Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτογραφία: United States Postal Service
Το έργο ζωγραφικής Mr. Pynchon and the Settling of Springfield του Ουμπέρτο Ρομάνο, του 1937, απεικονίζει τον ιδρυτή του Σπρίνγκφιλντ στη Μασαχουσέτη, να περιβάλλεται από αυτόχθονες Αμερικανούς μετά την άφιξη στη γη των ΗΠΑ.
Ο William Pynchon, γεννημένος το 1590, ήταν ένας Άγγλος αποικιστής και έμπορος γούνας, που ίδρυσε το Σπρίνγκφιλντ.
Στον πίνακα, λοιπόν, ανάμεσα στους πολλούς απεικονίζεται ένας άνδρας με φτερά στα μαλλιά να κάθεται σε ένα λουτρό γεμάτο με κανάτες, κρατώντας στα χέρια του κάτι που μοιάζει κινητό. Στον πίνακα του 1937, ένας αυτόχθων το κρατά στα χέρια του.


Οπως όλοι ξέρουμε, το κινητό τηλέφωνο έκανε την εμφάνισή του το 1973 από τον Αμερικανό Μάρτιν Κούπερ. Αυτό έχει κάνεις πολλούς να αναρωτιούνται εάν ο Ρομάνο ήξερε εκείνη την εποχή κάτι που οι άλλοι δεν γνώριζαν, ενώ άλλοι μιλούν για θεωρίες συνωμοσίες που ταξιδεύουν στον κόσμο.
Ο ιστορικός Ντάνιελ Κρόουν, όπως αναφέρει η The Sun, εξηγεί πως αυτό που θεωρούν κινητό στο έργο Τέχνης είναι απλά ένας καθρέπτης, για την ακρίβεια ένα κομμάτι γυαλί.
Μελέτες έχουν δείξει πως οι Ευρωπαίοι εισήγαγαν καθρέπτες στους αυτόχθονες λαούς και σύντομα μπλέχτηκαν στην φυλετική τους κουλτούρα.
Φωτογραφία:  United States Postal Service
 

Έτοιμος να στείλει ραβασάκια σε δεκάδες βουλευτές που υπέπεσαν σε τροχαίες παραβάσεις αλλά τις άφησαν απλήρωτες γιατί τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν στο όνομα εταιρειών λίζινγκ.
Ο δήμος Αθηναίων δεν προχωρά σε διαγραφή προστίμων, αλλά ικανοποιεί το αίτημα των εταιρειών λίζινγκ που ζήτησαν, όπως ο νόμος προβλέπει, να μην πληρώσουν εκείνες τα πρόστιμα αλλά τα πρόσωπα που είχαν τα οχήματα στη χρήση τους όταν καταγράφηκε η παράβαση, αναφέρει ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».
Οι παραβάσεις έγιναν πριν το 2012. Πιο αναλυτικά:
Στο όχημα που είχε νοικιαστεί στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά είχαν κοπεί τρεις κλήσεις, 20 ευρώ η κάθε μία, γιατί είχε σταθμεύσει σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να πληρώσει.
Πέντε κλήσεις συνολικής αξίας 180 ευρώ  στο όχημα που χρησιμοποιούσε το 2010-2011 ο τότε βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης.
Τέσσερις κλήσεις συνολικής αξίας 140 ευρώ είχαν κοπεί στο όνομα του βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Δύο κλήσεις αξίας 80 ευρώ από το 2011 στον πρώην ευρωβουλευτή και νυν πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλή» Ρόδη Κράτσα.
Δύο κλήσεις αξίας 120 ευρώ στο όχημα που χρησιμοποιούσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.
Τρεις κλήσεις αξίας 120 ευρώ στο όχημα του πρώην βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου.
Μία κλήση των 20 ευρώ στη βουλευτή της ΝΔ Άννα Καραμανλή.
Τρεις κλήσεις συνολικής αξίας 240 ευρώ σε όχημα που είχε χρεωθεί στη Βουλή ως υπηρεσιακό, οπότε ο λογαριασμός θα πάει στο Νίκο Βούτση.
Κλήση 80 ευρώ στο όχημα που χρησιμοποιούσε το 2009 ο αποβιώσας βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος τότε ήταν και υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την εποπτεία των δήμων! Η κλήση διαγράφεται καθώς είναι στοιχείο που δεν κληρονομείται.

Είναι γνωστό ότι το καστανό ρύζι υπερτερεί του λευκού λόγω των θρεπτικών του συστατικών, όπως οι φυτικές ίνες, το μαγνήσιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο και το φυλλικό οξύ.

Το καστανό ή μερικώς αναποφλοίωτο ρύζι υφίσταται ελάχιστη επεξεργασία, γι’ αυτό διατηρεί τη φλούδα και το πίτουρο, που το καθιστούν μία πλούσια σε θρεπτική αξία τροφή.

Είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος ή για όσους πάσχουν από διαβήτη, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη.

Το καστανό ρύζι δεν μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύεται το άσπρο ρύζι και ο λόγος είναι η αναλλοίωτη σύνθεσή του.

Έτσι ενώ για να μαγειρέψετε το άσπρο ρύζι χρειάζεστε περίπου 15-25 λεπτά, τα καστανό απαιτεί περίπου μία ώρα και μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο καστανό ρύζι

1. Χρησιμοποιήστε πολύ νερό. Τοποθετήστε το καστανό ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με περίπου διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή που χρησιμοποιείτε για το λευκό ρύζι.

2. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, καθώς έτσι θα αποφύγετε τον υπερβολικό βρασμό.

3. Κρατήστε χρόνο για 30 λεπτά. Μαγειρέψτε το ρύζι ώστε να «κρατάει» λίγο (al dente), προκειμένου να είναι μαλακό στο εξωτερικό, αλλά τραγανό εσωτερικά.

4. Σβήστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μείνει στο νερό για 10 λεπτά.

5. Σουρώστε το ρύζι και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Καλύψτε με το καπάκι και βάλτε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 10 λεπτά.

6. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Ο αστεροειδής που αποκαλείται Φλωρεντία θα περάσει σε απόσταση 4,4 εκατ. μιλίων από τη Γη.

Αυτή η απόσταση είναι περίπου 18 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη.

Σύμφωνα με τη Nasa, ο αστεροειδής Φλωρεντία θα κάνει ένα ασφαλές πέρασμα από τον μικρό πρασινο-μπλε πλανήτη μας...

Το γεγονός ότι περνά σχετικά κοντά, σε σχέση πάντα με άλλα ουράνια σώματα, είναι μια υπενθύμιση για το πόσο αχανές είναι το σύμπαν.

ΝΑSA: Αστεροειδής σε μέγεθος... σπιτιού θα περάσει «ξυστά» από τη Γη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για καλή μας τύχη, αναφέρει το iefimerida.gr, η τροχιά του αστεροειδή Φλωρεντία δεν συναντάται με αυτή της Γης, γιατί αν συναντιούνταν, απλά η ζωή θα τελείωνε.

Αυτό θα συνέβαινε όχι εξαιτίας της συντριβής αλλά πιθανότατα μέσω της σκόνης που θα σήκωνε και της φωτιάς που θα προκαλούσε και θα έκαιγε όλα τα δάση... Το περιβάλλον θα καταστρεφόταν και η ζωή στη Γη δεν θα μπορούσε να συνεχίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η NASA υπολογίζει ότι το μέγεθος του αστεροειδή Φλωρεντία φθάνει τα 2,7 μίλια. Αν συγκριθεί με το γεγονός ότι ο αστεροειδής που θεωρείται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους είχε μέγεθος 6 μίλια τότε καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλούνταν.

Ο Πολ Χάδος, της NASΑ μιλώντας για τη «Φλωρεντία» λέει: «Ενώ πολλοί γνωστοί αστεροειδείς έχουν περάσει πιο κοντά από τη Γη σε σχέση με τη Φλωρεντία, όλοι τους ήταν μικρότεροι».

Η Φλωρεντία είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που περνάει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα NASA για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των αστεροειδών που περνούν κοντά από τη Γη.

Η παρουσία της Φλωρεντίας στο σύμπαν είναι γνωστή από το 1981. Την τελευταία φορά που ήρθε τόσο κοντά στη Γη ήταν το 1890 και η επόμενη φορά που θα περάσει τόσο κοντά είναι το 2500.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!