Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μετά από πεντέμιση εβδομάδες ανασκαφής στη Ζώμινθο το ήδη μεγάλο κτήριο της Ζωμίνθου στα 1187μ. ύψος επεκτάθηκε με την αποκάλυψη νέων χώρων.
Στις νέες ανασκαφές που έγιναν υπό την διεύθυνση της  Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη ,η οποία συνεχίζει το έργο του συζύγου της Γιάννη Σακελλαράκη με πλήθος νέων αρχαιολόγων ,τεχνιτών, αρχιτεκτόνων και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων αποκαλύφθηκαν 6 θύρες στον κεντρικό διάδρομο μήκους 25 μ. Οι θύρες οδηγούν προς τα ανατολικά και δυτικά διαμερίσματα τα οποία είναι προς το παρόν εκατό στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενώ παράλληλα άλλοι διάδρομοι δημιουργούν μια λαβυρινθώδη εντύπωση.
Κάτω από τους τοίχους του νέου ανακτόρου αποκαλύφθηκαν αίθουσες με ισχυρές βάσεις κιόνων του τέλους των παλαιών ανακτόρων ενώ μια άλλη υπόστηλη αίθουσα αποκαλύφθηκε σε χώρο στο νότιο τμήμα του κτηρίου. Σημειώνεται ότι σε 2 από τις 6 βάσεις κιόνων που αποκαλύφθηκαν διατηρήθηκε το κατώτερο τμήμα του ξύλινου κίονα. Πολλά είναι επίσης τα κλιμακοστάσια που βρέθηκαν στις φετινές ανασκαφές συμπληρώνοντας αυτά που είχαν βρεθεί στις ανασκαφές του 1990 από τον Γιάννη Σακελλαράκη. Έξω και βόρεια από το κεραμεικό εργαστήριο αποκαλύφθηκε κεραμεικός κλίβανος που τμήμα είχε επίσης αποκαλυφθεί στις ανασκαφές του 1990. Σε χώρο βόρεια του φωταγωγού αποκαλύφθηκε αγωγός ύδρευσης με πλακοειδείς λίθους ο οποίος συνεχίζεται και στον διάδρομο δυτικά των εργαστηρίων.
Γενικά, η αρχιτεκτονική του κτηρίου της Ζωμίνθου είναι πολυδαίδαλη με τοίχους τοιχογραφημένους, συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τα ευρήματα και φέτος είναι εξαιρετικά σημαντικά: χάλκινα αντικείμενα μεταξύ των οποίων διπλός χάλκινος πέλεκυς, που συμπληρώνει τη σειρά των χάλκινων που βρέθηκαν κατά την περσινή ανασκαφική περίοδο, ομοιώματα μικρών εγχειριδίων , του τύπου που συναντάται και στο Ιδαίο Άντρο. Ακόμη βρέθηκε σημαντική σφραγίδα με γυναίκα η οποία έχει κεφάλι πουλιού και για χέρια φτερά, κάτι που συναντάται στα σφραγίσματα της Αγ.Τριάδας και της Ζάκρου. Επίσης πλήθος από ενδιαφέροντα κεραμεικά ευρήματα μεταξύ των οποίων πυριατήριο, όμοιο με αυτό που απαντά στην τοιχογραφία της Θήρας με τη μικρή ιέρεια.
Το κτήριο αυτό με την σημαντική οικοδομική σύλληψη στο σχέδιο, τον τρόπο δόμησης και το πλήθος των σημαντικών ευρημάτων δεν μπορεί παρά να ανήκει σε σημαντικό πρόσωπο που διαχειριζόταν τον πλούτο του Ιδαίου Άντρου όταν σε αυτό δεν υπήρχε πρόσβαση λόγω των καιρικών συνθηκών.
Ίσως ανήκε σε κάποιο μέλος της δυναστείας της Κνωσού από το οποίο προερχόταν το ιερατείο.
Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής συντηρήθηκαν οι υψηλοί τοίχοι από ειδικό τεχνίτη της Κνωσού ενώ τα σημαντικότερα ευρήματα, αφού συντηρήθηκαν, μεταφέρθηκαν στο μουσείο Ρεθύμνου.
πηγή: cretalive.gr
Ξεχάσατε να κάνετε την εργασία σας;  Μικρό το κακό. Αυτή η καθηγήτρια ξέχασε να φορέσει... εσώρουχο, όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες 
 
Η Lorie Ann Hill, 49 ετών από την Οκλαχόμα, εμφανίστηκε στο Λύκειο Wagover μεθυσμένη και δίχως εσώρουχο, σύμφωνα με το Fox 23.

Η δασκάλα συνελήφθη έπειτα από τηλεφώνημα των υπευθύνων του σχολείου που είχαν προσλάβει τη γυναίκα πρόσφατα.

Τα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο στις ΗΠΑ ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, αναφέρει η Huffington Post.

http://www.newsbomb.gr
άθε χρόνο το διάσημο περιοδικό "Forbes" αναδεικνύει τις πιο καλοπληρωμένες ηθοποιούς και φέτος είναι η Sandra Bullock.
Η Sandra Bullock είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της χρονιάς σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes με έσοδα που ξεπέρασαν τα 51 εκατομμύρια δολάρια. Μια πρωτιά που δεν αποτέλεσε έκπληξη αν σκεφτείς ότι η ταινία "Gravity" στην οποία πρωταγωνιστούσε είχε έσοδα 716 εκατομμύρια δολάρια.
Δεύτερη στη λίστα, είναι η Jennifer Lawrence με έσοδα 34 εκατομμύρια δολάρια αφού μέσα σε ένα χρόνο την είδαμε σε αρκετές ταινίες όπως: Catching Fire, "American Hustle" και "X-Men: Days of Future Past".
H Jennifer Aniston ήρθε τρίτη στη λίστα με 31 εκατομμύρια δολάρια. Μπορεί η ταινία "The Switch" να μην είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αλλά τα έσοδα από τις κωμωδίες "We're the Millers" και "Φιλαράκια" την ανέβασαν στην τρίτη θέση.
 
Τέταρτη ήρθε η Gwyneth Paltrow, με την συμμετοχή της στο "Iron Man 3" να της αποφέρει 31 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό.
 
Πέμπτη είναι η Angelina Jolie η οποία με αποδοχές 18 εκατομμύρια δολάρια από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Maleficent" και στην έκτη Cameron Diaz με τη συμμετοχή της στην κωμωδία "The Other Woman" με το ίδιο ακριβώς πόσο.
 
Στην έβδομη θέση ήρθε η Scarlett Johansson με 17 εκατομμύρια δολάρια αποδοχές, στην όγδοη η Amy Adams με 13 εκατομμύρια δολάρια, στην ένατη η Natalie Portman με 13 εκατομμύρια δολάρια και στην δέκατη η Kristen Stewart με 12 εκατομμύρια δολάρια.
ladylike.gr
Μία 62χρονη γυναίκα κατάφερε να ξεγελάσει όλα τα συστήματα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ και να πετάξει στο Λος Άντζελες δίχως καν να έχει εισιτήριο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ABCnews η 62χρονη Marilyn Hartman συνελήφθη μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο Λος Άντζελες και είναι… παλιά γνώριμη των αρχών, δεδομένου ότι τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνα δίχως να έχει εισιτήριο.

Αυτό το περιστατικό, πάντως, προκάλεσε πολλά σχόλια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και το κατά πόσον τηρούνται…

Το συμβάν με την 62χρονη σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου.

Πηγή ΦΩΤΟ: San Mateo County Sheriff

http://www.enikos.gr 

Σε δέκα εκατομμύρια χρόνια, η Αφρική αναμένεται να έχει διασπαστεί πλήρως, χάρις σε αρχέγονα αέρια τα οποία δημιούργησαν ένα γεωλογικό ρήγμα που εντέλει θα καλυφθεί από νερό, σύμφωνα με μελέτη του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Σκριπς και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο.
Ο λόγος για τον οποίο απομακρύνονται οι τεκτονικές πλάκες αποτελεί διαχρονικό ζήτημα συζήτησης  στους επιστημονικούς κύκλους. Αρκετοί γεωφυσικοί πιστεύουν ότι οφείλεται σε ένα γιγαντιαίο κομμάτι του μανδύα της γης που μεταφέρει θερμότητα από τον πυρήνα προς το φλοιό, και όπως ανυψώνεται χωρίζει σταδιακά την αφρικανική τεκτονική πλάκα στα δύο.
Ως απόδειξη της κίνησης αυτής αναφέρουν την ύπαρξη δύο μεγάλων οροπεδίων στην Αιθιοπία και την Κένυα, τα οποία δημιουργήθηκαν όταν ο μανδύας πιέστηκε προς τα πάνω από ένα παρόμοιο φαινόμενο.
Ωστόσο στους επιστημονικούς κύκλους μέχρι σήμερα υπήρχαν δύο ανταγωνιζόμενες θεωρίες όσον αφορά το αν τα δύο οροπέδια ανυψώθηκαν ταυτόχρονα ή από δύο ξεχωριστά, μη σχετιζόμενα γεγονότα. Το 2006 και το 2011 ο Ντέηβιντ Χίλτον, επικεφαλής της έρευνας, ταξίδεψε στην Κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος στην Ανατολική Αφρική για να επαληθεύσει μία από τις δύο θεωρίες.
Η ομάδα του Χίλτον συνέλεξε δείγματα από πετρώματα στα δύο οροπέδια, τα οποία συνορεύουν με την κοιλάδα του ρήγματος,  και εξέτασαν για ήλιο-3 και νέον-22, συγκεκριμένες μορφές των ευγενών αυτών αερίων που μπορούν να δώσουν στοιχεία για το πώς δημιουργήθηκαν τα οροπέδια.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι αναλογίες των δύο αερίων ήταν πανομοιότυπες σε όλα τα δείγματα, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι και τα δύο οροπέδια, και συνεπώς το ρήγμα, δημιουργήθηκαν από μία μαζική ανύψωση του μανδύα.
Φυσικά η διάσπαση της ηπείρου δεν αποτελεί πρόβλημα στο εγγύς μέλλον, αλλά η ανακάλυψη αυτή αποτελεί άλλο ένα βήμα στην κατανόηση του πώς σχηματίστηκε και λειτουργεί ο πλανήτης μας.
naftemporiki.gr
Είναι ένας τριαντάρης ο οποίος του αρέσει την ώρα που κάνει έρωτα να συζητάει και για καθημερινά θέματα με την εκάστοτε παρτενέρ του.


Κάποιο βράδυ λοιπόν ψωνίζει μια σαραντάρα σε ένα μπαρ. Την πηγαίνει σπίτι του και πάνω στην πράξη ξεχνά να βάλει προφυλακτικό…

- «Πως σε λένε κούκλα μου», αρχίζει το διάλογο κατά τη συνουσία.

- «Μαρία», απαντά αυτή.

- «Σωωωωπα.» Και πως μια τόση όμορφη γυναίκα σαν εσένα Μαρία τριγυρίζει ελεύθερη στα μπαρ;

- «Ψάχνω να βρω το ταίρι μου.»

- «Σωωωωπα. Δεν είναι δυνατόν. Δεν έτυχε μέχρι τώρα να σε συγκινήσει κάποιος;»

- «Πως, αμέ! Υπήρξα και παντρεμένη.»

- «Σωωωωπα. Και τώρα;»

- «Δεν είμαι πια.»

- «Σωωωωπα. Γιατί;»

- «Γιατί ο σύζυγός μου πέθανε.»

- «Σωωωωπα. Από τι πέθανε;»

- «Από AIDS.»


- «Ωωωωωωπα!!!!!»
Ποιες είναι λοιπόν οι 8 κακές συνήθειες που καταστρέφουν ένα γάμο;
Γκρίνια και μουρμούρα
Μπορεί να έχετε ένα σωρό λόγους να γκρινιάξετε (και ποιος δεν έχει άλλωστε), αλλά όπως θα έχετε κι εσείς παρατηρήσει μέσα από την πολύχρονη πείρα ζωής, πως η γκρίνια και η κρεβατομουρμούρα δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτα καλό.
Και σίγουρα δεν έφερε πιο γρήγορα αποτελέσματα στον τομέα για τον οποίο εξαρχής γκρινιάζατε.
Αλληλοκατηγορίες και επικρίσεις
Μην ξεχνάτε τα λόγια του παπά όταν βρεθήκατε ενώπιον θεού και ανθρώπων στην εκκλησία και κυρίως, μην ξεχνάτε πως το άτομο που τώρα μέμφεστε με μένος και στολίζετε με ανάρμοστα επίθετα είναι το άτομο που κάποτε αγαπήσατε βαθιά και εμπιστευτήκατε σε αυτό την ευτυχία σας. Αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό, τα ξεσπάσματα και οι βωμολοχίες δεν θα σας βοηθήσουν να το δείτε. Βρείτε έναν άλλο, πιο αποδοτικό τρόπο, αν φυσικά ακόμα σας ενδιαφέρει να τον βρείτε.

Τραμπουκισμός, αγένεια και άκρατος εγωισμός
Οι στρατηγικές μείωσης του συντρόφου σας, μειώνουν πρώτα εσάς που έχετε επιλέξει να συνδέσετε τη ζωή σας με αυτό τον άνθρωπο και μετά ίσως εκέινον. Όσο μάλιστα τις εξασκείτε, δεν του δίνετε ποτέ την ευκαιρία να γίνει αυτός, που θεωρητικά θέλετε να γίνει.
Παθητικότητα
Κάθε φορά που θέλετε να αποφύγετε έναν καυγά και επιλέγετε την παθητική και συναινετική οδό, θέλοντας να αποφύγετε την αντιπαράθεση, το μόνο που καταφέρνετε είναι απλά να καθυστερείτε την κρίση να ξεσπάσει.
Γιατί αργά ή γρήγορα και αυτή η τακτική της απάθειας θα εξαντλήσει τα όρια, είτε τα δικά σας, είτε του συντρόφου σας.
Εφαρμόζετε το λογικό και το πρέπον σε κάθε περίσταση
Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι μαθηματικά, ούτε και πολιτικό debate. Η χρήση της λογικής βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σε κάποιες άλλες καλύτερα να δίνετε περισσότερη βάση στα συναισθήματα σας. Αν έστω, δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα δικά σας συναισθήματα μην αφαιρείτε το δικαιώμα από τον σύντροφό σας να στηριχτεί εκείνος στα δικά του.
Μην ξεχνάτε πως το συναίσθημα σας έφερε κοντά και όχι η λογική, εκτός και αν παντρευτήκατε υπό καθεστώς Game Of Thrones.

Δεν συγκεντρώνεστε στη σχέση
Μπορεί να περνάτε καλά και μπορεί να μην έχετε απαιτήσεις εσείς από τον άλλο, αλλά το πιθανότερο είναι εκείνος να έχει από εσάς, όχι τόσο απαιτήσεις, αλλά προσδοκίες. Κάθε φορά που θέλει να αναπτύξει μια πιο σοβαρή κουβέντα μαζί σας και εσείς, με επιδεξιότητα το αποφεύγετε, τον πληγώνετε και τον ωθείτε σε συμπεράσματα που ίσως να μην είναι αληθινά.
Αν μάλιστα είναι όντως αληθινά, θα έπρεπε να μην τον αφήσετε να τα βγάλει μόνος του.
Κωλυσιεργείτε
Το να αποφεύγετε να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας, να βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να μην κάνετε μια σοβαρή κουβέντα και να μη δείχνετε τη διάθεση να λυθούν οι τυχόν παρεξηγήσεις, τότε απλά βάζετε σε παύση τη σχέση, η οποία παύση σύντομα θα μετατραπεί σε οριστικό τερματισμό.

Αποφασίζετε μονομερώς
Κάποιες αποφάσεις μπορείτε να τις πάρετε μόνοι σας. Κάποιες αποφάσεις όμως δεν νοείται να τις πάρετε μόνοι σας.
Οι πρώτες αφορούν για παράδειγμα, το τι θα μαγειρέψετε αύριο, ενώ οι δεύτερες αφορούν την οικονομική διαχείριση της οικογένειας, το μεγάλωμα των παιδιών και τη διαχείριση του χρόνου σας σαν οικογένεια.
Μην αποκλείετε τον άλλο από τη  λήψη των αποφάσεων, γιατί έτσι τον απομακρύνετε σταδιακά και από τη σχέση και από τη ζωή σας.
clickatlife.gr
Η δήλωση έπεσε σαν κεραυνός σε καλοκαιρινό ουρανό: «Ο τότε φίλος μου σκότωσε τον Τζιμ Μόρισον». Η Μαριάν Φέιθφουλ, μία από τους υποστηρικτές αλλά και επιζήσαντες του τρόπου ζωής «σεξ, ροκ και ναρκωτικά», με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Give my Love to London» έδωσε συνέντευξη στο αγγλικό μουσικό περιοδικό «Μότζο» με πληροφορίες για τον θάνατο του θρυλικού τραγουδιστή των Doors τον Ιούλιο του 1971. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αγγλίδας τραγουδίστριας, ο Ζαν ντε Μπρετέιγ που τότε ήταν έμπορος ηρωίνης και δικός της φίλος επισκέφθηκε τον Τζιμ Μόρισον την παραμονή του θανάτου του. «Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για ατύχημα. Η δόση φαίνεται ήταν πολύ δυνατή και πέθανε. Δεν ήξερα τότε τίποτα. Τέλος πάντων, οποιοσδήποτε είχε ανάμειξη στον θάνατο αυτού του καημένου σήμερα δεν ζει. Εκτός από εμένα». Λέει επίσης ότι εκείνο το βράδυ θα μπορούσε να είχε πάει μαζί με τον φίλο της στο διαμέρισμα του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι. Ομως προτίμησε να πάρει μερικά βαρβιτουρικά «διαισθανόμενη ίσως ότι θα έμπαινα σε μπελάδες». Η Εϊμι Γουάινχάους είναι άλλη μία απουσία για την οποία η Μαριάν Φέιθφουλ είχε να πει πράγματα για να συνοδεύσει τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Μότζο». Είπε λοιπόν ότι η Εϊμι δεν τη συμπαθούσε επειδή η ίδια ως πρώην χρήστης ναρκωτικών μπορούσε να καταλάβει τον εθισμό της. «Υπάρχει ένα στάδιο ναρκισσισμού όπου η αυταρέσκειά μας συγχέεται με το μίσος προς τον εαυτό μας. Το ξέρω πολύ καλά. Δε θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από το να την ταρακουνήσω και να τη βγάλω από αυτήν την κατάσταση. Ξύπνα ηλίθια!».
tanea.gr
Μια καινοτόμο συσκευή που θα θυμίζει πρέσα – το γνωστό σίδερο κομμωτικής που ισιώνει την ατίθαση κόμη – και με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας θα βάφει τα μαλλιά στο πέρασμά της οραματίζονται ερευνητές από το...
Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. Η βαφή των μαλλιών, ως γνωστόν, έχει μακρά ιστορία. Από τα χρόνια της αρχαιότητας τα μαλλιά αποτελούσαν σύμβολο ομορφιάς και όχι μόνο. Οι αρχαίοι Eλληνες και οι Ρωμαίοι εφάρμοζαν χένα στα μαλλιά τους χαρίζοντάς τους ένα κοκκινωπό χρώμα, ενώ οι Aραβες έκαναν κούρα με ειδικές αλοιφές που περιείχαν υδροξείδιο του ασβεστίου για φυσικό ίσιωμα. Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία των βαφών παρουσιάζει ραγδαίες εξελίξεις, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε προϊόντα πιο φιλικά προς τη φυσιολογία της τρίχας, οι φόβοι των ειδικών γύρω από τις επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες που περιέχουν παραμένουν.

Η συσκευή που οραματίζονται οι αμερικανοί επιστήμονες θα βασίζεται στη νανοτεχνολογία με τη βοήθεια της οποίας μπορεί κανείς να «τυπώσει» σχέδια στα μαλλιά ή να τους αλλάξει γενικότερα χρώμα. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της μεθόδου περίθλασης μιας κατευθυνόμενης ακτίνας ιόντων σε μια τούφα από καστανά μαλλιά, οι ειδικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ανταύγειες. Χρησιμοποιώντας τη Σπείρα του Αρχιμήδη – μια σπειροειδή καμπύλη με σταθερή απόσταση μεταξύ των δύο διαδοχικών περιελίξεων, γνωστή και ως επίπεδη έλικα – και μοτίβα μαθηματικών υπερβολών, οι επιστήμονες κατάφεραν να επιφέρουν αλλαγές ως προς το χρώμα της τρίχας. Η τεχνολογία αυτή, αναφέρουν, θα μπορούσε να ενσωματωθεί μελλοντικά σε καταναλωτικά προϊόντα και συγκεκριμένα σε ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου οι καταναλωτές να αλλάζουν εύκολα και γρήγορα το χρώμα των μαλλιών τους. Ιδανικός «υποψήφιος» για κάτι τέτοιο θα ήταν, για παράδειγμα, μια πρέσα μαλλιών.

Κατά τους ειδικούς, μέσω της απλής αλλαγής των ειδικών κεφαλών στη φουτουριστική συσκευή, ο χρήστης θα είναι σε θέση να επιτυγχάνει διαφορετικό χρωματικό αποτέλεσμα, με διαφορετική διάρκεια. «Ενας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετηθεί η συσκευή απευθείας επάνω στην τρίχα. Κάτι τέτοιο θα έχει πιο μόνιμο αποτέλεσμα μέχρι η τρίχα να μεγαλώσει και το χρώμα να «κατέβει»» εξηγεί ο καθηγητής Mηχανικής δρ Ζαΐντ Λέζεμαν. «Ο άλλος τρόπος είναι να δημιουργηθεί μια συνοδευτική μαλακτική κρέμα η οποία θα τοποθετείται πριν από την εφαρμογή ως βάση και θα προσφέρει στην τρίχα μια προστατευτική επίστρωση πολυμερών. Μετά ο χρήστης θα εφαρμόζει το σχέδιο ή το χρώμα που θέλει, το οποίο θα μπορεί να «σβήσει» με ένα απλό λούσιμο. Κάτι τέτοιο θα του προσέφερε δηλαδή τη δυνατότητα να κάνει μια προσωρινή αλλαγή» προσθέτει ο ίδιος. Τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ειδικών δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ξεκινάει σήμερα στις 10 το πρωί και λήγει τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο  http://www.voucher.gov.gr  για όσους ανέργους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση Voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
Η σχετική πρόσκληση δημοσιεύτηκε χθες από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:
*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες. Επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελούμενου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύναται να επιχορηγηθούν.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της συγκεκριμένης δράσης. Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει τον κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 108  εκατ ευρώ. Η Επιταγή Εισόδου αντιστοιχεί σε ποσό 1.080 ευρώ το άτομο, προς τους παρόχους κατάρτισης για θεωρία και πρακτική άσκηση. Το ποσό αυτό αυξάνεται στα 1.380 ευρώ το άτομο στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση μετατραπεί σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, διάρκειας έξι μηνών το λιγότερο.
Επίσης παρέχεται στον ωφελούμενο εκπαιδευτικό επίδομα, τόσο για τη θεωρητική κατάρτιση, όσο και για την πρακτική άσκηση.Το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.550 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 2.070 ευρώ πρακτική άσκηση). Για αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.280 ευρώ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 1.800 ευρώ επίδομα πρακτικής άσκησης).
Οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, καταβάλλονται από τον πάροχο κατάρτισης μετά την ολοκλήρωση της κάθε φάσης είτε της θεωρητικής κατάρτισης, είτε της πρακτικής άσκησης. Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως 30.06.2016.
Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται  μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί.
Μέσω της Επιταγής, ο πάροχος κατάρτισης θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες που θα παρέχει στον καταρτιζόμενο. Το αργότερο δύο μήνες μετά την εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιταγή εισόδου. Αυτό θα γίνει με την ηλεκτρονική υποβολή της υπογεγραμμένης σύμβασης μεταξύ του καταρτιζόμενου, του παρόχου κατάρτισης και της επιχείρησης για πρακτική άσκηση.
Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, στις οποίες δεν συμμετέχει άμεσα το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΓΓΔΚΑΠ θα υπάρξει ξεχωριστή προκήρυξη για κάλυψη 8.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, τον Σεπτέμβριο. Οι επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την πρακτική άσκηση ανέργων, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιήσουν μείωση προσωπικού για όσο διάστημα διαρκεί η συγκεκριμένη διαδικασία. Κάθε ενδιαφερόμενος, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια.
Η επιλογή και η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με μοριοδότηση βάσει τον εξής κριτηρίων:
*Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.
*Συνολικό εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, οικονομικού έτους 2014.
*Συμμετοχή ωφελούμενων σε αντίστοιχες δράσεις. Η μέγιστη μοριοδότηση είναι τα 90 μόρια.
Οι μη επιλεγέντες άνεργοι έχουν δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων εντός 10 ημερών από την δημοσίευση του Μητρώου Ωφελούμενων. Το αργότερο είκοσι μέρες μετά την υποβολή των αντιρρήσεων, θα πρέπει η αρμόδια επιτροπή να αποφανθεί γι’ αυτές.
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.
aftodioikisi.gr
Ασυνήθιστο αλλά πολύ επικίνδυνο ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας στην Σαντορίνη. Συγκεκριμένα, ένα κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών εγκλωβίστηκε σε σιφόνι αναρρόφησης πισίνας ξενοδοχείου στην περιοχή Περισσά Ν Θήρας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας κινητοποιήθηκε άμεσα με δύο οχήματα και έξι Πυροσβέστες, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τη Γαλλίδα, Ε.D, ηλικίας 4 ετών.

Η επιχείρηση διήρκεσε 2 ώρες και 30 λεπτά. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό του το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θήρας για προληπτικές εξετάσεις .

Το κοριτσάκι είναι καλά στην Υγεία του και η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

http://www.thestival.gr
Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι τα μήλα ωφελούν την υγεία, αλλά μία νέα μελέτη τούς προσδίδει και αφροδισιακές ιδιότητες - για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, τουλάχιστον.

Όπως έδειξε, οι υγιείς γυναίκες ηλικίας 18 έως 43 ετών, που τρώνε καθημερινά τουλάχιστον ένα μήλο, έχουν καλύτερη ερωτική ζωή απ’ ό,τι όσες τρώνε λιγότερα μήλα.

Στη μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Archives of Gynecology & Obstetrics», συμμετείχαν 731 γυναίκες από την Ιταλία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια διατροφής και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της σεξουαλικής λειτουργίας που λέγεται Female Sexual Function Index (FSFI).

Το ερωτηματολόγιο αυτό συμπεριλαμβάνει 19 ερωτήσεις για την σεξουαλική δραστηριότητα οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν τη συχνότητα και την ικανοποίηση από το σεξ.

Οι εθελόντριες χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, αναλόγως με την κατανάλωση μήλων: σε εκείνες που έτρωγαν καθημερινά τουλάχιστον 1 μήλο (ήταν 343 από τις εθελόντριες) και σε όσες έτρωγαν λιγότερα (ήταν 388).

Η ανάλυση των απαντήσεών τους έδειξε πως οι εθελόντριες της πρώτης ομάδας είχαν επίμονα υψηλότερη βαθμολογία στο ερωτηματολόγιο FSFI.

Μάλιστα όσο περισσότερα μήλα έτρωγαν σε καθημερινή βάση, τόσο καλύτερη δήλωναν πως ήταν η ύγρανση του κόλπου και η λειτουργικότητά τους στη διάρκεια του σεξ - και έτσι η απόλαυση που αποκόμιζαν από αυτό.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Ουρολογίας του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Σάντα Τσιάρα, στην Ιταλία, εκτιμούν ότι τα μήλα δρουν αφροδισιακά εξαιτίας της φλοριζίνης που περιέχουν.

Η φλοριζίνη είναι μία φυτοχημική ουσία με παρόμοια χημική μορφή με την ορμόνη του γυναικείου φύλου, την οιστραδιόλη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην σεξουαλική διέγερση.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν μία ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στην συστηματική, καθημερινή κατανάλωση μήλων και την καλύτερη σεξουαλικότητα στον πληθυσμό των νεαρών γυναικών που μελετήσαμε», ήταν το συμπέρασμα των ερευνητών.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ακόμη ένα σημαντικό φιλικό θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο (09/08) ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο με την ΚΠΡ, μία ομάδα διαφορετική από όσες έχει παίξει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της προετοιμάσίας.

Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι ο Άγγελος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να βγάλει περισσότερο χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς ακολουθούν τους αγώνες για τα πλέι οφ του Europa League.
Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το φιλικό του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο εναντίον της QPR, τόσο από τους φιλάθλους της αγγλικής ομάδας, όσο κι από Έλληνες που σκοπεύουν να το παρακολουθήσουν.
Η QPR ενημέρωσε ότι ο χώρος που έχει προβλεφθεί για τους ΠΑΟΚτσήδες είναι το κάτω διάζωμα της κερκίδας "Old school". Όποιος επιθυμεί να αγοράσει εισιτήριο μπορεί να το κάνει είτε καλώντας το +44 (0) 8444 777 007 στο τμήμα Πώλησης Εισιτηρίων και Πληροφοριών του αγγλικού συλλόγου και να το παραλάβει από τον ειδικό χώρο συλλογής προπληρωμένων εισιτηρίων (Tickets For Collection, ανάμεσα στο Γραφείο Εισιτηρίων και τη μπουτίκ του γηπέδου)τη μέρα του αγώνα, είτε πληρώνοντας μετρητά την ημέρα του ματς στο ειδικό εκδοτήριο "Turnstile Block 3?, το οποίο βρίσκεται στην οδό South Africa, τον κεντρικό δρόμο έλευσης στο γήπεδο από την κοντινότερη στάση του μετρό (White City underground station)».

http://www.seleo.gr 

Βραδιές θερινού σινεμά στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου με έναρξη τη Δεύτερα 18 Αυγούστου διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε πρόσφατα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα προβληθούν διακεκριμένες ταινίες του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου οι οποίες θα παραχωρηθούν από τις ξένες Πρεσβείες και τα ξενόγλωσσα Ινστιτούτα, ενώ χορηγός της πρωτοβουλίας είναι το «Fix in Art».
Το αναλυτικό πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών θα ανακοινωθεί προσεχώς.
news.gr
Με νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ρυθμίζεται το θέμα της συνταξιοδότησης σχολικών φυλάκων που είναι σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης.
Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.
Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.
Οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα καταβληθούν από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι θα λάβουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση ήταν αίτημα των ίδιων των σχολικών φυλάκων οι οποίοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στους πίνακες κατάρτισης, δηλαδή να απορροφηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο, λόγω χαμηλής μοριοδότησης.
Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αυτοί οι σχολικοί φύλακες που είναι άνω των 50 ετών αντί να οδηγηθούν στην ανεργία, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στις 25 Ιουνίου του 2009 η φωνή του Μάικλ Τζάκσον σίγησε για πάντα. Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του Λος Άντζελες, σε ηλικία 50 ετών. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού ηρεμιστικού, προποφόλη, καθώς κι άλλων παυσίπονων.
Πέντε χρόνια μετά, η θρυλική Neverland βγαίνει στο σφυρί.

Όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας Colony Capital που διαχειρίζεται το ακίνητο εδώ και έξι χρόνια: ''Είμαστε απογοητευμένοι και λυπημένοι, αλλά ήρθε η ώρα να συμβεί''.

Η εταιρία Colony Capital αγόρασε την υποθήκη του καταφυγίου του αδικοχαμένου ποπ σταρ, ο οποίος έζησε στο εσωτερικό του από το 1988 έως το 2005, το 2008, ώστε να αποσβεστεί το χρέος του.

Η αξία της Neverland υπολογίζεται στα 27 εκατ. δολάρια, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως θα πωληθεί πάνω 60 εκατ. δολάρια λόγω του ονόματος του Τζάκσον. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, επτά κρεβατοκάμαρες, δώδεκα μπάνια, υπόγεια γκαλερί και ένα μεσαιωνικό παρεκκλήσι χωρητικότητας 74 ατόμων.
Να σημειωθεί πως η Neverland στιγματίστηκε στις 18 Νοεμβρίου του 2003 από την κατηγορία παιδεραστίας εις βάρος του Τζάκσον, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε τον Γκάβιν Αρβάιζο, το νεαρό αγόρι που είχε επιβιώσει απ καρκίνο και του οποίου το χέρι ο τραγουδιστής είχε εμφανιστεί να κρατά στο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Μπασίρ, "Living With Michael Jackson".
news.gr
Έρευνα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν μεγάλο στήθος έχουν και ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 1.200 γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 5 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους στήθους τους, από εκείνες που είχαν πολύ μικρό στήθος μέχρι εκείνες που είχαν πολύ μεγάλο στήθος.
Στην συνέχεια όλες οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος σε κοινά τεστ αξιολόγησης της νοημοσύνης τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες με μεγάλο στήθος είχαν περίπου 10 μονάδες ανώτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.) από εκείνες που είχαν συγκριτικά μικρότερο στήθος.
Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με το στερεότυπο της σύγχρονης κοινωνίας για την "έξυπνη γυναίκα", την οποία θέλει να είναι με μικρό στήθος, εκτός των υπολοίπων σχετικών χαρακτηριστικών (αδύνατη, με σκούρο χρώμα μαλλιών) τα οποία δεν παίζουν ρόλο σε αυτή την περίπτωση.
Επίσης, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το 42% των γυναικών δεν είναι ευχαριστημένες με την εξωτερική τους εικόνα με την πλειοψηφία αυτών να δηλώνει ότι το πρώτο πράγμα που θα άλλαζε στο σώμα της θα ήταν το μέγεθος του στήθους της. Μάλιστα αυτές οι απόψεις στις γυναίκες επαληθεύονται ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, επιπέδου μόρφωσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Αυτή την πεποίθηση των γυναικών έρχονται να επιβεβαιώσουν επιπλέον έρευνες για τους άντρες, οι οποίες έχουν δείξει ότι προτιμούν τις γυναίκες μεγαλύτερο στήθος. Μία έρευνα έδειξε μάλιστα ότι μόλις 17 από τους 1.650 άνδρες που συμμετείχαν σε αυτή, πίστευαν ότι το ιδανικό μέγεθος στήθους σε μια γυναίκα είναι κάτω από το μέγεθος "C" στον στηθόδεσμό της. Σε ποσοστό 83% οι άντρες έδειξαν προτίμηση σε γυναίκες με μεγάλο ή πολύ μεγάλο στήθος.
Η ερευνητική ομάδα των κοινωνιολόγων από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους (σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες έρευνες) μπορεί να υποδεικνύουν ότι οι άντρες με υψηλότερη νοημοσύνη επιλέγουν γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος για λόγους αναπαραγωγής, επειδή ο απόγονός τους θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει αυξημένη νοημοσύνη, ενώ αν είναι κορίτσι, θα έχει αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξει στο μέλλον και εκείνο μεγάλο στήθος.
Άλλοι κοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι η σχέση μεταξύ του μεγέθους του στήθους στη γυναίκα και της νοημοσύνης της, έγκειται στις γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες που προσδιορίζουν το μέγεθος και το σχήμα του στήθους, ενώ βοηθούν και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!