Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

moto-back
Η παύση χρήσης του ονόματος Motorola δεν σημαίνει ότι πεθαίνει και η εταιρεία, καθώς η Lenovo αποφάσισε να την αφομοιώσει. 
Ουσιαστικά, από εδώ και πέρα, η Motorola θα πάψει να αποτελεί μία ξεχωριστή εταιρεία, ένα αυτόνομο brand και θα γίνει μέρος της θυγατρικής της Lenovo, η οποία και την έχει αποκτήσει μετά την Google. Πλέον δεν θα υπάρχει το λογότυπο της Motorola, αλλά το διακριτικό Moto στα smartphones που παράγει η εταιρεία. Σύμφωνα με το Slashgear, το Moto θα αναφέρεται σε high end smartphones της Lenovo.
motorola_logo
Η ιστορία της Motorola είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή είναι πρωτοπόρος στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και τώρα δεν θα αναφέρεται πουθενά το όνομά της. Η Google απέκτησε την Motorola το 2012, ακολούθησε το πολλά υποσχόμενο λανσάρισμα του Moto X, αλλά δύο χρόνια αργότερα την απέκτησε η Lenovo.
To χαρακτηριστικό λογότυπο M της Motorola δεν θα λείπει από τα νέα smartphones και feature phones που θα παρουσιάσει η Lenovo στην οικογένεια Moto, αλλά δεν θα αναφέρεται πουθενά το όνομα Motorola, στοιχείο που αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Πάντως, η Lenovo σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι σέβεται την ιστορία της Motorola και θα τη διατηρήσει ζωντανή με τη νέα μορφή με το όνομα Moto.
pestaola.gr

Μία χελώνα 183 ετών απέκτησε νέα πνοή ζωής χάρη σε αλλαγή διατροφής από τον κτηνίατρό της.
Η διάσημη υπεραιωνόβια γιγάντια χελώνα, με το όνομα Τζόναθαν, ζει στο νησί της Αγίας Ελένης στον Ατλαντικό από το 1882, όταν μεταφέρθηκε εκεί σε ηλικία 50 ετών από τις Σεϋχέλλες.
Σήμερα ζει στην επίσημη κατοικία του κυβερνήτη της βρετανικής υπερπόντιας κτήσης και υποφέρει από διάφορα προβλήματα υγείας, έχοντας περιορισμένη όραση και έχοντας απωλέσει την αίσθηση της όσφρησης.
Ο υπεύθυνος κτηνίατρος Τζο Χόλλινς, αποφάσισε να βάλει τη χελώνα σε μία υγιή διατροφή με υψηλή θερμιδική αξία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού πρώτα συμβουλεύθηκε ειδικούς από τις Σεϋχέλλες και τον ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ στην Αγγλία.
«Παρατηρώντας τον Τζόναθαν και τη συμπεριφορά του, ήταν σαφές ότι αγωνιζόταν να ικανοποιήσει την όρεξή του», δήλωσε ο Χόλλινς, σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Επειδή είναι σχεδόν τυφλός λόγω καταρράκτη και στα δύο μάτια, μασούσε συχνά ακατάλληλες τροφές, όπως λάσπη και αγριόχορτα», πρόσθεσε ο Χόλλινς, ο οποίος φροντίζει όλες τις γιγάντιες χελώνες του νησιού.
Το γεγονός ότι ο Τζόναθαν έχει χάσει την αίσθηση της όσφρησης επιδεινώνει την κατάσταση, αν και εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρή αίσθηση της γεύσης και εξαιρετική ακοή.
«Εδώ και τέσσερα χρόνια τον ταΐζω μία φορά την Κυριακή κάθε εβδομάδα, συνήθως με καρότα για ίνες, αγγούρι για την υγρασία, μπανάνες για τις θερμίδες, και ένα μείγμα από άλλα τρόφιμα τοπικής παραγωγής, όπως γκουάβα, μαρούλι, λάχανο, και μούσμουλα», δήλωσε ο Χόλλινς, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες του.
Το ράμφος του Τζόναθαν τώρα έχει αναπτύξει και πάλι μια αιχμηρή άκρη, και γενικά η γιγάντια χελώνα έχει πάρει κιλά και έχει γίνει πιο ενεργή. Ο κτηνίατρος πλέον ταΐζει τη χελώνα με χοντρά γάντια καθώς μία φορά τον δάγκωσε και έχασε ένα νύχι.
«Λογικά αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι έλειπαν από τη διατροφή του όχι μόνο θερμίδες, αλλά και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, στοιχεία που έχουμε όλοι ανάγκη για υγιείς ιστούς», κατέληξε ο Χόλλινς.

naftemporiki.gr
Τελικά, ο... Σον Πεν έβαλε τις χειροπέδες στον βαρόνο ναρκωτικών Ελ Τσάπο
Όποιος ψάχνει μία ιστορία καταστροφικής ματαιοδοξίας, σε στιλ χολιγουντιανής «ύβρεως και νεμέσεως», μπορεί να κοιτάξει στη νέα σύλληψη του μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Ελ Τσάπο: Όπως ανέφερε το Μεξικό, καθοριστική για τον εντοπισμό του ήταν... η συνάντησή του με τον γνωστό ηθοποιό Σον Πεν, στον οποίο είχε δεχθεί να δώσει συνέντευξη με τη φιλοδοξία να γυριστεί ταινία για τη ζωή του.

Η συνέντευξη είχε δοθεί στον διάσημο ηθοποιό για λογαριασμό του περιοδικού Rolling Stone και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη σύλληψη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν μεξικανικές αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο Associated Press, η συνέντευξη στον Σον Πεν ήταν που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο του 58χρονου Χοακίν Γκουσμάν στη Σιναλόα. Η αναφορά φαίνεται, αν όχι να επιβεβαίωνεται, τουλάχιστον σχετικά αξιόπιστη μετά την ανάρτηση της συνένετευξης.

Ο Σον Πεν εξιστορεί, στο κείμενο που παρουσιάζει τη συνέντευξη, τις προφυλάξεις που έπρεπε να πάρει ώστε να συναντήσει τον Ελ Τσάπο στο κρησφύγετό του - οι οποίες ωστόσο δεν ήταν αρκετές. Τελικά η συνάντηση έγινε τον Οκτώβριο, υπό το βλέμμα της αστυνομίας. Αρχικά, πρόθεση ήταν να συλληφθεί εκείνη την στιγμή όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα λέει η αστυνομία, αυτό δεν έγινε επειδή συνοδευόταν από γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

Στη συνέντευξή του στον Σον Πεν, ο Γκουσμάν -αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών- υπερασπίζεται την δραστηριότητά του και αρνείται «ηθική ευθύνη» για τα υψηλά ποσοστά εθισμού: «Λάθος, ακόμη και την ημέρα που δεν θα υπάρχω, οι αριθμοί εθισμένων δεν θα μειωθούν καθόλου» απαντά.
Newsroom ΔΟΛ

Πολύ κοντά σε δύο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις είναι ο Πανιώνιος.

Η εξαιρετική φετινή πορεία των "κυανέρυθρων" έχει "αναγκάσει" τους ανθρώπους του συλλόγου να ετοιμάζουν την ενίσχυση της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη και μάλιστα βρίσκονται μία ανάσα από την ολοκλήρωση δύο μεταγραφών.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση του Πανιωνίου αλλά και για τον Φάνη Τζανδάρη που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πλατεία με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr
 
Ο Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του The Revenant.

Ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου είχε τιμηθεί πέρυσι με το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του Birdman.




Η νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

Η 25χρονη ηθοποιός έχει ήδη τιμηθεί με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία "Οδηγός Αισιοδοξίας" και πάλι του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.



Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

Κατά την παραλαβή του βραβείου της, η 26χρονη ηθοποιός έπλεξε το εγκώμιο του Τζέικομπ Τρεμπλέι του 9χρονου συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "Το Δωμάτιο".



Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου ήταν μαζί με την Λάρσον, οι Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, Σαοΐρζ Ρόναν και Αλίσια Βίκαντερ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία για τον ρόλο του στην ταινία The Revenant κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

Υποψήφιοι για τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία ήταν μαζί με τον Ντι Κάπριο, οι Έντι Ρεντμέιν, Ουίλ Σμιθ, Μάικλ Φασμπέντερ και Μπράιαν Κράνστον.



Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Animation κέρδισε η ταινία "Τα μυαλά που κουβαλάς" (Inside Out) κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Λος Άντζελες.

"Πιστεύαμε ότι το να μεγαλώνεις είναι δύσκολο και ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το θέμα μιας ταινίας", σχολίασε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Πιτ Ντόκτερ, ο οποίος μαζί με τον Ρόνι Ντελ Κάρμεν σκηνοθέτησαν την ταινία αυτή.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η Βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ για τον ρόλο της στην ταινία Steve Jobs.

H Ουίνσλετ παρέλαβε την πρώτη Χρυσή Σφαίρα που απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά την 73η τελετή απονομής των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών αυτών βραβείων της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου που έγινε στο Beverly Hilton, του Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια.



Η 40χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο αυτό μαζί με τις: Τζέιν Φόντα, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Έλεν Μίρεν και Αλίσια Βίκαντερ.

Με τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου τιμήθηκε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της βραδιάς της απονομής των βραβείων αυτών ο 69χρονος ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε για την ταινία Creed, στην οποία ενσαρκώνει έναν πρώην πρωταθλητή του μποξ.

"Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής", δήλωσε ο Σταλόνε από τα παρασκήνια σε δημοσιογράφους που κάλυπταν την τελετή απονομής των βραβείων.



Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η Lady Gaga, η οποία παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για τον ρόλο της στη σειρά "American Horror Story".
real.gr

Επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι η Apple Music έχει περάσει τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν μετά από μόλις έξι μήνες ύπαρξής της.

Αν αυτό αληθεύει, η υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε σε περισσότερες από εκατό χώρες τον Ιούνιο του 2015, τώρα έχει πολλούς πελάτες που πληρώνουν, όπως το Spotify, το οποία είναι στο παιχνίδι της streaming μουσικής για πολλά χρόνια τώρα.

Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Apple Music θα έχει ”τη δυνατότητα να είναι η κορυφαία συνδρομητική υπηρεσία μουσικής κάποια στιγμή το 2017,” δήλωσε ο Mark Mulligan, αναλυτής της μουσικής βιομηχανίας.

Συγκριτικά, το Spotify είχε 20 εκατομμύρια συνδρομητές που πλήρωναν για την υπηρεσία streaming από τον Ιούνιο του 2015.

Η Apple Music είναι δωρεάν για τους χρήστες την πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών, μετά τους οποίους οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για μια σταθερή μηνιαία αμοιβή των $ 9,99 ανά μήνα, ή $ 14.99 για μια οικογένεια έξι ατόμων.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Με ανάρτηση από την οικογένειά του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι η θρυλική φωνή του David Bowie σίγησε για πάντα.

Σε ηλικία 69 ετών, μετά από 18 μήνες μάχης με τον καρκίνο, ο δημιουργός του κορυφαίου «Ziggy Stardust» πέθανε στο σπίτι του, έχοντας στο πλάι του αγαπημένα πρόσωπα.



Άφησε, όμως, μια σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που σημάδεψε τον 20ο αιώνα.



Ο David Bowie (8 Ιανουαρίου 1947-10 Ιανουαρίου 2016) δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσική του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5.

Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Αποτελεί ένας σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ.



Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Η καριέρα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970.



Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000.

Oνομάστηκαν «γάτες Χίτλερ», παρότι είναι χαριτωμένα και χαδιάρικα τετράποδα. Ομως, λόγω της γενετικής τους δομής, κάποιες ασπρόμαυρες γάτες μοιάζουν να έχουν στο πρόσωπό τους κάτι σαν μουστάκι, που κάνει τα μικρά αιλουροειδή να μοιάζουν περισσότερο ή λιγότερο με τον ιδρυτή του ναζισμού, Αδόλφο Χίτλερ.
Μέχρι σήμερα παρέμενε άγνωστο γιατί κάποιες γάτες είχαν αυτή τη χρωματική ιδιαιτερότητα. Μία νέα επιστημονική έρευνα υποδεικνύει ότι τα παράξενα χρωματικά σχέδια στη γούνα τους οφείλονται σε μία γενετική διαταραχή και σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δύο χρωματικοί τόνοι του τριχώματος αυτών των γατιών εμφανίζονται όταν τα κύτταρα της χρωστικής δεν ακολουθούν τις γενετικές οδηγίες κατά την ανάπτυξη μέσα στη μήτρα.
Η έρευνα, εκτός του ότι απαντά στο ερώτημα που προκάλεσε πονοκέφαλο στους γατόφιλους, θα ενισχύσει και τις γνώσεις μας σχετικά με κάποια σοβαρά νοσήματα, όπως είναι η λεγόμενη «τρύπα στην καρδιά», η οποία προκαλείται εξαιτίας προβλημάτων στην κυτταρική μετακίνηση κατά τον ενδομήτριο βίο. Ερευνητές των πανεπιστημίων του Μπαθ και του Εδιμβούργου που πραγματοποιήσαν την έρευνα σε πειραματόζωα διαπίστωσαν ότι οι ιδιαίτεροι χρωματισμοί προκαλούνται από τη μη φυσιολογική εκδοχή του γονιδίου kit, το οποίο περιορίζει τον ρυθμό πολλαπλασιασμού των χρωματοφόρων κυττάρων. Αν υπάρχουν ελάχιστα τέτοια κύτταρα, το χρώμα του τριχώματος σε εκείνα τα σημεία παραμένει λευκό.

Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.
Βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:
Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για το 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Γνωρίζουμε όλοι την αίσθηση του hangover μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Ωστόσο, αναρωτηθήκατε ποτέ, τι ακριβώς είναι αυτό που συμβαίνει στο σώμα σας όταν μεθάτε;
Όποιο ποτό κι αν πίνετε περνά μέσα από τον οισοφάγο σας, το στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο. Οση αλκοόλη δεν απορροφάται, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό είναι που προκαλεί τη μέθη. Το κυκλοφορικό σύστημα, όμως, είναι αρκετά γρήγορο και γι ‘αυτό μεθάτε πολύ γρήγορα.
«Το αλκοόλ στο αίμα» τί σημαίνει στην πραγματικότητα; Σημαίνει ότι η ποσότητα του αλκοόλ γυρίζει πίσω στους πνεύμονες και από τους πνεύμονες ξανά στην κυκλοφορία του αίματος.
Παράλληλα, το ήπαρ προσπαθεί να καθαρίσει το αίμα από το αλκοόλ. Η ταχύτητα της διαδικασίας εξαρτάται από το είδος του αλκοόλ που έχετε καταναλώσει, και αν το έχετε αναμίξει με κάποια άλλη ουσία.
Όταν το ήπαρ εκτελεί την διαδικασία της αποτοξίνωσης, δημιουργεί την ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία είναι η κύρια αιτία του hangover. H ακεταλδεϋδη είναι μία τοξική ουσία που μοιάζει πολύ με το ξύδι. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι το να μείνει αρκετή ώρα η ακεταλδεΰδη στον οργανισμό, είναι πολύ επικίνδυνο, ενώ και το συκώτι δεν μπορεί να την μετατρέψει γρήγορα και ούτε ολη την ποσότητά της, αν έχουμε καταναλώσει πολύ οινόπνευμα.
Σιγά-σιγά γίνεται ξεκάθαρο στους επιστήμονες, ότι κάθε όργανο που εκτίθεται στην ακεταλδεΰδη υφίσταται σοβαρή βλάβη.
Την ίδια στιγμή, οι νεφροί προσπαθούν να βοηθήσουν και αυτοί το ήπαρ κατά τη  διαδικασία της αποτοξίνωσης του οργανισμού κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που όταν πίνετε αλκοόλ επισκέπτεστε συχνότερα την τουαλέτα. Ετσι, όταν καταναλώνετε οινοπνευματώδη ποτά, το σώμα σας αφυδατώνεται περισσότερο από ό, τι συνήθως κι αν δεν βοηθήσετε τον οργανισμό σας πίνοντας επιπλέον νερό, το επόμενο πρωί θα έχετε σίγουρα πονοκέφαλο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όμως, το αλκοόλ επηρεάζει και τον εγκέφαλο. Η κατανάλωση του αλκοόλ συνδέεται με τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι  ευθύνονται για τα συνειδητά και ασυνείδητα συναισθήματα, τις πράξεις και τις κινητικές ικανότητές μας.
Ο εγκεφαλικός φλοιός στο μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου – εξαιτίας της επίπτωσης του αλκοόλ- επιβραδύνει τη λειτουργία του. Ετσι, η ικανότητά σας να επεξεργαστείτε τις εισερχόμενες πληροφορίες που έρχονται από την όραση, την ακοή και τις άλλες αισθητηριακές λειτουργίες επιβραδύνεται σημαντικά.
Ο υποθάλαμος και η υπόφυση επιβραδύνονται, επίσης, εξαιτίας των επιπτώσεων του αλκοόλ κι αυτό επηρεάζει και τις ορμόνες σας.
Επιπλέον, επιβραδύνεται και η λειτουργία της καρδιάς σας, η θερμοκρασία του σώματος σας μειώνεται κι ακόμη και η αναπνοή σας είναι πιο αργή απ ‘ότι συνήθως.
Το γεγονός ότι συχνά νοιώθετε πεινασμένοι όταν είστε μεθυσμένοι, οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας αναζητά υδατάνθρακες, για να αντικαταστήσει την ενέργεια που χάνει.
Πηγή: boro.gr

Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές βροχές μικρής διάρκειας στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Νοτιοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου .
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!