Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Νεαρό ζευγάρι στην Αργεντινή έδωσε μάχη με το νόμο και τη γραφειοκρατία για να δώσει το όνομα Μέσι στον νεογέννητο γιο του.

Τη μάχη την έδωσε με ιδιαίτερη ζέση ο πατέρας του ζευγαρίου, ο Ντανιέλ Βαρέλα.

Η νομοθεσία της Αργεντινής δεν επιτρέπει να χρησιμοποιούνται επώνυμα ως μικρά ονόματα. Επειδή το Λιονέλ δεν ήταν αρκετά... σαφές ως παραπομπή, ο πατέρας χρειάστηκε να παλέψει με το νόμο για να προικίσει τον γιο του.

Σύμφωνα με το Reuters, τελικά ο πατέρας κέρδισε την άδεια να παρακάμψει τον νόμο 45 ετών και πλέον έχει στο σπίτι του τον Μέσι, έστω και στην κούνια.
tanea.gr
«Αρχικά την απορρίψαμε γιατί ήταν υπερβολικά προφανής ιδέα. Αλλά ύστερα από μήνες μελέτης, είχαμε βρεθεί σε αδιέξοδο, οι ιδέες που προτείναμε δεν έπειθαν ούτε την τοπική κοινότητα, αλλά ούτε και εμάς τους ίδιους. Και έτσι το αποφασίσαμε: Γιατί να μην ανατρέξουμε στην πρώτη μας ιδέα; Γιατί να μην προτείνουμε μια προφανή στάση λεωφορείου; Και το κάναμε!».

Με αυτά τα λόγια ο Εμίλιο Αλαρκόν του μαδριλένικου γραφείου ντιζάιν Mmmm, περιέγραψε στον ιστότοπο του αμερικανικού Slate, την εξαιρετικής αισθητικής στάση λεωφορείου που εγκατέστησαν σε έναν κεντρικό δρόμο της Βαλτιμόρης.

Η στάση είναι όντως «προφανής»: Αποτελείται από τρία μεγάλα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «BUS», δηλαδή «λεωφορείο», και καλεί τους επίδοξους επιβάτες να περιμένουν εντός των ύψους 4,5 μέτρων στοιχείων.

Οι ισπανοί σχεδιαστές σημείωσαν ότι η δουλειά αφορά μόνο μία στάση λεωφορείου στην Νοτιανατολική Λεωφόρο του Χάιλανταουν - μιας γειτονιάς της Βαλτιμόρης για την αναβάθμιση της οποίας είχαν κληθεί να καταθέσουν προτάσεις.

Ωστόσο η απήχηση της ιδέας, από την ημέρα που έγιναν τα αποκαλυπτήρια, στα τέλη του Ιουλίου, είναι τέτοια που πολλοί προτείνουν αυτές οι στάσεις να υιοθετηθούν σε όλη την πόλη.



Ο Αλαρκόν υπογραμμίζει - εκτός της αισθητικής πλευράς - και τη χρηστικότητα της ιδέας: Τις ημέρες με κακοκαιρία οι επιβάτες μπορούν να προστατευθούν από τη βροχή μπαίνοντας στην καμπύλη του «Β», ενώ όσοι χρειάζονται ξεκούραση μπορούν να καθίσουν ή και να ξαπλώσουν στις καμπύλες του «U» και του «S».
tanea.gr
Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προέβη ο αστροναύτης που ήταν στο πλευρό του Νηλ Άρμστρονγκ στη θρυλική πτήση της NASA Apollo 11, Μπαζ Όλντριν. 
 
Λίγο πολύ, παραδέχθηκε την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον Γαλαξία μας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «υπάρχουν και δισεκατομμύρια ακόμη Γαλαξίες. Η πιθανότητα για άλλες μορφές ζωής στο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες».

Ο Όλντριν μίλησε σε ένα συνέδριο και όσοι βρέθηκαν εκεί άκουσαν κάτι που εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυκλοφορεί ως φήμη:

«Παρατήρησα ένα φώς έξω από το παράθυρο το οποίο έκανε παράλληλες κινήσεις με εμάς και βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό μας. Όταν επιστρέψαμε, έδωσα ολόκληρες "συνεντεύξεις- ανακρίσεις" στην υπηρεσία μου περί του τι ακριβώς έβλεπα, ωστόσο οι εξηγήσεις που προσπάθησαν να δώσουν περιλάμβαναν τα πιο απίθανα πράγματα, (από... αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός στα πάνελ έως και κομμάτια που είχαν αποκολληθεί από τον πύραυλο), ωστόσο τίποτε από όλα αυτά δεν αποδείχτηκε, και ουδείς εξέτασε το ότι τελικά θα μπορούσε απλώς να είναι ένα άλλο διαστημικό σκάφος από άλλη χώρα ή και από άλλο κόσμο.

Μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι στον Γαλαξία μας και υπάρχουν και δισεκατομμύρια ακόμη Γαλαξίες. Η πιθανότητα για άλλες μορφές ζωής στο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρες. Άλλωστε δεν ήταν δα και κάτι το συγκλονιστικό το ότι και εδώ στη Γη η ζωή κάπως έτσι ξεκίνησε και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα».

Όσον αφορά το... στοίχημα της NASA που δεν είναι άλλο από τον Άρη, ο ίδιος επεσήμανε:

«Έχω μελετήσει το θέμα για το αν μια προσεδάφιση στον κόκκινο πλανήτη θα μπορούσε να γίνει από κάποιον ιδιωτικό φορέα. Είμαι απολύτως σίγουρος πως, ακόμη και αν γίνει, οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν και θα πατήσουν το πόδι τους στον Άρη, δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξαναφύγουν από αυτόν και να επιστρέψουν πίσω στη Γη».

Να σημειωθεί πως ο Μπαζ Όλντριν θεωρείται μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στη NASA και πως στο παρελθόν δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για συνομωσιολογίες...

http://www.newsbomb.gr

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η σεξουαλική ζωή είναι κάτι απολύτως προσωπικό. Ωστόσο, άθελά μας πολλές φορές μπορεί να αποκαλύψουμε αν και πόσο καλά περάσαμε την προηγούμενη νύχτα.
Δείτε τα πέντε σημάδια που «προδίδουν» ότι κάναμε sex το προηγούμενο βράδυ, όπως αυτά έχουν προκύψει από σχετικές… επιστημονικές έρευνες!
Η μυρωδιά
Όσο πιο ενεργή είναι η σεξουαλική μας ζωή τόσο περισσότερες ορμόνες απελευθερώνει το σώμα. Αυτοί οι «χημικοί αγγελιαφόροι» γίνονται εύκολα αντιληπτοί από το αντίθετο φύλο και ενισχύουν την ερωτική έλξη. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Advanced Research δείχνει ότι αυτές οι σέξι ορμόνες διεγείρουν το αντίθετο φύλο.
Η χαρά
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο υποστηρίζουν ότι το συχνό σεξ αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα ευεξίας και ικανοποίησης. Είναι μάλιστα μια αντίδραση που δεν μπορούμε να κρύψουμε και γίνεται εύκολα αντιληπτή από τους γύρω μας.
Η βελτιωμένη όψη
Πραγματοποιούνται αρκετές μεταβολές στο σώμα μας όταν κάνουμε σεξ, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Δύο από αυτές είναι η απελευθέρωση της έντασης στο μυϊκό σύστημα και η βελτιωμένη κυκλοφορία σε κάθε σημείο του σώματος. Έτσι, το πρόσωπο μοιάζει πιο ροδαλό, υγιές και ελκυστικό.
Ο καλός ύπνος
Μελέτη που δημοσιεύεται στο Oxford Journal of Human Reproduction δείχνει ότι μετά τον οργασμό οι γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% σε μια ορμόνη που ονομάζεται προλακτίνη. Η ορμόνη αυτή βοηθά στη χαλάρωση κι έτσι κοιμόμαστε πιο βαθιά. Αποφύγετε λοιπόν να τονίσετε σε φίλους και συναδέλφους πόσο καλά κοιμηθήκατε το βράδυ!
Η χαλαρότητα
Με την αγκαλιά, το φιλί και το σεξ το σώμα απελευθερώνει τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης» (οξυτοκίνη ή ωκυτοκίνη). Η απελευθέρωση της ορμόνης περιορίζει την ανάγκη για συνεχή προσοχή και συναισθηματική επιβεβαίωση.
Πηγή: onmed.gr
Λίγο μετά αφότου οι προ παραγγελίες για τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus άνοιξαν από την Apple τόσο η ίδια η εταιρεία όσο και η AT&T ανέφεραν πως στα συστήματα τους καταγράφηκε ένας άκρως εντυπωσιακός αριθμός με την ζήτηση για τα δύο iPhone 6 να ξεπερνάει και μάλιστα κατά πολύ την αντίστοιχη των iPhone 5S και iPhone 5.

H Αpple συγκεκριμένα ανέφερε:

«H ζήτηση για τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι φανταστική σημειώνοντας ρεκόρ προ παραγγελιών μέσα σε μια νύχτα».

Πάρα το γεγονός πως η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό μπορούμε να υπολογίσουμε πως αυτός ξεπέρασε άνετα τις 2 εκατομμύρια πωλήσεις του iPhone 5 τις πρώτες 24 ώρες όταν και η Apple είχε κάνει πάλι την συσκευή διαθέσιμη με προ παραγγελία.

Ο πάροχος AT&T ανέφερε και αυτός με την σειρά του εκατοντάδες χιλιάδες προ παραγγελίες των iPhone 6 μέσα σε λίγες ώρες αναφέροντας πως ο αριθμός ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του iPhone που ήταν πριν δύο χρόνια.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν μόλις το πρώτο 24ωρο από το άνοιγμα των προ παραγγελιών και μέσα σε λίγες ώρες.

Μέχρι και την επίσημη διάθεση των συσκευών στις 19 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο κύμα χωρών, τα νούμερα περιμένουν όλοι πως θα αυξηθούν γεωμετρικά με τα δύο νέα iPhones να καταρρίπτουν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ζήτησης και πωλήσεων.


ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Κάθε φορά που κάποιος χρήστης του Facebook αποφασίζει να κρύψει μια διαφήμιση από το χρονολόγιο, το κοινωνικό δίκτυο τον ρωτά για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Σκοπός του Facebook είναι να συλλέξει δεδομένα, ώστε να καθορίσει ποιες διαφημίσεις θα προβάλλονται σε κάθε χρήστη.

Συνεπώς, από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που ένας χρήστης επιλέγει να αποκρύψει μια διαφήμιση, το Facebook θα τον ρωτά το λόγο ο οποίος τον οδήγησε στην απόφαση αυτή, έτσι ώστε να ρυθμίσει την εμφάνιση των διαφημίσεων στους χρήστες.

Βεβαίως, ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει...

Επίσης, το Facebook θα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στους λόγους για τους οποίους οι συγκεκριμένοι χρήστες κάνουν απόκρυψη των διαφημίσεων, σε σχέση με εκείνους οι οποίοι ζητούν απλά να μην τις βλέπουν.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Αν δεν ζεις στη Θεσσαλονίκη μάλλον δεν έχει φάει ποτέ... Κι όμως σε παγωτατζίδικο της συμπρωτεύουσας, προσφέρουν τα πιο περίεργα παγωτά που μπορείτε να φανταστείτε. Σαν να τρώτε...παγωμένους μεζέδες!

To παγωτό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι για πολλούς λατρεία. Αυτό όμως το παγωτατζίδικο στη Θεσσαλονίκη, τόλμησε να κάνει τη διαφορά, προσφέροντας τις πιο παράξενες και ιδιαίτερες γεύσεις που έχουμε δει ποτέ. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν αστείο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και όποιος τολμά μπορεί να απολαύσει παγωτά με γεύση, μπουγιουρντί, τζατζίκι χταποδάκι και πολλές πολλές άλλες!

http://simantra.blogspot.gr 
Όταν η αστυνομία της...
Φλόριντα πραγματοποίησε έφοδο σε ένα σπίτι προκειμένου να συλλάβει έναν άνδρα ύποπτο για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, βρέθηκε ενώπιον μιας αναπάντεχης
ανακάλυψης: 50 πτώματα γατών είχαν τοποθετηθεί και διατηρούνταν σε πολλά ψυγεία.

Ο Νταγκ Ουέστκοτ, 55 ετών, είχε επίσης 35 ζωντανές γάτες, ενώ από τις πολλές σακούλες απορριμμάτων, οι οποίες ξεχείλιζαν από περιττώματα, αναδύονταν τόσο αηδιαστικές οσμές που οι αστυνομικοί της κομητείας του Παλμ Μπιτς (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) έπρεπε να φορέσουν προστατευτικές μάσκες προκειμένου να μπουν στο σπίτι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Palm Beach Post.

Τα 50 κουφάρια των γατών είχαν τοποθετηθεί σε 4 ψυγεία σε ένα σπίτι που βρισκόταν στο Λέικ Ουόρθ.

Οι γείτονες του 50χρονου περιέγραψαν την παράξενη συμπεριφορά του, την τάση του να κυκλοφορεί χωρίς να φοράει μπλούζα και να προσπαθεί να δίνει μικρά δωράκια στα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η ανυπόφορη μυρωδιά εξαπλωνόταν εκτός των τοίχων του σπιτιού και οι γάτες μπαινόβγαιναν ελεύθερα.

Ο Ντέιβιντ Ουαλέσκι, υπεύθυνος μιας τοπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων, εξήγησε στην εφημερίδα ότι ο Νταγκ Ουέστκοτ αρνήθηκε να αποχωριστεί τις ζωντανές γάτες. Ένας δικαστής θα αποφανθεί σε διάστημα 30 ημερών τι θα απογίνουν οι γάτες.

Επίσης διευκρίνισε ότι, λόγω έλλειψης κεφαλαίων, θα πραγματοποιηθούν νεκροψίες νεκροτομές σε μερικές μόνο από τις γάτες που βρέθηκαν ψόφιες.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σε μια πρώτη απόπειρα να φέρει στη Γη δείγματα από έναν αστεροειδή, η NASA προγραμματίζει να εκτοξεύσει την αποστολή Osiris-Rex, η οποία θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και να αποσπάσει δείγματα από έναν βράχο που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη τον 22ο αιώνα.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το φιλόδοξο εγχείρημα θα είναι μια «πρόβα» για μια μελλοντική αποστολή συλλογής δειγμάτων από τον Άρη, καθώς και για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή, η οποία προγραμματίζεται για την επόμενη δεκαετία. Το Osiris-Rex, μια αποστολή συνολικού κόστους 800 εκατ. δολαρίων, θα εκτοξευτεί το Σεπτέμβριο του 2016 με πύραυλο Atlas V. Θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια να φτάσει τον αστεροειδή Bennu, με μήκος γύρω στα 200 μέτρα.

Η NASA εκτιμά ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να προσκρούσει ο Bennu στη Γη σε περίπου δύο αιώνες -μέχρι τότε, όμως, η ανθρωπότητα πιθανώς θα διαθέτει την τεχνολογία για να αποτρέψει μια μεγάλη καταστροφή.

Συγκριτικά, το μετέωρο του Τσελιαμπίνσκ που τραυμάτισε 1.500 ανθρώπους όταν εξερράγη πάνω από τη Ρωσία το Φεβρουάριο εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 20 μέτρα, ενώ ο αστεροειδής που εξόντωσε τους δεινόσαυρους όταν έπεσε στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια, υπολογίζεται ότι είχε διάμετρο δέκα χιλιομέτρων.

Το σκάφος και οι αστεροειδείς

Το Osiris-Rex, το οποίο κατασκευάζεται στο Ντένβερ από την εταιρεία Lockheed Martin, θα μπορούσε τώρα να προσφέρει νέα στοιχεία για τους εκατομμύρια αστεροειδείς που υπολογίζεται ότι υπάρχουν στο Ηλιακό Σύστημα -από τους οποίους έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα περίπου 500.000.

Εκτός του ότι θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να προστατευτεί από ενδεχόμενο χτύπημα, η μελέτη των αστεροειδών προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για τη γέννηση και την εξέλιξη του Ηλιακού Συστήματος. Οι αστεροειδείς, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούνται κυρίως από πετρώματα, ενώ άλλοι από σίδερο και νικέλιο, θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό των πλανητών πριν από 4,5 δις χρόνια.

«Μας ζήτησαν να αναπτύξουμε κάμερες για τη λήψη εικόνων από έναν αστεροειδή πιο μαύρο κι από κάρβουνο» σχολιάζει στο περιοδικό Scientific American o Πίτερ Σμιθ, κορυφαίος διαστημικός εικονολήπτης με έδρα το Τούσον. «Είναι σας να προσπαθείς να φωτογραφήσεις μια μαύρη γάτα μέσα σε καρβουναποθήκη» λέει.

Η αποστολή

Αν όλα πάνε καλά, το Osiris-Rex αρχικά θα χαρτογραφήσει το σώμα και αργότερα θα ακουμπήσει την επιφάνειά του. Μια ριπή πεπιεσμένου αερίου θα εκτινάξει από την επιφάνεια σκόνη και μικρές πέτρες, οι οποίες θα κυλήσουν μέσα σε ένα κάνιστρο συλλογής. Το κάνιστρο θα απελευθερωθεί από το σκάφος και θα πέσει με αλεξίπτωτο στη Γη το 2023.

http://www.thestival.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!