Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τίποτα δεν είναι τυχαίο
Και στον χώρο του αυτοκινήτου, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όποιες μάρκες είχαν την τύχη να συνεργαστούν με στελέχη που οραματίστηκαν το μέλλον της αυτοκίνησης και τις ανάγκες των ανθρώπων απολαμβάνουν τους καρπούς ακόμη και από τις πιο ρηξικέλευθες ιδέες.

Κοιτάζοντας το Renault Cororale, αναγνωρίζεις στοιχεία που συναντάμε στα SUV, τα οποία λανσάρονται τώρα. Η διορατικότητα των ανθρώπων που διοίκησαν την γαλλική μάρκα είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της εταιρείας.

Τα οχήματα SUV και τα Crossovers τείνουν να κυριαρχήσουν στην σύγχρονη αγορά αυτοκινήτου. Μπορεί αυτή η τάση να είναι σχετικά πρόσφατη, η Renault όμως με το COLORALE, που διεκδικεί τον τίτλο του πρώτου SUV της αυτοκινητοβιομηχανίας, φαίνεται πως για ακόμα μία φορά κοίταζε πολύ μπροστά στο μέλλον. 


Σε σχεδόν κάθε κατηγορία τα οχήματα SUV και τα Crossovers κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα. Όλοι οι κατασκευαστές δείχνουν να ακολουθούν αυτή την τάση της αγοράς που η Renault είχε οραματιστεί από το 1950. Η δημιουργία ενός οχήματος σαν το Renault Colorale μπορεί να μοιάζει προφανής στις μέρες μας, όμως το 1950 αποτελούσε μια πραγματικά ρηξικέλευθη προσέγγιση ως προς τη φιλοσοφία ενός οχήματος που θα μπορούσε να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες.

Ο στιβαρός σχεδιασμός με τα έντονα στοιχεία εταιρικής ταυτότητας που δημιούργησε το εξαιρετικά πετυχημένο 4CV, οι πολλαπλές επιλογές εκδόσεων που περιλάμβαναν 2θυρα, 4θυρα αμαξώματα και εκδόσεις pick-up, αλλά και η ύπαρξη μοντέλων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς αποτελούν στοιχεία που σήμερα θεωρούνται βασικά στοιχεία των SUV και των Crossovers.


Η περιορισμένη εμπορική επιτυχία του μοντέλου έδειξε ότι το Colorale ήταν αρκετά εμπρός από την εποχή του, όμως οι σχεδιαστικές του αξίες αποτέλεσαν μια ακόμα έκφραση τόσο της σχεδιαστικής ευφυΐας της Renault, όσο και της δέσμευσης της εταιρείας να δημιουργεί οχήματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιες αξίες ακολουθούν ακόμα και σήμερα τη Renault, με το Captur να είναι το δημοφιλέστερο b-segment Crossover στην Ευρώπη και το Kadjar να εντυπωσιάζει με τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Πόσο ρεύμα καταναλώνει κάθε συναλλαγή με Bitcoin;
Με το ντόρο που έκανε γύρω από την ύπαρξη του, το bitcoin μπήκε στο μάτι των ερευνητών, και οι μελέτες ξεπετιούνται, η μία πίσω από την άλλη.
Η τελευταία μελέτη εκτιμά ότι σε λίγους μήνες, οι ενεργειακές ανάγκες του δημοφιλέστατου κρυπτονομίσματος θα φθάσουν τα 7,7 γιγαβάτ, σχεδόν όσο η κατανάλωση ρεύματος στην Αυστρία ή περίπου το 0,5% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρισμού.
Οι απαιτήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία ενός bitcoin είναι τεράστιες, και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί τρόπος, να μειωθεί η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια.
Για να καταλάβετε το μέγεθος, κάθε συναλλαγή καταναλώνει το ρεύμα ενός μήνα, σε ένα μέσο σπίτι με 4 άτομα.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!