Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016




Κάποιοι προτιμούν τα ταξίδια στη θάλασσα, κάποιοι στο βουνό, κάποιοι θέλουν να δουν τα θαύματα της φύσης αλλά και τα εκπληκτικά δημιουργήματα και μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού. Και κάποιοι άλλοι απλά θέλουν να ανατριχιάσουν! Αν είστε από αυτούς που μετράνε το πόσο ωραία πέρασαν σε ένα ταξίδι με το πόσο... ανατρίχιασαν, οι παρακάτω προορισμοί είναι για σας.

Αν πάλι δεν έχετε γερό στομάχι, καλύτερα να πάτε κάπου αλλού...
Το Εκκλησάκι των Κοκκάλων (Capela dos Ossos), Πορτογαλία



Το «Εκκλησάκι των Κοκκάλων» κτίστηκε από έναν εκκεντρικό (στην καλύτερη περίπτωση) Φραγκισκανό μοναχό, στις αρχές του 16ου αιώνα. Τους εσωτερικούς τοίχους της εκκλησίας «κοσμούΝ» τα οστά και τα κρανία περίπου 5.000 μοναχών! Και σαν να μην έφτανε αυτό, από το ταβάνι του ναού κρέμονται δυο ανθρώπινοι σκελετοί, ο ένας μάλιστα ανήκε σε παιδί.


Το Νησί Με Τις Κούκλες, Μεξικό

Το μικρό αυτό νησάκι, σε ένα κανάλι έξω από το Μέξικο Σίτι, μετοίκησε ο Μεξικανός Julián Santana Barrera, με την απόφαση να ζήσει σαν ερημίτης. Μια ανατριχιαστική ανακάλυψη τον περίμενε εκεί: βρήκε το νεκρό σώμα ενός μικρού κοριτσιού που πνίγηκε στο κανάλι. Μαζί ήταν και η κούκλα του παιδιού. Ο Julián υποστήριζε ότι τις νύκτες άκουγε τα ουρλιαχτά του αδικοχαμένου κοριτσιού. Έτσι κρέμασε την κούκλα σε ένα δέντρο για να ξορκίσει το κακό.



Επί 50 χρόνια που έζησε στο νησάκι έκανε συνεχώς αυτό: όποιο παιχνίδι ή κομμάτι παιχνιδιού έβρισκε να είχαν παρασύρει τα νερά του ποταμού, το κρεμούσε στα δέντρα. Το αποτέλεσμα: ένα ολόκληρο νησάκι γεμάτο ακρωτηριασμένες κούκλες και μισοδιαλυμένα παιχνίδια να κρέμονται από τα δέντρα.



Μετά το θάνατο του, η οικογένεια του ανέλαβε το νησί και το έχουν μετατρέψει σε τουριστική ατραξιόν όπου οι τουρίστες κρεμάνε τις δικές τους κούκλες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι και αυτοί μπορούν να ακούσουν τα ουρλιαχτά του μικρού κοριτσιού...
Το Δάσος Αοκιγκαχάρα ή αλλιώς Το Δάσος Των Αυτοκτονιών, Ιαπωνία

Στις παρυφές του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία βρίσκεται το δάσος Αοκιγκαχάρα, γνωστό με το όνομα «Το Δάσος Των Αυτοκτονιών». Μέσα σε 60 χρόνια, περισσότεροι από 100 άνθρωποι πηγαίνουν κάθε χρόνο στο μέρος αυτό για να δώσουν τέρμα στη ζωή τους. Δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση τι έλκει τους αυτόχειρες στο δάσος αυτό ενώ οι αρχές της χώρας προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να σταματήσουν το ανατριχιαστικό αυτό φαινόμενο.



Ήδη πάντως στην μυθολογία της Ιαπωνίας, το δάσος αυτό αναφέρεται ως ένας τόπος με "yūrei", δηλαδή τα οργισμένα φαντάσματα των νεκρών.

Ως φυσική τοποθεσία είναι ένα πολύ πλούσιο σε βλάστηση δάσος και για αυτό αν κάποιος προχωρήσει εντός του δεν μπορεί να ακούσει κανέναν ήχο, τον απομονώνει η βλάστηση.

Το μέρος παραμένει τουριστική ατραξιόν που προσελκύει χιλιάδες Ιάπωνες και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο.
Το Νησί Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία

Σε αυτό το μικρό νησί, ο τρόμος δεν έχει να κάνει με τίποτε το μεταφυσικό ή παραφυσικό αλλά με κάτι πολύ... φυσικό.

Το νησάκι αυτό, ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, έχει το όνομα «Το Νησί Των Φιδιών».



Εδώ ζουν περίπου 4.000 Χρυσές Οχιές και είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που μπορεί κανείς να βρει αυτά τα τόσο δηλητηριώδη φίδια. Το μέρος είναι φυσικά ακατοίκητο και οι μόνοι που το επισκέπτονται είναι ελάχιστοι τουρίστες και κάποιοι πραγματικά γενναίοι επιστήμονες.
Οι Υπόγειες Κατακόμβες του Παρισιού

Κάτω ακριβώς από την Πόλη του Φωτός, ένας σκοτεινός κόσμος που προκαλεί ανατριχίλα. Οι υπόγειες κατακόμβες του Παρισιού, ένα δίκτυο από στοές μήκους 200 χλμ «φιλοξενούν» περίπου 6.000.000 ανθρώπινους σκελετούς.

Κάποια τμήματα είναι ανοικτά ως μουσείο. Τα περισσότερα τμήματα είναι κλειστά ωστόσο συχνά τα παραβιάζουν αρκετοί περίεργοι τουρίστες αλλά και «ανυπάκουοι» ντόπιοι.



Οι κατακόμβες ήταν αρχαία ορυχεία.

Το 1774 οι αρχές του Παρισιού βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα τεράστιο πρόβλημα: τα νεκροταφεία είχαν πια γεμίσει από τους πολέμους και τις λοιμώδεις νόσους. Έτσι άρχισαν να μεταφέρουν στις κατακόμβες πολλούς σκελετούς.

Σήμερα αποκαλούνται και «Ο Μεγαλύτερος Τάφος Του Κόσμου» λόγω του αριθμού των σκελετών που περιέχουν.

Από το 1874 αποτελούν αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ειδικοί του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας που ανέλυσαν τα στοιχεία της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, ανακοίνωσαν ότι το Boeing 777 έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν την πτώση του στον Ινδικό ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας.
Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρουν σήμερα ότι η ανάλυση των στοιχείων, αλλά και οι εξομοιώσεις του κατασκευαστή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχασε την ισχύ των κινητήρων του, πριν από την πτώση του στην επιφάνεια του ωκεανού.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι το Boeing 777 έχανε ύψος 20.000 ποδών το λεπτό κατά τη δραματική πτώση του, στις 8 Μαρτίου του 2014.
Ένα αεροσκάφος που έχει εισέλθει σε διαδικασία προσγείωσης χάνει ύψος 2.000 ποδών το λεπτό υπό κανονικές συνθήκες.
Τα νέα στοιχεία θέτουν σε αμφισβήτηση προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος είχε ομαλή κάθοδο, πριν συντριβεί στην επιφάνεια του ωκεανού.
Τα φετινά πεφταστέρια θα είναι τα πιο θεαματικά της τελευταίας δεκαετίας
Όπως κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου προς τα χαράματα της Παρασκευής, στο νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.
Φέτος, μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA, οι Περσείδες θα εμφανίσουν έξαρση και θα είναι ίσως οι πιο θεαματικές της τελευταίας δεκαετίας, καθώς στην πορεία της Γης θα βρεθούν πολύ περισσότερα μετέωρα-καμικάζι λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία, που εξέτρεψε τα σωματίδια (μετεωροειδή) πλησιέστερα προς την τροχιά της Γης.
Όσοι είναι ξύπνιοι, θα έχουν την ευκαιρία -εφόσον ο κατά τόπους ουρανός δεν έχει σύννεφα- να δουν το θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο, που μπορεί να φθάσει τα 150 έως 160 μετέωρα ανά ώρα (από 60 έως 100 συνήθως). Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται τις πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου, από 02:00 έως 07:00. Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά από ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.
Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, έχοντας συχνά μακριές πύρινες «ουρές». Σύμφωνα με τη NASA, οι Περσείδες παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων. Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι αρχικά φαίνονταν να προέρχονται από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.
Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά από τις 17 Ιουλίου περίπου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν σχεδόν έως το τέλος του Αυγούστου. Όσο πιο κοντά στην ώρα που χαράζει, τόσο πιθανότερο είναι να δει κανείς με γυμνά μάτια τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» οπουδήποτε στον ουρανό.
Οι Περσείδες -που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ. - προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), διαθέτει ένα τεράστιο πυρήνα διαμέτρου περίπου 26 χιλιομέτρων, πολύ μεγαλύτερο από τον αστεροειδή με διάμετρο δέκα χιλιομέτρων, ο οποίος έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατ. χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.
Ο κομήτης 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ είναι το μεγαλύτερο γνωστό ουράνιο σώμα που περνάει από τη Γη κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Για τελευταία φορά εισήλθε στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος το Δεκέμβριο του 1992, ενώ χρειάζεται περίπου 133 χρόνια για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Σήμερα βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν πέντε δισεκατομμυρίων χιλομέτρων και το επόμενο κοντινό πέρασμα του από τη Γη αναμένεται το 2126, ενώ δεν φαίνεται να αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας στο προβλέψιμο μέλλον.
Τα μετέωρα, που συνήθως έχουν βάρος μικρότερο από ένα γραμμάριο, εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 60 χλμ. το δευτερόλεπτο και αναφλέγονται σε ύψος περίπου 100 χλμ., οπότε και αρχίζουν να γίνονται ορατά από τους παρατηρητές Καθώς πλησιάζουν προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα, διαλύονται από την τριβή και την υπερθέρμανση (1.650 βαθμοί Κελσίου), αφήνοντας πίσω τους φωτεινά ίχνη.
Το «κλειδί», σύμφωνα με τους ειδικούς, για να δει κανείς μια βροχή διαττόντων, είναι το οπτικό πεδίο του να περιλαμβάνει ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο τμήμα σκοτεινού ουρανού. Και ασφαλώς να έχει ελεύθερο χρόνο και υπομονή, καθώς μπορεί να χρειασθεί να περιμένει: για παράδειγμα, με ένα ρυθμό 150 μετεώρων την ώρα, ο παρατηρητής μπορεί να δει δύο έως τρία «πεφταστέρια» το λεπτό, όμως μερικά μόνο από αυτά θα είναι πραγματικά φωτεινά.
Οι διάττοντες είναι δυνατό -με λίγη τύχη- και να φωτογραφηθούν.
Χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή DSLR με ευρυγώνιο φακό, η οποία θα κάνει διαδοχικές προγραμματισμένες λήψεις μεγάλης διάρκειας.
NEWS.GR

Καταγγελία για παραπλάνηση των πελατών από την εταιρεία Κωτσόβολος έλαβε η aftodioikisi.gr, την οποία και δημοσιεύει.
Σύμφωνα με αυτή ενώ από το κατάστημα του Ψυχικού διαβεβαίωσαν τον πελάτη ότι η τεχνική υποστήριξη για την εγκατάσταση software σε λάπτοπ θα γινόταν την επομένη ημέρα, από την εταιρεία iqservice (Νικόλαος Φρίτσαλος) με την οποία έχει σχετική σύμβαση η Κωτσόβολος, υποστήριζαν ότι η τεχνική υποστήριξη παρέχεται δύο ημέρες μετά την αγορά του προϊόντος.
«Το εξοργιστικό είναι, όπως αναφέρει στην  ιστοσελίδα ο καταγγέλλων, ότι από τη Δευτέρα 7.8.2016 στις 10.30 το πρωί οπότε και με διαβεβαίωσαν ότι θα λάμβανα τηλεφώνημα από την τεχνική υποστήριξη είτε εντός της ημέρας  είτε το αργότερο την Τρίτη 9.8 νωρίς το πρωί προκειμένου να κλειστεί ραντεβού εντός της ημέρας, επικοινώνησα πολλές φορές είτε με τα κεντρικά του Κωτσόβολου είτε με το κατάστημα και μου επιβεβαίωσαν επανειλημμένως ότι η εγκατάσταση του software για την οποία επειγόμουν θα γινόταν εντός της Τρίτης 8.8. Ωστόσο, όταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης επικοινώνησα ανήσυχος εκ νέου με το κατάστημα στο Ψυχικό μου έδωσαν το τηλέφωνο του συνεργάτη (σ.σ. της εταιρείας  iqservice – Νικόλαος Φρίτσαλος) απ’ όπου με ενημέρωσαν ότι η εγκατάσταση θα γινόταν τελικώς την Τετάρτη! Μάλιστα μου είπαν ότι η σύμβαση που έχουν με την Κωστόβολος προβλέπει ότι ενημερώνονται από την εταιρεία μία ημέρα μετά την αγορά και παρέχουν υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης την μεθεπομένη. Και το ερώτημα είναι: Καθώς στο κατάστημα Κωτσόβολος του Ψυχικού τους ενημέρωσα ότι ήταν επείγον για μένα να λειτουργήσει άμεσα το λάπτοπ, σε διαφορετική, δε, περίπτωση  θα προχωρούσα σε άλλη αγορά, για ποιο λόγο δεν με ενημέρωσαν; Υπήρχε πλήρης άγνοια (σ.σ. αν και κάτι τέτοιο, όπως με διαβεβαίωσαν από την εταιρεία iqservice – Νικόλαος Φρίτσαλος δεν μπορεί να συμβεί καθώς όλα τα καταστήματα είναι ενημερωμένα για τη διαδικασία) ή μήπως απλώς επιχείρησαν παραπλανώντας με, απλώς να μου πουλήσουν το λαπτοπ;»

Δυστυχώς για τους κατόχους συσκευών με Windows 10 Mobile, το Anniversary Update δεν κυκλοφόρησε τελικά χτες, διαψεύδοντας τις διάφορες πληροφορίες που έκαναν πρόσφατα το γύρο του Διαδικτύου.

Φαίνεται ότι η Microsoft δεν θεωρεί ότι είναι ακόμα έτοιμη να διαθέσει την αναβάθμιση άμεσα, αν και -ελπίζουμε- πως αυτό θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε σχετική ερώτηση πάντως που δέχτηκε χθες στο Twitter, η Dona Sarkar, επικεφαλής του προγράμματος Windows Insider, αρκέστηκε στην απάντηση “θα μάθετε πότε”, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την παρακάτω εικόνα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί κάτοχοι φορητών συσκευών με Windows έχουν εκφράσει δημόσια την απογοήτευσή τους με τις πολιτικές της εταιρείας, που τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της.

Πηγή: e-pcmag.gr
Διάσημος σχεδιαστής τα «σπάει» με ΛΕ-ΠΑ και Σάσα Μπάστα
Λοιπόν, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σταθερές αξίες στην καλοκαιρινή διασκέδαση στων rich and famous στην Μύκονο, ανάμεσά τους και το greek bouzoukia.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην διασκεδάσει αλά ελληνικά ο πασίγνωστος σχεδιαστής μόδας Julien Macdonald., ο οποίος βρέθηκε στο Mykonos bar και τα έσπασε με τον Λευτέρη Πανταζή και την Σάσα Μπάστα, ακόμα και αν δεν καταλάβαινε τίποτα.
Ωστόσο, ο Ουαλός σχεδιαστής (που έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους οίκους Givenchy, Chanel και Alexander McQueen) όχι απλά διασκέδασε και πέταξε τα γαρύφαλλά του, αλλά ανέβηκε ακόμα και στην πίστα και προσπάθησε να χορέψει συρτάκι!
OOOOPAAAA!


Είναι από τις γυναίκες που και κελεμπία να φορέσουν πάλι θα τραβήξουν τα βλέμματα, πόσο μάλλον όταν ντυθούνε σέξι.

Αναφερόμαστε στην Αντριάνα Λίμα η οποία έκοψε την ανάσα του ανδρικού πληθυσμού στο δείπνο που διοργάνωσε ο Μάρκ Τζέικομπς για την παρουσία του νέου του αρώματος.

Φορώντας ένα εφαρμοστό φόρεμα με ένα σκίσιμο στο πλάι που άφηνε εκτεθειμένα τα δίμετρα και καλογυμνασμένα πόδια της, η Αντριάνα προκάλεσε «εμφράγματα».



Η ίδια μάλιστα μη θέλοντας να αφήσει παραπονεμένους αυτούς που δεν πήγαν στο δείπνο, δημοσίευσε τις φωτογραφίες και στα social media.

Πηγή: star.gr

Κλειστή θα παραμείνει η Παναγία η Σουμελά στην Τραπεζούντα τον 15γουστο, καθώς η άδεια που επέτρεπε τη διεξαγωγή λειτουργίας ανακλήθηκε από τις τουρκικές αρχές. Όπως είχε δημοσιευτεί ξανά στην aftodioikisi πριν από λίγο διάστημα, η επίσημη αιτιολογία είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης, καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας, ωστόσο, κύκλοι του Πατριαρχείου και εκπρόσωποι του ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι πρόκειται για προσχηματική αιτιολόγηση, εκφράζοντας, παράλληλα, φόβους ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής λόγω της επιδιωκόμενης ισλαμοποίησης του τουρκικού κράτους από το καθεστώς Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται, ότι η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε έπειτα από 88 χρόνια, τον Ιούνιο του 2010, ύστερα από άδεια που είχε δώσει το τουρκικό κράτος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές. Η άδεια, τέλος, ήταν διαρκής χωρίς χρονικό περιορισμό και προέβλεπε το άνοιγμα της Μονής για μία ημέρα το χρόνο.

Το Facebook έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τους φίλους σας στα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζετε. Αυτό συμβαίνει καθώς προτείνει να προστεθεί η σχετική «ετικέτα» με το ονοματεπώνυμό τους για να ομαδοποιούνται οι φωτογραφίες τους στα άλμπουμ σας.
Κάθε φορά που προσθέτετε μια ετικέτα με το ονοματεπώνυμο ενός φίλου, επιβεβαιώνετε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι για σας και όσο περισσότερο γίνεται, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η αναγνώριση καθώς το Facebook θα μπορεί να σας αναγνωρίσει από μια φωτογραφία.
Το Facebook χρησιμοποιεί λογισμικό που αναγνωρίζει πρόσωπα και το κάνει υπολογίζοντας με έναν μοναδικό αριθμό για κάθε έναν ξεχωριστα. Αυτός ο μοναδικός αριθμός μπορεί να προκύψει από γεωμετρικά στοιχεία κάθε προσώπου, όπως οι αποστάσεις μεταξύ των ματιών, της μύτης και των αυτιών.
Οι μετρήσεις αυτές γίνονται από το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε ως εικόνα για το προφίλ σας, αλλά και από άλλες φωτογραφίες στις οποίες κάποιος τρίτος σας έχει αναγνωρίσει, προσθέτοντας μια ετικέτα στη φωτογραφία του με το ονοματεπώνυμό σας. Σε περίπτωση που η ετικέτα αφαιρεθεί, η φωτογραφία δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη για τη δημιουργία του μοναδικού αριθμού που αναγνωρίζει το πρόσωπό σας.
Η αποτελεσματικότητα της αναγνώρισης από το λογισμικό εξαρτάται από τον αριθμό των φωτογραφιών στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα και από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε ως εικόνα του προφίλ σας ώστε να παραχθεί ένα ικανό πρότυπο για να αναγνωρίζεστε με επιτυχία.

Το περιστατικό συνέβη κάπου στην Καλαμάτα και ως είδηση αξίζει γιατί είναι σπάνια και βγάζει γέλιο.
‘Ενας βοσκός παραξενεύτηκε με τη συμπεριφορά που είχαν τα πρόβατα του, λίγη ώρα αφού τα είχε βγάλει για βοσκή σε μία δασική περιοχή στην Καλαμάτα
Ο Κήτσος Ανδρεάδης, ο οποίος διαχειρίζεται τα ζώα της φάρμας, παρακολούθησε τα ζώα που κατευθύνονταν σε κάτι μαύρες σακούλες που τις είχαν παρατήσει στη μέση του δρόμου.
«Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι πήγαιναν στα σκουπίδια, γιατί εγώ αυτό νόμιζα ότι ήταν. Όταν όμως πήγα από πάνω τους, η σακούλα έβγαζε μία περίεργη μυρωδιά. Τότε αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για κάνναβη» είπε ο νεαρός βοσκός.
Σύμφωνα με το entermessinia.gr, οι αξιωματικοί της αστυνομία πήραν τις σακούλες με ότι είχε περισσέψει αν και φαίνεται μάλλον δύσκολο να ανακαλύψουν σε ποιον ανήκε αφού τα πρόβατα είχαν φάει όλα τα… αποδεικτικά στοιχεία βάρους 200 κιλών.
Τρία έξυπνα κόλπα για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας
Tα αθλητικά, κυρίως, παπούτσια μπορεί να μυρίσουν πιο έντονα το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια δυσάρεστη κατάσταση.
Η κακοσμία οφείλεται στα βακτήρια και μέσα στα παπούτσια υπάρχουν οι κατάλληλες θερμοκρασίες για να αναπτυχθούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

Σημαντικά αποτελέσματα στη λειτουργία της πόλης και κυρίως στη χρήση του δημόσιου χώρου, φέρνει η επιστροφή της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, όπως προκύπτει από τον απολογισμό δράσης της για το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Απασχολώντας, από τον Οκτώβριο που επανασυστήθηκε, 390 άτομα, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας παρουσιάζει ανάλογες επιδόσεις και κατ΄ άτομο ασύγκριτα μεγαλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με το έτος κατάργησής της, το 2013, όταν αριθμούσε 1.134 άτομα, όταν είχε δηλαδή σχεδόν το τριπλάσιο προσωπικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αριθμητική αποδυνάμωσή της, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2016 έχει βεβαιώσει περισσότερες από 259.000 παραβάσεις, έναντι 231.000 το 2012 και 321.000 παραβάσεων, το ίδιο διάστημα, του 2013.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών κόπηκαν περισσότερες από 57.000 κλήσεις, εκ των οποίων το 55% αφορούσε αντικοινωνική στάθμευση σε πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια και ράμπες διευκόλυνσης στην πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο ήταν 9,984, τον Φεβρουάριο 9.930, τον Μάρτιο 12.077, τον Απρίλιο 8.620, τον Μάιο 8.559 και τον Ιούνιο 9.075. Το 26% των παραβάσεων αφορά σε στάθμευση σε σημεία όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, το 22% στάθμευση σε πεζοδρόμιο, το 19% στάθμευση σε πεζόδρομο, το 14% σε ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), το 3% στάθμευση σε πλατεία, το 3% σε γωνίες, το 2% σε διπλή σειρά και 12% άλλου τύπου παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στον τομέα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης, τον Ιανουάριο βεβαιώθηκαν 25.951 παραβάσεις, τον Φεβρουάριο 30.962, τον Μάρτιο 36.523, τον Απρίλιο 35.431, τον Μάιο 33.195 και τον Ιούνιο 32.761 παραβάσεις. Το 55% των κλήσεων αφορούσε οχήματα που δεν είχαν καταβάλει το τέλος στάθμευσης, το 25% στάθμευση σε θέσεις μονίμων κατοίκων και το 3% σε υπέρβαση του χρονικού ορίου στάθμευσης. Αυτό έχει ανάλογο όφελος και για τα ταμεία του δήμου Αθηναίων, αφού κατά το πρώτο εξάμηνο έχουν πουληθεί κάρτες στάθμευσης, αξίας 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.
Επίσης, οι πινακίδες κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία, παρουσιάζουν ανοδική πορεία: τον Ιανουάριο 842, τον Φεβρουάριο 1.152, τον Μάρτιο 1.248, τον Απρίλιο 1.298, τον Μάιο 1.324 και τον Ιούνιο 1.016. Το 62% των περιπτώσεων αφαίρεσης πινακίδων αφορούσε οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε σημεία που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και το 34% σε παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομους.
Πρωταθλήτρια οδός στην αφαίρεση πινακίδων είναι η Ερμού (868) και ακολουθούν η Πατριάρχου Ιωακείμ (861), η Αγίου Μάρκου (556), η Αμερικής (551), η οδός Θεσσαλονίκης (452), η Σόλωνος (367) η Κανάρη 320 και η Μητροπόλεως (203).
Επιπροσθέτως, από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου με τις δαγκάνες, τοποθετούνται καθημερινώς από 2 έως 4 τροχοσφιγκτήρες σε οχήματα που επιδίδονται σε αντικοινωνική στάθμευση (ράμπες ΑΜΕΑ, πλατείες και πεζόδρομοι). σε κεντρικές οδούς και πλατείες (Πλ. Συντάγματος, Πλ. Κλαυθμώνος, Πλ. Κοτζιά, Πλ. Περσεφόνης, Λ. Βασ. Αμαλίας).
Το α εξάμηνο του 2016 εντάθηκαν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ κ.α), Εμπορικά Καταστήματα και Περίπτερα, με έμφαση στην προστασία και το σεβασμό του δημόσιου χώρου. Από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και αυτοψίες σε περισσότερα από 2.100 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 750 έλεγχοι σε περίπτερα, 170 έλεγχοι σε Εμπορικά Καταστήματα και περισσότεροι από 850 έλεγχοι και αυτοψίες για παράνομες διαφημιστικές επιγραφές. Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προέβησαν σε 210 σφραγίσεις, επανασφραγίσεις και αποσφραγίσεις καταστημάτων.
Αξιοσημείωτες είναι επίσης οι επιδόσεις της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και στην εξυπηρέτηση του κοινού. Τους πρώτους έξι μήνες του έτους διευθετήθηκαν περισσότερες από 55.000 υποθέσεις πολιτών. Δημοτικοί Αστυνομικοί συνέδραμαν περισσότερους από 2.400 πολίτες -ηλικιωμένους κατά κύριο λόγο- που αδυνατούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους, βεβαιώνοντας το γνήσιο της υπογραφής τους, ενώ επέδωσαν ή θυροκόλλησαν περίπου 20.000 έγγραφα.
aftodioikisi.gr
Βόμβα Κοντονή: Δεν ξεκινάει στην Ελλάδα κανένα πρωτάθλημα!
Καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Superleague, δέκα μόλις μέρες πριν την έναρξή του. Με επιστολή του προς την ΦΙΦΑ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής καταφέρεται κατά της διοίκησης της ΕΠΟ και υπογραμμίζει ότι αν δεν οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, οποιασδήποτε κατηγορίας, στην Ελλάδα!

Η επιστολή


"Κύριε Πρόεδρε,

Απευθύνομαι απευθείας στην ΦΙΦΑ, δεδομένου ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να διακόψει κάθε επαφή με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά την τελευταία πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφορα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, και την από 04.08.2016 απαντητική επιστολή μη συμμόρφωσης της ΕΠΟ.

Πρόκειται για πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η οποία αντικατοπτρίζει με σαφήνεια την προσέγγιση της ΕΠΟ στο μείζον θέμα της απονομής Δικαιοσύνης και της ισονομίας στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται, ακόμα, για ωμή συστημική παρέμβαση επί τακτικών δικαστών (!), οι οποίοι απροκάλυπτα διαχωρίζονται σε «αρεστούς» και μη και εν τέλει μετατρέπονται από ανεξάρτητα δικαιοδοτικά όργανα σε διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΠΟ!!!!

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας, με αυτό τον τρόπο, επιχειρεί αφενός να διαιωνίσει τις πελατειακές της σχέσεις με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά κέντρα και αφετέρου να εκφοβίσει κάθε ευσυνείδητο δικαστή στην άσκηση των καθηκόντων του.

Και όλα αυτά σε μια εποχή που σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, μόλις έναν χρόνο μετά την καθιέρωσή τους με το Ν.4326/15, πλέκει το εγκώμιό τους για την εξαιρετική άσκηση των καθηκόντων τους και την επιβολή της ισονομίας στο ποδόσφαιρο, μη λαμβάνοντας υπόψη μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά τηρώντας στο ακέραιο το Νόμο.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο η επιστολή-κόλαφος του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα, την οποία και σας κοινοποιώ, και η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της ΕΠΟ και τους φερόμενους ως νομικούς ισχυρισμούς της, οι οποίοι αγγίζουν το όριο της γελοιότητας.

Το περιεχόμενο της επιστολής με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και αποτελεί επιβεβαίωση των απόψεων που είχα εκφράσει τον Μάιο του 2015, στους εκπροσώπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και στους νομικούς τους συμπαραστάτες. Αποτελεί δε πλέον το νομικό οδηγό για τις περεταίρω νομοθετικές πρωτοβουλίες μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι η Λειτουργική Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και προστατεύεται από πλέγμα Νόμων και Διατάξεων στην Ελλάδα.

Πράξεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα που επιχειρούν να καταστρατηγήσουν συνειδητά και κατά συρροή το νομικό πλαίσιο που διέπει όλους τους Έλληνες πολίτες και τα νομικά πρόσωπα είναι απαράδεκτες και η Κυβέρνηση θα αντιδράσει μέχρι τέλους.

Η δε συμπεριφορά της ΕΠΟ επιβεβαιώνει την διαχρονική άποψη των προϊσταμένων του Αθλητισμού στην χώρα, βάσει της οποίας ΜΟΝΟΝ η νομοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων μπορεί να προασπίσει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία από τα νοσηρά φαινόμενα του σημερινού τρόπου διοίκησης του Ελληνική Ποδοσφαίρου.

Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιώ ότι στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αποκαταστήσει πάραυτα τη νομιμότητα των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων κι επιτροπών της, και δεν δεσμευθεί ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με θέματα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης, η Ελληνική Κυβέρνηση:

1. Διακόπτει οριστικά κάθε επαφή και επικοινωνία με την παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ.
2. Σας καλεί όπως ενεργοποιήσετε την διάταξη του καταστατικού της ΦΙΦΑ, διορίζοντας προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, αποτελούμενη από προσωπικότητες υψηλού κύρους, η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και σε αδιάβλητες εκλογές στην ΕΠΟ.
3. Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, η Κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που κρίνει αναγκαίες.
4. Υπό τις παρούσες συνθήκες κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης.

Καθεστώς ανομίας, συστηματικής παραβίασης του νομικού πλαισίου της χώρας και δημιουργίας συνθηκών πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και βίας, δια μέσω του ποδοσφαίρου, δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδεκτά ή να αποτελέσουν αντικείμενο περεταίρω συζήτησης.

Σας εκφράζω δε και την προσωπική μου ενόχληση διότι όλα αυτά ακολούθησαν προσωπική μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, κατόπιν δικής σας διαμεσολάβησης, στις 21 Ιουλίου 2016, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν εφεξής μονομερείς ενέργειες που θα δυναμιτίσουν το κλίμα και την κοινωνική ειρήνη, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων και των εκλογών στην ομοσπονδία.

Σε αντίθεση με όλα αυτά, την επομένη της αναχώρησής μου στο Ρίο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΠΟ προχώρησε στην «αναδιάρθρωση» των πειθαρχικών της οργάνων, κρατώντας μάλιστα μυστική την παρέμβαση αυτή ακόμα και από το Συμβούλιο Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εκτιμώντας προφανώς ότι η απουσία μου στο εξωτερικό θα την βοηθήσει να υλοποιήσει ανελέγκτως τις παρανομίες που από καιρό σχεδίαζε».
news.gr
Ρίο 2016: Φουλάρει για την κορυφή η εθνική πόλο!
Ισόπαλη με 8-8 αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα πόλο με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας, στο τρίτο της παιχνίδι για τον 1ο Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο, και πλέον έχει καλές πιθανότητες για κατάκτηση μίας από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο που θα της εξασφαλίσουν ένα καλύτερο “ζευγάρωμα” στην προημιτελική φάση.

Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς ανατροπές στο σκορ, ανάμεσα σε δύο από τις ομάδες που συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, η εθνική μας ομάδα βρέθηκε να προηγείται με 6-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως με ένα φοβερό γκολ του Βάργκα επτά λεπτά πριν το τέλος και ένα του Χάραι δύο λεπτά αργότερα οι Μαγυάροι πήραν το προβάδισμα, για να ισοφαρίσει στα 4 λεπτά πριν το τέλος ο Γεννηδουνιάς με ωραίο σουτ.

Δύο λεπτά πριν το τέλος οι Ούγγροι πήραν ξανά το προβάδισμα με γκολ του Βάμος, όμως στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Άγγελος Βλαχόπουλος έστειλε με ψυχραιμία την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι, ισοφαρίζοντας σε 8-8!

Με το αποτέλεσμα αυτό η εθνική μας ομάδα προσπέρασε στη βαθμολογία την Ουγγαρία, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς, και αν νικήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια τη Βραζιλία και την Αυστραλία θα είναι πιθανότατα πρώτη στον όμιλο, που σημαίνει ότι θα διασταυρωθεί με τον τέταρτο του 2ου ομίλου.

Στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ισοβαθμεί στην κορυφή με τη Βραζιλία (που έχει έναν αγώνα λιγότερο, παίζει το πρωί της Πέμπτης με τη Σερβία), ενώ ακολουθούν με 3 βαθμούς Ουγγαρία και Αυστραλία. Η Σερβία έχει 2 βαθμούς (με ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ η Ιαπωνία κανέναν.

Επόμενο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το Σάββατο στη 1.30 το μεσημέρι, με αντίπαλο τη Βραζιλία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!