Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κοιλιακοί, αεροβική γυμναστική και... λίτρα ιδρώτα. Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι επισκέπτες του γυμναστηρίου δυσκολεύονται να αποχωριστούν το λίπος στην κοιλιά.

Ο λόγος είναι πως δεν αρκεί η γυμναστική, αλλά απαιτείται και ειδική διατροφή, όπως συνιστούν εκείνοι που γνωρίζουν. Αυτό δεν σημαίνει μόνο περιορισμός των θερμίδων, αλλά και προσοχή στις τροφές που επιλέγονται.

Η Τζάνετ Τζένκινς έχει πέντε «χρυσές» συμβουλές για αυτή τη δύσκολη αποστολή. Πρόκειται για μία γυμνάστρια του Χόλιγουντ, με διάσημο πελατολόγιο, η οποία έκανε έναν μικρό κατάλογο με προτάσεις για όσους δίνουν τη... μάχη ενάντια στο λίπος στην κοιλιά, οι οποίοι βέβαια παράλληλα πρέπει να γυμνάζονται για να τα καταφέρουν.

1. Περιορίστε τους σύνθετους υδατάνθρακες που περιλαμβάνει το βραδινό σας στις 100-200 θερμίδες . Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι τροφές που έχει ανάγκη ο οργανισμός στο πρωινό ή το μεσημεριανό. Προτιμήστε καλής ποιότητας σύνθετους υδατάνθρακες, δηλαδή μη επεξεργασμένες τροφές και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, όπως γλυκοπατάτες, κολοκύθα, καστανό ρύζι, κινόα και φασόλια.

2. Το τελευταίο γεύμα πρέπει να καταναλώνεται 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο.

3. Πιείτε 2-3 κούπες πράσινο τσάι κάθε ημέρα, για να αυξήσετε την καύση του λίπους και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό.

4. Αντιμετωπίστε την επιθυμία για κάτι γλυκό τρώγοντας εσπεριδοειδή. Αυτού του τύπου τα φρούτα, όπως τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια, περιέχουν συστατικά που βοηθούν να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την καύση του λίπους, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

5. Καταναλώστε τουλάχιστον 5 γραμ. φυτικών ινών σε κάθε γεύμα ή σνακ. Ενδεικτικά, μία κούπα μπιζέλια έχουν 8,2 γραμ. φυτικές ίνες, μισή κούπα μαύρα φασόλια έχουν 7,5 γραμμάρια, μία κούπα γλυκοπατάτα έχει 6,6 γραμμάρια, δύο κούπες μαρούλι έχουν 2 γραμμάρια και 2 κούπες σπανάκι 1,3 γραμμάρια.

http://www.boro.gr

Η ομάδα νέων «Π.Ε.Σ. το Δυτικά», σε συνεργασία με το δήμο Παύλου Μελά και με ιδιοκτήτες καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης, υπόδησης και προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε σε ένδειξη αλληλεγγύης είναι: νερά (ατομική συσκευασία), χυμοί (ατομική συσκευασία), βρεφικές τροφές, μπάρες δημητριακών, λάδι, μακαρόνια, ρύζι, τοματοχυμοί, κρουασάν, μπισκότα, σερβιέτες, πάμπερς, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, depon, bepanthol, γάζες, betadine, contrex, αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα, αδιάβροχα, καπέλα, τσάντες ώμου.

Η λίστα με τα σημεία συγκέντρωσης των ειδών:

Καφέ και ό,τι χρώμα θες, Μ. Αλεξάνδρου 20 & Αρμενοπούλου Πλατεία Τερψιθέας, τηλ: 2310 651
550
Φαρμακείο «Φωτοπούλου Αικατερίνη», Λαγκαδά 216 Σταυρούπολη, τηλ:  2310 651 509
Kapaki, Καραβαγγέλη 90 Άνω Ηλιούπολη, τηλ: 2310 604 066
Tesoro, 25ης Μαρτίου 53 Ευκαρπία, τηλ: 2310 688 364
Glossoland, Σμύρνης 48 Εύοσμος, τηλ: 2310 776 432-1

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ:

Δημαρχείο, Καραολή & Δημητρίου 1
Κοινωνικές Υπηρεσίες, Λήμνου 2 – Νικόπολη
Πρώην Δημαρχείο Ευκαρπίας, Εθνικής Αντιστάσεως 24
Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2

Ώρες: 9:00 – 14:00

http://thesspress.gr 
Οι αρχές της Ταϊλάνδης αφαίρεσαν μ...ε χειρουργική επέμβαση ένα κλεμμένο διαμάντι έξι καρατίων από το έντερο μίας γυναίκας, η οποία είχε επιχειρήσει να το βγάλει λαθραία από τη χώρα καταπίνοντάς το.

Η 39χρονη Τζιανγκ Σουλιάν από την Κίνα παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει το διαμάντι αξίας περίπου 280.000 δολαρίων (245.000 ευρώ) την Παρασκευή όταν αυτό εντοπίστηκε στο στομάχι της σε ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Τζιανγκ μαζί με τον άνδρα που την συνόδευε, έναν επίσης Κινέζο, συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβαρναμπούμι, ενώ επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, δήλωσε ο αστυνομικός που ηγείται της έρευνας.

Ένας από τους εκθέτες της 56ης Έκθεσης Πολύτιμων Λίθων & Κοσμημάτων της Μπανγκόκ ανέφερε την εξαφάνιση του διαμαντιού. Το ζευγάρι πιστεύεται ότι αντικατέστησε το αληθινό διαμάντι με ένα ψεύτικο.

Όταν η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση αρνήθηκε την τροφή κι έπινε μόνο νερό, είπε η αστυνομία.

Της χορηγήθηκαν καθαρτικά αλλά έπειτα από τρεις ημέρες δεν κατάφερε να το αποβάλει. Σε αυτό το διάστημα το διαμάντι είχε μετακινηθεί από το στομάχι της στο παχύ έντερο.

Στη συνέχεια, οι γιατροί χρησιμοποίησαν κολονοσκόπιο για να αφαιρέσουν τον πολύτιμο λίθο με επιτυχία χθες το μεσημέρι. Η Τζιανγκ κρατείται κατηγορούμενη για κλοπή και αντιμετωπίζει τριετή ποινή κάθειρξης και την επιβολή προστίμου.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ένας Κινέζος συνελήφθη στη Σρι Λάνκα έχοντας καταπιεί ένα διαμάντι που είχε κλέψει από έκθεση.

Την ίδια χρονιά, η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε έναν άνδρα που επιχείρησε να εγκαταλείψει τη χώρα έχοντας καταπιεί...220 γυαλισμένα διαμάντια αξίας 2,3 εκατ δολαρίων, τα οποία είχε εντοπίσει ο σαρωτής σώματος της ασφάλειας του αεροδρομίου.

http://www.seleo.gr

Άσχημη κατάληξη είχε για έναν 36χρονο οικοδόμο από τη Βρετανία η πλάκα που έκανε ενώ ήταν μεθυσμένος.

Ο Daniel Medforth, όπως ονομάζεται, αποφάσισε για πλάκα να καταπιεί μονομιάς 35 χάπια βιάγκρα!

Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στο νοσοκομείο έχοντας συνεχώς στύση για 5 μέρες, όπως αναφέρει η Mirror.

Ο 36χρονος αφηγήθηκε πως «κατέληξα να αισθάνομαι άρρωστος, να ζαλίζομαι και να έχω παραισθήσεις. Τα έβλεπα όλα πράσινα. Και είχα μια πελώρια στύση που δεν υποχωρούσε».

Τελικά, ο Medforth ομολόγησε την ανοησία του στη σύζυγό του, η οποία κάλεσε ασθενοφόρο.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στη «Sun», οι γιατροί τού συμπεριφέρθηκαν άκρως επαγγελματικά, «όμως μπορούσες να δεις ότι προσπαθούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους».

Ο πατέρας δύο παιδιών αφού πέρασε κάμποσες μέρες στο νοσοκομείο, τελικά ανάρρωσε.

http://masternews.gr



Είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν ήσασταν παιδί σάς μάλωναν γιατί δεν στρώνατε το κρεβάτι σας και εσείς γκρινιάζατε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το κάνετε. Μπορεί να πέρασαν τα χρόνια, αλλά η επιστήμη έρχεται να σας δικαιώσει, τονίζοντας πως το στρώσιμο του κρεβατιού δεν κάνει καλό στην υγεία.
Και ο λόγος είναι απλός: Ενα καλά στρωμένο κρεβάτι είναι εξαιρετικό έδαφος για τα ακάρεα της σκόνης.
Είναι γνωστό πως εκατομμύρια ακάρεα ζουν στο κρεβάτι μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος, παράγοντας αλλεργιογόνα, που μπορούμε να εισπνεύσουμε.
Αρχικά, η μελέτη είχε δημοσιευτεί το 2005 και ήρθε ξανά στην επιφάνεια της δημοσιότητας, καθώς το κρύο αρχίζει να εμφανίζεται σιγά-σιγά.
«Γνωρίζουμε ότι τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη νερού από την ατμόσφαιρα. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματός τους», δήλωσε η δρ Stephen Pretlove στο BBC.
«Κάτι τόσο απλό όσο αφήνοντας ένα κρεβάτι άφτιαχτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα σκεπάσματα και το στρώμα, με αποτέλεσμα τα ακάρεα να αφυδατωθούν και τελικά να πεθάνουν», τόνισε.

Κάτι ξεχωριστό φαίνεται πως έχει διακρίνει ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ στον Δημήτρη Πέλκα, τον οποίο έχει από κοντά και φροντίζει να του μεταφέρει τις πλούσιες εμπειρίες του από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους που έχει αγωνιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Βούλγαρος επιθετικός φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να κάνει τις παρατηρήσεις – συμβουλές του στον 22χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι πρώτος νεαρός παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή από το ρόστερ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο 35χρονος σούπερ σταρ παίρνει πλησιάζει τον νεαρό άσο, αφού έχει διακρίνει το ταλέντο του, και του μιλάει σαν «δάσκαλός» του.

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr

Τα έξυπνα δοκιμαστήρια δεν είναι κάτι καινούργιο. Επιτρέπουν να δοκιμάζουμε ρούχα, βλέποντας διαφορετικά χρώματα και διαστάσεις, χωρίς στην πραγματικότητα να τα φοράμε.

Πρόσφατα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ τεχνολογίας και μόδας στο Ισραήλ προσπάθησαν να δείξουν ότι οι δύο αυτοί τομείς πάνε τελευταία χέρι-χέρι.

Εταιρίες start up και οίκοι μόδας παρουσίασαν λοιπόν κάθε λογής γκάτζετ που φοριέται και έδειξαν με τον τρόπο τους ποιο θα είναι το μέλλον. Ποια είναι η άποψη της διοργανώτριας του φεστιβάλ, Γιαέλ Κότσμαν;

«Αυτές οι startup αποδεικνύουν ότι με την τεχνολογία μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ο κόσμος καταναλώνει την μόδα, είτε πρόκειται για ένα μαγαζί με ρούχα, είτε διαδικτυακά.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συνολική εμπειρία, συνδυάζοντας το διαδικτυακό κομμάτι με την πραγματική βόλτα στα μαγαζιά. Αυτές οι νέες start up έχουν εξελίξει αυτό το ζήτημα».

Η startup Infime έχει φτιάξει μια εφαρμογή για να μπορούν οι γυναίκες να αγοράσουν εσώρουχα στο σωστό μέγεθος.

Υπολογίζει το σώμα σε τρεις διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι επίδοξες πελάτισσες να μην χρειάζεται να δοκιμάσουν αυτό που θέλουν να αγοράσουν.

«Η εφαρμογή μας επιτρέπει να οπτικοποιήσουμε το τρισδιάστατο σώμα, να φτιάξουμε το μοντέλο της πελάτισσας σε τρεις διαστάσεις, εισάγοντας τις αναλογίες του σώματός της.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε online σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε ένα πραγματικό κατάστημα, σκανάροντας τον κωδικό QR του προϊόντος και βλέποντας αν της ταιριάζει» τόνισε ο ιδρυτής της Infime, Μάικλ Λίτβιν.

Όλα αυτά οδηγούν σε ρούχα που θα ταιριάζουν απόλυτα στα γούστα του πελάτη, ο οποίος θα δίνει όλες τις λεπτομέρειες του ρούχου που θέλει να αγοράσει.

Με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή που θα έχει σπίτι του, θα μπορεί να φτιάχνει το ένδυμα που θα φορέσει.

ΠΗΓΗ: euronews.com
Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στον 29ο όροϕο μια πολυκατοικίας. Πήγαν, λοιπόν, ϕορτωμένοι με τις αποσκευές τους να εγκατασταθούν στο σπίτι.
Δυστυχώς το ασανσέρ ήταν εκτός λειτουργίας και αναγκάστηκαν να ανεβούν από τις σκάλες.
Σε μια στιγμή καθώς ανέβαιναν τις σκάλες λέει ο Κωστίκας:
- Γιωρίκα, ξεεε...
- Σταμάτα να ϕτάσουμε γρήγορα επάνω και μετά μου λες, λέει ο Γιωρίκας.
Όταν έϕτασαν στον 25ο όροϕο...
- Τι ήθελες να μου πεις ρε Κωστίκα;
- Ξέχασα τα κλειδιά, λέει ο Κωστίκας.
- Αμάν βρε Κωστίκα, τώρα μου το λες;
- Προσπάθησα αλλά δεν με άϕησες...
- Καλά δεν πειράζει άντε πάμε τα τα πάρουμε από το αμάξι.
Κατεβαίνοντας...
- Γιωρίκα πλλ...
- Σταμάτα Κωστίκα να ϕτάσουμε γρήγορα και μου λες κάτω ότι θέλεις να μου πεις.
Μόλις ϕτάνουν κάτω...
- Τι ήθελες να μου πεις ρε Κωστίκα;
- Πλάκα σου έκανα!

http://xsefoto.blogspot.gr

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων SUBARU, μοντέλο Impreza, τύπος GD/GG εκτελεί η εταιρεία ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS ΑΕ, όπως γνωστοποίησε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά 1.435 οχήματα, παραγωγής από 01-01-2004 έως 31-12-2007, με αριθμούς πλαισίου από JF1GD9KE56G047134 έως JF1GGGKD37G040807.

Όπως σημειώνεται από τη γενική γραμματεία: «οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε όταν υπάρξει επάρκεια ανταλλακτικών και μετά από νεότερη ειδοποίηση, να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Subaru της εταιρείας ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS ΑΕ για να γίνει ο σχετικός έλεγχος/αντικατάσταση των αναφλεκτήρων του αερόσακου του συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του προμηθευτή αερόσακων, το σύστημα πυροκροτητή-εκτόνωσης του αερόσακου συνοδηγού να μην λειτουργήσει βάσει των προδιαγραφών και ο εμπρόσθιος αερόσακος συνοδηγού να διαρραγεί, προκαλώντας ενδεχομένως σοβαρό τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

http://www.fpress.gr
Σε 33,2 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθεί το κόστος των εκλογών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο δίνει διευκρινίσεις για την εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των ΟΤΑ, σε συνέχεια της συνάντησης την οποία είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα την περασμένη Παρασκευή,.

"Η συγκρότηση ειδικών συνεργείων από υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του κράτους, καθώς και των ΟΤΑ, για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται από τη νομοθεσία για λόγους εξυπηρέτησης των ιδιαίτερων εκλογικών αναγκών και όχι για λόγους εισοδηματικής ενίσχυσης των υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό, και με γνώμονα αφ’ ενός μεν τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, αφ’ ετέρου δε το γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι η τρίτη κατά σειρά εκλογική διαδικασία μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να περιστείλει όσο γίνεται περισσότερο το κόστος, χωρίς βέβαια να πληγεί ούτε η εγκυρότητα των εκλογών, ούτε και τα δικαιώματα των υπαλλήλων που, αποδεδειγμένα, θα εργαστούν για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή τους" αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

 Συγκεκριμένα:

-το κόστος των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου θα ανέλθει σε 33,2 εκατ. Ευρώ (το δημοψήφισμα είχε κοστίσει 26,7 εκατ. Ευρώ, ενώ οι εκλογές του Ιανουαρίου 51,1 εκατ. ευρώ).

-το μεγαλύτερο μέρος εξ' αυτών αφορά το κόστος για την καταβολή πάσης φύσεως αποζημιώσεων, το οποίο θα ανέλθει σε 27 εκατ. ευρώ, έναντι 43,7 εκατ. ευρώ στις εκλογές του Ιανουαρίου και 22,8 εκατ. ευρώ στο δημοψήφισμα.

Η μείωση αποτυπώνεται σε ποσοστό που φθάνει έως και το 60%, με εξαίρεση τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, των οποίων οι αποζημιώσεις δεν θα μειωθούν περισσότερο από 15%, σημειώνει το υπουργείο
"Τέλος, ως προς τα προβλήματα που, πράγματι, έχουν ανακύψει σε σχέση με την καταβολή των αποζημιώσεων από προγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνεται ότι το Υπουργείο

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει εξοφλήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του και πλέον η διευθέτηση του ζητήματος αποτελεί αρμοδιότητα των οικείων Δήμων.

Βάσει όλων των παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι το Υπουργείο έχει διαχρονικά επιδείξει την ευαισθησία του έναντι των εργαζομένων των ΟΤΑ" καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.enikos.gr 
Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συνταξεις του Δημοσίου και του ΙΚΑ μηνός Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ειδικότερα, οι συντάξεις του Δημοσίου και του ΙΚΑ θα καταβληθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την Σύνταξη μηνός Οκτωβρίου 2015 (κατάθεση την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2015 «Τρίτη 29/9») θα πληρωθούν:

Πολιτικοί συνταξιούχοι:

1) Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού υπάλληλοι Βουλής, ΕΥΠ, κύριο προσωπικό ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ (οι συνταξιοδοτούμενοι από το Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 03/03/2015

2) Υπουργείο Παιδείας (Καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΑΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 25/08/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

3) Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, υπάλληλοι ΕΛ ΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό ΑΣΕΙ πρωτόκολλα μέχρι 12/03/2015 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

4) Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, υπάλληλοι Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχ. Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ,ΟΚΧΕ, Α.Α Συν. του Πολίτη ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ (που υπάγονται στο Δημόσιο) πρωτόκολλα μέχρι 31/03/2015 (*) για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχ. Ταμιευτηρίου περ. δ της παρ.18α του αρθρου 4 του Ν.4151/2013 ισχύει άλλη σειρά.

5) Υπουργείο Παιδείας (Υπάλληλοι ΥΠΕΠΘ - εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - καθηγητές ΤΕΙ) πρωτόκολλα μέχρι 21/10/2014 (ΟΧΙ ΟΛΑ)

Υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. και Ειδικών Κατηγοριών:

1) Υπάλληλοι νοσοκομείων, πρωτόκολλα μέχρι 02/02/2015 (όχι όλα)

2) Υπάλληλοι ΟΤΑ, πρωτόκολλα μέχρι 12/03/2015

3) Υπάλληλοι παιδικών σταθμών, πρωτόκολλα μέχρι 30/01/2015 Ιερείς, πρωτόκολλα μέχρι 30/01/2015

Επισημαίνεται ότι ορισμένες υποθέσεις που φέρουν πρωτόκολλα των παραπάνω ημερομηνιών και “χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης” είναι προς επεξεργασία και οι συντάξεις που σχετίζονται με αυτές δεν θα πληρωθούν με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2015.

http://www.fpress.gr 
Γάλλοι επιστήμονες ανακάλυψαν στην παγωμένη Σιβηρία έναν άγνωστο έως σήμερα ιό γιγάντιων διαστάσεων και σκοπεύουν να τον «αναστήσουν» στο εργαστήριό τους. Είναι άγνωστο κατά πόσο ο ιός είναι επικίνδυνος για τα ζώα ή τον άνθρωπο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ζαν-Μισέλ Κλαβερί του Πανεπιστημίου Αιξ-Μασσαλίας και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο ιός Mollivirus sibericus βρέθηκε κατεψυγμένος στην περιοχή της Κολίμα στη βορειοανατολική Ρωσία, εκεί όπου κάποτε υπήρχε ένα μεγάλο σοβιετικό στρατόπεδο κράτησης ανεπιθύμητων (γκουλάγκ).

Ο ιός εκτιμάται ότι είναι περίπου 30.000 ετών και το μήκος του φθάνει τα 0,6 μικρόμετρα, πολύ μεγάλο για τα δεδομένα των ιών. Γιγάντιος θεωρείται ένας ιός όταν ξεπερνά το μισό μικρόμετρο (χιλιοστό του χιλιοστού).

Είναι ο τέταρτος προϊστορικός ιός που ανακαλύπτεται μετά το 2003 (και ο δεύτερος από την ίδια ερευνητική ομάδα) και σε αυτό βοηθά η κλιματική αλλαγή που σταδιακά λιώνει τους αρκτικούς και υποαρκτικούς πάγους της Σιβηρίας.

Ο Κλαβερί έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι καθώς σχεδιάζεται η αξιοποίηση του ορυκτού και άλλου πλούτου των κάποτε παγωμένων σιβηρικών εδαφών, υπάρχει ο κίνδυνος να βρουν πρόσφορο έδαφος ξεχασμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί για να αναβιώσουν ανεξέλεγκτα.

«Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και εκβιομηχανίσουμε αυτές τις περιοχές χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις, τότε ρισκάρουμε να ξυπνήσουμε μια μέρα ιούς που νομίζαμε ότι είχαν εκριζωθεί, όπως αυτός της ευλογιάς», προειδοποίησε ο Κλαβερί.

Οι Γάλλοι επιστήμονες θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη αναβίωση του ιού, βάζοντάς τον μαζί με μονοκύτταρες αμοιβάδες, ώστε να ελέγξουν τον βαθμό επικινδυνότητάς του. Οι ίδιοι ερευνητές είχαν ανακαλύψει, επίσης στη Σιβηρία, πριν από 12 χρόνια, τον γιγάντιο ιό Pithovirus sibericum και τον είχαν «ξυπνήσει» στο εργαστήριό τους.

Αντίθετα με τους περισσότερους ιούς που κυκλοφορούν σήμερα και προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων, οι αρχαίοι ιοί που χρονολογούνται από την τελευταία εποχή των πάγων, είναι όχι μόνο μεγαλύτεροι, αλλά και πιο πολύπλοκοι γενετικά. Ο Mollivirus έχει πάνω από 500 γονίδια, ενώ ένας άλλος, ο Pandoravirus, που είχε ανακαλυφθεί το 2003, έχει 2.500. Συγκριτικά, ο σύγχρονος ιός της γρίπης Α έχει μόνο οκτώ γονίδια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!