφορά τερμάτων στην κορυφή, φιλοξενεί στο Camp Nou τη Rayo ( Σάββατο 21.00 ) σε ένα παιχνίδι που προσφέρεται για πολλά γκολ και θέαμα αφού οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και αγωνίζονται ανεξαρτήτως αντιπάλου επιθετικά, κάτι που φέτος το έχουν πληρώσει ακριβά. Η Real που πάτησε κορυφή μετά από πολύ καιρό φιλοξενείται στο Alfonso Perez από τη Getafe ( Κυριακή 18.00) και παρά την απουσία του Ronaldo λογικά θα περάσει χωρίς απώλειες. Η Atletico υποδέχεται το Σάββατο 17.00 την, αδύναμη ειδικά εκτός έδρας, Valladolid και φιλοδοξεί να βάλει τέλος στο μικρό αρνητικό σερί, αφού την τελευταία εβδομάδα γνώρισε 3 συνεχείς  ήττες από Real(2)  και Almeria, χωρίς μάλιστα να σημειώσει γκολ. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουμε το Seviila -Valencia που μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά είναι ανάμεσα σε δυο πολύ επιθετικές και θεαματικές ομάδες, ότι καλύτερο δηλαδή για τον θεατή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 22.00, SEVILLA VALENCIA

ΙΤΑΛΙΑ

Χωρίς το μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται η 24η αγωνιστική για το Campionato. Η πρωτοπόρος Juventus φιλοξενεί την Chievoverona ( Κυριακή 16.00), η δεύτερη Roma τη Sampdoria ( Κυριακή 21.45) και η Napoli φιλοξενείται από την Sassuolo ( Κυριακή 16.00).Το πιο ενδιαφέρον ματς διεξάγεται στο Artemio Franchi ανάμεσα στην γηπεδούχο Fiorentina και την Inter ( Σάββατο 21.45), στην τελευταία ίσως ευκαιρία των νερατζούρι να πλησιάσουν την πρώτη τετράδα. Την αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε η Milan που σημείωσε μια ακόμη αγχωτική νίκη με 1-0 επί της Bologna, χάρη σε γκολ του Balotelli στο 86’.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.45, FIORENTINA- INTER

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΞΑΝΘΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ
17.15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
19.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
15.00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ
17.15 ΑΡΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ
17.15 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ
17.15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ
19.30 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
19.30 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΦΗ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!
Η πρωτοκαθεδρία της Apple στην αγορά tablets υπήρξε αδιαμφισβήτητη εδώ και χρόνια. Όμως φαίνεται πως η κατάσταση σιγά σιγά αλλάζει. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς του IDC, που δημοσιεύει το Business Insider, η Apple εξακολουθεί να κρατά τα ηνία αλλά όχι για πολύ.
Όλο και περισσότερες στρέφονται στην παραγωγή ταμπλετών κερδίζοντας μερίδιο στην αγορά.
Μεγαλύτερη δυναμική από όλες φαίνεται να έχει η Samsung η οποία παρουσίασε το 2013 άνοδο πωλήσεων tablets 85%. Ενώ ήδη έχει αναγγείλει ότι θα κυκλοφορήσουν εντός του 2014 πολλά νέα μοντέλα της στην αγορά.
Το 4ο τρίμηνο του 2013, η Apple κατείχε το 33,8% της αγοράς tablet με δεύτερη τη Samsung με 18,8%.

Πηγή: News.gr

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine για καταγγελίες παράνομου περιεχομένου που εντοπίζεται στο Διαδίκτυο, συνεχίζει να δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που εντοπίζουν οι έλληνες χρήστες κατά την πλοήγηση τους στο Διαδίκτυο. Η Γραμμή λειτουργεί της από τον Απρίλιο του 2003 μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Safer Internet EL SIC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι το επίσημο μέλος του INHOPE (Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου) στην Ελλάδα από τις 18 Οκτωβρίου του 2005.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2013 
Η SafeLine έλαβε συνολικά 3094 καταγγελίες που αφορούσαν παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα στο Διαδίκτυο το 2013. Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, η Γραμμή παρουσιάζει αναλυτικά τα στατιστικά της στοιχεία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της. Παρόλο που ο συνολικός αριθμός καταγγελιών παρουσιάζει μικρές διακυμάνσεις από έτος σε έτος, είναι προφανές ότι οι καταγγελίες των χρηστών είναι πιο ποιοτικά στοχευμένες από παρελθόντα έτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, η κατηγορία που διακρίνεται από τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που την αφορά είναι αυτή της παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων (34%). 
 Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, η κατηγορία της Παιδικής Πορνογραφίας (12%) καταλαμβάνει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό καταγγελιών το οποίο, συγκριτικά με το 2012, είναι αυξημένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα (το 2012, η κατηγορία αυτή αφορούσε το 11% των ληφθέντων καταγγελιών). Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι το 2012, παρουσιάστηκε μια ραγδαία αύξηση των καταγγελιών (845 καταγγελίες) που αφορούσαν το Facebook και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε ακόμη περισσότερο το 2013 (η SafeLine έλαβε 1551 καταγγελίες). Φαίνεται λοιπόν ότι σχεδόν διπλασιάστηκε ο συνολικός αριθμός από το ένα έτος στο άλλο. Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτήν την ραγδαία αύξηση ποικίλουν, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες δημιουργούν προφίλ στο δημοφιλές αυτό κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.
 


Η SafeLine συγκεντρώνοντας στοιχεία από τις καταγγελίες που αφορούν το Facebook, δημιούργησε έναν οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές προστασίας από την παράνομη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο κοινωνικό αυτό δίκτυο. Το πιο σύνηθες περιεχόμενο καταγγελιών που αφορούσαν το Facebook συγκαταλέγεται στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Κλοπή κωδικών πρόσβασης & δημιουργία ψεύτικου προφίλ
  • Παραβίαση προσωπικών δεδομένων
  • Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying)
  • Προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους (grooming)

Στον οδηγό, θα βρείτε εικονογραφημένες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατέψετε το προφίλ, το δικό σας και των γύρω σας, από πιθανούς κινδύνους, όπως αυτούς που περιγράφονται στον οδηγό. Μπορείτε, επίσης, να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τον οδηγό από την ιστοσελίδα μας, www.safeline.gr.

Πηγή: News.gr

«Ακόμα και ο κακός καφές είναι καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου καφέ το πρωί» είχε πει κάποτε ο David Lynch. Και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του. Άλλωστε ο καφές είναι για τους περισσότερους ανθρώπους κάτι σαν το… ξυπνητήρι του οργανισμού.
Πόσες φορές λες ότι δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα επειδή δεν έχεις πιει καφέ; Αλλά επειδή είσαι fan, δεν σημαίνει ότι τα ξέρεις όλα. Δες 10 πληροφορίες που ακολουθούν – όχι δεν θα κάνουν τον καφέ σου καλύτερο, αλλά δεν βλάπτει να τις γνωρίζεις.

1.

Αυτή η μυρωδιά του καφέ που μας μαγεύει κάθε φορά που μπαίνουμε στα coffee shops, ίσως να μην είναι και αληθινή, καθώς πολλά μαγαζιά χρησιμοποιούν μηχανήματα που βγάζουν αυτό το άρωμα.

2.

Όταν ο καφές έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ονομαζόταν «Αραβικό κρασί»! Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να ακουστεί το όνομα «καφές» αρχικά στην Ολλανδία και ύστερα στην Ιταλία.

3.

Στην Ιταλία υπάρχει η… παράδοση που ονομάζεται «caffe sospeso».Ουσιαστικά κάποιος μπορεί να πληρώσει έναν έξτρα καφέ, ώστε να τον πάρει κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει.

4.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, για πρωινό έπινε ένα ποτήρι καφέ (μαζί με μπέικον, αυγά και μπρόκολο). Με αυτή η διατροφή η Crème Puff έζησε για 38 χρόνια!

5.

Αν είσαι τόσο φανατικός του καφέ, τότε πρέπει να πας στην Ιαπωνία. Στο Yunessun spa resort μπορείς να μπεις σε μια πισίνα γεμάτη καφέ για 27 δολάρια. Δεν ξέρουμε αν μπορείς να τον πιεις παράλληλα.

 

6.

Κατά το μεσαίωνα μια ομάδα φανατικών χριστιανών ζήτησε από τον Πάπα να κηρύξει τον καφέ έργο τα σατανά. Σύμφωνα με τον μύθο ο Πάπας αρνήθηκε λέγοντας ότι ο καφές είναι τόσο γευστικός που θα ήταν αμαρτία να τον πίνουν μόνο οι άπιστοι!

7.

Ο στιγμιαίος καφές είχε εφευρεθεί από το 1901. Ωστόσο ο πρώτος που το έβγαλε στην παραγωγή ήταν κάποιος George Washington κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

8.

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ λειτουργεί ως ένα βαθμό ως αντίδοτο στον οργανισμό μας στα προβλήματα που δημιουργεί η κατανάλωση αλκοόλ.

9.

Στο «Fight Club» στις περισσότερες σκηνές υπάρχει πάντα και ένα κύπελλο καφέ από τα Starbucks!

10.

Μέχρι και η Coca Cola έχει φτιάξει τη δική της μάρκα καφέ, που ονομάζεται «Georgia». Ωστόσο πωλείται μόνο στις Ιαπωνία, Ινδία, Μπαχρέιν και Σιγκαπούρη.
newpost.gr
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι οι «κακές συνήθειες» σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) δεν αποτελούν απλά μια ενοχλητική συμπεριφορά σε ένα εργασιακό περιβάλλον, αλλά μπορούν ακόμη και να βλάψουν την ψυχική μας υγεία, καθώς επίσης και των συναδέλφων μας.

Μια ομάδα ερευνητών από το Kingston Business School ανέλυσε 28 λογαριασμούς email, για να διαπιστώσει ποια μηνύματα αύξαναν τα επίπεδα άγχους και στρες των εργαζομένων.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε μια λίστα επτά συνηθισμένων συμπεριφορών, τις οποίες ονόμασαν «επτά αμείλικτες αμαρτίες του email», οι οποίες τείνουν να προκαλούν αρνητικά ή επιβλαβή συναισθήματα.

Όταν κάποιος στέλνει μια απάντηση σε ένα email μέσα σε δευτερόλεπτα, ή απαντά σε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός ωρών γραφείου, αυτή η συμπεριφορά κάνει τους παραλήπτες να αισθάνονται ότι δεν ήταν τόσο αφοσιωμένοι στην εργασία τους, όσο ο αποστολέας του μηνύματος, ο οποίος εξακολουθεί να τους «πυροδοτεί» με emails από το χώρο εργασίας τους ακόμη και αργά το βράδυ.

Όταν δύο άνθρωποι ανταλλάσουν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απαντώντας άμεσα ο ένας στον άλλον, δημιουργείται η εντύπωση ότι συμπεριφέρονται σαν δύο παίκτες πινγκ-πονγκ. Και οι δύο νιώθουν την ανάγκη και την πίεση να δώσουν μια απάντηση, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ουσία της συζήτησης.

Το να στέλνει κανείς αυτοματοποιημένες απαντήσεις, το να απαντά ή και να αγνοεί παντελώς τα email του όταν βρίσκεται στη δουλειά του, θεωρείται ως τρομερά αγενής συμπεριφορά, όπως επίσης και η αποστολή «αποδεικτικού ανάγνωσης» σε κάθε ασήμαντο και μικρής σημασίας ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι παρότι νομίζουμε ότι χρησιμοποιούμε προσαρμοστικές και λειτουργικές στρατηγικές, σε ό,τι αφορά τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο εργασιακό μας περιβάλλον, πολλές από τις συνήθειές μας μπορεί να αποδειχθούν ενοχλητικές –μέχρι και επιβλαβείς- για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε» ανέφερε στη MailOnline η επικεφαλής της μελέτης Dr Emma Russell.

Ορισμένες από τις συνήθειες αυτές δεν είναι τόσο ενοχλητικές ή κακές για τον παραλήπτη, όσο για τον ίδιο τον αποστολέα, καθώς ενδέχεται να δώσουν λανθασμένη εντύπωση (για παράδειγμα ότι ενεργούν εν βρασμώ και δεν ελέγχουν τις κινήσεις τους).

Κι ενώ μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου ορισμένες από αυτές τις «στρατηγικές» μπορεί να θεωρούνται και να προσλαμβάνονται ως θετικές, αυτές μπορεί επίσης να αποτελούν ενδείξεις και σημάδια μιας… παθολογικής νοοτροπίας.

Πριν από περίπου ένα μήνα, αμερικανοί ερευνητές, ανακάλυψαν ότι όσοι χρησιμοποιούν συχνά το διαδίκτυο εμφανίζουν συμπτώματα, όπως αυτά που έχουν οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε ουσίες.

Περίπου το 5-10% όλων των χρηστών του διαδικτύου εμφανίσουν μια εξάρτηση από αυτό, ενώ απεικονιστικές εξετάσεις στους εγκεφάλους αυτών έχουν δείξει ότι η ψυχαναγκαστική χρήση του διαδικτύου μπορεί προκαλέσει αλλαγές σε κάποια από τα «κυκλώματα» του εγκεφάλου.

Οι επτά «αμαρτίες» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

1. Ανταλλαγή «πινγκ-πονγκ emails»

2. Η αποστολή email εκτός ωρών γραφείου

3. Η αποστολή email σε συναδέλφους ενώ βρίσκεται κανείς στο χώρο εργασίας του

4. Το να αγνοεί παντελώς κανείς τα emails που έχει λάβει

5. Το να ζητά κανείς αποδεικτικά ανάγνωσης

6. Η άμεση απάντηση σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

7. Η χρήση αυτοματοποιημένων απαντήσεων
Πηγή: News.gr

Σαν σήμερα, το 399 π.Χ., ο Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο.

399 π.Χ.- Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.

360 - Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.

1854 - Αποκλεισμός του Πειραιά από τους αγγλογάλλους και αργότερα κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά, λόγω της επιμονής του βασιλιά Όθωνα να αναλάβει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. Ο αποκλεισμός θα λήξει στις 15 Φεβρουαρίου του 1857.

1933 - Ο ιταλοαμερικανός οικοδόμος Τζουζέπε Ζανγκάρα αποπειράται να δολοφονήσει τον αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ. Αντ’ αυτού σκοτώνει τον δήμαρχο του Σικάγο.

1941 - Ο Ντιουκ Έλινγκτον ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του Take The A Train.

http://www.enikos.gr 
Τις εντυπώσεις θέλει να κερδίσει η Lexus στην Έκθεση της Γενεύης με το νέο της Coupe RC.
Φουτουριστικό σε σχεδίαση και εντυπωσιακό σε επιδόσεις το νέο κουπέ της Lexus αναμένεται να συγκεντρώσει (με ευκολία) όλα τα βλέμματα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εκεί θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη παρουσίαση του το RC Coupe και η έκδοση επιδόσεων RC F. Η τελευταία χρησιμοποιεί ένα V8 κινητήρα 5,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 520 Nm ροπής.
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο οχτώ σχέσεων και έχει νέες ρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη διαχείριση της δύναμης, ενώ όσον αφορά τη μετάδοση της αυτή περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης το οποίο φροντίζει για τη σωστή κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δυο τροχούς.
Το νέο Lexus RC F θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σχεδόν αλώβητη – για τα δεδομένα της εποχής – έχει μείνει η τεχνολογία στην ελληνική αγορά εν καιρώ κρίσης... Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που εξάγεται από τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών απογραφής λιανικών πωλήσεων, GFK Hellas.
Σε συνέντευξή τους στον ιστότοπο τεχνολογίας digitallife.gr, οι Ηλίας Κανελλόπουλος και Λώρα Σκολαρίκου, στελέχη της GFK Hellas, αναφέρουν ότι:
«Σε γενικές γραμμές ο Έλληνας καταναλωτής φαίνεται ότι μετά από 3-4 χρόνια διαρκών αλλαγών, καινούριων μέτρων και μεταβολών του τρόπου ζωής του έχει πλέον προσαρμοστεί στις συνθήκες της εποχής μας γεγονός που εκφράζεται και μέσα από την αγοραστική του συμπεριφορά.
[...] Οι κατηγορίες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την έννοια «τεχνολογία» και τις εξελίξεις γύρω από αυτή είναι και οι κατηγορίες που έχουν πληγεί λιγότερο από την γενικότερη κατάσταση. Εκείνες δε που κινήθηκαν ή συνεχίζουν να κινούνται με θετικό πρόσημο ήταν ητηλεόραση την περσινή χρονιά λόγω της αλλαγής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα smartphones και τα tablets τα οποία συνεχίζουν να κινούνται θετικά και φέτος ενώ ουσιαστικά το «νέο αίμα» στις ανοδικά κινούμενες κατηγορίες αποτελούν τα desktop PC και τα περιφερειακά των υπολογιστών (ποντίκια, πληκτρολόγια).
Τώρα, ως προς το γιατί συμβαίνει αυτό είναι σαφές ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας δημιουργεί καινούριες ανάγκες και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Έλληνας καταναλωτής είναι κατ' εξοχήν «γκατζετάκιας» έχει οδηγήσει στην εικόνα που περιγράφουμε παραπάνω».
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, θεαματική αύξηση σε σχέση με το 2012 εμφάνισε το 2013 η αγορά ηλεκτρονικών ταμπλετών (tablets) στην Ελλάδα. Ειδικότερα, περισσότερα από 430.000 τεμάχια πουλήθηκαν πέρυσι στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς GfK Hellas σημειώνοντας σημαντική άνοδο σε σύγκριση με το 2012 οπότε και πωλήθηκαν 120.000 τεμάχια. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ταμπλετών σε τζίρο το 2013 ξεπέρασαν τα 93 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 46 εκατ. ευρώ το 2012, σύμφωνα με την GFK Hellas.
Σύμφωνα με την GfK Hellas, το 2013 οι ηλεκτρονικές ταμπλέτες έδωσαν μια πολύ σημαντική πνοή στην αγορά της τεχνολογίας. Η αποτύπωση των μεριδίων αγοράς, εξέλιξης τιμών, καναλιών διανομής και προϊοντικών χαρακτηριστικών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη χάραξη στρατηγικής των εταιρειών.

Πηγή: iefimerida.gr
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση αναμένεται να προβεί ο δήμος Τρικάλων, που βραβεύτηκε το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου.
Επειτα από διαγωνισμό που διεξήχθη μεταξύ 11 ευρωπαϊκών πόλεων, στα Τρίκαλα και σε άλλες τέσσερις πόλεις στην Ευρώπη, θα δοκιμαστούν τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility).
Σύμφωνα με το greenweek.gr, ο συντονιστής του Προγράμματος CityMobil2, Αντριάνο Αλεσαντρίνι, αναφέρει ότι τα Τρίκαλα συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.
Για την αδειοδότηση των πειραματικών οχημάτων, η e-Trikala AE έχει ξεκινήσει την ανταλλαγή στοιχείων με το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου. Τα πειραματικά οχήματα μεταφοράς πολιτών θα κινούνται σε προκαθορισμένη διαδρομή.

Πηγή:iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!